HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21151
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 15912 uživatelů

Návody > Chernobyl Terrorist Attack


Zobrazení:8277
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Vzhledem k prostředí, ve kterém se hra odehrává, se těžko vyhne srovnání se slavnou sérií STALKER. Kromě podobného prostředí však má s touto herní sérií společné pramálo. Jedná se o budgetovou hru, jejíž grafika je na současné poměry průměrná až podprůměrná. Téměř 4 roky starý první STALKER vypadá o poznání lépe. Nemyslím však, že by to tolik vadilo, protože se jedná o typickou oddechovku, kterou vzhledem k její krátké herní době zabijete jedno sobotní nebo nedělní odpoledne. Potěší i to, že u nás vychází v české verzi, což v současné době není u zahraničních budgetových her zas tak obvyklé.
  • Při boji se snažte taktizovat a dobře se krýt pokrčením za různé předměty. Zároveň si hlídejte všechny strany, protože nepřátelé vás mohou snadno obklíčit.
  • Hlídejte si stav vaší munice. Nezapomínejte sbírat munici po padlých nepřátelích.
  • Nezapomínejte, že máte ve výzbroji granáty. S jejich pomocí si můžete mnohé situace značně ulehčit. Rozhodně jimi nešetřete, protože je budete nacházet prohledáváním mrtvých nepřátel.
  • Občas budete narážet na muniční bedny. Z těchto beden si můžete doplnit na maximum munici do všech zbraní (s výjimkou granátů).
  • Používejte v boji proti nepřátelům předměty na bojišti – červené palivové sudy a žluté sudy s toxickým odpadem.
  • Dávejte si pozor na značky radiace. Pokud vejdete do zóny zamořené radiací hrozí vám smrt.

Prolog

V úvodní animaci se dozvíte o teroristické hrozbě v blízkosti černobylské elektrárny. Teroristé vyhrožují zničením sarkofágu a zamořením půlky Evropy radioaktivním sajrajtem. Jedině vy jste ten vrchní nakopávač zadků, který musí hrozbu neutralizovat.


První střet

Hned po startu mise vás začne otravovat nepřátelský vrtulník, takže se ukryjte do nedalekého křoví a počkejte až odletí. Poté se vydejte k nedalekým domkům, kde se uhnízdila první skupina teroristů. Kryjte se za překážkami a všechny teroristy důkladně vystřílejte. Poté se vydejte k další skupině domů a cestou dávejte pozor opět na vrtulník. Po likvidaci další skupiny pokračujte směrem k jezírku, kde musíte zničit velkou skupinu 20 nepřátel. Všichni jsou v okolí jezírka, takže pro vás nebude těžké je všechny najít. Poté pokračujte na další místo určení, kterým je most. Přejděte přes most a zlikvidujte další nepřátelskou skupinu. Postupujte směrem k okraji Pripjati. Tady se dobře kryjte, protože koncentrace nepřátel je tu opravdu velká. Pokračujte dál, ale ne přímo k budovám, protože tam je vysoká radiace. Vlevo od dětských houpaček je porušená zeď, ke které dojděte a přesunete se do další kapitoly.


Vstup do Pripjati

Zahněte vpravo a projděte místem, kde je porušená hradba. Obejděte zprava budovu a dostanete se k místu, kde mají teroristé bedny se zásobami. Nejprve důkladně postřílejte všechny teroristy a poté na všechny bedny umístěte zápalné láhve. Vždy na jedné straně bedny se objeví model zápalné lahve. Přibližte se k tomuto místu a stiskněte klávesu Akce. Po zničení všech beden odražte přibíhající teroristy a poté se vydejte směrem k zátarasu. V tom okamžiku se vám opět ozve Světlana a bude vás informovat o nových blížících se nepřátelích. Doběhněte na místo určení a začněte likvidovat nepřátele granáty. Zbytek postřílejte a poté se vydejte směrem k pripjaťské škole. Dávejte pozor u paneláků, protože se tu nachází další nepřátelská skupina. Až je zlikvidujete, projděte mezi paneláky a vzadu postupujte k porušenému plotu. Zde nejlépe opět granáty zničte přibíhající nepřátele. Poté pokračujte na místo určení a budete pokračovat do další kapitoly.


Zpátky do škamen

Hned v úvodu vás bude Světlana informovat o velké nepřátelské skupině poblíž. Běžte vlevo kolem budovy a pusťte se do nepřátel mezi stany. Dost si můžete pomoci rozstřelováním sudů. Až je všechny postřílíte, běžte k nedaleké budově a vylezte po žebříku nahoru. Jděte vlevo a po dalším žebříku vylezte na střechu. Nachází se tam několik nepřátel, které však snadno zničíte pomocí granátů. Poté jděte k anténě a z pravé strany na ni umístěte výbušninu. Následně po lávkách přejděte na sousední střechu a očekávejte silný nepřátelský útok. Jakmile bude pod vámi více nepřátel, použijte granáty. Pokud vám bude chybět munice tak okolo vás je několik zelených muničních beden, ze kterých si můžete munici doplnit. Zlikvidujte všechny nepřátele a dávejte pozor na jednoho, který má bazuku. Až budete s nepřáteli hotovi opatrně seskákejte dolů a běžte kolem budovy směrem k silnici. Zůstaňte skryti a počkejte než přejede kolem několik nepřátelských náklaďáků. Poté vyrazte na silnici a postřílejte zbytek nepřátel. Ostřelujte je zdálky a používejte při tom útočnou pušku s optikou. Po likvidaci všech nepřátel pokračujte na vyznačené místo a tím misi završíte.


Trefa!

Toto je podle mého názoru nejpovedenější mise z celé hry, ale uvidíte sami. Běžte vpravo k budově a vylezte po žebříku na střechu. Jděte na určené místo a seberte odstřelovací pušku a munici. Stůjte stále na místě a až do útoku vrtulníku ho neopouštějte, jinak hrozí, že se vám ukončí hra. Po chvíli začnou zleva přijíždět auta. Poté co zastaví, přiletí vrtulník a začne přistávat. Z jednoho z aut kdosi vystoupí a půjde k vrtulníku. Čekejte na identifikaci cíle od Světlany a poté zamiřte na postavu a palte. Vrtulník na vás začne nalétávat a vypálí proti vám dokonce rakety. Uhněte raketám a poté se vraťte na svoje místo na okraji střechy. Vrtulník totiž upustil kontejner a ten se nyní budou snažit nepřátelé získat. Musíte tudíž pomocí odstřelovačky zabíjet červeně označené nepřátele a nesmíte jim dovolit, aby se ke kontejneru přiblížili. Po chvíli přijede opět auto teroristů a z něj vyskočí hned 4 nepřátelé. Rychle je sejměte a nenechte je doběhnout ke kontejneru. Pokračujte v likvidaci nepřátel dokud nezasáhnou vaše posily a zbylé nepřátele nezničí. Poté běžte k pravému okraji střechy, slezte po žebříku, přejděte k dalšímu a slezte až úplně na zem. Dávejte si pozor, abyste nespadli, protože byste se zabili a vrátili byste se k poslednímu uložení, které je téměř na začátku mise. Musíte opatrně vyskočit k žebříku, přiblížit se k němu a poté stisknout klávesu Akce. Až budete dole, dojděte ke kontejneru a seberte ho. V tom na vás začne útočit spousta nepřátel. Kryjte se za překážkami a používejte granáty. Největší pozor si dávejte na nepřátele s brokovnicemi, protože ti mohou být pro vás na blízko velice nebezpeční. Každopádně si pak brokovnici seberte, ať máte další zbraň. Po zabití všech nepřátel na vás zaútočí ještě jedna slabší vlna nepřátel. Až je všechny zlikvidujete vydejte se vpřed – pryč z této lokace.


Městskou zástavbou

Postupujte směrem na místo určení. Obejděte budovu a zlikvidujte silný nepřátelský odpor. Nedaleko se nachází odpalovač raket, na který připevněte výbušninu. Projděte mezi paneláky na silnici, kde se dobře kryjte za zátarasy a odražte nepřátelský útok. Pokračujte mezi bytovky na druhou stranu silnice, kde se nachází druhý odpalovač. Postřílejte všechny nepřátele a poté připevněte výbušninu i na tento odpalovač. Vraťte se zpět na silnici a dejte se po ní vlevo pryč z města. Přejděte přes koleje a vstupte mezi domy vpravo. Tady se skrývají poslední 4 nepřátelé, které snadno zničíte. Poté je třeba zapálit 3 dřevěné kontejnery s vybavením pro teroristy. Vždy na jedné straně kontejneru je blikající model zápalné láhve. Až zapálíte všechny bedny vraťte se na silnici, pokračujte k železničnímu přejezdu, kde se dejte po kolejích vpravo.


Koleje

Nejprve jděte na místo určení a zlikvidujte všechny nepřátele v přilehlém okolí. Vaším úkolem je nyní označit kontejnery s vybavením pro teroristy GPS vysílači. První bedna je naložená na vagóně na kolejích. Přejděte přes koleje, kde pobijte několik dalších teroristů a označte další bednu. V blízkém okolí je ještě několik dalších těchto beden. Vždy vás k němu bude řídit navigační bod, takže to snadno najdete. Až budete hotovi s označováním beden běžte ke kolejím a postupujte dál podél nich. Cestou budete napadeni menší skupinkou nepřátel; těch se však snadno zbavíte. Za místem, kde koleje zatáčejí, se dejte vlevo k jakési usedlosti. Zde je třeba zničit značné množství nepřátel, takže se dobře kryjte a používejte granáty. Poté se vraťte ke kolejím a najděte drezínu, kterou budete v příští kapitole pokračovat dál.


Jedeme z kopce

Běžte k drezíně a nastupte do ní. Automaticky seberte novou zbraň – revolverový granátomet. Po dobu jízdy drezínou si neustále doplňujte munici z muniční bedny v drezíně, která vám doplní munici na maximum do všech zbraní. Po chvíli drezína zastaví a budete muset vystoupit a ručně zdvihnout závoru. Před nepřáteli se kryjte v kabině drezíny a vždy, když budete zraněni, jděte do pokrčení, abyste se vyléčili. Občas na vás bude nalétávat vrtulník, takže se rovněž skrčte, abyste se kryli. Závor budete muset otevřít hned několik, takže vždy postřílejte nepřátele v okolí (pomáhejte si rozstřelováním výbušných sudů), vystupte, zvedněte závodu a rychle se vraťte zpět do drezíny. Takto pokračujte dokud s drezínou nedojedete do elektrárny.


Už jen kousek

Obejděte hangár a z druhé strany do něj vnikněte. Postřílejte všechny nepřátele a počkejte si na další instrukce od Světlany. Dozvíte se o nedaleké skupině odstřelovačů. Vyjděte ven z hangáru a vylezte po žebříku na nedalekou nízkou budovu. Postupně odstřelovačkou likvidujte přibíhající nepřátele. Odstřelovače vysoko na zdi, který není vidět, zlikvidujete rozstřelením výbušného sudu. Dávejte si pozor na vrtulníky, které na vás občas budou nalétávat. Munici si doplňujte z muniční bedny, která je vedle vás na střeše. Až zničíte všechny nepřátele seskočte dolů a pokračujte v cestě po kolejích směrem k elektrárně. Až projdete bránou budete napadeni další skupinou nepřátel. Tady dochází k nepříjemnému bugu. V této části kapitoly je zapotřebí pro další postup pozabíjet všechny nepřátele. Vpravo na zdi se totiž objeví odstřelovač, a pokud ho nezastřelíte hned, tak zaleze a už se neukáže. Tím pádem ho nebudete moci zabít a hra vás nepustí dál. Hned jak ho uvidíte nahoře přibíhat rychle ho zastřelte odstřelovačkou nebo útočnou puškou s optikou. Poté se vypořádejte se zbylými nepřáteli. Pokračujte na konec prostranství, kde jsou vrata, která jsou však zamčená. Vraťte se o kus zpět, kde je na kolejích drezína. Aktivujte ji, nastupte do ní a poté se drezína rozjede směrem k zavřeným vratů. Až je rozrazí vystupte a vstupte do nově zpřístupněné brány.


Reaktor

Běžte po kolejích vpřed a zlikvidujte první nápor nepřátel. Poté jděte dál po kolejích, obejděte zprava zavřená vrata a dostaňte se mezi kontejnery, kde zlikvidujte další nepřátele. Poté se vám ozve Světlana a řekne vám o tlakovém ventilu. Vraťte se tudíž kousek zpět jak jste přišli a u nedaleké budovy je vpravo za plotem ventil, kterým otočte. Běžte zpět k modrým kontejnerům, projděte kolem nich a schovejte se za rozbitou hradbou. Počkejte si až náklaďáky teroristů odjedou a poté projděte vpřed kolem rozbité hradby a dejte se vpravo. Tady vás čeká ještě jeden nepřátelský nápor a poté se přesunete do další kapitoly.


Souboj titánů

Jděte na nedaleké prostranství, kde budete napadeni velkou skupinou nepřátel. Až všechny pobijete jděte umístit na nedalekou anténu výbušninu. Poté běžte k nedaleké nízké budově, na kterou se dá z jedné strany vylézt po žebříku. Umístěte na zařízení další výbušninu a rychle seskočte dolů, abyste unikli z dosahu výbuchu. Ozve se vám opět Světlana a řekne vám o odpalovačích raket teroristů. Pokračujte tudíž na místo určení, přičemž budete opět napadeni nepřátelskou skupinou. Až všechny postřílíte umístěte výbušninu na první odpalovač raket. Poté se dejte kolem chladící věže a plotu vpravo, prostřílejte se k dalšímu odpalovači raket a rovněž na něj umístěte výbušninu. Nyní je zapotřebí vylézt na chladící věž a zneškodnit detonátor. Jděte podél plotu a na druhé straně je na jednom místě v plotu díra. Projděte tudy a po obvodu chladící věže hledejte žebřík vedoucí na její vrchol. Vylezte tedy nahoru a zneškodněte detonátor. Poté opět po žebříku slezte, projděte dírou v plotě a začněte se vracet stejnou cestou jak jste přišli (od začátku kapitoly). Zde přeskočte potrubí vpravo, postřílejte několik nepřátel a najděte vstup do podzemního tunelu. Jděte jedinou možnou cestou stále vpřed a likvidujte nepřátele. Žádné odbočky tu stejně nejsou, takže zabloudit nemůžete. Až vyjdete z tunelu použijte nejlépe granátomet, protože koncentrace nepřátel v okolí východu z tunelu je dost velká. Nedaleko je další chladící věž. Najděte díru v plotě a poté po obvodu najděte žebřík, po kterém budete moci vylézt nahoru. Zneškodněte detonátor a chvíli počkejte než se vám ozve Svěltana. Poté se kapitola sama ukončí a budete pokračovat do další.


Velký útěk

Tato mise je časově omezená – musíte ji dokončit do 15 minut. Nejprve obejděte zprava plot a dostaňte se ke vchodu do tunelu, kterým jste procházeli v minulé misi. Musíte jím opět projít na druhý konec. Až budete na druhém konci vyjděte ven a dejte se vpravo, kam vás směruje úkol mise. Pokud máte ještě munici do granátometu tak použijte granátomet proti přibíhajícím nepřátelům na velkém prostranství. Na zbylé nepřátele použijte odstřelovačku nebo útočnou pušku s optikou. Až s nimi budete hotovi běžte nejprve směrem, ze kterého přibíhali nepřátelé a poté se dejte vlevo. Jděte stále rovně a na konci projděte pootevřenými vraty. Tady se hra naposledy uloží a až do konce to budete muset zvládnout bez uložení. Vaším primárním úkolem je zabít velitele teroristů. Předtím však musíte ještě stihnout zničit palivové nádoby (žlutá ikona). Postřílejte několik nepřátel v okolí a jděte vpřed po kolejích. Tady začne útočit nepříjemný vrtulník, takže se běžte rychle schovat vlevo za betonové zátarasy. Hlídejte si vrtulník a vždy když vypálí rakety skrčte se. Útočnou puškou s optikou nebo odstřelovačkou postřílejte vzdálené nepřátele. Poté běžte podél levého okraje kolejí a kryjte se za konstrukcemi vlevo. Na vagóně jsou sudy označené žlutou ikonou. Tyto sudy je třeba rozstřelit a poté útočící vrtulník odletí dál. Běžte vpřed a kryjte se za vagóny. Vpředu je ještě jeden vagón se sudy, avšak tyto sudy jsou radioaktivní a nesmíte se k nim přiblížit, jinak budete ozářeni a zemřete. Červená ikona je vůdce teroristů. Ten po určité době naskočí na lano spuštěné z vrtulníku a bude se snažit uprchnout. Je nutné, abyste ho dostali ještě na zemi, protože sestřelovat ho poté z vrtulníku není tak jednoduché. Až ho zabijete, zničte zbylé nepřátele v okolí a pak vás čeká už jen krátká závěrečná animace a titulky.




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
76 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |