HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 23042 uživatelů

Návody > METRO: Last Light - Faction Pack


Zobrazení:10312
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

DLC Metro: Last Light – Faction Pack přidává do hry 3 vedlejší mise. V první misi budete hrát za nacistického vojáka Hanse, který má za úkol na bojišti pomocí těžkých zbraní zastavit příval komunistů. V druhém levelu se vrátíme zpět do knihovny, kterou jste navštívili ve hře Metro 2033, a budeme hledat ztracené artefakty. Ve třetí úrovni pak převezmete roli odstřelovače. Třetí úroveň je asi nejpovedenější. Jedná se o stealth misi, kde nesmí dojít k vašemu prozrazení.


1) Těžkooděnci

Až s vámi drezína zastaví, běžte rychle k barikádě. Pomocí těžkého kulometu likvidujte příchozí komunisty. Nenechte je příliš se přiblížit, protože z větší blízkosti vás budou více zraňovat. Až se zastaví příval těžkooděnců, nastoupí odstřelovači. Poznáte je podle zeleného laserového paprsku. Jděte vlevo, kde máte mj. nekonečně munice do zbraní a lékárniček, a z bedny nalevo od munice si seberete kolejnicovou pušku. Tuto zbraň použijte k likvidaci odstřelovačů. Poté proti vám půjdou nepřátelé se štíty. Musíte je střílet do štítů a koncentrovanou palbou je zničit. Pokud je necháte příliš se přiblížit, zasypou vás granáty a je po vás. Po jejich likvidaci se opět pusťte do odstřelovačů. Nejsou jen na mostě, kde jste vy, ale také na mostě vpravo a v díře ve stropě vpravo nahoře. Další vycházejí ze dveří na balkón vlevo. Až je zlikvidujete, zničte další příval těžkooděnců. Poté na pravý most vyjede tank, který je velice nebezpečný. Od spolubojovníka vpravo si vezměte novou zbraň – granátomet. Musíte do tanku střílet touto zbraní. To je jediný způsob jak ho zničit. Je třeba odhadnout křivku letu granátu, abyste přesně zasáhli. Je to poměrně obtížné, ale proveditelné. Vaše zásahy musí být přesné a rychlé, protože po určité době tank vystřelí zdrcující výstřel, který vás zabije, i když hrajete na nejnižší obtížnost.

Achievmenty:
  • Homo Homini Lupus Est – zabijte těžkými zbraněmi 100 těžkooděnců. Velice obtížný úkol, protože těžkooděnců není o moc víc než oněch 100 a některé z nich odstřelí vaši spolubojovníci. Vojáci, kteří se valí po mostě vpravo se nepočítají, a jestli se do toho počítají odstřelovači, tím si nejsem jistý. Každopádně mezi těžké zbraně se počítají všechny tři, které budete během boje mít k dispozici.
  • Reichu zdar! – dokončete úroveň.


2) Kšatrija

V této misi budete mít za úkol najít celkem 30 ztracených předmětů – artefaktů. Na začátku mise si promluvte se zbrojmistrem a poté s obchodníkem, který od vás nalezené artefakty bude vykupovat. Zbraně si zatím žádné nakupovat nemusíte, protože máte u sebe revolver a samopal Bastard, což vám prozatím stačí. Dále jsou po stranách zásobní filtry, lékárnička a munice, které si rovněž můžete dokupovat. Kromě toho si zde můžete zdarma vyměnit poškozenou masku za novou. Ještě jsou tu také 2 obleky, které si později budete moci za dost draho koupit a které vás budou lépe chránit. Levý vás bude lépe chránit proti vlivům prostředí, pravý zase proti poškození od nepřátel. Čím dále budete však hrou postupovat, tím budou předměty dražší. Proto se zde vyplatí opravdu důkladné prozkoumávání všech mrtvol, regálů a jiných předmětů pro získání maximálního množství užitečných předmětů. Rovněž těla mutantů můžete vykuchat a z jejich těl získat nějaké předměty. Jděte do přechodové komory, kde se setkáte s dvojčaty. I od nich uslyšíte nějaké užitečné rady. Z přepravky vpravo si vezměte žárovky. Ty můžete použít během mise tak, že je našroubujete na různá zařízení a osvětlíte si tak temné prostory. Ještě než začnete, rád bych upozornil na důležitou věc. Některé předměty můžou být i na dvou různých místech nebo můžou být navzájem prohozené. V každém případě daný předmět najdete v blízkém okolí, takže to chce opravdu důkladný průzkum.

1 – 5
Vyjděte ven ze základny a dejte se vpravo. Vyjděte po schůdcích a v tunelu plném pavučin zahněte opět vpravo. Na konci slepého tunelu je mrtvola a vedle ní HRAČKA. Nyní se vraťte zpět k základně a jděte rovně. Dojdete k žebříku, po kterém vylezte nahoru. Nasaďte si masku a ze stolu seberte STARÝ TELEFON. Vedle je kazeťák, který můžete pustit a poslechnout si tak záznam. Vyjděte do chodby, dejte se vpravo a zahněte hned do první místnosti vpravo. Na stole je KNIHA. Přestřihněte drát ve vchodu do sousední místnosti, vstupte do této místnosti a seberte ze stolu ROZBITÝ MONITOR. Kromě toho zapněte generátor a otočte spínačem na zdi. Vyjděte zpět do chodby a pokračujte dál. Za rohem vlevo na stěně najdete OBRAZ. Tady se někdy stává, že monitor je na místě, kde je telefon a telefon je na stejném stole, kde později najdete klávesnici. V místnosti, kde se právě nacházíte, otevřte mříž vpravo, za kterou je schodiště vedoucí do podzemí. Snadno se dostanete ke vchodu do základny. Promluvte s obchodníkem vlevo a předejte mu získané předměty. Dostanete nějakou vojenskou munici, za kterou si můžete něco nakoupit. Poté přejděte k mříži vpravo, což je cesta do Polis. Vstupem do Polis si hru uložíte.

6 – 10
Vyjděte ze základny a dejte se vpravo. Najděte schodiště, po kterém jste předtím sestoupili dolů a dostanete se opět do místnosti, kde jste sebrali obraz. Na stole uprostřed je KANYSTR a vzadu na stole KLÁVESNICE. Nyní vyjděte ven pod širé nebe a musíte rychle najít úzký zelený vstup do kanálu. Venku je radiace, která vás postupně zabíjí, takže musíte být velice rychlí. Seskočte dolů do kanálu a vylezte hned po sousedním žebříku. Nyní se dostáváte do samotné knihovny. Jděte vlevo po obvodu místnosti a najdete BALÍK KNIH. Někdy se stává, že tento předmět je nahoře nad schody kousek za zbraňovými součástkami. Vyjděte po širokém schodišti nahoru a dejte se vpravo. Tady dávejte pozor na chapadla trčící ze stropu. Když se některého budete potřebovat na chvíli zbavit, střelte do něj. Vedle mrtvoly seberte SOUČÁSTI ZBRANĚ. Jděte dál po ochoze, zajděte do zákoutí vlevo a najdete TŘÍKOLKU. Nyní se opět vraťte na základnu. Sejděte po schodech zpět dolů, najděte vstup do kanálu, otevřte zavřenou mříž a podzemím se dostaňte k základně. Na základně bych doporučoval koupit brokovnici Ničitel, která vám velice usnadní boj s mutanty a samozřejmě si nezapomeňte doplnit zásobu filtrů a také si vyměňte masku pokud ji máte poškozenou. Hru si opět uložte vstupem do Polis vpravo.

11 – 15
Vyjděte ze základny a dejte se vpravo. Projděte mříží, kterou jste si předtím otevřeli, kanálem k žebříku a vylezete opět v knihovně. Vyjděte po schodech nahoru a nalevo od dveří je díra ve stěně, kterou proskočte. Na stěně visí HODINY a v regálu najdete BRÝLE. Otevřte dveře vedoucí dál a hned naproti vám na stěně visí IKONA. Vpravo odstraňte prkna, kterými jsou zapříčené dveře, a dveře si otevřte. To abyste v budoucnu měli lehčí cestu pokud tudy ještě půjdete. V regálu je kazeťák, který si můžete pustit a dozvědět se tak opět něco nového. Když půjdete knihovnou dál, tak vpravo v rohu visí na zdi PLAKÁT. Někdy se stává, že tento plakát je až v následující místnosti. Vstupte do další místnosti se schodištěm a vlevo seberte NÁŘADÍ. Vpravo je otevřené okno, kde si můžete na dvůr spustit žebřík a zkrátit si tak cestu na základnu. Sestupte po žebříku dolů, doběhněte k nedalekému vstupu do kanálu, skočte dolů. V podzemí se již jistě dokážete dobře orientovat, takže na základnu snadno trefíte. Nezapomeňte si hru uložit.

16 – 20
Nyní se můžete vydat do knihovny dvěma cestami. Jedna je ta známá vpravo a po žebříku nahoru, kdy vylezete přímo v knihovně, nebo se můžete dát od základny vlevo, vylézt po žebříku a přeběhnout před dvůr, na který jste si předtím spustili žebřík. Po žebříku vylezete nahoru a jste opět v poslední místnosti knihovny, kde jste předtím skončili. Otevřte dveře a projděte dál. V této místnosti je okřídlený démon, takže pozor na něj. Je to o to obtížnější, že v místnosti je radiace. Někde v místnosti se povalují NÁČRTKY, tak je seberte. Vyjděte na druhé straně nahoru a vpravo seberte KUFR. Vlevo u mrtvoly je LÉKAŘSKÉ VYBAVENÍ. Projděte do chodby, pusťte si kazeťák a sejděte po schodech dolů. Nyní se dostáváte do místnosti, kde se setkáte s prvním knihovníkem. Nevyplatí se s nimi bojovat, protože jsou příliš odolní. Pokud na ně budete svítit a dívat se jim přímo do očí, nezaútočí (pokud nebudete v jeho bezprostřední blízkosti). Počkejte až knihovník odejde a běžte rychle vlevo, kde je na stěně TALÍŘ. Ve stejné místnosti je u jedné z mrtvol PANENKA. Proražte dveře na konci místnosti a dostanete se do dalších oddělení knihovny. Proražte ještě další dveře až ke schodišti, abyste měli v budoucnu cestu zpřístupněnou. Na jedné zdi po straně by měla být šipka, která ukazuje k východu z knihovny. Je tu opět otevřené okno, které vede do odlehlé části zahrady. Sestupte tudy dolů, projděte do budovy, odstraňte past v chodbě a vstupte do červených dveří. Nyní jste u známého výlezu z kanálu, takže se známou cestou dostaňte zpět na základnu.

21 – 25
Vydejte se ze základny vlevo a vylezte po žebříku nahoru. Projděte nově zpřístupněnými červenými dveřmi do odlehlé části dvora. Vpravo na stěně visí SEMAFOR. Vyjděte po troskách zpět do nitra knihovny a nyní důkladně prozkoumejte vedlejší místnosti, najdete celkem 3 předměty - SVÁŘEČSKOU PŘILBU, MODEL PROSTOROVÉ MŘÍŽKY a TECHNICKÉ POZNÁMKY. Poté se dostaňte na toalety, které jsou vpravo téměř na konci chodby. Můžete tu sebrat zbraň Khel´sing (vedle je nějaká munice do ní) a vlevo u mrtvoly BALALAJKU. Cestou, kterou už asi netřeba popisovat se vraťte na základnu. Nyní, pokud máte dost nábojnic, kupte si oblek zvyšující vaši odolnost, protože vás čeká závěrečná a nejobtížnější část hry.

26 – 30
Známou cestou se dostaňte opět do knihovny, do míst, kde jste sebrali poslední předměty. Je tu schodiště vedoucí dolů. Sejděte po něm a vlevo stiskněte elektrické spínače. Po pravé straně místnosti najdete na zemi VĚDECKOU KNIHU. U mrtvoly na konci místnosti leží noktovizor. Dejte se vlevo až dojdete k díře ve stěně. Zde zneškodněte past a pokračujte chodbou až k poškozenému schodišti vedoucímu dolů. Opatrně seskákejte po troskách schodiště až dolů. Vylezte po žebříku nahoru a ve vchodu vlevo na stěně visí TERMINÁL. V podzemní místnosti je opět knihovník. Tentokrát ho zcela ignorujte, seskočte dolů a přeběhněte na opačný konec místnosti, kde po žebříku vylezte nahoru. Vylezte nahoru ještě po jednom žebříku a prolezte na konec ventilační šachty. Seskočte dolů, dejte se vpravo a nyní pozor – vlevo od vás jsou 2 spící knihovníci. Vpravo u mrtvoly najdete MECHANICKÉ SOUČÁSTI. Problém je, že se tento předmět ve hře někdy vyskytuje na opačném konci chodby za spícími knihovníky. V takovém případě se musíte kolem nich dostat způsobem, který jsem již výše popisoval. V každém případě se poté vraťte zpět k první mrtvole a vylezte nahoru po žebříku. Dejte se vlevo, seskočte dolů a nyní je před vámi další spící knihovník. Pokud jste mě poslechli a sebrali zbraň Khel´sing, tak ji nyní použijte na zabití knihovníka. Pokud vám nebude stačit munice, použijte brokovnici. Je to nutné, protože tady je opravdu obtížně proplížit se kolem něj. Otravoval by vás totiž i o patro výš, kde potřebujete sebrat poslední předměty. Vyjděte nahoru do archívu a v místnosti přímo před vámi je na jedné skříni REPRODUKTOR (někdy bývá ve vedlejší spojovací chodbě). Nyní vstupte do malé místnosti, kde jste v prvním díle našli plány D6, a ze země seberte TAJNOU MAPU METRA. I pokud jste zabili knihovníka, tak se vám ve vedlejší místnosti objeví další. Ale to je úplně jedno, protože máte sesbírané všechny předměty a můžete se dát na útěk. Proběhněte spojovací chodbou, vyjděte po schodech až úplně nahoru a projděte červenými dveřmi. Dostanete se do známé chodby. Skočte do podzemí, vraťte se na základnu, odevzdejte vlevo obchodníkovi poslední předměty a misi zakončete vstupem do dveří vedoucím do Polis.

Achievmenty:
  • Artefakt – najděte všech 30 artefaktů.
  • Kshatryia – dokončete úroveň.


3) Tým odstřelovačů

V této misi budete používat především svoji odstřelovací pušku s tlumičem k tiché likvidaci nepřátel. Nesmí dojít k poplachu nebo k vašemu odhalení, jinak to pro vás bude znamenat konec hry a načtení poslední uložené pozice. Vyjděte po schodech nahoru a zaujměte svoji pozici. Před vámi je velké prostranství plné nepřátel. Nejprve odstřelte nepřítele na vrcholu vzdálené budovy rovně před vámi. Dále zabijte nepřítele na strážní věži vlevo dole a poté toho na strážní věži vpravo. Nyní se zaměřte na trojici nepřátel vlevo dole u ohně. Počkejte si až se rozdělí a zabijte nejprve toho, který zůstal u ohně, poté toho co jde pryč od vás a nakonec toho, který jde vpravo. Teď zbývá zlikvidovat poslední dva nepřátele vpravo dole pod pravou strážní věží. Rychle za sebou je zasáhněte, aby nestihli vyvolat poplach.

Počkejte až vám kolega otevře dveře vpravo, dostaňte se na plošinu lanovky a poté po lanovce do další budovy. Přepněte si na sekundární zbraň, což je samopal s tlumičem a rychle odstřelte obě hlídky v chodbě. Prohledejte jejich těla, protože mají u sebe zásobní filtry. Podívejte se vlevo z okna a uvidíte dvůr s dalšími nepřáteli. Nejprve se zaměřte na vrchol protější budovy. Na jejím vrcholu je jeden ozbrojenec, kterého odstřelte. Hned pod ním v nejvyšším patře budovy je další. Poté odstřelte ozbrojence v strážní věži vpravo dole. Dole pod strážní věží jsou tři další, které musíte opravdu velice rychle zabít, aby nestihli spustit poplach. Někdy se totiž stává, že si zastřeleného ve věži všimnou a hned jdou spustit sirénu. Projděte dveřmi a po schodech sestupte až dolů. Seskočte dolů a sestupte dolů k vodní nádrži. Rychle střelte nepřítele, který přechází po lávce a poté zbylé dva vlevo vzadu. Vpravo vzadu je žebřík, po kterém vylezte nahoru. Dejte se vpravo, ale najednou se začne zhoršovat počasí.

Vstupte do budovy vlevo (proskočte osvětleným oknem), v místnosti zhasněte světla a vstupte do dveří. Dostanete se do nitra budovy, kde je to plné nepřátel. Přepněte si opět na sekundární zbraň. Jděte do pokrčení a pližte se opatrně za nepřítele, který jde chodbou pryč od vás. Zezadu ho zlikvidujte útokem na blízko. Poté rychle odstřelte oba nepřátele, kteří se vybavují. Musíte být rychlí a zasáhnout je rychle nejlépe do hlavy, aby nestihli zburcovat okolí. Nyní je ještě jeden nepřítel v místnosti v levém konci chodby a další v jakési ovládací místnosti v pravé části chodby. Oba je také zabijte, všechny místnosti prohledejte a najdete nějaké filtry a v poslední místnosti vlevo vylezte po žebříku nahoru. Vstupte do dveří a jste v dalším patře, kde je opět několik nepřátel. Hned v místnosti vlevo jsou dva, v pravé místnosti u okna jeden, další dva jsou na osvětlené plošině vpravo a poslední v poslední místnosti vpravo vzadu. Vraťte se zpět do místnosti, kde jste vylezli po žebříku a je zde ještě jeden žebřík, který použijte k tomu, abyste se dostali do ještě vyššího patra.

Vyjděte na střechu a poté na plošinu, ze které opět vede lanovka. Než se však po ní budete moci spustit, musíte to dole trochu vyčistit od nepřátel. Jsou tu tři strážní věže. Nejprve odstřelte nepřítele na strážní věži vpravo, poté na levé a nakonec na té nejvzdálenější. Vlevo dole je jeden nepřítel, který si hřeje ruce nad ohýnkem. Toho také bez problému sejmete. Teď jsou tu tři nepřátelé v pravé zadní části areálu. Jeden z nich přechází pod jednou věží. Až bude ve tmě tak ho rychle odstřelte. Nyní odstřelte 2 ozbrojence, kteří sedí vpravo dole. Ti dále vpravo by si jich neměli všimnout. Poté zlikvidujte zbylé nepřátele. Že jste byli úspěšní poznáte podle toho, že se vám hra uloží. Nyní již můžete sjet po lanovce na jednu ze strážních věží a seskočit dolů. Vlevo na konci prostranství je vstup do metra. Otevřte dveře a tím tuto misi zakončíte.

Achievmenty:
  • Sniper – zabijte 10 nepřátel odstřelovačkou přímo do hlavy.
  • Sabotér – dokončete úroveň.

Související hry Metro Exodus: Sam's Story
Metro Exodus: The Two Colonels
Metro Exodus
Metro: Redux
METRO: Last Light - Chronicles Pack
METRO: Last Light - Developer Pack
METRO: Last Light - Tower Pack
METRO: Last Light
METRO 2033: The Last Refuge



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
64 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |