HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 17969 uživatelů

Návody > Half-Life


Zobrazení:152142
Autor návodu:Jirka Storm Nehyba (Abecedaher.cz)

Tipy


ANOMALOUS MATERIALS

Až vás zřízenec pustí do laboratoří, tak se hned můžete pobavit tím, že jeho kolegovi u počítače zmačknete tlačítko pod stolem (sice vám budou všichni nadávat, ale to už stejně dělají, protože jdete pozdě).
Po žertovném :-) začátku jděte podél zelené čáry na zdi vpravo a dojdete do šatny, odkud vejděte do místnosti nalevo, zmačkněte tlačítko na ovládacím panelu a vemte si HEV suit (odteďka skafandr), načež si ve vaší skříňce (se jménem Freeman) vezměte užitečný armor a jděte zpátky na rozcestí.
Sledujte modrou čáru až ke dveřím které vám otevře securiťák a jděte dál (v místnostech kde se vykecávají doktoři mějte chvilku strpení, oni vám po chvilce sami otevřou). Ve velké laboratoři s podivným zařízením uprostřed vylezte po žebříku na ochoz s počítačem, počkejte než se odklopí víko od tlačítka a zmačkněte ho. Sejděte dolů a počkejte než sjede klec za kterou je vozík s oranžovým krystalem, došoupejte ho do paprsků a ejhle! Prásk! Bum! Třesk! Apod.


UNFORSEEN CONSEQUENCES

Po velkém třesku jděte do místnůstky kterou jste sem přišli, použijte rozbitý detektor očí a jděte dál. Až se černý vědec vykecá, tak mu rozkažte ať vám jde otevřít (mačkejte u něj „use“ tak dlouho, než řekne že s vámi půjde a pak běžte ke dveřím na druhém konci místnosti) a vkročte do kontrolní místnosti.
Popojděte o pár kroků, počkejte než blesky rozbijou dveře na druhé straně a skrčeni jimi projděte. Cestou seberte páčidlo, kterým rozbijte sklo u dveří a prolezte jimi, u vybuchlého výtahu můžete sejít na dno šachty, kde je armor, jinak vylezte nahoru k securiťákovi, kterého buď zabte rovnou, nebo ho vemte s sebou a teprve až se vám nebude hodit ho oddělejte a seberte mu pistoli. Vraťte se do šatny, kde bude otevřená skříňka s náboji a v té vaší znovu armor, potom sledujte zelenou čáru až do místnosti kde jste začínali. Zničte zařízení pro ovládání dveří a na druhé straně najdete další náboje.
Poblíž stolu s monitorem prolezte dírou u podlahy, z další místnosti vylezte dírou vepředu vlevo a jděte dál.
Až budete v kanále, tak jděte doprava, otočte kolem, pak otočte sebou, jděte doprava a hned doleva a vyplavte otvorem ve stropě.
Výtah spustíte pákou na římse okolo šachty, ovšem je moudré si počkat než plošina sjede až dolů, skočit na výstupek v rohu šachty, klouzat až dolů a brzdit čudlíkem „dozadu“ (když hned vlezete na plošinu, tak tam naskáče spousta malých parazitních šmejdů).
Z můstku který padající zrůda zbourá skočte na roury vpravo a přelezte po nich na druhou stranu místnosti, kde rozbijte mříž a proplazte se větračkou na druhý konec, kde též zničte mříž a skočte do chodby, odkud jumpněte na bedny dole, jednu nebo dvě hoďte do vody a přeskákejte na druhý břeh. Pokud by se vám to nepovedlo, tak plavte doleva a vylezte po žebříku, je to totéž.
Pokračujte k výtahu který vás doveze do druhé mise.


OFFICE COMPLEX

Jděte doleva a těsně před bleskem rozbijte mříž vpravo u podlahy, plazte se doprava a v následující místnosti najděte komůrku s pákou která vypíná proud. Až to budete mít, tak jděte na chodbu, proskočte oknem do druhé sekce, jděte doleva, rozsekejte bedny stojící v cestě a dostanete se ke mřížím za kterými je securiťák – zachraňte mu život zabitím mutanta a on vám na oplátku otevře abyste si mohli vzít pár užitečných věcí.
Vraťte se a rozbitým oknem skočte do zaplavené místnosti, na stole vlevo použijte vypínač a voda přestane probíjet. Lezte větračkou dokud nepropadnete do další chodby, kde si nasuňte bedny pod žebřík a vylezte po něm.
Skočte do místnosti a vypněte samostříl pákou pod ním (musíte tam rychle naběhnout), potom projděte skladem kam směřoval nebohý doktor a přitáhněte sem bedničku s předchozí chodby, po které vyskočte na tu větší a z ní k samostřílu, kde je lékárna. Pak jděte chodbou s hromadou bílých šmejdů, po schodech nahoru a budete v kancelářích. Na první odbočce doleva a pak rovně. Na schodech pozor na samostříl.
Až projdete červenými dveřmi, tak si to vyřiďte s drzým securiťákem a rozbijte mříž v rohu vlevo (u dveří), prolezte větračkou, točící se větrák přeběhněte ve chvíli kdy mu chybí jedna lopatka a jděte dál přes trámy. Na konci spadnete do místnosti s energií a spoustou nábojů a granátů.
V sále kde zřejmě poobědvali mutanti rozmlaťte prkna a jděte dál chodbou.
V mrazáku jděte doleva, rovně a doprava, pohněte červenou pákou nalevo a vraťte se ke vchodu. Vylezte po žebříku na regál, rozbijte mříž a vlezte do díry, prolezte několika větračkami a regály, pohybující se plošinu použijte jako most a jděte dál.
Po vyskočení do chodby vyjděte po schodech, o kus dál skočte na žebřík ve výtahové šachtě a po sérii žebříků vyšplhejte až nahoru, kde skočte na kabinu, rozbijte mříž na zemi hupsněte dovnitř, odkud se dostanete do další mise.


„WE‘VE GOT HOSTILES“

Tato mise je plná samostřílů, nástěnných bomb, protipožárních dveří a červených laserů které aktivují zmiňované věci, takže bacha na věc, nejlepší je všechno vystřílet a teprve potom se rozhlížet kolem.
Pokud by se vám bezpečnostní dveře zavřely před nosem, tak zmačkněte tlačítko za sklem vedle nich (jde to až chvíli po úplném zavření).
Dávejte si bacha také na vojáky a hlavně na jejich granáty (když uslyšíte hlášku „OH MY GOD!!!“ nebo „OH SHIT!!!, doprovázené podezřelým cinkáním, tak se kliďte, protože vám někdo bombově oznamuje že tu nemáte co dělat).
Až uvidíte doktora běžícího ze schodů a naivně si myslícího, že ho vojáci ochrání, tak dolů naházejte pár granátů, čímž místo vyčistíte od živých bytostí a bude pro vás bezpečné. Vyjeďte výtahem, koste dál, přeběhněte přes pásy jedoucí v opačném směru, pokračujte svou odyseu mezi bednami a zanedlouho budete u dalšího výtahu.
Po jeho použití uvidíte staré dobré nebe, ovšem s výsadkářským letadlem, které neustále chrlí vojáky, takže vyběhněte z garáže, běžte doleva a vběhněte do bunkru.
Otevřete dveře s nápisem „VALVE ACCESS“ a couvněte, protože to tam bouchne. Až bude klid, tak seskákejte dolů, projděte průchodem do druhé šachty s točícím se větrákem a skočte na rantl pod vámi.
Pokud chcete munici, tak jděte do větračky vlevo, kde jí je spousta, jen to tam prozkoumat. Potom se vraťte k větráku, jděte po rantlu doprava, skočte na ten vespod a vlezte do díry kde jsou další náboje, nebo rovnou dolů a odejděte větračkou u podlahy.
Vylezte po žebříku na první rantl, prolezte větračkou a v kanceláři kde se ocitnete zmačkněte tlačítko napravo, kterým otevřete dveře od sila, kudy se dostanete do další mise.


BLAST PIT

Rozmlaťte zátaras, dojděte ke kontrolnímu panelu napravo a použijte páku, načež slezte po žebříku dolů, počkejte než přijede výtah, sjeďte dolů dejte se tunelem doleva. Jděte buď po ochozu, nebo použijte vozík a pak z něj vyskočte, ale bacha na drastické zastavení. Podlezte rouru, vylezte na ní po žebříku a skočte do otvoru v ní.
V nové úrovni vyskočte ven a přeskočte na nejvyšší rouru, ze které hupsněte do chodby s několika předměty a jděte dál. Přejděte po další rouře a skočte na útvar uprostřed kyseliny, odkud vyjeďte výtahem do horních pater.
Vlezte do velkého sila a zanedlouho budete v místnosti s tlačítkem „TEST FIRE“, které zatím sice nefunguje, ale mějte ho na paměti.
Dračí drápy ošálíte buď tím, že počkáte až se uklidní a budete chodit skrčení, nebo někam hodíte granát, což odpoutá jeho pozornost (nejlepší je to buď k jeho kořenům, nebo na místa které potřebujete stejně uvolnit.
Slezte po žebříkách k prvním dveřím zablokovaným prkny, prorazte si cestu a pokračujte dál. Venku ze sila sledujte modrou a červenou rouru až do místnosti kde zahýbají doleva. Vy se vydejte doprava, slezte do kanálu, otočte se zády k žebříku, jděte dopředu, pak doleva a vylezte po dalším žebříku nahoru. Zanedlouho budete u ohromného větráku - Slezte až k tlačítku pod ním, zmačkněte ho a rychle vylezte zpátky (když se větrák pořádně roztočí, tak už máte smůlu). Skočte z ochozu do volného prostoru a budete vyfouknuti až ke stropu, kde rozmlaťte další prkna a mříž a větračkou se plazte dál. V místnosti kam se dostanete zmačkněte dvě tlačítka („FUEL“ a „OXY“), čímž začne cirkulovat raketová směs, a odejděte po žebříku napravo.
Vraťte se k dr. Drápkovi, projděte druhými zablokovanými dveřmi a dostanete se opět ven ze sila. V místnosti s jeřábovými háky tlačítkem na můstku přivolejte výtah, ovšem nepoužívejte ho, nýbrž je porouchaný, radši skočte na žebřík napravo od můstku a slezte po něm až dolů. V chodbě vyskočte na rouru a přejděte přes ní, aby vám radioaktivní bordel nevlezl pod kůži a nesvítili jste jak žárovka. Podivným transportním zařízením se dostaňte k žebříku na druhé straně, vylezte nahoru a zde si dejte pozor na zběsile jezdící vozík (nebo co to je). Vylezte po dalším žebříku na obrovský generátor a zmačkněte obě tlačítka po jeho bocích, čímž nahodíte proud a vraťte se.
Vylezte po žebříku až nahoru a skočte na střechu porouchaného výtahu, odkud už se lehce dostanete na zem. Přisuňte si bedničku k větší bedně v chodbě a vyskákejte po nich na rouru vedoucí u zdi, přejděte po ní probíjející vodu a pokračujte zpět k tlačítku „TEST FIRE“. Pokud svítí všechny tři kontrolky („FUEL“, „OXY“, „POWER“), tak zmačkněte čudlík a vychutnejte si start raketového motoru obohacený o smažící se zrůdu.
Až bude po všem, tak skočte do díry co zbyla po panu Drápkovi, slezte až dolů a skočte do vody, načež se vynořte, seberte Magnum a náboje a znovu se ponořte. Až vyplavete, tak přelezte přes několik středně velkých trubek k jedné větší, otočte kolem (musíte ho držet dokud se točí) a skočte dovnitř. O kus dál se propadnete (nezapomeňte brzdit hýžděmi) do místnosti se stolem a spoustou beden, odkud vede chodba do nové mise.


POWER UP

Nechte vojáky ať se kosí s Drobečkem a utečte chodbou nalevo.
U rozpadlého mostu skočte dolů a vydejte se dál chodbou, na jejímž konci jsou červené dveře které otevřete kolem nalevo (držte ho dokud se točí). Vylezte na nejvyšší ochoz a užijte si další vojensky střeženou oblast.
Sjeďte výtahem, počkejte až vyjede zase nahoru a skočte do vody, odkud vylezte po žebříku a jděte dál.
Sejděte po točitých schodech až dolů (dejte si pozor na pijavice - nejlepší je se ozbrojit páčidlem a pořád sekat), rozmlaťte bedny co blokují generátor a vyjděte o patro výš, kde jsou na ovládacím pultu dvě tlačítka z nichž jedno je vypnuté. Zapněte ho a vraťte se na začátek mise, tam kde si dva vojáci užívali s maxizrůdou. Proběhněte chodbou naproti stojícímu vagónu, na jejím konci vyběhněte po schůdkách v rohu vlevo, a pohněte pákou v opačném rohu (vpravo), čímž nakopnete dvě ohromné cívky, které ovšem tak trochu probíjejí, takže se rychle schovejte.
Tyto cívky mají dva účely – zaprvé dodají proud do kolejí, a za druhé odstraní ze scény velkého zmetka, který by vám jinak bránil v opuštění tohoto místa.
Popojeďte s vagónem na kulatý úsek, vraťte se k rozbitému mostu, rozmlaťte prkna blokující dveře a vejděte do kontrolní místnosti, kde pohněte pákou u okna, vyskočte z něj a odjeďte na vagónu.


ON A RAIL

Pákou za securiťákem zvedněte závoru a jeďte dál. Cestou si dejte pozor na drát visící ze stropu, u druhé vyhybky jeďte rovně (vyhybky jsou oranžové lopatky se šipkou přidělané na zdi a přehazují se tak, že do nich střelíte) a za zatáčkou zpomalte, nýbrž bude padat kamení, a to by vám uškodilo. Zastavte na místě s několika mrtvými vojáky a vyjděte po schodech, zničte bednu a samostříl za ní a pákou posuňte jeřáb blokující kolej, načež jeďte dál, znovu si dejte bacha na visící kabel a přehoďte vyhybku za ním.
Po točivém stoupání následuje další část této mise, u barikády s vestavěným kulometem doporučuji zaparkovat a vykosit horní patro, dojít na druhý konec a odtud odpálit nástěnné bomby v kolejišti, vrátit se k vozu, pákou zvednout závoru a jet dál.
Na konečné zastávce proběhněte chodbou, maníkovi v bunkru darujte granát (musíte zadem, jinak ho tam nedostanete), v silu s raketou slezte po žebříku a chopte se řízení druhého vozíku.
U první závory se dejte chodbou napravo, přeskočte bednu a vyjděte po schodech ke kontrolnímu panelu, kde pohněte pákou, přeskočte zábradlí a odjeďte vozíkem na druhé koleji.
U druhé závory musíte vylézt po žebříku na rampu a pohnout pákou u bunkru, která zvedne závoru.
Na konci probíjejícího úseku přehoďte vyhybku a dojedete k havarovanému úseku, kde slezte po žebříku a dejte si pozor na červené lasery, protože aktivují čtyři samostříly.
Na otevřeném prostranství se mějte na pozoru před snajprem, je úplně nalevo od vchodu, schovaný za sítí ve skále. Otevřete si červenou bránu a prostřílejte se ke schodišti se třemi červenými lasery (tentokrát žádné samostříly, ale nálože na zdi), přes menší bednu na něj vyskočte, dojděte na konec chodby a v odpalovací místnosti zmačkněte tlačítko kterým odstartujete raketu nesoucí vesmírné poselství. Potom se vraťte na prostranství kde byl snajpr a odejděte nově otevřenými vraty.


APPREHENSION

Ve vodě páčidlem rozbijte zámek od klece se sudy, ty vyplavou a vy z nich skočte do červeně svítící chodby vpravo (pokud jste čelem k sudům), na jejímž konci je ochoz odkud je vidět žlutočerná čára dělící vodní nádrž. Skočte do části napravo (kde nejsou sudy) a proplavte chodbou u dna.
V místnosti se zavěšenou klecí uprostřed vylezte po žebříku na konci ochozu, načerpejte potřebnou energii a skočte do zmíněné klece, která se vzápětí utrhne a spadne do vody, takže seberte novou zbraň (jediná střílecí co funguje pod vodou) a plavte pryč. Nepřívětivého živočicha odstraníte nejlíp tak, že se schováte pod zničeným můstkem, tak abyste měli zbraň nad vodou, a sejmete ho brokovnicí. Až budete mít klid, tak točte kolem u mříže pod vodou a plavte dál.
V místnosti s rozbouraným a namrzlým můstkem přeskočte několik rozbitých úseků a na tom posledním si stoupněte na traverzu vpravo, ze které proskočte dírou v plotě a proplavte zatopenou chodbou do místnosti se třemi velkými písty a vylezte ke kontrolnímu panelu. Nyní máte dvě možnosti: buď zmačknete tlačítko a přeskáčete po pístech na druhou stranu (cestou se můžete stavit na terásce vpravo pro pár bomb), nebo shodíte bedničku, došoupete jí na druhý konec místnosti a vyskočíte po ní na druhou bednu s žebříkem (musíte zničit dřevěnou bednu).
O kousek dál vám doktor otevře místnůstku kde si tlačítkem napravo od dveří otevřete mrazák, prolezte jím a na konci slezte po žebříku dolů, jděte dál a za chvíli budete ve skladišti se spoustou beden a několika ostřelovači, se kterými se nejlíp vypořádáte granáty ze samopalu. Až budete mít klid, tak vylezte do horního patra, otočte pákou o 180° (držte jí dokud se hýbe) a vraťte se dolů, dojděte ke dveřím za kterými je na protější zdi vidět lékárna a vkročte do místnosti. Nelekněte se náhlé tmy, to vás jen přepadli a ztřískali vojáci. Jo a taky vás o všechno obrali.
Až se proberete, tak nečumte jak tele na nová vrata a rychle vyskákejte po bednách na římsu kde najdete nové páčidlo. Až se čelisti lisu sevřou, tak slezte dolů, rozbijte mříž v podlaze a skočte do díry, načež budete vrženi do nové mise.


RESIDUE PROCESSING

Dojděte k silu, otočte kolem na jeho pravém boku, rychle vylezte po žebříku a skočte na sjíždějící plošinu (pokud je už moc nízko, tak seskákejte po světlech na stěně).
Prolezte rourou, běžte za securiťákem a až ho chytne stropní lovec, tak mu seberte zbraň a vraťte se. Vylezte na nádrž s toxickým odpadem, po kusech bordelu přeskákejte do roury a lezte dál. V další místnosti přeskákejte přes stoupající a klesající písty a hupsněte na rouru vedoucí do chodby ve zdi, jděte po té vlevo, pak přeskočte na tu vpravo a dojděte k další nádrži s bordelem, přejděte po jejím okraji nebo přeskákejte přes točící se míchačky a vlezte do další roury.
Z jezdícího pásu skočte do vody, chvíli plavte a před drtícím kolem vyskočte ven, obejděte ho a zase plavte. O kousek dál podplavte další drtikolo a pokud chcete načerpat vzduch, tak vyplavte otvorem vpravo, jinak si dopřejte kyslíkovou dietu a nevyplavujte nad hladinu, protože je to nebezpečné.
U třech pohyblivých pásů vyskočte na chodník vpravo, dojděte ke třem pákám a pohněte tou prostřední, načež se otočte a dojděte do kanceláře s mrtvým securiťákem, kde mimo jiné znovu získáte magnumku. Až budou na některém z pásů oba buchary nahoře, tak zmačkněte tlačítko a rychle tam proběhněte.
Po překonání bucharového úseku dojeďte na konec pásu, ovšem nepadejte do nádrže s vodou, nýbrž na pás pod vámi, otočte se do protisměru a prolezte celým tunelem, na jehož konci skočte na druhý pás, jedoucí správným směrem, z dálky odpalte nástěnnou bombu a hoďte na pás jednu odpalovací (pokud nemáte, tak to máte blbé), kterou nechejte vybuchnout až zajede za roh, kde číhá další nástěnná.
Drtícím válcům se vyhněte skákáním z pásu na pás a u pohybujících se ozubených čelistí doufejte že budete mít štěstí a že vás nesešrotují až budete proskakovat.


QUESTIONABLE ETHICS

Vylezte po žebříku a rozbijte mříž, ale nevystrkujte hlavu, jenom trošičku, tak abyste viděli na věc ze které létají blesky, do níž střelte, počkejte než nastane výbuch a teprve teď vyskočte z díry a běžte se schovat do chodby, kde vás již zvuční nepřátelé neohrozí.
V místnosti s hajzlem za sklem rozbijte kryt od tlačítka na ovládacím pultu, zmačkněte ho a utečte otevřenými dveřmi. Pokud by vás někdo sledoval, nebo byste chtěli provést jatka bez použití munice, tak nalákejte své odpůrce do modré místnosti s klecí uprostřed, vběhněte do kabinky v rohu, zmačkněte tlačítko a užijte si podívanou. V této brutální laboratoři zabte i vojáka od kterého získáte samopal.
Opodál potkáte securiťáka, kterého vezměte s sebou a ve velké hale s vojáky ho nechte pracovat, budete se divit co všechno dokáže. Jděte dál, ve druhé laboratoři s vražednými blesky seberte kuš a novou zbraň – broučky – a dojděte do dalšího sálu, který má východ zablokovaný nástěnnými bombami. Zde jděte chodbou v levém rohu, dejte hned na začátek nástěnnou bombu jako pojistku, z okénka na konci odpalte zmíněné nálože blokující východ a užijte si následující bitvu (moc se ale neukazujte na veřejnosti).
Když to skončí, tak odejděte nyní průchozím východem a až narazíte na schody, tak po nich vyjděte do druhého patra. Zde jsou čtyři místnosti ve kterých musíte červeným tlačítkem spustit modrý laserový paprsek (v jedné z nich je i nová zbraň, čirou náhodou laser). Všechny paprsky se spojují v poslední místnosti tohoto patra, kde je nutno strčit bednu pod nápis „DO NOT OBSTRUCT LASER SHIELD“ a zmačknout žluté tlačítko na ovládacím panelu, jež spouští nejsilnější laser a ten udělá pěknou paseku.
Vzniklou dírou pronikněte ven z místnosti a po rourách seskákejte dolů, vkročte do podivné laboratoře, dojděte k protějším dveřím a čudlíkem na panelu vypněte točící se blbost, načež seberte jednoho doktora a vyjděte na chodbu, dejte se doleva, znovu projděte kolem schodů, ovšem tentokrát jděte rovně a budete zase ve vstupní hale, kde vám poslouží doktorovi oči k opuštění budovy.
Venku si dejte pozor na dva samostříly číhající na střeše, tunelem se dostanete do nové mise.


SURFACE TENSION

Odteďka začíná dlouhá část věnovaná exteriérům, takže si to pořádně užijte.
Otevřete vrata, proklestěte si cestu k přehradě (vrtulník nejlíp sejmete plnou dávkou z laseru, pochopitelně silným střílením), skočte do vody a doplavte k žebříku, vylezte do kontrolní věže, stiskněte tlačítko deaktivující turbíny, hupsněte znovu do vody, doplavte k červenému světlu a pořádně zatočte kolem pod ním, načež proplavte jedním z otevřených průplavů na druhou stranu. Ohavnou rybu nejlíp sejmete buď kuší, nebo brokovnicí – v tomto případě musíte doplavat do rohu mezi skálou a betonem (blízko věže), držet se těsně nad hladinou a jakmile sviňucha vystrčí hřbet, pálit.
Za chvíli se budete potýkat s dalším vrtulníkem, který opět pohodlně sejměte laserem a vylezte po žebříkách na pískovité prostranství. Za balvany u skály jsou dva průchody – jeden vede na další prostranství, kde je několik vojáků a místnost s kolem, kterým musíte otočit. Až to uděláte, tak odejděte druhým průchodem který odtud vede a budete na zaminovaném poli. Vyčistěte si cestu granátem, dojděte k ostnatému plotu, skočte za něj z přilehlého kopečku a vlezte do roury.
Než z ní vyskočíte, tak zneškodněte samostříl napravo. Seskákejte po skalních výčnělcích, dojděte k šikmé rouře směřující směrem dolů, sklouzněte po ní a pokračujte. Zanedlouho dorazíte k mini skladišti, kde najdete tarasnici a vás najde další vrtulník, takže jí budete moci hned otestovat.
Vylezte po žebříku a dalších výčnělcích do roury která propojuje vojenské cvičiště na kterém se právě cvičí. Překvapte je svými dovednostmi a odejděte vraty vpravo (pokud stojíte čelem k tanku).
Za druhým tankem a druhými vraty je rozbombardovaná budova, kterou musíte zprava úplně obejít, přejít přes minové pole a vypořádat se se dvěma snajpry. Za ostnatým drátem rozstřelte sud vedle probíjející skříně, vylezte po zbouraném sloupu na střechu , dírou skočte do budovy a jděte dál.
Nyní si musíte dát extrémní pozor na nástěnné miny, nýbrž NESMÍ NIC VYBOUCHNOUT (viz. Naučný slovník – řetězová reakce), takže jakmile uvidíte malého bílého šmejda, bez váhání ho zastřelte, aby nestihl vyskočit a přerušit některý paprsek. Nejjednodušší způsob jak se odsud dostat je, že první tři miny přeskočíte (vyskočte na ně, jako by to byly schody), čtvrtou podlezete, půjdete doleva a po náloži připlácnuté na bedně vyskočíte na bednu samou, ze které hupsnete na tu nejbližší a z té pak přeskočíte zábradlí kolem výtahu. Hurá pryč.
Dole obdivujte odvážného securiťáka, načerpejte nové prostředky včetně vetřelčí zbraně a jděte dál. Jakmile vylezete pod širé nebe, tak urychleně zaběhněte zpátky, protože venku by vám asi bylo teplo, proběhne tam totiž vesmírný výsadek a vojenské bombardování. Až se situace uklidní, tak jděte dál, sejměte tank, v uličce mezi budovami zabte snajpra a vejděte do jediné přístupné budovy, vyčistěte jí od vojáků a jděte do druhého patra, kde čeká securiťák. Nezabíjejte ho hned, nejdřív vám musí otevřít skladiště, a není to skladiště ledajaké, je to muniční skladiště, a je tam munice jak nas… však vy víte.
Z tohoto patra vyskočte oknem na ochoz, jděte doprava a přes skříně v uličce přeskočte na polozničený žebřík a vylezte na střechu. Naházejte pár granátů pod nohy vojákům číhajícím dole, přes rozbourané trámy a kusy zdi přeskočte na druhou stranu budovy a vyjděte dveřmi na přistávací plochu, jděte směrem k bráně na opačném konci a jakmile to tam vybuchne a uslyšíte zvuk motorů, tak rychle zalezte zpátky. Najděte si výhodnou pozici mezi ruinami a sestřelte odsud výsadkové letadlo, které by jinak neustále vysazovalo výsadkáře a ti by se vás snažili vysadit z boje. Když nastane klid, tak projděte branou kde předtím nastal výbuch, vyskákejte po bednách k dělu nad chodbou odkud vyběhl muchomet (ten co střílí mouchy) a odpalte s ním bránu nalevo, ke které vzápětí běžte a pokračujte dál.
Zabte všechny elektrikáře a vyskočte po podivné trampolíně, hupsněte na plácek kde se kosí několik zmetků, prolezte větračkou v pravém rohu a za chvíli budete v garáži. Otevřete dveře, ale ihned zacouvejte na bezpečnou vzdálenost. Po výbuchu pusťte dolů hever (tlačítko visí na kabelu), zmačkněte znovu čudlík a než vyjede, tak na něj vlezte a pak proskočte dírou ve zdi.
Chopte se kanónu a odstraňte vrata naproti vám, dojděte do haly, přejděte po ochozu na druhou stranu (bude potřeba skákat) a vyskočte z budovy na ulici. Pomocí trampolíny vyskočte na střechu dalšího baráku, rozbijte mříž na zemi a skočte dolů, vlezte do roury, ovšem jakmile tam voják hodí bombu, tak se okamžitě schovejte ve vodě a zůstaňte tam dokud nebude klid. Potom vylezte, jděte ke kotli, skočte z ochozu na rouru a otočte kolem, načež prolezte rourou, vyjděte do druhého patra a vemte securiťáka o patro níž, kde ho nechte otevřít dveře a pokračujte s ním na druhý konec dvora, kde vám otevře další dveře a pak už je k nepotřebě.
U prvních dveří které strážník otevírá jsem se setkal s velmi podivnou věcí – nejspíš je to chyba -, mezi zdí a dveřmi se skřípnul mrtvý voják který nešel odstranit, takže dveře nebyly úplně otevřené a když jsem se vtěsnal mezi ně a zeď, tak mi začal strašnou rychlostí přibývat armor, který se ale v žádném případě nezastavil na stovce, naopak stále závratně stoupal, až překročil hodnotu 250 a začal zase od nuly.
Vyběhněte z garáže, pomocí trampolíny vyskočte na zeď, dostaňte se na silo kde je mrtvý voják a kdosi mu naivně dává instrukce. Pomocí páček určete souřadnice vrat v rohu šikmo od vás a čudlíkem spusťte bombardaci. Pokud jste byli dost rychlí a ta roztomilá malinkatá zrůdička ještě nezničila vrata u východu z garáže, tak se vraťte na zeď na kterou jste před chvílí skákali a přeběhněte přes ní, potom vyskočte na šikmou stěnu, držte pořád úkrok doleva a běžte směrem k místu které jste bombardovali, kde je tunel vedoucí do další mise.


„FORGET ABOUT FREEMAN!“

Přejděte po zábradlí a vlezte do chodby vlevo. V kanceláři je na zdi páka která ovládá samostříl nad securiťákem, ale ten je téměř k ničemu. Vyskočte z kanceláře, vyjděte ven z garáže a před cedulí STOP se rozhodněte zda jít doleva pro nějakou munici, nebo rovnou doprava, kde je východ.
Vpravo je voda a v ní ostrůvek s poklopem, pod kterým je cesta dál. Shoďte bednu do jednoho z kanálů a přeskočte z ní mříž nalevo, až to půjde tak vylezte na suchou zem, obejděte další mříž a budete u širšího toku, který přeskočte a vydejte se tím nalevo, podplavte pár ozubených kol a vyskočte u opevněného vojenského stanoviště.
Vylezte po žebříku, zničte tank a použijte výtah za ním, potom přeskočte pár radioaktivních kaluží, a dostaňte se do veliké garáže, si užijte parádní bitku, chopte se tankového děla a odstraňte vrata naproti vám, za kterými se dejte doleva a budete na konci této mise.


LAMBDA CORE

V kanceláři zmačkněte tlačítko, sjeďte dolů společně s náklaďákem a dojděte do skladiště kontejnerů, kde na vás čeká bitka se snajpry. Až to tu vyčistíte, tak odstraňte dřevěné bedny a vyjděte na ochoz, po kterém se dostaňte k výtahu a sjeďte dolů.
Opodál vám doktor otevře dveře a zatímco bude kecat, tak to udělá ještě jednou. Vyjeďte malým výtahem a jděte doprava, kde je laboratoř a v ní doktor chlubící se svojí zbraní, tak jí na něm hned vyzkoušejte, je opravdu dobrá. Potom se vraťte na chodbu a použijte druhý výtah.
O patro níž hned uvidíte hnědou ceduli „02 COOLANT SYSTEM“ a nalevo modrou „01 COOLANT SYSTEM“, za zábradlím je vodní nádrž a přes ní dva mosty – každý vede k jednomu z chladících systémů (viz. mapa napravo od výtahu). Nezáleží na pořadí, ale projděte oběma chodbami, v místnostech za nimi vylezte po žebříku, za dalšími dveřmi dojděte k čerpadlu a zapněte ho pákou na ovládacím panelu.
Až to uděláte, tak se vraťte k výtahu a jděte chodbou nalevo od něj, kde můžete jít buď nejdřív doprava pro nějakou munici, energii a armor, nebo rovnou doleva do místnosti označené jako „AUX TANK“. Zde skočte do vody a doplavte až k reaktoru, otočte oběma koly které se tu nacházejí a až stoupne voda, tak vylezte po žebříkách na nejvyšší ochoz kde jsou dveře (dejte si pozor na výboje).
Na konci chodby vylezte po žebříku ve výtahové šachtě a skočte na ležící dveře, jděte doleva a dojděte na konec chodby, kde odejděte dveřmi napravo (k likvidaci monster si můžete pomoct ventilem na páru).
V teleportovací místnosti to funguje takto: než se teleportujete, tak si pohlídejte, kde se nachází těleso točící se kolem reaktoru a až bude pod zelenou koulí, tak se teleportněte a budete mít pevno pod nohama.
První teleport vás přenese jen za plot před vámi, odkud vedou tři porty: „O1“ vede do místnosti se spoustou malých bílých hajzlů a deseti granáty, „O2“ vás vyhodí o úroveň výš, takže si hlídejte jezdící plošinu nad vámi, „03“¨ústí v místnosti plné užitečných věcí.
Ve druhé úrovni jsou další tři porty: „04“ vás vynese o úroveň výš, „05“ končí v místnosti se třemi vědátory a spoustou energie a armoru, „06“ se nedoporučuje (pokud nemáte rádi benží džamping bez lana…).
Ve třetí úrovni jsou poslední tři porty: „07“ je ten správný, „08“ vede k armoru a „09“ se vřele nedoporučuje, poněvadž je smrdící… pardon, smrtící.
Po použití portu 07 budete v místnosti kde se musíte pomocí rotačních těles dostat ke dvěma tlačítkům na vnější straně, které otevírají první a druhou půlku dalšího teleportu.
Po přenesení do další místnosti odejděte dveřmi, vylezte po žebříku a dojděte do místnosti kde vás vřele uvítají doktor a securiťák, kteří vám oznámí samé dobré věci jako například tu, že poletíte do vesmíru (hlavně abyste neshořeli při startu…), což vás jistě hrozně těší. Poberte co se dá a hlavně zařízení pro skákání které vám dá doktor (vypadá to jako jetpack).
Až budete hotovi, tak dojděte do velké kruhové místnosti s něčím uprostřed a vylezte po žebříku na vyvýšeninu ze které budete zanedlouho odstřelovat velkohlavé blbečky (nejlepší je na ně váš nový laser). Chraňte doktora a V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ neskákejte do teleportu dokud vám to nepřikáže („YOU MUST GO! NOW!“).


XEN

Překvápko, jste pár miliónů světelných let od domova.
Pomocí věcičky na skákání skočte na nejbližší planetku (musíte se rozeběhnout a těsně před skokem se skrčit), pak ještě jednou a po rotujících satelitech seskákejte na věc dole, odkud seskočte na to co vypadá jako ocas a najděte jezírko s živou vodou (pozor na modré lampy, jsou nebezpečné a nejlepší je je sejmout z dálky). U jezírka vlezte do díry ve skále a v místnosti kam se dostanete nejdřív otevřete tři stojany se světélkem a potom rozstřelte síť ve které poletují další tři světélka. Vlezte do vytvořeného teleportu a budete u monstra, nikoli však finálního.


GONARCH‘S LAIR

Zrůdu zraníte jedině zásahem do houpající se věci (poznáte to tak, že z ní cáká žlutá krev). Pronásledujte jí do nitra planety a až bude mrtvá, tak si dejte pozor aby na vás nespadla, skočte do zpřístupněného teleportu a budete v další části tohoto pozoruhodného světa. Na prvním místě kde se bojuje je za skálou nalevo od jeskyně ostrůvek s živou vodou. Na druhém bojišti propadněte dírou uprostřed a budete též u živé vody. Až bude zrůda mrtvá, tak kromě teleportu zpřístupní také třetí jezírko s živou vodou.


INTERLOPER

Skočte dolů a doběhněte na druhou stranu, kde je jeskyň s živou vodou a malou škvírou, která vede do nitra planetky. Dojděte k místu kde stoupá a klesá ohromný komín, až bude dole tak na něj vlezte a nechte se vynést. Z vrcholu se přes rotující satelity propracujte na jedno z letadel pod vámi a doleťte k teleportu.
V další části vylezte z jeskyně, jděte doleva a na větším prostranství jděte buď doprava, kde je malá jeskyňka s energií a živou vodou, nebo rovnou doleva, do mnohem větší jeskyně.
V té větší je v rohu průchod k jezírku s živou vodou a vpravo zavalená chodba – zničte sítě na šutrech a vylezte na jeden z nich, tak aby vás viděl Drobeček na druhé straně, který vás ihned začne pronásledovat, takže se schovejte v průchodu k živé vodě a počkejte než odejde, nebo ho sejměte nastraženými náložemi (to asi udělá každý racionálně přemýšlející člověk). Až od něj budete mít klid, tak projděte uvolněnou jeskyní na další prostranství a přeskočte propast nalevo, pomocí granátů odlákejte pozornost dr. Drápka, přeběhněte po mostě a vlezte do teleportu.
V další části Interloperu projděte chodbou vlevo v rohu a ve velké místnosti kam se dostanete v klidu vystřílejte všechny zmetky a výtahem na druhé straně vyjeďte o patro výš, potom počkejte až znovu sjede dolů a skočte na jeho horní rameno, po kterém se dostanete ještě výš. Vlezte na vzdálenější jezdící pás a nechte se vést jeho konec, kde spadněte do vody a co nejrychleji vyskočte.
Pokud potřebujete energii, tak jděte tmavou chodbou napravo až k výklenku vypadajícímu jako teleport a vlezte do něj, jinak vyjeďte výtahem do druhého patra, přejděte pás v protisměru a jděte po ochozu až k dalšímu výtahu.
V dalším patře pokračujte po ochozu a pokud jste méně zdatní jedinci, tak si v chodbě se sudy dejte velký pozor, protože každý zničený sud se rovná jeden nepřítel. O kus dál vlezte do červené škvíry a prolezte do další úrovně, kde si ze všeho nejdřív najděte bezpečné místo a pak všechny vykoste (když půjdete na konec ochozu, tak dojdete do místnosti s regenerátorem). Po rotujících výtazích se propracujte k teleportu u stropu a skočte do něj. V další úrovni dohopsejte k červenému teleportu a pochopitelně do něj vlezte.


NIHILANTH

Tak, finální řežba je konečně (nebo snad bohužel?) tady.
První co udělejte je, že zničte tři oranžové krystaly na zdi, ze kterých monstrum čerpá energii (pozor! Nefunguje na ně žádná energetická zbraň), načež se pusťte přímo do něj (úbytek energie poznáte podle počtu koulí na svatozáři).
Proti jeho útokům se nejlépe schováte za nějaký z balvanů na kraji místnosti, případně o něj nechte roztříštit zelený teleport který zrůda občas vyšle (pokud se chcete odreagovat, tak se nechte chytit a budete teleportováni do úplně jiného místa, s něco málo municí a nějakými zrůdami).
Až se mu otevře hlava jak tulipán, tak pomocí trampolíny vyskočte nahoru a dejte mu ránu z milosti do mozku, nebo co to je, granát je též na místě.
Zrůda začne probíjet a všelijak se zmítat, až totálně zanikne a vy budete vítězové.

Tak, a teď překvapivé zakončení, ve které vás záhadný mužík s kravatou pochválí že Zen je díky vám pod kontrolou a nabídne vám pracovat pro jeho nadřízené na projektu využití alienů jako vražedných zbraní. Je na vás rozhodnout se jestli zůstat ve vlaku a tím vzít tuto špinavou práci a mít neomezené možnosti, nebo vyskočit ven a stát se nezaměstnaným hrdinou.

A to je skutečně konec této bezkonkurenční pařby jménem HALF-LIFE, těším se neméně dokonalé pokračování.

Související hry Half-Life 3
Half-Life 2: Episode Three
Half-Life: Alyx
Black Mesa
Black Mesa (2012)
They Hunger: Lost Souls
The Orange Box
Team Fortress 2
Half-Life 2: Episode Two
Fortress Forever
Poke646: Vendetta
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Lost Coast
Half-Life 1: Anthology
Half-Life: Survive in Catacombs 2
Half-Life: Survive in Catacombs 1
Half-Life 2: Deathmatch
Half-Life 2
Codename: Gordon
Half-Life: Cthulhu
Half-Life: Invasion
Half-Life: Generation
Half-Life: Poke646
Sweet Half-Life
Half-Life: Blue Shift
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Game of the Year Edition
Team Fortress Classic
Half-Life: Vampire Slayer
Half-Life: USS Darkstar
Half-Life: They Hunger 3: Rude Awakening
Half-Life: They Hunger 2: Rest in Pieces
Half-Life: They Hunger 1
Half-Life: The Specialist
Half-Life: The Gate
Half-Life: Sven Co-op
Half-Life: Science And Industry
Half-Life: Redemption
Half-Life: Mistaken Identity
Half-Life: Life/2 Add-On
Half-Life: Chickenmix
Half-Life: Half-Time Level CD
Half-Life: Further Data
Half-Life: Conundrum
Half-Life: Bestseller Series
Half-Life: Azure Sheep
Half-Life: 1986
Action Half-Life



Diskusia Príspevkov: 60 Hodnotenie
1894 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |