HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 36632 uživatelů

Návody > The Da Vinci Code


Zobrazení:40693
Autor návodu:Jarek Hanzelka

PÁR TIPŮ NA ZAČÁTEK
  • Ačkoliv v tomto návodu nezmíním všechna umístění lékárniček, hledejte je všude, i když se o tom nezmíním.
  • Jestli je někde secret, poznáte to tak, že někde v tom místě je jistý symbol. Většinou je někde na zdi a má žlutou zářicí barvu.
  • Když dojde k nějakému puzzle nebo hádance, VŽDY si to nejdříve zkuste sami, až pak, pokud si opravdu nebudete vědět rady se podívejte do návodu.
  • Tato hra vyžaduje maximální trpělivost a schopnsot logického smýšlení. To ovšem neplatí v případě, kdy používáte tento návod.
  • Jestli si někdo myslíte, že v souvislosti s předešlým tipem budu některé velmi důležité údaje ve hře vynechávat, myslete si to, možná vás to bude inspirovat k samostatnému hraní.
  • Poslední a nejvážnější tip: neshrajte celou hru s tímto návodem. Do návodu se podívejte, až si opravdu nebudete vědět rady, nebo když budete zrovna plnit opravdu složité puzzle. Jestli to celé budete hrát s návodem, jakýkoliv zážitek ze hry vymizí.
  • a teď už to začněte hrát!


1) THE LOUVRE MUSEUM (3 secrety)

Až dokoukáte animace, přistupte k tělu mrtvého a prohlédněte ho. Po prozkoumání všech bodů se spustí další animace. Po skončení jděte do inventáře a prohlédněte si "business" kartu. Šipkami si ji natočte, abyste viděli její zadní stranu. Je naní napsané číslo. Po další animaci v inventáři použíjte mobil a vytočte číslo 454. ( jelikož si nemůžete ovládání nastavit podle svého, potvrzení čísla učiníte stisknutím enteru na numerické klávesnici ).

Po další animaci se ocitnete na toaletách se Sophií. Seberte z poličky mýdlo a v inventáři ho spojte se štěnicí. Přistpupte k oknu a dělejte přesně to, co se vám objevuje na obrazovce. Až okno otevřete, vyhodíte mýdlo i se štěnicí ven.

Po skončení animace zde máme první puzzle - kryptogram. Jediné, o co jde v tomto druhu kryptogramu je přeházení písmen do jiného, správného významu. Z písmen složte THE MONA LISA.

Nyní se ocitnete v roli Sophie. Běžte za nosem a strážných si nevšímejte. Až se dostanete k mřížím, stlačte tlačítko a nyní se kolem strážných musíte proplížit, jinak se jich budete muset zbavit a jelikož je bojový systém hry fakt zhovadělý, není to moc příjemné. Dostaňte se tedy až k jednomu strážnemu, kterého budete muset odstranit. Poté si prohlédněte skřňku, odsuňte předmět v druhé polici zhora a seberte UV světlo. Tak, nyní stojíte před samotným obrazem Mona Lisy a jste zase s Langdonem.

Prohlédněte si Mona Lisu s UV světlem. Nejdříve s UV světlem přejeďte přes všechny znaky, pak nás čeká druhý druh kryptogramu. Místo znaků budeme zadávat písmena, aby nám pak vzniklo něco smysluplného. Už jste to zkusili? A nic? Tak dobře, výsledek bude takový:

DA VINCI
PAINTED THOSE
THAT KNEW
BETWEEN BACCHUS
AND URIEL LIES
THE CLUE

Gratuluji! Právě jste vyřešili první z mnoha kryptogramů! Nyní seberte secret "SATURN SPHERE" ze sochy urpostřed místnosti.

Opusťte místnost.

Nyní se ocitáte zpátky v hlavní hale a koukáte se na obrazy. Všimněte si tří obrazů, které mají nad sebou ještě jeden obraz. Prozkoumejte takový obraz; ten, který je u vás nejblíže a ten mezi obrazem Bachusse a uriela. Podívejte se až nahoru, kde najděte prsten. Pak mačkáním E vytáhněte Sophii, aby mohla prsten vzít. Pak řekne, že je to PRIORY RING. Výborně, zase animace.

Teď se vydáte do Saunierovy kanceláře. Buď se můžete kolem strážných proplížit(doporučuji), anebo jim můžete ve dvou dát po tlamě. Vyberte si. Pak každopádně vstupte do kanceláře a prozkoumejte všechny objekty na stole. Pak přistpute ke zdi a prozkoumejte mapu UV světlem, tentokrát však budete muset prozkoumat mapu a pak z inventáře použít UV světlo. Další objev! Kousek nalevo od mapy vytáhněte Sophii do ventilace ať vám může otevřit dveře do další místnosti.

Zde budete muset prozkoumat další stůl a přečíst si deník, aby jste se naučili míchat chemikálie. To ale nemusíte, pokud jste líní, stejně napíšu, jak správně postupovat. Přesně za vámi na vrcholku beden můžete najít secret "DA VINCI'S ARIAL SCREW".

Teď běžte a prozkoumejte stolek s chemikálijemi. Takže, co jste se mohli dočíst v deníku a co možná někdo z vás udělal, potřebujete jednu dávku Chitinase, jednu dávku Dismutase a jednu dávku Catalase. Nyní seberte z krabice, na které leží žlutý kufřík, hadřík TOWEL. Ten smíchejte s vaším koktejlem chemikálií a pak ho použíjte na nehezký, špinavý obraz. Po skončení animace seberte lékárničku za těmi velkými obrazy v rohu. Pak vyběhněte ven až do místnosti s Mona Lisou.

Až tam dojdete, zůstaňte stát, protože zleva příjde strážný. Nemusíte s ním bojovat a riskovat tak zdraví, stačí se propížit do míst, kudy vyšel a podél zdi jít tam, kam on, ale z levé strany. Prostě tam, kam vás zeď zavede. Projděte pak dveřmi a stále v plížení se propližte do levého rohu a zůstaňte tam. Počkejte, až strážní odejdou. Jestli se s nimi chcete pobít, nemusíte se schovávat. V téhle místnosti jinak není nic zajímavého, tak pokračujte do další místnosti.

V plížení se dostaňte dolů k soše, kde se schovejte za její stranu od zdi, kde vyjde strážný. Počkejte si, až vyjde jedny schody a pak se k němu připližte a učiňte na něm "plíživý útok". Jestli ho to nepoloží, tak se s ním pobijte. Prozkoumejte tu sochu. Pak se vraťte na plošinku, na které jste odrovnali strážného a prozkoumejte exponát. Uvidíte tam kulátý malý otvor, jako ušitý pro prsten, který jste našli. Takže se dívejte na otvor a použíjte prsten z inventáře. Pak se cosi vysune a vy získáte disk FLEUR-DE-LIS DISC.

Dá se říct, že jste právě dokonali vše, co jste mohli, a je na čase utéct. Takže běžte dveřmi dole a pobíjte se s dvěma strážnými. Také se můžete schovat a počkat si na vhodný moment, kdy by jste se jich mohli zbavit plíživým útokem. Jelikož se ale od příších levelů takových možností moc často nedočkáte, doporučuju si zvykat na bitky. Ještě než vejdete do chodby, podívejte se na zeď napravo od schodů, pokud se díváte směrem k chodbě. Měli byste na zdi vidět symbol. Prozkoumejte malou ohradu a najděte secret "LEAD COIN". Pak běžte chodbou k dveřím a právě jste dokončili první level. Gratuluji, teď to bude jen horší a těžší.



2) SAINT SULPICE (2 secrety)

Po skončení animace se ocitáte v ložnici, kde seberte lékárničku na nočním stolku a vyjděte ven. Běžte do ložnice naproti a prozkoumejte mrtvou sestru. Hlavně prozkoumejte její ruku. Pak prozkoumejte stůl a na něm papír. Zapamatujte si čísla 7:14. To je vše, co tu zatím můžete udělat a tak vyjděte a běžte doprava až do skladu. Tam prozkoumejte police a seberte velké kleště BOLT CUTTERS a láhev oleje OIL CAN. Běžte zpátky. Pak běřte do chodbičky před vámi, ve které jsou dvoje dveře. V těch napravo je sestra, takže když zaklepete, dá vám nějaké pokyny. Pak jděte do těch druhých.

Chodí tam mnich, tak se za něj připližte a zbavte se ho plíživým útokem. Prozkoumejte tohle místo a najděte na zdi podivnou abecedu. Dobře si ji prohlídněte, budete ji potřebovat.

Vraťte se zpátky k mrtvé sestře. Jestli jste prozkoumali její ruku už dřív, víte, že se bude něco dít okolo postele. Takže přistupte k posteli z levé strany a odsuňte ji. Čeká vás tam další puzzle. Takže z této skládačky musíte složit slovo SION tak, aby bylo v prostředním řádku.

Až to dokážete, seberte destičku BRONZE SLIDE. Teď se vraťte do míst, kde jste viděli tu podivnou zmatenou abecedu a běžte po schodech dolů.

Lineárně se dostaňte až do jedné velké místnosti. Tady váš čeká pro mě dost nepříjemná část levelu a vůbec celé hry. Nejdřív se zbavte mnicha přímo před vámi, v těch místech je malá lékárnička. Pak je tam ještě jeden mnich, toho si najděte sami. Pak se proběhněte v této místnosti a dobře ji prozkoumejte. Prozkoumejte všech 14 postů. Jestli se nudíte, můžete si o nich přečíst i jejich příběhy. Pak ale běžte do výklenku mezi devátým a desátým postem a prozkoumejte okno v něm. Najdete secret "TIN COIN".

Nyní přeběhněte na druhý konec místnosti k postu 7 a 8. U těchto postů jsou sloupy, u kterých jsou fontánky SEASHELLS FOUNTAIN. Ve fontánce k postu 8 je klíč ORNATE KEY. Seberte ho a vraťte se zpátky k mrtvé sestře a puzzlem, které bylo pod postelí.

Prozkoumejte skříň a odemkněte ji klíčem ORNATE KEY, který jste našli dole v obrovské místnosti. Dole pod pověšenými šaty pak seberte sošku STATION OF THE CROSS STATUE. Pak se vraťte do obrovské místnosti.

Nyní běžte do výklenku mezi třetím a čtvrtým postem. Je tam kniha, tu si přečtěte. Pak se otočte a prozkoumejte kamenou tabulku na zemi. Jak jste se mohli dočíst v knize, levou stranu je třeba natočit na APRILIS a pravou stranu na XI.

Hned před vámi se pak vysunula podlaha s další malou soškou Ježíše STATION OF THE CROSS STATUE. Seberte ji a běžte k postu 7 k dvojtým dveřím. Jelikož je na nich zámek, kleštěmi BOLT CUTTERS zámek rozbijte a projděte.

Vyjděte schody a projděte dalšími dveřmi. Nyní stojíte před varhanami. Nalevo si můžete vzít lékárničku. Pak ale přistupte k páce napravo a čas změňte na 7:14.

Pak seberte destičku COPPER SLIDE a vraťte se do obrovské místnosti s posty. Teď tam na vás budou čekat další tři mnichové, zbavte se jich. Pak běžte k postu 7 a prozkoumejte ho. Na plošinku položte sošku Ježíše, jenž si nese kříž. Pak běžte k postu 14, prozkoumejte ho a na plošinku položte zbývající sošku Ježíše.

Poklopové dveře u postu 10 a 11 se odemknou. Tam teď běžte. Otevřete je a vstupte.

Teď se nacházíte v jakési podzemní jeskyni. Právě tady využijete tu šílenou abecedu. Nemusíte si ji už pamatovat, stejně napíšu, jak to má být. Napravo od vás jsou bedny, za kterými najdete secret "DA VINCI'S ORNITHOPTER".

Běžte na druhý konec jeskyně ke kamennému stolu se třemi svícny. Postavte se za něj a prozkoumejte ho. Ze všeho nejdřív nalíjte olej OIL CAN do olejové klapky OIL VALVE. Nyní otevřete svícny a vložte do nich destičky, které jste našli. Vložte destičku BRONZE SLIDE do svícnu BRONZE LANTERN a pak destičku COPPER SLIDE do svícnu COPPER LANTERN. Svícen uprostřed už destičku má, o to se nestarejte. Jak budou tedy destičky na svých místech, zapalte svícny zápalkami. Vzniklo nám slovo JERUSALEM. Nyní přistupte k hrobce nalevo od kamenného stolu (nalevo, pokud se díváte na stůl), a odsuňte ji. Nyní budete muset pomocí tamté abecedy složit slovo JERUSALEM. Zkuste si to sami. Nejde vám to? Tak dobře, bude to takhle:

/ S / E / R / J / L / A / M / E / U / 1 2

jelikož jsou v tomto slově dvě E, označil jsem, které označíte první a které druhé.

Až to dokončíte, otevře se kamenná dvířka v zemi a vy si přečtete jakousi lištinu. Teď vás každopádně ale navštíví dva mnichové, tak se jich zbavte, a jestli potřebujete, na bedně před hrobkou, kterou jste odsunuli je malá lékárnička. Pak se vytáhněte zpátky do obří místnosti se 14 posty. Ačkoliv nerad vám teď musím oznámit, že vás tam opět čekají tři mnichové. Buď si to s nima všema můžete rozdat jako chlap, nebo je oddělat plíživými útoky. Tak jako tak, musíte se jich zbavit, aby jste mohli dál.

Až se jich tedy zbavíte, běžte zpátky cestou k mrtvé sestře a zaklepeje na dveře té živé sestry. Pak vás čeká animace a konec tohoto levelu. A nezapomínejte, teď to bude jen těžší a těžší.



3) NORMANDY MANSION (2 secrety)

Tento level začnete pohleden Normandy Mansion. Psů se zatím nemusíte bát. Všimněte si boudy napravo od vás. Běžte za ni a vylezte do okna. Po animaci se pobijte s mnichem. Pak prozkoumejte polici s kufříkem, který je zamklý dost blbým zámkem. Pokud jste dostatečně chytří a vnímaví, na kombinaci příjdete sami. Pokud ne, kombinace je 132134. otevřete kufřík a seberte klíč MANSION KEY.

Je na čase zbavit se psů. Vyjděte z boudy a běžte k budově naproti. Kousek doprava až k dřevěným dveřím. Ty jsou snadno prorazitelné, tak je prorazte. Uvnitř otevřete mrazák a seberte stejk DOG FOOD. Běžte do otevřené klece napravo, kde si všimněte dvou psích misek. Do jedné z nich dejte stejk. Ten se automaticky objeví v obou dvou. Pak vyjděte ven z klece a pootočte se doleva. V chodbičce podél sloupů je provaz, za který zatáhněte. Tím ohlásíte psům oběd. Oni vám tak uvolí cestu a stanou se vašimi kamarády.

Teď už jen stačí natočit most, abyste mohli konečně do toho velkýho baráku. Takže - pod boudou, kde jste sebrali MANSION KEY je páka, jděte k ní a natočte si most dolů. Pak přejděte. Vyjděte schody a klíčem MANSION KEY si odemkněte vchodové dveře. Blahopřeju, právě jste se dostali to hodně luxusní vily a taky se připravte na dost složité puzzle. Vlastně, já vám stejně řeknu, co přesně dělat, takže se ničeho nemusíte bát.

Ignorujte schody před vámi a jděte chodbou doleva. Ve spol. místnosti jděte k jednomu kosmetickému stolku a seberte z něj sošku CUPID STATUE. Pak se vraťte do chodby, kterou jste sem přišli a ze skříně vezměte další sošku AENEAS STATUE. Pak se vraťte do spol. místnosti a prozkoumejte krb. Všimněte si, že tam chybí jeden disk. Takže teď víte, co dělat s tím diskem FLEUR-DE-LYS DISC, co jste našli v Leuvru. No jo, jenomže Sophia je holka blbá, jde na ni skleróza a bohužel si teď nevzpomíná, jak přesně musejí být disky natočeny.

Takže se otočte a přes spol. místnost se dostaňte k schodům (nikoli k těm, které jsme viděli u vchodu do domu), které výjděte úplně nahoru. Jsou tam zamknuté dveře, odemknete je prstenem PRIORY RING.

Teď se nacházíte v ložnici. Ze všeho nejdřív prozkoumejte postel a najdete secret "DA VINCI'S TANK". Pak prozkoumejte skříňku s šuplíky. Nejdříve otevřete šuplík uprostřed nahoře. Je tam papír, na kterém je napsaná báseň, kterou byste museli přečíst, ale jelikož čtete tento návod, nemusíte číst nic.

Pak v šuplíku uprostřed napravo je malá lékárnička. A nakonec dole vlevo je zamknutý šuplík, prsten PRIORY RING se zde opět využije. Z šuplíku vezměte sošku VULCAN STATUE a běžte zpátky po schodech a zastavte se v mezipatře u oken. Každe okno zobrazuje jednoho boha, Sophia vám o každém z nich poví pěkný příběh. V tomto momentě by vám mělo dojít, jak natočit ty disky. Pokud ne, nevadí, stejně to napíšu.

Takže se vraťte ke krbu s disky a prozkoumejte ho. Disky pak natočte takto:

DOLŮ, DOPRAVA, NAHORU, DOLEVA

Tak. Lev otevřel tlamu a vy seberte sošku VENUS STATUE. Teď se vraťte do ložnice.

Běžte přes ložnici do knihovny a dolů ještě nechoďte. Nejdřív běžte ke stolku nalevo. Otevřete krabičku a seberte z ní sošku JUPITER STATUE. Pak si přečtěte text na papíře. Čeká nás další kryptogram. Zkuste to vyřešit sami. Kryptogramy jsou nejjednodušší puzzle ve hře. Ne? Tak jo, tady je výsledek:

JUPITER IS
ABOVE VULCAN
AENEAS IS BELOW
MARS MARS IS TO
VULCANS RIGHT

Teď běžte po schodech do nižší části této knihovny. Po animaci si to zase rozdáte s mnichem. Pak prozkoumejte stolek s kostrou. Prozkoumejte na něm divnou kulatou věc, pak se nějaká soška skutálí dolů. Podívejte se tedy pod stůl a seberte ji. Je to MARS STATUE. Tak, teď už máme všechny sošky, co jsme potřebovali. Teď si vyberte jakékoliv dveře a dostaňte se až k vchodu a k těm schodům, co jsme posledně ignorovali. Vyběhněte po nich. V půli cesty jsou tam dva obrazy. Prozkoumejte ten nalevo a najdete secret "JUPITER SPHERE".

Pak pokračujte po schodech nahoru až do místnosti. V této místnosti běžte ke kulatému stolu u oken a poležte na něj všech šest sošek. Teď stůl prozkoumejte a připravte se na dost nepříjemný a složitý puzzle. Teď musíte sošky dát na správná místa. Dělejte PŘESNĚ, co říkám:

DEJTE AENEAS NA BOD VPRAVO DOLE
DEJTE MARS NA BOD VPRAVO NAHOŘE
DEJTE CUPID NA BOD VLEVO DOLE
DEJTE JUPITER NA BOD NAHOŘE UPROSTŘED
DEJTE VENUS NA BOD UPROSTŘED
DEJTE VULCAN NA BOD VLEVO NAHOŘE
Až to uděláte, ještě je budete muset správně natočit. A to takhle:

MARS > VENUS
JUPITER > VENUS
VULCAN > VENUS
CUPID > VENUS
AENEAS > VENUS
VENUS > AENEAS
To ve zkratce znamená, že všechny sochy musí být natočeny na VENUS, a VENUS musí být natočena na AENEAS.

Nyní se spustí další animace, ve které shlédnete park - bludiště, ve kterém jsou ty samé sochy, akorát trošku větší. A taky uvidíte, jak přichází policisté. Takže teď vlastně budete dělat úplně to samé, čili točit sochy tak, aby každá smětovala na VENUS a VENUS směřovala na AENEAS. Sice park mohl vypadat jako hodně komplikované bludiště, ve skutečnosti je to naprosto lineární chodička. Nemáte se jak stratit, tohle má jeden vchod a víc než jednu odbočku v každé chodbě ne. A navíc, když budete točit sochy, tak se vám samo ukáže, kdy je správně natočena. Takže to udělejte, dávejte si pozor na policisty, jestli s nimi příjdete do konfliktu, vždy těco schovejte, aby ho náhodou parťák neprobral.

Až to všechno tedy správě uděláte, socha VENUS se vysune ze země a společně s ní i vchod do podzemí. Takže vstupte.

Nyní příjde opravdu ujeté, nepochopitelné puzzle, které se jakkoli vymyká logičnosti. Vážně by mě zajímalo, co tímhle autoři hry mysleli. Takže, všude okolo jsou sochy, běžte k té jedné a prozkoumejte ji. Najdete tam louč. Zapalte tuto louč o některého hořícího ptáka. Tak, teď můžete zkusit svý štěstí a nějak zapalovat louče, dokud to nevyjde a všechny cestičky nebudou hořet, anebo se můžete podívat, jak jsem to pěkně znázornil.
Rozmístění loučí vyznačím jako písmena v abecedě, podle toho se pak řiďte.

------------A------------
-------B---------C-------
----------D----E---------

-----DVEŘE, KTERÝMI JSTE PŘIŠLI-----
teď zapalte louče v tomto pořadí:

  A

    B

    E

  B

    C

  B

D
Uff. Tak, další animace a konec tohoto levelu. A nezapomeňte, teď to bude jen těžší a těžší.



4) BANK OF ZURICH (3 secrety)

Ze všeho nejdřív si promluvte se strážným před vámi, on vás pak pustí dál. Vydejte se tedy dveřmi vpravo. Tohle místo vypadá dost komplikovaně, ale až taková hrůza to nebude. V patře, ve kterém jste teď nemůžete dělat nic. Běžte tedy doleva a do dveří uprostřed.

Se strážným můuvit nemusíte, a tak si jen klíčem LASER ETCHED KEY odemkněte bránu. Běžte do místnosti hned před vámi a na panelu opět použíjte klíč LASER ETCHED KEY. V animaci se ale dozvíte, že ještě potřebujete heslo. Takže prozkoumejte bednu. Pak se porozhlídněte po místnosti. Nic vás nenapadá? Tak dobře, heslo je 1021. tím to ale nekončí. Bedna je vaše, ale jak ji otevřít? Bednu otevřete, přečtete dopis, ale obsah bedny, to ne.

Prozkoumejte stolek nalevo a otevřete šuplík. Najdete sponku. Sophia řekne, že je to perfektní, takže to asi k něčemu bude. Použíjte sponku na menší bedínku v té bedně. Přečtete si básničku. Nic vás nenapadá? Opravdu nic? Dobře, v inventáři otevřete CRYPTEX a vytvořte slovo GRAIL. Senza. V animaci jste se seznámili s presidentem této banky, který vám oznámil nemilou novinu, že po vás jdou a že vás bude navigovat, abyste se dostali ven.

Tak, teď začíná ta pravá stealth akce. Běžte cestou zpátky až do míst, kde jezdí ty dva pěkný výtahy. Přeběhněte k nim a použíjte kartu SECURITY CARD LEVEL 1, kterou vám dal president bakny. Tahle animace mě fakt pobavila. No nic, po jejím skončení vytáhněte Sophii a sebe na střechu výtahu. Pak otočte kolem a otevřete si tak dveře. Běžte doprava a vejděte hned do prvních dveří. Tady není nic, než na zemi povalující se lékárnička a když prozkoumáte polici s bednami, tak úplně nahoře je secret "MARS SPHERE".

Opusťte místnost a pokračujte doleva. Snažte se vyhnout strážným a vstupte do místnosti BANK OFFICES. Tady e všeho nejdříve odstraňte dva strážné, kteří se tu nachází. Pak se vraťte k těmto dveřím, kterými jste sem přišli. Postavte se k nim zády, dívejte se do místnosti a běžte do prava a na druhý konec místnosti. Tam na konci vstupte do kabinky vlevo. Je to jediná kabinka, kde můžete pracovní stůl prozkoumat. Takže ho prozkoumejte a nahoře najdete secret "DA VINCI'S BALLISTA".

Pak můžete prohledat i ostatní kabinky, většinou najdete lékárničky. Pak se opět vraťte ke dveřím a dívejte se do místnosti. Teď běžte doleva a přejděte do další místnosti s dalšími kabinkami. Tam projděte dveřmi s nápisem ADMINISTRATOR. Prozkoumejte pracovní stůl a použíjte tam kartičku SECURITY CARD LEVEL 1. Pak zadejte kód 867530. Sakra, je to špatně.

Z pokynů vám je jasné, že zas budete někudy bloudit. No, takže vyjděte zpátky do místnosti s kabinety, z té pak do původní místnosti s kabinety a tam naproti do prvních dveří, na které narazíte. Na nich je nápis CAROLINE CHATAL. Prozkoumejte obraz s UV světlem. Dole prozkoumejte otisky prstů. Pak obraz posuňte nahoru. Je tam safe. Teď prozkoumejte stůl. V levém šuplíku úplně dole je lékárnička. V pravém uprostřed je kód 728559, který naťukejte na safe. Seberte klíč FILE CABINET KEY a opusťte kancelář.

Jděte do prava do místnosti. Je tu plno dokumentů, jděte k těm na konci místnosti, které můžete prozkoumat. Odemkněte si právě získaným klíčem horní šuplík a seberte dokument s aktuálním kódem 260924. vraťte se tedy do místnosti ADMINISTRATOR, znovu použíjte na počítač kartičku SECURITY CARD LEVEL 1 a naťukejte kód 260924. Právě jste získali kartičku SECURITY CARD LEVEL 2.

Běžte zpátky k původním dveřím, kterými jste sem přišli a když se díváte na ně, kousek doleva k zavřeným dveřím. U nich je přístroj na kartičky. Tak na něm použíjte kartičku SECURITY CARD LEVEL 2. projděte dveřmi a po schodech běžte až úplně dolů. V následující chodbě se k vám Sophia zase připojí. Že vám ale pomohla, co?

Na chodbě není vůbec nic, a tak jen projděte dveřmi zpátky do Atria. Tady jsou ale strážní, takže se rychle skrčte, čekejte a ve správný moment běžte ke dveřím nalevo LOADING DOCKS. Těch si nevšímejte a běžte dál do dveří DEPOSIT AND SEVERAL nebo tak nějak. Tady běžte lineárně až narazíte na strážného. Tomu se snažte vyhnout. Mezi regály je pak ještě jeden strážný, prostě se jim vyhýbejte. Každopádně se ale dostaňte k posledním regálovým dveřím nalevo. Je tam secret "IRON COIN". Vyjděte ven a ke stroji na kartičky. Na zdi tam je klimatizace, napravo ode dveří, do které vytáhněte Sophii.

Před vámi je strážný otečený k vám zádi. To přímo vyzývá k plíživému útoku. Pak jděte doleva, dveří si nevšímejte a jděte do oevřené kanceláře. Tam se zbavte plíživým útokem dalšího strážného. Pak si v počítači vylepšete kratičku SECURITY CARD LEVEL 2 na SECURITY CARD LEVEL 3.

Nyní opusťte tuto kancelář a projděte dveřmi vedle. Pak u dveří použíjte SECURITY CARD LEFVEL 3. Opět s Langdonem. Jaké příjemné setkání.

Toto místo opusťte stejnou cestou, kterou jste sem přišli a vraťte se až do atria. Tam si povídají dva srážní, takže se skrčte a propližte se k dveřím LOADING DOCKS. Projděte, použíjte kartičku a projděte nově uvolněnou cestou.

Tady se zbavte všech strážných, běžte chodbou doleva až k třem dveřím, ty dveře uprostřed jsou ty správné, takže projděte a na dveře dál použíjte klíč VEHICLE KEY. To je konec levelu. A pamatujte, bude to čím dál horší, těžší, nechcete už přestat?



5) CHATEAU VILLETTE (3 secrety)

Tento level je takový odpočinkový, neboť je velmi krátký a nenarazíte zde na skoro žádného nepřítele.

Běžte doleva po schodech dolů do sklepa. V místnosti běžte na její konec až k židlím nalevo. Ty prozkoumejte a na židli najdete secret "COPPER COIN". Pak se vraťte nahoru.

Pak běžte doleva za Teabingem. Až se vykecá, porozhlédněte se kolem. Jsou tam dva obrazy, na jednom rytíř na loďdce vzhlíží k anděli, na druhém jede zdatný rytíř na koni. Vy pak přistupte k štímům u obrazu s rytířem na koni a prozkoumejte štít se srdcem. Teabing vám o něm řekne příběh a vy ho pak vezměte a dejte rytíři u obrazu s rytířem na koni. Pak přistupte k štítům u obrazu rytíře a anděla a prozkoumejte štít s červeným křížem. Teabing se zase vykecá a vy ho pak vezměte a dejte na rytíře u druhého obrazu. Pak se vám otevřou dvoje dveře.

Vy vstupte do místnosti u obrazu s rytířem a andělem. Tam si v pravém rohu přečtěte list v poličce. Pak běžte do ruhé místnosti u obrazu rytíře na koni a přečtěte si bibli. Pak se vraťte do místnosti u druhého obrazu a u zabezpečeném stroji zadejte heslo HEAR.

Vstupte do nově otevřené místnosti. Zde je piano a dvoje dveře. Běžte do dveří blíž k pianu a prozkoumejte stolek. Podívejte se pod něj a najdete secret "VENUS SPHERE".

Teď se vraťte do místnosti u obrazu rytíře s andělem a z police s poháry seberte pohár RED DRAGON CHALISE. Ten pak odneste do protější místnosti, kde ho položte na stojan nalevo. Knihovna se posune a vy tak projděte a přistupte ke skládačce napravo. Doufám, že vám podobné skládačky nedělají problémy, jelikož se tohle puzzle vždy vygeneruje jinak, nemůžu napsat, jak přesně posouvat kousky, to snad ale zvládnete sami ;-).

Pak se vám otevře cesta do knihovny, tak vstupte. Pak běžte hned do prava, v rohu ve stínu prozkoumejte jakousi bedýnku, na jejím vrcholku je secret "DA VINCI'S WARCART".

Pak prozkoumejte stolek kousek od vás a seberte z něj noty. Pamatujete si ještě na tu místnost s pianem a dvěmi dveřmi? Teď se tam vraťte a noty dejte na piano. Nyní vás čeká lehká minihra. Jakmile se rozsvítí daná nota, vy rychle zmáčkněte znak nad ní. Např rozsvítí se nota a nad ní je E. tak v okamžiku, kde je nota žlutá, zmáčknu E. atd. A ty šipky, to nejsou W, A, S, D, ale normální šipky. Tak abyste se nespletli.

Pak se vraťte do místnosti u obrazu rytíře a anděla a s UV světlem prohledejte obraz. Až najdete všechny stopy, resp. až se vám ukáže nový úkol, a sice vyřešit Cryptex, tak běžte do inventáře, použíjte cryptex a vložte do něj slovo MAGDALENE. Teď se objeví mnich a vy budete muset zdrhat.

Vyjděte dveřmi zpátky. Běžte do místností s pianem a seberte odtud globus. Budete se muset poprat s mnichem. Pak běžte do místnosti u obrazu s rytířem a koněm. Tam mnich skočí hned, tak se optět poperte. Pak běžte do hlavní haly, kde následujte Langdona do další místnosti. Běžte mezi obrazy pro další předmět. Zase se objeví mnich tak se znovu poperte. Pak pěkná animace a tento level končí. A nezapomeňte, teď to bude…však vy víte.



6) BIGGIN HILL AIRFIELD (3 secrety)

Nejdříve běžte ke kontejneru napravo a posuňte ho ke dveřím. Teď aktivujte páku, která byla za kontejnerem. Pak běžte k vagonu a uvolněte jeho brzdu. Pak se vagon rozjede a vy jděte podél jeho strany, kterou vidíte, neboť z druhé strany na vás budou střílet policisté a za vagonem jste v bezpečí. Až dojdete, projděte dveřmi, u kterých skončíte.

Teď jste v hangáru. Je tam jedno letadlo. Otočte se ostře do prava, je tam na bednách secret "DA VINCI'S BRIDGE".

Pak se otočte a běžte k červené skřínce TOOL BOX vedle mapy. Prozkumejte ji a z horní poličky seberte kleště BOLT CUTTERS. Pak běžte nalevo od letadla až k mřížím se zámkem. Zámek rozbíjte právě získanými kleštěmi a yšplhejte pak po žebříku nalevo.

Z černého stolku nejdříve seberte lékárničku, pak aktivujte ovládací panel, aby jste přesunuli kontejner. Vraťte se dolů za Sophii. Příjdou tam dva strážníci, aby vám zkazili tento krásný romantický večer. Tak jim dejte co proto.

Když jste odsunuli kontejner, uvolnila se vám cesta dál. Běžte tedy tam, kam Sophia, z polic seberte světlici FLARE a pak otevřete poklop a zeslezte dolů.

Běžte lineárně až se spustí animace. Po ní projděte chodbou před vámi až k dalšímu poklopu. Ten opět otevřete a zeslezte dolů.

Běžte opět lineárně až k zavřeným dveřím. Tak se tedy vydejte doleva až ke schodišti, které výjděte a u dveří se zámkem kleštěmi BOLT CUTTERS rozbíjte zámek a projděte.

Naproti je na zdi pojistková skříň, prozkoumejte ji a všechny pojistky seberte. pak běžte doleva, žebřík dolů ignorujte a zahněte do prava k další pojistkové skříňce, ze které rovněž seberte všechny pojistky. Pak běžte zptáky a rovně k žebříku na druhé straně místnosti.

Prozkoumejte polici, kde odsuňte chemikálie a seberte lékárničku. Pak vejděte do výtahu.

Nahoře kromě animace a pojistkové skříňce není nic zajímavého, takže seberte pojsitky a vraťte se výtahem dolů. Tak už čeká stržný, tak se ho zbavte. Po žebříku se vraťte až do velké místnosti, teď si tu pochodují dva strážní, je jedno, jak s nimi naložíte, hlavně se jich zbavte. Pak sleze po žebříku do nižší části této místnosti. Přesně naproti je hlavní pojistková skříň, páka a plánek pojistek. Plánek prozkoumejte s UV světlem. Pokud tuto hádanku chcete vyřešit sami, dobře plánek prozkoumejte a přemýšlejte. Pakliže vás nic nenapadlo, zde je řešení:

3  0  0  3  0  0  prázdné  3  0  0  3  0  0
3  0  0  3  0  0  prázdné  3  0  0  3  0  0
prázdné  prázdné  prázdné  prázdné  prázdné
5     0  5     0  prázdné  prázdné  prázdné


300Amp pojistka = 3  0  0
 50Amp pojistka = 5     0
 žádná pojistka = prázdné
Až to doděláte, jako znamení správného vložení pojistek Sophia prohlásí, že generátor ještě nenaskočil. Takže zatáhněte za páku a generáto naskočí.

Běžte zpátky k žebříku, ale běžte za něj a běžte doleva do chodbičky s generátorem. Je to tmavá chodbička, na jejímž konci lze zezadu generátoru najít secret "MERCURY COIN".

Teď vylezte po žebříku nahoru a vracejte se stejnou cestou až narazíte na procházejícího se strážného. Toho odrovnejte. POZOR! Hned chodbou dále stojí další strážný! Vy se ale vraťte k chodbě, kde jsou schody a běžte odtud doleva do další tmavé místnosti. Prozkoumejte generátor a najdete secret "MERCURY SPHERE".

Teď běžte a stojícího strážného odrovnejte plíživým útokem. Pak zatáhněte za páku, projděte dveří a běžte touto cestou lineárně až k žebříku. Po tom vyšplhejte, běžte doleva k dalšímu žebříku, který rovněž vyšplhehte. A zase stojíte venku v dešti. Teď tu pochodují dva strážní, není vůbec těžké je odrovnat plíživým útokem.

Pak běžte k palivové nádrži, kde rozbíjte kleštěmi BOLT CUTTERS mříže, pak otočte červené kolo, to vypustí palivo. Pak vylezte po žebříku napravo na střechu, kde odrovnejte strážného. Pak jděte k okraji střechy a hoďte jednu světlici do paliva.

Výbuch, animace a konec tohoto levelu. A pamatujte, teď to bude jen těžší a těžší, konkrétně příští level je dost obtížný.



7) TEMPLE CHURCH (3 secrety)

Nejdříve se podívejte do inventáře a použíjte zprávu CODED MESSAGE. Je to další kryptogram. Zkuste to sami. Nic? Tak tady je řešení:

OUTDOORS THE
GRACEFUL WATER
YOU WILL SEE
THROUGH
DEDICATION YOU
MUST FIND THE
KEY

Teď běžte kolem aut a kolem kola ke schodům, běžte dolů, v téhle cestičce je jedno prozkoumatelné okno, prozkoumejte ho, vpravo nahoře je secret "SILVER COIN". Pak se vraťte na nádvoří před kostel.

Napravo od vchodu do kostela je prosklená skříňka, otevřete ji a seberte klíč GOLDEN KEY. Pak jděte nalevo od kostela a klíčem si odemkněte dveře do zadního dvůru kostela. V animaci uvidíte příjezd bůh ví koho, hlavní je, že poslal dva bastardy, aby zabili naše hrdiny.

Až zase dostanete kontrolu nad Sophií, odstraňte chlapa před vámi. Teď je před vámi dlouhá zeď se sedmi průchody. Běžte do šestého průchodu a prozkoumejte tam ty bedny. Najdete secret "MOON SPHERE".

Vyjděte ven a projděte o dva průchody zpátky. Dostaňte se na další cestičku za zdí a na konci vyjděte schody. Tam vás čeká bitka se dvěma dost silnýma chlapama.

Pak běžte po cestě nad průchody a za kolem seberte kolečka zahradnické nůžky SHEARS. Pak běžte k fontáně. Jedny růže jsou prozkoumatelné, ty odstřihněte nůžkami a prozkoumejte destičku. Pak na kulatý znak použíjte prsten PRIORY RING. Dostanete kovový úlomek a budete teď hrát za Langdona.

Probudili jste se v cele, a přes okno se na vás dívá strážný a tak nějak vás ponižuje. Vy prozkoumejte stůl daleko od okna, kde doel pohněte bednou a seberte kus kartonu CARDBOARD. Napravo od stolu na židlích pak odsuňtě další bednu a najdete tyčku METAL ROD. Pak prozkoumejte stůl uprostřed, posuňte židli a seberte mechanické kolečko SMALL GEAR. Pak prozkoumejte dveře. V místě pod dveřmi nasuňte kus kartonu a tyčkou vysuňte klíč z klíčové díry. Ten pak spadne na karton a je to.

Odemkněte si dveře a plíživým útokem odrovnejte strážného. Pak běžte do místnosti přesně před vaši celou, kde hned vpravo na skříňkách najdete secret "DA VINCI'S PADDLEBOAT".

Teď běžte do dveří napravo od televize.

Teď jste ve velké svatyni, jsou tu celkem tři agenti, dva si povídají, jeden hlídá a je přesně před vámi. Všech tří agentů se zbavte po svém. V hlavní svatyni, té velké, jsou dvě skříně, každá v jednom rohu a obě si jsou protější. V té jedné najdete mechanické kolečko SMALL GEAR a v té druhé taky a navíc lékárničku.

Pak se vraťte do místnosti s vaši celou. Jděte do chodby napravo, kde přistupte k převodové skříňce. Vložte do ni všechny mechanická kolečka tak, aby byly všechny spojeny. Toto je velmi jednoduché puzzle, k tomu doufám nikdo nepotřebuje radu. No ale kdyby se náhodou někdo takový objevil, tady je řešení:

malé+malé+velké
hlavní nalevo+velké+malé malé+hlavní napravo

Jestli to někdo nepochopil, jak jsem řekl, tohle byste měli zvládnout sami.

Pak zase animace a zase hrajete za Sophii.

Teď se jen zbavte dvou agentů a vstupte do dveří, které Langdon otevřel.

Zase spolu, díky bohu! Společnými silami teď běžte a otevřete ty velké dveře. Pak běžte chodbou lineárně, cestou se zbavujte agentů a zároveň si dobře všímejte výklenků s kostrami. Až narazíte na jeden, ve kterém je zároveň zlatá pečeť TEMPLAR SEAL, seberte ho. Pak pokračujte až k výklenku s kostrou, ve které je bedna. Tu odsuňte a seberte druhou peče´t TEMPLAR SEAL. Pak běžte lineárně až k chlápkovi, který se vzteká nad elektřinou.

Toho se zbavte a prozkoumejte panel, u kterého se vztekal. Teď budete muset stlačit tlačítka ve správném pořadí, aby všechny svítili naráz, pořadí bude takové:

2 4
3 1

Zatáhněte za páku vedle vás a jděte do místnosti. Ze stolku seberte lékárničku a třetí pečeť TEMPLAR SEAL.

Teď se vraťte tou dlouhou chodbou dokud nenarazíte na dva strážné. Těch se zbavte a zatáhněte za páku, která se nachází v tunelu, kde jste tyto dva našli. Vstupte do místnosti. Zde vás čeká velice jednoduché puzzle. Odpověď, jak ho vyřešit je na zdech v této místnosti. Umístěte pečeťě, které jste našli do prázdných míst. Pak je natočte podle natočení čísel na zdi. Ukážu vám, jak to udělat v podobě hodin. Vy natočte pečetě tak, aby hlavičky postaviček směrovali k dané hodině:

10 hodin, 4 hodiny, 12 hodin, 2 hodiny

Tak, teď se chodbou vraťte do míst, kde byl Langdon vězněn. A cestou se vypořádeje s agenty. Až budete na míste, zbavte se ještě jednoho agenta a pak běžte opět do svatyně dveřmi vedle televize. Pak společnými silami otevřete dveře napravo.

Teď jste opět venku před kostelem. Prozkoumejte sloup před vámi a najděte kovovou destičku SHARP METAL SHARD. Teď za vámi příjdou agenti, aby se porvali, jestli ale budete dost rychlí, stihnete to do kostela ještě dřív, než se oni dostanou k vám. Tak jako tak jděte do kostela hlavním vchodem a pak doleva, kde všichni pozůstalí leží na zemi. Přistupte k štítu napravo a doplňte ho oběma kovovýma destičkama.

Pak prozkoumejte hrobku, která říká DARK EFFIGY. Teď vás čeká pro mě asi nejlehčí puzzle v této hře. Vytvořte slovo RICHARD. Věřím, že chápete, jak to. Pak toto slovo dejte do cryptexu. Pak se spustí animace a po ní buďte připraveni, mnich po vás půjde a bude střílet ze zbraně.

Tohle je opravdu hnusný závěr levelu, ten mnich mě hodněkrát dostal, něž jsem to fakt pochytil a všechno udělal správně. Vy před ním musíte prostě utíkat, jenomže v tom máte jisté překážky. Nejdříve musíte prorazit dveře, pak je tu opět el. Panel, kdy musíte stlačit tlačítka ve správném pořadí, aby svítily všechny najednou a pak ještě zatahovat za páku. viz. O pět odstavců výše.

Už v tomhle momentě mě mnich několikrát zabil. Pak ještě stupidní dootvírávání dveří. Stačilo by, kdyby ty polootevřený dveře jen podlezl, nebo udělal kotrmelec nebo cokoliv, ale proč je ten blbec Langdon musí otevírat? Když je to zdlouhavé a právě za ním si to pochoduje mnich a střílí po něm? No, utíkejte, otvírejte, zatahujte, dokud tento hnus neskončí daleko pěknější animací. Konec levelu a nezapomínejte, tohle bude už jen horší.



8) WESTMINSTER ABBEY (3 secrety)

Ze všeho nejdřív chci upozornit na detail, že toto je předposlední level základní dějové linie! Podívejte se orientační tabuli u vás, abyste dostali přehled o tom, kam půjdete. Pak běžte za tabuli k vstupním dveřím, od nich doleva k soše, kterou prozkoumejte a najdete secret "GOLD COIN".

Pak se znovu podívejte na orientační tabuli a podívejte se, kde je NEWTON'S TOMB a běžte tam. To znamená od tabule rovně a pak do prava a projděte otevřeými mřížemi. Tam chodí další agnet, ten si ale na chvíli stoupne na vodu, tak rychle žďuchněte světlo u vás na vodu. Agnet dostane pěknou elektrickou ránu, jestli to nestihnete, budete mu muset jednu ránu dát sami. Pak běžte ke zdi před světlem, které jste zhodili a najděte část, kterou můžete prozkoumat. Nalevo nahoře pak najdete secret "SUN SPHERE".

Pak přistupte k samotné hrobce pana Isaaca Newtona a prozkoumejte ji. V části, ve které jsou vytesané postavičky další otvor, opět to vypadá, že se na tohle hodí prsten PRIORY RING. Tak to zkuste. A vida? Seberte SUN ORB a pročtěte si listinu. Čtěte pozorně, tohle bude mít jistý vliv na puzzle.

Pak se vraťte do hlavná haly k orientační tabuli. Teď chcete jít k hrobce CHAUCER'S TOMB. Podívejte se dolů až k puzzli, do jehož středu s štítem vložte SUN ORB, a složte puzzle. Jak? Vy se ještě ptáte? Aby tvořilo slovo PARDONER, ale tak, aby byl okolo středu, asi takhle:

P  A  R

R     D

E  N  O

Po úspěšném dokončení seberte nový prsten LARGE RING.

Pak běžte doprava do tmavé chodby a prozkoumejte modrou skříň. Otevřete ji a posuňte kožich. Na něm pak najdete kartáč BRUSH. Ten seberte. pak se ještě podívejte do dolního šuplíku, kde najdete lékárničku.

Pak se vraťte do místa, kde jste prošli otevřenými mřížemi k hrobce Newtona a jděte do druhých dveří do místnosti THE CLOISTER. Teď stojíte ve dvojchodbě, kde v každé z nich je agent. Běžte do levé chodby podél levé zdi až k bednám. Tam je lano, za které když zatáhnete, tak se spustí zavěšená lampa. Takže počkejte, až agent bude pod onou lampou a zatáhněte. Tohle nemusí vždycky vyjít. Pak pokračujte až ke dveřím vedoucím do místnosti ART RESTORATION HALL.

V této dlouhé chodbě jsou tři agenti. Pro mě bylo prakticky nemožné je odstranit plíživým útokem, jestli se vám to povede, máte můj obdiv. Každopádně je všechny odstraňte a běžte na konec chodby a vstupte do dveří nalevo. Seberte tam lékárničku a zapněte elektřinu panelem za dveřmi. Vyjde jeden agent, toho se rychle zbavte, aby nevzbudil ostatní.

Pak vstupte do místnosti, ze které vyšel agent. Z té pak hned napavo je paleta, kterou prozkoumejte, a v bedně u stěny jsou kleště BOLT CUTTERS. Seberte je. Pak běžte napravo k bednám, přes které je hozený modrý hadr. Tyto bedy prozkoumejte z boku a najdete secret "DA VINCI'S CODEX ARUNDEL".

Nyní se vraťte až do dvojchodby THE CLOISTER, až ke dveřím, u nichž zahněte doleva do druhé, zatím neprozkoumané chodby. Zbavte se agenta a na konci rozbíjte zámek. Klasicky kleštěmi. Pak v místnosti prozkoumejte paletu s bednami, odsuňtě jednu menší bedínku a zapněte světlo. Pak prozkoumejte pracovní stůl a dole v bedně nalevo najdete čistící prostředek MARBLE CLEANER. Teď se vraťte zpátky do místnosti, kde jste našli secret da vinci's codex arundel.

Zbavte se strážného a pak prozkoumejte sochu Shakespeara. Všimněte si zašpiněné listiny, kterou je třeba vyčistit, aby byla čitatelná. Takže v inventáři spojte čistící prostředek s kartáčem a použíjte to na listinu. Teď to přečtěte.

Pak prozkoumejte jeho prst a nasaďte mu prsten LARGE RING. Vysune se zásuvka a vy seberte kliku HAND CRANK.

Tady už nic dělat nemůžete, tak se vraťte až do hlavní haly až k orientační tabuli. Na tu se podívejte a zjistěte, kde je hrobka KING HENRY III TOMB. Tzn. Od tabule hned chodbou doleva a na konci ke zdi. Hrobku prozkoumejte a kliku HAND CRANK vložte do díry HOLE. Teď z písmen natočte slovo TEMPLES. Až to dokončíte, seberte královský symbol KING SYMBOL.

Pak prozkoumejte konstrukci za vámi a uvolněte dvě kolečka. Pak ji posuňte a kleštěmi BOLT CUTTERS rozbíjte zámek na mřížích, které jste si právš uvolnili. Pak vstupte do místnosti ST. JOHN'S CHAPEL.

Prozkoumejte hrobku u zdi BARON HUSDEN'S TOMB. Do volného políčka vložte KING SYMBOL. Pak stlačte symboly v tomto pořadí:

QUEEN
BARON
KNIGHT
SOLDIER
Až to vyřešíte, vysune se další zásuvka a vy seberte UNUSUAL CYLINDER.

Pak vás příjde přivítat agent. Až se ho zbavíte, běžte ještě dozadu k bedně. Odsuňte knihy, otevřete bednu, vyhoďte knihy a seberte lékárničku.

Teď se vraťte až do místnosti NEWTON'S TOMB. Teď tu bude strážný, kterého když vyprovokujete, zavolá si na pomoc dalšího. Až je oba odstraníte, prozkoumejte hrobku NEWTON'S TOMB. V inventáři spojte UNUSUAL CYLINDER s SUN ORB a použíjte ho na díru, ze které jste před tím vyndali SUN ORB. Vysuse se zásuvka s kouskem listiny. Věřte tomu, nebo ne, v inventáři se vám záhadně bůh ví kdy objevila druhá půlka, takže ji k původní přiložte.

Teď vás čeká vůbec nejsložitější puzzle. Nevím, jak vám mám poradit. Jediné, co potřebujete jsou vaše oči, přesnost a neustálá pozornost. Z kousků je prostě třeba udělat smysluplný obrázek, z toho se pak vyvodí slovo. Nejde říct přesný postup, nebuďte na mě rozzlobení, tohle je moc i na mě. Věřím, že to zvládnete.

No, až to vyřešíte, vysune se další zásuvka a jediné, co vy teď budete dělat je koukání na animaci a zadávání správných vět v rozhovoru s Teabingem. Jinak jste se právě dozvěděli, že Teabing je pěkný hajzl, a že celou tu dobu vás jen využíval a ještě vás chce využít.

Řekněte tedy tuto větu:

"I thought you told us only the worthy can find the grail"

Pak jste opět Langdon a skládáte kryptex. Snažte se natočit celé slovo PAYENS. Jestli to nestihnete, snažte se to dohnat příště. Dále tety řekněte:

"You are the one responsible for my grandfather's murder"

Pokud ani potom nestihnete dopsat slovo PAYENS, řekněte toto:

"You are no better than the church"

Hele, doufám, že už jste to stihli, jestli ne, máte teď poslední šanci, řekněte toto:

"and now you have taken over where the church left off"

Jak jsem řekl, tohle byla poslední šance. Jestli jste to nezvládli, budete to dělat odznova, jestli ano, čeká vás pěkná animace, po jejímž konci se přemístíme do posledního levelu základní dějové linie!



9) ROSSLYN CHAPEL (1 secret)

Ačkoli je toto poslední level ZDL ( základní dějové linie ), je asi nejjednoduší. Takže máte hned dva důvody, proč si oddychnout. Už vás nikde nebudou čekat žádní agenti, strážní, nebo ujetí mniši, stejně tak se zde nemůžete nikterak plížit, prostě budete chodit a řešit puzzle.

Nejdřív běžte zpátky do haly, kde jsou vstupní dveře a prozkoumejte malý sloupek, z něhož seberte kamenné víko. Pak prozkoumejte dřevěnou skříň za vámi a prozkoumejte škráblinu na zemi. Pak skříň odsuňte a prozkoumejte podlahu za ní. Odstrčte kus plehu a seberte DAISY DISC.

Poté běžte zpátky do hlavní místnosti kaple a napravo ke zdi, kde je červený závěs. Zatáhněte za lano a závěs se rozotevře. Do prázdného místa pak vložte STONE LID. Dostanete tak LILY DISC.

Pak se otočte a běžte k sousednímu rohu vlevo. Je tam pomník, na jehož levém okraji je krabička zápalek. Teď se otočte a běžte k bližšímu nerozevřenému červenému závěsu, který lanem opět rozevřete. Tam zápalkou zapalte svíčku a přečtěte nápis na stěně.

Teď se otočte a běžte k sousední stěně vpravo. Jsou tam na zdi dva andílci. Jeden říká HOPE a druhý říká TRUTH. Prozkoumejte toho, co říká TRUTH a pomcote Sophii vylézt nahoru, aby mohla vzít ROSE DISC.

Teď běžte dopředu místnosti až ke třem oltářkům. Ten úplně napravo skrývá v dolní zásuvce notes. Ten přečtěte. Pak běžte do pravé části kaple k bráně s hvězndou STAR OF A DAVID GATE. Prozkoumejte ji. Pak vložte ROSE DISC do otvoru LOVE, LILY DISC do otvoru PURITY a DAISY DISC do otvoru INNOCENCE.

V animaci se přemístíte do dolní části kaple.

Hned po vaší pravici se anchází pomník, který přečtěte. Pak běžte na konec místnosti a prozkoumejte globus. Zatočte s ním tak, aby šlo vidět chybějící místo. Prozkoumejte ho. Pak běžte průchodem dál. Zastavte se u BLEEDING ANGEL a prozkoumejte ho. Drží kousek globusu. Vezměte ho a vložte ho do prázdného místa v globusu. On se otevře a vy vezmete STAR DISC.

Pak běžte tou chodbou dál do místnosti. Nejdřív prozkoumejte STONE SLAD a pak odsuňtě bedny vedle. Pak vložte do STONE SLAD STAR DISC a vyřešte vůbec nejjednodušší puzzle. Řiďte se podle orkajových čar, jen podle nich to musíte zvládnout.

Pak se odemknou padací dveře, vy je otevřete a vstupte. V následující místnosti nejdřív běžte do vzdáleného rohu s hrouamdou židlí, kterou prozkoumejte a najdete poslední secret hry - "DA VINCI'S CODEC ATLANTICIUS".

Pak prozkoumejte dvě nástěnné malby a nakonec ještě fotoalbum. Tak, pěkná animace, velké překvapení a zazvonil zvonec, pohádky je konec! K tomu překvapení jen prozradím, že Sophia se seznámí se svou babičkou. Toť vše, milí hráči, právě jste dokončili tuto veskrze originální adventuru!!

Teď si ještě jako zpestření můžete zahrát dva bonusové levely.

P.s.: jestli vás zajímá, proč jsem na konci každého levelu připsal, ať nezapomínáte, že teď to bude jen horší a těžší, tak je to proto, abyste si uvědomili, že i když vám momentální hádanka nebo puzzle přišlo složité, tak abyste se psychycky přirpavili na něco obtížnějšího. Tedy, říkám to těm, kteří na mě párkrát dali a dané puzzle si alespoň jednou vyzkoušeli sami. Toť vše.



10) THE LOUVRE REVISTED

Toto je jen a jen bonusový level, takže žádní nepřátelé ani secrety nehledejte. Jen zde na vás čeká 9 obrazů, které prozkoumejte, vyřešte kryptogram a level je hotový. Doufám, že to už po svých zkušenostech zvádnete sami. Ne?, no tak dobře, tady je řešení:

The Louvre Museum Painting:
YOU SHOULD NOT
HAVE RUN
MONSIEUR
SAUNIERE NOW
TELL ME WHERE
IT IS

St. Sulpice Painting:
THE SISTER MUST
HAVE BEEN
CALLING PRIORY
MEMBERS WHEN
SHE WAS
ATTACKED

Normandy Mansion Painting:
ITS THE
PRINCESS SOPHIE
KEY MY
GRANDFATHER
PROMISED ME

Bank of Zurich Painting:
IT IS THE
CRYPTEX THIS IS
BASED OFF OF A
DESIGN BY DA
VINCI

Chateau Villett Painting:
THE LEGEND OF
THE HOLY GRAIL
IS A LEGEND
ABOUT ROYAL
BLOOD

Biggin Hill Airfield Painting:
SAUNIERE
BROUGHT US
TOGETHER TO
FOLLOW THESE
CLUES FOR A
REASON

Temple Church Painting:
SILAS TAKE THE
KEYSTONE FROM
MR LANGDON
TEABING IS OUR
HOSTAGE NOW

Westminster Abbey Painting:
TEABING FELT
THE TRUTH
CRASHING DOWN
ON HIM THE
GRAIL WAS LOST
TO HIM

Rosslyn Chapel Painting:
THE QUEST FOR
THE GRAIL IS
THE QUEST FOR
THE DIVINE IN
EACH OF US

To je vše.



11) ROSSLYN CHAPEL REVISTED

K tomuto levelu vlastně není co psát. Jestli jste ústavičně sbírali secrety, vše bude pracovat tak, jak má. Pokud jste nasbírali "SPHERE" všech planet, stroj před vámi se bude točit. Jestli jste nasbírali všechny mince "COIN", budou rozděleny po stroji a vy si kliknutím na nějakou budete moct poslechnout jednu z krásných melodií.

Když pak půjdte do tajné knihovny, kde tato hra skončila, budou tam vystavěny CONCEPT obrazy, ty si také můžete prohlédnout v položce extras, ovšem jen tehdy, jestli jste sbírali "DA VINCI'S" bonusy. Tak, to je snad vše, co k tomu říct. Teď už mi nezbývá nic, než se rozloučit.



Jo a ještě jeden malý detail. Vy můžete vyjít nahoru do hlavní kaple, čeká vás tam nějaké puzzle. K tomu já však už vážně nic nenapíšu, abyste si to jednou zkusili i sami. Pevně věřím, že díky předešlým zkušenostem to dokážete i bez tohoto návodu.

Jo a jestli to někoho zajímá, tento návod jsem psal 5 dnů. Začal jsem v sobotu 17. 6. a skončil dnes, ve středu 21. 6.

Tak a teď je to vážně vše.

Související hry The House of Da Vinci 3
The House of Da Vinci 2
The House of Da Vinci
The Secrets of Da Vinci: the Forbidden Manuscript



Diskusia Príspevkov: 17 Hodnotenie
769 hlasov

100
60
20

80
40
0
57
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |