Atomic Bomberman | ABCgames.cz

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 7963 uživatelů

Atomic Bomberman


Žánr:Akčná, Arkádovka
Datum vydání:21. Červenec 1997
Výrobce:Interplay, Hudson Soft
Koupit hru Atomic Bomberman
Koupit hru

Atomic Bomberman je arkádová plošinovka z izometrického pohledu, evoluce staršího bratříčka Dyna Blaster, orientovaná na multiplayerové hraní. Hra nemá žádný hmatatelný příběh, první housle hraje nadsázka a záměr nechat hráče pořádně se vyřádit. Jedna bitva je otázkou nejvýše několika mála minut, hraje se ve vražedném tempu.

Herním prostředím je šachovnici připomínající bludiště s pevnými a zničitelnými bloky. Na tuto plochu jsou umístěny postavičky, zdánlivě připomínající kosmonauty ve skafandrech, ovládané hráči nebo počítačem. Panáčci jsou vybaveni možností položit bombu. Po detonaci se do horizontálního i vertikálního směru rozšíří plamen, který ze hry vyřadí všechny zasažené postavy a zruší nejbližší odstranitelné bloky. Cílem je zůstat jako poslední naživu. Hraje se série bitev na nastavený počet vítězství.

Hlavním motorem hry jsou power-upy. Mezi základní patří zvyšování maximálního počtu současně položených bomb a rozšiřování dosahu plamene, o něco méně frekventovanými jsou schopnost odkopávat bomby nebo položit řadu bomb. Podobu power-upů mají i tzv. nemoci, mezi které se řadí obrácené ovládání, neschopnost položit bombu nebo naopak bombový průjem. V závislosti na typu mapy se na bojišti mohou vyskytovat skokánky, teleporty či šipky, podle kterých putují odkopnuté bomby. I když počáteční podoba bludiště je generována náhodně, nemusí jít o nezbytné pravidlo. Pokud je libo zápolit na vlastní ploše, lze to provést díky přiloženému editoru.

Hra Atomic Bomberman podporuje široké možnosti hry více hráčů. U jednoho počítače mohou hrát dva hráči na klávesnici, přídavek je omezen jen počtem připojených gamepadů. K tomu je možné hrát po síti, a oba způsoby je možno kombinovat. Na třech sesíťovaných počítačích tak lze relativně pohodlně obsadit všech deset možných barev panáčků.

Atomic Bomberman okouzlil jednoduchým, pestrobarevným a přece přitažlivým grafickým zpracováním a ztřeštěným akustickým doprovodem. Účinek audiovizuální stránky hry je ještě umocněn několika zpracováními smrti, jež zahrnují sežehnutí na oči a popel nebo upadnutí ruky, nohy či hlavy. Podobně vtipné jsou animace ve chvílích, kdy je panáček, vinou vlastní nebo cizí, zabarikádován bombou. Často se stane, že hráč zabije sám sebe.




Další videa »


Atomic Bomberman - screenshot
screenshoty »




Související hry Super Bomberman R 2
Super Bomberman R
Bomberman Collection
Bomberman Pocket
Bomberman World
Mega Bomberman
Bomberman '93
Dyna Blaster
Bomberman 2

Diskuse o hře Atomic Bomberman Přidat příspěvek
08.01.2011 14:52 - Prosim ta s kamosom si to chcem ist zahrat jako to mam spravit ? diky
10.08.2010 10:44 - tak spojaznil som bombermana po nete a nieje to nič zložite:-), netr...
16.07.2010 09:57 - ako sa da hrat atomic bomberman ? dakujem:-)
06.10.2009 23:33 - ako sa da hrat Atomic online ?? nejake indicie prosim, heslovite, dakujem
07.02.2009 09:21 - musis mat zapnute wamp serveri a jednoducho cez network game ..... a treba byt...
...
Zobrazit všechny příspěvky (7) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |