HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 7009 uživatelů

Návody > Escape: Or Die Trying (O.D.T.)


Zobrazení:11463
Autor návodu:- TST -

Úvod

Tento návod obsahuje pouze věci a místa, na které jsem při hraní narazil a dále všechny potřebné úkoly. K dohrání hry je velice důležité, abyste splnili všechny očekávané úkoly: nalezení 6 ks kontejneru, jedné bílé perly, minimálně 20, 30 nebo 40 ks láhví s plynem (podle textu) a jedné zelené perly - nalezení PsyKey není nezbytně důležité, ale hru příjemně oživí o tajnou úroveň tvůrců. Tyto úkoly musíte splnit ještě před koncem šesté úrovně, jinak na jejím konci zemřete a vše co jste dělali po tuto dobu bylo zbytečné.

Rady

Nestřílejte boxy, nádoby nebo klece abyste měli šanci dostat předměty nad nimi nebo poblíž. Teprve až se důkladně přesvědčíte, že se již nedá nikam dostat, můžete je zničit, ukrývají různé předměty (náboje, zdraví nebo části PsyKey atd.). Někdy je výhodné si je nechat při boji s nepřítelem, na chvíli ochrání. Pokud padnete při boji s nějakým bossem, objevíte se u posledního checkpointu s plným zdravím. Některé tajné místnosti ukrývají věc nebo činnost nezbytnou k dohrání hry (nevím proč …?). Červená šipka je jednosměrná, zelená je obousměrná. Tam kde ukazuje zelená šipka dolů, je při nesprávném slezení po žebříku obvykle smrt. Pokud se nebudete moci dostat na nějaký předmět, zkuste se porozhlédnout, jestli nejde pod něj něco postavit. Ve hře se můžete plazit (ALT + SHIFT + šipka), ručkovat, slézat (pomalu na kraj k žebříku pomocí SHIFT + šipka dopředu a stisknout SPACE + šipka dolů) apod. Oheň vás spaluje, některé střely nejdou použít v určitých prostředích, protože vás mohou zranit (elektrizující ve vodě, oheň těsně před sebou, …). Hejna světlušek koušou a nejde je zničit, můžeš je však zdržet vypuštěním miny - její zář a teplo je přitahuje. Sbírejte všechny láhve s plynem, upgradujte zbraně a učte se kouzla co to jen jde. Každá z postav má jiné vlastnosti a měl jsem i pocit, že jinak reaguje na klávesy. Někdo je hbitější, někdo odolnější. Některé dveře jdou vykopnout. Ryba jde zničit nejúčinněji zelenou zbraní ze břehu. Dejte si pozor na horké páry, nože, špičky, šipky a tak dále, některé jsou smrtelné na první ránu. Všímejte si nepravidelností ve zdích, jsou tam tajné místnosti. Procházejte i nepopsané části místností, pokud zde bude něco zvláštního (past, páka, …), zmíním se o nich, jinak ne. Každou páku na kterou narazíte, okamžitě použít. Při ukládání hry pečlivě zvažte, zda-li je to v tomto okamžiku nezbytně nutné, nebo raději ještě splníte něco dalšího, ať se při nezdaru neplahočíte s plněním znovu. Přítomnost přátel v nulté úrovni závisí na použití charakteru.

Úroveň 0

Dejte se od kapitána k příkré stěně (asi je napravo), po které vylezte až nahoru. Zde musíte skolit dva létavce. Posbírejte zde co se dá. Zpátky a zelenou šipkou slezte opatrně dolů. Odtud přes most k checkpointu a na vrchol ploché střechy. Dojdete k dřevěný plošina, kde seberte modré střelivo. Seskočte dolů a vyšplhejte na ochoz a dále šplhejte nahoru na další. Vpravo je páka, kterou přehoďte - spustí se žebřík. Za podloubím nalevo naleznete kámoše, jenž vám dá antidote pro případ otravy. Za ním je ukladač pozice (dále jen ukladač), kde si ji uložte a dále páka, kterou pohněte - otevřete poklop. Zpět kolem ukladače k žebříku a nahoru. Slezte po schodech dolů, přes most, který se propadne a jděte vpravo téměř po horizontu až k páce, před kterou je přítel, který dá granáty. Tou si zpřístupníte místo k pod plazení na tomto horizontu od propadlého mostu vlevo. Dojdete k propadlu a jděte dolů. Vstupte na plošinku, která vás převeze na druhou stranu.
Nejdříve se dejte přes most ke kolegovi - dá vám miny. Zpět přes zničené mosty a od druhého se dejte rovně kde vstupte na výtah, který vás vyveze nahoru. Po dřevěných plošinách vyšplhejte až nahoru. Projděte dveřmi přes most, přeskočte červenou šipku a jděte k vaší kolegyni. Je zde první část PsyKey a ona vám dá kompas. Šipkou dolů se dostanete k zpět k průlezu. Vydejte se tedy tam a odtud ke schodišti a dále k žebříku.
Nahoru a dále až k první skále nad lodí. Seskočte dolů k lodi, obejděte ji vlevo a jděte k červené šipce.

Uroveň 1

Dole hned potkáte kámoše, který vám řekne, že musíte zachránit kapitána, donést 20, 30 nebo 40 láhví plynu a najít dalších 5 kousků kontejneru pro perlu a dá vám jeho první část. Od červené šipky se dejte podél levé stěny k prvnímu vstupu, kde vstoupíte do místnosti s kolejemi v podlaze nebo co to je a mřížemi. Vzadu sestupte po schodech a seberte White Key. Vraťte se k mřížím a projděte k zelené šipce. V následující místnosti je za bednami střílející příšerka, takže pozor na ni. V této místnosti se dejte pravým průchodem a opatrně na protější ochoz, kde na vás čekají dva létavci a zničení děla. Nyní jděte zpět tam kde jste zničily střelce a sejděte nalevo po schodišti a na konci cesty seberte Blue Key. Zpět pravým průchodem do místnosti za kterou jste zničily dělo. Odtud schodištěm nahoru, přeskočte nášlapnou plošinku, zničte střelce a bedny za kterými je uprade zbraně.
Vraťte se zpět do místnosti s kolejemi a průchodem poděl levé zdi přes dřevěné a následně kamenné plošky pro život. Nyní se dejte dřevěnými dveřmi naproti místnosti s kolejemi. Zde stiskněte páku a nastupte na výtah.
Po vstupu do místnosti se dejte nejprve dolů po schodech, zničte nepřítele, potom zpět nahoru a vlevo kolem dřevěné ohrady zničit dělo. Po cestě zabijte nepřátele, a stiskněte páku. Potom zničte posledního a dělo. Vraťte se do hlavní místnosti a jděte naproti od vstupu do místnosti se schody a zelenou šipkou. Pokračujte vpravo a nad schodištěm zničte střelce aby vás později neobtěžoval. Nyní si jděte uložit pozici vpravo od vstupu a projděte vodou do další místnosti za zelenou šipkou. Naproti je střelec a vlevo na konci také. Tři velké nádrže jdou zničit a jedna ukrývá upgrade a jedna zdraví. Vedle pravé nádrže je vchod, za kterým střelec a páka (jakmile se zmíním o páce okamžitě zatáhnout, dále už nebudu použití páky rozepisovat). Jděte pravým průchodem na ochoz a opět vpravo přes past za právě otevřené mříže. Za pravými dveřmi není nic až na dva střelce. Vedle je jáma a za ním střelec. Zastřelte nepřítele, slezte do jámy, stiskněte páku a po stěně vyšplhejte nahoru. Naproti zničte házející příšeru, má žlutý klíč, dělo a střelce. Pod dřevěným pódiem nebo co to je, je Spell. Nyní se vraťte zpět za past a pokračujte rovně kde naproti zničte dělo (možná jste jej zničili již při předcházejícím prolézání místností). Před mostem zničte nepřítele, ale ne bedny. Na portálu před mostem je druhá část Psy Key. Sestřelte spodní bednu a pomocí zbylé si dojděte pro Psy Key. Za mostem si žlutým klíčem otevřete teleport. Od teleportu se dejte vlevo, poničte co se dá a vraťte se zpět. Naproti teleportu by měl být nyní otvor od zničeného děla. Vstupte a za zničeným dělem při seskoku seberte černý klíč. Za příšerou nahoře na sarkofágu je další vstup se zelenou šipkou. Jsou zde jen chodby a předměty. Zpět a přeskočit na plošinku nad kyselinou uložit si pozici a pro jistotu otevřít dveře. Přeskákejte po plošinkách na druhou stranu a černým klíčem si otevřete dveře, za kterými vás čeká boss.
Stoupněte si na velkou krychli a tím obludu vypustíte. Tuto obludu zničíte prostým střílením. Také ale můžete nechat házenými kameny obludy stisknou 4 menší kvádry a otevřou se vám tak stěny s municí. Nyní můžete projít mřížemi, středem následující místnosti a propadnout do další úrovně.

Úroveň 2

Po startu vejdete do místnosti s počítačem. Zastřelte nepřítele vpravo. Projděte průchodem vpravo do pravé místnosti, kterou vyčistěte a posbírejte předměty ve skříních. V místnosti naproti vyřaďte automatické dělo z provozu a obsaďte prostřední "paprskometmet". Tím zničte další dvě děla a střelce. Posbírejte předměty a magnetickou kartu. Napravo od prvního děla je na ochozu tajná místnost, vstupte a pootočte ventilem. V nově otevřené místnosti stiskněte tlačítka. Nyní projděte dveřmi mezi schody. Po místnostech jsou předměty a v poslední magnetická karta. Vraťte se na začátek, vložte kartu do počítače, stiskněte páku vlevo, nastupte na plošinku a sjeďte výtahem.
Jděte vlevo a miňte chodbu vlevo, kde je ukladač. Dojdete ke schodům, po kterých vyjdete až k páce. Po schodech dolů a vlevo, hned vpravo a zase vpravo. Pod bednou je magnetická karta. Zpět vlevo a za vrtákem vpravo přes 4 vrtáky. Zabijte nepřítele má Psy Key a stiskněte páku. Zpět a na úrovni třetího vrtáku vlevo z tohoto směru je tajná místnost s tlačítkem. Vraťte se zpět k zelené šipce (vstup do této lokace výtahem) a jděte si uložit pozici. Nyní projděte dříve zamknutými dveřmi, zničte automaty a vstupte do další lokace.
Projděte vrtáky a na konci vpravo, zase vrtáky. Na konci seberte kartu. Vraťte se zpět přes druhou sadu vrtáků a po schodech nahoru. Magnetickou kartou si otevřete dveře a na konci proskočíte červenou šipkou.
Dostane se do části s prvním výtahem. Přeskočte na checkpoint a dále přeskakujte až na rozcestí. Zde po schodech nahoru a přes trámy a plošinky až k páce - rozjedou se výtahy. Zpět k výtahům a nechejte se převést. Na plošince se dvěma výtahy vás pravý převeze pro život a levý na další plošinku, ze které přeskočte naproti k magnetické kartě. Zpět k checkpointu a dále k rozcestí. Zde se dejte cestou vpravo. Jsou zde propadající se plošinky - dojdete k bráně. Za ní vlevo uložit pozici, sebrat kontejner a potom vpravo a po žebříku dolů.
Zde se dejte od žebříku vlevo a prohlédněte si mapu. Vaše cesta je označena černými a červenými (jsou smrtelné) puntíky.
Nejprve se dejte tou slepou, na konci je život a potom tou druhou. Na konci proskočte červenou šipkou.
Rychle zničte robota a seberte magnetickou kartu. Vstupte do levých dveří a vyčistěte prostor. V jednom ze sil je magnetická karta. Za pomoci červené karty vstupte k páce - roztočí se jeřáb. Jděte zpět ke startu a projděte kolem automatů ke dveřím, kde použijete druhou kartu.
Zde je další robot. V místnosti s jeřáby točte ventily tak, aby jste si vytvořili cestu k otáčejícímu. Použijte ji a přes otočný jeřáb skočte ke dveřím. V úrovni prvního výtahu (úplně vzadu) je secret. Dostanete se do místnosti s rozbitnými i nerozbitnými bednami. Rozbijte všechny co jdou až se dostanete na snížené místo, které prolezte. Na druhé straně stejně tak a dostanete se zpět do 1. místnosti, ale na jiné místo. Až se dostanete k červené šipce, nezapomeňte ještě zničit i poslední bednu, je tam život.
Po seskoku je čelem k vám ukladač. Uložte si pozici a pokračujte od ukladače rovně. Jděte stále doprava přes checkpoint a za ním první cestou doprava k páce - otevřou se dveře. Odtud na rozcestí doprava a na dalším rozcestí doleva, kde je v místnosti nepřítel. Levými dveřmi a zase vlevo je nepřítel. Proberte to a zpět. Nyní pravými dveřmi se dejte vlevo a rovně až k další páce. Odtud na prvním rozcestí vpravo a podél pravé zdi dostanete k 1. otevřeným dveřím a dále pak ke 2. dveřím. Za zelenou šipkou na vás čeká boss.
Nalevo seberte raketu a Ammo, potom seskočte dolů. Nyní střílejte do lebek, aby vyjížděli plošinky a potom použijte raketu u raketometu. Ze druhé plošinky seberte druhou raketu a znovu k raketometu. Potom už jen dodělejte bosse modrými střelami. Nyní už vám jen zbývá vstoupit do brány a proskočit červenou šipkou do další úrovně.

Úroveň 3

V této úrovni jsou dinosauři, kteří se neustále líhnou a docela obtěžují, ale to naštěstí jen do té doby, než zničíte generátor. Hned v úvodu zničte malého dinosaura (na ty platí zelená zbraň), rozbijte logo Psygnosis, seberte Spell, vylezte po žebříku nahoru, přejděte most a na druhé straně slezte po žebříku dolů. Dole se dejte vlevo k dalšímu žebříku a nahoru. Dojdete ke sklu za checkpointem a rozstřelte jej. Sestupte, přeskákejte nakonec k páce a zpět. Pod prvními schody je upgrade, tak je rozstřelte. Dolů do místnosti a pravými dveřmi k sudu, který ukrývá život. Na křižovatce vpravo, kolem pasti a rozstřelte nalevo dveře, za kterými je páka. Naproti této místnosti na konci chodby, jsou zamknuté dveře nad schody, sem se budete muset vrátit později. Jděte zpět do velké místnosti se dvěma obnovujícími se dinosaury raději zadním vchodem a vstupte do nově otevřených dveří nalevo. Přejděte most a za znakem Psygnosis nalevo je tajná místnost se 4 malými dinosaury. Jděte stále dozadu ke sklu za checkpointem, které rozstřelte a uvidíte čtvrtý Psy Key, dojděte si pro něj později. Pokračujte dozadu přes pasti a plošinky k páce. Zpět. Skočte si pro Psy Key, ale musíte mít rozstřelené i vzdálené sklo a projděte ke dveřím nad schody k páce. Nyní se vraťte úplně na start a vstupte do dveří nalevo se zelenou šipkou.
Projděte místností s obludou a pokračujte dále ke schodišti napravo, nahoru a na konci se dostanete do místnosti s ukladačem, zatím neukládat. Z místnosti jděte pravým východem a na konci vpravo. Projděte místností a dojdete opět k ukladači. Nyní si můžete uložit. Jděte chodbou s checkpointem. Projděte místnůstkou ke dveřím nalevo a vstupte. Je to místnost se schodištěm, mřížemi s telepotrtem a pákou, kterou si otevřete mříže. Projděte teleportem. Na druhé straně na konci u mříží stiskněte páku, kterou sundáte žebřík a vylezte po žebříku nahoru do místnosti s generátorem. Nyní vám půjde o čas. Zničte čtyři světla kolem, uvolní se silové pole, potom zničte poslední u generátoru (tím by se měli zničit i všechny smotky produkující ještěry). Následně stiskněte páku, kterou se vám otevřou mříže u vozíku a rychle zpět. Pokud nestihnete projít branou, musíte se zabít a objevit se u posledního checkpointu, ale naštěstí vše již zůstane tak jak jste to dokončili. Dojděte k důlnímu vozíku, vylezte po něm na trám a rozstřelte prasklou zeď nad vozíkem - první secret. Druhý secret je téměř u vstupních mříží nad trámy. Musíte však najít páku na uvolnění brzdy vozíku ve třetím secretu a vozík dotlačit pod tuto prasklou zeď
Přeskákejte tedy po trámech na plošinku vedoucí do druhé části. U vstupu za místem, kde jste seskočili na zem je nalevo nad zemí prasklá zeď. Za ní je secret, část páky a další rozbitná zeď. Na křižovatce se dejte vpravo a do kopečka, přeskočte z kopečku na trám, skákejte a sbírejte předměty na trámech, dostanete se na mostík, který vede k pákovému mechanismu bez páky. Použijte pákou a uvolněte brzdu. Vraťte se zpět k důlnímu vozíku. Dotlačte jej pod secret a vstupte. Zpět k teleportu, projděte a vyběhněte po schodech.
V další části se dostanete až k žebříku. Nahoru, přes most, po schodech dolů, pod most, skrz vrtule, přes propasti pomocí trámů až k soukolí. Zde nemačkejte space, ale nejdříve si vyberte druhé kolo od vrchu na levé straně, nyní space a je vaše. Vraťte se do místnosti s teleportem.
Za dveřmi se dejte vpravo, po schodišti vlevo nahoru a ke dveřím na pravé straně, které rozbijte. V sudu je ukryta první část Multi Key. Z místnosti pokračujte vpravo, pozor na propadající se schody a vstupte do dalšího sektoru.
Jděte rovně a vlevo je páka. Od páky podél levé zdi k checkpointu, otevřenými dveřmi
Po schodišti, přeskočit koridor až k zeleným příšerkám. Ty zabijte zelenou zbraní (mají 3 životy), takže až vstanou tak znovu. Dostane se do místnosti, kde jsou příšerky v nádobách. Rozstřelte nádoby a zničte je. Jedna z nich ukrývá druhou část Multi Key. V další místnosti je nějakých pár předmětů.
Vraťte se zpět ke koridoru a buď seskočte, nebo jej přeskočte a sestupte po schodech. Stojíte li zády ke schodům, jděte vlevo do dalšího sektoru.
V další místnosti musíte přes propadající se plošinku naproti do proskleného mostu. Opatrně vše ničte, tak ať vám zůstane alespoň podlaha v pořádku.
Pokud upadnete, nic se neděje. Vyčistěte tedy vše ze spodu, stráže mají klíče od dveří a z poslední místnosti se dejte vpravo kolem ukladače dále dozadu k první místnosti s propadající se plošinkou. Zde slezte a zopakujte si vše po vrchu, jen již nemusíte po ničem střílet.
Na konci si dojděte pro nějaké upgrade. Nyní si můžete jít pozici uložit. Z poslední místnosti jděte rovně do dalšího sektoru. Vstupte do dveří nalevo a posbírejte předměty. Odtud vlevo pod mostem, přes checkpoint, po schodech nahoru, zachytit se římsy a dostat se vpravo po římsách až před most. Před mostem je vpravo místnost s pákou spouštějící žebřík a checkpoint. Za mostem je nalevo secret a vněm třetí část kontejneru. V místnosti za mostem slezte dolů a najdete zde v jednom ze skleníků třetí a poslední část Multi Key. Ve skleníku napravo od klíče zničte pravou rostlinu plamenem a vylezte si po rostlině na zdi pro Spell. Nyní musíte po plošinkách zpět na most a spuštěným žebříkem dolů. Vydejte se zpět k ukladači a uložte pokud jste neuložili. Slezte do místnosti s propadající se plošinkou a opusťte ji. Dojděte zpět až do místnosti, kde je za dveřmi checkpoint a dejte se dveřmi napravo. Kolem schodiště, místnosti s teleportem, přes další checkpoint, kolem nyní již neaktivního ukladače vlevo, na rozcestí zase vlevo, rovně kolem schodiště, do místnosti vašeho startu této úrovně. Můžete jít rovně do dveří, jsou tam nějaké předměty. Nyní vstupte do dveří prostředních.
Z místnosti se dejte vlevo a zase vlevo do dveří, pro předměty, odtud vlevo a po žebříku nahoru, pro další předměty. Zpět a na rozcestí opět vlevo. Zde zničte létavce i střelce a seberte předměty. Teď se vraťte do místnosti se zelenou šipkou nalevo a projděte ji. Na konci chodby slezte, zničte nepřátele a pomocí trámu se přesuňte vlevo. Zde na konci spalte rostliny a odkryje se vám průchod ve stěně do dalšího secretu. Vraťte se zpět k soukolí, vložte kolo a stiskněte páku. Vylezte po žebříku nahoru a přeskočte k výtahové plošince, za kterou použijte složený Multi Key.
Zde vás čeká závěrečný boss. Nejdříve, ještě než se probere, rozstřílejte u prostřední nádrže všechny čtyři trubky. Dále je zde znak Psygnosis a za ním život. Potom jej proberte (přibližte se k němu), pozor na ještěry, které rodí a jděte po zamřížovaném ochozu k ventilu. Ten otočte. Až začne olej vytékat, nalákejte tam příšeru a vždy ji plamenem zapalte. Pokud olej přestane téci, musíte znovu otočit ventil. Až jej zničíte proběhněte mřížemi (ať na vás nespadnou) a vstupte na teleport, který vás přenese do další úrovně.

Úroveň 4

Vylezte naproti na rošt s pákou, kterou si otevřete bránu. Za ní jsou automatická děla, takže pozor na ně. Za prvním ohybem vlevo je za rozbitnou zdí první secret. Dojděte k nefunkčnímu pásáku a odsuňte jej. Nyní se pod plazte do dalšího secretu. V jedné skříni je programovací karta (nevím proč je ukryta v secretu, když je nutná k dohrání hry, ale budiž) a druhou rozstřelte - další secret. Ještě zde můžete odsunout regál. Jděte zpět a dojděte až na konec chodby, kde se pod plazte do další místnosti. Do pásáku vložte programovací kartu a on vám otevře mříže. V další místnosti vylezte po schodech nahoru a stiskněte dvě páky blízko vpravo a vzadu vlevo. Od levé páky přeskočte na další strop a vzadu stiskněte další páku. Tím se vám otevřely cely. Vyberte z nich předměty, v jedné se dá odsunout i regál a v jiné střelte do nádoby s vězněm, kterého tím osvobodíte (nesmíte ho zabít !). Ten vám pomůže dostat se středem místnosti o patro níž. Zde jsou pod vodou průlezy k předmětům. Vylezte z vody a přímo naproti nad sudem rozstřelte větrák a vstupte. Seskočte do vody, vše živé zničte a najděte páku, kterou pohněte. Vylezte zpět na břeh poblíž vchodu a levou stranou se dostaňte do otevřené brány. Pokračujte dozadu kolem stroje za mřížemi k páce. Nyní se vraťte ke stroji a spusťte jej. Jděte zpět a projděte otevřenými mřížemi. Na horní plošince spusťte páku a skočte na pojízdnou plošinku. Odtud pokračujte po vrchu až do místa za mřížemi, kde slezte. Pootočte ventilem, vyčerpáte vodu a pak zatáhněte za páku - otevřete poklop. Jděte zpět až do místnosti s vodou. Zde sestupte otevřeným poklopem po žebříku dolů. Proplazte se kanálem do vedlejší místnosti. Jděte vpravo a ničte automaty. Dostanete se k ukladači. Vstupte do kanálu a na konci zničte zeď - secret. Zde vylezte a projděte dveřmi. Projděte kolem vstupního kanálu a znovu jděte známou cestou k ukladači. Nyní vstupte do dveří. Na křižovatce jděte vpravo. Na konci chodby zatáhněte za páku a nastupte na plošinku. Překonejte nástrahy a pokračujte chodbou. V cele seberte předměty a pokračujte kolem beden, pod kterými je checkpoint pryč až k místnosti, kde jste vypustili vodu. Odtud ven na křižovatku před místnost, kam jste seskočili po uvolnění vstupu vězněm. Jděte vlevo, čeká tam na vás vězeň, kterého jste zachránili a žádá vás, abyste osvobodili další 4 vězně. Musíte to splnit, aby vám dal klíč od východu z této části.
Vyběhněte po schodech a zanechejte si zde méně potřebné věci, ať si můžete vzít 8 předmětů z následující lokace, později si je seberete. Než slezete po žebříku nalevo, překontrolujte si, jestli máte kouzlo Freeze, nebo Twister, nebo Vampire nebo Blast a poté vstupte do místnosti.
Pokud nějaké kouzlo z nich nemáte, pravděpodobně jste nesbíraly poctivě předměty, nebo jste špatně rozdělovali vlastnosti pro kouzlení a toto kouzlo nemůžete použít. Já přišel jen na tyto způsoby jak ducha porazit.
Pokud máte alespoň nějaké z těchto kouzel, sestupte po žebříku, odsuňte sarkofág, ducha, který vyleze zničte (nejrychlejší je kouzlo zmrazit a potom jej rozstřelit). Vypadne z něj klíč, kterým odemkněte bránu. Než odtud odejdete posbírejte 6 kvádrů. Vyšplhejte zpět nahoru a jděte od žebře rovně. Projděte bludištěm do další části, kde se na zemi povalují úlomky stěn. V této lokaci se nacházejí 4 rudí strážci s elektrickými obušky po jejichž zničení z nich vypadne betonový kvádr. Všechny je seberte. Vraťte se k první cele, kterou jste cestou minuly a vstupte na jakousi váhu a položte odpovídající dva předměty (kvádry). Plošinka sjede a vy jděte osvobodit prvního vězně. Pokud se vám nepodaří umístit správné kvádry, nevadí, sice zmizí, ale objeví se vám v inventáři. Z jeho cely jděte vpravo a obdobným způsobem osvoboďte i druhého vězně. Nyní z cely vpravo a na křižovatce rovně. Dostanete se zpět do části s povalujícími se kusy zdiva. Vyhledejte váhu u cely a osvoboďte třetího vězně. Z této cely jděte vpravo, seskočte, na křižovatce vpravo a zase vpravo. Dojdete k checkpointu. Přes něj jděte k celám a zahněte vlevo a kolem otevřených cel si dojděte pro odložené předměty. Nyní se dejte zatím neznámou chodbou vpravo, stojíte-li čelem k žebříku. Dojděte do místnosti, zatižte obě plošinky (tím si odemknete poslední dvě cely) a rozstřelte zeď. Za ní jsou nějaké předměty a automatické dělo. Vraťte se k doposud zamknutým celám, osvoboďte posledního vězně a seberte Portcullis Key.
Teď vám doporučuji odložit veškeré Ammo (ne miny a granáty), protože vás zajmou, odeberou všechny věci, a když si je potom najdete, nebudete moci některé z nich použít. Alespoň mě nešlo doplňovat modrou zbraň.
Pokračujte k úplně prvnímu osvobozenému vězni z předcházející části úrovně. Dá vám nějaký předmět a otevře pravou část zámku. Projděte branou, budete zajati, zbaveni všech věcí a uvězněni.
Vstupte na checkpoint, rozbijte klec a vyšplhejte na můstek. Obsaďte jedno dělo a zbavte se nepřátel. Najděte a použijte páku, znovu obsaďte zbraň a rozstřelte dvě bedny projíždějící na háku uprostřed nad rudou klecí a to tak, abyste rozbili horní část klece. V jedné z bočních nádrží je život a ve druhé kontejner. Nyní naskočte na hák a propadněte se za červenou šipkou.
Zde se vydejte po schodech vpravo na ochoz až k trubkám nahoře. Po nich přeručkujte do místnosti a seskočte. Zde opatrně proběhněte první místností s automaty, rozkopněte dveře a oddychněte si. Čeká vás ještě jedna taková. Vyrazte dveře nalevo před zamknutými a zhluboka se nadechněte. Zde jsou vaše věci v zadní bedně. Jen co je dostanete, rozbalte batoh, dobijte zbraně a pořádně se na automatech vyřáďte. Měli byste mít všechny zbraně v pořádku.
Nyní se vraťte zpět na start v této části a jděte dveřmi naproti do mučírny. Z nižší bedny vyskočte na levý hák a tím se vám otevře cesta k ukladači. Klidně si pozici uložte. Z mučírny jděte vpravo a na rozcestí (levé dveře jsou zatím zamknuté, ale za nimi je stejně jen místnost jak jste našli své věci) zase vpravo. Projděte nakonec a dejte se opět vpravo. Vstupte do dveří napravo od mříží, v bednách zde jsou nějaké předměty. Ven a vpravo podél pravé zdi a vstupte do místnosti napravo. Po regálech si dojděte pro kouzlo. Ven z místnosti podél pravé zdi dojděte do pitevny. Tlačítky otevírejte lednice až seberete klíč (jeho pozice se mění - jsou tu i různé předměty). Prostřední lednicí napravo se proplazte pro pátý díl Psy Key, dále zde zničte vstup do kanálu a proplazte se k větráku, který taktéž zničte. Vyšplhejte po žebříku nahoru a cestou ničte větráky. Dávejte si pozor na ucházející páru. Dostanete se až k mřížím, kde vás vězeň žádal o pomoc. Jděte zpět do márnice a odtud dojděte zpět k mřížím, které si klíčem odemkněte. Po cestě proberte místnost a vstupte do místnosti s bossem.
Jemu střílejte do malého na břichu (osvědčila se mi zelená munice, ale je jí dost málo). Vždy jak spadne, popojede podlaha o kousek níž. Jakmile to bude možné, jděte zatáhnout za páku a tím se uvolní jedna vzpěra. Až uvolníte tu poslední, obluda spadne do lávy a vy tím splníte další úroveň.

Úroveň 5

V této lokaci se nacházejí docela nepříjemní pavouci, ale zelená zbraň si s nimi docela účinně poradí. Projděte skrz páru a dejte se vlevo A na konci chodby opět vlevo pro předměty. Z této místnosti se vraťte a jděte do místnosti naproti, která ukrývá v bedně pod stolem klíč. Odtud jděte ke dveřím naproti páře a vstupte. Vyhněte se pohupujícím se mršinám a vstupte do místnosti se dvěmi zavěšenými plošinkami. Zničte stůl s mršinou, tu dotlačte pod menší plošinku. Z mršiny vskočte na plošinku a přeskákejte k páce - tou se vám otevře mříž. Jděte zpět ke dveřím naproti páře a dejte se vlevo až k mřížím. Za nimi naskočte na lanovku a nechejte se převést do další lokace.
Z lednice vejděte do další místnosti se zavěšenými zdechlinami a střelte naproti do zdi - secret a checkpoint. Pokračujte odtud vpravo, miňte teleport a dojděte k páce, kterou si zviditelníte plošinky. Přeskákejte po nich, sjeďte po nakloněné rovině a ihned jděte vpravo. Plošinka se propadne a vám by se tím znemožnil přístup do této lokace.
Přeskočte díru a pokračujte cestou rovně. Ničte vše živé. Běžte dozadu dolů ze schodů do místnosti s pohyblivým pásem a ostny na levé straně. V jedno z výklenků je nášlapná plošina, která vám uvolní secret kusem železa, ze kterého se dostanete k páce uvolňující mříže a v jiném výklenku je páka, která uvolní klec. Jděte zpět ke kleci a seberte předměty a život. Nyní se vraťte ke spuštěné mříži, přeskočte ji a pokračujte vlevo až k teleportu, kterým se vrátíte k zviditelněným plošinám (plošinová místnost).
Opět přeskákejte k šikmině a nyní propadněte dolů. Utíkejte vpravo na checkpoint. Nyní dírou skočte do krvavé břečky, zničte ryby, vysbírejte předměty a rozstřelte oba dva přítokové kanály na úrovni hladiny. Jeden ukrývá cestu zpět a druhý ukrývá secret s kontejnerem (odtud můžete přeskočit i do dalšího secretu nalevo nahoře, ale nic tam není, brána blokuje vaší cestu). Vstupte do chodby napravo od secretu s kontejnerem a dojděte nakonec před rozcestí. Zde se dejte vyvýšenou cestou napravo a seberte část páky. Nyní jděte z této místnosti rovně, kde zatáhněte za páku zviditelníte tak plošinky v první místnosti s krvavou břečkou. Vyjděte ven, otočte se doprava a ze dřepu rozstřelte průduch u podlahy k ukladači - prolezte a uložte. Vraťte se do první místnosti z břečkou a přeskákejte po zviditelněných plošinkách do vchodu naproti. Zde zasuňte část páky na své místo a zatáhněte. Roztočí se sekací nože obrovského mlýnku. Pokračujte chodbou a přeskákejte přes nože na druhou stranu. Můžete si zde skočit i pro kouzlo, ale mě se to nikdy nepodařilo. Na druhé straně jednejte na horním pásu rychle - přeskočte přes propast na druhou stranu. Nyní se dejte známou cestou teleportem, na druhé straně doporučuji vrátit se do secretu s checkpointem a zpět až k zviditelněným plošinkám. Přeskákejte přes nové plošinky vlevo a běžte dále do veliké místnosti. Rychle zničte hybrida nebo zavolá posily a připravte se na tuhý boj s několika nepřáteli najednou. Až je zničíte, pokračujte chodbou do dalšího sektoru s checkpointem. Zde je nahoře hybrid a život (nevím jak se k němu dostat). Projděte pod sekáči na druhý konec. Přes zdechlinu vlezte do průchodu, dále přes pásy a po plošinkách nejdříve vpravo k páce (tou si zpřístupníte i další plošinky za teleportem) a potom vlevo pro předměty. Zpět do plošinové místnosti a novou cestou k checkpointu. Přepněte si na bílou zbraň a systematicky ničte nepřátele. Projděte kolem zamknutých dveří vlevo do dveří vpravo, kde jsou jen předměty. Na rozcestí se dejte doprava, přes past a zničte nepřítele, má klíč. Po schodech dolů a hned zase nahoru vlevo. Za nimi je u podlahy odvodňovací kanál, tak tam vlezte. Na konci je páka, kterou se otevřou mříže. Jděte zpět a vpravo. Překonejte past a na rozcestí rovně k zamčeným dveřím.
Zabočte doleva , dále dveřmi vlevo a do dveří rovně. Zabijte nepřítele, získáte klíč. Jděte z místnosti do dveří vpravo k ukladači a uložte si pozici. Zpět a u schodů vlevo pro předměty a dále až k rozcestí. Zde se dejte rovně, kolem místa, kde jste hnuli pákou až do velké místnosti se sedmi bednami. Šesti si udělejte cestu přes propast pokládáním na sebe a sedmou schůdek na předcházejících šesti, abyste se dostali k předmětům. Až získáte předměty, Jděte dozadu zelenou šipkou k bossovi řezníkovi.
Ten si tu v poklidu porcuje svou mršinu, takže vy si zatím poničte stoly, ať máte dost místa na uhýbání. Zničíte jej tak, že ho musíte nalákat na rotující sekací vrtule, ta mu ubližují. Nezapomeňte si vyzvednout za pravou vrtulí šestý kus Psy Key. Po zničení bosse se vám uvolní vstup do další úrovně. Musíte za dveřmi přeskočit na podestu a odtud na výtah.

Úroveň 6

Vítá vás vodní svět a nepříjemní nepřátelé. Na ryby stačí elektřina ze břehu, na světlušky nic a na vodní příšery je nejideálnější mrazící zbraň - bílá.
Hned z úvodu se dejte vpravo. Na rozcestí vlevo k mříži a vstupte k fontáně. Zabijte rybu ve vodě, zničte nádoby u fontány a rozbijte zeď napravo. Vstupte a pootočte kohoutem za vodopádem - zastavíte tak fontánu. Vraťte se k fontáně a posuňte ji. Tím se otevřou vrata do dalšího sektoru. Vydejte se vpravo ke světluškám na konci pro předměty. Až vše vysbíráte, pohybujte se hlavně pod vodou, položte v rohu minu a kotouly se rychle přesuňte vpřed. Světlušky se nalákají na světlo a vy budete moci vylézt ven. Mějte trpělivost, jde to! Jakmile vylezete, rozstřelte zeď naproti, je tam secret. Nyní jděte zpět dozadu kolem schodiště pro předměty a potom po schodišti k místnosti s plošinami. Zde se dejte cestou vlevo pro klíč (pozor na stáž - zničíte jej tak, že se ze čtvrté plošinky nalevo odrazíte z kraje bez rozběhu a na páté se chytnete rukama, nevytáhnete se na ni, ale budete střílet rovnou z visu), a potom pro předměty. Zpět kolem fontány a za prvními mřížemi ze schodů, rovně ke dveřím, jenž musíte rozkopnout - jsou tam zase nějaké předměty. Nyní se vraťte na start a přebroďte vodu napravo.
Jděte vpravo, rozkopněte dveře, zničte příšeru, dotlačte sem krychli a pomocí ní si seberte předměty. Na druhé straně vyberte truhlu. Zpět na začátek a po schodech nahoru do dalšího sektoru za bránou.
Zde vstupte u bazénu do brány k bednám a dále přeskákejte až k trámu, který funguje i jako páka (nevím k čemu). Odtud jděte zpět k bazénu a pokračujte k hlídacímu stanovišti. Sestupte po schodech dolů k checkpointu, ať se v případě nezdaru nevracíte až na začátek. Nyní jděte zpět na hlídací stanoviště a chodbou vlevo, přes zelenou šipku k vězni. Od něj přijdete do místnosti se dvěma mosty a checkpointem. Mříže se za vámi zavřou a vy nemůžete ven. Zde si na to přijďte sami, jak z toho ven.
Asi vás napadlo, k čemu je ten návod, když nevím jak se mám dostat z místnosti se dvěma mosty. Ne nebojte se, nenechám vás v tom.
Zde osvoboďte páčkou vězně a přistupte k mřížím. Pomocí space na něj mluvte tak dlouho, až vám stiskne tlačítko a spustí most a potom to samé se druhým mostem. Mluvte na něj tehdy, když stojí za železnou obrubou na zemi. Vždy se sesune jen ten most, na které straně vězeň stojí. Na jedné straně je kotva a předmět, na druhé páka uvolňující dveře. Za vypínačem uvolňujícím vězení je život.
Pokračujte otevřenými dveřmi vzadu vlevo přes místnost s prázdným bazénem do místnosti s dalším prázdným bazénem. Zde rozstřelte zeď naproti vchodu a vejděte - secret. Tady je ukryt ventil, kterým otočte a nad ním jsou bedny, které rozstřelte - jsou tam předměty.
Odtud jděte ven vpravo mezi sochy na plošinku. Sklopí se stěna, vytvoří padací most a vy projděte. Položte kotvu na druhou plošinku, popojděte a zase se na ni vraťte, aniž byste kotvu sebrali. Otevře se ukladač s kouzlem - uložte. Sestupte dolů do místnosti s bazénem, plováky a měrkou hladiny. Vaším úkolem je dostat pomocí sešlápnutí plováků hladinu v měrce přesně na červenou úroveň. Mě se osvědčila kombinace 1, 6, 7, 12 počítáno zleva nahoru od vstupu.

Východ
  X  
04 08 12
03 07 11
02 06 10
01 05 09
  X  
Vchod

Projděte otevřenou brankou do dalšího sektoru. Na křižovatce jděte rovně, rozkopejte 3 bedny a po ostatních přeskákejte pro předměty. V poslední bedně nahoře je montérský klíč. Bude se hodit. Jděte zpět ke vstupu a pokračujte vlevo. Za rohem si dejte pozor na výsuvné hroty, propast a nepřítele. Hroty pod plaste, zničte nepřítele a propast přeskočte. Za bednami se skrývají nepřátelé, předměty a oheň. Pomocí klíče opravte vodní dělo a uhaste oheň. Projděte přes uhašený oheň a z truhel seberte klíč a předměty. Klíčem otevřete mříže a za nimi vylezte po stěně nahoru pro předměty. Slezte a pokračujte k bazénu na jehož levé stěně je rozbitná zeď a secret. Jděte dále, na rozcestí odbočte nejdříve vlevo pro předměty a potom pokračujte z tohoto rozcestí rovně k mlýnskému kolu. Pohněte zde 1. a 5. pákou zprava. Slezte do vody k nastavení plováků. Otočte 2., 1., 5., 4. a 3. z leva, tak aby voda změnila cestu na kolo a to se roztočilo (změní se graficky i proud vody) a otevřelo tak mříže.
Vstupte, proběhněte kolem jedovaté studny vlevo ke brankou nalevo, za kterou je ventil vypouštějící jedovatou vodu ze studny. Vraťte se k ní a vlezte dovnitř. Nepřítele si nevšímejte, stejně je jako ryba na suchu. Posbírejte předměty a jděte cestou kolem ventilu studny dále až k vodnímu kolu. Zakouzlete kouzlo ducha a projděte kolem nepřátel na břeh. Ze břehu zneškodněte nepřátele a plamenem zničte kolo. Jeho část bude plavat po hladině až k mřížím.
Projděte dveřmi vlevo do místnosti za mříží a v chatrči použijte páku. Kus mlýnského kola se dostane sem. Dotlačte jej k rozbitému kolu, samo se opraví a otevře další mříže. V následující místnosti skočte do vody a v kanálu seberte sedmou část Psy Key.
Vystoupejte nahoru a přeskočte z trámu do otvoru ve zdi. Projděte bazénkem pro předměty, pod mostem, přes bazén a zahněte vlevo. Přeskočte past a na konci se postavte na plošinku. Otevře se vám průchod, jděte zpět na most seskočte zpátky a jděte opět nahoru nalevo za bazénem. Nad schody napravo je váš otevřený průchod. Seberte zde klíč a jděte zpět po schodech dolů, kde zahněte vlevo. Rozkopte dveře, přeskákejte poletující ryby, projděte branou a u další použijte klíč. Na rozcestí jděte do místnosti napravo a zničte nepřítele, ze kterého vypadne klíč. Jděte z rozcestí vpravo, přeskákejte poletující ryby a před vstupem do rozlehlé místnosti se zhluboka nadechněte. Uvnitř je spousta nepřátel. Využívejte ve vhodných chvílích všech dostupných prostředků, co jste se doposud naučili. V pravé místnosti v truhle je poslední kus kontejneru. Pokud jste se zde trochu pocvičili, projděte z velké místnosti do chodby, která vás zavede k převozníkovi, kde vás čeká první poloboss.
Uložte si pozici, určitě se to bude hodit, zrušte bednu a posbírejte Ammo. Pokud máte dostatek životů, skončete jich několik třeba ve vodě a udělejte si zásobu modrého Ammo, vždy se totiž bedna objeví znovu a plná. Pokud již máte dost munice, přeskočte na vor, postavte se tak zhruba doprostřed a připravte se na boj s první vodní příšerou. Nejlépe na ni funguje modrá zbraň. Vždy jakmile se potopí, rychle dobijte zbraň a zdraví. Jakmile ji zabijete, převozník vás převeze ke vstupu k druhé vodní příšeře s původně dvěmi hlavami, nyní jen s jednou.
Tu zbraněmi nezničíte a tak je šetřete. Zničí se sama svými střelami a to tak, že se jí chovávejte za sloupy a ona je bude ničit. Až zničí ten poslední, zřítí se strop a zabije ji. Vy potom přejděte smrtící vodu po kusu skály do brány.
Zde seberte perlu a poté jděte do dveří nalevo. Je to laboratoř z animace. Vyjděte ven a jděte rovně ke kapitánovi. Vezme si perlu a plyn a odejde. Vy vstupte do právě otevřené branky s červenou šipkou.
Pokud jste neměli kompletní kontejner nebo 30 láhví plynu, hra pro vás končí.

Úroveň 7

Je nejdelší a nejtěžší na orientaci, snažil jsem se dodržovat pravidlo pravé ruky.
Jděte rovně po schodišti nahoru, podlezte pod mříží, kolem studny vlevo do průchodu, po schodech nahoru k páce. Nyní jděte do místnosti se studnou, do druhého průchodu a přeskočte jámu v místnosti s pákou. Vzadu pod zdí se proplazíte do secretu.
Do místnosti s pákou se lze dostat i jinak a to hned z úvodní místnosti proplazte vpravo porušenou zdí do secretu, odtud dále do místnosti za nádobami a dále do další místnosti s pákou.
Nyní jsou dvě možnosti, jak se dostat o patro níž. Jedna je proskočit studnou z mříží nad úrovní, nebo seskočit dírou v místnosti s pákou. Já vybral tu druhou variantu, ale o místnosti, kam byste dopadli skokem studnou se zmíním dále v textu.
Projděte k červené šipce a seskočte dolů do místnosti s bazénem. Zde uvidíte jedno schodiště nahoru za otevřenými mřížemi (vede do místnosti z lávou a pohyblivými plošinami), jedno vedoucí dolů a dvě úzké chodby vedoucí taktéž dolů. Vstupte nejdříve do úzké vlevo, vysbírejte předměty a projděte vpravo k checkpointu. Rozbijte sklo, vstupte a projděte nakonec po římse až k pohybující se plošince v místnosti z lávou a pohyblivými plošinami. Skočte na ni, do prvního výklenku nalevo pro klíč, zpět, pokračujte dále dozadu k páce a ukladači (neukládejte, bude se ještě hodit). Pomocí kouzla teleport se teleportujte k poslednímu checkpointu. Vystoupejte po schodech do místnosti s bazénem a nyní jděte z této místnosti po schodišti dolů. Opět dojdete do místnosti z lávou a pohyblivými plošinami. Zde projděte vpravo přes otevřené mříže, přes pohyblivou plošinku k obětnímu oltáři. Odtud vlevo k páce, za kterou je již zmiňovaný ukladač (neukládat). Od páky potom rovně přes zelenou šipku do dalšího sektoru.
Zde pusťte z hrobky ducha a po jeho zničení seberte Holy Stone. Nyní jděte rovně do cely pro předměty. Sejděte po schodech dolů do dalšího sektoru.
V místnosti s hlubším bazénem napravo (mimo jiné, tohle je místnost, kam byste propadli studnou z horního patra) rozbijte první sklo - secret a potom vyjděte po schodech naproti. Na křižovatce se dejte vpravo dolů. Tady je místnost s hrobkou za kouzelnou stěnou. Odejděte zpět na křižovatku a jděte vpravo, kde zničte ducha, pryč na křižovatku a zase vpravo. Vyběhněte po schodišti nahoru, vysbírejte předměty (na této úrovni je zamřížovaný vstup do dalšího sektoru) a seskočte o patro níž. Dojděte k oltáři, zničte ducha a použijte Holy Stone. Vraťte se zpět do místnosti s hrobkou za kouzelnou stěnou, stěna zmizela. Otevřete hrobku, zničte ducha a seberte Small Key. Jděte zpátky do místnosti z hlubokým bazénem a rozbijte napravo skla. V místnosti s mříží a sloupy za sklem zničte ducha. Projděte zpět do předcházejícího sektoru.
Tady rozbijte sklo a odemkněte klíčem dveře. Zničte nepřátele a vstupte pomocí klíčku do branky napravo vzadu, kde seberte srdce. Ven a vstupte do otevřené branky nalevo. Zde posbírejte předměty a jděte zpět až k obětnímu oltáři na který položte srdce.
Za drakem, nebo co to je prolezte do místnosti vedle, kde posbírejte předměty a v jedné z nádob i klíč. Zpět přes místnost s hlubším bazénem, nalevo za rozbitými skly k brance, kterou nyní odemknete. Schodištěm dolů do dalšího sektoru.
V sarkofázích je kostlivec (snadný nepřítel, ale musíte jej zničit plamenem) a předměty. Dostanete se do podivně vypadající místnosti. Za rohem nalevo je checkpoint, tak jej hned použijte. Přeskákejte po divně vypadajících plošinkách vlevo (skákejte z místa z konce plošinek - na jejich konec se dostanete držením SHIFT+ šipka vpřed - pokud jste to doposud ještě nezjistili), z poslední si musíte stoupnout na nejvzdálenější konec a s rozběhem přeskočit do výklenku ke kostlivci (za sudy je checkpoint).
Projděte schodištěm vlevo nahoru (jedno kterým), posbírejte předměty ze sarkofágů (jeden se mi neotevřel) a vstupte do místnosti se dvěmi podivnými hlavami. Ty zničte zelenou zbraní a před jejich dopadem na podlahu utečte - vybuchnou. V sektoru za nimi je poslední část Psy Key - neničte nádobu pod oknem. Prolezete li oknem, dostanete se zpět na start, ale neprolézejte.
Vraťte se k checkpointu. Vstupte do dalšího sektoru napravo, je to tu samý kostlivec. Projděte bludištěm a vysbírejte předměty. Před samostatnou červenou částí místnosti je u země rozbitné zeď a za ní secret - je nad místností se Psy bránou. V červené části místnosti do L je nalevo v levé zdi jeden secret, nalevo naproti druhý a vněm další s kostlivcem (tento secret je nalevo od Psy brány). Další secret je napravo před druhou šikminou dolů (za hřbitovem, před schody) ale uvnitř jsem nic nenašel.
Nyní jděte zpět k zelené šipce, ale nevstupujte. Otočte se k ní zády a seběhněte šikminu nalevo, přímo naproti vám je rozbitná zeď u podlahy a secret, ve kterém je další zbouratelná zeď. Za ní je kostlivec, předměty a vlevo v pravé zdi další zbouratelná část. Zase kostlivec a v pravé zdi zase další zbouratelný průchod. Projdete-li, dojdete nejen ke kostlivci, ale i k Psy Bráně na Psy Key. Vstupte a vlezte do loga Psygnosis.
Zde se můžete vyřádit v jejich kancelářích a přibrat nějaké věci. Jen je škoda, že vše co lidé zde říkají je zakódováno a není jim tedy rozumět. Až se tu vyřádíte, můžete tuto místnost opustit logem tvůrců.
Vraťte se zpět k checkpointu a jděte přes místnost, kde byl Psy Key, oknem na start (zdá se mi to jako jednodušší varianta, než přeskakovat znovu plošinky).
Odtud si jděte proskočit studnou do místnosti z hlubším bazénem, utíkejte si uložit k ukladači za oltářem, a zpět do místnosti s podivnými plošinkami. Nezapomeňte na checkpoint, přeskákejte po divně vypadajících plošinkách vpravo do výklenku a jděte do dalšího sektoru. Teď přijde podle mě nejtěžší část celé hry.
Zde se vyhněte páře, propastím na šikminách a na konci seskočte na plošinku nad jámou. Ta se rozjede a vás čeká vyhýbání se mezi kyvadly. Na konci vyskočte do chodby, projděte jí a na jejím konci je u podlahy naproti rozbitná zeď. Buď na druhé straně seskočte a naproti římsy je vpravo dole rozbitná zeď, kterou podlezte, vyjděte po schodech nahoru a po šikmině s následným skokem přeskočte do chodby, ale to již musíte mít Green Pearl. A nebo jděte dále nalevo, přeskočte do protější chodby s párou, spadněte do prohlubně, je zde další rozbitné místo vlevo, kde je secret s pákou a vlevo Green Pearl. Odtud se vraťte zpět, pákou na konci chodby si otevřete dveře a pokračujte šikminou vlevo, kde se na konci chytněte protější zdi - hrůza, ale skutečně to jde. Pokud se vám to nepodaří, jděte po pásu přes jámu dokola a zkuste to znovu.
Vytáhněte se, vzápětí ještě přeskočte přes lávu s kyvadly a vstupte do předposledního sektoru. Zde se dejte vlevo po schodišti nahoru, a hned vpravo k ukladači. Určitě si uložte! Pořádně si oddychněte - nejtěžší část celé hry máte za sebou. Nyní jděte zpět, do místnosti napravo. Stoupněte si na kraj a zničte tři nepřátele. Potom přeskočte na pohybující se plošinu, zakouzlete kouzlo duch a na konci přeskočte za nepřítelem a zničit. Jděte do posledního sektoru.
Zde na vás čeká poslední boss. Dojděte na checkpoint, dejte zelenou perlu na podstavec a pomocí modré zbraně rozbijte čtyři skleněná okna. Boss se změní na trojnásobnou obludu. Střílejte modrou zbraní do okolních zrcadel. Nyní vás čeká cesta po plošinkách vzhůru na trámy. Seberte zelenou perlu a jděte opět po plošinkách vzhůru k mřížím. Seberte klíč, otevřete jednu z beden (ukrývají číty ke hře), nastupte do balónu a podívejte se na závěrečnou animaci. To je vše, zachránili jste planetu od zelené epidemie, ale váš kapitán…




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
839 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |