Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth | ABCgames.cz

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 9956 uživatelů

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth


Žánr:Adventúra, Akčná
Datum vydání:23. Březen 2006
Výrobce:Bethesda Softworks, Ubisoft, Headfirst Productions
Koupit hru Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Koupit hru

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth je first person akční horor postavený na nesmírně populárních hororových románech od H.P. Lovecrafta. Příběh hry se odehrává v malé Novo Anglické vesničce Innsmouth ve 20. letech minulého století, čemuž odpovídá nejenom architektura, ale také zbraně. K užitku však přijdou i kusy nábytku a další části zničitelného herního prostředí. Hlavním hrdinou celého příběhu je Jack Walters. Jde o policistu, který se během jedné z akcí setká s Cthulhu a samozřejmě to naprosto změní jeho život. I po vzpamatování se z šoku mu zůstanou hrůzné sny a noční můry plné mimozemských a pekelných kreatur. Odejde proto od policie a začne vyšetřovat, co vlastně Cthulhu je. Hra je pak přesným převyprávěním událostí popsaných v Jackově deníku nalezeném v roce 1924.




Alternativní názvy
Volání Cthulhu; Call of Cthulhu: Temné zákutia zeme; Call of Cthulhu: Temná zákoutí země

HW požadavky Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth
Minimální požadavky
  • Windows XP / 2000
  • Pentium 3 800 MHz
  • 128 MB RAM
  • 2 GB HDD
  • DirectX 9.0 3D grafická karta

Další videa »


Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth - screenshot
screenshoty »



Hodnocení hry
74%

Recenze
Tiscali Games62%
Překvapivě hratelný, zábavný a po příběhové stránce velmi vyspělý hororový titul. Získal by vyšší než lehce nadprůměrné hodnocení, nebýt horšího (zastaralého) zpracování, absence hudby, chyb v umělé inteligenci a pár technických problémů.
Sector.sk84%
Príbehy z pera H.P. Lovecrafta sú skrátka neopakovateľné a ak aspoň trošku patríte k fanúšikom žánru hororov, rozhodne by ste si tvorbu spomínaného autora nemali nechať ujsť. A podobne je tomu aj s titulom Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Fanúšikovia survival hororov skrátka nemajú čo riešiť, pretože v súčasnosti sa na platforme PC s podobne kvalitným titulom tak ľahko nestretnú. Škoda len toho slabšieho technického spracovania, pretože inak by sa jednalo o jasného kráľa vo svojom žánri.


Moje hodnocení
Ohodnotit


Uživatelé
imogiant95%
Jedna z najlepsich hier aku som kedy hral, ten pribeh, hratelnost a hlavne dlzka hry. Ale hra je zasa dost tazka a aj celkom strasidelna. Ale som tam objavil aj celkom vela bugov. Kvoli bugom davam hre 95%.
kurvasatana85%
Skvělé zpracování knižní předlohy a výborné vyprávění příběhu, hutná a ponurá atmosféra, která od začátku vtáhne do hry.
Mike_BossO90%
skvela hra, vyberone spojenie adventura - akcna hra ... nic podobne som este nehral. velke minus ma graficke spracovanie hry a zopar bugov
NeoMatrix75%
Volání Cthulhu: Temné zákutia zeme somharl aj som cely pribech
presiel bavolo ma to ale su tam 3 chyby ktore mi vadia ulozenie hry, lekarnirnicka, a 2 misie celkom hra je aj lahka len tam kde je ako chaos alebo velke nieco tak to je hajdorsie aku rad ked som bol uz nakonci tam bola sranda niekde pri posledni kole tam sa dostat jedna nekonecna zbran taka blezkova len nevime aku dali nazov bola by aj dobra keby som aj na zaciatku
M1kY63%
je to super hra len v tyhc starsich verziach je bug ze na konci ma vzdy zabije ale tak da sa to hrat je to celkom prepracovane hlavne tie vidiny nema to chybu proste super hra....ked si ju zahras pochopis :D
qwer84%
Call of Cthulhu je akčná adventúra s fantastickou atmosférou a príbehom. Táto hra spája prvky stealth, adventúry a akčnej hry. Hlavným záporom hry je príšerná umelá inteligencia protivníkov.
FiFty_2286%
Vynikajúca hororová detektívka s výborným dejom, atmosférou a hrateľnosťou. Má to síce zastaralejšiu grafiku, ale mne osobne to vôbec nevadí, pretože všetko to vynahradí práve ten dej, hrateľnosť a hororová atmosféra. Super! Milovníci hororových adventúr, ak ste to ešte nehrali, urobili ste fatálnu chybu.
tomikzlesa70%
Bethesda Softworks mě touhle hrou utvrdili v tom že je to banda tupců co umí hry jen vyrobit a programovat, ale nepřemýšlí u nich. První byl Oblivion kterej dojebali špatnám rpg systemem, další byl Fallout kterej dojebali bugama a tohle je moje zatím poslední setkání...skvělá hororová akční adventůra dojebaná posranym ukládacím systemem, kdy se stejně jako třeba v silent hillu místo na požitek z hry soustředíte jen na to abyste už už byli u dalšího save placu. Když už jedu ten samej úsek po desáty začně to docela nasírat, zvlást pokud je hra takhle složitá. Konec sem už musel skouknout na youtubu, protože nechat se 50x rozmazávat od stejnýho šutru fakt nemusím. Bethesda Softworks jsou dementi !

+ Příběh, proste paráda
+ hrací doba slušná
+ zbraně
+ atmosféra

- BUG jako prase s lodním dělem a pláží !! nechápu jak nekdo muze pustit ven nedodelanou hru !
- save placy, tohle je totalni demence, hlavne u adventur

hra by mohla klidne mít 100% nebej ukládání, bugu s dělem a koncem, ten fakt nešel
S3aF90%
Hra je už síce staršia, ale stále sa oplatí hrať. Určite mala veľmi dobrý dej, a spracovanie, a bolo to asi najlepšie spracovanie hororu aké som kedy v hre videl. Akurát, že je tam zopár bugov, ale v ktorej hre bugy niesú... Ale stále zostáva najhorší bug AI osôb...
Trimax85%
- Skvělá atmosféra.
- Zajímavý příběh.
Od této hry jsem toho příliš nečekal a o to větší bylo mé překvapení, když jsem si ji zahrál. Málokterá hra se dokáže této vyrovnat. Ve svojí kategorii, her co mají vyděsit je jedna s nejlepších.
WEGETa80%
Call of Cthulhu je naozaj veľmi zaujimavý titul z množstvom dobrých nápadov. Tie sú prevedné cez postupné zmeny žánru hry od adventúry, cez stealth až po action a ich kombináciu. Všetkému ako podmaz slúži kvalitná hororová atmosféra podoprená aj kvalitnou dejovou líniou s dobrou atmosférou. Tá sa ale dala vyladiť pridaním ďalšej hudby, ktorej je miestami nedostatok. AI má tiež svoje chyby, takisto mi prišlo nelogické, že ich mŕtvoly takmer okamžite po smrti miznú. Hra sa ale s hráčom nemazná a nebojí sa likvidovať jeho spojencov a často ho hádže do stresujúcich situácií, vďaka čomu sa dá do nej vžiť, čo samozrejme predstavuje veľké pozitívum pre hru, hlavne čo sa týka záverečného dojmu z hry. Úctyhodná je aj hracia doba, ktorá sa v poslednom čase akýchsi krátkych hier rozhodne nemá za čo hanbiť. Trochu zakopáva na zastaranom technickom spracovaní čo by ani tak nevadilo. Absolútnou tragédiou hry sú bugy. A nie všelijaké - mám na mysli tie, vďaka ktorým je bez pomoci internetu nemožné dokončiť hru. Taketo niečo sa proste pri hrách stávať nemôže, ničí to dojem aj nervy. Kedže na tieto chyby neexistuje priama záplata v podobe patchu od výrobcov, hra sa prepadá o triedu nižšie a tým pádom a stáva aj menej atraktívnou.
trancentraal70%
Povídky H.P.L a obzvlášť "Stíny nad Innsmouthem" a "Volání Cthulhu", kterými je hra inspirovaná, mám velmi rád. Z toho důvodu nemohu nic výraznějšího vytknout příběhu. Se zpracováním už je to horší. I na svou dobu už se nejednalo o nejšpičkovější grafiku. Nejhorší ale byla ta spousta bugů a velká nestabilita hry, kdy ke konci odehrát od sejvu k sejvu bez toho, aniž by hra nespadla, byl nadlidský výkon. Na novějších Woknousech (tuším že od sedmiček výš) pak nelze odehrát jeden úsek ke konci hry vůbec (jedná se o trefení modrých světel na Ďáblově útesu pomocí lodního děla - na novějších systémech se totiž na útesu žádná světla neobjevují). Naštěstí to jde obejít díky zde zveřejněnému patchi, takže o konec hry nepřijdete. Kdo ale nemá mytologii Cthulhu v malíku, může být koncem poněkud zmaten.
Bryan1030%
vobec ma to nebavilo bolo to nudne a nezazivne cakal som od toho viac som sklamany mohlo to byt aj ovela lepsie celkovo nema tato hra vobec ziadny zmysel asi by bolo lepsie keby taketo hry ani nevychadzali ..
swetoku4100%
vsetci sa stazuju na grafiku, akoze fakt? Vizual je ako z 2003/2004 ked mala hra povodne vyjst. Xbox verzia vysla v 2005, PC port o rok neskor. Uprimne podla mna vizual je furt super, vyzera to lepsie ako Silent Hill 2 napriklad co kazdy pritom ospevuje ako stale super vyzera.
Ano keby to vyslo na 360 alebo PS3 chapem graficky to mohlo byt lepsie.
Ale toto je hra na original Xbox. A PC port vysiel az o rok neskor.
Kazdopadne hra je absolutne briliantna, majstrovske dielo, vsetko uz bolo spomenute, jedine co je dost blbe v tejto hre su bugy, ale chvala bohu GOG vela z nich opravil.


všechny (27) »

Související hry Call of Cthulhu
Prisoner of Ice
Call of Cthulhu: Shadow of the Comet
Call of Cthulhu: Destiny's End

Diskuse o hře Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth Přidat příspěvek
04.05.2019 21:48 - Nehratelná Psychopatia. 0%
31.01.2017 16:00 - Ahoj. Prave som v sklade kde najdem kluce a mam pomoct Ruth ktora sa schovava ...
21.12.2015 22:34 - Mě jde čeština na 100% http://uloz.to/xwGNqrG/call-of-cthulhu-d...
10.08.2015 19:14 - Jsem ve hře ve stokách kde se má otáčet pákama.R...
24.09.2012 19:37 - oprava na to neni, bud save po tom strileni nebo je na youtube navod, ale pres...
...
Zobrazit všechny příspěvky (112) »

| Hry |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |