HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 10364 uživatelů

Návody > Star Command: Revolution

 Hra  Cheaty
Návod

Zobrazení:8037

Aneb, co byste měli vědět o světu SCR.

Síťová hra se v mnoha aspektech liší. Je tam významnější vliv vaší „původní„ rasy a i mnoho jednotek má nové a překvapující využití a výhody (například lze užít v kampani nezajímavý neviditelný Cloaker v kombinaci se Switcherem a Teleportalem ke skrytému přenosu celé armády na druhý konec mapy, což počítač v životě neudělá). Národy jsou čtyři: Lidé (Terrans) jsou zaměřeni na řízené rakety a poškozují Control, Computroni ničí Tech a umí teleportaci, Nomádi poškozují Shield a mají rychlopalnou technologii Mass Driver a Triumvité se specializují na Engine a na neopravitelná poškození. V tomto pořadí se mothership učí technologie v kampani a ve stejné sekvenci se učí i u bitev (tj. pokud jste Computroni, první cizí technologie je Triumvitská). Nejnebezpečnější jsou Triumvité. Ztráta mobility často znamená smrt a i při přežití bývá neopravitelná. Ve hře se častěji setkáte s kombinacemi nepřátel, z nichž je nejhorší asi Nomád a Triumvité

Mothership - Star Commandovské Revoluční Heslo: „Upgraduj a chraň!„. Hlídejte ho jako oko v hlavě - pokud mu třeba v 2. kvadrantu necháte neopravitelně poškodit štít, už to nezlepšíte do konce hry. Nejlepší je dát mu jako „osobní stráž„ Point Laser a Shield Repairer (kdyby přiletělo torpédo) a schovat ho vzadu, a nebo ho nechat plížit se za postupujícím svazem (kryjí ho svazové Point Lasery). Suroviny sbírejte až po vyčištění kvadrantu, jinak jen v krizi (když např. dochází solinit). I mothership je zbraň: v druhé části hry sice upgraduje rakety, ale nejsilnější je jeho schopnost postavit stacionární baterii přímo mezi nepřátelské řady (což vám nepřátelské mothershipy rády provedou).

Báze - každý národ má svoji a slouží ke stavění lodí (budovy staví pouze mothership). Při jejich stavbě je třeba postupovat opatrně: do doby, než si vás nějaký nepřítel všimne, máte klid. Začít hned jezdit s mothershipem a hledat nejlepší místo je žádanka o Krátký Proces. Umísťování bází jest kumštem - často máte za bránou jenom úzkou jeskyni. Doporučuji postavit nejdříve nomádskou a zprodukovat ihned několik Point Laserů, potom computronskou.

Průzkumníci, Explorer, Xplr, Scout, Tri Scout - každý národ má svůj, ale jsou funkčně identické. Primárně slouží k rozstřelování balíků solinitu - ale vzhledem k tomu, že balíků je v celé hře asi deset, použijete je spíš jako průzkumníky. Jsou rychlé a pokud kličkujete, můžete se celkem bezpečně vyhnout normální palbě. Pokud je příležitost zaútočit na nepřátelskou budovu, udělejte to - s úrovní jim roste rychlost a v 7. levelu dokonce získají i Double Shot! Často je využijete na lákání nepřátel před svou pozici, ale pozor: pokud potkáte odpornost jako černý Alien Ship, raději je nechejte zničit na místě a neukazujte nepříteli, kde je hlavní svaz!

Celá kampaň je o solinitu. Šetřete. Vždy se pokuste schovat si nějakou nepřátelskou raketovou věž a na konci boje si nechejte rozbít alespoň opravářské jednotky, aby z nich zůstaly suroviny. Na konci hry budete mít nadbytky všech minerálů, ale opravdu nedostatek solinitu. Jediné místo s větším množstvím solinitu ve spirálové části mapy je v kvadrantu „67: Hidden Force„ pod Narvekem (dostanete se tam přes „58: Uncharted„ - nepůjdete teleportem doleva do „57: Warlord Narvek„, ale skrytým průchodem dolů). Doporučuji pouze v případě, že opravdu nemáte solinit: v „67„ kolem vás začnou nepřátelské mothershipy hned stavět Mass Drivery a pravděpodobně slíznete neopravitelné poškození štítu svého mothershipu...

Základní vojenská učiliště (Academy, Programming, Battle School, Eduplex) - na začátku poslouží k naučení mothershipu technologiím (jednou), do doby, než jako bonus získáte vstupní level jednotek 4, umožňují zelenáče něco přiučit. Po upgrade, kdy všechny jednotky dostáváte už na 4. levelu jsou k ničemu. Na začátku kampaně můžete mít problémy s tím, že mothership neumí vyrábět důležité zbraně. Musíte někde najít odpovídající minerály a potom teprve můžete postavit patřičné budovy! (Nalevo na galaktické mapě jsou sektory s Asteroids, dole bývají Crystals, napravo Gas Anomalies a nahoře Plasma. Je dobré cestovat cik-cak!)

Ke zvedání levelu jednotek se dá použít i cvičný cíl (Target) - jednotky s vyšším level mají vyšší rychlost, delší dosah apod. Většinou se Target nevyplácí - kolem je spousta nepřátel - ale pokud máte např. imobilizované jednotky s level menším než 7, můžete je pomocí upgrade aspoň trochu rozpohybovat...

Opravářské 1odě, Tech Repair’, Shield Doc*, Engine Repair’, Remaster’ (= oprava Control)) - slouží k opravování jednotlivých poškození. Každý opravář má svůj dosah - máte-li větší svaz, budete jich potřebovat víc. Nejdůležitější je Shield Doc, bojujete-li s Triumvity, pak i Engine Repair. Opravy se konají v dávkách - pokud na svaz útočí moc nepřátel, nemusí opravy stíhat!

EMP Launcher (Computron) - výborná zbraň proti droidům, dokáže jich poškodit mnoho najednou! Pomalá, malý dostřel. Vynikající v několika protidroidních misích.

Point Laser (Nomád) - Numero Uno! Toť on, zachránce, spásce! Naprosto nezbytná jednotka. Nepoškozuje nepřátelské lodě - umí ale odhánět letadélka a ničí většinu projektilů včetně Controlleru a torpéd. Bez ní si skoro ani neškrtnete (resp. nepřítel vás rozškrtá jedna dvě). Kvůli ní se vyplácí šetřit červené kameny. První jednotka, kterou doporučuji postavit!

Switcher (Terran) - umí si vyměnit pozici s libovolnou jednotkou téže velikosti (nikoli tedy droidem nebo letadlovkou). Vynikající. S jeho pomocí lze změnit obranné stavby v útočnou zbraň těžké ráže! Ve spolupráci s Teleportalem (se kterým se umí switchnout!) je to fantastický nástroj.

Droid Launcher (Nomád) - umí teleportovat droidy. Zpočátku jen v rámci obrazovky - ale po dobytí „20: The City of Lost Droids„ je teleportace upgradována na celou mapu! Pak se z něj stane fantastický nástroj a ve spolupráci se Scramblery a Evasery nástroj pomsty zločinným Alien Shipům!

Letadlové lodě - nesou tři mrňavá legrační letadýlka! Ale pozor: je to jedna z nejhroznějších zbraní. Mají dlouhý dolet a letadýlka jsou „chytrá„ - vyberou si vlastní cíl, i když ho nevidíte! Proti bzučivým prckům pomáhají jen Point Lasery. Spolu s doletem a mobilitou lodě - no prostě letadlovky! Pokud bylo letadýlko poškozeno, Carrier ho za chvilku sám spraví. Zajímavý je Infil Carrier’ (Terran) - umí poměrně dost často nepřátelskou loď „přebarvit„ na vaši stranu. Naprosto bezkonkurenční jsou Obliterati’ (Triumvité) - napadnou motor, nepřátelská loď zpomalí, pak ještě víc, pak se už jen plazí a ... sorry, přátelé! Bum! Letadlovky jsou základ jakékoliv strategie. Bohužel: nelze je teleportovat a dost často neprolezou nějakým tunelem. S radosti vím tak zablokují kolonu v nejhorší možné situaci... I v takovém případě je lze zužitkovat: je ale třeba přilákat nepřátele blíž. Pokud chcete být úspěšní, dělejte to, co počítač: nastrčte letadlovky jen tak blízko, aby stíhačky odstartovaly a pak couvněte. Hoši z X-Wingu to už nějak zařídí...

Missile Base (Terran) - baterie pálící řízené střely dlouhého dosahu! Výborná do druhé linie. Po upgrade Triple Shot nejsilnější baterie vůbec!

Mass Driver (Nomád) - do doby než Missile Base upgraduje (až skoro na konci hry) je to nejúčinnější baterie pro obranu zblízka. Nevýhodou je kratší dosah.

Výrobny droidů (Droid HQ, Droid Factory, Droid Builder, Droidium) - plodí bitevní roboty. Když vám něco robota rozšlápne, nezbude po něm ani skvrna. Nelze je tedy recyklovat - moc a moc přemýšlejte, kdy je nasadit! Základní typy jsou nezajímavé (M 160, Comdroid, Battlemech, Oculoid). Za povšimnutí stojí ale ti pokročilí:

Special Ops (Terran) - má řízené střely na ničení jiných droidů. (EMP Launcher je ale účinnější.)

Bomb Droid (Nomad) - při svém zániku ještě vybuchne. Zajímaví pro teleportaci do obranné linie nepřítele. Jinak má ještě jedno speciální užití, o kterém se dozvíte ve hře...

Scrambler (Computron) - celkem normální droid, jenom je imunní vůči budovám. Žádná mu vůbec neublíží. Výborní proti Dreadnougtům!

Evaser (Triumvité) - celkem normální droid, jenom je imunní vůči lodím. Kladivo smrti na černé Alien Shipy!!!

Je třeba poznamenat, že kouzlo droidů vynikne až s použitím Droid Launcherů. Také je třeba postarat se o to, aby imunní droidi nebyli napadeni takovým nepřítelem, který by je mohl poškodit! Vyplácí se zjistit explorery polohu nepřítele, droidy tam teleportovat a po akci ihned teleportovat zpět k opravě.

Teleportal (Computron) - umí k sobě přicucnout loď (ne budovu!) normální velikosti z libovolného místa na mapě. Důležité je, že je můžete budovat v dosahu mothershipu i za pásem asteroidů, což bývá občas jediná cesta vpřed.

Omni Fighter (Triumvité) - Nejstrašlivější Totální Zbraň. Je to rozměrná stíhačka na pevném podstavci, která je imunní i vůči Point Laserům. Jediná metoda jejího zničení je právě v likvidaci jejího podstavce. Je protimotorová a způsobuje neopravitelná poškození. Doporučuji do jejího dosahu před vaším útokem strčit nějakou Ubohou Oběť, jinak se z vašich důležitých jednotek stanou přinejlepším Plouživé Stíny. Ve vašich službách je skvělá - stačí uchránit podstavec! Lze ji switchovat, takže ji dostanete i tam, kam se nedostanou letadlovky!!

Speciální budovy (Controller, Torpedo Base, Foldspacer, Repair Matrix) - celkem zbytečná věc. Jsou poměrně nákladné, jejich projektil zničí Point Laser a jejich jediné plus - totiž: výstřel neubírá žádny solinit, jenom příslušný minerál - se projeví až v posledních misích. To totiž budete mít nedostatek solinitu a ohromné zásoby ostatních věcí...

Speciální aliení loďky - Narvekovi služebníci mají mnoho jednotek, které není možné vyrábět. Povětšinou jsou to varianty droidů a lodí s obvyklými parametry. Některé se ale vymykají:

Černý Alien Ship - nejhorší Svině Svinutá ze všech Sviní Svinutých ta nejsvinutější. Odporná a velmi rychlá ošklivost s třikrát větším dostřelem než je dolet letadel, kopírující váš pohyb (při útoku ustupuje, při ústupu se blíží - ale stále na hranici jejího dostřelu, kde je zcela v bezpečí). Má velmi nebezpečný kanón s Rapid Fire. Na její likvidaci jsou dva postupy: pokud je Alien Ship jenom jeden, lze ho přirazit k rohu mapy za současného krytí se Point Lasery a udolat letadlovkami. Pokud jich je víc, je jediný spolehlivý postup: nasazení Evaserů (4 lodě tohoto typu najednou jsem nedokázal vykrýt ani 16 lasery!!!) Je třeba jednat rychle: palbou si zvyšuje level!!

Narvekova Čestná garda - je jich mnoho, jsou tuze tuzí a rychlí (ničí Engine). Po jejich zničení po nich nezbude ani slupka a jejich projektily nedokážou Point Lasery vykrýt! Lze je ale nalákat na Missile Base a přibrzdit Obliterati... Jim podobní jsou

Varelse a Visitors - fuj...

Dreadnaughty - jsou čtyři rozestavěné (Terranský, Nomádský, Computronský a Triumvitský) a jeden kompletní (Narvekův). Jejich udolávání je bez výjimky maximální žúžo - mimo jiné proto, že jim pomáhají černé Alien Shipy a často je i léčí. Tito imobilní netvoři mívají neuvěřitelnou výzbroj a veliký dostřel. Je třeba útočit najednou se spoustou Point Laserů - samotná jednotka má proti nim šanci asi jako žížala proti tanku. Je výhodné nechat za útočícím svazem plížit mothership a až to bude vážně husté, začít stavět Omni Fightery a Missile Base přímo před dreadnaught.

Pro kampaň je jasným favoritem kombinace Point Laser, Obliterati, Omni Fighter, Missile Base, Switcher, Xplr a opravářské jednotky. Do levelu 57 (Narvek) sice můžete jít rovnou, ale vřele doporučuji nejdřív vyčistit širší část mapy (upgrade za dokončené kvadranty se hodí). Ostatní typy využijete ve speciálních případech. V multiplayeru to je jiné kafe - kupříkladu zatímco na vás kamarád útočí, foldspacujete mu Foldspacer přímo do základny...




Diskusia Príspevkov: 4 Hodnotenie
570 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |