HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 43835 uživatelů

Návody > Painkiller Hell & Damnation


Zobrazení:11110
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Není třeba se asi dlouze rozepisovat o sérii Painkiller, jejíž první díl vyšel v roce 2004. Další pokračování či datadisky už tak známé nejsou a na rozdíl od základní hry se setkaly s vesměs negativními reakcemi ze strany hráčů a hlavně ze strany kritiky. Nemá smysl na tomto místě rozebírat, proč tomu tak je. Můj osobní názor však je ten, že tato kritika byla v mnohém neoprávněná. Painkiller Hell and Damnation je vlastně remakem základní hry a datadisku Battle out of Hell, přičemž z celkového počtu 34 úrovní autoři vybrali 14, které předělali a poskládali z nich novou hru. Jsou tu úplně nové in-game animace a i příběh je trochu odlišný. Většina úrovní je v podstatě stejná jako v základní hře; drobné změny oproti základní hře se týkají většinou skrýší, které jsou ne vždy na těch samých místech. Škoda, že se přepracování nedočkaly takové skvělé úrovně jako Blázinec, Sněžný most nebo Město. Naproti tomu slabší úrovně, kterými bezesporu jsou Koloseum nebo Továrna, ve hře najdete. Zajímavostí je to, že některé melodie zaznívající ve hře jsou vykrádačkou z Necrovision. Mimochodem – pistole, kterou Daniel v jedné z animací znechuceně odhazuje, je ve skutečnosti světlicová pistole z Necrovision: Lost Company.


JAK HRÁT

Vaším úkolem je prostřílet se na konec úrovně. Vždy po vyčistění určité lokace se vám otevře cesta dál a objeví červený checkpoint, který slouží zároveň jako ukládací bod. Pokud hrajete na první nebo druhou obtížnost, tak se vám na checkpointu obnoví zdraví na maximální úroveň. Po nepřátelích zůstávají zelené duše, které sbírejte, protože vám každá duše doplní 1 bod zdraví (s výjimkou obtížnosti Trauma). Navíc se po 66 nasbíraných duších na chvíli proměníte v démona, získáte obrovskou palebnou sílu a můžete tak během několika okamžiků naráz zničit všechny nepřátele v okolí. Pro doplnění zdraví sbírejte žluté duše, která vám doplní 25 jednotek zdraví (maximálně však do výše kapacity vašeho zdraví), nebo velké dvoubarevné duše, které vám doplní 100 jednotek zdraví (maximálně však do 250). Sbírejte rovněž brnění, které bude redukovat vaše zranění. Ve hře je množství tajných lokací, které jsou podrobně popsané v návodu. V tajných lokacích najdete svaté relikvie, velké duše nebo cennou munici. Doporučuji naučit se pohybovat se přískoky, což znamená držet stále klávesu Vpřed a opakovaně tisknou klávesu Skok. Vždy při doskoku se znovu odražte. Budete takto postupovat mnohem rychleji. Pokud potřebujete udělat dlouhý skok (například do skrýše) a nemáte prostor na rozběh, poskočte na místě stisknutím klávesy Skok a při dopadu stiskněte zároveň klávesu Vpřed a znovu klávesu Skok. Je to totéž jako kdybyste skočili s rozběhem. Další zajímavostí hry je možnost „skákání za roh.“ Jde o to, že nemusíte skákat pouze rovně, ale že pokud při skoku se pohybem myši stočíte na jinou stranu, stočíte tak i svůj skok. Toto se je dobré se naučit pokud chcete prohledávat tajné lokace. Do některých se bez tohoto nedostanete.


ZBRANĚ

Každá zbraň má dva palebné módy. Kombinací obou módů zefektivníte svůj boj. Pečlivě prohledávejte úrovně a sbírejte bedničky s municí. Naučte se rozeznávat bedničky, abyste věděli která munice do které zbraně je.

Zloděj duší / Zubatá čepel
Jedná se o zcela o novou zbraň ve světě Painkillera. Primární mód vrhá zubaté čepele, které jsou neobyčejně účinné proti nepřátelům. Je dobré mířit na nohy nepřátel a usekávat jim nohy. Můžete takto zlikvidovat i nepřátele se štíty. Sekundární mód zabíjí nepřátele tím, že jim vysává duše. Od druhé kapitoly hry se zpřístupní možnost ovládání nepřátel. Musíte vysát duše 6 nepřátel, aby se rozsvítily oči všech lebek na zbrani. Poté podržte tlačítko pro sekundární střelbu a stiskněte tlačítko primární střelby. Nepřátelé, které zasáhnete, se zbarví dozelena a budou poté bojovat na vaší straně proti ostatním monstrům.

Painkiller
Klasická zbraň, která vlastně dala hře jméno. Primární mód jsou rotující čepele, kterými rozsekáte všechny slabší nepřátele v bezprostřední blízkosti. Sekundární mód vystřeluje hlavici zbraně a způsobuje poškození nepřátelům. Navíc pokud hlavici zaseknete například do zdi objeví se mezi zbraní a hlavicí žlutý paprsek, který je pro nepřátele rovněž smrtící. Vystřelování hlavice je vlastně nejlepší zbraní proti velkým nepřátelům a sekerníkům. Mlaťte do nich zblízka co nejrychleji hlavicí a zničíte je během několika vteřin. Zbraň má ještě třetí palebný mód. Když roztočíte čepele a poté stisknete tlačítko sekundární střelby, vystřelíte rotující čepele do dálky. Takto vystřelená rotující čepel je pro nepřátele zničující a zničíte tak i nepříjemné nepřátele se štíty.

Brokovnice / Zmrazovač
Primární mód je klasická brokovnice, která se skvěle hodí pro boj na blízko. Sekundární mód je zmrazovač, kterým zasaženého nepřítele na okamžik zmrazíte. Je to velice vhodné proti odolnějším nepřátelům nebo nepřátelům se štíty, protože zmraženého nepřítele jakkoli odolného rozstřelíte jediným výstřelem z brokovnice.

Kolíkovač / Granátomet
Zbraň vystřelující velice účinné dřevěné kůly. Nevýhodou je nízká kadence zbraně. Vystřelený kůl se po určité době letu zapálí a je poté pro vzdálené nepřátele ještě více zničující. Sekundárním módem zbraně je granátomet, který se velice hodí k likvidaci houfů slabších nepřátel. Granátomet využívá stejnou munici jako raketomet.

Raketomet / Kulomet
Asi nejlepší zbraň ve hře. Primární mód jsou rakety, které když střílíte do houfu nepřátel nebo jim pod nohy mají devastující efekt. Takto snadno zničíte i nepřátele se štíty. Sekundárním módem je kulomet, který se spíš hodí na odstřelování vzdálených nepřátel nebo na likvidaci kušiníků se štíty. Raketomet využívá stejnou munici jako granátomet.

Electro / Hvězdicomet
Primárním módem jsou hvězdice, které jsou velice účinné proti všem nepřátelům. Nevýhodou je trochu pomalost hvězdic. Sekundární mód střelby je vlastně elektrický výboj, který se velice hodí na likvidaci nepřátel se štíty, které štíty proti elektřině neochrání. Zbraň má ještě třetí palebný mód. Když podržíte elektřinu a stisknete hvězdice vystřelíte obrovskou elektrizující hvězdici, který zlikviduje všechny slabší nepřátele v okolí. Velice vhodné pro likvidaci velkých skupin nepřátel. Sice vás to bude stát větší množství munice, ale účinek rozhodně stojí za to. Pochopitelně musíte mít nasbíráno dostatek munice, abyste tento třetí mód mohli aktivovat.

Šipkomet / Žhavič
Tato zbraň vlastně nahrazuje odstřelovačku. Primárním módem vystřelujete 5 malých dřevěných kolíků najednou, které jsou velice účinné proti slabším nepřátelům. Podobně jako u kolíkovače je nevýhodou zbraně nízká kadence. Zbraň navíc disponuje optickým zaměřovačem, který aktivujete stisknutím klávesy Přiblížení. Sekundární mód palby je tzv. žhavič. Vystřelíte několik výbušných granátů najednou což se velice hodí pro likvidaci velkých skupin nepřátel.

Samopal / Plamenomet
Primární mód je samopal a sekundárním módem – plamenometem – můžete upálit nepřátele. Asi nejméně využitelná zbraň ve hře. Přesto si na ni vzpomeňte, když vám dojde munice do ostatních zbraní.


TAROTOVÉ KARTY

Pro získání karet musíte v každé úrovni splnit podmínky pro jejich získání. Po startu úrovně stiskněte klávesu Tab, abyste si zobrazili statistiku úrovně, kde najdete popsané podmínky pro získání karet. Abyste si mohli karty kupovat, musíte pečlivě rozbíjet všechny rozbitné předměty, které obsahují zlaťáky a za ně si poté karty nakoupíte. Rovněž je zapotřebí prozkoumávat skrýše, kde se často nachází zlaté relikvie (každá má hodnotu 100 zlatých) a další rozbitné nádoby se zlaťáky. S nastavením karet nelze nic dělat v průběhu hraní. Možnost změnit nastavení budete mít vždy mezi úrovněmi. V inventáři karet jsou zlaté karty umístěné nahoře a stříbrné dole. Můžete si dosadit 3 zlaté a 2 stříbrné karty. Stříbrné účinkují po celou dobu hraní; zlaté je třeba aktivovat ručně příslušnou klávesou a doba jejich působení je 30 vteřin. Zlaté karty můžete použít jednou v úrovni. Toto lze změnit až po získání stříbrných karet Odpuštění nebo Slitování, které umožňují použití zlatých karet vícekrát. Po získání všech karet považuji za optimální nastavení: Stříbrné karty – Vitalita (zvýšení kapacity zdraví) a Slitování (možnost použít zlaté karty 3x v úrovni). Zlaté karty – Železná vůle (nezranitelnost), Obratnost (zbraně střílejí 2x rychleji) a Zuřivost (4x větší poškození nepřátel). I další karty mají svůj smysl kromě karet zpomalujících čas, jejichž smysl jsem od roku 2004, kdy vyšel první díl hry, až dodnes nepochopil.

KAPITOLA 1

Hřbitov:
Odolnost – zranění od nepřátel jsou po dobu působení karty poloviční (zlatá).

Katedrála:
Vitalita – kapacita zdraví se zvýší na 150 (stříbrná).
Rychlost – budete se pohybovat rychleji (zlatá).

Atrium:
Strážce duší – duše setrvají déle (stříbrná).

Enkláva:
Požehnání – vaše zdraví začne na 150 (stříbrná).

KAPITOLA 2

Opera:
Dvojitý spěch – svět se pohybuje 4x pomaleji (zlatá).
Temná duše – proměna v démona za 50 nasbíraných duší (stříbrná).

Nádraží:
Lovec duší – sání duší na dálku (stříbrná).

Alastorova věž:
Trojitý spěch – svět se pohybuje 8x pomaleji (zlatá).

KAPITOLA 3

Orientální hrad:
Časová prémie – prodlužuje dobu účinku zlatých karet o 10 vteřin (zlatá).
Spasitel duší – více zdraví z každé duše (stříbrná).

Sirotčinec:
Železná vůle – dočasná nezranitelnost (zlatá).
Chamtivost – budete získávat 2x více zlata (stříbrná).

Bažiny:
Obratnost – zbraně střílejí 2x rychleji (zlatá).

KAPITOLA 4

Zábavní park:
Vztek – 2x větší poškození nepřátel (zlatá).
Božský zásah – karty lze dosadit zadarmo (stříbrná).

Koloseum:
Doplnění – 2x více munice v muničních bednách (stříbrná).
Dvojitá časová prémie – prodlužuje dobu účinku zlatých karet o 20 vteřin (zlatá).

Země stínů:
Zuřivost – 4x větší poškození nepřátel (zlatá).
Slitování – zlaté karty je možné použít 3x v úrovni (stříbrná).

BONUSOVÁ ÚROVEŇ

Továrna:
Odpuštění – zlaté karty je možné použít 2x v úrovni (stříbrná).


POJMY POUŽITÉ V NÁVODU

Brnění 100 – brnění spolu s hodnotou zbroje, které vám přidá.
CHP – checkpoint.
Relikvie – zlatý předmět, který má hodnotu 100 zlatých.
UB – univerzální muniční bedna, která vám doplní trochu munice do všech zbraní.
Velká duše – červenozelená duše, která vám doplní 100 bodů zdraví, maximálně do hodnoty 250.
Žlutá duše – doplní vám 25 bodů zdraví, maximálně však do výše kapacity vašeho zdraví.



KAPITOLA 1

Hřbitov

Podmínka pro získání karty: dokončit úroveň (Odolnost)

Začínáte s dvěmi zbraněmi – brokovnicí a Zlodějem duší. Vyčistěte okolí od nepřátel a rozbijte rakev, ve které je zlato. To najdete i v dalších nádobách v okolí. CHP – Běžte ke kapličce a zlikvidujte všechny nepřátele. Vstupte do kapličky a seberte brnění 100. Rychle zastřelte nepřítele, který seskočil shora, vyjděte ven a zlikvidujte nově příchozí. Prohledejte okolí kapličky a rozbijte všechny velké i malé rakve, abyste získali co nejvíc zlata. CHP – Zlikvidujte čarodějnici, která vás bude oslepovat, a kostlivce. CHP – Vyčistěte prostranství okolo kostela. V okolí kostela je spousta rakví se zlatem a vzadu za kostelem je žlutá duše. CHP – Odvalte barel zpod stříšky, aby ho padající stříška nezničila, protože tento barel budete ještě potřebovat. V následující přestřelce si dávejte pozor, ať ho nezničíte. CHP – Odvalte barel za kapličku a rozstřelte. Explozí si otevřete výklenek v kapličce a najdete tak 1. SKRÝŠ, ve které je velká duše. CHP – Pobijte velké množství nepřátel a v druhé podlouhlé lokaci si všimněte zamřížovaného výklenku, ve kterém cosi je. Je to zbraň Painkiller. Musíte na třech místech Zlodějem duší (Zubatou čepelí) uhasit ohně na zemi. Všechny tři najdete v blízkém okolí. Poté se mříž odemkne a vám se tak zpřístupní 2. SKRÝŠ. Od tohoto místa se podívejte vlevo nahoru a uvidíte na zdi zlatou relikvii. Toto je další skrýš, avšak tam se zatím nedostanete. Běžte do části, kde ja kaplička a kde na vás budou útočit čarodějnice. V kapličce si seberte UB a nyní jděte za kapličku, kde je barel. Odvalte ho k pravé stěně (vpravo od východu z prostranství s kapličkou) a rozstřelte, čímž si zpřístupníte 3. SKRÝŠ, ve které najdete 2 UB. CHP – Postřílejte všechny nepřátele a poté vstupte do kostelíku, kde vlevo přistupte k páce, za kterou automaticky zatáhnete. Vyjděte ven a vstupte do hrobky vlevo, kde je 4. SKRÝŠ – brnění 200. Zároveň vám zázrakem z nebe spadl barel, který zakrátko použijeme k dosažení poslední skrýše. Odvalte barel k místu, kde byla skrýš s Painkillerem. Vlevo nahoře je na zdi relikvie. Odvalte sud z druhé strany zídky a nechte ho těsně vedle lampy. Střelte do sudu a lampa spadne na zídku. Vyjděte po lampě nahoru a dosáhnete tak 5. SKRÝŠ a zároveň budete moci sebrat relikvii. CHP – Vyčistěte znovu prostranství v okolí kostela. CHP – Vstupte do kostela, kde poražte bosse a postřílejte i zbytek nepřátel. Poté vstupte do velkého obláčku, čímž úroveň zakončíte.

Úspěch:
  • Endurance – za dokončení úrovně.

Katedrála

Podmínka pro získání karty: nasbírat 500 zlaťáků (Vitalita)
Podmínka pro získání karty: nasbírat 330 jednotek zlata z těl nepřátel (Rychlost)

Pokud chcete splnit podmínku pro kartu a nasbírat co nejvíc zlata, doporučuji pečlivě prohledávat každou lokalitu za účelem ničení rozbitných předmětů, ze kterých zlato získáte. Podmínka pro druhou kartu vyžaduje, používat při boji sekundární mód zbraně Painkiller. Střílejte opakovaně do mrtvých nepřátel a vypadnou z nich šperky, které jsou klíčové pro splnění podmínky pro získání druhé karty. Na začátku si pomožte při likvidaci nepřátel odstřelováním sudů. Před vámi je zbraň Painkiller, kterou si seberte, pokud jste ji nezískali na hřbitově. V levé postranní chodbě je nějaká munice a v pravé munice do kolíkovače a rozbitné rakve. CHP – Pobijte nepřátele a vlevo seberte brnění 100. CHP – Vyjděte po schodech nahoru, seberte novou zbraň – kolíkovač –, pobijte další nepřátele a pozor na kušiníky nahoře. Po stranách za sloupy najdete spoustu munice. CHP – Zabijte obra a také ostatní menší nepřátele. Než půjdete dál prozkoumejte celou katedrálu, protože v tmavých výklencích najdete spoustu munice a také se tu nachází 4 žluté duše. CHP – Po stranách za sloupy je munice a v koutě pod schody žlutá duše a náboje do granátometu. Vyjděte po schodech nahoru, pobijte všechny nepřátele a pokračujte vpravo, kde je po pravé straně vchod do postranní haly. Zde budete svědky toho jak kušiníci vstávají z hrobů. Až je pobijete běžte po terase směrem vpravo a v temném koutě vpravo je šikmo položená rakev. Vyskákejte po rakvi nahoru a přeskočte na plošinku, což je 1. SKRÝŠrelikvie a UB. Seskočte dolů a jděte ke vstupu do postranní haly. Jeden ze sudů odvalte do postranní haly a shoďte dolů. Odvalte ho až k bílému sloupu po pravé straně a zde ho rozstřelte. Dosáhnete toho, že sloup spadne a vy po něm budete moci vyjít nahoru. Vyskočte na druhou porušenou zídku a dlouhým skokem přeskočte na plošinu vpravo, což je 2. SKRÝŠvelká duše a relikvie. Pokud vám to nejde zkuste následující taktiku: Na vrcholu zdi poskočte na místě a v okamžiku dopadu na zem se odražte znovu a skočte zpět. Je to totéž, jako kdybyste skákali s rozběhem. Vyjděte opět po schodech nahoru do horní části katedrály a jděte až na konec, kde je mimochodem další žlutá duše. Poslední okno vlevo je průchozí. Prolezte jím a dosáhnete 3. SKRÝŠrelikvie, velká duše a náboje do granátometu. Hned kousek vpravo od tohoto okna je vchod vedoucí dál, což je vlastně 4. SKRÝŠ, ve které však najdete jen několik rozbitných nádob se zlatem. Předem upozorňuji, že tato skrýš se zpřístupní až po pobití všech nepřátel a po aktivování checkpointu. CHP – Pobijte nepřátele a na druhé straně seberte brnění 100. Seskočte dolů a pobijte další nepřátele. Pomáhejte si rozstřelováním sudů. CHP – Sejděte po schodech dolů a zničte zbytek nepřátel. Pozor na další, kteří vám vpadnou do zad.

Úspěchy:
  • Speed – za nasbírání 330 jednotek zlata vypadlých z těl nepřátel.
  • Vitality – za nasbírání 500 jednotek zlata.

Komplex atria

Podmínka pro získání karty: dokončit úroveň do 7 minut (Strážce duší)

Pokud chcete v této úrovni získat kartu nezdržujte se hledáním skrýší, protože byste to nestihli. Prostě postupujte co nejrychleji vpřed a nepřátele pobíjejte co nejefektivněji. V úrovni je velké množství výbušných sudů, tak si pomáhejte při boji jejich rozstřelováním. Projděte chodbami a seskočte dolů. Pobjte nepřátele a po aktivováni checkpointu jděte na druhou stranu, kde se vám vlevo odblokuje schodiště. Vyjděte po schodech nahoru a přeskočte na protější terasu. Najdete 1. SKRÝŠ, ve které jsou 3 UB a ve velké bedně je brnění 100. CHP – Po postřílení nepřátel prozkoumejte malou postranní místnost, kde je munice a další brnění. CHP – Po likvidaci nepřátel prohledejte postranní místnosti a také prostor pod schody. Najdete munici a spoustu beden se zlatem. V jedné místnosti je velká bedna, kterou rozstřílejte a odblokujete si skokanský můstek. Pomocí můstku se dostaňte do prvního patra, kde jsou další bedny s municí. Vyjděte na balkón a vpravo jsou zamčené dveře, před které střelte granát (sekundární palebný mód kolíkovače). Dveře se rozletí na kousky a vy najdete 2. SKRÝŠ s náboji do kolíkovače a dalšími bednami se zlatem. CHP – Po zneškodnění všech nepřátel prozkoumejte kout pod schody a najdete 3. SKRÝŠrelikvie. Poté vyjděte po schodech na balkóny a z jedněch dveří kdosi vyhodí zapálený barel. Vstupte do těchto dveří a najdete 4. SKRÝŠ, kde za bednami se zlatem jsou schované náboje do zmrazovače. Když dojdete na konec balkónu můžete si ještě skočit pro brnění 100, které je nad východem z lokality. CHP – Pozabíjejte všechny nepřátele a na druhé straně si seberte žlutou duši. Navíc za sochou je schovaná ještě nějaká munice. CHP – Pozabíjejte zbytek nepřátel a poté se vám otevře východ z úrovně.

Úspěchy:
  • Soul Keeper – za dokončení úrovně do 7 minut.
  • Mirror Efect – zemřete ve stejný okamžik, kdy zabijete nepřítele. Nejlépe je postavit se před výbušný sud, a až se nepřítel octne těsně vedle vás, střelit do něj.

Enkláva

Podmínka pro získání karty: porazit Necrogianta do 2 minut (Požehnání)

Běžte vpravo a pod přístřeškem si seberte brnění. Běžte do centrální oblasti, kde je spousta munice. Musíte obra prostě ustřílet. Žádná zvláštní taktika na něj neexistuje. Buďte neustále v pohybu, protože proti vám budou útočit malí nepřátelé, a pokud byste setrvali na místě, umlátili by vás. Po jeho porážce proběhne animace a poté použijte sekundárním mód zbraně Zloděj duší, abyste vysáli obrovu duši. Od tohoto okamžiku vaše zbraň získala schopnost nejen vysávat duše, ale také nepřátele ovlivnit, aby bojovali na vaší straně. Všechny oči lebek na zbrani musí svítít, čehož dosáhnete vysátím duší 6 nepřátel. Poté namiřte na další nepřátele, držte tlačítko sekundární střelby a stiskněte tlačítko primární střelby. Nepřátele, které zasáhnete, budou svítit zeleně a budou bojovat na vaší straně proti nestvůrám.

Úspěchy:
  • Blessing – za zabití Necrogianta do 2 minut.
  • Grave Digger – za dokončení 1. kapitoly.


KAPITOLA 2

Opera

Podmínka pro získání karty: nasbírat 100 duší (Dvojitý spěch)
Podmínka pro získání karty: najít všechny skrýše (Temná duše)

Nasbírat 100 duší je poměrně lehkou záležitostí, ale pokud chcete můžete si dosadit kartu Strážce duší, aby vám duše po nepřátelích nemizely tak rychle. Hned na začátku vyskočte na dřevěný kontejner v rohu a skákejte podél zdi za roh vlevo, abyste přeskočili přes plot, kde je 1. SKRÝŠrelikvie. Vyskočte si na kontejner uprostřed a seberte novou zbraň – Electro. Proskočte do sklepa a zlikvidujte několik nepřátel. V zadní místnosti si seberte brnění 100. CHP – Vylezte po žebříku nahoru a pusťte se dál nahoru po schodech. Nahoře přejděte po lávkách na druhou stranu a začněte po dalším schodišti sestupovat dolů. Po likvidaci všech nepřátel můžete skočit do 2. SKRÝŠE, která je v loďce. Musíte však vyjít po schodech o pár pater výš, naskočit na zábradlím a prodlouženým skokem skočit do loďky. Udělejte to podobně jako jsem to popisoval už dřív. Poskočte na místě po doskoku se znovu odražte a skočte vpravo, abyste doskočili do loďky. V koutě ještě nezapomeňte sebrat munici a žlutou duši. CHP – Nacházíte se ve velkém operním sále. Pobijte všechny nepřátele a až se vám aktivuje checkpoint pusťte se trochu do prohledání oblasti. Předně vysbírejte všechnu munici, rozbijte bedny a v jedné najdete žlutou duši. Dále vystoupejte na nedaleké lešení, kde je další munice. Nyní se vraťte k místu, kterým jste vešli do sálu. Vpravo u zavřených dveří je dřevěný poutač. Dostrkejte ho k jevišti a přes něj vyskočte na jeviště. Vpravo za rohem je schodiště, které vás dovede do 3. SKRÝŠE s dvěmi UB. CHP – Zabijte čarodějnice na jevišti a poté i oba obry. Nejlépe je do nich mlátit zblízka sekundárním módem zbraně Painkiller. CHP – Pusťte se po schodišti nahoru a pobijte všechny nepřátele. CHP – Než půjdete do dalšího checkpointu jděte po balkónech rovně. Vlevo si můžete udělat odbočku a sebrat žlutou duši a brnění 150. Na konci balkónu je vlevo šachta. Opatrně seskákejte dolů po prknech a dostanete se do 4. SKRÝŠErelikvie. Zároveň se vám otevře další patro. Jděte po tomto balkónu až ke schodišti, po kterém vyjděte nahoru a najdete 5. SKRÝŠrelikvie. Můžete se ještě vrátit k šachtě a seskočit dolů, kde je spousta beden se zlatem. Známou cestou se pak dostaňte zpět nahoru k checkpointu. CHP – Sejděte po schodech dolů a postupujte po schodištích stále níž. Dole pozor, protože se před vámi zhmotní větší počet nepřátel. Utečte nejlépe zpět na schodiště a zlikvidujte nepřátele granátometem. CHP – Setupujte dál po dalším schodišti, vyjděte zpět do operního sálu, kde zničte 2 sekerníky. CHP – V poutači přímo před vámi je žlutá duše. Vyjděte do velké místnosti, kde zlikvidujte zbytky nepřátel. Pod oběma schodišti je ukrytá nějaká munice.

Úspěchy:
  • Dark Soul – za nalezení všech tajných lokací.
  • Double Haste – za nasbírání 100 duší.

Nádraží

Podmínka pro získání karty: usekat údy 100 nepřátelům (Lovec duší)

Získání karty je v tomto případě opět jednoduchou záležitostí. Používejte zbraň Lovec duší (Zubatá čepel). Střílejte čepele nepřátelům do nohou a snadno kartu získáte. Postupujte vpřed podzemními chodbami a v místnosti vpravo si seberte brnění. Na jednom místě po levé straně je výklenek, což je 1. SKRÝŠ, kde si můžete sebrat novou zbraň – raketomet. CHP – Vylezte po žebříku nahoru a pobijte nepřátele v okolí automatů. Na jednom konci chodby je žlutá duše. CHP – Vyjděte po schodech na vlakové nástupiště. Po likvidaci všech nepřátel prohledejte prostory pod všemi schodišti a najdete spoustu munice. Pod jedním schodištěm je zářivý plakát, který je vlastně teleportem, který vás přenese do 2. SKRÝŠE, kde je velká duše. Podívejte se pod sebe a uvidíte dole na římse brnění 200, pro které si rozhodně doskočte. CHP – Po pobití všech nepřátel můžete na druhém konci sálu v obou rozích sebrat 2 žluté duše. Další žlutá duše spolu s municí je pod schodištěm. CHP – Nyní máte tři možnosti jak dál pokračovat. Jděte nejprve do místnosti rovně před vámi, kde jsou vysoko nahoře římsy. Rozstřelte balík vpravo na prodejním automatu. Vyskočte si na automat, na jehož vrcholu je odrazový můstek, který vás vymrští nahoru na římsy, kde se nachází 3. SKRÝŠrelikvie. CHP – Pokračujte do další místnosti vpravo, kde dávejte pozor na nepřátele v prvním patře, na které používejte nejlépe brokovnici se zmrazovačem. Dále zde můžete sebrat brnění 150. CHP – Jděte do další místnosti vpravo, kde dávejte pozor na nepřátele nahoře nad vaší hlavou. Propíchněte je kolíkovačem a zbytek normálně vystřílejte. CHP – Vstupte do velké místnosti, kde postřílejte všechny nepřátele a na druhém konci vstupte do chodby. Když se přiblížíte k zavřeným dveřím vlevo, tyto se po chvíli otevřou a zde najdete UB. Projděte na konec chodby, kde je munice do hvězdicometu. CHP – Vstupte do místnosti s balíky, důkladně ji vyčistěte od nepřátel a poté zlikvidujte zbytek, který se na vás přivalí z chodby vlevo. Po zlikvidování všech nepřátel a po otevření východu z úrovně jděte do zadní místnosti, kde je vzadu v koutě 4. SKRÝŠ2 relikvie.

Úspěch:
  • Soul Catcher – za odřezání končetin 100 nepřátelům zbraní Zloděj duší (Zubatá čepel).

Alastorova věž

Podmínka pro získání karty: zabít Alastora do 5 minut (Trojitý spěch)

Nejprve oběhněte obvod vršku věže a seberte si brnění 100 a také munici do kulometu. Alastor bude na vás nalétávat tak do něj palte kulometem. Až mu uberete všechno zdraví vrhne se z výšky do středu věže a vy se propadnete spolu s ním o patro níž. Rychle si běžte sebrat velkou duši a také munici do raketometu. Až mu uberete další zdraví praští pěstí do země a propadnete se o další patro níž, kde můžete sebrat celkem 4 žluté duše. Celý proces opět zopakujte a poté se propadnete na samé dno věže. V koutech po stranách jsou 4 žluté duše pro doplnění vašeho zdraví a také je tu spousta UB. V jednom výklenku je navíc brnění 200. Alastor čerpá sílu ze soch po stranách sálu, takže vždy, když snížíte jeho zdraví na nulu, sochy se rozzáří a dodají mu novou sílu. V tomto okamžiku jsou sochy zranitelné, tak do nich palte čímkoliv, abyste je zničili. Takto to několikrát zopakujte a po zničení všech soch, kdy Alastor už nebude mít možnost čerpat novou sílu, ho konečně zabijete.

Úspěchy:
  • Triple Haste – za zabití Alastora do 5 minut.
  • Penthouse Down – za dokončení 2. kapitoly.


KAPITOLA 3

Orientální hrad

Podmínka pro získání karty: rozstřelit 123 nepřátel (Časová prémie)
Podmínka pro získání karty: najít všechny relikvie (Spasitel duší)

Splnit první podmínku pro získání karty je opět velice jednoduché. Rozstřelovat nepřátele můžete dvojím způsobem. Buď je nalákat k barelům a poté do barelů střelit, nebo je zmrazit zmrazovačem a následně rozstřelit brokovnicí. Na začátku pobijte všechny nepřátele a poté důkladně prohledejte celou místnost kvůli munici. Najdete tu právě i munici do zmrazovače. V centru místnosti si vyskočte na vrchol vyschlé fontány, kde je brnění. CHP – Seberte novou zbraň – šipkomet a vlevo si vyskočte pro brnění 150. Pobijte všechny nepřátele a dávejte si pozor na ty nahoře na sloupech. Vlevo a vpravo od východu z budovy máte spoustu munice do zbraní. Když oběhnete budovu z druhé strany můžete najít hned 4 UB. Oběhněte po obvodu terasy a najdete 2 žluté duše a další munici. V jednom místě jsou šikmo položené sloupy, po kterých se dá vyskákat až na střechu paláce. Vyskočte na římsu, jděte kus vlevo a po levé straně uvidíte plošinu, kde jsou truhly, což je 1. SKRÝŠ. CHP – Na kamenech před vámi je velká duše, kterou si rozhodně seberte. Pobijte všechny nepřátele a v první řadě se soustřeďte na kušiníky na sloupech, kteří jsou nejnebezpečnější. Po boji prohledejte okolí. Vpravo je vchod do temné místnosti se spoustou munice a bednami se zlatem. Můžete vyjít po obou postranních schodištích a sebrat další munici. Na konci obou balkónů je v této úrovni cenná munice do raketometu. Pokud vyjdete po pravém schodišti a dojdete na balkón, kde je munice do brokovnice, můžete přeskočit přes zídku směrem vpravo na venkovní římsu balkónu. Opatrně jděte po římse vpravo, obskakujte sloupy a na konci římsy je 2. SKRÝŠrelikvie. CHP – V chodbě rozstřílejte bedny; uvnitř se ukrývá několik kostlivců. Projděte dál na velké prostranství. Po pobití všech nepřátel prohledejte všechny kouty kvůli munici a v jednom koutě najdete mj. brnění 150. V centru prostranství si můžete u altánku sebrat také žlutou duši. Dále si všimněte, že na jednom místě vede k oknům nahoře žebřík. Vyšplhejte po tomto žebříku až nahoru k osvětlenému oknu. Přeskočte „skokem za roh“ do výklenku vpravo a poté ještě do dalšího, kde je 3. SKRÝŠrelikvie. CHP – V chodbě zlikvidujte jen pár kostlivců a posbírejte nějakou munici. CHP – Na dalším prostranství střelte do sudů v centru a zřítí se dolů sloupy, čímž zabijete několik nepřátel. Dále si v těchto místech seberte velkou duši. Po pobití všech nepřátel jděte vlevo, kde je pod sloupy odrazový můstek, který vás vynese nahoru. V koutě jsou barely, přes které vyskočte na hradby. Jděte podél hradeb až na konec, kde vlevo seskočte na římsu a ta vás dovede do místa, kde je 4. SKRÝŠrelikvie a munice. Pokračujte po římse dál a vyskočte si opět na hradby. Jděte podél hradeb a seskočte na nižší stříšku vlevo. Když se podíváte na sloupy uvidíte, že se na konci jednoho z nich cosi blýská. Opatrně tam doskákejte a jste ve 5. SKRÝŠIrelikvie. CHP – Vstupte do sálu a jděte nejlépe do chodby vpravo, kde si stoupněte u vchodu a likvidujte všechny příchozí nepřátele. Docela dobré je používat třetí palebný mód zbraně Electra. Můžete ještě prohledat postranní chodby a nalézt tak spoustu munice. CHP – Vystoupejte po schodech nahoru, kde v chodbách zlikvidujte všechny nepřátele. Po boji se na balkóně, na kterém jste vyšli, odblokuje schodiště vedoucí dolů do malé místnosti, což je 6. SKRÝŠrelikvie a bedny se zlatem. Známou cestou sestupte dolů, kde je východ z úrovně. Ještě budete muset zlikvidovat 4 obry a poté budete moci konečně odejít.

Úspěchy:
  • Time Bonus – za rozstřelení 123 nepřátel.
  • Soul Redeemer – za sebrání všech relikvií.

Sirotčinec

Podmínka pro získání karty: rozstřelit 50 zmražených nepřátel (Železná vůle)
Podmínka pro získání karty: zabít všechny nepřátele (Chamtivost)

Pro získání obou karet musíte prohledat všechny ostrůvky v okolí. Jednak abyste pobili i nepřátele, které byste jinak minuli, a jednak abyste získali munici do zmrazovače. Jde o to, že musíte nepřátele pomocí sekundárního módu brokovnice nejprve zmrazit a poté primárním módem rozstřelit. Pokud budete opravdu důkladní není získání obou karet v této úrovni problém. Nejprve se otočte čelem vzad a doskákejte až na ostrůvek, kde je 1. SKRÝŠ – 2 UB, velká duše a brnění 200. Vraťte se zpět a doskákejte na ostrov, kde je malý hřbitov a kde můžete sebrat žlutou duši. Zde se cesta rozděluje – vlevo se po kládách jde k sirotčinci a vpravo můžete jít ke kapličce, kde je další žlutá duše. Zde pobijte větší množství nepřátel a poté přeskákejte přes potopená náhrobky do 2. SKRÝŠEvelká duše. Vraťte se zpět na malý hřbitov a pokračujte k sirotčinci. Cestou můžete sebrat další velkou duši. Na schodech zlikvidujte bezhlavé zombie a zatím nechoďte do checkpointu. Jděte vpravo až na konec, kde je za zábradlím na rohu budovy hromosvod. Vyšplhejte po něm nahoru a skočte na balkón, kde je několik beden se zlatem. Těsně před bednami vpravo je na hraně budovy další hromosvod, po kterém se dá vyšplhat nahoru na další balkón, kde je 3. SKRÝŠ – munice do zmrazovače. CHP – Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do místnosti vpravo, kde zlikvidujte několik nepřátel. V keramických prasatech jsou rovněž zlaťáky. CHP – V chodbě se vyhněte duchovi, jinak vás zraní. V knihovně pobijte všechny nepřátele a poté sestupte po točitém schodišti dolů. CHP – Tady je to trochu nebezpečné, protože malých Pinocchiů je hodně a místa málo. Vlevo na medvědovi je žlutá duše k sebrání. Přejděte do vedlejší místnosti, kde je další munice do zmrazovače, což využijte k likvidaci nepřátel. CHP – Projděte chodbou, zabijte kostlivce a pokračujte do další ložnice. Na velké množství nepřátel použijte granátomet. CHP – Tady pozor, protože nepřátelé se valí ze dvou stran. V poslední místnosti seberte munici a rozstřílejte keramická prasata. CHP – Hned vlevo seberte brnění 150 a zprava se na vás vyřítí sekerník. Problém je, že je v tuto chvíli nezranitelný. Oběhněte ho a dejte se po schodech dolů. Nejprve zlikvidujte všechny menší nepřátele, teprve poté se sekerník stane zranitelným. Vraťte se nahoru a zabijte i jeho. CHP – Vstupte do podzemního sálu a seberte si novou zbraň – samopal. V místnosti na lůžku leží... Jste to vy, nebo ne? No to je jedno. U postele seberte velkou duši a poté střelte několikrát raketometem do přístroje načež se vyrojí spousta nepřátel. Po jejich likvidaci se otevře cesta z úrovně.

Úspěchy:
  • Iron Will – za rozstřelení 50 zmražených nepřátel.
  • Greed – za zabití všech nepřátel v úrovni.

Bažiny

Podmínka pro získání karty: zabít Swamp Thinga do 4 minut (Obratnost)

Nejprve střílejte brokovnicí do bublin pod nohami nestvůry. Až se přestanou bubliny objevovat ve větším množství, tak uvidíte jen osamělé bubliny pravidelně rozmístěné kolem celého ostrůvku. Musíte je všechny rozstřelit, aby na jejich místě začalo hořet. Poté monstrum začne bubliny hasit a v tomto okamžiku je zranitelný. Střílejte do něj co to jde a snadno ho udoláte.

Úspěchy:
  • Dexterity – za zabití Swamp Thinga do 4 minut.
  • Evils Orphans – za dokončení 3. kapitoly.
  • Ghost – dokončete jakoukoli úroveň, aniž byste byli zraněni. Tento úspěch nejlépe odemknete právě v této kapitola, protože pokud budete rychlí monstrum vás nezraní. Nesmíte ale šlapat do vody, protože ta vám bude ubírat zdraví.


KAPITOLA 4

Zábavní park

Podmínka pro získání karty: zabít 3 nepřátele jednou zubatou čepelí (Vztek)
Podmínka pro získání karty: ovládnout 25 nepřátel Zlodějem duší (Božský zásah)

Získání první karty může být trochu problém. Jedinou možností je oslabit co nejvíc nepřátele sekundárním módem Zloděje duší a poté vystřelit zubatou čepel, abyste zlikvidovali tři nepřátele naráz. Získání druhé karty je podstatně jednodušší. Používejte taktiku, kterou jsem popisoval v kapitole Enkláva, abyste ovládali nepřátele. Na začátku se otočte čelem vzad a seberte si munici a brnění 100. Poté se pusťte do nepřátel. CHP – Zlikvidujte další vlnu nepřátel. CHP – Přeskočte přes příkop, na jehož dně jsou špičaté kůly a pusťte se do dalších nepřátel. Za sloupem domu s nápisem House of Pain je brnění 150. Na podstavci u stejného domu je železná bedýnka, kterou sekundárním módem zbraně Painkiller odstraňte. Vyskočte na podstavec a odrazový můstek vás dostanete na střechu, kde je 1. SKRÝŠ2 relikvie. Nyní jděte ke kolotoči a vstupte do malé budky vpravo. Vraťte se k House of Pain a zjistíte, že jeden podstavec vpravo se rozzářil. Toto je vlastně teleport, který vás vynese vysoko nad střechu kolotoče. Po projití teleportem stiskněte klávesu pro skákání, abyste se octli na vrcholu malé plošinky, kde je 2. SKRÝŠrelikvie. CHP – Pobijte všechny nepřátele a seberte pokud potřebujete brnění 100. CHP – Vyčistěte ještě jednou velké prostranství a jděte na začátek parku k prvnímu kolotoči. U rohu budovy je malá budka, do které vstupte. Otevřou se vám dveře do nitra Acid House, což je vlastně 3. SKRÝŠrelikvie, velká duše, brnění 200. Ven se dostanete pomocí odrazového můstku na začátku. Musíte se při skoku stočit vpravo, abyste proskočili oknem. CHP – Vyjděte po točité lávce nahoru a všimněte si na špičce domku velké duše. To je vlastně 4. SKRÝŠ a podle mého názoru nejobtížněji dosažitelná v celé hře. Musíte se přískoky pohybovat po hraně točité lávky a poté skočit, abyste dosáhli na špičku střechy a duši sebrali. CHP – Nyní vás čeká jízda po horské dráze. Všechny nepřátele stejně nestihnete zlikvidovat, a pokud jste si prolézáním skrýší nabili zdraví a zbroj na maximum, tak ani bojovat nemusíte a můžete si na chvíli odskočit než s vámi horská dráha dojede na konec úrovně.

Úspěchy:
  • Fury – za zabití 3 monster najednou zubatou čepelí.
  • Divine Intervention – za ovládnutí 25 nepřátel Zlodějem duší.

Koloseum

Podmínka pro získání karty: proměnit se v démona nejméně 3x (Doplnění)
Podmínka pro získání karty: sebrat všechny muniční bedny (Dvojitá časová prémie)

Získání první karty je velice lehkou záležitostí, protože nepřátel je více než dost a stačí prostě pečlivě sbírat po nich duše. Můžete si to ulehčit dosazením stříbrné karty Lovec duší, díky čemuž budete vysávat duše na dálku. Získání druhé karty je problematičtější, protože muniční bedny jsou různé poschovávané. Pro lepší orientaci budu před každým checkpointem psát do závorky množství muničních beden, které musíte mít nasbíráno před projitím checkpointem. Pokud máte do některé zbraně munice maximum a muniční bedna vám nejde sebrat, tak prostě vystřelte z této zbraně a poté bednu seberte. Po vyčištění první místnosti prozkoumejte malé postranní místnosti a najdete munici a také brnění 100 a žlutou duši (13). CHP – V zadní místnosti je vlevo žlutá duše a vpravo munice. Další spousta munice je v dalších malých místnostech po stranách (27). CHP – V malé místnosti vyskočte na stůl a seberte relikvii a klíč, čímž spustíte příval nových nepřátel (29). CHP – Proti kušiníkům používejte zmrazovač a brokovnici, vpravo z podstavce seberte žlutou duši a vlevo v koutě seberte munici do šipkometu (30). CHP – Dejte se vlevo a po barelech vyskočte na polici, kde je munice do Zubaté čepele (39). CHP – Seberte brnění 200 a vyčistěte důkladně místnost od nepřátel. Munice je u sloupů, dále jedna bedýnka je vzadu ve výklenku a další se vám ukáže až rozstřelíte barely v koutě vlevo (46). CHP – Přejděte k dalšímu checkpointu (46). CHP – Rozstřelte barely vlevo v rohu, kde je munice do Electry. Jděte ke dveřím, kde je velká duše a zlikvidujte naráz všechny nepřátele použitím třetího palebného módu Electry. Prohledejte ochoz, kde je žlutá duše a spousta munice (56). CHP – Sestupte dolů, rychle proskákejte průchodem, kde ze zdi vystřelují tyče a vlevo přeskákejte po lávkách přes propasti. Rychle proběhněte mezi padajícími kvádry a octnete se na dřevěné lávce. Seskočte dolů, seberte žlutou duši a dále v koutech naleznete opět nějakou munici. Vyšplhejte po žebříku nahoru a dejte se po dřevěné lávce vpravo. Proběhněte chodbou, kde šlehají plameny a v ohybu chodby si seberte 2 žluté duše (65). CHP – Vyčistěte prostranství od nepřátel a poté zlikvidujte i všechny obry. Sestupte dolů do temné místnosti a vlevo za mříží je 1. SKRÝŠrelikvie a 2 UB. Abyste skrýš odemkli musíte jít na druhý konec místnosti, kde je pod dřevěným schodištěm spínač. Musíte trochu povyskočit, abyste ho aktivovali (67). CHP – Nepřátel v chodbě se zbavte střelením do barelů. V další místnosti seberte brnění 100 a pokračujte chodbou vpřed. Dejte se do další chodby vlevo (67). CHP – Vystřílejte místnost, aktivujte spínač na pravé stěně a poté ještě jeden na levé stěně. Otevře se vám nedaleká mříž a za ní v chodbě je 2. SKRÝŠ – 2 UB a velká duše. Mimochodem, tato velká duše vám doplní rovných 200 bodů zdraví (69). CHP – Nejprve vyčistěte prostranství před plotem a pozor na kušiníky na balkóně. Poté se vám otevře brána v plotu a budete moci projít dál do místnosti. Místnost důkladně prohledejte, protože je tu velké množství munice. Nějaká je na plošinách dřevěných konstrukcí. 2 bedny s municí do kolíkovače jsou po stranách dřevěných konstrukcí. Sebráním klíče v rohu se spustí záplava monster. Po jejich likvidaci ještě zbývá odhalit tajemství místnosti. Na dvou místech jsou žebříky – jeden u zdi a jeden u jednoho sloupu. Vyšplhejte po tom u sloupu nahoru na trám a přeskočte na sousední trám, kde je velká duše. Vyšplhejte po žebříku u zdi a přeskočte na sousední trám směrem k balkónu. Přeskočte na další trám vpravo a poté na vrchol plotu. Z vrcholu plotu snadno doskočíte na balkón, což je 3. SKRÝŠ2 relikvie a několik muničních beden. Z konce balkónu můžete ještě skočit vpravo na trámy a sebrat brnění 100 (91). CHP – Projděte k dalšímu checkpointu (91). CHP – Zlikvidujte nepřátele v dlouhé chodbě a poté se dostanete do místnosti, kde jste už jednou byli. Nyní je však odblokovaná mříž vlevo a vy můžete vyjít po schodech nahoru. Než vstoupíte do checkpointu, jděte podél zábradlí nad schodištěm dozadu a objevíte 4. SKRÝŠ – UB. Další UB je za zábradlím přesně na opačné straně (93). CHP – Vyčistěte další místnost a posbírejte zde všechnu munici. Poté pokračujte dlouhou chodbou (98). CHP – Prohledejte celou místnost, pobijte nepřátele a následně vyjděte po schodech až nahoru (je jedno po kterém schodišti). Naskočte na uzoučkou římsu za zábradlím a poté skočte na střechu, kde je 5. SKRÝŠ – 5 muničních beden (109). CHP – Vyjděte po schodech a vstupte do Kolosea. Nejprve prohledejte okolí sloupů, kde je velké množství munice. Dále jsou tu asi 4 žluté duše a také brnění 200. Poté jděte do středu prostranství, kde seberte velkou duši a brnění 100. V tom okamžku začne obrovský příval nepřátel, který musíte zlikvidovat. Vběhne vám tam i boss, kterého musíte ustřílet. Používejte nejlépe výbušné zbraně, tedy raketomet a žhavič, sekundární mód šipkometu. Po boji jděte zpět ke vchodu, kterým jste vešli, vystoupejte po schodech nahoru a octnete se v císařské lóži. Zde ještě můžete rozbít několik nádob po stranách kvůli získání zlata a poté úroveň zakončete (136).

Úspěchy:
  • Double Time Bonus – za sebrání všech muničních beden.
  • Replenish – za proměnu v démona nejméně 3x.

Země stínů

Podmínka pro získání karty: sebrat všechny relikvie (Zuřivost)
Podmínka pro získání karty: zabít Chmurného žence (Slitování)

Čeká vás souboj se závěrečným bossem. Je tu jen jedna jediná relikvie, takže se získáním obou karet je to jednoduché. Relikvie se nachází na jednom místě u porušené obvodové zdi. Těžko se to popisuje. Musíte obíhat po obvodu celé úrovně a na jednom místě relikvii najdete. Poté se pusťte do bosse. Máte k dispozici jen jedinou zbraň a to Zloděje duší / Zubatou čepel. V areálu je větší množství velkých duší a také munice do zubaté čepele. Jsou tu i dvě brnění. Jedno je skryté v koutě mezi domy. Střílejte do bosse čepele, a jakmile zezelená, stává se pro tento okamžik nezranitelný. V takový okamžik používejte sekundární mód zbraně, abyste likvidovali a vysávali duše malých nepřátel. Je jasné, že musíte být v neustálém pohybu a nezastavovat se. Jakmile se ztratí zelený opar kolem bosse, opět do něj střílejte a takto to opakujte stále dokola dokud ho neudoláte a následně se spustí závěrečná animace.

Úspěchy:
  • Rage – za sebrání všech relikvií.
  • Mercy – za zabití Chmurného žence.
  • Nightmare Lover – za dohrání hry na obtížnost Noční můra.
  • Sweet Dreams – za dohrání hry na obtížnost Trauma.


BONUSOVÉ ÚROVNĚ

Továrna

Podmínka pro získání karty: zabít nejméně 30 nepřátel v módu démona (Odpuštění)

Pokud chcete v této úrovni získat kartu, je k tomu nejlepší příležitost za 8. checkpointem. Do té doby si nasbírejte od nepřátel 65 duší a udržujte si tento stav až k onomu místu, o kterém se zmiňuji. Vyjděte ven z domku, pobijte nepřátele a za domkem si seberte brnění 100. Vzadu za potrubím je munice do kolíkovače. CHP – Postřílejte všechny nepřátele v okolí a poté vstupte do velké budovy. CHP – Až pobijete nepřátele seberte brnění 150 a vyjděte po schodech nahoru. V místě, kde je díra v mříži, se dá doskákat do 1. SKRÝŠE – UB. Skrýš je na stříšce vpravo od vás. Vyskočte ven dírou v mříži, ve skoku se stočte vpravo, abyste dopadli na uzoučkou římsu na budově, znovu se odražte a skočte vpravo za roh, kde se znovu odražte od římsy a jste ve skrýši. Je to celkem obtížné a pokud jste začátečníci ve světě Painkillera, bude vám chvíli trvat než se to naučíte. CHP – Vlevo vzadu na posledním kontejneru je železná bedna. Střelte do ní sekundárním módem Painkillera, aby jste ji odpálili dozadu a aby zapadla do mezery mezi zdí a kontejnerem. Přes tuto bednu poté vyskočte na vrchol kontejneru, kde najdete 2. SKRÝŠrelikvie a munice do samopalu. Pokračujte dál tovární halou a po stranách sbírejte munici. Na konci se dejte vpravo. Plamenometčíky likvidujte pomocí zmrazovače a brokovnice. Po stranách haly je munice do raketometu. CHP – Vyčistěte okolí velké haly od spousty nepřátel. CHP – V malé hale po likvidaci nepřátel seberte nahoře munici do raketometu a do kulometu a také brnění 150. CHP – Až všechny pozabíjíte jděte vpravo (bráno od místa, kde jste vyšli z malé haly) a najdete otevřenou místnost, kde je 3. SKRÝŠrelikvie, žlutá duše a munice. Dostat se do další skrýše je trochu složitější. Ta se nachází ve výklenku vpravo od checkpointu a hořících nádrží (jsou tam další dvě naležato položené nádrže a za nimi zavřená vrata). Je zapotřebí aktivovat 4 elektrické skříně. První se nachází v poškozené části budovy vpravo za hořícími nádržemi (vlevo za rohem), druhá je nad místem, kde je 3. skrýš. Tam musíte vyšplhat po žebříku. Třetí je v malé hale, kde jste už byli a kde jste sebrali brnění (je vlevo za rohem). Poslední elektrická skříňka je přímo u zavřených vrat ve výklenku. Po aktivaci této poslední elektrické skříňky se vám vrata otevřou a najdete tak 4. SKRÝŠrelikvie, brnění 200 a spousta munice. CHP – Projděte dírou do budovy a zlikvidujte všechny nepřátele. Tady se stává, že poslední nepřítel se octne vně budovy a vy musíte tudíž proskočit dírou opět ven z budovy a vlevo u zdi byste ho měli najít. Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vlevo, po dalším schodišti sestupte (dole v místnosti můžete sebrat žlutou duši) a po venkovním schodišti opět vyjděte nahoru. Zde se vám otevře vchod do dlouhé chodby, kde v původní hře byl pohyblivý dopravník. Ten zde však není. CHP – Projděte touto dlouhou chodbou a vyjdete v kruhové hale. Právě zde je nejlepší příležitost ke splnění podmínky pro získání karty. Pokud jste na mě dali a udržovali si stav nasbíraných duší na 65 bodech, tak bude pro vás splnění tohoto úkolu nyní velice jednoduché. Zombie vojáci se objeví v místnosti ve třech vlnách. Pohybujte se přískoky po obvodu haly a počkejte si až se zhmotní všechny tři vlny vojáků. Poté jednoho zabijte, seberte jeho duši a následně v módu démona všechny zlikvidujte. Pokračujte v módu démona v likvidování plamenometčíků, kteří se hned po likvidaci vojáků začnou objevovat. Pokud jste vše udělali, jak jsem popsal, máte kartu jistou. CHP – Projděte dlouhými chodbami, dejte se vlevo a v poslední chodbě zlikvidujte 3 nepřátele. V tomto okamžiku se vám aktivuje checkpoint, ale zatím do něj nechoďte a místo toho jděte směrem zpět. Když půjdete stále rovně a nebudete odbočovat dojdete do 5. SKRÝŠE – brnění 200 a 3 UB. CHP – Než budete pokračovat posbírejte munici a také velkou duši. Seskočte dolů a zlikvidujte všechny nepřátele. Jinak v areálu jsou asi 3 žluté duše a také velká duše. Po likvidaci nepřátel se vám otevře východ z úrovně. Ten jen nahoře na vysoké konstrukci, na kterou se dá vylézt po žebříku. Pokud stojíte čelem k žebříku otočte se vlevo a podívejte se nahoru na železnou konstrukci. Uvidíte, že se tam cosi blýská. Jděte tímto směrem a na jednom ze železných sloupů najdete nenápadný žebřík. Vylezte po něm nahoru a přeskákejte po trámech do 6. SKRÝŠE2 relikvie. Poté už jen vylezte po žebříku nahoru na vysokou konstrukci a ukončete úroveň.

Úspěchy:
  • Forgiveness – za zabití nejméně 30 nepřátel v módu démona.
  • Five Points – zabijte 5 nepřátel jednou raketou. Ideální splnit v této úrovni, kdy se na vás řítí velké zástupy zombie vojáků.
  • Skewers – zabijte 3 nepřátele jedním výstřelem z kolíkovače. Úplně nejlepší je toto provést pokud máte již získané karty Vztek nebo Zuřivost. Po aktivaci karet prostě střílejte do bandy zombie vojáků a snadno tento úspěch odemknete.
  • Scavenger – zabijte 3 nepřátele jedním výstřelem z brokovnice. Opět nejvhodnější splnit v této úrovni proti skupině zombie vojáků.

Cemetery Halloween Edition

V této úrovni máte kromě likvidace nepřátel za úkol sbírat oranžové předměty, které jsou ukryté v dýních. Musíte tudíž všechny dýně rozstřílet. Hra vás stejně jinak nepustí dál. Popisovat přesný postup asi nemá smysl, protože cesta je prakticky stejná jako v normální verzi hry. Až dojdete ke kolotoči seberte si brnění 100 a po likvidaci první vlny nepřátel musíte vstoupit do budky vpravo. Tím se roztočí kolotoč a zaútočí na vás nová vlna šílených klaunů. Co se týče skrýší, tak do 1. SKRÝŠE se dostanete, když skočíte do žhavého kotle, který je vlastně teleportem, a najdete 2 relikvie, velkou duši a raketomet. 2. SKRÝŠ je stejná jako v základní verzi. Opět budete muset zubatou čepelí zhasnout 3 ohně, aby se vám odemkla mříž, za kterou je Painkiller. 3. SKRÝŠ je stejná jako 3. skrýš v základní verzi a 4. SKRÝŠ je stejná jako 4. skrýš v základní verzi – brnění 200. Rozdíl je jen v tom, že páka pro otevření hrobky není v kostelíku, ale vlevo těsně vedle vstupu do hrobky. Musíte zde však určitou dobu u spínače stát, aby se vám aktivoval.

Úspěch:
  • Halloween - dokončete úroveň a nasbírejte pro Lucifera všechny předměty.


DALŠÍ SINGLEPLAYEROVÉ ÚSPĚCHY (ACHIEVMENTY)
  • Adventurer – najděte 25 skrýší.
  • Barrel Hater – zničte 300 výbušných barelů.
  • Collector – získejte všechny tarotové karty.
  • Demon Kangaroo – odskákejte 666 vteřin. Musíte se pohybovat přískoky, to znamená držet stále klávesu Vpřed a neustále skákat. Vždy při doskoku znovu stisknout klávesu Skok a takto stále dokola.
  • Farmer – nasbírejte 2012 jednotek zlata vypadlých z těl nepřátel.
  • Haste – zničte všechny zničitelné objekty ve hře.
  • Hygienic – mějte přesnost střelby minimálně 90% v úrovni.
  • Mass Chopper – zabijte 500 nepřátel výbušnými zbraněmi (raketometem nebo žhavičem).
  • Militarist – nasbírejte 40 brnění.
  • Name of the Beast – zabijte 666 nepřátel Zubatou čepelí.
  • Neighbor of the Beast – nasbírejte 667 duší rozstřelených nepřátel. Nepřátele můžete rozstřelovat střelením do výbušných sudů, zmražením a rozstřelením brokovnicí a slabší nepřátele rozstřelením kolíkovačem.
  • Plague – zabijte 6666 nepřátel kolíkovačem.
  • Sniping Elite – dokončete jakoukoli úroveň jen s kolíkovačem, aniž byste jedinkrát minuli.
  • Spammer – vystřelte 50000krát.
  • Twister – zabijte 500 nepřátel pomocí výbušných předmětů.
  • Upside Down Beast – zabijte 999 nepřátel brokovnicí.
  • Warehouseman – nasbírejte 500 beden s municí.


OSTATNÍ ÚSPĚCHY
  • 4x4 – hrajte nejméně se čtyřmi dalšími hráči a nasbírejte o 4 granáty víc.
  • Beard Grill – zabijte 1000 nepřátel v módu Survival.
  • Best of the Beast – vyhrajte Deathmatch s nejvyšším skóre ve vašem týmu.
  • Employee of the month – vyhrajte zápas Survival Killing s dvojnásobným počtem zabitých monster než vaši spoluhráči.
  • Hard-bitten – vyhrajte hru Survival.
  • I have friends – odehrajte 10 různých úrovní v kooperativním módu.
  • Insolent – mějte 30 zabití během 3 minut v módu Deathmatch.
  • Jumping Death – zabijte 256 nepřátel když skáčou.
  • Last Moment – při hře Capture the Flagg přineste vlajku do své základny v posledních 10 vteřinách před skončením zápasu.
  • Malicious – ať žádný z vašich napřátel nezíská čtyřnásobné poškození.
  • Mountebank – zabijte 123 nepřátel pomocí komba.
  • Robber – přineste nepřátelskou vlajku na svou základnu.
  • Sport Season – získejte 3 vlajky v jedné hře.
  • Surgeon – odehrajte úroveň v kooperativním módu, aniž by váš partner zemřel.
  • Untouched – vyhrajte multiplayerový zápas, aniž byste zemřeli.

Související hry Painkiller Hell & Damnation: City Critters
Painkiller Hell & Damnation: Demonic Vacation at the Blood Sea
Painkiller Hell & Damnation: Heaven's Above
Painkiller Hell & Damnation: Full Metal Rocket
Painkiller Hell & Damnation: Operation Zombie Bunker
Painkiller Hell & Damnation: The Clock Strikes Meat Night
Painkiller Hell & Damnation: Medieval Horror
Painkiller: Recurring Evil
Painkiller: Redemption
Painkiller: Pandemonium
Painkiller: Resurrection
Painkiller Universe
Painkiller: Overdose
Painkiller: Gold Edition
Painkiller: Battle out of Hell
Painkiller



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
59 hlasov

100
60
20

80
40
0
44
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |