HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 74535 uživatelů

Návody > Star Trek: Starfleet Academy


Zobrazení:13735
Autor návodu:Martin "Kovi" Kovář

Důvěrné

Pouze pro kadety - Udržuj mimo dosah instruktorů Akademie

Skutečnost, že držíš tento dokument v ruce znamená, že ti někteří kadeti věří. Nedej nikomu jinému najevo, že ho máš! Kdyby ho některý z instruktorů Akademie u tebe našel, přišli by o něj všichni další kadeti. Tento tahák je už léta předáván od jednoho kadeta ke druhému, aby jim pomohl s výcvikem. Teď je tu, aby ti pomohl se tvým. Užívej ho rozumně a nedej na sobě znát, že víš něco víc, než co se nechá najít ve Výcvikové příručce kadeta.

Části tohoto dokumentu jsou každý rok aktualizovány, aby se zajistila jeho stálá užitečnost. Očekává se, že uděláš to samé. Doplň ho a předej dalšímu kadetovi poté, co absolvuješ. Ale jen někomu, o kom si jsi jistý, že mu lze věřit! Hodně štěstí.

Ber'taa ClassZáklady

Předtím než nalistuješ část o jednotlivých misích, musíš zvládnout základy. Podívej se podrobně na tento oddíl a dobře si ho prostuduj. Lépe pak porozumíš stanicím na můstku a získáš i několik tipů, jak nejlépe ovládat každou z nich. Také tu najdeš rady, které ti pomohou, když budeš muset jednat s ostatními kadety. A navrch je zde zmínka o bitvách, navigaci a diplomacii. Až si budeš myslet, že jsi to vše už zvládl, měl bys být připraven na část pojednávající o jednotlivých misích.

Stanice na můstku

Jak už víš, na můstku je několik stanic. Měl by jsi je znát dobře, ale neukazuj vždy, jak moc dobře. Instruktor by mohl snadno pojmout podezření, že víš víc, než by jsi měl, a že získáváš rady odjinud. Snaž se být co nejmíň nápadný, když budeš používat ty postupy, které jsou uvedené zde, ale nejsou v oficiální příručce.

Odstraňování škodDamage Control

Ovládnutí stanice, kde určuješ kolik opravářských týmů bude přiděleno ke kterému lodnímu systému, je pravděpodobně klíčovým prvkem k vítězství v bitvách. V bitvách - a každá mise obsahuje nějaký boj - jsou určité systémy důležitější než jiné, a proto můžeš použít "zamykací klávesy" napravo od názvu každého ze systémů, abys si byl jistý, že systémům s vysokou prioritou bude přidělováno maximum, nebo skoro maximum, opravářských týmů.

Zjednodušeně řečeno, systémy uvedené na obrazovce této stanice se nechají rozdělit do tří úrovní priority: První úroveň obsahuje systémy, které se vztahují k obraně lodi a zbraním a je moudré jim "natvrdo" přiřadit osmdesáti až stoprocentní důležitost pro opravářské týmy. Systémy druhé úrovně jsou také docela důležité, ale pouze za určitých okolností - jako třeba když potřebuješ letět okamžitě do dalšího systému, abys pomohl plavidlu pod útokem - obvykle ale není na škodu, když tyto opravy trvají trochu déle. Těmto systémům přiřaď důležitost někde mezi padesáti a osmdesáti procenty. A konečně, systémy s nízkou prioritou. Důležitost u těchto systémů nezamykej, aby počítač mohl automaticky přesouvat více opravářských týmů k systému, který opravu nejvíce potřebuje.

Jako u všech pravidel, i zde je jedna výjimka z těchto směrnic. Když jsi v simulaci, kde musíš během krátkého časového výseku použít určitý systém, pak bys určitě měl zvýšit jeho důležitost pro opravářské týmy. Určitě nechceš prohrát simulaci jen proto, že jsi nezajistil, aby vlečný paprsek pracoval, když to potřebuješ, že ne?

Systémy s vysokou prioritou pro odstraňování škod:
Štíty, trup, phasery, fotony

Systémy se střední prioritou pro odstraňování škod:
Podpora života, warp, impuls

Systémy s nízkou prioritou pro odstraňování škod:
Vlečný paprsek, senzory

Energy AllocationPřidělování energie

Protože je snadnější a rychlejší přidělovat energii stiskem klávesy "E" k vyvolání očíslované nabídky systémů a pak použít klávesy "+" a "-" ke zvýšení nebo snížení toku energie do systému, který jsi si zvolil, budeš pravděpodobně používat obrazovku pro přidělování energie spíše ke zjišťování poškození jednotlivých systémů a k aktivaci záložní energie.

Kolik energie by jsi měl přidělit každému ze systémů? To závisí na stylu, jakým bojuješ: Agresivní hráči, kteří chtějí nepřátele zničit co nejrychleji, zvýší úroveň energie do phaserů a fotonů, zatímco hráči, kteří se více starají o poškození své lodi, zdůrazní štíty. Jako u přiřazování opravářských týmů, jednotlivé systémy, které vyžadují energii, mohou být rozděleny podle důležitosti, kterou mají pro to, aby tvoje loď zůstala netknutá a dostala tě bezpečně zpět ke hvězdné základně. Takže tě nepřekvapí, že systémy, které mají vysokou prioritu, co se odstraňování škod týče, mají rovněž vysokou prioritu z pohledu přidělování energie. Ale nezapomeň, že v některých situacích může být potřeba přidat víc šťávy třeba vlečnému paprsku nebo senzorům.

Pamatuj, že musíš být na žlutém nebo červeném stupni, abys mohl přidělovat energii štítům a na červeném stupni, abys mohl přidělovat energii phaserům a fotonům.

Systémy s vysokou prioritou pro přidělování energie:
Štíty, phasery, fotony

Systémy se střední prioritou pro přidělování energie:
Podpora života, warp, impuls

Systémy s nízkou prioritou pro přidělování energie:
Senzory, komunikace, vlečný paprsek

Constitution ClassOvládání zbraní

Ačkoli můžeš přidělovat energii do phaserů a fotonů buď klávesovými zkratkami nebo na obrazovce pro přidělování energie, dávám přednost použití jezdců na stanici ovládání zbraní: Ta poskytuje velmi vysoký stupeň kontroly nad tím, kolik škody, která zbraň způsobuje.

Obecně řečeno, budeš chtít přidělit více energie phaserům než fotonům. Proč? Z několika důvodů: Jsou přesnější než fotony (kromě toho, když jsi těsně u nepřítele a nemůžeš minout) a s nimi jsi schopen zaměřit specifický systém nepřátelské lodi. To je obzvláště užitečné, když čelíš nepříteli s maskovacím zařízením - znič maskovací zařízení a po bitvě bude dřív, než stačíš říct "tachyonové pole". A protože můžeš nastavit phasery na vyřazení, je to také bezpečný způsob, jak vyřadit warpový pohon, impulsní motory nebo zbraňové systémy nepřátelské lodi, aniž bys ji zcela zničil.

Fotony jsou tou správnou zbraní na zničení štítů nepřátelské lodi a jakmile jsou štíty jednou dole, stačí pouze pár fotonů na proměnění trupu ve hvězdný prach. Proto by jsi měl přizpůsobit přidělování energie pro zbraně na danou misi podle toho, jakému nepříteli budeš čelit. Jestliže je nepřátelská loď rychlá a ovladatelná, přiděl více energie do phaserů, jestliže je pomalá a silná, pravděpodobně to rychleji vyřešíš zvýšením síly fotonů.

Pamatuj, že musíš být na žlutém nebo červeném stupni, abys mohl přidělovat energii štítům a na červeném stupni, abys mohl přidělovat energii phaserům a fotonům.

Komunikace

Protože můžeš volat ostatní lodě rychleji a snadněji stiskem klávesy "H", tak asi tuto stanici navštívíš jedině, když budeš poprvé seznamován s vybavením simulátoru. Sem zamiř, když si nejsi jist určitými cíli mise - jsou vypsány na pravé straně obrazovky.

Vědecká stanice

Je toho spousta, co můžeš dělat na vědecké stanici, ale ne moc toho, co dělat musíš. Tvůj vědecký důstojník ovládá téměř všechny systémy i senzory dlouhého dosahu a vysílat sondy pro scany krátkého dosahu můžeš rychle a snadno z hlavní obrazovky. Ale je to docela sranda, procházet jednotlivými obrazovkami se systémy.

Lodní knihovna

Lodní knihovna je skvělé místo ke čtení o různých systémech, životních formách, plavidlech Federace a dokonce i o legendárních příbězích o slávě, ale pod čarou je třeba uvést, že tu není nic, co je nutné pro dokončení mise.

Navigace

Obvykle tvůj kormidelník zadá kurz k dalšímu cíli, ale během několika misí bude nutné zadat kurz osobně, abys zajistil, že poletíš na správné místo ve správný čas. Naštěstí je zadání kurzu tak snadné, jak to zní: Jakmile se objeví navigační obrazovka, napiš jméno systému, do kterého by jsi rád cestoval a potom klikni na tlačítko "Plot course", které je nahoře na obrazovce. Poté můžeš buď kliknout na "Engage" (na navigační obrazovce) nebo jednoduše vstoupit do warpu kdykoli potom, co zadáš kurz.


Pro velitele kadetů

Jak brzy zjistíš, velet skupině kadetů znamená mnohem víc, než se ujistit, že odvedli svou práci v simulátoru. Jak dobře vyřešíš osobní krize, přímo ovlivní, jak efektivní tvůj tým bude: Čím lépe urovnáš špatnou náladu a čím víc budeš podporovat týmovou práci, tím vyšší bude hodnocení výkonnosti každého člena. A budeš čelit i dalším rozhodnutím - rozhodnutím, která by mohla určit osud nejen tvůj, ale i celé Hvězdné flotily.

David ForesterDavid Forester - velitel kadetů

Stručně - ty. Jako velitel kandidát se snažíš provádět tu nejnáročnější práci, kterou Federace nabízí. Kromě řídících a taktických dovedností, budeš muset udržovat spokojený a efektivně pracující tým, ale budeš muset také porozumět složitostem a záludnostem každé stanice na lodi. Jednoduše řečeno, tady končí sranda a musíš si ujasnit, že každým rozhodnutím, které uděláš, ovlivňuješ životy své posádky a i všech členů Federace.

Geoffrey CorinGeoffrey Corin - navigátor

Tvůj navigátor je dost zvláštní případ. Pochází z jedné z nejbohatších rodin v Alfa Centauri (jednoho z prvních systémů kolonizovaných lidstvem). Geoffrey ve skutečnosti nemusí vůbec nic dělat, a už vůbec ne něco tak náročného jako je práce ve Hvězdné flotile. Říká se, že měl jít do školy pro velitele, ale rozhodl se, že nechce zodpovědnost, která vyplývá z velení lodi. Také se říká, že jeho fotonová torpéda se nikdy neminou.

Jana AktonJana Akton - kormidelník

Tvrdý oříšek na rozlousknutí. Jana pochází z důlní kolonie na Rigel XII v Levintinském prostoru a nikdy neměla snadný život. Ale je rychlá a přesná a zdá se, že svoji práci zná výjimečně dobře. Možná že se časem víc projeví…



Robin BradyRobin Brady - inženýr

Další dost mlčenlivý člen posádky. Robin je opravdový inženýr - cítí se pohodlněji mezi stroji než mezi lidmi. Narodil se a vyrostl v Coloradu na Zemi a je více než obeznámen se všemi přístroji a tlačítky, pomocí kterých tvoje loď letí. Hodnocení říká, že umí rozebrat a přestavět warpový motor v rekordním čase.

Vanda M'GiiaVanda M'Giia - komunikace

Jako dcera prominentního andoriánského velvyslance nemá Vanda ke komunikace daleko. Stejně jako u Geoffreyho Corina je i u Vandy divné, že si vůbec vybrala Hvězdnou flotilu. Většina Andoriánů očekávala, že si vybere profesní dráhu s menší zodpovědností a už vůbec nečekala, že skočí do něčeho tak náročného jako je Hvězdná flotila.

SturekSturek - vědecký důstojník

A v neposlední řadě tu je Sturek, lodní vědecký důstojník. Je to zřejmě jeden z nejslibnějších mladých Vulkánů, kteří za poslední léta přišli. Z jeho rasy, která je známa svými inteligentními lidmi se ozývá samá chvála. Jako typický Vulkán je tento mladý kadet chladný a velmi vzdálený od všech emocí.

Až si tohle zapamatuješ, je tu pro tebe několik vodítek, jak řešit osobní problémy a co by jsi měl dělat v důležitějších bodech zápletky ve hře, abys měl zaručeno, že nejen absolvuješ s poctami, ale také získáš přístup k tajné misi. Není tu dost místa na seznam správných voleb v dialozích, které by jsi měl vybrat v každé situaci (a i kdyby bylo, pravděpodobně by se ti stejně nechtělo se tím probírat), ale tyto tipy by měly vyjasnit, co by jsi měl říct a udělat na různých problémových místech.


Miranda ClassTipy k bitvám, navigaci a diplomacii

Po několika málo misích už budeš mít pravděpodobně slušnou představu o tom, jak by jsi měl zacházet s loďmi a rasami, které potkáš a také si nepochybně začneš vytvářet vlastní navigační a bitevní taktiky. Do té doby, tu ale pro tebe je pár rad do začátku:

Tipy k bitvám

Tipy k navigaci

Naučit se rychle přečíst a zanalyzovat informace na radarovém obraze je životně důležité pro tvůj úspěch. Pokud ti dělá problémy, uvědomit si, zda je nepřítel nad nebo pod tebou, uvažuj o zobrazení (tečce) té lodi jako o špičce šípu. Pokud je čára pod tečkou, znamená to, že šíp míří nahoru a ty by jsi měl zatáhnout dozadu za páku a naopak.

Největším problémem v navigaci je snažit se během bitvy setřást nepřítele, který se dostal na tvých šest hodin - to znamená, že je přímo za tebou a metá na tebe tolik fotonů, že si snad přehřeje komory. Pokud sedíš v plavidle třídy Miranda nebo Constitution, může se ti podařit boj z blízka tak, že se pokusíš otočit v menším poloměru než tvůj nepřítel, ale v lodi třídy Excelsior toho nebudeš nikdy schopen. Takže je nejlepší vyrazit na plnou impulsní energii a snažit se vytvořit co největší vzdálenost mezi tebou a útočící lodí předtím, než se pokusíš se otočit a vystřelit.

Tipy k diplomacii

Když komunikuješ s ostatními plavidly nebo koloniemi, používej zlatou střední cestu: Nebuď pokorný a nesmělý, ale ani zbrklý. Měl by jsi být pevný a umíněný, alespoň ze začátku, ale pokud to nefunguje, nakonec budeš muset zaujmout nějaký jiný postoj (jednání s Gornem v "Cry from the Dark" je dobrým příkladem). Velká výjimka z tohoto pravidla přichází v "The Ultimate Klingon": Měl by jsi ho okamžitě obdivovat a říct mu, jak je velkolepý.

Poslední rada, kterou ti mohu dát ke komunikaci, je dávat dobrý pozor na stopy. Často budeš schopen najít způsob jak nepřítele porazit podle toho, co řekl.


Mise

Toto je nejdůležitější část této příručky. Předpokládá, že jsi už strávil nějaký čas studiem základů a máš potřebné znalosti, abys měl šanci se misemi probít. Následuj přesně tyto postupy a neměl by jsi mít problémy s jejich zvládnutím. Ale pamatuj, ať žádný instruktor nepojme podezření, že by jsi mohl mít zvláštní pomoc!

Target Practice"Target Practice"
Před začátkem této mise si můžeš zvolit, v jaké třídě lodi poletíš. Čím větší bude tvoje loď, tím těžší bude mise. Jako dobrý kompromis se zdá loď třídy Miranda.

I staletí poté, co lidé dávno na válku zapomenou, stroje, které za účelem ničení sestrojili, bojují dále. Tvým cílem v první misi je zničit dvě minová pole, která ohrožují životy občanů Federace.

Dříve než se rozletíš na první souřadnice, rozděl opravářské týmy a přiděl energii pro stav nejvyšší pohotovosti.

Leť do systému S1222, znič všechny miny: Leť do systému S1222. Po příletu přejdi na červený stupeň. Znič všechny miny. Potom zaměř loď, která miny ovládala, přepni phasery na vyřazení a loď vyřaď.

Leť do systému S1622, znič všechny miny: Leť do systému S1622. Ještě jednou znič všechny miny. Vyřaď i druhou loď ovládající miny z boje. Přesuň se do vzdálenosti 2 500 jednotek (nebo menší) a vezmi loď do vleku (klávesa "T"). Vrať se ke hvězdné základně.

Routine Deployment"Routine Deployment"
Loď: USS Banting
Třída: Oberth

Kelsi - rasa, která vymřela již před více než 100 000 lety - zamořila svůj prostor nebezpečnými bójemi. Naše sonda v systému Huron přestala fungovat právě kvůli nim. Tvým úkolem je vyměnit tuto sondu a v případě potřeby i chránit artefakty, které po rase Kelsi ještě zbyly. Rutinní mise.

Leť do systému Huron, proveď scanování: Leť do systému Huron. Po příletu zaměř nějakou bóji nebo trosky a vyšli sondu. Nezaměřuj ale bóji číslo 1. Právě tu ukradne "Khyzag" a zmizí s ní do systému Onyx.

Leť do systému Onyx, zastav "Khyzaga": Zamiř do systému Onyx. Přejdi na žlutý stupeň. Zaměř bóji 1. Přibliž se na 2 500 jednotek (nebo méně) a zachyť ji. Zavolej Hvězdnou flotilu. Rotherot ti přikáže, abys bóji odtáhl od planety, a pak ji zničil. Zadej tedy zpětný chod (není vždy potřeba) a couvej, dokud ti Sturek neřekne, že teď už můžeš bóji zničit, aniž by jsi tím ovlivnil planetu. Bóji uvolni, ale nenič! Místo toho zaměř "Khyzaga" a vydej se k němu. Až budeš ve vzdálenosti minimálně 10 000 jednotek, zavolej ho. Protože ti neodpoví přejdi na červený stupeň a zaútoč na něj. Až se některá část jeho lodi na senzorech zbarví do červena, řekne Rotherot, abys "Khyzaga" kontaktoval. Udělej tak a domluv se s ním dle libosti, ale diplomaticky. "Khyzag" tě bude po rozhovoru následovat. Vrať se k bóji 1 a vezmi ji opět do vleku. V této chvíli se už můžeš vrátit na žlutý stupeň. Jdi k navigátorovi a zadej kurz zpět do systému Huron. Zde opět zaměř nějakou bóji, přibliž se k ní alespoň na 2 000 jednotek a pusť ji. Pak se vrať ke hvězdné základně.

Uninvited Guests"Uninvited Guests"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

V tomto scénáři musíš ochránit systém Epsilon před spojenou flotilou romulanských a klingonských plavidel, která překročila Neutrální zónu a postupuje k Epsilonu IV. Hvězdná flotila má podezření, že Klingoni chtějí provést trestný útok na kolonisty na této planetě. Tvým úkolem je ochránit kolonisty, dokud nedorazí posily - aniž by jsi rozpoutal válku.

Dříve, než uděláš něco jiného, jdi ke stanici pro odstraňování škod a přiděl maximum (nebo skoro maximum) opravářských týmů ke štítům, trupu, phaserům, fotonům a podpoře života. Během bitvy nebudeš potřebovat warpový pohon, a kdyby utrpěl nějakou škodu, nebude trvat dlouho ho opravit. Potom vyhlas červený stupeň a přiděl další energii fotonům, phaserům a štítům. Vrať se zpět na zelený stupeň, abys měl dost energie pro okamžitý warp.

Ochraň "Aurigu": Jakmile se pokusíš letět do systému Epsilon, obdržíš nouzové volání z medusanské nákladní lodi "Auriga" - útočí na ní klingonský "Bird of Prey". Když se dostaneš na místo, dorazí další "Bird of Prey" a demaskuje se. Co nejrychleji znič jednoho z nich. Pokud to neuděláš rychle, obdržíš nouzové volání z "Draku", zatímco bude "Auriga" stále pod útokem. Poté, co zničíš obě lodi "Bird of Prey", začni s opravou štítů.

Podle toho, jak dlouho ti trvá zničit Klingony, obdržíš buď nouzové volání z "Draku" nebo budeš mít šanci pokračovat ve své původní misi v systému Epsilon.

Ochraň "Drakea": To je zcela jasné: Poraz dvě klingonské válečné lodi v bitvě. Ale pokud jsi utrpěl v předchozí bitvě příliš škod, může být dosažení vítězství docela obtížné.

Leť do systému Epsilon: Když vstoupíš do systému Epsilon, zjistíš, že kolonisté byli napadeni, a že guvernér Ryan je vězněn na palubě těžkého klingonského křižníku "D7". Zaútoč na křižník "D7" a dej mu co proto. Jakmile přijde o štíty, snaž se guvernéra přenést k sobě na palubu. Až se ti to podaří, vyřiď i Romulany.

Hide and Seek"Hide and Seek"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

Federace má podezření, že klingonský guvernér Kumas, který vedl útok klingonských a romulanských lodí na Pascal II, je odpadlíkem, který jedná bez oprávnění impéria. Navíc, jeden z romulanských válečných ptáků bojujících u Pascalu II napadl dvě lodě Federace - "USS Demeter" a "USS Alexandrii". "Demeter" byl zničen, ale warpové motory romulanské lodi byly poškozeny. V tomto scénáři se spojíš s "Alexandrií" a "USS Rutherford", aby jste našli poškozenou romulanskou loď.

Dostaneš se do těžké bitvy, takže předtím než odletíš k Pascalu II, přiděl opravářské týmy tak, abys zajistil integritu všech systémů potřebných v bitvě - štítů, phaserů, fotonů a trupu. Přejdi na červený stupeň a přiděl co nejvíce energie do fotonů a phaserů, abys stále měl alespoň normální úroveň štítů. Pak se přepni zpět na zelený stupeň, abys mohl vstoupit do warpu.

Leť do systému Pascal: Forester bude automaticky souhlasit se Sturekovým nápadem, jak najít romulanskou loď. Když Sturek navrhne soustředit hledání na jedno místo, vstup do warpu. Přiletíš k planetě a ke zbytkům "Demetera", které jsou téměř přímo před tebou. Jdi na červený stupeň a znič "Demetera", aby ti nepřekážel na radaru během bitvy. Pak se otoč doprava, abys měl planetu uprostřed obrazovky a přibližuj se k ní.

Najdi Romulany: Romulanská loď se demaskuje na levé straně planety. Okamžitě zaměř její warpový pohon a začni pálit ze všeho, co máš - jestli unikne, tvoje mise skončí neúspěchem. Sleduj ji a znič ji za každou cenu. Jakmile ji začneš pronásledovat, objeví se dvě klingonské válečné lodi, ale "Rutherford" a "Alexandria" by je měly zdržet dost dlouho na to, abys měl šanci dodělat Romulany. Jakmile budou Romulané zničeni, pomoz "Alexandrii" a "Rutherfordu" v jejich boji proti klingonským lodím. Až z nich zbude vesmírný prach, vyraz zpět ke hvězdné základně.

Nothing Ventured"Nothing Ventured"
Loď: USS Tempest
Třída: Miranda

Útočníci napadli nákladní lodě na okraji galaxie. Tvým úkolem je hlídat čtyři sektory (Churchill, Allendon, Montgomery a Mountjoy) a pokusit se zjistit, co jsou útočníci zač, a odkud pocházejí. Poznámka: Možná budeš muset splnit tyto cíle v odlišném pořadí, než jsou zde uvedeny v závislosti na tom, jak dlouho ti bude trvat každý z nich dokončit.

Předtím než vyrazíš, nezapomeň rozdělit opravářské týmy a přidělit energii tak, jak to upřednostňuješ v bitvě - během této simulace se budeš potýkat s novými protivníky.

Scanuj Allendon II: Pokud si pospíšíš, můžeš tuto planetu oscanovat dříve, než obdržíš nouzové volání z "Motherlode". Pokud ne, můžeš se sem později kdykoliv vrátit.

Ochraň "Motherlode": Dříve, než můžeš začít s hlídáním, obdržíš nouzové volání z "Motherlode" v systému Churchill. Leť tam, jdi na červený stupeň a zaměř "Pinters Folly". Zasáhni ji jedním výstřelem z phaserů a ona se vzdá. Zavolej "Motherlode", pak "Pinters Folly" a potom opět "Motherlode". Poslechni si jejich argumenty, pak přiděl senzorům maximální množství energie a oscanuj "Motherlode". Poté, co obdržíš výsledky scanování, zavolej "Pinters Folly" - kapitán se nesměle omluví a přeruší útok. Na závěr zavolej "Motherlode". Její kapitán di poděkuje a všichni odletí pryč.

Scanuj Churchill II: Ačkoli už jsi ve správném systému, budeš potřebovat jít do navigace a zadat kurs k Churchillu II, aby dokončil tento cíl. Samozřejmě že se můžeš vrátit kdykoliv později a oscanovat ji.

Scanuj Montgomery II: Oscanuj tuto planetu.

Ochraň nákladní loď: V určitém okamžiku obdržíš nouzové volání z nákladní lodi "Leipzig" v systému Laurier. Ujisti se, že jsi vrátil energii pro senzory zpět na normál a pak vyraz na záchranu "Leipzigu". Loď útočící na "Leipzig" odletí do systému Walpole.

Leť do systému Walpole: Po příletu do systému Walpole zjistíš, že lodi velí Venturián. Zavolej ho, ale buď si vědom toho, že každá tvoje odpověď povede k bitvě. Poté, co porazíš venturijské lodi (relativně snadno), vrať se a oscanuj ty planety, které jsi ještě nenavštívil a vrať se ke hvězdné základně.

Into the Abyss"Into the Abyss"
Loď: USS Tempest
Třída: Miranda

Cíl této mise se zdá být dost snadný: Navštívit tři systémy v mlhovině Abyss a zničit navigační transpondéry, které používají Venturiáni. Během této mise se dozvíš o důvodu venturijské agrese a o záhadné bytosti nazývané prelát Alshoff.

Znič transpondéry Alfa: Leť na první souřadnice. Jdi na červený stupeň a zvyš sílu senzorů na plno, abys vykompenzoval účinek mlhoviny. Až venturijská loď zaútočí, opětuj palbu, dokud se Dorboha, venturijský kapitán, nevzdá. Zvol si možnost přenést jeho a jeho posádku na svou loď. Znič všechny transpondéry jedině za použití phaserů - fotony budeš vážně potřebovat až později v průběhu této mise. A něco velmi důležitého: Počkej, dokud nebudou všechny poškozené systémy opravené předtím, než zamíříš k beta transpondérům!

Znič transpondéry Beta: Znič všechny venturijské lodi, na které narazíš (žádný problém), potom znič transpondéry. A opět šetři co nejvíce fotonovými torpédy a hlídej si hladinu podpory života - z nějakého důvodu je třeba ji kvůli kombinaci venturijských zbraní a účinků mlhoviny stále opravovat.

Znič transpondéry Gama: Dvě venturijské lodi - lehký a středně těžký křižník - se budou snažit zabránit ti ve zničení transpondérů. Tady se budou hodit fotony, které jsi si našetřil. Nejdříve se zaměř na středně těžký křižník (má větší palebnou sílu). Poté, co budou obě lodi zničeny, rozdrť venturijskou základnu a dokonči misi eliminací transpondérů.

The Barrier"The Barrier"
Loď: USS Tempest
Třída: Miranda

Akce venturijských nájezdníků nejsou typickým projevem Venturiánů. Při pokusu ukončit tyto útoky, poveze "USS LaGrange" několik venturijských diplomatů na velitelství venturijských nájezdních jednotek a tvým úkolem je doprovázet loď a zajistit její bezpečný let. To by měla být rutinní mise, bezpečná až na jednu věc: tvůj cíl leží za galaktickou bariérou.

Doprovázej "LaGrange": Téměř okamžitě po začátku mise, jsou "LaGrange" i hvězdná základna napadeny třemi venturijskými loďmi. Asi to nebude právě to, co by udělal Kirk, ale jakmile začne mise, zadej plný zpětný impulsní chod (Shift + nula) a vypadni odtud - není vůbec nic, co bys mohl udělat pro záchranu "LaGrange" a hvězdná základna se o sebe umí postarat. Leť stále na plný zpětný chod, dokud tě nezavolá Hvězdná flotila - to znamená, že všechny lodě Venturiánů byly zničeny. Prostě, ať uděláš cokoliv, neútoč na venturijské lodě! Když dostaneš jeden dva zásahy, ztratíš štíty a budeš muset čekat, než budou opraveny, předtím než můžeš pokračovat v misi.

Bohužel, ve většině případů tato taktika selže a na tebe zaútočí jedna venturijská loď. Naštěstí to je lehký křižník, který je už poškozen. Nebude tedy problém ho dorazit. A pokud by tvoje štíty utrpěly během boje nějakou škodu, musíš počkat, dokud nebudou zpět na 100 procentech, předtím než odletíš k dalšímu cíli.

Předtím než prolétneš galaktickou bariérou, musíš přiřadit opravářské týmy a přidělit energii tak, jak to upřednostňuješ při bitvě - brzy se dostaneš do nesnází. Pamatuj si, že když přidělíš moc energie do štítů, fotonů a phaserů, nebudeš moci vstoupit do warpu, pokud nepřejdeš z červeného stupně na zelený, ale to vůbec nevadí, protože můžeš vždy přejít zpět na červený stupeň, až dorazíš.

Prozkoumej Omegu 12-300: Až přiletíš do systému Omega 12-300, porouchá se ti warpový pohon a zavolá tě Alshoff. Jakákoliv odpověď vyústí v bitvu. Znič venturijské lodi, které na tebe zaútočí, pak zastav a oprav všechny škody, které ti vznikly. Po dokončení všech oprav se přibliž ke čtyřem venturijským lodím a předělanému meteoru. Až se dostaneš do dosahu, vyber si jednu z lodí a vystřel na ni. Pokud na tebe nezaútočí ani přibližně po deseti zásazích, zaměř další loď. Pokračuj v tom, dokud na tebe jedna nezaútočí. Právě na této lodi je Alshoff. Znič ji a tvoje warpové pole se obnoví. Oscanuj všechny zbývající lodi a předělaný meteor (venturijskou základnu) předtím, než vyrazíš zpět ke hvězdné základně.

Divide and Conquer"Divide and Conquer"
Loď: USS Tempest
Třída: Miranda

Tvým úkolem je monitorovat pokus lodi "USS Hawking" použít nabité tachyonové částice ke zvýšení účinnosti standardního warpového pohonu. Předtím, než začneš misi, připrav opravářské týmy na bitvu, pak jdi na červený stupeň a přiděl energii štítům a zbraním. Vrať se na zelený stupeň.

Leť do systému Alfa Herculae: Leť do systému Alfa Herculae a monitoruj experiment, který provádí "USS Hawking". Zatímco bude projekt probíhat, zaútočí na "Hawking" "Bird of Prey" (Klingoni si myslí, že pracujete na novém projektu Genesis). I když zničíš Klingony, výsledkem experimentu bude zdvojení tvojí lodi. Tvoje druhé já vezme svou loď do systému Dante.

Leť do systému Dante, ochraň ho, leť do systému Alfa Herculae: Sleduj druhou loď do systému Dante. Zaměř impulzní pohon a pal do něj z phaserů, dokud úroveň jeho poškození nedosáhne téměř kritické úrovně (na tvým senzorech bude žlutý). Až se to stane, změň palbu z phaserů na vyřazení a pal, dokud nevyřadíš pohon, potom phasery nastavenými na vyřazení zaměř phasery druhé lodi a střílej, dokud nebude loď úplně neškodná. (Můžeš druhou loď zavolat, ale pro dokončení mise to není nutné - tvé druhé já jednoduše řekne, že se chce mstít, a že ho nemůžeš zastavit). Použij vlečný paprsek a dotáhni ho zpět do systému Alfa Herculae.

Přibliž se k "USS Hawking", vrať se ke hvězdné základně: Leť směrem k "Hawkingu" a tvoje lodi budou opět spojeny do jedné. Vrať se ke hvězdné základně a řekni Chekovovi o svém zážitku.

Cry from the Dark"Cry from the Dark"
Loď: USS Tempest
Třída: Miranda

Hvězdná flotila přijímá bezpočet podprostorových nouzových volání od všech známých - a několika neznámých - životních forem. Všechna volání, která jsou zřejmě vysílána automatickými nouzovými majáky, pocházejí ze systému Heeya, který se nachází hned vedle prostoru kontrolovaného Gorny. Tvým úkolem je zjistit, co se to tam vlastně děje.

Předtím než odletíš do systému Heeya, jdi ke stanici pro odstraňování škod a přidělování energie a připrav opravářské týmy a přidělování energie na bitvu.

Leť do systému Heeya: Když se dostaneš do systému Heeya, objevíš, že nouzová volání pocházejí od Mimiků - organismů žijících ve vesmíru, kteří příliš neoplývají inteligencí, ale mají schopnost vytvářet podprostrové zvuky. Gornská loď - "Sweet Song" - unáší Mimiky na svoji planetu pro zábavu. Zeptej se Stureka ohledně úrovně inteligence Mimiků a dozvíš se, že se Gornské lodi bojí. Buď pevný a řekni kapitánovi "Sweet Songu", aby opustil systém. Odletí, ale až poté, co pohrozí povoláním Gornské královské flotily.

Ochraň organismy: Poté, co "Sweet Song" odletí, navrhne Sturek přemístění Mimiků do podobného hvězdného systému. Neuposlechni jeho rady. Místo toho, řekni M'Gii, aby uvědomila Hvězdnou flotilu o vaší situaci a udržuj orbitu kolem planety.

Krátce poté se objeví gornské vojenské plavidlo - "Long Flame". Buď pevný, ale diplomatický a můžeš tak dosáhnout kompromisu, podle kterého bude Federace i gornská flotila hlídat tento systém, aby byli Mimici chráněni před pytláky. Jakmile tak uděláš, jdi na červený stupeň - "Sweet Song" a ještě jedna gornská sklízecí loď zahájí útok. Nejdříve vyřaď "Sweet Song" a pak by to mělo být už bez problémů. Vrať se ke hvězdné základně.

Escalation"Escalation"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

Tohle je dost snadné: zaútočíš třikrát za sebou na nový klingonský těžký křižník s krycím jménem "Ber'taa". Poprvé ti budou pomáhat dvě lodi třídy Miranda. Podruhé ti bude asistovat jedna loď třídy Miranda a potřetí musíš bojovat sám. Nezapomeň jít na červený stupeň a zvýšit počet opravářských týmů k phaserům, fotonům, štítům, trupu a podpoře života na maximum a zamkni je (podle potřeby sniž ostatní). Udělej to co nejrychleji a vrať se na obrazovku s výhledem. Za každou cenu se vyhni předku "Ber'ty"! Měj stále vysokou rychlost, používej strategii zásah-a-pryč a snaž se zůstat nad nebo pod "Ber'tou". Takto maximalizuješ škody, které způsobíš a minimalizuješ své vlastní. Střílej nepřetržitě na zadní část, spodek nebo strany "Ber'ty". Když se přiblížíš moc, stáhni se do vzdálenosti 3 000 až 4 000 jednotek, pak se otoč a opět pal. Takto to dělej, dokud ji nezničíš. Jo a ještě jedna věc: Hodně štěstí!

Revenge"Revenge"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

Hvězdná flotila ztratila kontakt s celým systémem Aegis, sídlem stanice Ceti-Prime a mlhovina Hyperion blokuje všechny senzorové scany. Tvůj úkol: zjistit, co se stalo.

Leť k Egeu, prohledej vězeňskou kolonii: Když dorazíš k Egeu, zjistíš, že zdejší vězeňská kolonie byla zničena, a že na planetě nejsou žádné známky života. Pokračuj ke stanici Athena.

Prohledej stanici Athena, zachraň správce: Jdi na červený stupeň, jakmile ti Sturek řekne, že se blíží "Oberon", ale neútoč, dokud nezaútočí on. A až budeš opětovat palbu, zaměř jeho zbraně. Po několika vteřinách bitvy ti McNeil řekne, že drží správce vězení jako rukojmího, a že chce výměnnou tvoji loď. Odpověz mu, že máte poškozené transportéry, abys získal trochu času Bradymu a Sturekovi, aby mohli vymyslet plán. Zůstaň co nejblíže "Oberonu" - ale poté, co ti řekne, že drží správce jako rukojmího, na něj nestřílej! (Jestliže si vybereš jiný směr rozhovoru, než výmluvu na transportér, můžeš i tak uspět v této misi). Až ti řeknou, že máte příkazové kódy, přenes správce na palubu (musíš být v dosahu transportéru). McNeil buď skočí do warpu a zmizí v mlhovině nebo zůstane a bude bojovat až do konce.

Neutralizuj McNeila, leť do systému Aeres: Pokud se McNeil schová v mlhovině, leť za ním. Pokud ne, doraz ho na místě. V mlhovině zvyš sílu senzorů na maximum, abys mohl zaměřit "Oberon". Je jedno, jestli vrátíš "Oberon" nebo ne, takže ho buď můžeš rozmetat na cimprcampr nebo nechat McNeila "jenom" spáchat sebevraždu spuštěním autodestrukční sekvence na palubě "Oberonu".

Carry a Big Stick"Carry a Big Stick"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

Zdá se, že Kumas skutečně jednal bez oprávnění Klingonské vysoké rady, která mu nařídila, aby se za své činy omluvil - a protože ty jsi byl velitelem, který ve všech incidentech zastupoval Federaci, musíš právě ty přijmout jeho omluvu. Musíš letět na klingonskou stanici K-28, kde se setkáš s Kumasem a dalšími klingonskými představiteli.

Předtím, než vyrazíš do systému Deznah, připrav opravářské týmy a přiděl energii tak, jak to upřednostňuješ v bitvě, pak se vrať na zelený stupeň. Pamatuj: Nezvedej štíty ani nenabíjej zbraně, dokud na tebe nezaútočí.

Leť do systému Deznah: Klingonský křižník pod velením Kamathe, který tě nařkne z toho, že vezeš příliš mnoho dilithia, tě oscanuje. Nezáleží na tom, jak odpovíš - odtáhne s prázdnem.

Přijmi omluvu: Potom, co se od tebe křižník otočí, vyraz ke stanici, ale snaž se zůstat vzadu za lodí vedenou Kamathem. Až se dostaneš do blízkosti stanice, nařídí Kumas Kamathovi, aby tě napadl. Jdi na červený stupeň a zavolej romulanskou válečnou loď. Řekni romulanskému kapitánovi, že Kumas podvedl impérium a způsobil diplomatický incident (můžeš ho také jednoduše požádat o pomoc). Romulané ti pak pomohou v boji s křižníkem. Nezapomeň proti křižníku používat taktiku zásah-a-pryč a udržovat vysokou rychlost. Ať uděláš cokoli, nesmíš dopustit, aby si tě vzal křižník na mušku ze svých předních zbraní! Poté, co zničíš křižník, vrať se zpět ke hvězdné základně.

Diplomatic Immunity"Diplomatic Immunity"
Loď: USS Agincourt
Třída: Constitution

Zvýšené pirátství v sektoru Stygia blízko Klingonské neutrální zóny přimělo Hvězdnou flotilu, aby tam poslala loď na průzkum. Budeš hlídat tři sektory - Charybdis, Cerebus a Damocles a navíc musíš dodržovat Organianskou mírovou smlouvu. Přiděl opravářské týmy a energii jako vždy, protože budeš brzy bojovat.

Hlídej Cerebus: Jakmile dorazíš do systému Cerebus, obdržíš nouzové volání z nákladní lodi. Leť na její souřadnice, jdi na červený stupeň a znič útočící lodě. Pokud budou tvoje štíty hodně poškozeny, zastav a před tím, než budeš pokračovat dál, je oprav.

Hlídej Charybdiss: Leť do dalšího sektoru. Vulkánská nákladní loď "Sunrider" dorazí též a sdělí ti, že několik klingonských plavidel útočí na civilní nákladní loď v systému Damocles.

Hlídej Damocles: Až dorazíš, přejdi okamžitě na červený stupeň a snaž se vyhnout příliš mnoha zásahům od klingonských lodí. Většina odletí pryč. Když tak udělají, zaměř nákladní loď, která má na palubě klingonská rukojmí a vystřel na ni phasery nastavenými na vyřazení (klávesa "F"). Poté, co bude loď vyřazena, přibliž se do transportní vzdálenosti (přibližně 1 500 metrů) a přenes rukojmí na palubu "Agincourtu". Pak leť ke hvězdné základně.

Ochraň hvězdnou základnu: Pokud okamžitě po příletu ke hvězdné základně otevřeš volací frekvenci, nebudeš muset tento úkol vůbec plnit. Takže si pospěš. Hvězdnou základnu totiž napadne několik lodí. Rychlým zavoláním základny se vyhneš těžké bitvě.

Kobayashi Maru"Kobayashi Maru"
Loď: USS Ranger
Třída: Constitution

Lidi, to se nedá vyhrát. A tak jedinou cestou jak ven, je čítovat - takže jediným rozhodnutím je, jak čítovat. Musíš si vybrat mezi snížením inteligence Klingonů - čímž půjdou lodě Klingonů snadněji zničit - nebo přinucením Klingonů respektovat a bát se tvé osobnosti. Vyber si respekt a strach, a až přiletíš na pomoc "Kobayashi Maru", zavolej Klingony. Jakmile jim řekneš své jméno, otočí to domů a nechají tě použít vlečný paprsek k odtáhnutí "Kobayashi Maru" do bezpečí.

Samozřejmě, že můžeš zkusit vyhrát čestně a poctivě…

Balance of Terror"Balance of Terror"
Loď: USS Ranger
Třída: Constitution

Máš za úkol prověřit dvě stanice v Romulanské neutrální zóně, které se záhadně odmlčely. Přiděl opravářské týmy a energii podle svého oblíbeného bojového nastavení (možná se budeš muset vrátit na zelený stupeň, abys měl dost energie pro warpový pohon).

Leť do sektoru S1241, leť do sektoru S1422, leť do systému Anansi: Scanování Stanice 2 v systému S1421 odhalí, že byla zcela vyhlazena a to samé platí i o Stanici 3 v sektoru S1422. Po scanování Stanice 3 obdržíš nouzové volání z nákladní lodi "Hazardi" v systému Anansi, na kterou útočí klingonský "Bird of Prey". Leť tam a znič klingonskou loď. I když to může znít jako jasná rada, musíš udělat vše pro to, abys minimalizoval poškození, která utrpíš, protože budeš brzy konfrontován s dalším nepřítelem.

Leť do sektoru S1423, zastav Romulany: Poté, co porazíš Klingony, obdržíš zprávu ze Stanice 4 v sektoru S1423 - neznámý nepřítel na ně útočí. Leť ke Stanici 4 a napadni romulanskou loď. Bude se stále maskovat a demaskovat, ale nemělo by ti dělat problém ji porazit, pokud se nebudeš moc flákat, navíc když ti Sturek říká, kde přibližně se Romulané nachází.

Romulanského "Válečného ptáka" neznič! Pal naplno z phaserů a fotonů, dokud se některá z částí nezbarví do ruda a pak se pokus vyřadit plavidlu warp a zbraně. Kdybys loď zničil, aniž by ses nejdříve pokusil ji vyřadit, Rotherot by tě pokáral, že ses nesnažil přivést něco tak cenného, jako je neporušená romulanská loď.

The Best Laid Plans"The Best Laid Plans"
Loď: USS Ranger
Třída: Constitution

V této misi máš pomoci Romulanům získat zpět ukradený romulanský artefakt. Odletíš do systému Piachi, kde se setkáš s romulanskou velvyslankyní Tenek a poté společně kontaktujete záhadnou osobu známou jako Tharos Greenly, která by mohla mít informace o krádeži.

Leť do systému Piachi: Jako obvykle přiděl opravářské týmy pro opravy v bitvě. Jdi na červený stupeň a leť do systému Piachi. Tam si promluv s Jasminou Lee, prezidentkou Piachi II. Řekne, aby jsi hlídal před potížisty. Po skončení rozhovoru s prezidentkou se před tvojí lodí objeví romulanksý "Válečný pták" s velvyslankyní Tenek. Přátelsky si s ní promluv.

Promluv si s Greenlym: Až Romulanka ukončí "rozhovor", přiletí tři lodě. Jejich vůdkyně, Harmony Wight, řekne, že mluví jménem lidí Piachi II, a že chce zabít Romulanku. Buď pevný a varuj ji, že útok na tvoji loď by vedl k intervenci Federace. To ti poskytne několik minut, abys se mohl dostat ke Greenlymu.

Vstup do warpu a vyraž na Greenlyho souřadnice. Zaměř ho a přibližuj se k němu. Sám tě zavolá. Nedotírej na něj (ujisti ho, že tu nejsi, abys ho zajal, ale že se ho chceš zeptat na artefakt) a on ti prozradí, o kom si myslí, že je zloděj.

Potom co si s ním promluvíš a zjistíš, co ví, zaútočí na tebe tři Harmoniny lodě. Rychle je vyřiď, protože jdou i po Tenek. Nezapomeň provést úplnou opravu, předtím než odletíš do systému Regas.

Pomoz Tenek, zastav Hornovou v systému Regas: Až se dostaneš do systému Regas, zaútočí na tebe "Válečný pták". Potom co ho zničíš, se tě klingonská loď "D7" zeptá, kde je artefakt. Dostaň se do co možná nejlepší útočné pozice, protože jakmile zjistí, že nejsi Horn, vypálí na tebe. Znič ji a pak se vrať ke hvězdné základně.

The Sun God"The Sun God"
Loď: USS Ranger
Třída: Constitution

Tvým úkolem zde je vyšetřit zhroucení slunce v systému Thaxius, a až se tam dostaneš, narazíš na starého přítele.

Prozkoumej systém Thaxius: Leť do systému Thaxius. Zavolej kolonii, abys si promluvil s Thomasem Hornem - ano, Thomasem Hornem, který je náhodou otcem Margarety Hornové. Protože senzory kolonie byly poškozeny masivní EMP vlnou, neví, že by se z jejich slunce mohla za pár dní stát nova. Vše, co ti může Horn říci je, že EMP vlna přilétla přímo ze slunce.

Leť na souřadnice blízko slunce a oscanuj asteroidy, které tam najdeš. Bude tam Sluneční příšera, ale neútoč na ni: Jakmile uslyšíš hlášení "course laid in", leť zpět k Thaxiu I a promluv si opět s Thomasem Hornem. Brzy poté se odmaskují "Raven" a "Válečný pták" a budou chtít, abys opustil systém. Nepoužij jméno Tenek při odpovědi Romulanovi a bitva započne. Znič "Válečného ptáka" a zavolá tě Margareta Hornová. Potom co ukončí přenos, si opět promluv s Thomasem Hornem. Řekne ti, jak upravit phasery, aby byly účinné proti Sluneční příšeře.

Zastav Sluneční příšeru: Vrať se zpět na souřadnice se Sluneční příšerou a zasáhni ji jednou ranou ze svých phaserů. Usne, ale ne dříve než vyšle vlnu, která vyřadí senzory a warpový pohon. Klingonský křižník "D7" se objeví a ty ho budeš muset najít bez radaru. Naštěstí to není tak těžké a jakmile ho zničíš, všechny tvé systémy opět naběhnou.

End Game"End Game"
Loď: USS Paris
Třída: Excelsior

Konečně budeš mít šanci vrátit ukradený romulanský artefakt a zároveň zjistit, o co Margaret Hornové celou tu dobu šlo.

Než začneš, musíš si promluvit s Tenekem a Duk'retem. Řekni Tenekovi, že jí pomůžeš a při rozhovoru s Duk'retem si vyber ty nejuctivější odpovědi předtím, než mu řekneš, že vrátíš rebely do Klingonského impéria, aby čelili obžalobě (ale můžeš k němu být i hrubý a stále vyhrát misi).

Leť do systému Thaxius: Jakmile přiletíš, vrazí do systému romulanský těžký křižník a klingonský křižník "D7" a vyrazí k pásu asteroidů blízko slunce. Nechej Teneka a Duk'reta zaútočit na lodě rebelů, zatímco ty poletíš za Hornovou.

Zajmi Margaretu Hornovou, získej zpět artefakt: Až vystopuješ Hornovou, nevyraz přímo k ní, ani na ni nestřílej! Místo toho zaútoč na druhý romulanský těžký křižník, který se objeví blízko slunce a poraz ho. Potom zavolej Hornovou (možná tě zavolá dříve ona). Až se zeptá, jestli ji necháš zničit Sluneční příšeru, řekni ne a Brady ji automaticky transportuje z "Ravenu".

Odlákej Sluneční příšeru pryč: Jakmile budeš mít Margaretu Hornovou na palubě, přibliž se k "Ravenu" a použij vlečný paprsek. Až ho budeš mít ve vleku, vyraz pryč od slunce na maximální impuls. Sluneční příšera tě bude pronásledovat a zničí "Ravena". Pak odtáhne pryč a ty se budeš moci vrátit ke hvězdné základně. Tato mise je ale velmi náladová, a tak odlákání sluneční příšery je věc především náhody!

Smugglers Den"Smugglers Den"
Loď: USS Ranger
Třída: Constitution

V této misi musíš letět do systému Lambda Trianguli a dopravit pašeráka Marcaie zpět na základnu. Marcai má tak cenné informace, že je Federace ochotna přehlédnout jeho nechvalně známou minulost, takže by jsi ho měl raději dostat bezpečně zpět.

Leť do systému Lambda Trianguli: Když poprvé zavoláš Marcaie, požádá tě, abys přiletěl blíže. Jakmile tak uděláš, zaútočí na Marcaie lehký romulanský křižník. Ochraň Marcaie a znič Romulany. Právě když budeš s Romulany končit, spustí autodestrukci. Zavolej Marcaie a on ti řekne, že je připraven jít - souřadnice budou zadány automaticky tvým navigátorem. Leť tam.

Přeprav Marcaie na hvězdnou základnu: Až zastavíš, zjistíš, že tě Marcai poslal do systému Draconis. Přímo před tebou bude několik asteroidů. Potom co přiletí Marcai, vynoří se dvě venturijské lodě, které se dosud skrývaly mezi asteroidy a zaútočí na tebe. Znič je obě.

Potom co zničíš Venturiány, můžeš zavolat Marcaie a zjistíš, že už s tebou nechce letět. Přepni phasery na vyřazení a zaměř jeho impulzní motory. Střílej, dokud nevypadnou, pak použij vlečný paprsek a vrať se ke hvězdné základně.

Common Ground"Common Ground"
Loď: USS Paris
Třída: Excelsior

Leť k Astareii III, najdi ztracené lodě, prohledej systém Hashapur: Až doletíš k planetě Astarea III, zjistíš, že tu nejsou ani klingonské, ani romulanské, ani gornské lodě. Velvyslanec Varo to vysvětlí tak, že zmizeli poblíž systému Hashapur a požádá tě, abys tam letěl a podíval se po nich.

Prohledej systém Hashapur: Leť do systému Hashapur. Protože tu nenajdeš nic zajímavého, pokračuj do systému Divan.

Prohledej systém Divan, prohledej “Well of Discord”: Další souřadnice tvého pátrání jsou trochu živější: Když dorazíš do systému Divan, najdeš nákladní loď “Mothers’s Pride”, na kterou útočí venturijští piráti. Znič Venturiány (jednoduchý úkol), pak vyraz k “Well of Discord”. Tam najdeš všechny ztracené lodě. Nepřecházej na červený stupeň - jestliže tak uděláš, když přiletíš, zaútočí na tebe hromadně.

Poté, co si promluvíš s několika kapitány, zjistíš, že se zdá, že všichni chtějí mír. Ujisti se, že máš sklopené štíty. Zavolej venturijskou loď (budeš muset projet dolů seznam lodí pomocí “šipky dolů” nebo můžeš jít ke komunikační stanici, kliknout na venturijskou loď a pak na “Hail”). Je mnohem hovornější, než zbytek a odhalí, že je ovládán nějakým druhem životní formy. Jakmile ukončí rozhovor, zůstaň na zeleném stupni a vyraz přímo k venturijské lodi. Až se dostaneš do vzdálenosti 6 000 metrů (nebo i blíže), přejdi na červený stupeň a zahaj palbu na Venturiány vším, co máš. Ostatní lodi se tě pokusí napadnout, ale mělo trvat jen chvilku zničit Venturiány - a až se tak stane, všechny ostatní lodě přestanou střílet na tebe a budou tě následovat zpět na mírovou konferenci. Pak zavolej Astareány na lodi Astarea III. Mise dokončena.

The Ultimate Klingon"The Ultimate Klingon"
Loď: USS Paris
Třída: Excelsior

Klingonská flotila překročila neutrální zónu a útočí na dopravu Federace. Tvůj úkol: Vést síly, které mají zastavit plenící Klingony.

Leť do systému Danube, pohlídej Klingony: V systému Danube se setkáš s “USS Rutheford” a “USS Alexandria”, a také se zničenou nákladní lodí. Oscanuj nákladní loď, pak použij vlečný paprsek, abys získal černou skříňku a dostaň z ní informace, které obsahuje.

Ochraň systém Chancellor, ochraň systém Omega Altair, ochraň systém Proxman: Ještě než dokončíš scanování nákladní lodi, začneš dostávat nouzová volání z několika systémů. Okamžitě pošli buď “Alexandrii” nebo “Rutherforda” do systému Chancellor, druhou loď pak pošli do systému Proxman. Ty by jsi měl letět do systému Omega Altair a zničit tam “Bird of Prey”. Jestli chceš, můžeš použít svoji loď jako beranidlo, abys tuhle bitvu rychle ukončil. Předtím než to uděláš, oscanuj “Bird of Prey” (budeš to muset udělat dvakrát, poprvé ze střední vzdálenosti a podruhé z mnohem menší vzdálenosti) a zjistíš, že přijímá signály ze systému Delta Lyra. Mohl by jsi pomoci “Alexandrii” nebo “Rutherfordu”, jestli máš bojovou náladu, ale není to nutné.

Prozkoumej systém Delta Lyra: V systému Delta Lyra najdeš Klingonskou automatizovanou sondu Jedna, loď ovládanou počítačem, založeným na federálním počítači M5, který má ve svých obvodech uloženy paměťové stopy klingonského válečníka. Zavolej loď a obdivuj Automatizovanou sondu Jedna, jakým je skvělých úspěchem. Pak naznač, že když je tak úspěšná, bude to znamenat, že už nebudou muset další klingonští bojovníci umírat v bitvě. Samozřejmě, že všichni klingonští bojovníci chtějí umřít v bitvě, a když si Automatizovaná sonda Jedna uvědomí, že její úspěch by zbavil Klingony tohoto privilegia, zničí sama sebe i všechna ostatní klingonská plavidla v sektoru.

A World of their Own"A World of their Own"
Loď: USS Enterprise
Třída: Constitution

Pohlídej Meclanti: Když dorazíš na místo setkání s “USS Truong”, M’Giia tě bude informovat, že loď má zpoždění. Zeptej se, co bylo posledním cílem “Truongu” a Sturek ti odpoví, že letěl k Javik VI. Poté, co Corin zadá kurz, přejdi na červený stupeň, zvyš energii jdoucí do phaserů a sniž energii pro fotony tak, abys byl stále schopen provést dvě věci: vystřelit fotonové torpédo (je jedno, jak slabé) a dosáhnout maximální impulzní rychlosti.

Leť k Javiku VI a zaměř trosky, které tam najdeš. Jsou to zbytky “Truongu”. Sturek ti řekne, že může sledovat energickou signaturu Meclanti, a tak doletíš na souřadnice blízko Klingonské neutrální zóny. Až tam budeš, řekne ti Sturek, že loď Meclanti míří do Neutrální zóny a ty máš na výběr buď pronásledování přerušit, nebo Meclanti sledovat. Rozhodnutí: Nepronásleduj je! Místo toho zavolej Hvězdnou flotilu a pak počkej na nouzové volání od klingonského komandéra Vora na Kuratu I.

Až tě zavolá, nechej M’Gii odpovědět. Řekni Vorovi, že by jsi mu rád pomohl, ale že nemůžeš překročit Neutrální zónu. Poprosí tě o pomoc. Zeptej se ho, proč Klingon prosí o pomoc loď Federace a on ti vysvětlí, že mu nevadí, až mu budou říkat, že je zbabělec, pokud může zachránit životy nevinných žen a dětí. Požádej ho o svolení k překročení Neutrální zóny, pak mu řekni, že jsi na cestě. Přejdi na červený stupeň a pak přikaž M’Gii, ať zavolá Hvězdnou flotilu.

Až přiletíš ke Kuratu I, okamžitě zaměř planetu a jakmile uvidíš Meclanti, jak střílí na stanici, vystřel na planetu. Když Meclanti vystřelí podruhé, udělej to samé. Meclanti přeruší útok a zaměří se na tebe. Až se tak stane, otoč se k nim. Napodobuj stále jejich akce (včetně střelby fotonovými torpédy, když použijí své sekundární zbraně), dokud ti M’Giia a Sturek nepoví, že se s tebou snaží Meclanti komunikovat. Když Meclanti zamíří k planetě, ty zamíříš k planetě, když ustoupí, ty ustoupíš. Varování: Buď velmi opatrný, abys nevystřelil z phaserů nebo fotonů na Meclanti, když oni nestříleli první!

Nakonec M’Giia zavolá Meclanti. Takhle by měla proběhnout vaše konverzace:

Meclanti: “You. Meclanti.”
Tvoje odpověď: “Suspend communications for a minute. That’s a bit too rudimentary…”, pak zvol “Start communications again. Meclanti, we are the starship Enterprise.”

Meclanti: “One Meclanti. One Enterprise. One Planet.”
Tvoje odpověď: “Yes! One Meclanti. One Enterprise. One Planet.”

Meclanti: “Meclanti flies. Enterprise flies. Meclanti shoots. Enterprise shoots.”
Tvoje odpověď: “Meclanti shoots. Enterprise shoots. Meclanti flies. Enterprise flies.”

Meclanti: “Enterprise. Meclanti. Meclanti. Enterprise.”
Tvoje odpověď: “Enterprise. Meclanti. Meclanti. Enterprise.”

Meclanti: “Enterprise is Meclanti but Meclanti is not Enteprise.”
Tvoje odpověď: “Yes, Enterprise is Meclanti but Meclanti is not Enterprise.”

Meclanti: “Meclanti not random and Enterprise not random.”
Tvoje odpověď: “Right! Meclanti not random and Enterprise not random.”

Meclanti: “Star is random.”
Tvoje odpověď: “Interesting. Yes, Meclanti. Stars are random.”

Meclanti: “Planet is random.”
Tvoje odpověď: “The planet Kurat I is not random!”

Meclanti: “Planet shoots random. Planet flies random.”
Tvoje odpověď: “Meclanti not damage random planet.”

Meclanti: “Meclanti damage planet Kurat I. Planet Kurat I is random. Meclanti not wound Enterprise. Enteprise is not random.”
Tvoje odpověď: “Meclanti stop wounding planet Kurat I.”

Meclanti: “Planet Kurat I is energy.”
Tvoje odpověď: “You want energy?”

Meclanti: “Meclanti wants energy. Planet energy. Enterprise energy.”
Tvoje odpověď: “Robin. Can we give Meclanti some energy?” Pak zvol “Do it. Meclanti, Enterprise energy is Meclanti energy.”

Meclanti: “Meclanti less wounded. Meclanti wants planet to stop wound forever.”
Tvoje odpověď: “Good. Meclanti, we can give you a home planet.”

Meclanti ti řekne, že Enterprise je dobrá, pak se objeví dva klingonští “Bird of Prey” a křižník “D7”. Zavolej Klingony, a když ti bude Klingon hrozit zničení, řekni mu, že jsi zde se svolením komandéra Vora. Potom řekne, že tu můžeš zůstat a sledovat, jak zničí Meclanti. Řekni mu, že znáš způsob, jak dostat vetřelce z klingonského prostoru. Odpoví ti, že vetřelec musí zemřít a ty na to, že můžeš zastavit Meclanti, aniž bys poškodil klingonskou kolonii. Až řekne, že to je trik Federace, nechej M’Gii přenést všechny údaje, které jsi nasbíral, klingonskému plavidlu. To zapříčiní, že oba dva “Bird of Prey” odletí.

Bohužel, “D7” tu zůstane. Odpověz na Vorovo volání a on tě bude informovat, že “D7” má na levém warpovém křídle fúzní disruptor, a že když vletí do slunce, zničí tím veškerý život ve slunečním systému. Pak si vyber možnost zastavit Klingony bez zapojení Meclanti - a pak už jde o to, zničit “D7” předtím, než doletí ke slunci.

Gratuluji! Domluvil jsi se s Meclanti, zachránil jsi Vorovu nemocnici a vyhnul jsi se zapojení Meclanti do napětí mezi Klingony a Federací.

Poznámka: Bohužel je nutno dodat, že se mi nikdy nepodařilo dostat se do tajného levelu "A Worlf of their Own". Nevím, jestli to má něco společného s tím, že mám k dispozici pouze německou verzi této hry. Pokud se někomu z vás podaří dostat se do tohoto levelu a najdete v návodu nějaké nesrovnalosti, dejte mi, prosím, vědět. Předem děkuji.

Související hry Star Trek: Infinite
Star Trek: Resurgence
Star Trek Prodigy: Supernova
Star Trek: Bridge Crew
Star Trek: The Video Game
Star Trek Online
Star Trek: D-A-C
Star Trek: Legacy
Star Trek: Elite Force 2
Star Trek: Starfleet Command 3
Star Trek: Action Pack
Star Trek: Bridge Commander
Star Trek: Armada 2
Star Trek: Starfleet Command: Orion Pirates
Star Trek: Deep Space Nine: Dominion Wars
Star Trek: Voyager: Elite Force: Expansion Pack
Star Trek: Away Team
Gamefest Star Trek Classics
Star Trek: Starfleet Command 2: Empires at War
Star Trek: Deep Space Nine: The Fallen
Star Trek: Voyager: Elite Force
Star Trek: New Worlds
Star Trek: Conquest Online
Star Trek: Klingon Academy
Star Trek: Armada
Star Trek: Starship Creator: Warp 2
Star Trek: Deep Space Nine: The Fallen (Demo)
Star Trek: Hidden Evil
Star Trek: Starfleet Command
Star Trek: The Next Generation: Birth of the Federation
Star Trek: The Federation Compilation
Star Trek: Klingon Honor Guard
Star Trek: The Game Show
Star Trek: The Next Generation: Klingon Honor Guard
Star Trek: Starship Creator
Star Trek: Deep Space Nine
Star Trek Pinball
Star Trek: Generations
Star Trek: Klingon
Star Trek: Deep Space Nine: Harbinger
Star Trek: Borg
Star Trek: The Next Generation: A Final Unity
Star Trek: Judgement Rites
Star Trek: 25th Anniversary
Star Trek: The Next Generation: Trivia
Star Trek: The Next Generation: The Transinium Challenge
Star Trek V: The Final Frontier
Star Trek: The Rebel Universe
Star Trek: First Contact
Star Trek: The Promethean Prophecy
Star Trek: The Kobayashi Alternative
Voyager: Trek in the Flesh
Star Trek: Voyager: Search for Kes
Star Trek: Starfleet Command Gold
Star Trek: Starfleet Academy: Chekov's Lost Missions
Star Trek: Neutral Zone
Star Trek: Final War
Star Trek: Captain's Chair
Star Trek: Armada 2 - Babylon 5
Star Flek
BlekTrek: The Last Generation
Star Trek: Secret of Vulcan Fury
Star Trek: Infinite Space
Star Trek: Borg Assimilator



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
947 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |