HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6035
12908
1687

Online 35043 uživatelů

Návody > Genesis

 Hra  Cheaty
Návod

Zobrazení:9021
Autor návodu:Luděk Valenta

Hra genesis je výborná strategie a co víc ještě od českých tvůrců, a tak jsem se rozhodl napsat takříkajíc manuál. Tato hra stará sotva rok mně hodně uspokojila a tak neváhejte a zahrajte si ji také.


1) Příběh

Hra Genesis tě zanese do dávných věků, do doby, kdy byla zem ovládána bohy. A nejen těmi dobrými. Stanete se vládcem jedné vzrůstající civilizace.Postavíte si celou vesnici. Budete určovat lidem jejich povolání. Ale je tu jeden veliký nepřítel. Moc má zde v rukou zlý bůh Daemonis. Ten má nikdy nekončící touhu stát se vládcem světa.

Daemonis na tvou zem sešle mnohé pohromy a katastrofy, ale pokud se ti podaří přežít a zemi udržet, je tu jedna šance... Do chrámu pošleš kněží, aby zde vykonávali rituální obřady. Musí sem také posílat dávky jídla, zlata, kamení, dřeva, peněz a také oběti. Pokud toho všeho bude dostatek a tvoji kněží budou schopní, podaří se ti na svou stranu dostat jednoho hodného boha za druhým. Musíš si je však všechny udržet. Pokud jich budeš mít pět, společnými silami zahubí Daemonise a tvá země bude zachráněna.


2) Ovládání a hlavní obrazovka

Na hlavní obrazovce uvidíte po spuštění hry herní pole s krajinou. Pomocí klávesových šipek můžete s hracím polem posouvat. Máte tak větší plochu, na kterou můžete stavět budovy. O stavění si řekneme něco později. V dolní části hrací plochy jsou okna s informacemi k jednotlivým budovám. Úplně vlevo se zobrazují informace k budově, na kterou kliknete. Zobrazí se zde aktuální stav surovin popř. zaměstnaných lidí. Můžete zde zvyšovat nebo naopak zmenšovat jejich počet dle potřeby. Z tohoto okna také budete posílat suroviny do chrámu. Druhé okno zleva slouží k zobrazení budov, jejichž stavba vám je či byla umožněna, tedy máte možnost budovy zde zobrazené minimálně jednou postavit, to však záleží na aktuálním stavu surovin. Na každou budovu je totiž potřeba určité množství nerostných surovin. Pokud jich nemáte dostatek, nepovede se vám budovu postavit. O stavění a samotných budovách najdete informace v dalších kapitolách. Třetí okna zleva slouží pro zobrazení aktuálního stavu nerostných surovin, počet lidí ve vašem světě a dni. Ano, čas v této hře běží rychlostí jeden rok za jednu vteřinu v našem světě. Za šest minut u nás tedy uběhne jeden rok ve hře. Pokud si postavíte budovu Astronomická observatoř, uvidíte, kolik let již vaše civilizace existuje. Dále vpravo je stav v chrámu. Pro ohromení jednoho z pěti bohů vždy potřebujete do chrámu dodat určité množství surovin, obětí a kněží. To vše je zapsáno právě v tomto okně.V pravé části herního pole je Menu, kde najdete položky jako Uložení a Nahrání hry (o tom se dočtete v dalších kapitolách) atd. Menu jsme věnovali celou jednu kapitolu, i když není moc rozsáhlé.


3) Nastavení a hlavní menu

Nová hra - toto tlačítko slouží pro započetí nové hry. Začínáte s původním množstvím surovin, lidí atd. Myslím, že není potřeba více vysvětlovat.
Uložit Hru - zde si můžete uložit hru. Jelikož doba hraní nemusí být zrovna krátká, myslím, že se taková možnost hodí. Hra se ukládá vždy přes předchozí uložení, takže po nahrání hry se objeví poslední uložená pozice.
Nahrát hru - nahraje se poslední uložená pozice hry. Můžete pokračovat ve hraní.
O hře - objeví se základní informace o tvůrcích hry Genesis.
Konec - ukončí hru a jdete do Win.


4) Budovy

Centrum
 
Chrám
Po chrámu nejrozlehlejší budova. Slouží pro ubytování všech občanů. Rodí se zde děti a uvidíte tu také různá povolání lidí. Posvátné místo, kde se kněží modlí k bohům. Jsou sem dováženy potřebné náklady dřeva, kamení, zlata, jídla a peněz. Slouží pro naklonění si a udržení hodných bohů.

Kamenice

Dřevenice
Škola budoucích kameníků. Slouží zároveň jako sklad kamení dováženého z kamenolomů. Další škola, ale tentokrát pro budoucí dřevorubce. Slouží zároveň jako sklad dřeva.

Zlatnice - Zlatý důl

Kaple
Škola tentokrát pro zlatokopy. Slouží zároveň jako sklad zlata. Kaple je škola pro budoucí kněží, kteří budou vykonávat rituální obřady a budou dělat všechno proto, aby ti bylo nakloněno co nejvíce bohů. Dej na ně pozor, patří k nejdůležitejším lidem světa Genesis...

Obchod - obchodní škola

Sklad - škola lovců
Obchod je místo, kde se točí peníze. Jsou zde školeni budoucí obchodníci, kteří tvé zemi budou vydělávat potřebné peníze... Zde je uloženo všechno maso a potraviny. Jsou zde vyučováni budoucí lovci, kkteří tvé zemi budou dávat jídlo. Sklad slouží jako místo pro uskladnění potravinových zásob.

Radar pohrom

Potopní štít
Tuto velmi důležitou budovu dostaneš od boha Aquatise. Po jejím postavení budeš včas informován, než na tebe a tvůj svět Daemonis sešle jednu z jeho ničivých pohrom. Budeš tak moci včas postavit budovy, které tvůj svět ochrání. Tento štít pro potopu také od Aquatise. Ochrání tvůl svět před ničivou potopou. Vysaje z půdy přebytečnou vodu a uskladní ji do ohromných nádrží.

Alchymistická laboratoř

Ohnivý štít
Tuto budovu dostaneš od Lythose. Budou v ní pracovat alchymisté, kteří pomohou ochránit lid před nakažlivým morem. Najdou na něj totiž lék. Tento druh štítu získaš od boha Flamose. Ochrání tvůj svět před pohromou Ohnivý déšť seslanou Daemonisem. Bez této budovy budou velké stráty.

Stabilizátory půdy

Větrný štít
Stabilizátor získáš od boha Pedose. Při ničivých zemětřeseních zmírní jejich účinky a vyrovná záchvěvy půdy. Nepřijdeš tak o žádné budovy. Tento druh štítu získáš od boha Aerose. Bude ti nápomocen při pohromě Vichřice seslané Daemonisem. Předejdeš tak zbytečným ztrátám.

Astronomická observatoř
Tato doplňková budova je určena k rozvoji astronomie. Uvidíš tak, kolik let již existuje tvá vesnice.



5) Bohové

Daemonis - bůh zla
Jediný zlý bůh ve světe Genesis. Jeho jedinou touhou je ovládnout svět. Má moc seslat na zem mnoho pohrom a katastrof jako mor, zemětřesení, potopu, požáry apod. Jeho síla může být přemožena pouze sjednocením moci pěti hodných bohů.

Aquatis - bůh vody
První hodný bůh, kterého musíš získat na svou stranu. Dá ti speciální budovu pro zneškodnění a zabránění potopě. Také ti dá Radar pohrom, díky jemuž budeš včas informován, než Daemonis sešle katastrofu.

Aeros - bůh vzduchu
Druhý hodný bůh, kterého musíš získat na svou stranu. Jako dar ti dá zařízení, které ti pomůže překonat pohromu Vichřice. Aeros je důležitým článkem pro konečné přemožení Daemonisa.

Flamos - bůh ohně
Další hodný bůh, kterého bys měl získat na svou stranu. Dostaneš od něj stroj Ohnivý štít, který ochrání tvé vesničany před zlou pohromou Požár, kterou na tebe a tvůj lid určitě Daemonis sešle.

Pedos - bůh země
Velmi mocný bůh, bez jehož pomoci nepřežiješ větší množství pohrom Zemětřesení. Dá ti totiž speciální budovu pro stabilizaci povrchu. Po její aktivaci se nemusíš bát dalších zemětřesení seslaných Daemonisem.

Lythos - bůh skal
Poslední z pětice hodných bohů. Dá ti budovu Alchymistickou labolatoř, ve které se bude vyvíjet lék proti chorobám a moru, který na tvůj lid Daemonis určitě sešle. Lythos je posledním článkem nutným pro přemožení Daemonise.


6) Pohromy

V náhodných časových intervalech jsou na vaši zem sesílány ničivé pohromy od Daemonise. Minimálně však druhý rok po předchozí pohromě. Je celkem pět druhů pohrom, při kterých ztrácíte zdroje či lidi.

  • Pohroma potopy
  • Pohroma ohnivého deště
  • Pohroma zemětřesení
  • Pohroma moru
  • Pohroma vichřice
Před těmito katastrofami se můžete chránit pomocí staveb od bohů. Každá stavba je proti určité pohromě.


7) Stavění a zaměstnání pro lidi a také suroviny

V této kapitole se dočtete jak stavět jednotlivé budovy. Z předchozích kapitol už víte, s jakými budovami se ve hře setkáte. Postavíte je jednoduše. Když v Informačním okně pro stavby budov na nějakou budovu najedete myší, zobrazí se malá nápověda, která říká, kolik surovin je na stavbu potřeba. Pokud máte dostatečné množství, klikněte na budovu, kterou chcete postavit. Dále klikněte do hracího pole na krajinu na místo, kde chcete budovu postavit. budova se postaví. U budov Zlatnice, Kamenice a Dřevnice máte možnost tří staveb ke každé z těchto budov. Čím více jich máte, tím více lidí v nich může pracovat a dávat tak větší množství surovin. Jakmile získáte nové bohy, objeví se i nové budovy, které můžete stavět. Ve vybraných budovách můžete udělovat nezaměstnaným lidem práci a volit tak jejich budoucí povolání. Jsou to budovy : Zlatnice, Dřevnice, Kamenice, Kaple, Sklad a Obchod. Po kliknutí na budovu v informačním okně můžete zvyšovat a snižovat jejich počet klikáním na zelené šipky. U Kaple pak přidělujete zaměstnání dvě, Oběti a Kněží. Tito lidé se rovnou posílají do chrámu. Čím více řemeslníků v jednotlivých budovách máte, tím více vám přinášejí surovin. Na začátku hry máte 500 dřeva, 500 kamenů, 400 zlata a 500 peněz. Díky nim můžete stavět budovy. Jakmile postavíte dílny nebo sklady surovin a přidáte tam řemeslníky, suroviny se začnou množit. Můžete je poté použít na stavbu dalších budov nebo je poslat do chrámu. K dispozici máte suroviny jako zlato, dřevo, kamení a dále peníze. Abyste získali určitého boha na svou stranu, musíte poslat daný počet surovin do chrámu. Tyto informace najdete v okně s aktuálními informacemi v Chrámu.




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
403 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |