HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 59305 uživatelů

Návody > Robert D. Anderson & The Legacy of Cthulhu


Zobrazení:21111
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Úvodem

Tato německá budgetová hra není zrovna hvězdným počinem sledujícím nalákat široké masy hráčů. Jedná se naopak o velice podprůměrný projekt, který byl vytvořen skupinou fanoušků počítačových her... a možná H. P. Lovecrafta. Právě s motivy tohoto mistra všech mistrů hororu hra pracuje a rozvíjí svůj vlastní příběh o Němcích v druhé světové válce, kteří se až příliš zabývali okultismem a jak to tak bývá – stal se velký průšvih. Do hry doporučuji stáhnou patch, který hru upgraduje na verzi 1.02. Sníží se šíleně dlouhé načítací doby a údajně by se měla snížit i obtížnost hry, ale to se mi nezdálo.
  • Vzhledem k dost vysoké obtížnosti a zabugovanosti hru často ukládejte a nejlépe na více pozicích.
  • Pečlivě prohledávejte všechny kouty a vyvýšené plošiny kvůli nábojům a lékárničkám.
  • V některých kapitolách se vyplatí šetřit municí, protože jí může být nedostatek.
  • Rozstřelováním sudů a palivových nádrží můžete v některých případech zabít i nepřátele, popřípadě si tímto můžete uvolnit cestu dál.
  • Neukládejte hru během soubojů s nepřáteli. Po opětovném načtení budou nepřátelé neviditelní a to může být pak velký problém.
  • S velkými příšerami se až na jednu výjimku nevyplatí bojovat. Pokud máte nainstalovaný patch 1.02, tak můžete vždy utéct bez boje.

Ovládaní

Jelikož hra má přednastavené ovládání, které není možné měnit a nemůžete si ho ani nikde přečíst, uvádím zde seznam kláves.
  • W, šipka nahoru – pohyb vpřed
  • S, šipka dolů – pohyb zpět
  • A, šipka vlevo – úkrok vlevo
  • D, šipka vpravo – úkrok vpravo
  • Q – výklon vlevo
  • E – výklon vpravo
  • C – pokrčení
  • Space – skok
  • levý Shift – sprint
  • Enter – akce, použít
  • levé tlačítko myši – střelba, útok
  • pravé tlačítko myši – optika odstřelovačky
  • kolečko myši (otočení) – další zbraň
  • R – dobití zbraně
  • Esc – menu pozastavení, přeskočení rozhovoru


Kapitola 1 – Ankunft auf Landers

Promluvte si s mužem a prohledejte všechny kouty – získáte pistoli a nějakou munici. Nyní si všimněte v rohu okénka, před kterým stojí sud. Z bezpečné vzdálenosti sud rozstřelte. Za okénkem je v průchodu jakási palivová nádrž, kterou z bezpečné vzdálenosti rovněž rozstřelte. Skočte do okénka, skrčte se (klávesa C) a projděte ke schodišti. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do dveří. Prohledejte místnosti a najdete nějakou munici a také klíč. Vraťte se ke schodišti a dejte se do dveří vlevo. V další místnosti zastřelte nacistu a dávejte pozor na dalšího, který je na balkóně nad vámi. Vejděte do dveří vlevo od schodiště a octnete se v temné chodbě. Nyní máte dvě možnosti jak postupovat. Můžete se dát vpravo, avšak tato cesta je o hodně delší a obtížnější, protože budete muset později proběhnout elektřinou a ta vám bude ubírat zdraví. Raději se dejte vlevo a odemkněte železné dveře. Sejděte po schodech dolů a všimněte si dveří pod protějším schodištěm. Do těchto dveří se musíte dostat, avšak zatím to není možné. Vyjděte po druhém schodišti a jděte do malé místnosti vlevo na konci, kde zabijte nacistu a seberte klíč z pohovky. Nyní jděte do další malé místnosti úhlopříčně naproti. Je tu celá řady jakýchsi pák a tlačítek. Nejprve se však musíte zbavit palivové nádrže. Jděte na ochoz na druhou stranu tak, abyste do této místnosti viděli a z bezpečné vzdálenosti nádrž rozstřelte. Nyní jděte do této místnosti. Než do ní vejděte, tak se podívejte vpravo přes zábradlí. Je tam místnost chráněná shora mříží a v ní další nepříjemný nacista. Zamiřte pistolí na palivovou nádrž a rozstřelte ji, čímž se tohoto otravného nacisty zbavíte jednou provždy. V místnosti s pákami je třeba zmačknout nejprve páku označenou římskou 6 a poté páku označenou číslem 7. Nyní sejděte dolů ke dveřím a měly by být otevřené. Projděte jimi, druhé dveře si odemkněte klíčem, který jste našli na pohovce, a projděte na druhou stranu místnosti pod mříží.


Kapitola 2 – Schergen des 3. Reichs

Otevřte dveře před vámi a vyjděte na chodbu. Vlevo od vás jsou zamčené dveře vedoucí do tajemně osvětlené místnosti. Sem se však zatím nedostanete. Běžte tudíž vpravo a vpravo vystoupejte po schodech nahoru. Přejděte po lávce ke schodišti vedoucímu dolů a sejděte. Zastřelte nacistu, a pokud jste byli zraněni, tak si pod schody doplňte zdraví. Na konci projděte dveřmi a za pohovkou zastřelte muže v bílém plášti. Vejděte do chodby vlevo a projděte do malé místnosti, kde zabijte nacistu a vlevo ze stolu si můžete sebrat munici do pistole. Pokračujte chodbou až na konec a projděte dveřmi. Vpravo za bednami je velice zákeřný nacista, tak ho zabijte a z beden si seberte lékárničky. Vejděte do protějších dveří, kde zabijte dalšího nacistu a ze stolu seberte klíče a novou zbraň – revolver. Poté se vraťte na začátek k zavřeným dveřím a nyní je budete moci díky nalezeným klíčům normálně odemknout. V místnosti jděte vpravo a použijte dělo. Ranou z děla rozstřelíte hromadu beden v místě, kde na vás zpoza těchto beden střílel nacista. Známou cestou se tudíž vraťte na toto místo a vpravo projděte do nově zpřístupněné chodby. Projděte na konec, sejděte po schodech dolů a vejděte do dveří. Projděte chodbou a na jejím konci projděte dalšími dveřmi. Vejděte do místnosti, kde vlevo zastřelte vědce. Prolezte místnost a dole najdete nějakou munici. Vyjděte po druhém schodišti nahoru a vejděte do chodby. Vlevo jsou zamčené dveře, do kterých se zatím nedostanete. Projděte do místnosti a v rohu na stole na konci seberte munici do revolveru a také klíč. Vraťte se o kousek zpět k zátarasu. Podlezte zátaras (klávesa C) a sejděte po schodech dolů, kde vzadu na zdi zatáhněte za malou páku. Vraťte se do chodby nahoru a jděte zpět do místnosti, kde byl vědec. Vpravo na konci jsou nyní otevřené dveře, tak jimi projděte do místnosti s kostrou v ochranném štítu. Zabijte vědce a ze stolu seberte další klíč. Nyní se vraťte zpět do chodby se zamčenými dveřmi, které teď již půjdou otevřít. Projděte chodbou k dalším dveřím a vejděte do velké místnost, kde zabijte nepřítele na druhé straně. Pokračujte až na konec místnosti a tím tuto kapitolu zakončíte.


Kapitola 3 – Geheime Forschung

Jděte chodbou vpřed a dávejte si pozor vlevo ve výklenku na Němce. Projděte až ke dveřím a dveřmi vejděte do místnosti se schodišti. Zabijte nepřítele dole a vystoupejte po schodech vpravo nahoru. V místnosti za dveřmi najdete klíč. Vraťte se do předchozí místnosti a sejděte úplně dolů. Prohledejte stolky a najdete nějakou munici. Na konci místnosti odsuňte nábytek a vejděte do chodby. Vlevo sejděte chodbou dolů a vejděte do další místnosti, kde si vlevo dole pod schody promluvte s vojákem. Na druhé straně místnosti vyjděte po schodech nahoru a projděte dalšími dveřmi. Pokračujte do místnosti, kde je vzadu velice odolný nepřítel. Prohledejte místnost a najdete klíč a dále nějakou munici a zdraví. Nyní se vraťte do místnosti, kde jste mluvili s vojákem, sejděte po schodech dolů a díky získanému klíči budete moci projít dveřmi na konci místnosti. Pokračujte až ke schodišti, načež vám zbělá obrazovka. Neděste se však – nic se neděje. Je to místo animace, na kterou tvůrcům zřejmě nezbyly peníze, a zároveň si vyslechnete rozhovor mezi Němci.


Kapitola 4 – Die schwarze Sonne

Připravte se ke střelbě, a jakmile se před vámi na podstavci objeví nepřítel, zastřelte ho. V rozích si můžete doplnit zdraví a munici. Jděte na konec místnosti a projděte dveřmi. Vlevo zabijte Němce a seberte si jeho brokovnici. Nyní jděte chodbou na druhou stranu, vyjděte po schodech nahoru a projděte dalšími dveřmi. Zastřelte dalšího nepřítele a vlevo vyjděte po dalších schodech nahoru. Projděte dveřmi a na konci místnosti seberte z bedny klíče. Nyní se vraťte do místnosti, kde jste začínali, a klíčem si nejprve odemkněte dveře vlevo. Vzadu v místnosti seberte jakýsi předmět. Vyjděte z malé místnosti a jděte do dalších dveří naproti. Vlevo seberte další předmět a poté pokračujte do chodby vpravo. Sejděte po schodech dolů a vyjděte na hradní nádvoří. Zahněte vlevo a vlevo jsou dveře, do kterých se zatím nedostanete. Jděte tudíž do dveří vpravo a vylezte po žebříku nahoru. Zatáhněte za páku na zdi a sestupte po žebříku dolů. Nyní máte dveře na nádvoří otevřené. Než však do nich vejděte, jděte nejprve na druhý konec nádvoří a vejděte do dalších dveří. Vystoupejte nahoru, zastřelte nacistu a seberte klíče. Poté se vraťte ke dveřím, které jste si před chvílí otevřeli pákou a projděte jimi. V chodbě si klíči odemkněte dveře a skočte do výtahové šachty.


Kapitola 5 – Blasphemische Rituale

Promluvte si s vojákem a jděte chodbou vpřed. Po stranách jsou zamčené dveře, do kterých se zatím nedostanete. Pozor na zákeřného nepřítele na schodišti. Vyjděte po schodech nahoru a na rozcestí se dejte vlevo. Z komody seberte lékárničku a nyní dávejte pozor na velkou místnosti vpravo, kde je několik nepřátel se samopaly. Nejlépe se skrčte a pližte se za lavicemi a zastřelte prvního nepřítele. Přeběhněte vpravo a uličkou za lavicemi se pližte dopředu, kde se nachází druhý nepřítel, kterého zabijte. Měl by tu být někde ještě jeden (snad někde nahoře), ale abych pravdu řekl, nezjišťoval jsem, kde je. Na konci místnosti rozstřelte palivové nádrže a uvolníte si dveře. Ke dveřím musíte rychle přeběhnout, protože v okolí plamenu je velké teplo, které vám bude ubírat zdraví. Vstupte dveřmi do další místnosti a vyjděte po schodech nahoru. Pokračujte do místnosti na konci, kde seberte klíč. Vraťte se stejnou cestou do velké místnosti. Vpravo u schodů je vchod do další místnosti, kde můžete zastřelit kostlivce; jinak ale tudy cesta dál nevede. Vraťte se dolů do chodby, vlevo přeskočte stůl a odemkněte dveře. V malé místnosti seberte nějaké zdraví a munici. Vraťte se do chodby a vejděte do protějších dveří. V chodbě zabijte kostlivce a prozkoumejte postranní výklenky. Najdete nějaké zdraví a také odstřelovací pušku. V ohybu chodby si všimněte obrázku. Ve dvou řadách jsou červené křížky s výjimkou druhé pozice v první řadě. Na konci chodby vejděte do dveří. U čtyřech obrazů nahoře jsou spínače a dole jsou další čtyři. Přesně podle obrázku v chodbě stiskněte nahoře u obrazů druhý spínač zleva. Vyjděte zpět do chodby a hned vlevo se vám odemkly další dveře. Zabijte nepřítele a jděte na druhý konec místnosti.


Kapitola 6 – Dagons Kinder

Jděte vpřed a ze stolu vlevo seberte sekyru. Hned si na ni přehoďte, protože zatím stejně nemáte žádné náboje do revolveru. Zabijte sekyrou zdravotní sestřičku a pokračujte na rozcestí chodeb. Jděte nejprve rovně a v malé místnosti na konci si sesbírejte nějakou munici. Přehoďte si na revolver a vraťte se na rozcestí chodeb. Dejte se vlevo a projděte dveřmi na konci. Zabijte fašistu v místnosti a poté dalšího ve vedlejší místnosti vlevo. V této místnosti vlevo seberte ze stolu klíč a otevřte jím dveře na druhém konci místnosti. Projděte toaletami až k malému okénku, kterým prolezte. Za okénkem dávejte pozor, ať nespadnete na ostny (v opatchované verzi tyto ostny nejsou; je tam jen žebřík vedoucí o okénku). Přelezte opatrně podél zdi po římse, seskočte dolů za ostny. Projděte chodbou a sekyrou zlikvidujte další šílenou sestřičku. Na konci chodby vejděte do dveří a v místnosti zabijte nacistu. Posbírejte nějakou munici, zdraví a hlavně nezapomeňte na klíče. Nyní je nutné, abyste se s klíči vrátili, jak jste přišli. Vylezte po žebříku nad ostny, projděte toaletami a jste opět ve dvojité místnosti. V rohu úplně vzadu najdete zamčené dveře, které si klíčem odemkněte. Seberte nějakou munici, zdraví a hlavně jakýsi předmět. Nyní se vraťte zpět až do místnosti, kde jste sebrali druhý klíč. Projděte dveřmi a jste v místnosti s jakýmsi oltářem. Zastřelte kostlivce a poté nepřítele, který po vás pálí laserem. Přistupte k oltáři a stiskněte Enter, čímž zařízení aktivujete. Zastřelte nově se objevivšího nepřítele a poté seberte další předmět, který z oltáře vypadl. Jděte do dveří na druhé straně místnosti. V chodbě dávejte pozor, protože na jejím začátku je elektrický proud, který by vás mohl zabít. Rychle tudíž proběhněte inkriminovaný úsek (nejlépe s podržením klávesy Shift) a dostaňte se na konec chodby, kde si klíčem z oltáře odemkněte dveře. V modře nasvícené místnosti zabijte kostlivce a vyjděte vpravo po schodech nahoru. Vejděte do chodby a dveřmi na konci vyjděte na venkovní prostranství. Tady vás čeká nebezpečná zelená obluda (Že by to byl sám Dagon?), kterou není možné zabít. Couvejte před ní a střílejte do ní. Tím příšeře sice neublížíte, ale zpomalíte ji. Vyběhněte rychle po schodech vlevo nahoru a seberte klíč. Seskočte dolů a rychle běžte ke dveřím na konci prostranství. Odemkněte je a projděte jimi.


Kapitola 7 – Jenseits des Wahnsinns

Máte dvě možnosti: sjet dolů výtahem nebo sejít normálně po schodech. Rychlejší je to výtahem, takže jděte vpřed a vejděte do dveří vlevo. Až výtah zastaví, vyjděte do chodby a projděte až do místnosti, kde zabijte vědce a prohledejte jeho mrtvolu – získáte pistoli. Všechny další mrtvoly prohledávejte, abyste měli dostatek střeliva. Nyní jděte do dveří vlevo, kde je v další místnosti opět vědec a nacista je nahoře na lávce nad vámi. Vyjděte po schodech nahoru, kde byl nacista, a stiskněte tlačítko na zdi. Na regálu je lékárnička, kterou seberte pokud jste zraněni. Vraťte se do první místnosti a pokračujte do temné chodby vzadu. Projděte dveřmi, zastřelte kostlivce a můžete rozstřelit palivovou nádrž vlevo. Za ní najdete lékárničku a munici. Poté vejděte do otevřených dveří vpravo a projděte na konec chodby. Zastřelte vědce a vyjděte po schodech až nahoru, kde stiskněte tlačítko na zdi. Sejděte dolů a dejte se vpravo od schodů, kde jsou nově otevřené dveře. Použijte výtah a nahoře otevřte dveře. Vyjděte na lávku a vlevo na zdi otočte pákou. Sjeďte výtahem zpět dolů a nyní se vracejte stejnou cestou na úplný začátek, kde jste sjížděli prvním výtahem. Do výtahu však nevstupujte a jděte do dveří vlevo. Jděte po schodech nahoru a v jednom z pater uvidíte otevřené dveře. Projděte těmito dveřmi a brzy dojdete na rozcestí chodeb. Cesta vlevo je slepá. Za dveřmi je jen místnost se šílenou sestřičkou a trochou munice. Jděte tedy rovně a vlevo skrz sklo zabijte vědce. Projděte na konec chodby a vlevo vstupte do místnosti, ze které na vás střílel vědec. Pod schody na stěně je páka, kterou otočte, a poté vyjděte po schodech nahoru a projděte nyní již otevřenými dveřmi. V další místnosti sejděte po schodech dolů a zabijte zmutovaného nacistu. Ze stolu pod schody seberte klíč a nyní se vracejte stejnou cestou jak jste přišli na začátek k velkému schodišti a výtahu. Po schodišti sejděte až dolů a klíči si odemkněte dveře vpravo. Projděte až do další šachty, kde opět budete muset vystoupat po schodech. Jsou tu sice dveře, které vedou do výtahové šachty, avšak do nich se nedostanete. Vyjděte po prvním schodišti a otočte se. Nyní musíte přeskočit mezeru a doskočit na vyčnívající lávku. Vystoupejte až úplně nahoru. Cestou můžete v jednom z výklenků sebrat odstřelovací pušku. Nahoře se dejte do chodby vlevo a brzy vyjdete v místnosti s krbem. Odstřelovačkou zabijte německého důstojníka a poté v místnosti vyjděte po schodech nahoru a pokračujte na druhou stranu do chodby.


Kapitola 8 – Framdes Blut

Jděte stále vpřed (v postranních chodbách stejně nic není). V osvětlené místnosti na konci jděte do dveří vpravo, kde si v temné chodbě seberte revolver a munici. Vraťte se do místnosti a pokračujte do dveří na druhé straně. Na konci zastřelte nacistu a poté otočte knoflíkem na zdi. Vraťte se do místnosti a jděte opět do chodby, kde jste předtím sebrali revolver. Ta je nyní již osvětlená. Dveře vpravo nejdou otevřít, avšak dveře na konci jsou dokořán. Projděte do velké místnosti a zabijte nacistu. Vstupte do otevřeného kontejneru a seberte trochu munice. Nyní vyjděte po modrém schodišti a vejděte do dveří vlevo. Octnete se v další podobné místnosti. Vyjděte po schodech nahoru a otočte páku, čímž si otevřete dveře dole, nad kterými je nápis GAS. Sejděte dolů do místnosti a jděte k těmto dveřím. Malá komora je však zamořená plynem a pobyt v ní vám bude snižovat zdraví. Musíte rychle do ní vběhnout, stisknout páku na zdi a rychle zase vypadnout. Vedle na regálu je lékárnička, kterou si doplňte zdraví. Vyjděte opět po modrém schodišti a nyní musíte dírou v zábradlí přeskočit na vodorovné potrubí, které se táhne místností. Po tomto potrubí se dostaňte vlevo až k regálu, na kterém jsou klíče. Přeskočte na regál, seberte klíče a přeskočte zpět na potrubí. Nyní se dostaňte po potrubí až k balkónu, na který přeskočte, a projděte otevřenými dveřmi. Sejděte po schodech dolů a na konci chodby si klíči odemkněte dveře. Vejděte do místnosti a zabijte nejprve nacistického důstojníka a poté jakousi zrůdu. Vzadu na zdi otočte pákou, přičemž uslyšíte temný hlas vzývající boha Cthulhua. Je to jeden z nejděsivějších hlasů, jaké jsem kdy slyšel. Nyní se vracejte stejnou cestou až na úplný začátek, kde jste začínali v chodbě, kde byly dvě odbočky vlevo a dvě vpravo. Právě v těchto chodbách se vám nyní otevřely dveře místností. V jedné najdete klíč, v další je brokovnice, kterou však získáte jen za tu cenu, že se opaříte od unikající páry a snížíte si tak zdraví. Rozhodně bych vám ale doporučoval si ji sebrat, protože se bude brzy velice hodit. Jedna z místností je blokovaná. Pokud rozstřelíte palivovou nádrž, zjistíte, že tudy vede alternativní cesta dál, která je mnohem kratší než ta normální. Nyní se tedy vraťte do osvětlené místnosti, jděte do chodby vpravo a odemkněte si dveře vpravo. Sejděte po schodech dolů a otevřte dveře vpravo. Projděte do místnosti a dávejte pozor na nacistu na lávce nad vaší hlavou. Otevřte garážová vrata a projděte do další místnosti. Vlevo můžete vyjít po schodech a sebrat další lékárničku, přičemž hlavní hrdina prohodí cosi i mozcích. Pokračujte do dvoukřídlých dveří a vejděte do místnosti, kde je velice odolný zmutovaný nacista. Pokud máte odstřelovačku, tak ho zdálky střelte do hlavy. Dále můžete použít granát a nakonec ho dodělejte pomocí brokovnice. Schody vlevo vedou k místu, na které se dá proskočit z jedné ze čtyř místností, která byla blokovaná palivovou nádrží (jak jsem se zmiňoval o alternativní cestě). Nyní tedy zajděte do temného kouta vpravo a stiskněte tlačítko na zdi. Tím si otevřete dřevěné dveře, do kterých vejděte.


Kapitola 9 – Das Erbe der Landers

Jděte vpřed a v místnosti se setkáte opět s Robertem. Jděte vpravo a v rohu seberte samopal (doporučuji šetřit si náboje na finální boj této kapitoly). Pokračujte na druhou stranu místnosti, kde vejděte do dveří. V chodbě vpravo jsou pancéřované dveře, které však zatím neotevřete. Brzy dojdete na rozcestí chodeb. Dejte se vpravo a dveřmi projděte na toalety. Zabijte oba nacisty a z umyvadla seberte klíč. Poté prohledejte záchodové kabinky a najdete munici a zdraví. Vraťte se do chodby a pokračujte přes rozcestí rovně. Projděte dveřmi a v místnosti zabijte další dva nacisty. Pak jděte vlevo, kde si odemkněte dveře. Projděte dveřmi a v malé místnůstce vzadu seberte baterii. Nyní se vraťte do chodby, kde jste před rozcestím viděli pancéřované dveře. Teď už do nich bude možné normálně vstoupit. Vyjeďte výtahem nahoru a poté vyjděte do další chodby. Sejděte po schodech dolů a poté seskočte. Nyní jste na dalším rozcestí. Jděte nejprve vpravo a projděte místností k dalším dveřím. Projděte dveřmi a v místnosti sestoupejte po schodech dolů. Jděte vpravo a najdete na stole klíče. Otočte se, zabijte nepřítele a na druhé straně můžete sebrat nějakou munici. Vyjděte vlevo po schodech nahoru a pokračujte na rozcestí chodeb, kde se dejte rovně. Pokud byste šli vpravo, tak byste se dveřmi dostali do místnost, ve které je na lávce odstřelovač, kterého byste jen tak nedali. Jděte tudíž vlevo a odemkněte dveře. Vejděte do temné komory a v její zadní části stiskněte neviditelný spínač. Tím vypustíte do velké místnosti monstrum, které zlikviduje odstřelovače. Nyní tedy vejděte do velké místnosti a budete se muset s tímto monstrem utkat. Místnost je však v tuto chvíli prázdná. Přistupte vlevo k jakémusi panelu se spoustou munice. V tom okamžiku se monstrum objeví za vámi. Ustřílejte ho samopalem a revolverem. Poté běžte do otevřených dveří na konci místnosti.


Kapitola 10 – Unter fremden Sternen

V této kapitole nebudete mít možnost sebrat žádnou munici, tudíž se kontaktu s nepřáteli úplně vyhněte. Vyjděte ven kulatými dveřmi. Naproti vstupte do dalších podobných dveří. V chodbě budete muset počkat dokud hologram nedomluví, teprve poté se vám z cesty odstraní těžký předmět. Vejděte do místnosti, vlevo vystoupejte po schodech a ignorujte střílející monstrum. Běžte ke kulatým dveřím, projděte jimi a seskočte dolů do další místnosti. Otevřte dveře vlevo a projděte do místnosti se schodištěm. Vyjděte po schodech až nahoru. S rozběhem přeskočte na stožár (s podržením klávesy Shift). Po stožárech přejděte k plošině, kde zatáhněte za páku. Opatrně seskočte dolů a vraťte se do předchozí místnosti. Druhé dveře vlevo se zpřístupnily. Projděte do další místnosti a sejděte dolů. V rohu stiskněte páku a opět se vraťte do místnosti s více dveřmi, kde se zpřístupnily poslední zavřené dveře. Projděte chodbou a na rozcestí se dejte vlevo. Mezi okny je zelený spínač, který stiskněte. Vyjděte po schodech nahoru a seskočte do malé místnosti dolů. Mezi okny stiskněte další zelený spínač a bude následovat menší exploze, která vyrazí okna. Prolezte kulatým oknem a na konci velké místnosti přeskočte přes jakýsi nábytek. Vyjděte po schodech nahoru a jděte k otevřeným dveřím.


Kapitola 11 – Die Magie der Altern

Projděte chodbou a vyjděte po schodech nahoru. Vlevo projděte dírou ve zdi a pokračujte na druhou stranu místnosti, kde projděte vlevo, kde je jakýsi podstavec. Na něm se objevují magičtí brouci, kteří vám budou sloužit jako zbraň. Každé sebrání vás však bude stát trochu života. Seberte nejméně dva brouky a vraťte se do předchozí místnosti. Vystřelte magického brouka proti dřevěné podlaze a proboříte ji. Seskočte dolů a jděte rovně do místnosti, kde je vlevo jakési umyvadlo. Stiskněte Použít a otevřete si tak dveře v chodbě. Ještě můžete sebrat dalšího magického brouka a poté projděte otevřenými dveřmi. Sejděte po schodech dolů a vlevo nastupte do výtahu. Až výtah zastaví, vystupte a jděte chodbou vpřed. Sejděte po schodech dolů a poté seskočte dolů do místnosti. Seskočte opatrně podél stěny a zachytíte se o uzoučkou římsu, čímž pád zmírníte. V místnosti si všimněte vpravo nahoře zavřených kulatých dveří, které je nyní třeba otevřít. Můžete jít vpravo do chodby, kde budete však muset zabít zmutovaného Němce a v místnosti za dveřmi je podstavec s magickým broukem. Vyjděte zpět do svatyně a u sochy si můžete doplnit zdraví. Jděte vpravo a projděte dveřmi do chodby. Projděte vlevo na konec a pomocí klávesy Skok (Space) se dostaňte do zadní části místnůstky. Měli byste sebrat zeminu a také zelenou rostlinku. Nyní jděte chodbou na její druhý konec, kde vyjděte po schodech nahoru a u nádoby stiskněte Použít. Vraťte se do svatyně a zajděte do tmavé chodby vpravo. Tady se nově otevřely dveře. Zabijte nepřítele a jděte k vodě, kterou automaticky naberete. Vraťte se k nádobě a nyní musíte přímo na ní vyskočit. Opět stiskněte Použít a v nádobě se objeví zelená rostlina. Jděte zpět do svatyně a nyní, když se podíváte nahoru, uvidíte, že se zpřístupnily kulaté dveře. Jděte vpravo k jednomu z podstavců a vyjděte na něj po schodech. Přeskákejte na třetí podstavec a poté s rozběhem skočte na schody vlevo. Vyjděte ještě o něco výš a nyní proskočte otevřenými dveřmi do modře nasvícené chodby. Vpravo ve skříni seberte jakýsi předmět a poté jděte na druhý konec chodby, kde vlevo otevřte mříž ventilace. Prolezte do ventilace a magickým broukem zabijte lebku. Prolezte na konec šachty a vyjděte do chodby. Na konci chodby vylezte vlevo po žebříku nahoru a pokračujte do místnosti, kde se opět setkáte s hologramem.


Kapitola 12 – Tödliches Spiel

V této misi šetřete municí, protože vás čekají v druhé půlce kapitoly velice náročné souboje. Vyjděte po schodech na podstavec s teleportem. Vejděte do teleportu a přenesete se na plošinu, kde vzadu u zdi zatáhněte za páku. Přímo dole pod vámi se otevřely dveře. Seskočte dolů a vejděte do dveří, kde vlevo seberte jakýsi předmět. Vyjděte ven, přejděte na druhý konec místnosti a otevřte další dveře. Vejděte do malé místnosti, kde nejprve seberte vlevo laserovou zbraň a vpravo zatáhněte za páku. Připravte si zbraň, otevřete dveře a zastřelte nepřítele na plošině venku. Nyní než vyjdete z místnosti, aktivujte počítačový terminál, čímž jste si otevřeli dveře k výtahové šachtě. Výtah najdete v malé temné budově uprostřed místnosti. Vyjeďte tedy výtahem nahoru a poté projděte chodbou na rozcestí. Nejprve se dejte vpravo a projděte dveřmi. Seberte rostlinku, čímž si doplníte zdraví, a poté vystoupejte po schodech k nápisu na desce. V tom okamžiku se vám otevřou dveře na druhém konci chodby. Vraťte se tudíž do chodby a pokračujte přes rozcestí na druhý konec, kde vejděte do podlouhlé místnosti. Zde nastává poměrně obtížná situace, protože v místnosti je velice odolný nepřítel, kterého je jen velmi těžké zničit. Navíc zakrátko se budete muset utkat ještě s dalším a nyní nemáte možnost doplnit ztracené zdraví. Použijte laserovou zbraň, ale 2 náboje si schovejte. Nepřítele poté musíte udolat magickými brouky. Následně vstupte do teleportu vpravo a poté vejděte do ještě jednoho teleportu. Nyní jste na horních lávkách v podlouhlé místnosti a před vámi je další nepřítel. Pokud jste na mě dali a schovali si 2 náboje do laserové pušky, tak dvěma výstřely tohoto nepřítele udolejte. Jděte kousek vpřed a stiskněte neviditelné tlačítko, kterým si otevřete dveře dole na druhém konci místnosti. Seskočte dolů a vejděte do těchto dveří. Projděte temnou chodbou a vyjdete v malé místnosti s rostlinami. Projděte dveřmi do další místnosti, rychle seskočte vlevo a seberte z podstavce rostlinku na doplnění zdraví. V teleportu se objevil další nepřítel, kterého zabijte. Cesta dál vede do dveří na druhém konci, avšak do těch se zatím nedostanete. Vstupte tudíž do teleportu a octnete se v horní části místnosti s rostlinkami. Před vámi na zdi je tlačítko. Musíte s rozběhem skočit proti tlačítku a v letu ho stisknout. Vraťte se do místnosti s teleportem a všimněte si, že vlevo se otevřely dveře. Za dveřmi seberte klíč a poté jděte k zamčeným dveřím na konci místnosti. Odemkněte dveře a vejděte.


Kapitola 13 – Elisas Prüfungen

Seberte revolver a munici a vyjděte po lávce nahoru, kde stiskněte páku na zdi. Sejděte dolů a vstupte do nově otevřených dveří v levé stěně místnosti. Projděte na konec, stiskněte Použít a vraťte se do místnosti. Nyní se otevřely další dveře vlevo. Vyjděte ven a seberte jakýsi předmět. Vraťte se do místnosti a nyní můžete jít do dalších nově otevřených dveří vpravo, kde najdete nějakou munici a zdraví. Přistupte ke kulatým dveřím na druhém boku v místnosti a odemkněte je. Projděte chodbou do malé místnosti a vlevo za rohem stiskněte páku na zdi. Tím jste si otevřeli mříž na konci místnosti, tak prolezte ventilační šachtou do sousední místnosti. Vlevo skočte na podstavec a seberte munici a zdraví. Seskočte dolů, seberte zelený předmět a projděte dveřmi do další místnosti. Vlevo otevřte ventilační mříž a vlezte do malé místnůstky, kde stiskněte páku na zdi. Vyjděte zpět do velké místnosti a jděte na opačný konec, kde se otevřela další podobná mříž. Seberte nějakou munici a vraťte se zpět do místnosti. Vlevo vyskákejte po plošinkách nahoru a poté přeskočte vpravo na vrchol nádoby se zelenou hmotou. S rozběhem skočte na plošinu na druhé straně místnosti a seberte předmět. Seskočte dolů a jděte vlevo do kulatých dveří. Vlevo po bednách vyskákejte do šachty a projděte přes místnost a chodbu do místnosti, ve které jste začínali. Na konci místnosti odemkněte dveře a vejděte do temné chodby. Projděte malou místností a vejděte do další chodby, kterou projděte až na konec.


Kapitola 14 – Welt in Trümmern

Seberte revolver a poté zelený artefakt vlevo. V tom okamžiku však na vás zaútočí obří příšera. Lépe než s ní bojovat je utéct. Běžte rychle ke kulatým dveřím vlevo, odemkněte je a vstupte do vedlejší místnosti. V centru je uzavřená separace. Skočte na kvádr a poté přeskočte dovnitř. Zatáhněte za páku, vyskočte na pult a přeskočte opět ven. Nyní se vám otevřely dvoje dveře na koncích místnosti. Za jedněmi je jen rostlinka doplňující zdraví, za druhými je však páka, za kterou rozhodně zatáhněte. Vraťte se do místnosti a vyjděte po postranních schodech. Tady se vám otevřely další dveře, za kterými je teleport. Projděte teleportem a na jeho druhé straně seskočte dolů. Vyjděte po schodech nahoru a projděte po temné kovové lávce. Přistupte ke kulatému oknu a stiskněte Použít. Tím jste si otevřeli dveře ve stěně. Projděte těmito dveřmi a v místnosti se setkáte s další příšerou. Nebojujte s ní a v místnosti vyběhněte po schodech nahoru. Zatáhněte za páku vlevo a vstupte do dveří, které se vám otevřely na druhé straně místnosti. Vyjeďte výtahem nahoru, vystupte a sejděte po schodech dolů. Za dveřmi v místnosti je jen nějaká munice a poté vstupte na kruhovou plošinku vlevo, čímž si otevřete dveře dole v místnosti. Sejděte po postranních schodech dolů do místnosti a vejděte do chodby vpravo. Tady dávejte pozor, protože vám dolů kdosi hodí výbušninu, tak raději couvněte zpět. Nyní máte jen omezený čas na doběhnutí do konce, protože zhruba za 40 vteřin celý komplex exploduje. Projděte chodbou a vyjděte na venkovní prostranství, kde zatáhněte za páku vlevo. Na druhé straně v červeně osvětleném koutě zatáhněte za další páku a poté běžte ke dveřím na konci vpravo. Přeskočte přes překážky a dostaňte se na další prostranství, kde na vás zaútočí další příšera. Vyhněte se jí, dostaňte se na druhou stranu prostranství a vstupte do teleportu.


Kapitola 15 – Flucht von Landers

Nejprve seberte z bedny před vámi pistoli. Poté jděte vpravo ke zdi a zatáhněte za páku. Tím se otevřou dveře buňky v centru prostranství. Vstupte do této buňky, zatáhněte za páku a zabijte zmutovaného nacistu. Ve stěně vpravo je okno, které můžete rozstřelit a za ním sebrat několik granátů a lékárniček. Jděte na konec prostranství a pokračujte do nově otevřených dveří vpravo. Projděte chodbou a vejděte do místnosti, kde se po chvíli otevřou dveře vlevo a z nich na vás bude pálit nacista. Vejděte do těchto dveří a seberte klíče. Nyní jděte ke garážovým vratům a otevřte je. Vlevo za rohem seberte novou zbraň – samopal. Jděte do levého rohu místnosti, kde na zdi otočte pákou. Přejděte ke dveřím vpravo na konci a krátkou chodbou dojděte k zamčeným dveřím. Odemkněte je a další chodbou projděte k dalším dveřím, kterými rovněž projděte. Vyjděte po schodech nahoru, zastřelte zmutovaného nacistu a seberte si novou zbraň – kulomet –, což vám však nyní už nebude k ničemu. Vyjděte otevřenými dveřmi ven do zahrady a tím končí poslední kapitola.




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
88 hlasov

100
60
20

80
40
0
46
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |