HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 24262 uživatelů

Návody > BioShock 2: Sea of Dreams


Zobrazení:19699
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Singleplayer | Multiplayer


Před několika lety zaznamenala hra Bioshock od australských tvůrců 2K velice slušný úspěch a není tedy divu, že s dvouletým odstupem vznikl druhý díl této skvělé hry. Oproti jednotce se toho tak moc nezměnilo. Prostředí je v podstatě stejné, jen se budete pohybovat po nových levelech. Přibude několik nových nepřátel – subjekt Alfa, elitní splicer a také velice nebezpečná velká sestřička. Co se týče zbraní, tak ty budou úplně nové (nedostanete do ruky jedinou zbraň, kterou jste měli v jednotce). Opět vás čekají dva různé konce hry v závislosti na tom jestli budete „hodní“ nebo „zlí.“


NEPŘÁTELÉ A POSTAVY
  • Brutální splicer – jedná se o jeden ze dvou nejběžnějších druhů nepřátel, se kterým se budete setkávat nejčastěji. Je poměrně slabý a málo odolný.
  • Olověný splicer – druhý z nejběžněji se vyskytujících splicerů.
  • Pavoučí splicer – tento splicer má schopnost šplhat po zdech a stropech a může vás tak nečekaně překvapit shora. Díky tomu a díky své větší odolnosti se jedná o silnějšího protivníka než je olověný splicer nebo brutální splicer.
  • Elitní splicer – jedná se o velice odolného hromotluka, na kterého je třeba počítat s větším množstvím munice a zde se už vyplatí spíš používat plasmidy. Útočí svojí hrubou silou a i přes svoji mohutnost je poměrně rychlý.
  • Houdini splicer – tento nebezpečný protivník má schopnost metat ohnivé projektily a také má schopnost teleportovat se z místa na místo. Může vás tak zcela nečekaně překvapit útokem zezadu.
  • Subjekt Alfa – jedná se o splicera v ochranném obleku vzdáleně připomínajícího Big Daddyho. Oproti němu je však daleko méně odolný a méně nebezpečný.
  • Velká sestřička – je to vlastně odrostlá malá sestřička v ochranném obleku. Nejedná se však o nevinnou bytost jako byla, když byla malou sestřičkou. Automaticky na vás bude útočit a je velice odolná a rychlá. Po jejím zabití najdete prohledáním jejího těla 40 jednotek Adama.
  • Velký taťka / Rosie – doprovází a chrání malou sestřičku. Sám od sebe nikdy neútočí. Pokud se však chcete dostat k malé sestřičce, musíte ho zabít. Je nejen velice odolný, ale též jeho útočnost je ze všecech nepřátel nejvyšší. Útočí často výbušnou municí a stejně jako vy má schopnost používat vrták. Prohledáním mrtvoly vždy najdete značnou finanční hotovost.
  • Malá sestřička – malá holčička, která často doprovází Velkého taťku. Po zabití velkého taťky můžete sestřičku adoptovat a s její pomocí vytěžit genetickou substanci Adam z některých mrtvol. Rovněž můžete vytěžit Adama z malé sestřičky a získat tak cca 160 jednotek Adama. Další možností je malou sestřičku zachránit, což pro vás bude mít přínos později. U Sběračovy zahrady vždy najdete nějaký dárek s užitečnými předměty.


AUTOMATY A ZAŘÍZENÍ
  1. Bezpečnostní kamery – v případě, že se budete zdržovat v jejich zorném poli (v červeném světle), kamery vyvolají poplach a poštvou na vás boty. Kameru můžete nabourat pomocí nabourávacích šipek anebo z bezprostřední blízkosti. Poté bude kamera na vaší straně a způsobí poplach při spatření nepřátel a poštve boty na ně. Pokud při nabourávání kliknete na modré pole zvýšíte tím délku poplachu.
  2. Boti – tyto létající automaty jsou účinnými bezpečnostními zařízeními, které se aktivují při vyvolání poplachu. Boty lze rovněž nabourat a obrátit proti nepřátelům. Pokud při nabourávání kliknete na modré pole, budou následně boti způsobovat nepřátelům větší škody.
  3. Kulometné a raketometné věže – velice silné stacionární zbraně, které se rozhodně vyplatí hacknout a použít proti nepřátelům.
  4. Zdravotní automaty – můžete se na nich za určitý poplatek vyléčit. Můžete je však také nabourat a tím si cenu, kterou zaplatíte o trochu snížit. Pokud při nabourávání kliknete na modré pole, získáte jednu lékárničku zdarma. Na automatech se léčí též spliceři. Po nabourání se však automat pro ně může stát smrtelnou pastí.
  5. Prodejní automaty – můžete si v nich za peníze nakoupit různé zboží – lékárničky, Evu, náboje. Pokud ho hacknete, sníží se ceny zboží. Pokud při hackování kliknete na modré pole, z automatu vypadně nějaký předmět a získáte ho tak zdrama. Kromě toho některé předměty (nabourávací předměty) vám automat prodá až po jeho hacknutí, dříve ne.
  6. Nábojové automaty – obdoba klasických prodejních automatů. Tyto automaty jsou však zaměřené výhradně na munici do zbraní.
  7. Panely vypnutí botů – v případě poplachu můžete poplach na těchto panelech vypnout.
  8. Automaty Power to the People – jedná se o automaty na vylepšování zbraní. Toto vylepšení je zcela zdarma. Na každém automatu můžete provést jen jedno vylepšení. V celé hře se nachází 14 automatů, avšak vzhledem ke skutečnosti, že ve hře budete mít dohromady 6 zbraní, u kterých lze provést tři stupně vylepšení (dohromady to dělá 18 možných vylepšení), tak si budete muset rozmyslet, kterým zbraním dáte prioritu, protože všechny zbraně si na všechny tři stupně vylepšit nemůžete.
  9. Automaty Sběračova zahrada – tyto automaty neprodávají produkty za běžné peníze, ale za Adama, což je genetický materiál, který lze získat z lidských bytostí. V sortimentu těchto automatů najdete nejen plasmidy a tonika, ale také zvýšení kapacity zdraví a Evy a také nové sloty pro plasmidy a tonika.
  10. Automaty Genobanka – v těchto automatech si do genetické banky můžete ukládat plazmidy a tonika, které se vám nevejdou do inventáře. Zpětně si z těchto automatů můžete plazmidy a tonika vybírat a obměnňovat jimi ty, které máte v invnetáři.
  11. Trezory – vždy v nich najdete cenné předměty. Pokud při hacknutí kliknete na modré pole, získáte bonusové peníze.


ZBRANĚ

Každá zbraň může používat tři typy munice a na každé zbrani můžete provést tři stupně vylepšení. Vylepšení na třetí stupeň je podmíněno instalací dvou prvních vylepšení. Vylepšení můžete provést ve speciálních automatech Power to the People.


Nabourávač
Jedná se o zařízení na nabourávání strojů. Můžete nabourávat nejen dveřní panely, ale také boty, kteří poté budou bojovat na vaší straně proti nepřátelům.

Druhy munice:
  1. normální šipky – budete muset pomocí hackovacího rozhraní hacknout zařízení
  2. samonabourávací šipky – nebudete muset hackovat zařízení; hacknutí se provede automaticky
  3. minidělo – můžete ho vystřelit na nějaké místo a poté bude automaticky pálit po nepřátelích.

Vrták
Je vaší základní výbavou a musíte do něj neustále hledat palivo, abyste ho mohli roztočit. Pokud vám však palivo dojde můžete použí meelee attack (úder zbraní), který je proti nepřátelům rovněž účinný.

Vylepšení:
  1. Snížení spotřeby paliva – chladící trysky snižují tření a spotřeba paliva je menší.
  2. Zvýšení účinnosti – přídavné vrtáky po stranách zvyšují účinnost vrtáku (zvýší se i účinnost úderů).
  3. Deflektor vrtáku – chodem vrtáku je poháněno velké elektrické dynamo. Rotující vrták je schopen odrážet nepřátelské kulky.

Nýtovačka
Jedná se o zbraň vystřelující nýty.

Typy munice:
  1. běžné nýty
  2. nástražné nýty – poté co je vystřelíte proti stěně bude z nich vycházet paprsek. Nepřátele po kontaktu s tímto paprskem nýty zraní nebo dokonce zabijí.
  3. tvrzené nýty – způsobují mnohem větší poškození oproti běžným nýtům.
Vylepšení:
  1. Zvýšení účinnosti – vyšší tlak odpalovacího mechanismu zvyšuje průbojnost střel.
  2. Zvětšení zásobníku – kapacita zásobníku se zvýší o 50%.
  3. Přídavný žhavící systém – integrovaný žhavívcí systém rozžhaví střely a po opakovaném zásahu nepřítele může způsobit i jeho zapálení.

MG – kulomet

Typy munice:
  1. běžné náboje
  2. protipěchotní náboje
  3. průrazné náboje
Vylepšení:
  1. Zvýšení účinnosti – vyztužení hlavně dovoluje vyšší úsťový tlak a zvyšujte tak účinnost kulometu.
  2. Redukce zpětného rázu – stabilizační váleček redukuje zpětný ráz a zvyšuje tak přesnost kulometu.
  3. Vylepšení odrazivosti kulek – elektrické pole vysoké hustoty zabraňuje zničení kulek při prvním nárazu a umožňuje jejich další let (odrážení).

Brokovnice

Typy munice:
  1. normální broky
  2. brokové koule – tato vysoce účinná je schopná prostřelit i více slabších cílů najednou
  3. výbušné broky – po výstřelu se broky přichytí na tělo nepřítele a po chvíli explodují a způsobí mu těžké poškození.
Vylepšení:
  1. Zvětšení zásobníku – revolverový mechanismus umožňuje vystřelit 6 ran bez nabíjení
  2. Zvětšení účinnosti – upilovaná hlaveň zvyšeuje účinnost všech typů munice.
  3. Teslova dynama – kinetická energie při výstřelu je zužitkována pro pohon několika Teslových dynam, které generují elektrický proud. Při střelbě bude nepřítel zasažen elektrickým výbojem

Harpuna

Typy munice:
  1. šípy – vysoce účinnými šípy můžete nepřátele zabít jedinou ranou a dokonce je přišpendlit ke stěně.
  2. raketové šípy – šíp se po vystřelení zabodne do nepřítele a po chvíli exploduje a vážně ho zraní nebo zabije
  3. nástražné šípy – po vystřelení se mezi místem dopadu a místem výstřelu vytvoří elektrický drát, který po kontaktu vážně zraní nebo zabije nepřítele.
Vylepšení:
  1. přídavná optika – umožňuje přesné zaměření cíle (zvyšuje přesnost střelby).
  2. zvýšení účinnosti – rotační mechanismus zvyšuje průbojnost a účinnost střel
  3. zvýšení rychlosti harpuny – speciální pero a přepracovaný mechanismus zvyšuje rychlost a dostřel šípů a zvyšuje kadenci harpuny

Granátomet

Typy munice:
  1. tříštivé granáty – explodující munice způsobující vysoké poškození
  2. miny – lze je vystřelit na zem, kde vybuchnou po kontaktu s nepřítelem
  3. tepelně naváděné rakety – hodí se proti pohybujícím se cílům
Vylepšení:
  1. Zvětšení zásobníku – kromě většího zásobníku také unesete větší množství všech typů munice do této zbraně.
  2. Odolnost vůči poškození – speciální deflektor zvyšuje odolnost vůči poškození z vlastních střel.
  3. Vylepšení munice – sekundární nálož namontovaná do každé střely zdvojnásobuje sílu výbuchu a zvyšuje poškození nepřátel.


KAMERA

Pomocí kamery můžete natáčet své nepřátele. Při zapnuté kameře se snažte nepřítele zabít co nejefektnějším způsobem. Kamera poté vyhodnotí úroveň vašeho výkonu a dostanete nějaký bonus. Pro úspěšný postup ve výzkumu je dobré provádět různé kombinace zabití. Za každý zkoumaný subjekt jsou odměny ve čtyřech stupních. Veškeré stroje (kamery, kulomety, boti) se berou v tomto případě jako jeden subjekt.

Odměny za výzkum kamerou:
  • Brutální splicer – 1. větší zranitelnost nepřítele, 2. kapacita vaší peněženky se zvedne na 800 dolarů, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4. tonikum Zloděj.
  • Olověný splicer – 1. větší zranitelnost nepřítele, 2. kamerám bude trvat delší dobu než vás zaregistrují, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4. tonikum Šikovný hacker.
  • Pavoučí splicer – 1. budete se pohybovat rychleji a nepřítel bude více zranitelný, 2. budete moci používat tělesné orgány nepřítele namísto lékárničky, 3. budete se pohybovat ještě rychleji, 4. získáte tonikum Pramen mládí.
  • Elitní splicer – 1. získáte schopnost speciálního útoku vrtákem (podržet levou myš + úder vrtákem), 2. údery zbraněmi na blízko budete působit větší zranění, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4.
  • tonikum Obrněný krunýř 2
  • Houdini splicer – 1. větší zranitelnost nepřítele, 2. uvidíte dříve začátek materializace nepřítele, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4. tonikum Kamufláž.
  • Subjekt Alfa – 1. větší zranitelnost nepřítele, 2. budete moci nést více veškeré munice, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4. tonikum Živelná bouře.
  • Velká sestřička – 1. zvýší se kapacita Eve a zvětší se zranitelnost nepřítele, 2. malá sestřička vám po nasbírání Adama doplní také část zdraví, 3. zvýší se kapacita Eve, 4. tonikum Krvežíznivý vrták.
  • Velký taťka (Big Daddy) – 1. větší poškození nepřítele, 2. vrtákem budete způsobovat nepříteli o 50% větší zranění, 3. větší zranitelnost nepřítele, 4. tonikum Sběratel munice
  • Stroje (kamery, boti, kulometné a raketometné věže) – 1. větší poškození strojů, 2. ve zničených strojích najdete o 100% více munice, 3. větší poškození strojů, 4. tonikum Smrtící stroje.


ADAM

Jedná se o genetickou substanci, která se získává z mrtvol. V tomto vám může velice pomoci Malá sestřička. Pokud využijete k tomuto Malou sestřičku musíte jí po dobu získávání Adama chránit před útočícími nepřáteli. Samy sestřičky jsou též zdrojem Adama. Za Adama si můžete ve speciálních automatech zvaných Sběračova zahrada zakoupit plasmidy a tonika, o nichž je řeč o něco níže.


EVA

Jedná se o další gentickou substanci, která se však nezískává z mrtvol, ale z modrých injekcí, které můžete buď najít na různých místech, nebo si je zakoupit v prodejních automatech. Tato látka je vlastně zdrojem síly plasmidů a právě při používání plasmidů tuto látku spotřebováváte. Pokud chcete ve hře používat plasmidy musíte vždy dbát na to, abyste měli po ruce dostatek této látky.


PLASMIDY

Plasmidy vám dávají zvláštní schopnosti. Stiskntím pravé myši plasmid aktivujete a vyšlete na nepřítele. Plasmidy mají různé specifické schopnosti jak je popsáno níže. Plasmidy můžete občas najít, ale vždy je můžete zakoupit v automatech Sběračova zahrada za genetickou látku zvanou Adam.

Druhy plasmidů:
  • Elektrický blesk – tento plasmid sice nepřítele nezabije, ale na chvíli ho omráčí, což vám dává šanci v okamžiku, kdy je neschopen obrany, použít proti němu nějakou normální zbraň. V případě, že však spliceři nacházejí ve vodě, použijte tento plasmid na vodu, která jak známo velice dobře vede elektrický proud, a tím je doslova upečete zaživa. V některých případech můžete tento plasmid použít na aktivaci různých objektů (např. na aktivaci dveřního mechanismu). Rovněž ho lze použít na dočasné ochromení kamer a botů.
  • Elektrický blesk 2 – silnější obdoba tohoto plasmidu. Vytvoříte silnější elektrický výboj pomocí řetězového blesku a můžete zasáhnout víc nepřátel najednou.
  • Elektrický blesk 3 – silný elektrický výboj z vás učiní pána elektřiny.
  • Telekineze – pomocí tohoto plasmidu si můžete přitáhnout vzdálené užitečné předměty (ke kterým byste se jinak nedostali) a sebrat je. Dále můžete používat telekinezi i v boji a to tak, že budete těžké předměty uchopovat a vrhat proti nepřátelům.
  • Telekineze 2 – díky tomuto vylepšenému plasmidu budete moci uchopovat a vrhat těžší předměty.
  • Telekineze 3 – budete vládnout takovou silou, že budete moci uchopit a odhodit i menší nepřátele.
  • Upálení – tento velice účinný plasmid má schopnost proměnit nepřátele v živé pochodně. Dále lze s jeho pomocí roztopit led a uvolnit si tak jinak nepřístupná místa či objevit nové předměty.
  • Upálení 2 – budete schopni vytvořit ohnivou kouli a mnohem účinněji udeřit na nepřátele.
  • Upálení 3 – spálí vše živé v okolí díky erupční schopnosti.
  • Cyklónová past – vytvoříte vzdušný vír, který vymrští nepřátele do vzduchu a při dopadu je těžce zraní.
  • Cyklónová past 2 – past lze nabít pomocí jiných plasmidů a vytvořit tak rozličné efekty.
  • Cyklónová past 3 – nastraží pasti i na stěny a stropy.
  • Úder zimy – pomocí tohoto plasmidu můžete zmrazit nepřátele a následně je rozdrtit na tisíc kousků.
  • Úder zimy 2 – budete schopni zamrazit nepřátele do ledových bloků.
  • Úder zimy 3 – budete moci zamrazit do ledového bloku vícero nepřátele a poté je rozdrtit.
  • Rozzuření – pomocí tohoto plasmidu budete moci ovládat nepřátele, kteří budou poté bojovat na vaší straně.
  • Rozzuření 2 – pomocí tohoto plasmidu se vám podřídí i spliceři
  • Rozzuření 3 – podřídí se vám i velcí protivníci.
  • Roj hmyzu – sešlete na nepřátele hmyz, který ho učinní částečně neschopným boje a bude jim po dobu působení ubírat zdraví.
  • Roj hmyzu 2 – díky mohutnému víru hmyzu způsobíte rozruch v celém okolí. Hmyz bude přelétávat z jednoho nepřítele na druhého.
  • Roj hmyzu 3 – sršni navíc vytvoří kolem mrtvých nepřátel smrtící hmyzí pasti.
  • Návnada – vytvoříte návnadu, kterou od sebe odlákáte nepřátele.
  • Návnada 2 – vytvoříte návnadu, která bude od vás odlákávat nepřátele a zároveň je poškozovat (vrátí jim to samé poškození, které návnada obdrží).
  • Návnada 3 – vytvoří návnadu, která bude od vás odlákávat nepřátele, poškozovat je a zároveň vám bude přidávat zdraví.
  • Průzkumník – udělá z vás neviditelného duchovního průzkumníka (který se odpoutá od těla) schopného udeřit plasmidem. Vaše fyzické tělo však zůstane zranitelné.
  • Průzkumník 2 – jako neviditelný duchovní průzkumník budete moci i hackovat stroje.
  • Bezpečnostní komando – převezmete kontrolu nad veškerou technikou. Na nepřátele, na které hodíte kuličku, budou útočit i vaše i nepřátelské stroje.
  • Bezpečnostní komando 2 – zlepšuje schopnost přivolat roboty.
  • Bezpečnostní komando 3 – budete moci přivolat proti nepřátelům i elitní stroje.
  • Přivolání Eleonor – pomocí tohoto plasmidu si můžete přivolat Eleonor a ta bude bojovat na vaší straně proti nepřátelům.


TONIKA

Tyto speciální přípravky vám dávají další zvláštní schopmosti a je dobré při výběru tonik být opatrný. Tonika rovněž zakoupíte v automatech Sběračova zahrada za genetickou látku Adam a občas nějaké tonikum i najdete. Některá tonika lze pouze najít či dostat a v automatech je nelze zakoupit. Speciální tonika lze získat jen jako bonus za výzkum kamerou.

Druhy tonik:
  1. Bezpečnostní únik – kamerám a věžím bude trvat o 2 vteřiny déle než vás zaregistrují.
  2. Bonusová Eva – budete-li poraněni standartním útokem nepřítele, získáte trochu Evy.
  3. Dobrý výzkumník – budete rychleji provádět výzkumy nepřátel pomocí kamery.
  4. Dobrý výzkumník 2 – ještě více se zkrátí doba výzkumů nepřátel pomocí kamery.
  5. Důkladný výzkumník – výzkum nepřátel pomocí kamery bude trvat o něco déle.
  6. Elektrický blesk – utrpíte menší zranění elektřinou a sami budete elektřinou způsobovat nepřátelům větší poškození.
  7. Expert na automaty – ceny v automatech budou o něco nižší.
  8. Expert na automaty 2 – ceny v automatech se ještě více sníží.
  9. Expert na medicínu – můžete nést o jednu lékárničku více.
  10. Expert na Evu – můžete nést o jednu injekci Evy více.
  11. Extra výživa – budete získávat více zdraví z potravin.
  12. EZ – hack – zóny pro úspěšné hacknutí budou na ukazateli větší.
  13. Hackerova radost – hackování strojů vám bude přidávat trochu zdraví.
  14. Hackerova radost 2 – hackování strojů bude přidávat ještě více zdraví.
  15. Hrdý otec – malá sestřička vytěží z každé mrtvoly o 20 jednotek Adamu více (toto tonikum lze získat jen jako dárek za zachránění 4 malých sestřiček).
  16. Chlastometr – pití alkoholu neodčerpává Evu a naopak jí malé množství obnovuje.
  17. Krátký poplach – poplachy budou kratší.
  18. Krátký poplach 2 – ještě více zkracuje dobu poplachů.
  19. Krotitel strojů – při vašem útoku proti robotům, věžím a strojům se zvýší jejich poškození.
  20. Ledová smršť – pokud jste napadeni vyšlete ledový závan, kterým zraníte nepřátele.
  21. Lidské inferno – po zásahu ohněm utrpíte menší zranění a zároveň budete ohněm způsobovat silnější poškození.
  22. Lovec hlav – vaše zásahy do hlav nepřátel budou účinnější.
  23. Náročný otec – Malé sestřičky rychleji vytěží Adama z mrtvol (toto tonikum získáte jako dárek za záchranu 8 Malých sestřiček).
  24. Mrazící vrták – zmražení nepřátel bude trvat déle a váš vrták bude rovněž zmražovat nepřátele.
  25. Netrpělivý hacker – při hackování strojů kliknutí na modré pole předčasně a úspěšně zakončí hackování.
  26. Obrněný krunýř – zvýší vaši odolnost a sníží poškození, které vám nepřátelé budou způsobovat.
  27. Odolné stroje – nabourané stroje a věže mají delší životnost.
  28. Ohnivá smršť – pokud budete napadeni nepřítelem a zaútočí na vás na blízko, vydáte vypustíte ohnivou vlnu, která zraní nepřítele.
  29. Rychlý hacker – nabourání strojů má méně úrovní.
  30. Silný vrták – budete způsobovat větší poškození vrtákem.
  31. Silný vrták 2 – váš vrták bude způsobovat ještě silnější poškození pokud ho roztočíte nebo pokud jím máchnete.
  32. Soustředěný hacker – při hackování se bude ručička pohybovat pomaleji.
  33. Soustředěný hacker 2 – ručička se bude pohybovat ještě o něco pomaleji.
  34. Spojení s Evou – doplní zdraví a zároveň doplní i část Evy.
  35. Sporťák – budete se pohybovat o něco rychleji.
  36. Spořič Evy – při použití plasmidů vám bude ubývat méně Evy.
  37. Spořič Evy 2 – plasmidy spotřebují ještě méně Evy.
  38. Statický výboj – jakmile na vás nepřátelé zaútočí zblízka, vytryskne z vás elektrický výboj, který je zraní.
  39. Tichošlápek – utlumí vaše kroky a zvýší poškození nepřátel, které nečekaně napadnete (hlavně při použití vrtáku).
  40. Údržbář – pokud bude váš stroj zraněn, můžete ho malou dávkou Evy opravit.
  41. Vampír – při použití třetích úrovní plasmidů proti nepřátelům se část jejich zdraví transformuje do zdraví vašeho.
  42. Vrtací specialista – výrazně se zvýší poškození nepřátel vrtákem a sníží se spotřeba Eve. Nebudete mít však k dispozici ostatní zbraně (budete mít jen vrták, kameru a nabourávač).
  43. Všelék – zdravotnická stanice doplní také vaši Evu.
  44. Výzkum poškození – zvyšuje poškození nepřátel získané výzkumem.
  45. Zkrat – pomocí útoku elektrickým bleskem vyřadíte roboty, věže a stroje na delší dobu.
  46. Zkrat 2 – elektrický blesk stroje nadobro vyřadí z provozu.


SPECIÁLNÍ TONIKA

(získáte je jen za výzkumy pomocí kamery)
  1. Zloděj – získáte vylepšené vidění, díky kterému uvidíte věci, které byste jinak neviděli (v kontejnerech naleznete více munice) (brutální splicer).
  2. Šikovný hacker – ceny v nabouraných automatech budou ještě o něco nižší (olověný splicer).
  3. Živý pramen – pokud budete stát ve vodě, doplní se vaše zdraví a Eva (pavoučí splicer).
  4. Obrněný krunýř 2 – ještě více se omezí vaše fyzická poškození od nepřátel (elitní splicer).
  5. Kamufláž – pokud budete stát na místě budete neviditelní (Houdini splicer).
  6. Smrtící stroje – budete mít ještě víc pod kontrolou stroje (výzkum strojů).
  7. Živelná bouře – všem útočníkům, kteří na vás zaútočí zasadíte ránu ohněm, chladem i elektřinou zároveň (subjekt Alfa).
  8. Sběratel munice – při prohledávání kontejnerů najdete více munice (velký taťka).
  9. Krvežíznivý vrták – pokud způsobíte zranění vrtákem získáte vždy i trochu zdraví a Evy (velká sestřička).


RŮZNÁ VYLEPŠENÍ

(zakoupíte je za Adama v automatech Sběračova zahrada)
  • Vylepšení zdraví – toto vylepšení zvýší hodnotu vašeho zdraví.
  • Vylepšení Evy – toto vylepšení zvýší hodnotu vaší Evy.
  • Nový slot pro plasmidy – zakoupením tohoto vylepšení odemknete nový slot pro plasmidy.
  • Nový slot pro tonika – zakoupením tohoto vylepšení odemknete nový slot pro tonika.


SBÍRATELNÉ PŘEDMĚTY

V různých koutech můžete najít celou řadu různých předmětů. Například lékárničky nebo injekce s Evou, dále různé drobné předměty, potraviny, které vám doplní zdraví a také peníze. Prohledávejte tudíž včechny kouty, prohledávejte také mrtvoly a různé kontejnery, nádoby a také kasy, ve kterých téměř vždy najdete nějaké peníze.
  • Cigarety vám doplní trochu Evy, ale zase uberou trochu zdraví.
  • Alkohol doplní část zdraví, ale zase ubere trochu Evy.


Adónisovo luxusní středisko

Po skončení úvodní animace běžte vpřed ke schodišti a vyjděte po něm nahoru. Rozbijte pomocí vrtáku červené korály a vstupte do další místnosti. Vpravo pokračujte do velké haly, což jsou vlastně Adónisovy lázně. Běžte směrem vlevo, kde jiskří elektřina a seberte si vlevo magnetofon s nahrávkou Upozornění dělníkům. Záznam si poslechnete tak, že stisknete klávesu Deník. Dojděte ke dveřím a vpravo od nich můžete sebrat palivo do vrtáku a také maso, které vám může doplnit trochu zdraví. V tuto chvíli však pravděpodobně ještě nejste raněni, takže je vám toto k ničemu. Projděte dveřmi a vpravo si všimněte dveří na kód. Jděte ke dveřím a zadejte kód 1540. Prohledejte saunu a najdete další zvukový záznam Fitness. Nejprve však zabijte splicera a poté prohledejte obě mrtvoly. V budoucnu prohledávejte všechny mrtvoly, různé kouty a předměty. Najdete peníze a jiné užitečné předměty. Buďte v prohledávání pečliví, protože to vám bude jedině k dobru. Berte toto jako samozřejmost – do budoucnu na to vyjma speciálních případů nebudu upozorňovat. Vejděte vlevo do další místnosti a na pultu vlevo prohledejte kasu – získáte pár dolarů. Vpravo u květin seberte injekci Evy. Pokračujte na druhou stranu, kde zi z automatu vezměte PLASMID ELEKTRICKÝ BLESK. Plasmidy aktivujete pravým tlačítekm myši. Mezi jednotlivými plasmidy přepínáte klávesami F1-F8. V tuto chvíli máte však jen tento jediný plasmid, takže je vám to zatím k ničemu. Po skončení animace se vraťte na druhou stranu místnosti, kde vlevo od dveří použijte plasmid na páku. Tím si otevřete dveře a projděte zpět do místnosti s bazénem. Zabijte dva splicery a vpravo použijte plasmid na elektrický generátor, čímž ho nahodíte. Nyní jděte ke dveřím po levé straně, které se vám otevřou. Prozkoumejte prostory po pravé straně a najdete nahrávku Mé dceři. Jděte na druhou stranu, projděte dveřmi a vstupte do místnosti s bazénem. Splicery upečte vržením elektrického výboje do vody. Na lavičce vpravo seberte další záznam Návrat. Dostaňte se na druhou stranu místnosti a vejděte do chodby. Vyjděte po krátkém schodišti nahoru a seberte svoji první opravdovou zbraň – nýtovačku. V chodbě ještě prohledejte mrtvolu Rosie a poté vstupte dveřmi do další místnosti, kde zabijte několik splicerů. Odbočte vpravo a najdete další zvukový záznam Říkají tomu Rapture. Jděte ještě dál vpravo a prozkoumejte tuto oblast. Tudy sice dál cesta nevede, ale najdete tu nějaké užitečné předměty. Následně se vraťte tam, kde jste sebrali nýtovačku, a vyjděte po schodech vpravo ke dveřím. Projděte dveřmi do velkého rozlehlého sálu, kde se setkáte s novým nebezpečným a velice odolným nepřítelem – velkou sestrou. Omračujte ji elektrickými výboji a palte do ní co to jde nýtovačkou. Až jí uberete část zdraví uteče do sousední chodby. Než tam vstoupíte prohledejte důkladně celý sál a najdete spoustu předmětů. Na jednom pultu je záznam Nová generace. Nyní tedy vstupte do vedlejší chodby a projděte až do místnosti, která se najednou zatopí vodou. Pod vodou tudíž jděte vpřed, projděte průchodem a prohledejte mrtvoly v batyskafu vlevo – najdete nahrávku Útěk z Rapture. Pokračujte jedinou možnou cestou vpřed až k okraji srázu, kde se vám naskytne úchvatný výhled na celé Rapture City. Seskočte dolů a pokračujte až do přechodové komory, kde stiskněte páku výpustě.


Atlantický expres

Jděte vpřed a vyjděte po schodech nahoru. Pokračujte směrem ke splicerovi, který vám však před nosem zavře dveře. Vstupte vpravo do malé místnosti a seberte nabourávač. Z automatu na zdi si doplňte šipky do nabourávače. Zamiřte dírou ve zdi na dveřní panel a vystřelte šipku. Jakmile se vám dole zobrazí ukazatel, musíte stisknout levou myš v okamžiku, kdy je ručička v zeleném poli. Dveře se vám poté otevřou, tak jimi projděte. Vpravo na zemi je bot, kterého můžete rovněž nabourat a který poté bude na vaší straně proti nepřátelům. Pokud při nabourání stisknete levou myši v okamžiku, kdy je ručička v modrém poli, bude následně bot způsobovat nepřátelům větší škody. Projděte chodbou a vejděte do velké místnosti s kabinou lanovky, která po chvíli spadne. Zabijte dva splicery a poté běžte vlevo, kde si všimněte vpravo od vchodu zdravotnické stanice. Na ní se můžete kompletně vyléčit nebo ji nabourat a snížit si tak cenu za vyléčení. Pokud při nabourání použijete modré pole, získáte jednu lékárničku zdarma. Navíc se pro splicery tento automat stane smrtelnou pastí. Vejděte do vchodu vedle automatu a vlevo seberte nahrávku Velké řetězy řinčí. Na konci velké místnosti projděte do červeně osvětlené chodby a v malé místnosti na konci stiskněte spínač. Kabina s vámi vyjede nahoru, avšak skrz sklo po vás začnou střílet spliceři. Neubráníte se jim a spadne kamsi dolů do vody. Projděte pod vodou až ke schodům, po kterých vyjděte nahoru a vylezete tak z vody. Vpravo si všimněte ventilátoru, za kterým je další zvukový záznam. K tomu se však zatím nedostanete. Projděte do místnosti, kde na vás zaútočí dva spliceři. Vlevo je bezpečnostní kamera. Nesmíte se dostat do jejího zorného pole (do červeného světla), jinak spustí poplach a půjdou po vás boti. Pokud chcete, tak kameru hackněte pomocí šipky z nabourávače a poté pokračujte směrem vpravo, kde zajděte do malé místnosti vpravo. Seberte PLASMID TELEKINEZE. Vlevo můžete stisknout ovládání potrubní pošty a z trubky naproti začnou vylétávat různé předměty. Nyní se vraťte na místo, kde jste vylezli z vody a použijte telekinezi na magneťák za ventilátorem – Pan diktafon. Poté jděte opět tam, kde jste sebrali nový plasmid a na konci místnosti se dejte vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do velké místnosti, kde vpravo vidíte tři splicery kolem ohně. Na konci vlevo seberte z pracovního stolu záznam Jen rozmar. Poté sejděte dolů po schodech a zlikvidujte všechny splicery. Vpravo dole pod schody jsou dveře, které můžete otevřít elektrickým výbojem. Tam však zatím nechoďte, ale jděte vlevo a projděte do jakési restaurace. V nejzadnější místnosti najdete záznam Ryan versus Lambová – Realita. Vraťte se zpět k lanovce a jděte podél kabiny lanovky vpravo. Po pravé straně najdete záznam Co se stalo s těmi lidmi? Pokračujte k velkým dveřím, které se před vámi však zavřou. Když se podíváte vlevo skrz sklo, uvidíte železnou trubku zaseklou v jakémsi mechanismu. Dostaňte se vlevo do sousední místnosti, kde je díra ve skle a za pomoci telekineze trubku ze zařízení odstraňte. Vraťte se zpět do místnosti s lanovku a nyní již normálně projděte velkými dveřmi dál. Nejprve jděte do místnosti vlevo, kde najdete záznam Poznej bestii. Jděte zpět do místnosti za velkými dveřmi a jděte na druhou stranu, kde si můžete něco koupit z prodejního automatu. Můžete ho též hacknout a ceny pak budou nižší. Pokud kliknete na modré pole získáte některý předmět zdrama. Následně jděte vlevo nahoru po schodech, kde se opět setkáte s velkou sestrou, se kterou jste už jednou bojovali. Zdálky hackněte kameru a způsobíte tím splicerům velký problém. Využijte zmatku, naběhněte mezi ně a pozabíjejte je. Na konci místnosti vstupte do výtahu a vyjeďte jím nahoru. Vpravo ze skříňky si seberte nový typ munice pro nýtovačku – nástražné nýty. Použijete je přesně tím způsobem jako jsou před vámi nastražené – tedy střelením do zdi. Aktivované nýty ze zdi sejměte, vejděte do další místnosti a poté do malé místnůstky hned vlevo, kde vzadu najdete další záznam Vylepšení Suchongovy práce. Vyjděte z místnůstky ven a jděte do dveří naproti. V další místnosti pokračujte do dalších dveří vpravo. Vpravo zabijte splicera a poté použijte komunikátor na zdi. Po skončení rozhovoru se vám otevře mříž vlevo od vás. Projděte do velké haly a nyní musíte porazit všechny splicery, kteří na vás zaútočí. Vlevo rychle nabourejte kameru a poté všechny splicery pozabíjejte. Prohledejte nástupiště a z lavičky seberte nahrávku Situace. Poté nastupte do vlaku a v kabině aktivujte ovládání vlaku.


Ryanova podívaná

Vystupte z vlaku a přejděte halu k dlouhému schodišti. Vystoupejte po schodech nahoru, projděte dveřmi a seberte záznam Eleanořin pokrok. Vstupte do místnosti a dejte se vlevo do dveří. Projděte chodbou a vyjdete u automatu POWER TO THE PEOPLE, kde si můžete vylepšit některou ze zbraní. Doporučuji vylepšit účinnost nýtovačky. Sejděte po schodech dolů a na stole pod schody najdete záznam Starý vlčák. Vpravo střelte nabourávací šipku dírou ve skle a hackněte ovládání dveří. Projděte otevřenými dveřmi ze stolu na konci seberte vstupenku. Nyní se vracejte stejnou cestou jak jste přišli. V místě, kde jste potkali splicera je box na zbraně. Seberte novou zbraň – MG. Vraťte se do velké haly a pobijte splicery. Vlevo u pultu použijte vstupenku a otevřou se vám dveře. Projděte krátkou chodbou a seberte tonikum Sporťák. Na rozcestí se dejte nejprve vpravo a vlevo za rohem najdete nějakou munici do kulometu. Vraťte se na rozcestí a pokračujte do velké haly. Po levé straně si můžete pomocí tlačítek postupně přehrát záznamy Sen o Rapture, Cesta k cíli a Položení základního kamene. Na druhé straně haly si můžete přehrát ještě jeden zvukový záznam Rapture roste. Ještě se podívejte pod nedalekou lavičku a najdete nahrávku Dobrovolnice. Sejděte po schodech dolů, kde je jednak normální prodejní automat a také speciální nábojový automat. Vraťte se nahoru a vstupte do dveří, nad kterými je nápis Gift Shop. V pravé části místnosti je trezor, který hackněte a získáte nějaké věci. Kousek od trezoru je záznam Rozmach. V pravé části je schodiště vedoucí dolů, tak po něm sejděte. Můžete jít prozkoumat pravou chodbu a najdete nový typ munice do nýtovačky – tvrzené nýty. Vraťte se ke schodišti a použijte elektrický plasmid na ovládání dveří. Vstupte na toalety vzadu ze stolku seberte záznam Rapture je vykoupení. Vraťte se po schodech nahoru a vyjděte zpět do velké haly. Jděte ke dveřím vpravo a projděte jimi. V chodbě seberte nahrávku Psožrouti a také nové tonikum Silný vrták. Projděte chodbou, vyjděte po schodech nahoru a projděte dveřmi. Nyní jste v baru Eldorado. Musíte v boji porazit Velkého taťku. Používejte ty nejúčinnější zbraně jaké můžete. V severní části místnosti najdete záznam Dítě a ochránce. Poté jděte k sestřičce a stiskem klávesy Použít ji adoptujete. Nyní, aby vás zavedla k nejbližší mrtvole obsahující Adam, podržte klávesu pro dobíjení. Až budete na místě musíte sestřičku krýt před útočícími splicery. Nejlépe před začátkem boje rozmístěte po okolí nástražné nýty. Poté projděte dveřmi, které spliceři propálili. Vlevo si můžete pustit záznam Z deníku Andrewa Ryana. Pokračujte do velké haly opět plné splicerů. Sejděte dolů, pobijte spplicery a jděte na druhý konec místnosti. Tady jděte směrem vlevo a vejděte do dveří. Za nimi najdete záznam Ty, já a rok 1959. Vyjděte ven a pokračujte šikmým tunelem nahoru. Dejte se vlevo a poslechněte si záznam Hospodář obdělává svoji zemi, který už kdosi spustil. Přeskočte vlevo přes barikádu. Zajděte do místnosti vpravo, zdálky hackněte kulometnou věž a ta poté zabije splicera. V místnosti je druhé tělo, ze kterého potřebujete získat Adama. Hackněte ještě zdravotní stanici a všude nastražte nástražné nýty. Vedle těla seberte záznam Únikový plán. Teprve poté zahajte těžbu Adama. Během těžby Adama sem bude spousta nepřátele, které všechny pozabíjejte. Poté vyjděte zpět do chodby a hledejte v chodbě po straně bedny, na kterých najdete položený záznamník se záznamem Problém Lambová; řešení Sinclair. Jděte chodbou na druhou stranu než jste přišli a vpravo vyjděte po schodech nahoru. V chodbě na stole vlevo je záznam Pravda je v těle. Sestupte dolů do hlavní chodby a postupujte dál. Vpravo si můžete z přístroje přehrát další zprávu Ze zápisníku Andrewa Ryana a o kousek dál Vědecké zkoumání. Projděte laboratoří, o kousek dál vlevo si přehrajte záznam Umělec se snaží a pokračujte chodbou až k místu, kde se dá odbočit vlevo. Vpravo si přehrajte další záznam Ze zápisníku Andrewa Ryana a poté odbočte vlevo do místností na výrobu loutek. Pokračujte až ke schodišti. V malé místnosti vlevo hackněte trezor a poté sestupte po schodech dolů. Jděte až na konec k díře ve zdi. Zde se musíte rozhodnout jestli zachráníte nebo vytěžíte sestřičku. Vytěžením ovšem získáte více Adama a hned. Vracejte se stejnou cestou zpět přes výrobnu loutek. Pobijte splicery a vyjděte do hlavní chodby. Dejte se směrem vlevo a o kousek dál po pravé straně si pusťte záznam Rodiče chtějí... Vejděte do místnosti vpravo, kde vyskákejte po obrovské ruce na lávku nahoře, kde u hořících svíček najdete záznam Jsme zavření. Seskočte dolů a na konci kolejí vejděte do dveří vpravo. Před vámi je další automat POWER TO THE PEOPLE, kde si můžete opět vylepšit své zbraně. V malé místnůstce vpravo je další záznam Práce pro Sinclaira. Nyní jděte na druhou stranu a vyjděte opět na koleje. O kousek dál hackněte kameru vpravo nahoře na stěně a zahněte do chodby za kamerou. Probourejte prkennou stěnu a seberte záznam Doktorka Lambová. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte až na konec, kde zahněte do vchodu vlevo. Ze země seberte záznam Účinnost. Dojděte na konec chodby, kde zatáhněte vpravo za páku na zdi. Za vašimi zády se otevřou dveře. Projděte na rozcestí, kde si můžete přehrát další záznam Ze zápisníku Andrewa Ryana, a pobijte všechny splicery. Sejděte vpravo do haly, kde jste už dříve jednou byli, a vejděte do nově otevřených dveří, nad kterými svítí zelené světlo. V místnosti za dveřmi seberte tonikum Chlastometr a dále nahrávku Zaručený tip. Vraťte se po schodech nahoru, pokračujte přes rozcestí rovně k automatům a poté vyjděte vpravo po dalších schodech nahoru. Nad schody se dejte vpravo a hned vlevo vstupte do dveří. Vyjděte po schodech k dalším dveřím a projděte jimi. V místnosti zabijte dva splicery, hackněte kulometnou věž a na konci místnosti zajděte do dveří vpravo. Projděte krátkou chodbou do místnosti se životodárnou komorou, vedle které vlevo je záznam Otcovská láska. Dojděte na konec chodby, kde narazíte na první automat Sběračova zahrada (sortiment: plasmid Upálení, tonikum Spojení s Evou a vylepšení zdraví), který prodává produkty za genetický materiál Adam. Z tohoto automatu si kupte PLASMID UPÁLENÍ. Nyní si nový plasmid vyzkoušejte a to tím, že zapálíte kaluž olejte za vašimi zády. Projděte chodbou ke dveřím a vlevo použijte plasmid Upálení na led. Otevře se vám nová místnost se spoustou munice do nýtovačky a také tu najdete další automat Sběračova zahrada (sortiment: tonika Obrněný krunýř, Soustředěný hacker a Extra výživa, slot pro tonikum, vylepšení Evy). Rozhodně doporučuji zakoupit slot pro tonika. Vraťte se do chodby a projděte dveřmi vlevo. Pokračujte přes místnost a na druhé straně vejděte do chodby, kterou se dostanete opět do velké haly. Tady poražte v souboji Velkou sestru a poté nezapomeňte prohledat její tělo (+40 Adam). Dejte se nyní vpravo a vyjděte z haly chodbou a poté dveřmi. Pokračujte přes další halu a na jejím konci vpravo roztopte led a seberte záznam Jsem ztracená. Vejděte do dveří Atlantic Exptres, sestoupejte po schodech dolů a dalšími dveřmi vstupte do haly se zablokovaným vlakem. U vrat na konci roztopte led a nyní zajděte do nedaleké skleněné buňky, kde stiskněte páku. Až Sinclair nastoupí do vlaku vyjděte dveřmi ven a pobijte splicery. Poté vejděte vlevo do nově zpřístupněných dveří, kde najdete poslední záznam Falešné padesátníky. Vraťte se k vlaku, nastupte do něj a stiskněte ovládací páku.


Chudinská čtvrť

Vystupte z vlaku a jděte ke svítícímu ovládání dveří. Nabourejte ovládání dveří a po otevření dveří projděte dál. Pokračujte skrz další dveře, za kterými narazíte na automat Genobanka. Do tohoto automatu si můžete ukládat získaná tonika a plazmidy, které se vám nevejdou do inventáře. Projděte vpravo dalšími dveřmi. Pokračujte až do obrovské haly, kde je Big Daddy se sestřičkou. Zabijte ho a adoptujte sestřičku. Poté vstupte do Marlen´s Flower Emporium, kde najdete záznam Ryan versus Lambová: Svoboda vyznání. Vyjděte ven a u vedlejší restaurace vylezte na střechu. Přejděte na střechu Marlen´s Flower Emporium a zde najdete záznam S Lambovou na věčné časy a také nové tonikum Hackerova radost. Seskočte dolů a vstupte zadním vchodem do restaurace, kde sesbírejte spoustu jídla a také novou zbraň brokovnici. Poté s pomocí sestřičky vytěžte Adama z těla a následně na jedné straně místnosti vstupte do dveří vpravo, které vedou do Sinclairova hotelu. Projděte podvodním tunelem a vejděte do hotelu, kde se před vámi zavalí chodba. Vejděte vlevo na recepci a prohledejte ji – najdete záznam Špatná část dráhy. Vraťte se zpět do velké haly a na jedné straně místnosti sestupte po schodech dolů. Vejděte do další velké místnosti, kde poražte splicery. Dejte se vlevo a najdete záznam Konečná stanice. Na druhé straně místnosti najdete ještě záznam Kód od kliniky je ve Fishbowlově jídelně. Vytěžte druhé tělo a poté dojděte se sestřičkou k nedaleké ventilační šachtě. Buď sestřičku vytěžte, nebo zachraňte. Ještě by se tu měla také pohybovat Rosie s další malou sestřičkou. Pokud ji zde potkáte, tak ji zlikvidujte a adoptujte další sestřičku. Na straně místnosti, kde byl druhý záznam, najdete dveře s kódovým zámkem, kde zadejte kód 0047. Vyjděte po schodech nahoru a u zdravotního automatu pokračujte rovně. Vyjděte po dalších schodech nahoru a dostaňte se až k automatu POWER TO THE PEOPLE, kde si opět vylepšete některou ze svých zbraní. Pokračujte až do místnosti, kde seberte záznam Kamera v zastavárně a také tonikum Krátké poplachy. Nyní se nevracejte zpět do dveří vlevo, ale pokračujte rovně. Dojdete k tělu, které můžete vytěžit, a o něco dál je záznam Přípravy. Pokračujte rovně, projděte dveřmi a vpravo od vás je díra v podlaze. Nejprve jděte rovně a v místnosti vpravo seberte záhnam Terapie s Grace. Poté se vraťte k díře v podlaze a proskočte jí dolů. Seberte kameru, se kterou od nynějška budete moci provádět výzkum nepřátel a získávat za to nějaké ty bonusy. Pokud chcete provést výzkum, vyberte kameru, namiřte na nepřítele a aktivujte ji levou myší. Automaticky si přepnete na poslední zbraň, kterou jste drželi v ruce před kamerou. Poté zabijte nepřítele a kamera následně vyhodnotí pomocí bodů váš výkon. Za určité dosažené body získáte nějaký bonus. Takže projděte až k zamčeným dveřím a počkejte si až je splicer probourá. Zabijte ho a vyjděte opět do velké haly, ve které jste už jednou byli. Přejděte na druhoou stranu, sejděte po krátkém schodišti ke dveřím, projděte jimi a podvodním tunelem se dostaňte do další velké místnosti. Vytěžte další tělo a pokračujte do chodby vlevo, kde seberte vlevo ve výklenku záznam Špión. Pokračujte do místnosti, kde se nachází elitní splicer. Začněte ho natáčet a poté ho zabijte, díky čemuž získáte novou schopnost – silnější úder vrtákem. Nyní jděte do dveří vedoucích do jazzového klubu. Za dveřmi sebete nový PLASMID ROZZUŘENÍ. Pokračujte dál, kde zabijte další dva splicery. Dostaňte se ke schodišti, po kterém vyjděte nahoru a prohledejte okolní místnosti – najdete záznam Musíme uzavřít Limbo Room a také automat POWER TO THE PEOPLE. Sejděte po schodech zpět dolů, vyjděte ven z jazzového klubu a dejte se vlevo do chodby, kterou jste přišli. Nechoďte však rovně do díry ve zdi, ale vyjděte vlevo po schodech nahoru. Projděte dveřmi a na rozcestí se dejte vlevo. Uprostřed místnosti najdete záznam Nedělní bohoslužba. Vraťte se na rozcestí a pokračujte směrem vlevo. Vlevo seberte nové tonikum Ohnivá smršť. Pokračujte po lávce až na střechu domku a zajděte vlevo do místnosti, kde seberte záznam Chudinská čtvrť. Vyjděte z místnosti, proskočte dírou ve stropě a pokračujte do zadní místnosti, kde prolezte dírou ve zdi. Prohledejte místnost, otevřte trezor a seberte záznam Krev a Lambová. Nabourejte se do ovládání dveří a vyjděte ven z lékárny. Nyní následujte šipku a vracejte se cestou, kterou jste přišli. Na rozcestí vodních tunelů jděte rovně nahoru a na dalším rozcestí se dejte vpravo. Nyní jste opět v chodbě, která se vám předtím zavalila před nosem. Jděte k závalu a použijte na něj vrták. Musíte podržet levou myš a poté provést meelee attack (úder vrtákem). Projděte do haly a vystoupejte vpravo po schodech nahoru. Nad schody se dejte vpravo a hned vlevo zajděte do místnosti. V koupelně vzadu seberte záznam Dar od Lambové. Vyjděte zpět do haly, dejte se vpravo a pokračujte do dlouhé chodby, kde je spousta mrtvol. Můžete prohledat postranní místnost vlevo, kde je trezor. Poté zajděte do poslední místnosti vpravo a skrz několik dalších místností se dostaňte až do chodby s kulatými okny. Dejte se nejprve vpravo, zneškodněte střeleckou věž a v malé místnosti vpravo najdete další automat POWER TO THE PEOPLE. Vraťte se zpět do chodby a pokračujte rovně až do osvětlené místnosti, kde vpravo seberte nové tonikum Mrazící vrták. Jděte na konec chodby a vstupte do vchodu vlevo. Vyjděte po schodech nahoru a přeskočte si na plošinu, kde najdete záznam Zisky přicházejí, zisky odcházejí. Seskočte opět dolů a nyní vyjděte o patro výš druhou cestou, tedy po šikmé podlaze. Prozkoumávejte postranní místnosti vpravo. Hackněte věž a vpravo od ní najdete záznam Kam zmizel Harry? Vyjděte zpět do chodby a vstupte do poslední místnosti vlevo. Po levé straně najdete další záznam Motýl. Projděte až k místu, kde jsou opět šikmé trosky podlahy a vyjděte po nich nahoru o další patro výš. Na konci chodby hackněte kameru anebo rozstřelte výbušnou nádobu pod kamerou, čímž ji zničíte. Vyjděte na ochoz v hale a nejprve se dejte vpravo. Na konci seberte záznam Jde to jako po másle. Nyní jděte po ochozu na druhou stranu a na konci vstupte do dveří. V pokoji vlevo seberte tonikum Dobrý výzkumník a pod postelí záznam Barbarství. Pokračujte dál přes místnosti a z postele seberte další záznam Eleanor je pryč. Strhněte ze zdi plakát a za ním stiskněte tajné tlačítko. Vlevo se vám otevřou dveře. Pokračujte tímto tajným vchodem až ke dveřím, kde očistěte okénko a v pokoji uvidíte Grace. Po skončení animace vstupte do pokoje a nyní se musíte rozhodnout, zda necháte Grace naživu nebo zda ji zabijete (bude to mít vliv na zakončení hry). Ať už se rozhodnete jakkoliv, tak poté ze stolu seberte klíč a nyní se vracejte přes místnosti zpět až na ochoz haly. Vejděte do nově otevřených dveří vpravo a projděte až k díře v podlaze, kterou seskočte dolů. Pokračujte k další díře v podlaze, rovněž jí proskočte a poté již vyjdete dole v hale u schodiště. Sejděte dolů a dávejte pozor vpravo na útok splicerů od výtahu. Dole pokračujte do chodby, na jejímž konci uvidíte splicera, který hackuje věže. Splicera zabijte a věž znovu hackněte. Projděte dveřmi na konci chodby do další místnosti a poté pokračujte do dalších dveří vlevo na konci. V podvodním tunelu se dejte nejprve vlevo a poté hned vpravo. Projděte do velké haly a pobijte několik splicerů. Zabitím elitního splicera a prohledáním jeho mrtvoly získáte záznam Výzkum č. 1. Nyní pokračujte skrz několik dalších místností až do nádražní haly. U vlaku vstupte vpravo do malé kontrolní místnosti a zatáhněte za páku pro otevření vrat. Vyjděte z místnosti, vstupte do vlaku a stiskem ovládací páky opustíte oblast.


Ulice Sirén

Díky nehodě vlaku se octnete pod vodou. Otočte se vzad a jděte po mořském dnu. Vlevo si seberte trochu Adama a pokračujte až na konec, kde vstupte do přechodové komory. Stiskněte vlevo ovládání a tím vypustíte vodu z komory. Projděte dveřmi do obrovské haly, kde zabijte velkého taťku a adoptujte si sestřičku. Prohledejte všechny zákoutí haly a na druhé straně je tělo s Adamem a také automat Sběračova zahrada. Vyjděte po schodech nahoru, vytěžte další tělo a vejděte do místnosti, kde najděte díru v podlaze. Proskočte dolů a seberte nové tonikum Údržbář a hned vedle záznam Závada. Prohledejte okolí a roztopením zmrzlého ledu získáte spoustu munice. Poté projděte ke dveřím a nabourejte se do ovládání dveří. Nyní přejděte ke dveřím, nad nimiž je nápis Mermaid Lounge. Vstupte dovnitř, pobijte splicery a projděte na konec na toalety, kde roztopte led a získáte spoustu munice a také záznam Rumbler. Nyní vyjděte po schodech nahoru a jděte do prvních dveří před vámi. Vzadu v místnosti stiskněte vpravo na stěně ovládání děla a tím způsobíte nepřátelům v místnosti trochu problém. Vyjděte do chodby a dejte se vlevo, kde vstupte do místnosti s hracími automaty. Vzadu na stole najdete záznam Zásilka plasmidů. Vracejte se zpět a vpravo od vás jsou zamčené dveře. Jděte o kousek dál vpravo k pultu a odtud nabourejte panel dveří. Vejděte dovnitř do místnosti, hackněte trezor, posbírejte munici a vzadu seskočte dírou dolů. Zde najdete další záznam Dávný úpadek a také automat na vylepšování zbraní POWER TO THE PEOPLE. Mříž se před vámi však zavře a spliceři zapálí rozlitý olej. Počkejte až se mříž opět otevře a poté projděte ven do velké haly. Nyní přejděte ke dveřím, kte kterým vás směruje šipka. Za dveřmi seberte nový PLASMID BEZPEČNOSTNÍ KOMANDO. Pokračujte do další místnosti, pobijte splicery, vyjděte vpravo po schodech nahoru, hackněte věž a pokračujte vlevo ke svíčkám, kde seberte záznam Lambová je spása.Nyní se vraťte zpět do haly a následujte šipku. Uvidíte elitního splicera, který se dobývá do jakýchsi dveří. Zabijte ho a poté vejděte do dveří, do kterých se dobýval. Za dveřmi seberte novou zbraň – harpunu. Vytahejte šípy ze zdí, kterými jsou přišpendleny mrtvoly, a projděte do další místnosti. Harpunou zabijte vzdálené nepřátele a poté pokračujte na druhou stranu místnosti, kde vejděte do menší místnosti. Zde najdete další záznam Otec Simon Wales. Vraťte se do předchozí místnosti a vyjděte po schodech nahoru, kde najdete další tělo k vytěžení. Hackněte věž na konci chodby a poté jděte tímto směrem. Postranními dveřmi vstupte do místnosti, kterou důkladně prohledejte a vzadu najdete záznam Dvojí metr. Vraťte se zpět na ochoz haly a vpravo vyjděte po dalším schodišti nahoru. Dejte se chodbami vlevo, pobijte splicery a vpravo vstupte dveřmi do místnosti. Přistupte k zavřenému oknu a za 10 dolarů toto okno můžete otevřít. Pomocí elektrického plasmidu trefte ovládání dveří a poté budete moci do této místnosti z chodby vstoupit a prohledat ji. Poté se dostaňte na opačnou stranu chodby a vstupte do dalších dveří. Před vámi udělali spliceři past ze šípů, tak ji zneškodněte pomocí plasmidů. Projděte až k díře v podlaze a vejděte do dveří vlevo, za kterými najdete záznam Wales a Wales. Vraťte se do předchozí místnosti a proskočte dírou v podlaze. Projděte ke dveřím a vyjděte do známé chodby. Dostaňte se do malé haly, kde budete napadeni spoustou splicerů a také samotným Danielem Walesem. Až ho zabijete, tak prohledejte jeho tělo a získáte záznam Datum je kód. Nyní sestupte do spodního patra a dveřmi opět vyjděte do velké haly. Dejte se známou cestou, kterou už jste jednou šli a dostaňte se ke dveřím s kódem, kde zadejte kód 1919. Dveře se však hned neotevřou, vypne se proud a vy budete muset chvíli čelit útoku splicerů. Až se dveře otevřou, projděte jimi a vstupte do další haly, kde sejděte po schodech dolů. Dole najdete mrtvolu k vytěžení. Pokračujte přízemím na druhou stranu haly, kde najdete vedle automatů záznam Párová vazba.Nyní se otočte čelem vzad a vedle schodiště vejděte do úzké chodby, která vás zavede do zatopeného podzemí, kde můžete sebrat tonikum Expert na automaty a vzadu záznam Požadavek na utopii. Vraťte se nahoru do haly a hned vlevo vyjděte po schodech nahoru. Vstupte vlevo do místností a prohledejte je. Najdete tělo k vytěžení a v místnosti vpravo záznam Pohřběte ji. Na jednom místě se dá ještě vystoupat po schodech výš a dostat se ke dveřím chráněným kulometnou věži. Za dveřmi najdete záznam Operace paní Lambové. Vraťte se dolů a nyní vejděte do dveří Gatherers Garden. U kasy stiskněte tajné tlačítko a projděte dozadu do chodby, která se zpřístupnila Na rozcestí se dejte nejprve vpravo a dojděte do místnosti, kde stiskněte u stolu další tlačítko, čímž se odsune obraz a zpřístupní trezor. Vraťte se na rozcestí a nyní sejděte úplně dolů. Projděte do temné místnosti, kde najdete tonikum Všelék a také záznam Prázdný úkryt. Nyní se vraťte zpět do haly a vstupte do dveří rovně na konci, které vedou do sirotčince sestřiček. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte jedinou možnou cestou až do ložnice sestřiček, kde vzadu seberte záznam Jmenuji se Eleanor. Vraťte se zpět do haly, vejděte hned vpravo do dveří a dostanete se do strojovny. Zde jděte do dveří vpravo, protože jiné jsou stejně nepřístupné. V následující místnosti pobijte splicery a zajděte do chodby vlevo, kde vyjděte po schodech nahoru. Dojděte k mříži, skrz kterou střelte hackovací šipku do ovládání dveří a vejděte poté do této místnosti. Vyberte trezor a seberte záznam Spoutaní velkým řetězem. Poté se vraťte zpět dolů do místnosti, kde dole najdete další záznam Lambová nás vede. Projděte dveřmi na konci místnosti a vlevo najdete ve skříni zasunutý záznam Druhá terapie s Grace. Hned vedle je další automat na vylepšení zbraní POWER TO THE PEOPLE. Projděte dveřmi do velké haly, kde musíte porazit Walese. Až ho zabijete, tak prohledejte jeho tělo a poté jděte v místnosti k okltáři, kde seberte záznam Krédo věřících. Vejděte do další místnosti a vlevo aktivujte ovládací panel. Nyní se začne zaplavovat celá oblast. Vracejte se stejnou cestou, jak jste přišli (orientujte se podle šipky nahoře). Nakonec vyjděte opět v podlouhlé hale, kde se dejte vpravo. Na konci vyjděte po schodech a vejděte do dveří, kterými jste sem na začátku vešli. Pokračujte stále vpřed až vyjdete opět na mořském dně. Jedinou možnou cestou vejděte k přetlakové komoře, kde aktivujte její ovládání na stěně. V tomto levelu můžete ještě sebrat tonikum Hackerova radost 2, avšak bohužel jsem zapomněl, kde přesně to je.


Dionýsův park

Jděte vpřed a jedinou možnou cestou pokračujte vpravo podél mříží. Na konci vpravo je za mříží stanice na vylepšování zbraní POWER TO THE PEOPLE. Zadejte kód 1080 a vejděte k automatu. Zároveň sebete ze stolu záznam Čas Lambové vypršel. Vyjděte ven a pokračujte rovně do velké místnosti. Jděte k mříži vpravo. Vtom na vás zezadu zaútočí Houdini splicer. Zabijte ho a poté se vám mříž otevře. Projděte dál a seberte záznam Protekce. Následně se dejte vpravo a vyjděte po schodech nahoru. Projděte vodopádem a pokračujte rovně, kde vlevo ze země seberte záznam Dárek od Billyho. Vraťte se nahoru k vodpopádu a vstupte do dveří vpravo. Pokračujte ke schodišti, kde hackněte nebo sestřelte kameru vpravo nahoře. Poté vystoupejte po dlouhém schodišti až nahoru k automatu na munici. Dejte se vlevo a seberte si nový typ munice do harpuny – nástražné šípy. Vlevo za rohem si seberte nový záznam Představa umění Lambové. Jděte ke dveřím na druhé straně místnosti a chvíli počkejte než se otevřou. Vstupte do místnosti s kolotočem a uprostřed kolotoče seberte záznam Ztracená a nalezená. Pokračujte do dveří na druhé straně a dostaňte se až do podvodního tunelu. Vejděte do místnosti, kde je trezor a také automat POWER TO THE PEOPLE. Jděte dál vpravo do dalšího tunelu a na jeho konci projděte dveřmi. Ve výklenku vpravo seberte novou zbraň – granátomet. Dveřmi vpravo se dostaňte do vlakové stanice, kde se dozvíte, že vlak vám bude zpřístupněn jen v případě, že se nějakým způsobem zbavíte tří sestřiček. Vraťte se stejnou cestou jak jste přišli do místnosti s kolotočem a vstupte do dveří vpravo. Vzadu u protékajících dveří seberte nové tonikum Expert na Evu a hned vedle leží záznam Slabiny Dionýsova parku. Projděte do další místnosti, kde najdete prvního Big Daddyho se sestřičkou. Big Daddyho se zbavte a poté adoptujete sestřičku (1/3). Použijte ji na vytěžení těla v místnosti. Jděte zpět do místnosti s kolotočem kde je rovněž tělo na vytěžení. Poté se vracejte stejnou cestou zpět až na vlakové nádraží a zde vejděte do dveří vpravo. Vyjděte po schodech nahoru k dalším dveřím, kterými se dostanete do podlouhlé haly. U velkých soch seberte záznam Lambová opovrhuje systémem. Nyní se vraťte o kousek zpět a zajděte do postranní chodby. Hackněte věž a dostaňte se až ke dveřím, které vedou do kina Triton. Vstupte do recepce a za vašimi zády si můžete elektrickým plasmidem otevřít mříž a najít nějakou munici. Nejprve sejděte vpravo po schodech dolů a dostanete se do bistra. Za pultem nabourejte ovládání dveří a vstupte do zatopené místnosti, kde seberte záznam Výuka pokeru. Vraťte se zpět nahoru do recepce, pokračujte do další místnosti vpravo a zde zahněte vlevo na toalety. Najdete nové tonikum Statický výboj. Vyjděte zpět do vstupní místnosti a dejte se vlevo do dveří a vstupte tak do kinosálu. Tady najdete druhou sestřičku (2/3) a také tělo k vytěžení. Poté vstupte do dveří vlevo a dostanete se do jakéhosi malého skladu. Na konci seberte záznam Pozemská světice. Vyjděte zpět do kinosálu nyní se vracejte zpět. Až vyjdete z kinosálu, dejte se vlevo a po schodech nahoru. Nahoře v patře je tělo k vytěžení a také záznam Špión.Jděte na druhou stranu balkónu a vyjděte dveřmi ke schodišti. Nechoďte však zatím dolů, ale vstupte do dveří naproti, které vás dovedou ke schodišti vedoucímu ještě výš. Vyjděte tedy nahoru a vpravo u závalu seberte záznam Dospívání. V místnosti vlevo je spousta munice. Pokračujte rovně a vejděte do dveří na konci. V místnosti seberte nové tonikum Důkladný výzkumník. Sejděte zpět po schodech až úplně dolů a jděte zpět skrz recepci do podlouhlé haly, kde jste vlastně odbočovali do kina. Jděte vlevo na konec haly a projděte dveřmi. Vejděte do malé místnosti, vpravo pokračujte do další a vlevo vejděte do Piano baru. Dejte se vpravo a najděte klavír, na kterém je položený záznam Vnitřní hlas. Nyní jděte na druhou stranu haly a vejděte do dveří na konci. Zde se nachází poslední sestřička (3/3), kterou buď doveďte k větrací šachtě a zachraňte, nebo vytěžte. V místnosti pokračujte průchodem vpravo a na konci najdete nové tonikum Vrtací specialista a také záznam Musíme držet při sobě. Vraťte se zpět do předchozí haly a vpravo jsou zamrzlé dveře. Použijte na led plasmid Upálení a vstupte těmito dveřmi dál. V místnosti je spousta strojů – kamer a věží –, které můžete buď hacknout nebo zničit. Každopádně vzadu najdete pod ledem záznam Všechno se přizpůsobí. Také je tu další tělo k vytěžení. Pokud jste si předtím stroje hackli, budete to mít nyní s obranou proti nepřátelům lehčí. Až tělo vytěžíte vstupte dveřmi vzadu do další menší místnosti a najdete tonikum Odolné stroje. Nyní se vraťte zpět do haly a dejte se vpravo. Známou cestou se vraťte na vlakové nádraží. Vpravo od vlaku se vám zpřístupní místnost, ve které je Stanley. Opět je na vašem rozhodnutí, zda ho zabijete nebo necháte žit. Každopádně si seberte nahrávku Plán, vyjděte ven a nastupte do vlaku, kde stiskněte ovládání.


Fontainova futurologie

Vystupte ven z vlaku a projděte mříží k vratům. Projděte vraty a vlevo si seberte záznam Konečně sám. Sestupte dolů po schodech, zabijte dva splicery a pokračujte do dveří vlevo. Projděte do další místnosti a seberte nové tonikum Výzkum poškození. Sejděte vpravo dolů a podívejte se na záznam na obrazovce. Pokračujte do tlakové komory, kde vpravo stiskněte ovládání. Až se dveře otevřou pokračujte po mořském dně a u bedny nezapomeňte sebrat 10 jednotek Adama. Vstupte do další tlakové komory a stiskněte opět ovládání. Vyjděte z komory ven a vyjděte po schodech nahoru. Vstupte do velké haly, kde pobijte všechny splicery. Vyjděte po schodech nahoru k zavřené mříži. Spustí se skenování a po chvíli vám do zad vpadne nový typ nepřítele – subjekt Alfa. Zabijte ho a poté nahoře normálně projděte mříží. Vlevo se podívejte na další záznam a po otevření skříňky vpravo si seberte nahrávku Agnus Dei. Poté můžete ještě skočit za pult a vybrat trezor. Přejděte do zadní části místnosti, kde u panelu dveří použijte hlasové heslo. Vstupte do místnosti a jděte na druhou stranu, kde je vstup do malé buňky. Opět použijte hlasové heslo na ovládání dveří, avšak přiletí jakýsi bot, který vám přístup zamezí. Až se otevře za vašimi zády průchod do další místnosti, pusťte se do splicerů a všechny je pozabíjejte. Ze sedačky seberte záznam Kontrolní opatření. Také byste tu měli potkat prvního Big Daddyho se sestřičkou. Také je tu další tělo k vytěžení. Vyjděte po schodech nahoru a vlevo u větrací šachty seberte záznam Život bývalé malé sestřičky. Nyní jděte vpravo a vlevo prolezte dírou ve zdi. Dojděte na konec chodby a seskočte dírou v podlaze. V místnosti seberte nahrávku Nový kognitivní model a také tonikum Silný vrták 2. Je tu také další tělo k vytěžení. Vyskákejte ven skrz okno, které probourali spliceři a na panelu vypnutí poplachu uvidíte první vysílač (1/4). Přestřelte ho, vyjděte zpět do haly a dejte se do chodby vlevo. Hackněte věž a projděte dál dveřmi vpravo. Pokračujte vlevo do podlouhlé chodby, kde vlevo u dveří zadejte kód 5254. Vejděte a prozkoumejte prostory – najdete záznam Prototyp a také nové tonikum Soustředěný hacker 2. Vyjděte ven do chodby a dejte se vlevo a na konci projděte dveřmi na Strážní stanoviště. Tady na vás po chvíli začnou vyskakovat Houdini spliceři, tak je všechny pozabíjejte a poté na vás vyrazí subjekt Alfa. Proskočte do hlediště a odpojte další vysílač (2/4). Vraťte se zpět do hlavní haly a vyjděte po schodech nahoru. Vstupte do kanceláře Franka Fontaina a zabijte subjekt Alfa. V levé části místnosti je na zdi pověšená podezřelá trofej (kančí hlava), kterou otočte, a závěs vedle se vytáhne nahoru. Seberte nahrávku Sbohem, Fontaine a pokračujte do pravé části místnosti, kde odstraňte další vysílač (3/4). Vraťte se zpět do haly (nesestupujte po schodech) a přejděte na druhou stranu, kde jsou dveře vedoucí do Marketing Administration. V pravé části místnosti jsou dveře, které si můžete otevřít elektřinou a najdete za nimi jakési nestabilní tonikum. Zkuste se ho dotknout, avšak zmizí vám před očima. Počkejte až se objeví a dotkněte se ho znovu. Vraťte se do předchozí místnosti a vlevo se potřetí dotkněte nestabilního toniku. Pokračujte na druhou stranu místnosti a projděte dveřmi na druhé straně, které vedou do zatopených prostor. Skrz trhlinu ve stěně střelte hackovací šipku a tím si vypnete elektřinu ve vodě. Sestupte dolů a vlevo seberte záznam Zdroj dobrovolníků. Poté v zadní části místnosti odstraňte poslední vysílač (4/4). Nyní se vraťte zpět do haly (dotkněte se znovu nestabilního tonika, které je na sloupu), sestupte dolů (nedaleko automatů se znovu dotkněte tonika) a jděte ke vchodu do malé kanceláře, do které jste předtím nemohli kvůli botovi vstoupit. Zadejte hlasové heslo a v kanceláři se podívejte na další záznam na obrazovce. Vylepšete si nějakou zbraň v automatu POWER TO THE PEOPLE a poté stiskněte páku na panelu, čímž si otevřete dveře vedoucí do plasmidových laboratoří. Vyjděte z kanceláře a vraťte se do vstupní haly. Na pohovce je opět nestabilní tonikum. Ještě jednou se ho dotkněte a poté budete teleportováni přes několik místností až do temné místnosti, kde seberte tonikum Expert na automaty 2. Poté se teleportujete na začátek do vstupní haly. Vyjděte po schodech nahoru a pokračujte do haly, kde jste se naposledy dotkli nestabilního tonika. Jděte do chodby vlevo (kolem toalet) a projděte dveřmi do chodby. Zde je otevřený vchod k tlakové komoře. Projděte otevřenými dveřmi a vlevo seberte záznam Experiment pozastaven. Pokračujte do tlakové komory a pomocí ovládání na zdi do ní napusťte vodu. Až se otevřou dveře dál, tak postupuje po mořském dně stále vpřed. Proskočte dírou dolů, a pokud chcete, vyjděte vpravo po schodech nahoru a najdete trochu Adama. Pokračujte do další tlakové komory, kde opět stiskněte páku a voda se vypustí. Projděte dveřmi, pokračujte temnou chodbou a vejděte do velké místnosti, kde se vpravo podívejte na další obrazový záznam. Sestupte po schodech dolů a najděte jistič, který stiskněte. Hned vedle seberte záznam Řešení X. Nyní jděte na druhou stranu místnosti, najděte druhý vypínač a stiskněte ho. Poté se vraťte po schodech nahoru a stiskněte na pultu hlavní vypínač elektřiny. Podívejte se na další záznam na obrazovce a poté dostanete za úkol sesbírat 4 rostlinky Adama. První se objeví hned na pultu (1/4). Sejděte dolů po schodech a přímo pod pultem najdete v koutě automat Sběračova zahrada a na zemi záznam Gilova úloha v plánu. Nyní jděte do levé části místnosti a sestupte po schodech dolů ke dveřím. Projděte dveřmi a hned vpravo zajděte do jakési malé kontrolní místnosti. Seberte nový záznam Marnost přetrvává. Seskočte dolů a vzadu seberte rostlinu (2/4). Jděte do chodby vlevo, kde se vám však pod nosem zabouchnou dveře a budete muset pobít několik nepřátel. Poté vyjděte po schodech nahoru a vraťte se zpět do rozlehlé haly. Nedaleko automatu Sběračova zahrada byste měli potkat Big Daddyho a sestřičku. Big Daddyho zabijte, sestřičku adoptujte a hned vytěžte tělo, které se tu povaluje. Nyní je třeba dostat se do pravé části haly, kde sestupte opět po schodech a vejděte do Holding Cells. Sestupte po schodech dolů a vytěžte další tělo. Projděte dveřmi a zde byste měli narazit na dalšího Big Daddyho. Doporučuji ho zabít, protože má u sebe záznam Meltzerova volba. V chodbě zahněte vpravo a podívejte se na záznam na obrazovce. Vpravo pak seberte rostlinku (3/4). Pokračujte dál vpravo až k ventilační šachtě, vedle které leží záznam Sbohem doktore Alexandere. Hackněte kameru a poté se zaměřte na díru ve skle. Střelte dírou hackovací šipku do panelu dveří a hackněte ho. Po cestě zpět se v této nově zpřístupněné místnosti můžete zastavit. Jděte o kousek zpět a vlevo proskočte dolů dírou v mříži. Vyjděte do chodby, kde můžete postupně otevřít všechny dveře a něco za nimi nalézt. Za prvními dveřmi vpravo od vás je poslední rostlinka (4/4). Dále jsou tu jedny dveře, které otevřít nejdou. Musíte jít do druhých dveří vlevo v chodbě, prolézt do tunelu dozadu za místností a jít až k mříži, kterou uvidíte do místnosti za oněmi dveřmi. Jak vidíte, místnost je zamrzlá. Rozpusťte rampouchy u dveří, vraťte se do chodby a nyní můžete do místnosti normálně vejít. Rozpusťte led v místnosti a najdete záznam Zrada. Vyjděte zpět do chodby, jděte na její konec a otevřte dveře. Vyjděte po schodech nahoru, kde pravděpodobně potkáte opět Big Daddyho se sestřičkou. Využijte tedy situace ke svému prospěchu a nedaleko obrazovky je tělo k vytěžení. Nyní se vracejte stejnou cestou jak jste původně přišli a na konci chodby projděte dveřmi do místnostti se schodištěm. Vlevo od vás jsou otevřené dveře (pokud jste si předtím hackli dírou ve skle panel dveří). V místnosti seberte záznam Velká sestřička a rovněž si nějakou zbraň vylepšete na automatu POWER TO THE PEOPLE. Vyjděte z místnosti, vystoupejte po schodech nahoru a vraťte se do velké haly. Ještě vám nejspíš schází vytěžit jedno tělo. To najdete v místech, kam jste si šli pro druhý kvítek (za dveřmi v levé části místnosti). Vraťte se do velké místnosti, kde poražte velkou sestřičku a poté jděte opět nahoru k ovládacímu panelu. Podle pokynů ji stiskněte a odražte útok splicerů. Pak jděte páku stisknout znovu, abyste odebrali vzorek. Chvíli počkejte a poté z pultu seberte klíč. Nyní se vydejte zpět dveřmi k tlakové komoře a vyjděte na mořské dno. Do sloupu vlevo vložte klíč a poté vstupte do tajného vchodu. Vyjděte z tlakové komory a v chodbě seberte záznam Dcera lidu. Nastupte do tajného výtahu, stiskněte páku a tím se vydáte z této lokace pryč.


Persephone

Vystupte z výtahu a projděte dveřmi. Pokračujte přes bistro do dlouhého podvodního tunelu. Pokračujte dál jedinou možnou cestou a vlevo na stěně je automat POWER TO THE PEOPLE. Jděte dál na rozcestí a zahněte do místnosti vpravo, kde najdete u větrací šachty záznam Kšeft s Rayenem. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vpravo až přijdete do velké místnosti. Jděte vpřed a stiskněte páku vlevo od dveří. Poté vstupte do dekontaminační komory a bude následovat dlouhá animace, po jejímž skončení jděte v roli sestřičky k ventilační šachtě a vlezte do ní. Jděte přes velkou místnost a poté vlevo, kde další ventilační šachtou prolezte do kanceláře Sofie Lambové. Jděte až k místu, kde sedí Lambová a zatáhněte za páku. Poté jděte do další chodby vpravo a seberte záznam Zákaz návštěv. Projděte ke schodišti a vyjděte po něm nahoru do velké haly. Vedle velké červené sochy vlevo najdete záznam Jsem požehnáním. Nyní jděte do dveří vlevo a v chodbě uvidíte mrtvolu, ze které vytěžte Adama. Pokračujte ke schodišti, po kterém vyjděte nahoru, na rozcestí se dejte vpravo a najdete oblek velké sestřičky (1/3). Vraťte se na rozcestí, dejte se vpravo a projděte dveřmi. Před vámi jsou porouchané dveře. Vlezte vpravo do šachty a vylezete v místnosti za těmito dveřmi. Je tu další tělo k vytěžení. Poté stiskněte páku vedle dveří a vyjděte zpět do chodby. V chodbě sejděte po schodech dolů a vstupte do místnosti, kde na stole najdete helmu (2/3). Vpravo od helmy leží záznam Za matčinými zády. Nyní vyjděte po schodech nahoru a projděte do další větší místnosti. Vlevo ve výklenku můžete vytěžit další tělo a poté pokračujte chodbou až na konec, kde najdete zbraně velké sestřičky (3/3). Po sebrání zbraní se otočte čelem vzad a jděte na rozcestí chodeb, kde se dejte vlevo a projděte mříží. Nyní jste opět v hale s červenou sochou, takže stejnou cestou, jak jste přišli, se vraťte k Lambové se všemi částmi obleku velké sestřičky. V kaceláři už ovšem nesedí, takže musíte projít na konec chodby a v hale jít vlevo přes dekontaminační komoru do místnosti s postelí. Za postelí seberte záznam Otec je osvobozen a poté Lambové předejte získané části obleku. Pak se opět v roli Big Daddyho proberete na stole. Vezměte si od Eleonor PLASMID PŘIVOLÁNÍ ELEONOR. Kdykoliv budete v tísni, můžete si pomocí tohoto plasmidu Eleonor přivolat a ona vám pomůže v boji. Vyjděte z místnosti ven a dejte se chodbou vpravo až vyjdete opět ve velké hale. Následujte šipku, dojděte k přechodovým dveřím a vstupte do nich.


Uvnitř Persephone

Jděte na rozcestí a dejte se vpravo. Vyjděte po schodech nahoru do velké prosklené haly. Po skončení radiového přenosu běžte vlevo a vyjděte po dalších schodech nahoru. Hackněte věž a pokračujte na druhou stranu k automatu Sběračova zahrada. V místnosti za automatem střelte hackovací šipku oknem do ovládání dveří a poté projděte vpravo zpřístupněnými dveřmi do skleněného tunelu. Vstupte do místnosti a zahněte vlevo do dveří. Dostanete se tak do místnosti, do které jste předtím stříleli šipku. Najdete tu trezor a také záznam Nic jí neunikne! Vraťte se do předchozí místnosti a vzadu u skla stiskněte tlačítko. Za sklem uvidíte proměněného Sinclaira. Po chvíli se vám zpřístupní dveře vpravo, tak jimi projděte do další místnosti, kde sestupte po schodech dolů. Vpravo vejděte do kafeterie a vzadu na jednom ze stolů najdete záznam Definice zoufalství. Nyní projděte za bar a dostaňte se k servisnímu schodišti. Sejděte po něm dolů do malé místnosti a zde pokračujte do temné chodby, kde pomocí plasmidů zneškodněte nastražené šípy. Brzy vyjdete v místnosti se schodištěm. Vystoupejte po schodech nahoru a dostaňte se do místnosti, kde za vámi zapadnou dveře. Sejděte vpravo po schodech až úplně dolů a v zatopené části najdete v jednom z výklenků tonikum Vampír. Vraťte se zpět nahoru a vystoupejte po schodech ke dveřím na kód. Nyní musíte najít kód k těmto dveřím. Jděte do oddělení D a vpravo hackněte kulometnou věž. V cele vedle ní najdete záznam Malý obchod; v cele na druhé straně místnosti najdete další záznam První dvě číslice. Vraťte se zpět do chodby, sejděte po schodech dolů a vlevo vstupte do dalšího bloku cel. Zneškodněte kameru a vstupte do cely, kde je díra ve zdi. Prolezte dírou a najdete záznam Poslední dvě číslice. Nyní se můžete vrátit ke dveřím na kód a zadat 2673. Doporučuji – než tak učiníte – ještě jít prohledat další vězeňské bloky. Vstupte do bloku C a vzadu prolezte dírou ve zdi. Prohledejte cely a u oběšence najdete záznam Žádná další naděje. V jiné cele pak je nové tonikum Bonusová Eva. Vraťte se zpět do chodby a jděte do dveří vpravo. Vejděte do bloku A, zlikvidujte elitního splicera a v cele vlevo seberte záznam Velkorysá nabídka. Nyní jděte tedy ke dveřím na kód, zadejte kód a projděte dál. Zabijte Sinclaira a prohledejte jeho tělo, abyste získali klíč. Vpravo seberte záznam Kouzelný roztok a poté si vylepšete nějakou zbraň na automatu POWER TO THE PEOPLE. Vložte klíč do pultu a buďte připraveni na útok několika nepřátel. Následně vyjděte ven, sejděte po schodech dolů a dejte se vpravo. Stejnou cestou jak jste sem přišli se vracejte skrz temné chodby, přes kafeterii až na začátek do velké prosklené haly. Po skončení radiové komunikace projděte dveřmi u schodiště do Therapy. Projděte tunelem a vyjděte v další chodbě. Vlevo vejděte do místnosti Recreational Therapy a vzadu prohledejte mrtvolu na sedačce – získáte nahrávku Nohy, ústa, ruce a oči. Vyjděte do chodby a vstupte do dveří přesně naproti. Ve výklenku u červeného lehátka najdete záznam Jednoduchá otázka. Vraťte se zpět do chodby a dejte se vpravo. Za dveřmi vpravo na konci najdete další záznam Destruktivní výuka. Vyjděte z místnosti a dejte se směrem vpravo. Zahněte do dveří vpravo (Pediatrické oddělení). To je však třeba nejprve zabezpečit, což znamená zlikvidovat veškerý nepřátelský odpor. Vzadu si můžete pomoci tím, že hacknete věž. Po zabití všech nepřátele jděte ke skleněné stěně a stiskněte přivolávací tlačítko. Tím zavoláte Eleanor a ta začne získávat Adama ze sestřiček. Vyjděte zpět do chodby a dejte se vpravo – do Administration Offices. Projděte dveřmi a poté dalšími dveřmi vpravo projděte do malé místnosti, kde najdete záznam Oběti. Vyjděte z místnostti a vpravo sejděte po schodech dolů. Prohledejte místnosti a najdete záznam Lest na Sinclaira. Vyjděte zpět po schodech nahoru a nad schody můžete ještě hacknout ovládání dveří – v místnosti za nimi je spousta munice do kulometu. Nyní vyjděte zpět do dlouhé chodby a vracejte se známou cestou do velké prosklené haly na začátku. Až projdete do haly vyjděte po schodech nahoru a zahněte vpravo do dveří (Infirmary). Projděte až do místnosti, kde je několik splicerů, které pozabíjejte. Dejte se vlevo a projděte dveřmi do chodby. Pokračujte touto chodbou směrem vpravo. Vejděte do posledních dveří vlevo a seberte záznam Tak nezkrotný. Vyjděte zpět do chodby a vstupte do dveří přesně naproti. Projděte lůžkovým oddělením a na druhé straně vstupte do dalších dveří. Pokračujte tunelem až do oddělení B. Za dveřmi vpravo je mříž, kterou je možné otevřít. Tudy se však dostanete do prostor, kterými jste již prošli. Dejte se tedy vlevo a zde uvidíte schodiště. Zatím po něm nahoru nechoďte a pokračujte chodbou rovně až přijdete k místu, kde jsou po levé straně zamčené cely. Tlačítko dveří je na sloupu. Stiskněte ho, postřílejte Subjekty Alfa a v místnostech najdete nějakou munici. V cele nejvíc vpravo se pak nachází záznam Má věznice a také poslední automat POWER TO THE PEOPLE. Vyjděte z místnosti a dejte se zpět ke schodišti, o kterém jsem se výše zmiňoval. Vyjděte po tomto schodišti nahoru a vstupte do dveří s nápisem Surgery. Projděte do druhé místnosti, zlikvdujte splicery a kamery a v této druhé místnosti najdete vpravo na stole záznam Ony cítí bolest. Pokračujte dveřmi na konci dál a vyjděte do chodby. Na druhé straně chodby s automaty vejděte do dveří, nad kterými je nápis Autopsy a ze stolu seberte záznam Zmírnění bolesti. Vraťte se zpět do chodby a vstupte do dveří vlevo. Projděte dlouhou chodbou a vejděte na další dětské oddělení. Tady budete opět muset pobít velké množství nepřátel. Poté přejděte na druhou stranu místnosti, sejděte po schodech ke vchodu na dětské oddělení a stiskněte tlačítko na zdi, čímž opět přivoláte Eleonor. Nyní se vracejte stejnou cestou zpět skrz dlouhou chodbu. V místě, kde je poškozené zábradlí, rovnou seskočte dolů a již známou cestou se vracejte do velké prosklené haly na začátku. Jděte ke sklu vpřed a dostanete další instrukce. Nyní musíte bojovat proti splicerům, kteří proti vám útočí. Až jich pozabíjíte určité množství a dostanete další pokyny, vyběhněte nahoru po schodech a stiskněte páku na ovládacím pultu. Odražte další útok nepřátel a poté musíte zničit dvě roury nahoře. Obě je rozstřílejte a poté dojde k zatopení celé místnosti. Jděte nahoru do mezipatra, kde se vám zpřístupní vpravo nové dveře. Vstupte do nich a utíkejte tunelem stále vpřed. Pak se spustí závěrečná animace. Jak jsem se již zmiňoval konce jsou dva – záleží na tom, jestli jste zabíjeli malé sestřičky a nevinné lidi anebo je naopak zachraňovali.

Singleplayer | Multiplayer

Související hry System Shock 3
System Shock 2: Enhanced Edition
System Shock Remake
BioShock: The Collection
System Shock: Enhanced Edition
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode Two
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode One
BioShock Infinite: Clash in the Clouds
BioShock: Infinite
BioShock 2: Minerva's Den
BioShock 2: Protector Trials
BioShock
System Shock 2
System Shock



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
138 hlasov

100
60
20

80
40
0
25
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |