HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 52811 uživatelů

Návody > Bet on Soldier: Black-out Saigon


Zobrazení:5283
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Black-out Saigon je samostatně spustitelný datadisk ke hře Bet on Soldier. Oproti základní hře je obtížnost o něco nižší. Na druhou stranu je hra zabugovaná. Často se mi stalo, že hra buď padala, nebo jsem musel opakovat určitý herní úsek, protože se nespustil skript a hra mě tak nechtěla pustit dál. Trochu škoda je, že i na datadisk je hra opravdu hodně krátká. Jinak se však jedná o dobrou porci zábavy pro všechny, kterým se líbila základní hra Bet on Soldier.


Jak začít hrát

Před startem mise se vám zobrazí mapa světa s dostupnými lokacemi, ze kterých si můžete vybrat. Klikněte na požadovanou lokaci a načte se vám výběrové menu. Nejprve si přečtěte briefing. Následně klikněte na BOS. Tady máte skupiny šampiónů většinou po třech v každé skupině. Pokud tam žádní nejsou, znamená to, že v následujícím levelu s žádným šampiónem bojovat nebudete. Na každého můžete kliknout a něco si o nich přečíst. Rozhodně si nevybírejte šampióny, kteří používají raketomet a zbraně s kyselinou. Když můžete, vyhněte se i takovým, kteří používají halucinogenní látku a oslepující náboje. Z každé skupiny musíte mít vybraného (modře označeného) jednoho. Dále klikněte nahoře na Weapons. Nejprve klikněte vlevo na vaši postavu a ukáže se vám dostupné brnění. Klikněte na brnění a vaše postava se do něj obleče. Vedle postavy můžete kliknout na pole pro štít a stejným způsobem ho vybrat. Pokud si však vezmete štít, nebudete si moci vybrat zbraň č. 4. Nyní přejdeme k výběru zbraní. Jsou celkem 4. Klikněte na první slot, poté vlevo na rotočepel a přidáte si ji tak do výbavy. Klikněte postupně na zbývající 3 sloty. Pokaždé se vám modře znázorní skupiny zbraní, jejichž názvy jsou zavádějící a neberte je v úvahu. V úvahu berte spíš vizuální podobu zbraní. Když kliknete na modrý znak zbraně pro skupinu, těsně pod se vám zobrazí dostupná zbraň nebo zbraně z vybrané skupiny. Najeďte na zbraň myší a přečtěte si o ní nějaké informace. Když na zbraň kliknete, přidá se vám vpravo do vašeho zbraňového inventáře. Kliknutím na zbraň v inventáři ji můžete zase naopak odstranit. Poslední ze zbraní můžete vybrat ještě granáty. Můžete vzít 3 útočné a 3 speciální, přičemž každý granát musíte navolit zvlášť (povinně musíte mít alespoň 1 granát). Dělá se to stejným způsobem jako u zbraní. Mně se osobně osvědčil následující výběr zbraní, s kterými jsem prošel celou hru: 1. rotočepel, 2. lehký samopal, 3. odstřelovačka, 4. raketomet, granáty útočné a oslepující nebo halucinogenní. Po každém dokončeném levelu si nabídku zbraní pečlivě prohlédněte, protože je pravděpodobné, že se vám ve výběru zbraní objeví další nové a ničivější kousky, takže určitě je dobré si svoji výzbroj stále posilovat a zdokonalovat (platí to i pro brnění). Poslední co je třeba vybrat je žoldák (Mercenary). Vždy je dobré mít u sebe mechanika inženýra, který vám, pokud budete poškozeni a stisknete klávesu F3, brnění zdarma opraví (nejde vybrat v úvodní misi). To se hodí v situaci, když máte málo peněz. Ostatní žoldáky jsem ani nezkoušel, ale jsou to bojovníci, takže vám mohou prospět jako podpora v boji. Pokud neuděláte vše tak, jak je výše popsáno, nepůjde vám vybraná mise spustit. Neustále se vám bude ukazovat hláška, že vám chybí brnění nebo štít a to i přesto, že vám bude chybět něco jiného.


Popis dobíjecích terminálů

V dobíjecích terminálech si v průběhu hraní doplňujete munici a rovněž si můžete opravit zbroj. Přistupte k terminálu a stiskněte tlačítko Use (Použít). Zobrazí se vám dole čtyři červená pole. Nápis Buy All Grenades v horním poli znamená Koupit všechny granáty. Nápis Buy All Ammos v levém poli znamená Koupit všechnu munici do střelných zbraní. Nápis Fully Repair v pravém poli znamená Kompletně opravit zbroj. Nápis Buy and Fully Repair v dolním poli znamená Koupit všechnu munici a opravit zbroj.


Co je ještě dobré vědét
  • Při přebíjení zbraní o zbytek nevystříleného zásobníku přijdete.
  • U každého pozičního terminálu si můžete zakoupit jen jeden lístek. Proto pečlivě zvažujte v jaký okamžik a kde hru uložíte.
  • Do týmu si před startem mise vždy berte pokud možno mechanika, který vám bude opravovat zbroj. Tím ušetříte peníze a nebudete při nákupu zbraní a munice nijak omezováni. Číselná úroveň mechanika značí rychlost s jakou je schopen opravovat vaši zbroj.
  • Aby vám mechanika zbytečně nezlikvidovali, můžete mu stisknutím klávesy F1 přikázat, aby se zastavil, a nechat ho schovaného mimo nebezpečí.
  • Pokud možno vždy si berte raketomet. S jeho pomocí snadno porazíte šampióny.
  • Pokud chcete u zbraní přejít do módu míření, stiskněte prostřední tlačítko myši. V rozložení kláves tato klávesa chybí.
  • Klávesa Přejít do menu sázek je ve skutečnosti klávesou pro pokrčení.


Operation Blitzkrieg

Sejděte dolů po skalním chodníku a hned vlevo vyjděte nahoru. Vstupte do domu a zajděte hned do dveří vpravo. Za dalšími dveřmi je velitel, který vám dá instrukce. Běžte ven, sejděte dolů a jděte na pozici u okraje srázu. Zničte nepřátele na mostě a poté mecha. Opusťte pozici a pokračujte směrem vlevo. Vejděte do podlouhlé chatrče, kde na konci sejděte dolů. Pokračujte až k bráně, kde vylezte na dřevěnou věž a pusťte se do dalších mechů. V nedaleké chatrči je ukládací terminál a také terminál na dobití. Dávejte pozor na parašutisty, kteří vám začnou přistávat do zad. Poté nepřátelé odpálí trhavinou bránu. Nasedněte do opodál stojícího robota a jděte k bráně. Přistupte k ohořelému náklaďáku. Stisknutím levého tlačítka myši náklaďák uchopíte. Jděte s ním na začátek mostu a tady ho pusťte. Rozšlapejte robotem nově se objevivší nepřátele, vystupte z robota a známou cestou se vracejte nahoru. Projděte podlouhlou chatrčí, pobijte všechny nepřátele, hlavně v okolí velitelského stanoviště, a poté jděte podat hlášení veliteli. Následně vyjděte z chatrče a jděte vpravo po schodech nahoru. Vpravo vejděte do brány a pokračujte do středu prostranství, čímž tuto misi zakončíte.


Pawn Sacrifice

Před startem mise se podívejte na vybavení a zjistíte, že vám přibylo nové brnění a také další zbraně, které si můžete koupit. Postupujte po lávkách mezi chatrčemi a likvidujte nepřátele. Chatrče pro jistotu také prohledávejte, protože by se vám mohlo stát, že vám někdo nečekaně začne střílet do zad. Na konci vstupte na pevnou zem a vyjděte nahoru do tábora, který důkladně vyčistěte. Pokračujte směrem vpravo skrz skalní okno a sejděte po stezce dolů. Dostanete se do vesnice, kde musí váš technik opravit rozbité vysílače. Po celou dobu ho musíte ochraňovat a zároveň počítejte s tím, že vám nebude moci opravovat brnění. Až skončí svoji práci, běžte na molo za poslední chatrčí a tím tuto misi zakončíte.


Battle for Saigon

Běžte stále vpřed dokud nedorazíte na prostranství, kde zuří bitva. Robota sejměte raketometem a poté pobijte ještě několik nepřátel okolo. Obejděte velkou budovu zprava, zničte dalšího mecha, a až pobijete všechny nepřátele, spustí se první souboj se šampiónem. Poté jděte do domu vpravo a vstupte do podzemí, kterým se dostanete do další lokace. Vyjděte na venkovní prostranství a zneškodněte nepřátelský odpor. Pak pokračujte směrem vlevo a zajděte do budovy vpravo. Sejděte do podzemí a projděte dlouhou chodbou. Na konci vyjděte po schodech nahoru a vyjděte opět ven. Dávejte pozor na nebezpečné odstřelovače na vzdálené budově. Nakonec zlikvidujte oba mechy a poté se spustí souboj s dalším šampiónem. Až ho porazíte běžte vpravo okolo domů směrem k vesnici. Po přesunutí se do další lokace proběhněte mezi domy a nasedněte do mecha (pokud to nestihnete, nasedne do něj nepřítel a budete muset zničit ještě mecha). Tady je problém, že odsud až do výbuchu mostu nebude možnost hru uložit, což považuji za nehoráznost ze strany tvůrců. Až pobijete všechny nepřátele jděte k vodě. Nyní se musíte po soustavě loděk dostat na břeh vpravo. Až se tam dostanete zachraňte plukovníka Hubera před nepřáteli. Poté běžte do chatrče, vylezte po žebříku nahoru a zlikvidujte odstřelovačkou všechny objevivší se nepřátelé nahoře v chatrčích. Další špatně viditelní nepřátelé jsou vlevo úplně nahoře. Až je pozabíjíte vyjděte z chatrče na druhé straně ven a vystoupejte po schodech nahoru do další chatrče. Projděte ji, vyjděte před velkou budovu a vystoupejte k ní. Obejděte budovu, postřílejte nepřátele dole a sejděte dolů, kde vás čeká další souboj se šampiónem. Až ho porazíte běžte do chatrče vpravo, kde z regálu seberte výbušniny. Vyjděte ven a dejte se betonovou cestou vlevo dolů. Nyní musíte zničit 4 mechy, abyste se dostali na most. Dávejte pozor vpravo za koncem betonové cesty je nepřítel s raketometem. Až se budete vracet dobít munici, tak další nepřítel se objeví v dálce naproti chatrči, kde jste sbírali výbušniny. Až zničíte mechy jděte na most a vpravo slezte po žebříku dolů. Výbušniny musíte umístit tak, abyste naposledy kladli tu, která je nejblíž k žebříku. Po umístění výbušniny se totiž začne odpočítávat časový limit do výbuchu a ten není příliš dlouhý. Musíte stihnout vylézt nahoru a přeběhnout most na druhou stranu. Až se přesunete do další lokace pokračujte stále vpřed dokud nepřijdete na letiště. Tady je opravdu velké množství nepřátel a navíc několik mechů. Běžte vlevo za hangáry, kde najdete mecha, tak do něj nastupte a vyčistěte okolí. Další mech je ve druhém hangáru. Použijte ho až bude první příliš opotřebovaný. V tomtéž hangáru si můžete uložit hru a dobít se. Poté bude následovat souboj se šampiónem a po boji se na vás vyvalí horda speciálních jednotek. Zůstaňte raději schovaní v hangáru a postupně je likvidujte. Poté běžte vlevo, kde je připravené letadlo, a tím tato mise končí.


Booby Trap

Prostřílejte se směrem vpravo, kde jsou trosky letadly. Přeskočte přes křídlo letadla a jděte stále vpřed dokud se nesetkáte se skupinou Red Hammmer. Vraťte se zpět přes křídlo letadla a pokračujte směrem vpravo. Prostřílejte se až k bráně, kde si vpravo na zdi hru uložte. Obejděte zprava trhlinu ve skále a nahoře projděte chatrčí na druhou stranu. Vyčistěte okolí další brány a poté do ní vejděte. Po přesunu do další lokace jděte k dobíjecímu terminálu, vyjděte po vedlejším schodišti a jděte vpravo. Vyjděte ven, pobijte nepřátele a sejděte po schodech dolů. Dole na rozcestí se dejte vlevo, projděte podlouhlou chatrčí, sejděte po schodech dolů a úplně dole se setkejte s členy skupiny Red Hammer. Poté nasedněte do mecha a s jeho pomocí odstraňte z mostu ohořelé vozidlo. Vystupte a pokračujte v cestě přes most. Obejděte zleva křoví, ze kterého létají kulky, a postřílejte nepřátele na přistávací ploše. Poté jděte stále vpřed dokud se nespustí závěrečná animace.

Související hry Bet on Soldier: Blood of Sahara
Bet on Soldier: Blood Sport



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
69 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |