HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 14052 uživatelů

Návody > Nocturne


Zobrazení:14836
Autor návodu:Martin Ráž

Nelehké jsou cesty agentovy, jež má chránit svět před temnotou. Má jen dvě jistoty: že jeho protivníky nejsou lidé, a že jeho první chyba bude také poslední. Krvavá hororová hra jménem Nocturne je totiž zatraceně těžká. A tak aby jste si v roli Cizince pořádně užili "noční život", přicházím s návodem. Povede vás místy, kde na každém rohu číhá smrt. Tedy celou hrou.

Jak nezemřít hned na začátku:

Pro přežití ve "světě temnot" se váš agent musí řídit třemi následujícími pravidly:

  1. Zastřel všechno co se pohne. Spřátelené postavy obvykle vydrží víc než jednu ránu, a vždycky můžeš přestat...
  2. To, že něco leží, neznamená že je to mrtvé. Střílej, dokud neuvidíš vnitřnosti (a oblaka much).
  3. Munice je málo. Nestřílej po stínech a příliš vzdálených potvorách, chce to pevné nervy a jistou trefu.

Jinak platí i obecná moudra vše prohledat + se všemi promluvit. Co se týče ovládání, vřele doporučuji používat klávesnici k chození a strafování, myš k otáčení a míření- je výrazně rychlejší. Tlačítko pro tasení/schování zbraní si nastavte hodně po ruce, skoky rovněž, obojího bude často zapotřebí. A volby "Auto aiming" a "Auto use health" ponechejte zapnuté, jinak si příliš nezahrajete. Hra samotná je rozdělená do čtyř epizod, které můžete projít v libovolném pořadí, ale chcete-li se dostat do finále, je třeba dokončit všechny.

Na velitelství

Jděte za plukovníkem, zavede vás na briefing. Vaše první cesta tedy má vést do Německa, na zámek Gaustadt, kde je údajně ukryt magický kámen Yaftoe Ghyoule činící svého upírského nositele nezranitelným. Hm. Dostanete i přidělenou partnerku (poloviční upírku, jak jinak...). Pak si projděte celé velitelství, pokecejte s Hiramem na chodbě a s černochem a démonem v tělocvičně, pro pobavení si prohlédněte nástěnky, a hlavně zajděte do laboratoře. Sličná doktorka vám dá světelnou pušku na upíry, a z pultu poberte munici a pár dalších věcí. Pak už hurá do výtahu... a do akce.

Hřbitov a vesnice

Po setkání s šílencem sejděte z kopce směrem k vesnici. Napravo od brány leží mrtvolka s klíčem a krabicí obsahující pár zajímavostí. Brána je zamčená, tak se vraťte se na kopec, klíčem odemkněte kryptu, a projděte podzemím. Jste uvnitř! Plácání kožnatých křídel napoví, že se blíží první boj - na sentinely používejte obyčejné náboje, stačí to. Projděte vískou k bráně, otevírá se pákou na stěně. Světlana se k vám připojí a ve dvou se to lépe "desentineluje"... Víska je téměř prázdná, ale v radnici na druhém konci vás čeká starosta- potloukejte se kolem jejích dveří dokud neotevře. Poví vám takovou klasickou upírskou pohádku. V rohu místnosti poblíž druhého muže je truhlice s náboji - hodí se. Venku pak vylezte na hradby, u prostředního průchodu stojí chlápek. Několikrát si s ním promluvte a vezměte si munici z další truhly (že to má všechno stejnou ráži...). Pak jděte druhou branou ven.

Vlkodlačí les

Tady už přituhuje. Musíte se držet cestiček a dávat pozor co se kde šustne - a pozor, vlkodlaci útočí ve skupinkách. Pěšina vás dovede k převrácenému kočáru - uvnitř je doktorská brašna. Prohlédněte si koně a jděte dál, a u hromady mrtvol vytáhněte jedné z hrudníku zaostřený kůl (je to zbraň, ale nebezpečná spíš vám- pustit si upíra tak blízko k tělu je sebevražda). Následuje křižovatka - nejdříve zaskočte k chatrči, uvnitř si prohlédněte oheň a seberte láhev kořalky (je to lék, samozřejmě ;-) Za chatrčí je cesta do starého mlýna, důležitého to místa. Uvnitř najdete lovce Yuriho (tvrdí mj. že vlkodlaci jsou převtělení cikáni - !?!), a především spoustu zbraní, nábojů, železa na vlky a podobné nádobíčko. Pořádně si celé místo prohlédněte, pár léčivin je skryto pod schody. Pak se vraťte na křižovatku před chatrčí a dejte se doprava. U příjemného zátiší s pastí a hnijícím vlkodlakem si můžete sebrat kus masa, ale jako návnada použít nejde a dokud ho máte v rukou nemůžete střílet. Jde se dál...a je tu první útok!

Samozřejmě používejte pistole, stříbrné náboje. Skrze jeskyni a úvoz se dostanete až na paseku se zakrytými jámami - pozor, pád do nich je smrtelný. Napravo je pak cesta dál, z křižovatky můžete uhnout k další chatrči, ale je tam jen pár bestií. Na druhou stranu se dostanete ke zničenému mostu, který je "příliš nebezpečný" - zatím. Doleva po sklaní římse, u jejíhož začátku je mimochodem dobré rozmístit železa, dojdete na dohled k zámku. Světlana předvede trochu akrobacie, ale vy se budete muset vrátit k mostu. Smečka vlkodlaků po cestě by vás neměla rozházet - tedy pokud jste nakladli pasti. A teď most - velmi frustrující smrti se vyhnete pochodem podél pravé strany, přeskočením čtvrtého prkna, savegame, na osmém prkně přesun doleva, pak rychlý skok (nejlépe s rozběhem), a bystře přes šedá prkna přískoky až na konec. Ufff...

Zámek Gaustadt

Sranda začíná. Světlana vás opět opustí, takže si připravte zbraně (obyčejné náboje, aqua vampira i kůly do kuše šetřete!), projděte bránou a na dvůr levým průchodem. Zaútočí velice vytvrdlý ghúl, a poblíž rozpadlé strážnice je jich ještě víc.Projděte k dřevěné budově (uvintř je nějaká munice a tři ghúlové), a dejte se doprava. Probojujte se k hlavním vratům - pozor, po stranách sedí dva gargoylové, kteří jsou v kamenném stavu neprůstřelní, a mají ošklivý zvyk vpadat vám do zad. Až je vyřídíte, otevřete dveře, uveďte se dynamitem a pistolí doražte zbytek potvor. (Pokud ještě nemáte kuši, nechoďte dovnitř, pokračujte doprava a seberte jí z altánu na kraji propasti). Teď musíte systematicky prochodit celý zámek a věřte, nebude to nic snadného. Dejte se dveřmi doprava, a po chodech stále nahoru až na střechu. Uvidíte dvě rozbité věže - vyplatí se je prohlédnout, v jedné je zpráva o relikvii pod podlahou kaple, v druhé klíč od zvonice. K té se dostanete po schodech a přes horní střechu. Cestou potkáte "divnou" Světlanu a jednoho starého otrapu, co tvrdí že už jí není pomoci. No, otevřete zvonici... a máte na vybranou, buď se tichounce proplížíte k truhle v rohu a uzmete "zvláštní knihu", nebo dovnitř hodíte dynamit, a s kuší v ruce povedete do dveří nepřetržitou palbu dřevěnými kůly. Uvnitř je totiž asi dvacet vampírů...

Po úspěšném získání knihy jděte po střeše až na jih, kde narazíte na dveře do horního patra zámku. Tady pozor, ghúlové se střídají s upíry a upířími nevěst(k)ami, na které stejně jako na divné přerostlé krysy platí pouze kuše - musíte rychle měnit zbraně dle potřeby. Pochodujte chodbou, v místnostech po stranách sbírejte věcičky, a zabíjejte zrůdy. Klasika. V jedné z komnat, naproti velikému obrazu, za vámi zapadnou dveře - a objeví se ghúlové. Pobijte je, z truhličky si vezměte kořalku, a páčkou v levém rohu si otevřete. Vraťte se dolů do vstupní haly. Vedou z ní boční schody nahoru - dostanete se do jídelny (?) zdobené modrými dlaždicemi. Zamčené dveře zatím nemůžete otevřít, tak vyražte průchodem a zabte vampírku. V místnosti ze které vylezla je spousta šipek do kuše. Nakoukněte do protější komnaty, rozstřílejte zrcadlo (hrozně mate), a s kuší v ruce vlezte do... pasti. Blesková otočka následovaná kremací obou upírů vám zajistí přežití. Otevřete dveře, a ihned vytáhněte zbraně - je tu další potvora. Potom pochodujte doleva (pryč od pravých dveří) zdánlivě z obrazovky, opatrně vylezte na nábytek a přeskočte na malou plošinku na konci. Ještě jeden skok s rozběhem na další plošinku, a projděte dírou ve zdi do knihovny. Na pravé poličce najdete klíč, který otevře cestu ven, a na pódium položte "Zvláštní knihu" ze zvonice. Otevře se tajná místnost, jak jinak, plná živočišného odpadu. Až ho odstraníte, vlezte dovnitř a ze stolu seberte klíč od kobky. Za růžovým goblénem jsou schody, a nad nimi páka. Zatáhněte za ní, a za druhým goblénem se otevře úkryt s municí a doktorskou brašnou. Teď se půjde zase ven. Opusťte zámek hlavním vchodem a dejte se doprava. Na kraji skály směřujte stále dolů (na jih), a pokuste se nespadnout. Číhá tu sentinel, který vás chce srazit do propasti. V rozbitém altánu je opět munice a kuše. Dále na jih je konečně zřícenina kostela. Uvnitř dostrkejte sochu doprostřed dlaždicové podlahy - tohle otevře skrýš s hezky zaostřeným křížem (to je ta relikvie), a když ji zvednete, uvnitř hradu se otevře cesta do kobky. Za vstupní halou ji najděte, odemkněte a vstupte do "peleše lotrovské"...

Kobky pod Gaustadtem

Tahle podzemní prostora je pěkně rozsáhlá. Na začátku je třeba projít první patro až na konec. Po schodech se pak dostanete k temné místnosti plné příšer a netopýrů - projasněte ji trochu záblesky výstřelů. Na stolku leží klíč a náboje, poblíž je i láhev kořalky. Klíč patří do pravých dveří. Po vstupu do nich se rychle otočte, potvora vám vpadne do zad. Další schody vás zavedou do "veselé" místnosti s pohyblivou podlahou a stropem. Jakmile se začnete blížit k brance, ta se zavře a ze stropu a podlahy vyjedou špičáky. Zacouvjete, ať se vše vrátí do klidového stavu, a připravte se na bleskovou akci. Běžte ke stěně, sbalte klíč, a s otočkou zabijte zákeřného útočníka. Pak okamžitě zpět, a utečte z nebezpečné zóny. A to byl jenom začátek... Probíjejte se kobkou dál, přeskakujte jámy s vodou (vedou z ní schůdky ven, jen je musíte najít) a nakonec dorazíte do kobky s krvavým kyvadlem. Dveře napravo jsou zamčené, tak zabijte gargoyly a proběhněte pod čepelí.

Čeká vás hodina akrobacie - opatrně přeskakujte po vyvýšených kamenech a později po kruhových plošinkách (tam doporučuji quicksave po každém úspěšném skoku), vyhýbejte se kyvadlům. Cesta vpřed je jen jedna. Na druhé straně už čeká hrobka. Všude rakve, upíři a další příšery, hlídající drahokam (precious gem). Sbalte ho, a teď se musíte stejnou cestou vrátit (užijte si to...). Naproti těm uzamčeným dveřím u prvního kyvadla je východ. Jděte tam, a položte drahokam na podstavec. Otevře se tajná chodba. Vede do nebezpečně zapastěné místnosti - nejlepší způsob jak jí projít je postavit se čelem k pravé zdi a pomalinku popolézat dokud se nedostanete k mostu. Než ho přejdete, připravte si zbraně a použijte save - čeká vás finální boj. Za mostem už čeká Hrabě Voicu! Až se vykecá, změní se v netopýroidní příšeru a začne poletovat kolem. Zahajte soustředěnou a nepřerušenou palbu (nejlépe náboji aqua vampira - kůlům z kuše odolává a světelná puška mu neublíží). Nakonec se snese na plošinku, tak přiskočte k němu a doražte ho křížem (holy relic). A upír bídně zhyne.

Pozor - to ještě není konec. Použijte savegame a seberte klíč (a relikvii) co z hraběte "vypadly". Vraťte se k oněm dveřím u kyvadla, a konečně je odemkněte. Opatrně - prostor za nimi je plný upírů. V zadní hale je na stěně goblén s portrétem - a pod ním vykukují čísi nožky. Odhrňte závěs a promluvte si s Nevěstou, objeví se Světlana, brzy se dostanete i k pokecu se starostou... a k velice překvapivému konci mise.




Diskusia Príspevkov: 6 Hodnotenie
1101 hlasov

100
60
20

80
40
0
48
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |