HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 15382 uživatelů

Návody > Spellcross: The Last Battle


Zobrazení:23195

Předem vás musím upozornit na detail, že Spellcross je hra vcelku obtížná a k jejímu dokončení budete potřebovat opravdu dlouhé prázdniny (či dovolenou). Celkový počet misí - vzhledem k tomu, že nemáte iniciativu vždy pouze vy, ale rovněž i nepřátelé jsou schopni podnikat nečekané výpady na vaše území - je vážně obrovský a dosahuje úctyhodného čísla přesahujícího magickou hranici jednoho sta. Počáteční, docela triviální mise se začnou postupem času přeměňovat v hotové pekelné orgie (nepřátelé mají vždy obrovskou převahu, a to jak početní, tak i silovou). Zatímco první mise jste mohli zdárně dokončit během několika málo minut, nad těmi pokročilejšími strávíte s klidem hodinku čistého času a výjimkami nebudou situace, kdy vás nepřítel donutí se stáhnout a zkusit to znovu s volbou odlišné taktiky.

Aliance národů

Snad poprvé v historii existence naší planety se spojily dohromady všechny národy světa, aby čelily strašlivému nepříteli. Bok po boku takto bojují Izraelci, Iráčané, Rusové, Američané, Číňané a další národy, které by se za jiných okolností nejraděj postříleli navzájem. A právě vy se stáváte jedním z velitelů těchto jednotek, které se vyznačují zejména svojí technickou vyspělostí. Každý z národů vyhradil pro válečné účely své nejlepší lidi a obětoval nejmodernější stroje. V arzenálu Spojenců naleznete pěchotu všech druhů, obrněná vozidla, těžké tanky, dělostřelectvo, radarové jednotky a podobně.

Druhá strana

Nikdo vlastně přesně ani neví, odkud se Druhá strana objevila, nebo kdy vkročila do našeho světa. Její úmysly jsou ale zcela zřejmé – vyhladit veškeré lidstvo z povrchu zemského. Má absolutní početní převahu a je těžké vzdorovat jejím krutým útokům. Armáda Druhé strany obsahuje snad ty nejroztodivnější a nejohavnější zrůdy jaké mohlo zplodit samo peklo. Narazíte na orky, jejich silnější příbuzné KaOrky, vlčí jízdu, hordy nemrtvých, pouštní bytosti mri, čaroděje, draky, golemy, katapulty, balisty a mnohé jiné.

Ekonomická část hry

Získáte-li nějaké nové území, automaticky vám přísluší právo z něho čerpat finanční prostředky. Jediný problém je v tom, že zdroj těchto prostředků je omezený a po určité době se lokace vyčerpá. A tak je pochopitelně důležité neustále získávat nová a nová území. Takto získané finance můžete buďto používat na kupování nových jednotek a nebo, což je rovněž důležité, na výzkum v poměru tři body ku jednomu výzkumnému. Hra však obsahuje takový malý bug, kterého když se vám podaří dosáhnout, tak budete finančně za vodou. V situaci, kdy si budete kupovat nové jednotky a vaše konto se bude pohybovat v těsné blízkosti spodní hranice, stačí několikráte rychle za sebou kliknout na nákup nové jednotky, čímž se vám podaří přehoupnout účet do záporné hodnoty. A pak už jen stačí v klidu čerpat neomezený (a bezúročný) úvěr, který vám autoři poskytli.

Základní rozčlenění jednotek

Spellcross celkově obsahuje sedm základních druhů jednotek. Každá z nich má pochopitelně své výhody i nevýhody a teprve dokonalá znalost všech jejich aspektů vám umožní zvítězit nad obrovskou převahou Druhé strany. Z následujícího popisu pochopíte, že není dobré mít v armádě například zastoupení pouze jedné skupiny, neboť teprve společnými silami jsou schopné dobře kooperovat a doplňovat své slabiny.

Pěchota

je univerzálním typem bojových jednotek. Je použitelná ve všech situacích a to jak proti vzdušným tak i pozemním cílům. Největší slabinou je právě nízká síla útočných zbraní a taktéž v obranných situacích se zpravidla neudrží moc dlouho při životě. Naopak mezi největší výhody pěchoty patří schopnost se rychle zakopávat a možnost procházet lesy, což je možné velice dobře využívat při aplikaci takzvaně partizánské války (schováte jednotku do lesa a vždy v pravý okamžik zaútočíte a poté ji opět stáhnete zpět).

Obrněné transportéry

jsou slabší variantou tankových jednotek. Nejsou schopny zajíždět do lesů. Nejlepší uplatnění nacházejí zpravidla v průzkumných misích (vzhledem ke své rychlosti), popřípadě se hodí k decimování slabších nepřátelských jednotek typu pěchota.

Tanky

naleznou své uplatnění jak při ofenzivních, tak i defenzivních misích. Jsou velice rychlé a mají daleký dostřel. Při kontaktu s nepřítelem dokáží ustát několik políčků a snad mezi jedinou nevýhodu patří nemožnost projíždět lesem.

Dělostřelectvo

patří mezi nejužitečnější jednotky ve hře vůbec. Má maximální dostřel a je schopno ostřelovat i cíle, které nemá přímo v zorném poli (například objekty ukryté za kopcem, lesem a podobně). Stačí, aby je viděla jiná spřátelená jednotka. Po získání vyšší úrovně je dělostřelectvo v podstatě schopno eliminovat jakýkoliv terč (dokonce i budovy či mosty). Mezi nevýhody patří omezenost minimálního dostřelu, neschopnost střílet ze šikmých ploch a velice slabá obrana (prostě nesmíte nepřátelům umožnit se přiblížit k vašemu dělostřelectvu).

Protivzdušná obrana

má jediné využití, jež vlastně vyplývá i z jejího označení. Proti pozemním cílům se většinou nikterak výrazně nekvalifikuje, ale dojde-li na potyčku se skupinou rozzuřených draků, je lepší mít pár těchto vozidel na své straně.

Radary

slouží k očividným účelům. Mají největší dohled ze všech jednotek, a zapojíte-li je do akce zároveň z dobře vycvičeným dělostřelectvem, nepřítel nemá větších šancí a končí velice brzy usmažen v kotli osudu. Bohužel nemají zabudovány žádné zbraňové systémy, čili při kontaktu s nepřítelem opouštějí své pozice a stahují se za obranné linie. Rovněž potřebují čas k aktivaci a deaktivaci.

Vzdušné jednotky

mezi největší výhody těchto jednotek patří právě schopnost létat, která jim umožňuje bez potíží překonávat jakékoliv terénní překážky bez ztráty pohybových bodů. Nemohou na ně útočit jednotky bez schopnosti napadat vzdušné cíle. Z výšky mají velice dobrý přehled o situaci na bojišti, z čehož vyplývá schopnost daleko vidět.

Výzkum

Výzkum patří mezi velmi důležité atributy této hry. Bude vám otevírat dveře k netušeným možnostem moderní bojové techniky a jedině s pomocí vašich vědců se vám podaří úspěšně odolávat útokům zákeřné Druhé strany. Takto můžete vynalézat nejenom nové stroje a jednotky, ale rovněž, a to hlavně, modernizovat jednotky dosavadní. Budete tak moci učinit své oddíly rychlejšími, odolnějšími, či zvýšit jejich palebnou sílu vůči určitým cílům. Z toho důvodu výzkum nepodceňujte a pamatujte na to, že je zpravidla výhodnější mít méně kvalitních jednotek, nežli haldu neschopných praporů.

Hrstka rad do života

Využívejte taktiku zákopové války (zejména v počátečních misích). Vyberte si vhodné místo, z kterého budete mít dobrý přehled o okolí, a nechejte vaše jednotky, ať se zakopají. Poté vyberte nejrychlejší oddíl (zpravidla pojízdné jednotky s vysokým obranným číslem a velkým dohledem) a s tímto oddílem se pusťte do hledání nepřátel. Až na ně narazíte, stačí je zavést do nachystané pasti, a nepřátelské jednotky prostě nemají šanci. Tímto způsobem jsem udělal první dvě epizody a aplikoval jsem ho (po získání dělostřelectva) i v některých pozdějších misích. Velitele umisťujte k jednotkám s nejvyšším možným obranným číslem, jelikož se je nepřátelé vždy snaží eliminovat jako první. A není nic horšího, než přijít o velitele vyšší hodnosti (zpravidla pak nezbývá než použít zbabělou strategii nahrávání misí). Zjistíte-li, že je bitva předem prohraná, odhoďte svoji touhu po vítězství na chvíli stranou a všechny své jednotky stáhněte. Je lepší nepříteli postoupit území (které se dá znovu dobít), než přijít o celou armádu. Ostatně bitev, v kterých budete mít pramalých šancí na vítězství, zažijete patrně více. Nezapomínejte léčit (opravovat) své poškozené jednotky. A to nejen v boji, ale i po něm, protože přijít o dobře vycvičenou jednotku, na kterou spoléháte, není zrovna moc příjemné. Využívejte možnosti předělávat zkušené jednotky na lepší. Zaměření cílového produktu musí být pochopitelně podobné jednotce, z které se přezbrojuje (například není možné z vojáků udělat tankisty a podobně). Rovněž vybavujte oddíly lepšími součástkami, které se podaří vyzkoumat vašim vědcům. Pamatujte na to, že jednotka, která vypadá na první pohled téměř neškodně (a zpravidla se i zpočátku tak chová), bývá nejzákeřnější a ve vašich řadách je schopna způsobit pořádnou paseku. Nepodceňujte proto sílu harpyjí, nemrtvých a podobně, tedy příšer, které dokáží svými útoky zpanikařit (či jinak rozhodit) vaše vojáky (nemůže být nic horšího, než když se vaše armáda rozuteče do všech stran a je následně v lesích doslova rozsekána hordami nepřátel). Proto tyto jednotky vždy ničte jako první a nepouštějte si je k tělu.

Nepřátelské letecké jednotky zpravidla neslouží k útokům (vyjma draků a podobně), ale zato plní daleko důležitější funkci. Působí jako průzkumné jednotky, které po zapojení nepřátelských dalekopalných oddílů dokáží způsobovat nemalé nepříjemnosti. Objeví-li se na obzoru letící objekt, rychle s ním dolů, ať vás nemohou zaměřit.

Snažte se využívat členitosti terénu ku svému prospěchu. Umisťujte své dělostřelectvo vždy pokud možno na vrcholky kopců, odkud mají jednotky lepší přehled o situaci kolem (a pro nepřátele je těžší se k nim dostat).

Pamatujte na to, že lesy jsou zrádné a často se v nich skrývá větší počet nepřátel, kteří jsou vzhledem k špatné průhlednosti křovin lehko přehlédnutelní.




Diskusia Príspevkov: 34 Hodnotenie
1636 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |