HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 27110 uživatelů

Návody > Tomb Raider 3: The Lost Artifact


Zobrazení:25675

A) Poznámky k návodu :

1) Jistě je více variant řešení, než je níže naznačena. 2) Některé předměty nelze sebrat, protože se k nim nelze dostat.

B) Návod :

Po krátkém videu, ve které přistává vrtulník u polorozbořeného chrámu, se Lara ocitla před mříží. Vyskočila, zachytila se porostu na zdi a vyšplhala se nahoru. Na opačné straně se spustila na nádvoří, přeběhla ho k dřevěné bedně, kterou posunula jednou doleva. Vylezla na ni, vyskočila, pověsila se rukama za porost u stropu a přeručkovala přes vodu do světle zeleného výklenku na konci jeskyně. Tady sebrala lékárničku a po šikmé skalce sjela do vody. Pod dřevěnou podlážkou podplavala doprava, a pokračovala řekou směrem k chrámu. Silným proudem byla stržena pod hladinu a vynořit se jí podařilo až pod kamennou klenbou chrámu. Proplavala úzkou částí mezi zdmi a nejdříve se potopila pod dřevěné molo u levého břehu, aby ze dna sebrala harpuny. Vynořila se a pokračovala v plavání mezi skalami do sousední části, kde vylezla u prvního kamenného sloupu vlevo na břeh. Ze země sebrala další harpuny za sloupem, doběhla za druhý sloup, kde našla další harpuny. Pak skočila do vody, plavala ke sloupu před dřevěnou lávkou vlevo, kde se potopila na dno pro poslední harpuny. Na lávce si všimla lékárničky, ke které se zatím nemohla dostat. Plavala tedy zpátky k dřevěnému molu, vylezla na něj a vydala se okolo výstražných tabulí po pěšince nahoru. U prvního průchodu ve zdi vlevo se mohla rozhodnout, jak pokračovat dál :

1) Nejkratší a nejjednodušší - pokračovat po pěšince uprostřed jeskyňky nahoru a na nádvoří s dřevěnými bednami, zabít strážce stojícího u vchodu vpravo dřív, než by stihl přeběhnout přes nádvoří k mřížím vlevo, aby vypustil psa. Lara by sice přišla o lékárnu za zavřenou mříží, ale mohla by nejrychleji pokračovat dál.

2) Delší a nebezpečnější - pokračovat po pěšince uprostřed jeskyňky nahoru a na nádvoří s dřevěnými bednami, ostřelovat strážce stojícího u vchodu vpravo, nechat ho přeběhnout přes nádvoří k mřížím vlevo, aby vypustil psa, pak ho teprve zabít, stejně jako vypuštěného psa.

3) Nejdelší a nejnebezpečnější - uprostřed jeskyňky přešla přes pěšinku v přímém směru ke skále a v pravém rohu, v tmavém koutě našla nízký průlez. Jakmile jím po čtyřech prolezla, sebrala ve výklenku vpravo krabičku se světlicemi. Udělala čelem vzad a v protějším pravém rohu našla další nízký průlez. Zapálila světlici, po kolenou jím prolezla do sousední části jeskyně, pokračovala přes šikmou rampu a dalším průlezem do třetí části jeskyně. Hned jak to šlo si stoupla a všimla si nad hlavou zavřeného dřevěného poklopu, nad kterým se ozývalo vrčení dvou psů. Poklop si otevřela pákou na zdi, kterou objevila za rohem v levé části této jeskyně. Poklopem se vytáhla nahoru, zastřelila oba psy, kteří ji ihned napadli. Potom si stoupla nad velkou lékárnu tak, aby stála čelem k zavřeným mřížím. Jakmile lékárnu sebrala, otevřela se mříž a když se k ní Lara přiblížila, otočil se i strážný, stojící u protějšího východu, kterého po krátké přestřelce ho Lara zabila...

U jeho mrtvoly pak sebrala další světlice a průchodem, který hlídal se dostala na další nádvoří. Za okny v protější zdi, běhal další strážný. Aby se k němu dostala, vystoupila do velkého okna vpravo, seskočila na kamennou římsu u zdi, přeběhla po ní doleva a z konce přeskočila šikmo doleva na třetí nádvoří, kde strážného zlikvidovala. Pak sebrala náboje do brokovnice za nízkou dřevěnou bednou, pak u mrtvoly strážného a nakonec na zdi, blízko levé, ze dvou nízkých věžiček. Po této zdi pokračovala oko lo věžiček k paláci, když z palácové římsy vlevo nahoře, vylétl havran. Počkala si dokud se nepřiblížil na dostřel a zabila ho. Širokým podloubím šla směrem k výklenku se stoupající bílou párou - hejno netopýrů ji sice vylekalo, ale na dno tohoto výklenku si seskočila pro náboje do brokovnice. Udělala čelem vzad, vylezla do podloubí a podívala se doleva. Na konci podloubí, za nízkou zídkou, viděla stát dalšího strážného. Běžela směrem k němu, přeskočila do další části podloubí a začala po něm střílet. Strážný se vydal směrem k Laře. Počkala si na něho a když přiběhl, zabila ho. Než pokračovala v řešení úkolů, vydala se pro další užitečné věci :

Vyšla na okraj okna vpravo a v jeho levé části s rozběhem přeskočila na malou skalku ve skalách pod levou obvodovou zdí chrámu (jde to z jediného místa). Opět si opatrně rozměřila skok s rozběhem a podél skal (měla je po levé ruce), přeskočila co nejdál na šikmou skálu, po které sklouzla na další skalku. Popošla po ní kousek kupředu a vyskočila na vyšší skalku nad šikminu vlevo. Pak přešla po skalách podél zdi (měla ji stále po levé ruce) až do míst, kde nemohla dál. S rozběhem přeskočila okolo rohu skal šikmo doleva a dopadla na plošinku u zdi, kde našla a sebrala raketu. Otočila se o 180Ţ, došla na okraj této plošinky a stoupla si tak, aby viděla dvě věžičky na druhém horním nádvoří před sebou, nad šikmým okrajem skal (ty měla tentokrát po pravé ruce). S rozběhem přeskočila na plošinku na vrcholu protější skály, otočila se doprava a přeskočila přes šikminu na skály, po kterých šla doleva až do místa, odkud viděla dřevěnou lávku dole u vody. Přes prohlubeň ve skále se dostala na lávku, přeběhla po ní na opačný konec, kde sebrala lékárničku, kterou viděla již dříve. Přešla na skalku za lávkou a vyskočila na plošinku před sebou. Šikmo vlevo viděla sice ležet cosi na pláži za dřevěnými bednami, ale doskočit tam nemohla a přes silný proud tam nešlo ani doplavat. Vydala se tedy po skalách doprava ke kamennému sloupu, přeběhla tmavou částí, až ke stěně porostlé barevnými keři. Brzy zaslechla nad sebou křik dalšího havrana. Jakmile ho měla v dostřelu, zabila ho. Nyní mohla po zarostlé zd vyšplhat nahoru, k mrtvému strážnému - a mohla pokračovat v plnění úkolů.

Oběhla okolo něho, zahnula doprava a skočila do bazénku, kde posbírala ze dna dva svazky harpun. Vylezla na břeh a v malém přístěnku vpravo přistoupila k páce na zdi (ta na určitý čas otevřela mříž v průchodu ve zdi vlevo od Lary). Přehodila páku, saltem vlevo přeskočila ostrou zídku, otočila se doleva, běžela kupředu, přeskočila pře propast a zabočila do prvního výklenku vpravo dřív, než se mříž zavřela. Vytáhla zbraně a zabila strážného, který se pohyboval dole pod schody, mezi dřevěnými bednami. U jeho mrtvoly sebrala lékárničku. Přes kobku vpravo se dostala do další vlevo, u sochy psa zabočila doprava a vyšla na prostranství s náhrobky různých velikostí. Odsud vedly dva východy : Vlevo - k zídce porostlé zeleným mechem a Vpravo - s barevně porostlou zdí za bažinou, s válející se mlhou. Lara opět vytáhla zbraně a vydala se (zeleného) vlevo, kde za rohem vpravo zabila dalšího strážného, u kterého našla náboje do brokovnice. Přeběhla přes prostranství s náhrobky do druhého východu (s porostlou zdí), pod schody zabočila doprava a zabila posledního strážného v této části. Jakmile sebrala náboje do brokovnice poblíž jeho mrtvoly, nabídl se jí pohled na výklenek se stoupající párou, který byl nad bažinou, vlevo za zdí. Místo k němu, se však vydala okolo náhrobku doleva, kde v rohu našla další lékárničku. Nyní naposledy přeběhla přes prostor s náhrobky do východu s mechem porostlou zdí a opatrně došla nad šikminu, která se svažovala dolů ke zrádnému bahnu. V pravém rohu se otočila tak, aby měla kamenný sloup nad bahnem šikmo po levé ruce a saltem vlevo, na něj vyskočila. Před sebou měla další, vyšší sloup, na který s rozběhem přeskočila. Ihned se otočila o 180Ţ, vytáhla zbraně a zastřelila dalšího havrana, který přilétal vpravo zezdola od bahna. Opatrně, aby nespadla ze sloupu zastrčila zbraně, otočila se tak, aby dobře viděla obelisk uprostřed bahna a mohla si vybrat :

1) Mohla přeskočit na nižší zelený sloup šikmo vlevo, z něho přeskočit na šikmou zeď, po ní sklouznout dolů a tak se dostat do hnědého výklenku u bahna. Přes bahno pak přebrodit okolo obelisku k nízkému otvoru pod znakem na zdi.

2) S rozběhem skočila do bahna, co nejblíže znaku na zdi vpravo od obelisku. Přebrodila bahnem (bez zastavení) k nízkému otvoru pod znakem na zdi a tím se dostala do nízké kobky pod zdí. Zabočila doleva a nízkým tunelem prolezla po čtyřech až do místa, kde mohla odbočit vlevo.

Vystoupila na prostranství se skálou uprostřed, s věží na vrcholu, kde vše bylo ponořené v mlze válející se při zemi. Lara šla podél zdi doprava, okolo dvou soch psů a na nízké dřevěné bedně před nimi sebrala světlice.Pak vpravo od obelisku posbírala z podlážek náboje do brokovnice a MP5. Nakonec si stoupla nad velkou lékárnu tak, aby dobře viděla na obě sochy psů a doplnila si život. Jakmile lékárnu sebrala, sochy obživly a Lara co nejrychleji oba psy zabila. Nyní se vrátila k průlezu a opět po čtyřech jím pokračovala doleva, kde se za rohem se mohla vzpřímit. Na konci chodbičky si pákou na zdi otevřela mříž, klekla si a prolezla krátký nízký průlez, za kterým si hned stoupla - dávala si pozor, aby nespadla do smrtícího bahna vlevo. Popošla rovně ke zdi, otočila se doprava a vylezla do výklenku. Opět se otočila doprava, vylezla na mechem porostlý sloup, ze kterého se vytáhla do výklenku, se stoupající bílou párou. Tady sebrala na zemi ležící zelený kouzelný kámen "Thistle Stone". Otočila se o 180Ţ, vyskočila, pověsila se rukama za porost u stropu a ručkovala z výklenku ven. Pokračovala okolo rohu doleva a podél dlouhé zdi až na konec, nad zelenou šikmou zeď, na kterou seskočila. Sklouzla po ní do výklenku, ze kterého se dostala dolů do podloubí. Otočila se doprava, šla podél zdi, přeskočila propast, minula první výklenek se zavřenou mříží, pak prostřední se stoupající párou, i třetí s další zavřenou mříží, kterou se vydala otevřít. Na konci podloubí se otočila šikmo doleva, přeskočila na římsu mezi zdmi a popošla po ní doleva tak, aby viděla za roh zdi vpravo. Všimla si vysokého okna v této zdi. Podél ní přeskočila na šedou šikminu v rohu zdí, sklouzla po dalších šikminách dolů, až ke sloupu. Nyní se zachytila barevného křoví, kterým byla zeď porostlá a vyšplhala se do vysokého okna. Nechala vylétnout z věže netopýry, pak přes šikminu vystoupila k páce na zdi. Jejím přehozením se otevřela na určitý čas mříž v nejbližším průchodu vpravo dole. Ihned udělala čelem vzad sestoupila k okraji šikminy nad propastí a těsně podél levé zdi po ní začala klouzat. Před koncem se odrazila (pozor na hlavu) a přeskočila do podloubí. Vytáhla zbraně, proběhla otevřenou mříží v prvním průchodu vlevo a zabila posledního strážce, který ji ihned napadl. V těchto nových prostorách jí už zbyl splnit poslední úkol. Našla velkou zavřenou mříž, která měla ve zdech po stranách skulptury soch hadů. Jednomu z nich (je jedno kterému) vložila do tlamy zelený kámen "Thistle Stone" a .....

Na monitoru naskočil poslední obraz této demoverze. Po určitém čase se automaticky otevře základní menu s nabídkou.

Za zajímavost lze považovat "Příšeru", kterou lze spatřit z horního druhého nádvoří : buďto ve vhodný okamžik propluje podél skal na konci jezera, anebo staticky vykukuje její hlava za skálou vpravo, na konci jezera.

Související hry Tomb Raider I-III Remastered
Shadow of the Tomb Raider: The Grand Caiman
Shadow of the Tomb Raider: The Serpent's Heart
Shadow of the Tomb Raider: The Price of Survival
Shadow of the Tomb Raider: The Nightmare
Shadow of the Tomb Raider: The Pillar
Shadow of the Tomb Raider: The Forge
Shadow of The Tomb Raider
Rise of the Tomb Raider
Lara Croft GO
Lara Croft and the Temple of Osiris - Icy Death Pack
Lara Croft and the Temple of Osiris
Tomb Raider
Lara Croft and the Guardian of Light: All The Trappings
Lara Croft and the Guardian of Light
Tomb Raider: Underworld
Tomb Raider: Anniversary
Tomb Raider 7: Legend
Tomb Raider 6: The Angel Of Darkness
Tomb Raider 2 for 1 Value Pack
Tomb Raider 5: Chronicles
Tomb Raider 3: Director's Cut
Tomb Raider: The Times (exclusive levels)
Tomb Raider 4: The Last Revelation
Tomb Raider 2: The Golden Mask
Tomb Raider 2: Director's Cut
Tomb Raider 3: Adventures of Lara Croft
Tomb Raider: Unfinished Business
Tomb Raider: Gold
Tomb Raider: Director's Cut
Tomb Raider 2
Tomb Raider (1996)



Diskusia Príspevkov: 5 Hodnotenie
1510 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |