HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 14207 uživatelů

Návody > 1944: Across the Rhine


Zobrazení:12817

ACROSS THE RHINE je jedna z nejlepších real-time strategických her, a jako taková si jistě zaslouží pozornost. Jenže ne každý se může ponořit do čtení více než tří set stran obou manuálů hry (popisu ovládání i historického pozadí) a ne každý rozumí taktice tankových bitev. Cílem tohoto článku není nic jiného, než snaha o zpřístupnění této strategie širšímu publiku, než jen skalním stratégům, válečníkům a historikům. Přeneste se tedy o padesát let zpět do roku 1944 na pobřeží Normandie a vydejte se společně s nimi na cestu za osvobozením Evropy (z morálních důvodů se nebudeme věnovat tažení Německých Panzerů – respektive – základní strategie je v podstatě totožná, liší se jen parametry jednotek). Rozhodující pro průběh boje není ani tak volba tažení, ani scénář, jako spíše prostředí, nasazené jednotky: ale hlavně – úroveň velení. Naše povídání si tedy rozdělíme do třech částí, podle úrovně velení, kterou ve hře můžete zvolit. Ačkoli je v tažení možné zvolit na počátku hodnost odpovídající veliteli čety a postupně se nechávat povýšit až na velitele praporu, doporučuji nejprve si vyzkoušet všechny úrovně ovládání a pak se rozhodnout pro jednu z nich. V rozhodování vám snad pomůže následující přehled.

PLATOON COMMANDER

Co tedy dělat, když se ve hře ACROSS THE RHINE ocitnete v roli velitele čety! Chcete-li strategickou hru, zapomenout na to! Omezení, které z této hodnosti plynou a malý rozsah pravomocí v podstatě redukuje hru na simulátor tanku. Nicméně – pro začátečníky je právě tohle ideální způsob, jak proniknout do ovládání jednotlivých čet a jak se naučit zacházet s tankem. Pro všechny vyšší hodnosti platí v podstatě ten samý princip, ovšem s tím rozdílem, že stejným způsobem, jako v tomto případě ovládání vlastní čety můžete na vyšší hodnosti ovládat čety všechny (u velitele roty [Company] všechny čety v rámci jedné roty a u velitele praporu [Battalion] úplně všechny čety). Na první pohled možná zmate jedna vlastnost ATR – jedna četa, složená obvykle ze tří a více strojů, je ve hře symbolizována jedním tankem/vozidlem. Znamená to, že ačkoli každá četa obsahuje více než jeden stroj, uvidíte právě jeden tank, jeep, transportér. Ovládáte-li jednu četu, ovládáte (vizuálně) jen jeden stroj. Hrajete-li tedy ATR na úrovni velitele čety, nemusíte si dělat starosti s jinými četami vaší roty. Následující body jsou seznamem postřehů a rad, kterými byste se jako velitel čety měl řídit:

COMPANY COMMANDER

Jako velitel roty máte k dispozici celou rotu (u libovolného tažení si můžete vybrat, která rota praporu to bude – volte spíše tankovou než pěchotní a dělostřeleckou) – s vyšším stupněm velení přichází větší možnosti a také složitější ovládání. Klávesa F7 teď aktivuje panel s příkazy, které je možné udělovat celé rotě – jednotlivé čety budou postupovat podle standardních procedur v souladu se zadaným rozkazem. Např. při příkazu k postupu se celá rota nejprve zformuje do cestovní formace a pak se vydá určeným směrem. Příkazy k boji volte pečlivě – ne vždy je nejlepší volbou pro útok ”Assault” – rota sice zaútočí plnou silou na co nejbližší vzdálenost, ale tak se vydává nebezpečí zdecimování ze strany silnějšího protivníka. Nejste-li si jisti silou nepřátelské formace, volte opatrnější útoky (”Sustained Attack”, ”Probe”) tak, aby rota v případě silného odporu raději z bojiště ustoupila. Stejně jako u minulé části i tady několik postřehů. Do strategie, kterou uplatníte jako Company Commander pochopitelně patří i vše, co je uvedeno pro hodnost Platoon Commander: s tím rozdílem, že namísto jedné čety máte kompletní kontrolu nad všemi četami jedné roty. A s tím přicházejí i některé další poznámky:

BATTALION COMMANDER

Funkce velitele celého praporu je nejvyšší možnou hodností ve hře. S ní přichází nejvyšší kontrola nad celým bojištěm a také nejsložitější ovládání. Proto již tentokrát klávesa F7 vyvolává panel s ovládáním celého batalionu. Teoreticky tedy můžete ovládat všechny jednotky – od nejmenších čet až po všechny roty. Protože ale v tomto případě nikdo nebude nic dělat za vás, těžko budete chtít sledovat výhled z každého tanku zvlášť. Pro tuto hodnost pochopitelně platí všechny zásady uvedené výše. Přibývají však některé další, které si budete muset osvojit. Tady jsou některé z nich:




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
625 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |