HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 23613 uživatelů

Návody > Daikatana


Zobrazení:16313
Autor návodu:Arduška (Abecedaher.cz)

Úvod do hry:

Legendární, téměř pohádková hra Daikatana je určitě tou akční hrou, která vás zcela zaujme. Je to hra hodně obtížná a velmi dlouhá, je nutné si uvědomit, že ji budete hrát hodně dlouho, než se dostanete na konec hry. Ale abych nepředbíhala, tak daleko totiž ještě nejsme. Je také hrou, kde si můžete vybrat ze tří stupňů obtížnost, ale musím vás upozornit, že už ten nejlehčí stupeň obtížnosti je velmi náročný na dohrání, i v něm vás čeká tolik pastí a nástrah, že vám to bude mnohdy až nemilé. Proto, pokud nejste vyloženě hráči supermani, ani ty těžší obtížnosti nezkoušejte, pokusila jsem se je hrát, ale obzvláště ta nejvyšší obtížnost je prakticky nehratelná. Bude proto dobré hru často ukládat, tuto možnost máte však pouze tehdy, pokud nejdete ukládací kámen, Save Game. Snažte se jich posbírat co nejvíce a používejte je s rozvahou a uváženě. Jinak po ukončení každého Děje se hra ukládá sama do menu Last mape change, ale zde se pokaždé přepíše, takže vyvolat lze tudy vždy jen poslední uložení, nebo to, které jste uložili pomocí ukládacího kamene. Po celou dobu hraní je nutné sbírat bobulky na upevnění zdraví, nádobky s energií, lékárničky a jiné užitečné věci, zbraně, pancíře a další. Také volba zbraní je velmi důležitá, neboť na každého nepřátele platí jiný druh zbraně. Pokud vás přepadne větší počet nepřátel, je nejlépe použít rychlopalné zbraně, které postupně také získáte. Skutečnou a nezbytnou nutností je šetřit municí, nikdy jí nemáte nazbyt, bojujte proto na jistotu a vaše nepřátele ničte přesnými zásahy, pokud to lze, likvidujte je raději už zdálky. Hra se u nás prodává ve verzi 1.1 a doporučuji vám před samotným spuštěním hry, ji ošetřit patchem na verzi 1.2, vyhnete se tak mnoha mrzutostem a případným chybám, na které můžete při hraní v původní verzi narazit. Připravte si dobré nervy a vytrvalost, neboť se vám může někdy zdát, že už se nemůžete dostat dál, ale řešení se vždycky najde, chce to jen hodně přemýšlet a mít při sobě všechny potřebné pomůcky, které je v té chvíli nezbytně nutné mít u sebe, mít d ostatek zdraví, energie a vitality. Ve hře jsou totiž použity prvky, které nacházíme v adventurách. Všechny údaje o množství těchto atributů máte v průběhu hry před sebou na obrazovce, je dobré je neustále sledovat.

Děj hry je až neskutečně mystický a nereálný. V úvodní animaci, budete hrát za učitele bojových umění s jménem Maiymoto-san, vás navštíví podivný návštěvník jménem Toshiaro Ebihara, od kterého se dopodrobna dozvíte podstatu celého tohoto příběhu. Cílem hry je znovu najít ztracený meč, jehož název je totožný s názvem hry, tento meč neobyčejných až nadpřirozených vlastností se jmenuje také Daikatana.Byl vykován dovedným kovářem pro boj s krutými nepřáteli a po vítězství nad nimi byl vhozen jeho tvůrcem do jícnu sopky, aby někdo nemohl příště zneužít jeho strašných bojových i nadpřirozených vlastností. Přesto se tak stalo, země byla pomocí tohoto meče změněna, takže nyní žijete v neskutečném světě, meč totiž umožňuje i cestování v času a přes minulost tak měnit i budoucnost. Aby se mohlo vše navrátit do zajetých kolejí, musíte najít nejen zmíněný meč, ale i dceru Toshiaro Ebihary, která již od svého mládí byla svým otcem cvičena pro ovládání tohoto meče a jako jediná s ním tudíž umí nyní zacházet. Byla totiž unesena a nikdo neví, kde se teď právě nachází. Do vašeho rozhovoru vpadnou útočníci a Toshiaro Ebihara bude jimi zabit. Ještě než zemře, vás však stačí požádat, abyste splnili jeho poslední přání, našli jeho dceru a meč a nastolili na světě pořádek. Tak copak, ujmete se tohoto úkolu a splníte tak poslední přání umírajícího? Pokud ano, můžeme tedy začít.


Kapitola I. Japonsko

Stať 1. Zátoka

Děj 1.
Nalézáte se v bažinách zátoky. Seberte zbraň Blaster a seskočte si dolů k vodopádům do potoka. Pokračujte potokem dopředu, zastřelte velikého komára a sestřelte hlídkující vrtulník, dřív než spustí poplach. Seberte dvě nádoby vitality a zatočte doprava do tunelu, z lastury se vylíhne další obr komár. Pokračujte dál, v tůňce vpravo u zdi je další sekret. Seberte ho a zastřelte jedovatou žábu. Jděte dál, vlevo seberte dvě uzdravující bobule, zabijte dalšího komára. Velký pozor si dávejte na žáby, plivou jed na velkou vzdálenost. Seskočte dolů, zabijte další žábu. Vyskákejte si po kamenech k prvnímu vodopádu, za ním je schován žebřík. Je to tajný úkryt, získáte tam brnění. Vyjděte ven a pokračujte chodbou doprava, tím jste tady skončili.

Děj 2.
Pokračujte vpřed, vpravo před vámi rozstřílejte na čtyřikrát automatický ovladač kulometu, pobijte ale před tím komáry a jděte dál. Posbírejte kolem sebe lékárničky a nádoby s vitalitou. Doprava k uzdravujícím bobulím se nyní nedostanete, jděte proto přes jezírko na druhou stranu a vejděte do tunelu, zabijte dvě žáby a komára a vpravo posbírejte uzdravující bobule, za kamenem náboje do Blasteru. Na konci zničte na skále před sebou ovládací panel kulometu, dříve než proti vám spustí palbu. Pokračujte zleva kolem místa, kde stál kulomet do chodby vlevo, kde jsou bobule a ukládací kámen ( save game, o nichž jsem se zmiňovala v Úvodu). Pak pokračujte chodbou kolem tabulky s červeným nápisem dopředu, zastřelte komára a u další tabulky vyskočte doprava na skálu, zatlačte na ni, ona se posune a vejděte dovnitř. Našli jste další tajný úkryt, vystoupejte po žebříku nahoru, je tam spousta užitečných věcí, mimo jiné i další ukládací kámen. Vraťte se zpět a pokračujte k místu, kde se otáčí červený majáček, vpravo jsou bobule. Po úzké římse vpravo pokračujte dopředu a vskočte do otvoru, je to tajný úkryt, kde najdete energizer. Seberte ho a vraťte se po římse k červenému majáčku, sestřelte komáry a vrtulník a jděte doprava po římse vpřed a zatočte doprava k červené stěně, ale nedotýkejte se jí, je pod proudem a byl by z vás škvarek. Objeví se spousta komárů a veliký drak. Postřílejte nejdříve všechny komáry a nakonec toho draka, musíte ovšem na něj vystřelit několikrát po sobě, po jeho likvidaci seberte pancíř. Spuštěného alarmu si nevšímejte, nic se neděje. Římsa pro cestu zpět se rozpadla, tak seskákejte dolů do jezírka, pokračujte plaváním do chodby, vlevo seberte energie, zabijte krokodýla a dvě žáby a pokračujte dál chodbou vpravo a vyjděte na souš. Pokračujte dál, vlevo jsou bobule, pokračujte doprava na konec tohoto děje.

Děj 3.
Pobijte žáby a komáry, jděte ke dveřím, zatím je ale neotevřete. Vyskočte si na nižší tlustou rouru, z ní na tenčí spojovací vlevo a z ní na tlustou nahoru. Běžte po rourách zpět až k výklenku, vytáhněte se do něj, zde zabijte žábu, posbírejte všechny artefakty a rozstřelte rozvaděč proudu, tím se otevřely dveře pod vámi. Vraťte se tedy k ním zpět, zabijte žábu. Pokračujte přes otevřené dveře doprava, před tím ale seberte vlevo zelenou energii. Zlikvidujte žábu a tři komáry, pokračujte až na konec ke dveřím, kde zastřelte další žábu a komáry. Od dveří pokračujte doprava, vzadu vpravo jsou bobule, vlevo v chodbě zastřelte muže, nad kulometem zničte elektronický spouštěč, poberte artefakty a náboje. Tím jste otevřeli dveře, vraťte se tedy k nim, vejděte dovnitř, zastřelte žábu, komáry a dalšího muže. Seberte lékárničky a jděte doleva k počítači s klávesnicí. Použijte ji a v animaci uvidíte, jak se někde otevřely dveře. Stoupněte si vlevo na výtah, vyveze vás nahoru. Jděte doprava, zastřelte muže, pak vstupte do výtahu, vpravo přehoďte ovladač a výtah s vámi sjede dolů, posbírejte všechny artefakty a lékárničku. Vstupte do vodopádů a pokračujte doprava, zabijte krokodýla, který za vámi vyleze z vody. Vylezte po žebříku nahoru, posbírejte bobule a všechny energie vpravo, vezměte i vzadu vpravo C4 pakl. Přeskákejte po kamenech k dalšímu vodopádu před vámi, vskočte do něj a pokračujte doprava, seberte další posilující komponenty. Dojdete až k bobulím, ale, tady to znáte, zde jste už jednou byli a nemohli jste sem vyskočit, že ano? Vraťte se ale zpět, slezte dolů po žebříku a vydejte se kolem vodopádů po vodním toku dolů. Pobijte žáby a komáry a zatočte do odbočky vpravo, jděte až na konec. Jste na konci dílu, ukáží se vám údaje s dosaženými výsledky a pak spatříte ducha, který vám otevře cestu dále do další statě.


Stať 2. Kanál

Děj 1.
Po otevření dveří sestřelte komára, vejděte do nich, vyskočte si na lávku vpravo a jděte nahoru, kde seberte zelenou energii a vstupte si do výtahu, kde zmáčkněte tlačítko. Nahoře vybijte všechny mutanty, proti výtahu stiskněte tlačítko, někde dál se otevřely dveře pro vaši další cestu. Pokračujte do dveří vpravo, zastřelte žábu a pokračujte doprava. Projděte dveřmi, jsou to ty, které jste před chvílí otevřeli tlačítkem, projděte jimi a pokračujte chodbou doleva. Na konci zatočte doprava, dále doleva a dolů po železných schodech, stiskněte tlačítko výtahu a on vás převeze vodorovně dál. Vystupte si a pokračujte vpřed. Ve vodě i na souši pozabíjejte všechny stvůry, ve vodě seberte pak C4 a ukládací kámen, pak jděte po schodech nahoru, kde opět pobijte vše, co se hýbe. Seberte novou zbraň a zmáčkněte klávesnici, potom se vraťte přes vodorovný výtah zpět ze strojem, kde už jste byli. Vplavte pod něj, pozor na lopatky, je tam další tajný úkryt. Seberte vše, co můžete a rychle se vraťte, nebo budete uvězněni. Lopatky stroje se totiž daly do pohybu, tak pozor, vyhněte se jim. Pak si vstupte do nově otevřených dveří, pokračujte nahoru a vpravo znovu zmáčkněte tlačítko. Pokračujte dál, zlikvidujte všechny roboty, posbírejte vše potřebné a vejděte do dalších dveří. Zde opět vše postřílejte a pak sejděte po železných schodech dolů a dojděte až ke klávesnici, kde nejdříve všechno vymlaťte, pak klávesnici stiskněte, nastane boj s časem. Nahoře se totiž otevřely dveře, ale jen na chviličku, tak rychle utíkejte zpět a vstupte do nich dříve, než se vám znovu zavřou přímo před nosem. Hned za dveřmi už na vás čeká robot, rychle ho zlikvidujte. Pak pokračujte chodbou doprava, tunel se však před vámi zřítí, takže dál se můžete dostat jedině pod vodou. Pobijte všechnu verbež, doplňte si zdraví i energii, skočte do vody, plavte pod hladinou, pozor na žáby a na konci se vynořte. Stiskněte tlačítko, ze zdi se vysunou skoby, po kterých si vystoupejte nahoru, tím jste ukončili tento děj.

Děj 2.
Skočte dolů do potrubí. Zabijte žábu a na konci přeskákejte přes roury doprava, posbírejte všechny artefakty, pak přes roury přeskákejte na druhou stranu, kde zlikvidujte robota a vskočte do vody. Ta vás odnese do potrubí, zatopeného vodou, kde zlikvidujte žábu. Plavte dopředu a přes rotující lopatky dál, na konci odbočte doleva, tam přepněte spínač, tím se z potrubí začne vypouštět voda, tak se rychle vraťte k lopatkám a z levé strany si přes ně horem přeplavte, dříve než voda zcela zmizí. Po jejím opadnutí pokračujte tunelem dopředu, otevřete si dveře a pokračujte dál, zabijte robota a dva komáry. V místnosti se kolem své osy otáčejí čtyři lopatky, za nimi je lékárnička a žebřík, po kterém si vylezte nahoru. Nahoře pobijte komáry a vyskočte si doleva na rampu, zprava z pode dveří protéká voda. Vy se nyní musíte dostat na druhou stranu, ale pozor, ať vás nesmete vodní proud. Pokud by se tak stalo, musíte si vše znovu zopakovat. Rychle tedy přeskákejte, stále se odrážejte, ať vodě nedáte žádnou šanci, až se tak dostanete na traverzu před vámi. Po traverze přejděte k malému žebříku a vylezte si po něm nahoru. Vpravo od něj jsou tři lékárničky, když je seberete a otočíte se, uvidíte na druhé straně ukládací kámen, seberte ho také a pokračujte po rampě nad žebříčkem na druhou stranu, kde zastřelte ve výklenku muže před ovládacím ventilem. Potom s ventilem otočte, otevřete tak na chvíli dveře kousek od vás. Rychle se obraťte, zahněte doprava a na konci si vskočte do dveří, pod kterými protékala voda. Hned za nimi zastřelte robota a žábu, pokračujte dopředu, kde zlikvidujte tři roboty a komáry. Běžte až na konec tunelu, najdete tam spousty užitečných věcí. Potom se vraťte a odbočte vlevo, je tam další robot a žába s komárem. Vyjděte po lávce vlevo ke dveřím a otevřete je, vstupte do nich. Zabijte robota, komáry a žábu, posbírejte artefakty. Zmáčkněte modré tlačítko a rychle si naskočte do výtahu dříve, než vyjede nahoru bez vás, nahoře si otevřete dveře. Pozabíjejte v místnosti vše živé, vpravo jsou pancíř a nějaké artefakty, vlevo je uzdravující přístroj, kde se můžete doléčit. Pak použijte klávesnici na přístroji vpravo a v závěrečné animaci se dostanete dál do další statě, uvidíte opět tabulku vámi dosažených výsledků.


Stať 3. Osamělý

Děj 1.
Vpravo zastřelte muže u přístroje a pokračujte dopředu, klávesnicí na konci vlevo si otevřete dveře a projděte jimi. Hned naproti zamordujte dalšího muže, pokračujte doprava, kde oddělejte muže za počítačem. Vpravo od počítačem na zdi stiskněte tlačítko, vraťte se zpět ke klávesnici, za ní pokračujte dále a hned doprava a ještě jednou doprava. Po schodech nahoru a vpravo zastřelte robota, pokračujte kolem vězeňských cel, chráněných elektrickými poli vpřed. Vpravo seberte náboje do raketometu, vlevo vidíte otvor napravo od schodů. Vplazte se do něj (C), jsou tam dvě lékárničky a rozstřílejte vzadu elektrický spínač. Vylezte ven, za vámi je robot, zlikvidujte ho. Otočte se a kolem místa, kde jste sebrali náboje do raketometu, zabočte doleva a po schodech jděte nahoru, vpravo otevřete dveře, jejichž elektrická ochrana již zmizela. Před tím ještě ale můžete prohledat všechny cely, je tam plno užitečných věcí. Vstupte tedy do dveří, za nimi zastřelte robota. Pokračujte rovně, vpravo seberte uzdravující papáníčko a pokračujte chodbou až na konec, zastřelte robota a dva mužské, všude kolem je mnoho potřebných věcí. Energii si můžete také doplnit u uzdravujícího přístroje. Potom stiskněte tlačítko, někde se zvedla mříž, takže musíte to místo najít. Vraťte se proto zpět, vyjeďte výtahem nahoru a vstupte do dveří. Jste v místnosti, kde vlevo zastřelte muže, před vámi jsou polámané dveře. Vlevo vidíte jiskřící kabel, rozstřelte ho a dveře zůstanou polootevřené. Podlezte pod dveřmi dále, postřílejte tři chlápky. Dejte se doleva k reklamnímu neonovému nápisu MISHIMA, vpravo od něj otevřete malé dveře a z co největší dálky rozstřelte nádobu před vámi. Nastane výbuch, který vám otevře cestu dál. Prolezte vzniklým otvorem, pokračujte doprava, pak rovno a zatočte doleva, znovu doleva, jděte za potrubí a otočte se. Vylezte po malém žebříku na další rouru. Z ní si seskočte dolů pro modrý artefakt, vylezte zpět na rouru a z ní vlezte do otvoru ve stropě. Potom si podlezte mezi dvěma modrými větráky, zatočte doleva a skočte do otvoru v podlaze. Seberte ukládací kámen a ostatní dobroty, stoupněte si na mříž a zmáčkněte tlačítko. Sjedete dolů, vše tam postřílejte, pak najděte léčivý portál. Nalevo od něj stiskněte klávesnici, nahoře se vysunul most. Vraťte se zpět k výtahu a vyjeďte nahoru, dejte se doleva a přejděte přes most. Otevřte dveře a jděte po schodech doleva. Pobijte vše živé, seberte artefakty a náboje do raketometu, stiskněte klávesnici a vyjeďte nahoru, pokračujte dopředu, pobijte všechny muže, uzdravte se u portálu a sejděte po schodech dolů. Konec tohoto děje.

Děj 2.
Jděte dopředu, sejděte po schodech a postřílejte všechny tři muže.Stiskněte klávesnici, otevřou se vám dveře. Vejděte do dveří a rozstřílejte robota. Pak rozstřílejte vzadu nad laserovými paprsky jiskřící rozvaděč, otevře se vám v podlaze poklop a paprsky zmiznou. Vstupte do něj, dostali jste se do další tajné místnosti. Všechno dole posbírejte, jděte dopředu, vyjděte ven, ale, tady jste už byli, že ano? No nevadí, vraťte se zpět k místu, kde jste rozstříleli rozvaděč, zabočte dvakrát doleva, pozor, je tam střelec za ním robot, oba zlikvidujte. Pak si přeskočte na obrubu reaktoru, obejděte ho po ní a na druhé straně vstupte do dveří, kde zabijte strážného. Uvnitř zlikvidujte další tři chlapíky, seberte ukládací kámen a lékárničky, potom použijte klávesnici, vyjděte ven a po obrubě pokračujte dál, zastřelte vlevo dva strážné, sejděte ze schodů a vpravo si vylezte po žebříku nahoru. Seberte kolem sebe vše užitečné, pak přehoďte páku vlevo od přístroje, nastane malý výbuch, vpravo se otevřelo místo s kruhovým uzávěrem. Vyskočte si nahoru a otočte jím, pod vámi dole se napůl otevřely dveře. Jděte k nim a podlezte pod nimi, vlevo je tajný úkryt, zastřelte stráž a na konci vpravo si tlačítkem přivolejte výtah. Nastupte si do něj, zmáčkněte tlačítko a vyjeďte nahoru. Nahoře zabijte dva roboty a dva strážné, pokračujte dopředu a zahněte doleva. Vstupte na konci vpravo do červeném stěny k mučenému vězni. V animaci se dozvíte, že se jmenuje Johnson, který vám poví něco o dívce, kterou hledáte a zároveň vám poradí, co máte udělat, abyste ho osvobodili. Vraťte se tedy zpět a nad poslední celou vlevo, která je rámována fialově, rozstřelte rozvaděč, tím se vám naproti otevře tabule s nápisem MISHIMA CORPORATION, seberte tam červenou kartu a vraťte se s ní k Johnsonovi, přistupte k němu a tak ho osvobodíte. V animaci se od něj dozvíte, že byl u Mishima zaměstnán jako vrchní dozorce a uvidíte, jak se vám za rohem vlevo otevřely dveře. Vraťte se tedy k nim, Johnson vás bude následovat, ale dávejte pozor, aby ho stráže a roboti nezabili, byl by to váš konec. Musí vás totiž dovést do Mishimova krematoria a cestu zná pouze on. Zlikvidujte tedy dva roboty a dvě stráže, pokračujte dál, pro jistotu rozstřílejte všechny bedničky před vámi, na každou je zapotřebí vystřelit čtyřikrát ze zbraně 2. Potom zabočte doleva, v animaci se od Johnsona dovíte, že ho Mishima zaměstnával jako velitele ochranky, ale zprotivilo se mu nelidské mučení vězňů Mishimovými katany a postavil se proti Mishimovi, za což byl obviněn z velezrady a uvězněn, při tom krutě mučen. Teď se chce pomstít a touží po krvi svých nepřátel. Odvede vás v animaci ke vchodu do Mishimova krematoria.


Stať 4. Krematorium

Děj 1.
Nacházíte se u vchodu do Mishimova krematoria s osvobozeným Johnsonem. Jděte po schodech nahoru, vlevo zastřelte stráž, ze stolku před vámi seberte náboje do Blasteru, pokud vám je ovšem nevyfoukne Johnson. Pokračujte chodbou a vpravo vstupte do dveří. Zastřelte robota a zatočte doleva do protisměru. Ničte útočníky a hlavně ochraňujte Johnsona. Seberte ukládací kámen a rychle se obraťte, vlevo nad vámi se otevřou dveře od výklenku a spustí se automatický kulomet. Rychle ho zlikvidujte. Nyní se vraťte a vstupte do dveří před vámi, udělejte to ale tak šikovně, aby se Johnson nedostal za vámi a zůstal za zavřenými dveřmi. Je zaslepený svoji pomstou a není dost opatrný, do soubojů se vrhá bezhlavě a mohl by být zabit a bez něho končíte i vy. Na prostranství sestřelte hlídkující helikoptéru, pobijte stráže a komáry a seběhněte si dolů k nákladnímu autu. Vlevo zabijte robota a strážné, zleva seshora vás napadá automatický kulomet, rychle ho zlikvidujte. Pokračujte dopředu až k plotu, zatočte doleva, kde pobijte další strážné. Jděte dál, seberte C4 paket a lékárničky, jste v dalším tajném úkrytu, na konci si u přístroje doplňte energii. Vraťte se zpět, před vámi podlezte závoru, jděte až k mříží a u ní zatočte do protisměru doprava. Zastřelte dva strážné a sundejte další helikoptéru a pokračujte po stezce z drátěného pletiva pořád dále, zastřelte další tří strážné. Na konci vstupte do dveří vlevo. V místnosti zlikvidujte muže za počítačem, jděte doleva, vysunou se před vámi tří klávesnice. Ta vpravo otevírá a zavírá závoru, pod kterou jste před chvílí podlezli, je tedy k ničemu, stejně po chvilce zase závora spadne zpět. Prostřední vám ukáže bránu, s ní se ale nic neděje. Důležitá je ta vlevo, pomocí ní zvednete roletu od vchodu za nákladním autem. Vraťte se tady zpět k závoře, cestou zlikvidujte další helikoptéru, několik strážných a robota, podlezte závoru a jděte otevřít dveře Johnsonovi. Společně s ním se pak vydejte do nyní otevřeného vchodu za nákladním autem Myslíte, že už Johnson vychladl? Ale kdepak, takto ho budete muset ochraňovat po celou společnou cestu, je to divoch.

Děj 2.
Na pravé straně stiskněte tlačítko a vstupte do dveří. Vpravo rozstřílejte robota a vlevo strážného. Vpravo u drátěné ohrady otevřete dveře a zlikvidujte další stráž. Uvnitř použijte léčící terminál, seberte náboje do zbraní a na konci vlevo stiskněte klávesnici. Vyjděte ven, kolem vás jsou spousty potřebných věcí, tak ať nic nepřehlédnete. Pak skočte dolů k větráku, dole rozstřílejte mříž a z tajné skrýše seberte pancíř. Vylezte po žebříku nahoru a rozstřelte potrubí dole pod vámi v místech, kde z něho uniká zelený plyn. Po chvilce nastane výbuch, pak si skočte na běžící pás, musíte Johnsona nechat jít před sebou, ale za zvednuvší se zábranou ho rychle předběhněte a dole rozstřílejte robota a všechny stráže. Jistě brzy zjistíte, že ani jedny dveře na protilehlých stranách nejdou otevřít. Musíte tedy zanechat Johnsona svému osudu, neboť krkolomnou cestou, kterou se nyní vydáte on s vámi neprojde. Nemusíte se o něj ale bát, počká na vás a nic se mu nemůže stát. Však se brzy znovu setkáte, uvidíte.Vstupte proto na malý nákladní výtah a pomocí modrého spínače nadvakrát vyjeďte nahoru.Za vámi na rampě seberte ukládací kámen, vraťte se a za rakví vylezte nahoru po žebříku, otočte se a na zdi vpravo uvidíte malý otvor, do kterého si vskočte, pak seskočte dolů do šachty. Skrčte se a plazte se pořád dopředu, až se dostanete k větráku. Vlevo seberte lékárničku, vraťte se a těsně při pravé zdi pokračuje dopředu, dávejte si ale dobrý pozor, ať vás větrák nerozseká na cucky. Zatočte doprava, pořád se plazte, doplazíte se tak k dalšímu větráku, opět kolem pravé zdi postupujte dopředu, na konci zatočte doprava, kde seskočte do otvoru v podlaze. Pokračujte kolem potrubí dopředu, dole pod vámi vidíte lávu. Těsně zprava kolem zdi jděte po traverze ve tvaru V až na konec spojnice a odtud si přeskočte na druhou stranu. Zatočte doprava do tmavé chodby, podlezte doprava do osvětlené chodby, zatočte doleva a plazte se doleva.Pokračujte plížením podél modrých světélek, na konci si vylezte po žebříku nahoru. Na konci chodby seskočte dolů. Pobijte všechny stráže, naproti u dveří nahoře u stropu je rozvaděč, rozstřelte ho, dveře se otevřou a tak se opět setkáte s Johnsonem. Vstupte do druhých dveří, v místnosti pobijte robota, stráže i všechny muže u počítačů, nikoho nešetřete. Seberte ukládací kámen a ostatní artefakty, zničte u stropu automatický kulomet, pak jděte chodbou doleva a dopředu. Zničte robota a po cestě likvidujte všechny stráže. Na konci zabočte dvakrát doprava a vstupte do dveří vlevo. Hned za dveřmi je robot a u stropu zničte samo střílející kulomet. Na konci zabočte doprava, zabijte stráže a vstupte do dveří. Vlevo zničte robota a vstupte do dalších dveří, za kterými zlikvidujte dalšího robota. Za dalšími dveřmi zase zlikvidujte stráž a vstupte do místnosti, kde jsou uloženy rakve, všechny zde postřílejte. Vpravo rozstřelte mříž a vplazte se do otvoru, pak seskočte dolů a na konci vylezte po žebříku nahoru, na konci chodby seskočte dolů. Od léčivého terminálu pokračujte doleva, na konci rozstřelte mříž, pobijte stráže a společně s Johnsonem pokračujte vpřed.

Děj 3.
Pokračujte dopředu, zatočte doleva a vstupte do dveří. Zastřelte dva strážné, posbírejte náboje a projděte přes další dveře. Pokračujte doprava, rozstřílejte robota a další dva strážné, dejte se doleva. Na konci vstupte do dveří vpravo a sejděte po schodech dolů. Pobijte strážné, vlevo seberte ukládací kámen, jděte na druhou stranu, pobijte všechny stráže, na helikoptéru si můžete nechat zajít chuť. Pokračujte dále a vstupte do dveří vlevo. Za nimi se dejte doprava a hned doleva, zlikvidujte stráže a na stropě kulomet, za lavicemi vlevo je lékárnička. Pokračujte dál, přímo naproti dalšího vchodu nahoře na zdi je mříž. Rozstřelte ji, pak jděte doleva a na konci si vpravo vyskočte na stůl. Z něj si přeskočte na reklamní štít, z něj na osvětlení a z něho na vršek knihovny. Odtud skočte doleva do díry ve zdi, u které jste před chvílí zespodu rozstříleli mříž. Plazte se dopředu, tentokrát vás kupodivu Johnson následuje. Na konci zabočte doprava a ještě jednou doprava, rozstřílejte mříž v podlaze a seskočte si dolů. Vyčistěte podloubí od stráží, pokračujte chodbou mezi mřížemi vpřed a na konci si nastupte do výtahu, stiskněte tlačítko a sjeďte i s Johnsonem dolů, kde se dejte doleva. To je konec tohoto děje.


Stať 5. Úpravna

Děj 1.
Vstupte do dveří a uvnitř zastřelte muže u počítače.Vlevo použijte uzdravující terminál, posbírejte náboje a všechny pamlsky. Vpravo od běžícího pásu vzadu je kulomet, doveďte tam Johnsona a nechejte ho, ať si ho sebere, vy už stejně jeden máte. Vraťte se a vstupte do dveří vpravo od léčivého terminálu, čeká tam na vás krokodýl, dvě vznášedla a kulomet na stropě. Pokračujte dál, zabočte doprava, zničte další kulomet na stropě a muže u počítače. Dveře před vámi nejdou otevřít, vraťte se tedy a rozstřelte poslední okno na konci chodby vpravo. Zničte vznášedlo a skočte do jezírka. Johnson s vámi opět tentokrát dál nepůjde, však se po chvíli opět šťastně setkáte. Pod vodou vše důkladně prohledejte, je tam sice plno dravců, ale také spousta užitečných předmětů, najdete tam i další ukládací kámen. Vzadu si vylezte z vody na skalku a po kamenech přeskákejte do otvoru, z kterého vytéká špinavě zelená voda. Uvnitř vlevo si vylezte po žebříku nahoru a odtud vskočte do šachty, pokračujte vpřed, cestou pobíjejte příšery. Místy se musíte plížit, kolem světle modrých světélek se tak dostanete až k dalšímu žebříku. Nad ním rozstřelte mříž a vylezte si nahoru. Rychle zlikvidujte vznášedlo a na stropě kulomet. Hned u dveří, kde jste vylezli z šachty, rozstřelte vlevo od nich červené světlo, rozsvítí se zelené. Teď už jdou dveře otevřít, tak to udělejte a váš věrný průvodce Johnson je opět s vámi. Pokračujte zpět na druhou stranu, dostanete se k léčivému terminálu. Pokračujte doprava a sestřelte muže vpravo ze žebříku. Potom vstupte na konci do dveří vlevo. Pozabíjejte stráže, příšery a kulomet na stropě. Na konci chodby zatočte do schodů nahoru, vlevo rozstřelte vznášedlo a postupujte dál. Konec děje.

Děj 2.
Otevřete dveře, rychle všechno zlikvidujte, sejděte po schodech dolů a otevřete dveře, zlikvidujte strážného. Sejděte po dalších schodech až úplně dolů, zastřelte dva strážné, vlevo je uzdravující terminál, naproti náboje do raketometu. Vstupte do dalších dveří, zde je už opravdu do tuhého, zlikvidovat musíte šest útočících vznášedel a všude kolem je plno jedovatého plynu. Vše co se hýbe, postřílejte a pobijte, počkejte, až se jedovatý plyn rozplyne, potom pokračujte dál. Sestřelte kulomet nad chodbou nahoře vpravo a vejděte do ní. Vstupte vpravo do dveří, zde opět vše postřílejte, vyjděte po schodech vlevo. Na levé straně použijte klávesnici a pokračujte do dalších dveří. Zabijte dvě jedovaté žáby a muže u přístrojů , vzadu vlevo opět klepněte na klávesnici. Vraťte se a jděte ke dveřím, kde svítí zelené světlo. Za nimi na vás čeká pravé peklo, musíte všechno rozstřílet na kousíčky. Potom doprava ke schodům, vlevo od nich na zemi seberte novou moderní zbraň a vystoupejte po schodech do dveří. Za nimi zastřelte dva strážné, pokračujte do dveří vpravo. Pobijte jedovaté žáby, před sebou pod schody vidíte náboje do raketometu. Vyjděte po schodech nahoru do dalších dveří, zde musíte zničit spousty různých nepřátel, zanechejte raději Johnsona za dveřmi, než se vám podaří dokonale dokončit dílo totální zkázy. Vlevo je uzdravující terminál. Pak běžte po schodech nahoru, zabočte doleva, po schodech nahoru a na konci vstupte do dveří. V následné animaci vás Johnson i sebe teleportem přenese do ledové laboratoře, znovu se vám ukáže tabulka, kde si můžete prohlédnout, jak jste si v tomto ději počínali.


Stať 6. Ledová laboratoř

Děj 1.
Jděte dopředu, zatočte doleva a zmáčkněte klávesnici, otevřou se vám dveře. Pokračujte vpřed, seberte lékárničky, na stropě rozstřílejte kulomet, malé pásové vozidlo na zemi a robota vlevo. Využijte uzdravující terminál, vpravo zastřelte obsluhu a seberte ze země modrou kontrolní kartu. Za počítačem zabijte operátora, vraťte se, pokračujte rovno ke dveřím, u terminálu použijte kartu, dveře se otevřou. Za dveřmi zastřelte stráže, vlevo je ukládací kámen, za vámi vpravo je žebřík, po kterém slezte dolů. Zastřelte dva opancéřované strážce, jděte od žebříku naproti a podél levé zdi si přeskočte na druhou stranu. Jděte doprava a na konci vlevo otočte ventilem, tak jste odčerpali z místnosti mrazící výplň. Naproti slezte po žebříku dolů, zabočte dvakrát doleva a pokračujte doprava. Po šikmé plošině jděte nahoru a zatočte dvakrát doleva. Zničte dvě vznášedla a nastupte si na výtah. Zastřelte strážného, jděte k terminálu, na němž stiskněte klávesnici a tak jste si otevřeli dveře za vámi vedle výtahu. Rychle do nich vběhněte, uvnitř pobijte stráže a obsluhu počítače. Zmáčkněte další klávesnici a vstupte do dveří vlevo.

Děj 2.
Pokračujte doprava a sestřelte vznášedlo. Na konci zatočte vlevo a hned doprava, za počítačem zastřelte operátora. Vraťte se a zabočte dvakrát doprava, pobijte strážné a vše užitečné v místnosti posbírejte, využijte uzdravovací terminál. Najdete tu také novou zbraň. Potom slezte dolů po žebříku, po potrubí dojděte až na konec, kde seberte pancíř. Vraťte se zpět po žebříku nahoru, jděte z místnosti ven a zatočte doleva a dvakrát doprava. Vlevo před dveřmi použijte klávesnici, za dveřmi pobijte strážné, někteří budou ještě seskakovat dolů z výtahové šachty před vámi. Jděte k výtahu a vyjeďte nahoru.Pokračujte dveřmi doprava, vyjděte po osvětlených schodech a vpravo i vlevo zastřelte po dvou strážných. Dejte se doleva, na konci doleva chodbou ke dveřím s modrým znakem, po cestě zastřelte dva strážné a seberte lékárničky. Za dveřmi v jídelně zastřelte vpravo operátora, seberte brnění a ostatní užitečné věci. Vraťte se zpět, na konci chodby zatočte doprava, jděte rovně, zatočte doleva a na konci vstupte do dveří vlevo. Zastřelte strážného, vyjděte po schodech, posbírejte vše užitečné, pod schody dolů je pak ukládací kámen. Zatočte dvakrát doprava a jděte po dalších schodech nahoru. Zde zastřelte dva strážné, seberte lékárničku a vstupte do dveří. Pokračujte chodbou stále vpřed, na konci jsou lékárničky, vy však zatočte doprava, zlikvidujte vznášedlo a na konci si nastupte do výtahu. Stiskněte tlačítko, sjeďte dolů, vpravo odrovnejte stráž. Pokračujte dopředu a dvakrát doprava, zastřelte dva strážné, na konci je uzdravující terminál. Vraťte se, pokračujte rovně, na konci vstupte doprava do dveří. Uvnitř zastřelte strážného. Za válcem se zelenou kapalinou vstupte do dveří, zabijte dva roboty, seberte lékárničky a jděte po schodech nahoru, postoupíte tak do dalšího děje.

Děj 3.
Vstupte do dveří, sestřelte nad vámi vznášedlo a vpravo rozstřílejte tři roboty. Po rampě posbírejte vše užitečné, hlavně pancíře a náboje. Před vámi nahoře v zeleném ochranném obalu už vidíte dívku, kterou hledáte, dceru zavražděného Toshiaro Ebihary, jménem Mikiko. Jděte až na konec chodby, před vámi vlevo stiskněte tlačítko a vstupte do dveří vpravo. Jsou zde tři lékárnička a náboje. Pokračujte doleva, na konci doprava, rozstřílejte pásové vozítko, vpravo seberte ukládací kámen, vlevo zastřelte stráž a pokračujte tím směrem doleva. U dvou lékárniček se dejte opět doleva a kolem plotu z drátěného pletiva dopředu. Na konci plotu doleva, před tím ale zastřelte tři strážné. Vlevo nahoře sestřelte vznášedlo, zabočte doleva a pokračujte doprava. Zastřelte stráž a na konci se můžete doléčit u ozdravného terminálu. Potom se vraťte a dejte se po schodech doprava. Jděte po římse jako po tobogánu a vždy, když narazíte na schody, vyjděte po nich a stále pokračujte v cestě nahoru. Tak se dostanete až úplně nahoru, kde zastřelte robota a vstupte do dveří s modrým logem. Pokračujte dál, v animaci se konečně setkáte s Mikiko, ale ta po vás bude chtít, abyste ze všeho nejdříve nalezli meč Daikatanu, který má ukrytý vládce a pán nade všemi Mishima někde ve svém trezoru. Poté si můžete prohlédnout tabulku s vámi dosaženými výsledky.


Stať 7. Trezor

Děj 1.
Sestřelte vznášedlo před vámi nad schody, posbírejte vše užitečné, můžete také něco nechat pro Johnsona a pro Mikiko. Dejte jim příkaz a oni si to seberou. Vpravo ode dveří před vámi je sklípek, kde můžete rovněž se svými kamarády najít spoustu užitečných věcí. Zpět nahoru se dostanete po výčnělcích ve zdi. Vpravo u dveří stiskněte klávesnici a dveře se otevřou. Vejděte, vpravo za dveřmi uvidíte zakrytý vchod, rozstřelte ho a jděte dovnitř, na konci posbírejte lékárničky. Vraťte se , skočte dolů, kde je výklenek s tlačítkem, stiskněte ho a vyjeďte po výtahové plošině nahoru. Vpravo nad drátěnou podlahou jsou výstupky ve zdi, vylezte po nich nahoru a zastřelte dva strážné. Přivolejte si oba společníky a sjeďte výtahem dolů, napravo je kulomet. Zanechejte tu oba své kamarády a pošlete výtah nahoru. Ve výtahové šachtě mírně vpravo dole rozstřelte mříž a plížením vlezte dovnitř, zde po výčnělcích na zdi vylezte nahoru, nalezli jste tajnou skrýš. Vše posbírejte a vraťte se za svými kamarády. Nechejte je dole a sami vyjeďte výtahem nahoru. Jděte doleva a napravo použijte klávesnici, dole pod vámi se na malou chviličku otevřely dveře, rychle k nim doběhněte a vstupte do nich všichni společně. Proti vám jsou další dveře, ale ty nejdou otevřít. Nechejte tedy stát kamarády na místě a sami si seskočte dolů do vody. Tlačítkem otevřete poklop a vplujte do otvoru pod vodou. Na konci rozstřelte nad sebou mříž a vyplavte na hladinu. Jděte po plošině, až dojdete k ukládacímu kameni. Vlevo od něj je větrák, rozstřelte ho a vlezte dovnitř. Ocitnete se v místnosti, kde seberte lékárničky, vzadu zastřelte strážce. Vedle lékárniček je žebřík, vylezte po něm nahoru, zastřelte stráž. Jděte dopředu, ale most s vámi spadne. Vraťte s tedy znovu k žebříku, vylezte zpět nahoru a vzniklou mezeru musíte na druhou stranu s rozběhem přeskočit. Seberte vitalitu a tlačítkem otevřete dveře, zavolejte k sobě kamarády, kteří zde na vás čekají a společně seskočte dolů. Otočte se, jděte na konec chodby a vylezte po stupíncích ve zdi nahoru, kde zastřelte oba muže. Rovně chodbou dojdete k uzdravujícímu terminálu, použijte ho a vraťte se, vstupte do drátěných dveří. Chodbou dojdete k malému výtahu, zlikvidujte nepřátele a všichni tři vyjeďte nahoru. Pokračujte dál, cestou likvidujte nepřátele, až přijdete k tlačítku, které stiskněte. Pak se dejte doprava a na konci vylezte po žebříku nahoru a společně slezte dolů po žebříku do otvoru před vámi. Na konci chodby rozstřelte zátaras a pokračujte vpřed. Dalšími dveřmi vyjděte ven, vpravo nahoře před vámi rozstřelte spínač, spustí se most a přejděte po něm na druhou stranu. Pobijte strážce a za dveřmi vlevo tlačítkem si spusťte další padací most. Přejděte na druhou stranu, vstupte do místnosti, kde zabijte robota. Dveře za sloupem nejdou otevřít, proto jděte doleva, před vámi zastřelte oba muže. Své kamarády nechejte na místě čekat, než se sem pro ně vrátíte. Vpravo po bednách vyskákejte až k otvoru, před kterým jste ještě zespodu rozstřelili mříž. Otvorem se plazte vpřed, propadnete se do vody, kde nejdříve zastřelte nebezpečného robota. Plavte dopředu, vylezte po žebříku nahoru, zničte před sebou dvě vznášedla a seberte ukládací kámen. Na tomto místě vám vřele doporučuji si hru uložit, doufám, že si necháváte při sobě vždy alespoň jeden ukládací kámen pro strýčka příhodu. Skočte na zdviž číslo1, seberte vitalitu ve výklenku. Nyní si musíte opravdu dávat veliký pozor a být naprosto přesní. Každá chyba se vám nevyplatí, pokud skočíte na nesprávnou zdviž, nebo i na správnou, ale v nesprávnou chvíli, budete u stropu rozmačkáni, jako štěnice. Jakmile pojede sloup číslo 2 dolů, rychle si ve vhodný okamžik přeskočte na zdviž číslo 3, odtud rychle skočte na zdviž číslo 2 a při jízdě dolů na zdviž číslo 1 na druhé straně. Tady jste již v naprostém bezpečí a nemůže se už vám nic zlého přihodit.Nad vámi ve větrací šachtě vidíte zamřížovaný otvor, rozstřelte mříž a vlezte si do něj. Plazte se dopředu kolem lékárničky, na konci štoly rozstřelte mříž a vskočte do místnosti, kde zastřelte muže. Jděte ke dveřím a vlevo od nich použijte tlačítko, vpusťte k sobě oba vaše kamarády. Konečně jste tedy opět pohromadě a můžete společně odejít chodbou vlevo do dalšího děje.

Děj 2.
Vstupte do chodby před vámi, vpravo je uzdravující terminál. Od něj pokračujte dopředu. V místnosti napravo si doplňte zdraví i výzbroj, před tím ale zničte tančík. Vraťte se zpět a pokračujte doprava, na konci zahněte doleva a vstupte do místnosti, kde zabijte stráž a dva muže. Můžete si zde všichni doplnit zdraví, sebrat pancíř a náboje, záleží jen na vás, jak se o všechny věci mezi sebou podělíte. Vyjděte z místnosti, zabočte doleva a jděte až na konec. Vlevo stiskněte klávesnici, za vámi vlevo se otevřel průchod. Seberte ukládací kámen, své přátele zanechejte dole a vylezte po žebříku úplně nahoru, seberte Goldensoul, vpravo rozstřelte mříž v podlaze a skočte dolů na pohyblivou plošinu, na ni dojeďte až ke dvěma lékárničkám, přeskočte si k nim do výklenku, cestou musíte zlikvidovat tři vznášedla. Z výklenku od lékárniček skočte do vody, vynořte se na hladinu, rozstřelte mříž a vlezte si do šachty. Plazte se vpřed až na konec, skočte dolů a doplazte se až k větráku. Skočte si na něj, proud vzduchu vás vynese nahoru do místnosti. Druhým otvorem v podlaze slezte po žebříku dolů, vpravo od něj stiskněte tlačítko. Za vámi se otevřely dveře a vy se setkáte se svými kamarády. Všichni tři se vraťte zpět po žebříku nahoru a vejděte do chodby vlevo. Zatočte doprava a pobijte všechny nepřátele, na konci chodby seberte ukládací kámen, vstupte vpravo do chodby, zničte vznášedla a pokračujte dál. Přikažte svým přátelům, aby zůstali stát na místě, vlevo použijte tlačítko, vstupte do dveří a hned vpravo zlikvidujte tančík, pokračujte sami doleva a vpravo zničte další tančík. Vraťte se zpět ke dveřím, otevřete je a dostanete k sobě oba kamarády po jednom, musíte být moc opatrní, tyto dveře totiž zabíjejí, zřejmě jsou pod elektrickým proudem. Pak s nimi postupujte až k Mishimovu trezoru. Teď vám radím znovu, zde si hru opět uložte, protože vás čeká velmi těžký závěrečný úkol v celé I, Kapitole Japonsko, získat meč Daikatana. Oba kamarády raději nechejte stát před vchodem do trezoru, můžete je sice vzít sebou, ale podlaha pod vámi v určitých časových intervalem se nabije elektrickým proudem a nastane výboj, interval určují dvě matice vlevo na táhlech, vždy když sjedou dolů, proud se zapojí. Jakmile se matice dají do pohybu nahoru, utíkejte na plošinu vpravo. Nad modrým sloupem před vámi rozstřelte tři zlaté trubice, můžete také utíkat ke sloupu a zezadu po žebříku si vylézt na podstavec, odtud vám to půjde mnohem lépe. Po rozstřelení tří trubic se ve třech výklencích objeví mozky, ty musíte rychle zlikvidovat. Pak se zvedne roleta mezi maticemi a objeví se centrální mozek, rozstřílejte ho také. Musíte si ale dávat veliký pozor, neboť jak mozky začnete likvidovat, objeví se u každého ochranné samočinné kulomety, které musíte také rychle zlikvidovat. Pokud zjistíte, že jste na tom špatně se zdravím nebo s municí, seskočte dolů a proběhněte se po trezoru, obojího tam máte dostatek. Aby nebylo ještě všemu konec, po zlikvidování centrálního mozku vás ještě napadnou tři ještěři, s kterými se musíte také vypořádat co nejrychleji. Jakmile se jich zbavíte, spatříte animaci, ve které získáte meč Daikatanu. Od Mishima se dozvíte, že díky kouzelné moci Daikatany nastavil čas do budoucnosti, v Japonsku jste se tedy pohybovali v roce 2030. Nyní jsou tedy meče dva, Mishima ho má také. Potrestá vás za vaši odvahu a pokus ho zlikvidovat tak, že vás přenese v čase do starověkého Řecka. Tím pro vás skončila celá I. Kapitola Japonsko.


Kapitola II. Řecko

Stať 1. Ostrov Lemnos

Děj 1.
Předpokládám, že jste se v průběhu procházení jednotlivými statěmi a ději v I. Kapitole Japonsko naučili dobře ovládat svoji postavu, za kterou hrajete a že už jste si zvykli na to, že vás za každým rohem nebo dveřmi čeká překvapení v podobě krvežíznivých nepřátel různého druhu. Jistě také víte, že je nutné okolí každého obrazu, v němž se ocitnete důkladně prohledat, dají se tak najít spousty užitečných předmětů. Tímto způsobem pak mnohdy najdete i řadu tajných skrýší, což je potom vyhodnocováno ve výsledkových tabulkách na konci každé statě. Nebudu vás proto v dalším pokračování tohoto návodu již upozorňovat na výskyt jednotlivých nepřátel, ale povedu vás tou nejkratší cestou k cíli každého děje, což ovšem neznamená, že byste neměli z vlastní iniciativy hledat i jinde. Jen namátkově, ve složitějších situacích vás upozorním na lokaci tajného úkrytu, nebo na nějaký, důkladně ukrytý potřebný předmět nebo ukládací kámen, ostatní už potom bude jen a jen na vás. Přeji vám hodně štěstí!
Ocitli jste se na ostrově Lemnos v roce 1200 v horských skalinách, u sebe máte jedinou zbraň, meč Daikatanu. Prohlédněte si celé okolí, stojí to opravdu za to, je po stránce grafické výborně zpracováno. Pak se dejte dolů úžinou mezi skalami, zabočte doprava, u zpola zaváté rozbité dřevěné káry seberte vrhací disk, je to výborná a skvělá vrhací zbraň na dálku. Pokračujte dolů a na levé straně spatříte zříceniny chrámu. Zabočte tedy doleva k nim a po kamenech vejděte nahoru, dejte se vpravo, sejděte dolů po schodech a zabočte do chodby vlevo. V místnosti před vámi jsou po každé straně nádoby s uzdravující manou, vraťte se zpět na chodbu, z nynějšího pohledu zatočte doprava chodbou na malé nádvoříčko. Pokračujte rovně, zabočte do chodby vlevo, na konci vystupte doprava ke dvěma sochám, seberte zdravíčko. Za vzdálenější sochou zabočte doleva, sestupte po schodech až dolů, zde prohledejte pod vodou oba bazénky, v jednom je artefakt. Pak vstupte do chodby, dejte se doleva a na konci seberte ukládací kámen. U sochy s vodopádem skočte do kašny a pod vodou zatlačte ne dvě destičky s reliéfem hlavy, vypustíte tak z kašny vodu. U sloupu uprostřed se otevřel otvor, jděte k němu a seskočte si dolů do vody. Tak se ocitnete v jezírku, vyplavte na hladinu a doplavte do jeskyňky s velkým pavoukem. Vylezte na souš, seberte pancíř, vraťte se zpět do vody a podplujte pod hladinou doleva úzkou průrvou ke vstupu do štoly, pozor ale, ve vodě je plno dravých ryb, mějte tedy svůj meč neustále připravený. Pokračujte štolou stále dopředu a dojdete tak až do dalšího děje.

Děj 2.
Vyjděte rovně chodbou ven, pokračujte přes otevřenou bránu do tvrze a po schodech vyjděte k bráně, otevřete ji a vstupte. Vyjděte po schodech a zabočte doleva, seskočte do bazénku pod vámi a vyjděte z něho ven. V kašně před vámi si můžete obnovit zdraví. Máte-li rvavou náladu a potřebujete si vybít vztek, nebi vyzkoušet zacházení s mečem, můžete rozsekat v místnosti čtyři vázy se zelení. Potom otevřete bránu vlevo a vstupte na veliké rozlehlé nádvoří, před sochou stojí váza s manou. Rozbijte po okraji nádvoří čtyři kamenné sochy, za kterými hoří pochodně. Socha uprostřed nádvoří tak zmizí, ve vodě pod ní je tajná skrýš, ve které najdete pancíř. Vylezte z vody ven, přejděte přes celé nádvoří a vstupte do levé, nebo pravé brány, je to jedno. Uvnitř skočte do bazénku, je tam ukládací kámen. Pokračujte úzkou chodbou vpřed, na konci zahněte doleva, pak doprava a dole vstupte do brány vlevo. Obejděte celé prostranství jak zleva, tak i zprava, na každém konci najdete džbány s uzdravující manou. Vraťte se přes bránu zpět k úzké chodbě, kudy jste přišli, pokračujte kolem ní nyní rovno, na konci vstupte do brány vlevo. Za podstavcem se sochou je zdravíčko. Skočte do vody a plavte pod vodou vpřed, doplavete k pancíři, od něj vedou čtyři směry, vy musíte plavat dlouhým kanálem pořád rovně, vlevo uvidíte odbočku na konci s mřížemi, tudy cesta nevede. Plavte tedy dál rovně, zabočte doprava, skrčte se a tak doplavete k místu, kde před sebou uvidíte horní část obrovské sochy. Nechejte se strhnout vodním proudem dolů do bazénu pod sochou. Vylezte z vody ven a běžte k soše a kolem ní si to namiřte rovnou k bráně, ukončili jste tak děj.

Děj 3.
Projděte přes bránu a před vámi na podstavci seberte lesní roh. Vstupte doleva do brány, tam před vámi zatím nejde otevřít. Pokračujte dopředu, vpravo je skalka s vázou, obsahující léčivou manu. Vyskočte si na skalku, v animaci zatroubíte na lesní roh a přijede k vám převozník Cháron, bude chtít po vás za převezení jednu Drachmu, kterou však zatím nemáte. Jděte tedy nejdříve do soutěsky vpravo, najdete tam pancíř a na konci bránu, která ale zatím nejde otevřít. Prozradím vám dopředu, že tudy se ještě za chvíli budete vracet. Vraťte se tedy zpět k převozníkovi a odbočte doleva k bráně, kterou jste sem přišli. Vejděte a projděte branou doleva, teď už je otevřená. Vstupte do ní a pokračujte chodbou vpřed. U schodů jsou na podstavcích dvě velké sochy, zmáčkněte obě tlačítka na podstavcích. Vraťte se zpět, vplazte se do otevřené tajné skrýše, najdete tam novou zbraň-Venomus. Znovu se vraťte k sochám, projděte kolem nich a zabočte doprava. V kamenné zdi vidíte malý otvor, vplazte se do něj, na konci najdete ukládací kámen. Slezte do vody, vlevo je zabarikádovaný vchod. Rozbijte bednění, vstupte a zabočte doprava. Rychle přeskákejte přes podlahu dopředu, ta se totiž pod vámi prolomí a vy byste skončili na špičkách ostrých hrotů. Na druhé straně vpravo opět zničte zátaras u vchodu, vejděte a držte se při pravé zdi, vlevo se na stěně zbortí zdivo. Vzniklým otvorem vstupte dovnitř a pokračujte doleva, zatočte doprava, vlevo od schodů jsou dvě nádobky se zdravím. Vyjděte po schodech nahoru a vpravo vstupte do brány. Pokračujte po schodech vpravo, na hrobce seberte Drachmu.
Vraťte se, vpravo podlezte pod spadnutým sloupem a vejděte do otevřené brány. Je to ta, co vám před chvílí nešla otevřít. Dejte se doleva a přistupte k převozníkovi. Převeze vás bez reptání v animaci ke katakombám.


Stať 2. Katakomby

Děj 1.
Na souši se dejte doleva k balvanu, za ním je vrhací disk a dvě nádoby se zdravím. Pak pokračujte vlevo pod skalní klenbu k vodopádům. Před vodopády zabočte doleva pod další klenbu. Vlevo před otvorem leží nová zbraň Sunflare, je to jakýsi plamenomet, hned vedle ní jsou dvě nádobky se zdravím. Můžete si zkusit vplazit se do otvoru, ale dál to nejde, viďte? Otočte se tedy, plazte se ven, zatočte doleva a na konci vylezte na balvan, z něj vlezte do otvoru ve skále. Po skalních výstupcích si přeskákejte až úplně nahoru, před vodopádem skočte do vody, zde pozor na dravé ryby. Na dně je nádoba se zdravím, otvorem pod vodou podplavte na souš. Přeskočte přes vodu na druhou stranu, vyskákejte si až nahoru, je tam vázy se zdravím. Pravou stranou proti směru toku řeky pokračujte vpřed. U vodopádů si přeskočte doleva na druhý břeh a pokračujte do soutěsky vlevo. Přijdete tak až ke skupině uschlých stromů, před vámi ve skále je výklenek, kde seberte ukládací kámen. Pak se otočte a seskočte do díry v zemi. Pokračujte vpřed, až dojdete na konec tohoto děje.

Děj 2.
Pokračujte dopředu, za vámi se objeví pancíř, Zatočte doprava a vyjděte po schodech nahoru. Vlevo seberte náboje a Venomous, zatočte doleva a po rozbitých kamenných schodech sejděte dolů. Vlevo najdete náboje a další disk, vraťte se, vpravo se uzdravte u fontánky, pak pokračujte ve směru toku potůčku, brzy najdete Sunflare. Pokračujte dále, najdete další disk. Vraťte se, zatočte doprava a vejděte do chodby vlevo. Vejděte do místnosti, jděte po schodech doleva, rozpadne se skále a ve výklenku najdete ukládací kámen. Vraťte se a sestupte po schodech dolů, pokračujte dál po schodech nahoru, zatočte doprava. Přímo proti vám je ozdravná fontána. Dejte se doprava, na konci vlevo spatříte obraz. Zvedněte jej nahoru a ve vzniklém otvoru otočte kulatým uzávěrem. Otočte se a vstupte doprava do chodby, pokračujte až na konec, vyjděte schody a běžte dál. Tak se dostanete do jeskyně, sejděte po schodech dolů, ale most před vámi se zřítí. Vylezte si tedy na pravý okraj mostu a z něj si s rozběhem přeskočte na druhou stranu. Pokračujte chodbou dopředu, dostanete se do dalšího děje.

Děj 3.
Pokračujte dále chodbou, přijdete k malinkému bazénku, vlevo je váza s uzdravujícím lektvarem. Jakmile si stoupnete na okraj bazénku, otevře se za vámi tajná skrýš, najdete v ní pancíř. Vyjděte ven, zatočte doprava a v podlaze rozbijte barikádu z latí. Odkryje se tak provazový žebřík, po kterém slezte dolů. Pokračujte vpřed, zabočte doleva a vlevo ve výklenku najdete ukládací kámen, naproti výklenku je váza s manou a hned vedle Goldensoul. Jděte si pro něj, propadnete se však dolů. V animaci se objeví Mikiko a hodí vám dolů žebřík, po kterém vylezete nahoru. Chcete najít ještě Johnsona, ale Mikiko si myslí, že je to zbytečné, neboť podle ní je Johnson už mrtev. Vraťte se dolů po žebříku pro Goldensoul, vylezte zpět nahoru a vpravo otočte kolem na zdi, pak se vraťte i s Mikiko zpět k onomu malému bazénku. Pravou stranou kolem něho pokračujte dopředu a zabočte doprava k vodě. Vpravo najdete disk, ještě dále na pravé straně rozbijte zátaras z desek, vstupte dovnitř, u fontány si doplňte zdraví. Vyjděte ven, pokračujte dále doprava a na levé straně rozbijte další laťkovou bariéru, vstupte dovnitř a posbírejte spousty užitečných věcí. Vraťte se ven a pokračujte naproti do chodby. V animaci požádáte Mikiko o pomoc k odtlačení obrovského balvanu, který se dá do pohybu, způsobí veliký zával a vy se tak ocitnete v další stati, v Athénách.


Stať 3. Athény

Děj 1.
Vylezte si po žebříku nahoru a přivolejte si Mikiko k sobě, vylezte po dalších dvou žebřících ještě výše a pokračujte po obrubníku dále dopředu proti toku vody. Seberte nádobu s uzdravující manou. Na konci obrubníku skočte do vody, pokračujte dál, proti proudu a zahněte až úplně na konci doprava. Jděte po římse a vlevo stiskněte kámen s reliéfem vinného hroznu, ten odjede dozadu a vstupte do místnosti a přejděte do druhé. Zde najdete ukládací kámen a také nádobu s manou. Sejděte po schodištích až úplně dolů, vstupte do mělké vody, pokračujte vpřed, vpravo na sloupu stiskněte tlačítko, za vámi se otevře tajná skrýš. Pokračujte dopředu, vpravo stiskněte další tlačítko, před vámi se otevře chodba. Vstupte do ní a po výstupcích ve zdi proti vám vylezte nahoru, pokračujte doleva a na konci zabočte po schodech doprava. Zatlačte na znak ve zdi, ta se otočí a vyjděte na nádvoří. Jděte doprava, ve vodě nalevo jsou vázy s uzdravující manou, vpravo ve výklenku opět zatlačte na otočný kámen a vstupte dovnitř do chodby. Jděte vlevo po římse a seberte Skill. Pokračujte po schodech dál, pak po schodech vpravo a opět na pravé straně zatlačte na stěnu se znakem, ta se otočí a vyjděte na nádvoří. Přejděte po mostě před vámi, vstupte do dveří a chodbou pokračujte dál.

Děj 2.
Zahněte chodbou doleva a hned doprava, na římse zabočte vlevo. Seberte nádobu s manou, dále je pancíř, vraťte se, vstupte do první chodby vpravo, sejděte po schodišti dolů, dejte se doprava, vstupte do dveří vpravo, zde si doplňte zdraví. Vraťte se a zabočte doleva a sejděte po schodech doprava dolů. Zabočte do chodby vpravo, pokračujte rovně dál, na konci vyjděte po schodech a dejte se doleva. Za vázou vlevo je zdraví. Vraťte se, sejděte po schodech vlevo dolů a pokračujte do chodby vlevo. Ocitli jste se na nádvoří se socho Poseidona. Prostřední socha Hades obživne a zaútočí na vás. Utíkejte honem naproti pod sloupoví, najdete tam super kladivo na Titany, strašnou to zbraň. Jednou ranou skolte Hadese. Pak běžte zpět a vstupte do pravých nebo levých dveří za sochou Poseidona, dostanete se do místnosti s kaskádami. Nahoře nad kaskádou je ukládací kámen, seberete ho tak, že po kaskádách vyskáčete nahoru. Pak seskočte dolů a zatočte kolem, upevněným na zdi a vraťte se pod sloupoví, kde jste našli kladivo na Titany. Vzadu u zdi se vám otevřela hrobka, nechejte Mikiko nahoře a seskočte si dolů. Dole je voda, doplavte tedy k výstupkům ve zdi a vylezte po nich nahoru. Vejděte do vchodu, zatočte doprava po schodech a zatočte doleva ke schodům, vedoucím dolů. Vlevo na zdi stiskněte tlačítko, tím jste dole otevřeli mříže. Sejděte dolů, zde se opět sejdete s Mikiko. Pokračujte prostředními schody dolů, v bazénu s léčivou fontánou seberte ukládací kámen.Vraťte se po schodišti, kde jste otevřeli mříž zpět nahoru, vejděte pod klenuté oblouky a na konci místnosti seberte brnění. Vyjděte po schodech vlevo nahoru, zatočte dvakrát doprava, pokračujte chodbou dopředu, kudy vyjdete na nádvoří. Jděte doprava, zabočte vlevo a po schodech vstupte do dveří, tím jste v tomto ději skončili.

Děj 3.
Postupujte dopředu, zabočte vlevo, nebo vpravo, dostanete se na stejné místo. Prohledejte pořádně celé přízemí, zlikvidujte všechny nepřátele, potom se vraťte zpět. Vpravo od schodiště na pravé straně jsou mříže, ale ty nejdou otevřít, tak si o kousek dál seberte zbraň, nebo ji přenechejte Mikiko. Pak vyjděte po schodišti nahoru, seberte ukládací kámen a pokračujte doprava. Vlevo si všimněte čtyř kamenných sloupů se znaky mořských koníků, později se sem ještě vrátíte. Pak pokračujte do chodby vpravo, kousek vpravo od první sochy ční z podlahy tlačítko se znakem mořského koníka, stoupněte si na ně a zmíněné sloupy zajedou do země. Vyčistěte celé patro od nepřátel a vraťte se na místo, kde čněly ony sloupy a vejděte dovnitř. Posbírejte vše v místnosti nalevo, pak ale jděte doprava, kde si vskočte do vody. Zatlačte pod vodou na sloup se znakem mořského koníka, uvolní se vám cesta do tajného úkrytu, pokračujte dál. Rozbijte vázy, v jedné z nich naleznete brnění. Proplavte dál a vlezte si do úzkého otvoru ve zdi, v místnosti najdete novou velice účinnou zbraň Poseidonův Triton. Pokračujte vpřed přes dvoje dveře a ocitnete se na nádvoří. Doplňte si zdraví i sílu, je i v kašně před vámi. Přes žlutá vrata vpravo naproti jděte dále, pak vejděte na další nádvoří druhými vraty vlevo. Kolem velkých soch posbírejte brnění a mnoho dalších užitečných věcí. Pak po šikmých ambitech pokračujte nahoru přes žebříky až k páce, kterou přehoďte, totéž udělejte i na druhé straně, dole se tak otevřou vrata. Vstupte do nich, kladivem zabijte Titána, pokračujte na další nádvoří, kde po levé straně po šikmém ambitu dojděte ke schodům, čímž tento děj končí.


Stať 4. Akropolis

Děj 1.
Nacházíte se na malé dřevěné lávce, ve vodě najdete vrhací disk a silný pancíř. Vraťte se zpět nahoru k lávce a dejte se doprava úzkou soutěskou až na konec, pokračujte kolem sloupů, zatočte doprava, pak znovu dvakrát doprava a projděte přes dveře k vodopádům. Seskočte do vody, proplavte otvorem v podlaze, našli jste opět tajný úkryt, na konci seberte Goldensoul. Rozstřílejte kryptu, uvnitř je pancíř. Pak jděte po schodech nahoru, pozor na příšery, uprostřed schodů si přeskočte na prstenec fontány, je tak ukládací kámen. Potom pokračujte až nahoru ke dveřím, do kterých vejděte. Nechejte Mikiko posbírat náboje, pak jděte doprava průchodem vpravo až na konec, vlevo vstupte do dveří. Pobijte příšery, seberte další Poseidonův Triton, pak naproti vstupte do dalších dveří vlevo. Vyjděte po schodech nahoru, postoupíte si tak do dalšího děje.

Děj 2.
Po balkónové lávce jděte dopředu a na opačném konci znovu vstupte do dveří. Sejděte po schodech dolů, vpravo si seskočte dolů k fontáně pro ukládací kámen a pancíř, je tu i zdraví. Pak si po výstupcích na trámu vylezte zpět nahoru a pokračujte přes dveře dál.V místnosti je spousta zbraní, podělte se o ně s Mikiko. Pokračujte po schodech nahoru, dostanete se do místnosti, kde je v podlaze voda, shora svým tvarem připomíná pavouka. Skočte do ní, uvnitř je ukládací kámen a první kamenný klíč Alfa. Vraťte se po schodech zpět a po klikatící se chodbě dojděte až na konec, kde vlevo uvidíte žlutě osvětlené tlačítko. Stoupněte si na ně, v animaci uvidíte těžkou mříží uzavřená vrata, ale nic se nestane. Projděte přes tlačítko dál ke zdi a přivolejte si Mikiko, ať si na toto tlačítko stoupne ona. V animaci pak uvidíte, jak se úplně dole zvedne mříž a otevřou se těžká vrata. Dejte jí tedy příkaz, ať zůstane stát na tlačítku, obejděte ji a vraťte se zpět až k místu, kde jste sebrali Alfa klíč. Nechoďte ale až dolů, ale před schody vlevo si přeskočte na plošinu, nikoliv ale dolů, ale vlevo na stejnou úroveň. Pokračujte dál a tak dojdete až k těm otevřeným vratům. Vyjděte ven a zde zlikvidujte všechny monstra, potom se otočte dozadu a vedle dveří vpravo otočte kolem. V animaci při tom musíte ale vidět Mikiko, že stále stojí na tlačítku. Pak se tedy stejnou cestou můžete vrátit k ní, dát jí příkaz k následování a sejít již známou cestou přes otevřená vrata na nádvoří ke kolu, kterým jste před chvílí otočili. Pak vám vřele doporučuji pokračovat v cestě dál přes bránu vpravo, jde to sice jinak, ale protože autoři v menu hry, alespoň v této verzi, podle které píši tento návod, což je verze 1.0, udělali chybu, bude vám hlášeno, že jste se dostali do Děj 5., ale ve skutečnosti se dostanete do Děj 3., no i mistr tesař se někdy utne, možná, že ve verzích 1.1 a 1.2 je to již vše opraveno a uvedeno na správnou míru. Tak abych vás nepletla, očísluji tudíž další děje tak, jak se vám při ukládání a nahrávání budou objevovat ve vašem menu.

Děj 5.
Pobijte všechny příšery, vstupte do budovy, uvnitř pozor na další příšery. Seberte další kamenný klíč, označený jako řecké písmeno "S". Otočte kolem a vyjděte před budovu. Jděte zpět doleva, projděte branou zpět , ocitli jste se znovu v Děj 2.). Přejděte na druhou stranu a nyní se dejte vpřed druhou branou, což znamená levou. Postupujte chodbou plnou příšer a dostanete se tak do dalšího děje.

Děj 3.
Pokračujte dále dopředu, až přijdete k velkému domu. Po jeho levé straně se můžete uzdravit, potom vejděte do domu. Vymlaťte všechny příšery, vše potřebné posbírejte a na kamenném podstavci mezi dvěma loučemi seberte další kamenný klíč s řeckým písmenem "E", poblíž je kolo, s kterým otočte. V animaci uvidíte, jak někde spadl kámen, bude se vám to při další vaší pouti hodit, abyste se přes něj dostali dále. Pokračujte dále dveřmi vlevo, připravte si kladivo na Titany a za dveřmi pomocí něho rozbijte obživlou kamennou sochu. Pak projděte přes troje dveře dál až úplně nahoru, po cestě seberte na jednom z balkónů ukládací kámen. Nahoře se dejte směrem k tunelu, vejděte do něj a nyní vás čeká velice obtížný úkol. Před sebou vidíte hlubokou propast, do které s hukotem padá vodopád. Pokud můžete, raději si zde hru uložte. Potom skočte do propasti a v letu, asi uprostřed propasti v letu se nasměrujte do výklenku vpravo, Mikiko vás bude následovat, sama si zopakuje dráhu letu podle vás. Pokračujte tunelem dopředu a vejděte do dalšího tunelu, tím zakončíte tento děj.

Děj 4.
Pokračujte vpřed, kousek dál vlevo je žebřík, slezte po něm opatrně dolů. Projděte přes dveře, za nimi vlevo se můžete uzdravit. Vpravo před vámi je vidět vchod do šachty dolu, ale tam nyní nechoďte. Dejte se dopředu vlevo od šachty a po schodečcích vlevo vstupte do domu. Nahoře zabočte doprava a vpravo vstupte do dveří. Za dveřmi pokračujte doprava, potom doleva a po schodech dolů. V bazénku je uzdravující nádoba, za sloupem v tajném úkrytu pancíř. Pak otočte kolem, v animaci spatříte, jak spadne další kámen, i ten se vám bude za chvíli hodit pro hladké přejití. Vyjděte zpět před dům, sejděte po schodech dále a vlevo za sloupem je tajný úkryt se sekretem.Vraťte se zpět a pokračujte doprava úzkou soutěskou do dolů, pak postupujte úzkou soutěskou po skalní římse až k dalšímu domu. Dříve než vejdete dovnitř, seberte ukládací kámen a potom vejděte dovnitř. Pokračujte vpřed, zatočte doleva do tmavé chodby a vpravo na jejím konci otočte kolem. Nyní se vraťte po stejné trase zpět až k místu, kde jste vstoupili do tohoto dolu. Projděte dveřmi k žebříku, po kterém jste na začátku tohoto děje sestoupili dolů, nyní si vylezte po něm zpět nahoru a pokračujte vlevo do šachty. Vstupte do dveří místnosti naproti vám, na soklu seberte další klíč s nápisem Gama (řecké "G"), vraťte se a po schodech vstupte do dalších dveří. Přes lávku projděte do další šachty, pokračujte po skalní římse až nahoru, kde vstupte do budovy. Zlikvidujte všechna monstra a vše, co se vám hodí, posbírejte. Pak vstupte do dalších dveří, po schodech pokračujte dolů, vstupte si do dalších dveří a seberte poslední kamenný klíč s nápisem řecké "I". Prohledejte všechny prostory za sloupy, za jedním z nich je velmi silný pancíř, ujišťuji vás, že ho brzy budete velmi potřebovat. Pokračujte po schodech nahoru a přes již zmíněný spadlý kámen pokračujte vpřed, seberte ukládací kámen. Na konci chodby zabočte doprava a dále vpravo vstupte do dveří, pokračujte vpřed. Vlevo dole za zábradlím je ukládací kámen, sejděte si pro něj a po stezce se vraťte zpět nahoru. Pokračujte v cestě dále, ukončí se tak tento děj.

Děj 5.
Pokračujte po balkónové římse, vlevo vstupte do dveří. Jděte doleva, zabočte doprava a pokračujte vpřed. Vpravo jsou dveře, ale ty nejdou otevřít. Pokračujte tedy dopředu chodbou až na konec, vpravo otočte kolem, teď se už dveře samy otevřely. Vraťte se proto k ni a vejděte do nich. Pokračujte po balkónu stále dopředu, dostanete se tak do místnosti, vlevo na římse je ukládací kámen. Pak seběhněte dolů po schodech, vpravo je uzdravující fontána, vstupte do dveří. Před sebou vlevo uvidíte prázdná obdélníková místa, s řecky napsaným nápisem "Štít". Vložte tedy svoje kamenné destičky-klíče do prázdných otvorů a vpravo od brány se zvedla mříž a zpřístupnilo se vám tak kolo, kterým vzápětí otočte, tak se otevřela doposud nepřístupná brána. Ale stane se malér, další brána před vámi se sama od sebe zavřela. To jsou radosti, tak jakpak dále? Jděte tedy doleva od této brány, zatočte doleva a uvidíte před sebou úzký tunel, do kterého si nyní musíte vlézt. Pokračujte dál silně se klikatící chodbou, na jejím konci musíte šikovně zlikvidovat Cerbera, ale pozor, má tři hlavy, takže to berte popořádku jednu po druhé a při tom dobře miřte. Jakmile ho zabijete, Mikiko vám bude udatně pomáhat, pokud jste ji ovšem nenechali stát pře slojí, vraťte se stejnou cestou zpět k bráně, která je už nyní otevřena. V animaci se ocitnete na Parthenonu v období jeho největší slávy v plné kráse, ukáže se vám opět výsledková tabulka. Vejdete potom do poslední stati v této kapitole.


Stať 5. Doupě Medúzy

Děj 1.
V další animaci se ocitnete před sochou bohyně Athény a dozvíte se, že jste se dostali do samého doupěte Medúzy, která zabíjí vše živé pouhým svým pohledem, jak je to známo z "Řeckých bájí a Pověstí ". Od sochy bohyně jděte po schodech nahoru, nezáleží na tom, kterou stranou. Nahoře vzadu ve výklenku je zdraví a munice, naproti tomuto výklenku najdete novou strašnou zbraň, Zeusovo Oko. Jakmile ji seberete, Zeus vysloví strašlivou kletbu a socha Athény dole se roztříští na kousky. Sejděte tedy proto dolů k ní, na místě, kde před tím stále zeje otvor, vstupte tudíž do něho. Jakmile pobijete všechny Harpie, skočte do vody, nezapomeňte před tím dát Mikiko příkaz k následování, moc se jí nebude chtít, ale nakonec přece jen půjde. Dole vás strhne proud vody a doplaví vás do další místnosti, vstupte do ní, seberte ukládací kámen, naproti je munice do Oka Zeuse. Dole rozstřílejte balvany, najdete další tajné úkryty. Vše posbírejte a vlevo vejděte chodbou do dalšího děje.

Děj 2.
Jděte do místnosti, vlevo u zdi je žebřík, ale toho si ho nevšímejte., ale pokračujte rovně vpřed. Vpravo na soklu najdete náboje do Zeusova Oka, vlevo munici do dalších zbraní. Zatočte doprava, pak doleva a ocitnete se v místnosti se čtyřmi vysokými sloupy. Seskočte do vody, dejte Mikiko příkaz, aby zde na vás počkala, stejně se ale bude bát jít dál, ale co kdyby, že? Pod vodou doplavte až na konec, kde se vynořte. V průchodu naleznete munici a protijed, čeká vás cesta zamořenou oblastí i otrávenou vodou. Seskočte si do jezírka a přes tunel pod vodou doplavte do další části, nezapomeňte při tom užívat protijed.

Děj 3.
Na konci se vynořte, seberte Mana Skull, skočte zpět do vody, plavte vlevo a zabočte znovu doleva, vpravo si vylezte po stupíncích ve zdi nahoru. Pokračujte dopředu, pak do chodby vpravo a teď se setkáte s Mikiko. Pokračujte chodbou vpřed, zatočte doprava a vejděte do malé místnosti, kde seberte artefakt útočnosti. Zabočte do chodby vlevo, dojděte až na konec, pokračujte dál lomenou chodbou, pokračujte po schodech. Pokračujte chodbou vpřed, přijdete k páce, kterou přehoďte. Naproti se zvednou mříže, vejděte dovnitř. Zde pečlivě prohledejte všechny místnosti, posbírejte všechny užitečné předměty, naleznete i ukládací kámen. Potom se vraťte zpět k páce, od ní pokračujte chodbou doprava, dále lomenou chodbou a přes dvoje schodiště do dalšího děje.

Děj 4.
Pokračujte stále dopředu, zde nemůžete zabloudit, dostanete se až na místo, kde vpravo spatříte čtyři Sunflares. Zabočte doleva, seberte brnění, pokračujte chodbou doprava, dostanete se na nádvoří, projděte kolem pravé zdi dopředu, vpravo ve výklenku je žebřík, po kterém si slezte dolů. Nyní musíte i s Mikiko po úzkých a nebezpečných římsách slézt bezpečně až dolů ke vchodu. Vejděte a dejte se doprava, zabočte doleva, dojdete tak do posledního děje v Řecku, teď už na vás čeká jen závěrečný boj se všemi obávanou a nebezpečnou Medúzou.

Děj 5.
Připravte si jedinečnou zbraň Zeusovo Oko a Mikiko nechte stát vpravo u zdi co nejdále od odbočky vpravo, kde se dole nachází rozzuřená Medúza. Nyní ji musíte velmi opatrně a takticky zlikvidovat. Nakukujte tedy za rožek a používejte na ni Zeusovo Oko. Pokud budete opatrní, nedá vám její likvidace mnoho práce. Po její smrti v animaci uvidíte zkamenělého Johnsona, který ale nyní již obživne. Zároveň s ním ale obživnou i všechny příšery, které před tím díky pohledu Medúzy zkameněly. Ty vám nyní pomůže Johnson pozabíjet, jakmile je všechny společně zlikvidujete, spatříte další animaci. Z ní se dozvíte, že váš meč Daikatana při souboji s Medúzou vyčerpal veškerou svoji kouzelnou sílu a moc a tak při setkání s Mishibou prohrajete další souboj s ním a on vás všechny tři pomocí svého meče Daikatany pošle za trest do Norska. Touto závěrečnou animací a šťastným shledáním s Johnsonem jste ukončili vaše putování po starověkém Řecku.


Kapitola III. Norsko

Stať 1. Zamořená vesnice

Děj 1.
Ocitli jste se s Johnsonem a Mikiko v Norsku a je vám pěkná zima, mrzne tady, jen to praští. Vyzvěte vaše přátele, aby vás následovali, moc se jim ale nechce, trvejte však na tom. Vydejte se tedy soutěskou mezi skalami za vámi dopředu a na konci zatočte k prvnímu domu vpravo. K dispozici máte pouze jedinou zbraň, váš meč Daikatanu, ale zcela zbavenou její kouzelné moci. Rozbijte proto sudy, v jednom z nich najdete náboje do kuše. Upozorňuji vás, že nyní kdykoliv narazíte na sudy a jiné nádoby, všechny rozbíjejte, nebudu už dále na to znovu upozorňovat, v každé takové nádobě může být něco potřebného ukryto. Vejděte vpravo do dveří před vámi, vyjděte nahoru po schodech, (sudy!!!) v další místnosti je na stole kuše, dejte příkaz Mikiko, ať si ji sebere. Vyjděte ven a pod obloukem zabočte doprava mezi domy a pokračujte dál. Přijdete k domku u vody, před ním naleznete další kuši, vyzbrojte jí Johnsona. Za domem je sekret vitality. Vejděte dovnitř, vyskočte si na stůl, z něj na římsu a přeskočte si k posteli, najdete tam ukládací kámen a brnění. Pak seskočte dolů, vyjděte před dům. Pokračujte mezi skalami dopředu, přijdete k dalšímu domu, vejděte do jeho průchodu a tak zakončíte tento děj.

Děj 2.
Jděte mezi domy až k soše draka, rozbijte kolem ní led, skočte do vody (brrrr, v tom mrazu), úplně dole u dna se nachází Quad kamenný klíč. Vyplavte zpět nahoru, po celém okolí prohledejte všechny domy, jejich půdy a sklepy, narazíte na mnoho příšer, ale zato naleznete spousty užitečných věcí. Pak průchodem mezi domky opusťte tento děj.

Děj 3.
Pokračujte k mříži, otevřete ji a vejděte do kostela. V animaci spatříte muže jménem Musilde, který se tu schovává před Buboidy, což jsou lidé změněni v příšery, nakažené dýmějovým morem. Dozvíte se od něj, že se nacházíte v zemi bývalého mocného a moudrého krále Gharrotha, který ovšem díky pomstě zlého kouzelníka, nazývaného Nharre zešílel, neboť touto nakažlivou chorobou byla napadena i jeho rodina, což ho připravilo docela o rozum. Vy si ale především potřebujete znovu dobít vaši Daikatanu, abyste tak mohli učinit, musíte tudíž zbavit zemi kouzelníka Nharreho a tak opět pomocí Čističe, který vlastnil král Gharroth a ve svém šílenství ho rozbil, si Daikatanu dobít. Jak se dovíte od Musildeho dále, je nutno najít tři kamenné klíče, také sedm kusů rozbitého králova meče, dát tak dohromady Čistič a zbavit tuto zemi utrpení, které na ni seslal Nharre. Za odměnu vám potom bude znovu dobit váš meč Daikatana. Po skončení animace nechejte stát oba své společníky dole, pokračujte doleva a vpravo vstupte do dveří. Vylezte po žebříku nahoru, vyskočte si na lano, z něj nahoře přes otevřené okno na střechu, pokračujte po ní vpřed a napravo si vlezte do dalšího otevřeného okna. Na trámech všechno posbírejte, potom slezte dolů po žebříku. U varhan seberte první část Purifieru a zahrajte si na varhany, propadnete se dolů. Přes vodu se dostanete k zatarasenému průchodu, rozstřelte zátaras a přejděte do druhé místnosti. U sudů je Trigon- kamenný klíč, v bedně pancíř. Na sloupu uprostřed přehoďte páku, vysune se žebřík, po kterém si vylezte zpět nahoru k varhanám. Naproti nim je žebřík, po kterém si vylezte nahoru. Otevřeným oknem seskočte na zem. Vydejte se doleva na hřbitov, otevřete mříže a vstupte. Projděte přes hřbitov do kapličky, kde seberte stříbrnou škrábající rukavici, je to nová zbraň, která se vám bude náramně hodit. Když totiž zabijete nějakou příšeru jinou zbraní, může se vám stát, že za chvíli znovu ožije. Jakmile ji tedy skolíte, přistupte k její mrtvole, přepněte se na tuto rukavici a mrtvou příšeru jí rozškrábejte, tak se jí zbavíte nadobro. Pak seberte ukládací kámen, v sudech je spousta užitečných věcí. Znovu, nedá mi to, připomínám, rozbíjejte všechny sudy, které po cestě naleznete. Vyskočte si na kryptu, otevře se vám vchod do podzemí. Vlezte tam tedy, zabíjejte potvory, které plivají jed, setkáte se s nimi teď poměrně často, zamořují okolí jedem, zbavujte se jich proto co nejrychleji. Po kamenných římskách přeskákejte doleva k průchodu, přes který pokračujte dál. Dostanete se do katakomb, v jedné z hrobek seberte další kus Purifier Shardu, otevře se vám další cesta k druhému klíči. Seberte ho a vraťte se zpět do kostela ke svým společníkům. Společně s nimi se vraťte zpět do Děj 2.).

Děj 2.
Pokračujte zpět na náměstí s drakem na podstavci a známou cestou se vraťte do Děj 1.

Děj 1.
Přejděte přes most, zatočte na skalní římse doleva. Pokračujte tunelem stále dopředu, až přijdete k domu, u kterého stojí rozpadající se dřevěný dvoukolák, který zničte. Poškozenou stěnu na místě, které zakrýval rozstřelte a vlezte si dovnitř. Na červenou stěnu položte všechny tři kamenné klíče, které jste na své předcházející pouti nalezli, tak se vám otevře brána do následující stati.


Stať 2. Pasáž

Děj 1.
Vlevo posbírejte všechnu munici a zdraví, vyjděte ven a po skalní římse pokračujte vpřed. Přejděte přes most, pokračujte tunelem dál a dejte se doprava, vpravo naleznete zdraví a vlevo ukládací kámen. Přijdete na rozcestí, když se dáte doleva, naleznete o kousek dál vlevo dvě nádoby se zdravím, pokud však zdraví nepotřebujete, tak se nezdržujte a pokračujte doprava. Ocitnete se u mlýna, vpravo je dvoje zdraví, pokračujte doleva a přejděte most. Přijdete ke stavbě, vpravo u vodopádu je výklenek, přeskočte si tedy k vodopádu, za ním je nová velmi užitečná zbraň Ballista. Pokud si tuto zbraň, kromě toho má i obrovský účinek na nepřítele, zaměříte sobě přímo pod nohy a vystřelíte, její zpětný náraz vás vymrští do velké výšky, aniž byste si ublížili, můžete se tak ovšem dostat na vysoko položená místa, kam byste se jinak nedostali. Zamiřte si ji tedy pod nohy, vystřelte a tak si vyskočte nahoru na věž, jsou tam náboje, lékárnička a ukládací kámen. Přeskočte si stejným způsobem naproti mezi dvě věže, ve výklenku je brnění a náboje. Seskočte si dolů a vraťte se zpět k mlýnu. Nad mlýnským kolem je výklenek, nyní si tam už můžete doskočit, je to tajný úkryt, naleznete v něm ukládací kámen, náboje a sekret. Seskočte si nazpět k svým přátelům, vpravo před vchodem do tunelu si přeskočte dolů k mlýnu a vejděte do tunelu zleva. Dojdete ke dveřím, ty ale nejdou otevřít, vpravo od nich je pancíř a náboje. Vraťte se kousek zpět, vlevo slezte dolů po žebříku. Pokračujte dále průchodem, na lávce seberte další část Purifieru, vyskočte na skalku před vámi a to je vše v této stati.


Stať 3. Vězení

Děj 1.
Začínáte dosti nevesele, Mikiko se nakazila dýmějovým morem a upadla do bezvědomí. Johnson ji tedy vezme na svá bedra a od této chvíle ji ponese na ramenech dále. Ztrácí tím ale schopnost se sám bránit, takže se o něj starejte ještě pečlivěji, než kdykoliv před tím, i když i on sám teď bude daleko opatrnější. Pokračujte vpřed, seberte zdraví a náboje, podlezte do tajného úkrytu pod balvanem, naleznete tam Wraithorb. Vyplazte se ven a pokračujte dál. Johnson vás upozorní, že je nutné nalézt cestu, která vede nahoru. Tak se u mohutného sloupu vydejte nahoru, potom po schodech vpřed, přeskočte si po kládě k truhlici, je v ní silný pancíř.Vraťte se, stoupněte si na stupínek u dveří, pákou vpravo dveře otevřete a vstupte dovnitř. Před vámi vlevo dole je narušená zeď, rozbijte ji a vlezte dovnitř. Vpravo z římsy rozstřelte další kus zdi a vlezte do vzniklého otvoru. Naproti jsou vrata, otevřete je pákou a vejděte dovnitř. Pokračujte dveřmi zpět a u malých vrat přehoďte páku, vejděte dovnitř. Tam přehoďte také páku a pokračujte naproti ke dveřím, tím je tento děj u konce.

Děj 2.
Pomocí páky otevřete dveře před sebou, vejděte, nejdříve vše vyvražděte a potom otevřete dveře Johnsonovi, vpusťte ho k vám. Pak obejděte masivní sloup uprostřed místnosti, pokračujte dopředu, na zdi přehoďte páku a vstupte do místnosti. Ještě dříve, než se vydáte po schodech nahoru, vraťte se do chodby a prohledejte na ní všechny kobky, najdete tak spoustu užitečných věcí, v jedné z nich je dokonce v truhlici sekret. Vraťte se, v chodbě před vámi je páka ve výklenku na zdi, zvednou se tak mříže na druhé straně u vchodu do věže. Vejděte tedy do ní a vystoupejte po schodech až úplně nahoru. Vstupte do dveří, Johnsona zanechejte venku. Uvnitř nejdříve pobijte všechna monstra a posbírejte vše užitečné, ale neotvírejte truhlici, je to past a zabil by vás výbuch, teprve potom vpusťte k sobě Johnsona. Přehoďte páku u dveří vlevo a pokračujte dál. Přeběhněte po trámu, seberte ukládací kámen a vraťte se zpět. Vraťte se až k místu, kde jste vlevo vstoupili do chodby, asi v půli cesty chodbou vstupte doprava do otvoru. Prolezte dírou ve zdi naproti a otevřete si pákou další dveře, Johnsona nechejte stát přede dveřmi, protože uvnitř je spousta nepřátel, které je nutné všechny nejdříve zlikvidovat. Na konci přehoďte páku, vše živé pobijte a seberte další část Purifieru. Vpravo otočte kolem se znakem lebky. Vraťte se zpět pro Johnsona a pokračujte chodbou vpřed, vpravo vyjděte po schodišti nahoru. Nechejte Johnsona stát nahoře u schodů a vstupte do místnosti se třemi klecemi. U každé klece přehoďte páku a monstra se propadnou do pekel. Vstupte do dveří pomocí páky, Johnsona nechejte opět stát venku. Pokud takto nese na zádech Mikiko, dělejte to pořád, už to nebudu připomínat. Po římse vpravo vyjděte o patro výš, sejděte po schodech doprava dolů, naproti projděte průchodem. Pokračujte doleva a po dalším schodišti sestupte dolů. V místnosti, v které se ocitnete, jsou schody vedoucí nahoru, musíte se ale šikovně vyhnout čepeli, která vás ohrožuje, podběhněte pod ní. Čepel se nahoře obrátí a opět sjíždí nad schody, takže Johnson tudy za vámi se svým břemenem nemůže. Nahoře pákou zvedněte mříž, postavte se na kanál, ten vás však neudrží a propadnete se dolů. Zde otevřete mříž a vpusťte k sobě Johnsona. Pokračujte vpřed a tím ukončíte tento děj.

Děj 3.
Projděte dveřmi a zabočte doprava, pokračujte nahoru po schodech. Vlevo za sloupy otočte kolem, pak se vraťte zpět ke dveřím, za kterými stojí Johnson a jděte na druhou stranu po schodech nahoru, kde udělejte totéž. Přes spadnuvší mříže pokračujte dál a vlevo otočte třetím kolem. Vraťte se nyní zpět ke dveřím, za kterými čeká váš společník. Mříž je teď pryč, stoupněte si na kámen uprostřed, objeví se neobyčejně silný protivník, kterého musíte zlikvidovat. Střílí po vás ohnivými koulemi, kterým je nutno uhýbat. Při tomto souboji se držte ale co nejblíže dveří, neboť jakmile svého protivníka zlikvidujete, kámen se i sním propadne do lávy a skončili byste v ní také. Po zlikvidování kouzelníka se vysune točité schodiště, na podstavci u něj si seberte novou zbraň, která zde zůstala po kouzelníkovi. Vpusťte Johnsona a pokračujte po schodišti nahoru. Nahoře si doplňte zdraví a pokračujte po schodech dál. Ocitnete se v místnosti s mohutným válcem uprostřed. Obejděte ho a pokračujte vpřed po dalších schodech, truhlici neotvírejte, je to další nastražená past.Nahoře postupujte obezřetně při zdi dopředu, pokud byste šlápli na čtverce v podlaze, zabijí vás ostré hroty, které se uvolní ze stropu. Opatrně opět při zdi pokračujte přes rozbitou podlahu a po dalších schodech vyjděte nahoru. Na konci zatočte doprava, přeběhněte přes most, za mostem pokračujte doprava a rozstřelte mříž, za ní je ukládací kámen. Pokračujte po schodech k díře v podlaze, přikažte Johnsonovi, aby zůstal stát, sami pak přeskočte přes díru na druhou stranu.Vlevo přehoďte páku, podlaha díru překryje a Johnson tak může přijít k vám. Ta Mikiko se mu už pořádně pronesla, co říkáte? Ale jak vidíte, je to džentlmen a nese ji srdnatě dál, je to od něho hezké, že ano? Pokračujte tedy dopředu, vlevo přede dveřmi přehoďte páku a projděte dveřmi. Všechno pozabíjejte, v truhlici vpravo je sekret vitality.Postupujte těsně při pravé zdi dále, obejděte obrovský válec a vystoupejte po schodišti nahoru, otevřete dveře, dejte se doprava a po schodech nahoru k dalším dveřím, projděte jimi. Pokračujte po schodech a máte za sebou další stať, znovu spatříte výslednou tabulku.


Stať 4. Věž Wyndraxe

Děj 1.
Po skončení animace pokračujte doprava do východu, pak se dejte po schodech dolů a soutěskou doleva. Dostanete se do jeskyně, kde u ohniště je pancíř, zdraví a náboje. Johnson se nyní domnívá, že se už nacházíte blízko samotného hradu, pokračujte proto dále doprava, skutečně k hradu dojdete. Vodní hradní příkop, na kterém se právě nacházíte, je naštěstí zamrzlý, pokračujte tedy po něm doprava. Po točitých schodech vyjděte až nahoru, truhlice je opět past, vpravo seberte další část Purifieru. Ležatý sud shoďte dolů, ten udělá v jinak velmi silném ledu díru, Johnsona nechejte nahoře a sami sejděte dolů, ponořte se do díry v ledu, proplavte podvodním tunelem, na konci v tajném úkrytu najdete Goldensoul , najděte druhou díru v ledu a vyplavte z ní na povrch. Vylezte po žebříku nahoru a v malé místnosti stiskněte páku. Před Johnsonem jste tak spustili padací most.skočte tedy zpět do díry v ledu, podplavte pod vodou k druhé díře v ledu, vylezte ven na led a jděte zpět do věže k Johnsonovi. Není vám z té ledové lázně ani trochu zima? No, teď se však zahřejete. Po padacím mostě jděte vpřed, seberte ukládací kámen a projděte dveřmi, které za vámi zapadnou. Dejte se doprava a po schodech nahoru. Na konci chodby stiskněte tlačítko, tím jste dole znovu otevřeli dveře a Johnson sám přijde za vámi. Stejně se ale musíte vrátit zpět dolů a pokračovat dál druhou chodbou naproti dveří, kterými jste sem přišli. Pokračujte po schodech dál, vlevo v chodbičce jsou nějaké náboje, po hradním ochozu pokračujte k dalším schodům, vyjděte až nahoru na hradby. Uličkou jděte dál nahoru, dojdete ke dveřím, které ale zatím nejdou otevřít, chybí vám totiž Crypt klíč. Jděte tedy po schodech ještě výš, nahoře najdete brnění. Vraťte se zpět, držte se při pravé zdi, ať nesejdete ze správné cesty a dojdete tak po schodech až dolů. Vstupte doprava do výtahu, sjeďte dolů, nechejte Johnsona stát ve výtahu. Nyní se musíte v přestávkách mezi jiskřícími výboji dostat dál dopředu. Projděte dveřmi naproti, v truhlici najdete pancíř, pokračujte vpřed. Rozpadnou se hrobky po stranách, z nich vylezou dvě příšery, jak s nimi naložit, to snad víte.Naproti leží ten tolik hledaný a potřebný Crypt klíč, seberte ho tedy a vraťte se k Johnsonovi přes výtah až nahoru k těm dveřím, které jste nemohli otevřít. Na zámek vlevo od nich použijte Crypt klíč, dveře se otevřou a vy tak společně projděte do dalšího děje.

Děj 2.
Pokračujte doprava, sejděte po schodech dolů, průchodem dopředu a sejděte po schodech doleva dolů. Zatočte doprava a sejděte po dalších schodech až dolů. Zde seberte Wyndrax klíč, nezapomeňte sebrat i Wyndrax slovník, bez něj byste za chvíli neuspěli. Truhlice je opět nalíčená past, tak ji nechejte na pokoji. Vraťte se zpět, seberte ukládací kámen a jděte zpět na místo, odkud jste sem přišli. Dejte se doleva a přijdete ke dveřím, použijte na ně klíč, před dveřmi se zvedly mříže. Vraťte se o kousek zpět, vlevo vstupte do dveří, kde seberte brnění. Naproti je oltář, u kterého proneste zaklínadlo z Wyndraxova slovníku. Nastane výbuch a zjeví se sám Wyndrax. Sejděte za ním dolů do knihovny a pokuste se ho zabít, ale pravděpodobně se vám to nepodaří, neboť před vámi uteče tajným vchodem po odsunutí regálu s knihami. Vejděte tudíž také do toho tajného vchodu po schodech až dolů, otevřete dveře a vyjděte ven. Venku pokračujte rovně dopředu, u prvního stromu zatočte doprava k brance, zde se Wyndrax schovává. Zde už ho ale musíte s konečnou platností zlikvidovat, zbude po něm jeho, pro vás nová zbraň, tak si ji vezměte. Branka před vámi se otevřela, tak jí všichni společně projděte do další statě.


Stať 5. Nharova krypta

Děj 1.
V animaci si promluvíte s Johnsonem, máte už málo času, Mikiko upadla z bezvědomí do kómatu, pospěšte si tedy. Pokračujte dveřmi dopředu, sestupte po schodech, v místnosti dole je v truhlici Manaskul, seberte náboje, použijte doplnění zdraví. Pokračujte doprava po dalších schodech dolů, zbavte se všech monster, na kamenném soklu je další kousek Purifieru. V podlaze se otevřel poklop, vejděte tedy po schodech dolů, projděte dveřmi a pokračujte do jeskyně. Přes kamenné sloupy přeskákejte na druhou stranu, před tím dejte Johnsonovi příkaz k následování, přeskáče tak bezpečně za vámi. Přejděte přes dvoje dveře do další místnosti, naproti projděte dalšími dveřmi, pokračujte po schodech nahoru doprava, dveřmi vpravo vstupte do jeskyně.Pokračujte po schodech a potom dále přes další dveře. Za těmito dveřmi pozor, budete muset opatrně přejít po trámech do druhých dveří naproti, seberte ale pancíř. Vstupte a seberte ukládací kámen, na konci se dejte doleva a po schodech dolů. Zde musíte kromě příšer zabít i dalšího kouzelníka, po jeho smrti si vezměte jeho mocnou zbraň. Pokračujte tunelem vpřed, přijdete do veliké místnosti, vlevo spatříte sedět v lávě Satana, před ním na podstavci seberte poslední část Purifieru. Satan se s nářkem ponoří do lávy. Od kašny pokračujte doprava ke dveřím, projděte jimi a tak se dostanete do poslední stati této kapitoly.


Stať 6. Trůn Gharrotha

Děj 1.
V animaci si promluvíte znovu s Johnsonem, který projeví své obavy, že krále Gharrotha nikdy nenajdete a navěky uvíznete v těchto prostorách, protože nebudete moci si dobít energií vaši Daikatanu. Po skončení animace si přeskákejte pro pancíř, potom pokračujte po ostrůvcích v lávě doleva. Asi v polovině zabočte doprava a vystupte si na ochoz. Přehoďte páku, přijede k vám plošina, nastupte si a vyjeďte o patro výš. Přejděte na druhou stranu, na skále naproti přehoďte páku, rychle si naskočte zpět na plošinu a vyjedete opět výš. Naproti na skále stiskněte tlačítko a tak vyjedete až úplně nahoru. Vyčistěte celé prostranství od všech příšer, vyberte truhlici a po okolí posbírejte vše užitečné. Pak se vraťte zpět k mřížím, napravo od nich přehoďte páku a přijede za vámi nahoru výtahem Johnson. Pokračujte kolem sochy Draka vpřed a přijdete až na další nádvoří se dvěma sochami Draků. Pod nimi seberte pancíř, vraťte se, zabočte do chodby vpravo, sejděte po malých schodech dolů a pokračujte hned doleva po schodech nahoru. Seberte ukládací kámen, pokračujte doprava přes most do dalších dveří. V animaci se setkáte s šíleným králem Gharrothem, který ale od vás nechce nic slyšet a chce vás zabít, neboť má o vás již zprávu od Nhary a myslí si, že jste jeho úhlavní nepřátelé. Po skončení animace musíte tedy šíleného krále porazit, nikoliv však zabít. Během souboje s vámi se králi vrátí jeho paměť, také se objeví Mussilde, který lektvarem doléčí krále i vaši společnici Mikiko. Lék bude rozeslán po celém království všemu lidu a tak bude tato země zachráněna a navždy zbavena dýmějového moru. Protože jste našli všech sedm kusů Purifieru, král složí znovu svůj meč Čistič a i přes protesty Johnsona, který se obává nějakého úskoku, dobije váš meč Daikatanu a tak mu vrátí jeho původní moc a sílu. Setkáte se tedy opět s Mishibou, souboj s ním ale opět prohrajete a Mishiba pomocí své Daikatany vás přenese do San Franciska do roku 2030. Vrátíte se tedy konečně zpět do období, v kterém vše začalo. Ocitnete se ale v té nejpřísněji střežené věznici San Franciska, v Alcatrazu, kde se dovíte vše potřebné o věznici i Mishibovi a to od žalářníka jménem Casseti. Sdělí vám také, že Mishibo je nyní neomezeným a velice bohatým pánem, kterému patří ty největší obchodní domy a továrny v San Francisku a začínat si s ním něco ve zlém se vůbec nevyplácí. Tak co budete nyní dělat? Vše se dozvíte v poslední Kapitole.


Kapitola IV. San Francisko-rok 2030

Stať 1. Věznice Arkatraz

Děj 1.
Ocitli jste se ve věznici Alkatraz, která je tou nejlépe střeženou věznicí na celém světě. Je třeba odsud nějakým způsobem utéci, ale vypadá to, že to nebude tak jednoduché. Máte u sebe opět jen svůj meč Daikatanu, i když znovu dobitý energií, ale to zřejmě stačit nebude, musíte si obstarat nějaké moderní zbraně. Jděte proto naproti na konec chodby, společníky nechejte stát na místě. Vlevo ve výklenku na stole seberte volně položenou pistoli (cha-chá, nejlépe střežená věznice na světě a pistole se zde povalují na stolech), nad stolem rozstřelte mříž a vlezte si do vzniklého otvoru. Nalevo opět rozstřelte další mříž, naleznete tam pancíř a prázdnou láhev. Pak se plazte otvorem dopředu, po několika metrech uvidíte vpravo mříž, rozstřelte ji tedy také a vlezte si do místnosti, napravo jsou náboje. Přeskákejte si až na nejvyšší rouru a vplazte se do nízké chodby, na konci najdete novou zbraň Sloger. Potom seskočte do otvoru v podlaze, na konci šachty rozstřelte mříž, vlezte dovnitř a seberte náboje do Slogeru a lékárničku. Potom přehoďte páku, udělejte pár kroků dozadu, ať vás nezraní následující výbuch a vzniklým otvorem si vlezte do další místnosti. Pod potrubím je díra v podlaze, vlezte si tam, tunelem se pak plazte až k otevřenému kanálu. Vyskočte si nahoru do vězeňské cely, zabijte vzteklého trestance, vyjděte ven, zabočte dvakrát doleva, otevřete si dveře a vstupte. Uvnitř v chodbě na chodbě vpravo přehoďte páku, přijdou za vámi Johnson s Mikiko. Vraťte se všichni zpět, pozor na trestance, vstupte do prádelny, v pračce je pancíř a na druhé nějaké náboje. Potom se vraťte zpět k té cele, do které jste vylezli z kanálu. Od ní vlevo je páka, přehoďte ji, vejděte do malé kobky, zavolejte si k sobě oba své společníky. Pak společně pokračujte až na konec cely, tím končí tento děj.

Děj 2.
Projděte dveřmi před vámi, oba své společníky nechejte stát ihned za dveřmi, dál pokračujte už sami. Napravo uvidíte za kanálem trhlinu ve zdi ve zdi, tu ale vašimi prostředky nerozbijete. Na to budete zapotřebí sehnat si Sulphur, Charcoal a Saltepeter. Vedle trhliny ve zdi je již zmíněný kanál a nad ním vedou nahoru rýny, po nich si můžete vyšplhat nahoru, nahoře potom přeskočit na římsu, přelézt po ní a skočit do malé díry ve zdi, kde naleznete Goldensoul. Poblíž kanálu a trhliny ve zdi jsou lékárničky. Pokračujte do levé části nádvoří, seberte si z klece pancíř a nějaké náboje. Potom pokračujte do dveří na konci nádvoří, přijdete tak do místnosti, kde je nahoře vlevo vidíte veliký otvor ve zdi, dostanete se tam větrací šachtou. Přes tento otvor pak pokračujte do dalšího děje. Otvorem se dostanete do dalšího pokračování.

Děj 1. návrat
Ocitli jste se v místnosti, kde v regálech a almarách posbírejte všechny náboje a lékárničky, potom pokračujte doprava do dveří. Ve veliké jídelně zlikvidujte všechny nebezpečné trestance. Za chvíli nastane krátké zemětřesení, spadnou stropy a zdivo. V levé části jídelny si nejdříve posbírejte všechny náboje a pak jděte do vyražených dveří, zničených předcházejícím zemětřesením. Chodbou pokračujte až k prádelně, nalevo od dveří do prádelny trčí od stropu rozmlácené schody, po nich se vydrápejte nahoru, do mezipatra. Dál je ale schodiště zavalené zdivem, stačí však vystřelit do sudu nahoře, který je možno spatřit štěrbinou nahoře v zavaleném schodišti. Tak se uvolní po výbuchu cesta dále. Jděte tedy nahoru a uzříte další sud. Rozstřelte jej tudíž také a po zborcené traverze si vylezte nahoru. Napravo rozstřelte mříž a prolezte opět průchodem, rozstřelte další mříž a slezte po žebříku dolů, kde seberte Manaskull, lékárničku a další náboje. Pokračujte chodbou dopředu, na konci vylezte po žebříku nahoru. Tam je těsně vedle žebříku otvor v podlaze. Seskočte si dolů do kobky, pokračujte po ambitu až ke kamenné stolici, z které si můžete vyskočit pro pancíř vlevo ve výklenku. Pod pancířem je další kobka, v které nalezne nějaké náboje. Pokračujte dále doprava, u dveří přehoďte další páku a sejděte po schodech dolů. Vejděte naproti do dveří. Naproti spatříte kobku a v ní je díra do zdi. Vejděte tedy dovnitř, zabočte doleva do další chodby, zde opět najdete nějaké ty náboje. Potom se vraťte nazpět do kobky, pokračujte po ambitu až na konec. Na pravé straně je opět kobka, v ní je zamřížovaný otvor. Rozstřelte proto mříž a otvorem prolezte do místnosti. Znovu prolezte otvorem ve zdi a hned vlevo spatříte v podlaze otvor. Ještě než si tam vlezete, pokračujte rovně vpřed, odbočte doprava a na samém konci si vylezete po žebříku, nahoře najdete pancíř. Potom se vraťte zpět a vlezte si do otvoru v podlaze.

Děj 3.
Pokračujte rovno dopředu, neodbočujte do stran a na konci chodby si seberte ukládací kámen, potom přehoďte páku na zdi. Pak proskočte oknem dolů do koupelny ke sprchám. Pokračujte do dveří vlevo a získáte tak Lumpol Coal. Projděte do další místnosti, dojde k novému zemětřesení, spadne před vámi strop. Podlezte si pod ním zleva, a vyšplhejte si nahoru. Zde naleznete Slugger a Acro Skill. Následně prolezte do dalších dveří v místnosti a pokračujte chodbou do další menší místnosti. Zde si šikovně vyskočte na zřícenou neonovou trubici, z ní si potom přeskočte doprava do tajného úkrytu, získáte tam Attack Skill. Potom pokračujte dále chodbou, na konci jsou do sebe zaklíněny dva velké kusy zdiva, ten levý rozstřelte, zbortí se zeď a pak spatříte další díru do podlahy, do které sestupte. Potom proplavte pod vodou na nádvoří, kde vejděte do dveří. Naproti spatříte drátěnou branku, za ní naleznete Manaskull a v chodbě nalevo najdete Salpeter. Vraťte se a jděte doprava od klece, kde jste našli Manaskull, otevřete si dveře a vyskočte si na sud, z něho na trosky žebříku nad vámi, po něm vylezte až nahoru. Přeskočte si na jednu z plošinek a z ní potom na drátěné pletivo přímo nad vámi, po něm si vylezte nahoru. Naproti vám spatříte hořící barel, všimněte si, že za ním lze spatřit nějaké táhlo, zřejmě je to součást nějakého složitého zařízení. Rozstřelte je tudíž, shora se spustí žebřík, po něm se dostanete nahoru, kde si přeskočte na plošinku. Přes drátěnou podlahu spatříte nad vámi nahoře pákovou soupravu s těžkým závažím, rozstřelte tento mechanizmus a závaží s rachotem spadne dolů.Stoupněte si ale dále od místa, kam závaží dopadne, nebo budete rozdrceni na maděru.Tak se spustí se žebřík, po kterém přelezte dále. Poté si vyskočte na barel a odtud na další plošinu a po svislém žebříku vylezte nahoru. Vyskočte si na další barel, pak do výklenku vedle mříží, odtud si pak přeskočte na žebřík doleva. Po něm vylezete nahoru a v malé místnosti nahoře najdete tolik potřebnou a vámi hledanou výbušninu. Uprostřed místnosti potom otevřete malé dveře, vejděte dovnitř a po žebříku si slezte dolů, poté tunelem prolezte do chodby, přes ní se dostanete o další patro níže, ještě jednou o další patro níž, pokračujte dolů o další dvě patra, zde potom najdete Envirosuit a můžete si v klidu přejít do dalšího děje.

Děj 2. návrat
Ocitli jste se pod vodou, otočte tady nejdříve kolem číslo 1, potom kolem číslo3, které je přímo naproti proti prvnímu kolu. Vyplavte si o kousek nahoru výš a zde otočte jiným kolem. Ponořte se zpět dolů, kde otočte nyní kolem číslo 2, vyplavte opět zpět nahoru, kde si vylezte po žebříku nahoru. Potom projděte tunelem a seskočte si do vody. Strhne vás vodní proud a vyplaví vás až na známém nádvoří, kde na vás čekají Johnson s Mikiko. Společně se vydejte k trhlině ve zdi a v animaci uvidíte, jak výbuch rozbořil zeď. Otvorem, který tak po tomto výbuchu vznikl pokračujte dopředu, seberte ukládací kámen, přeskočte si mezerou ve zdi a pokračujte po uzounké cestičce dále. Vejděte do průchodu, dostanete se tak k velkému úvalu. Zde si přeskočte doleva na plošinu, z ní na plošinu vpravo pod vámi. Odtud si vyskočte na dřevěné trámové vzpěry doleva, po nich pak vylezte úplně nahoru, kde si pak přeskočte na plošinku pod věží. Od této věže potom pokračujte dál a vstupte doleva do dveří. Tím jste zakončili celou první stať.


Stať 2. Pod skalou

Děj 1.
Seskočte si z místa kde stojíte přímo dolů, vpravo najdete náboje, a o kousek dále vpravo rozstřelte zatarasený vchod a projděte jím na malé prostranství. Přímo naproti vám je vpravo na skalce pancíř. Pak jděte doleva, je tam tunel, do kterého vejděte. Na konci tunelu seberte vpravo Attack skill sekret, pak pokračujte po svažující se cestě dolů, zabočte doleva, zde najdete novou zbraň Kineticore. Pokračujte dále po nakloněné cestě dolů, zatočte doprava a hned nato doleva a dostanete se na místo, kde seberte a o kousek dál další ukládací kámen. Pak se vydejte po nábřeží dopředu, projděte několika tunely a podchody až úplně na konec. Dejte svým společníkům příkaz, ať zde na vás počkají, je to velice důležité, neboť až se sem za chvíli vrátíte, nemuseli byste je už také nalézt a vše byste si museli zopakovat od místa posledního uložení hry. Nejdříve ještě sestřelte trestance úplně nahoře u výtahové klece na skál, mohl by totiž být příčinou dokonalého se ukrytí obou vašich společníků, potom si přeskočte naproti ke skafandru, odtud do kanálu vlevo, plavte pod vodou doprava, zatočte doleva, dávejte si dobrý pozor na krvelačné žraloky a pod vodou se tak dostanete do dalšího děje.

Děj 2.
Plavte pod vodou pořád vpřed, tak doplavete až k malému skalisku, na které si vystupte. Je zde další skafandr a nějaká ta munice. Z tohoto místa pak si seskočte na plochu dole pod vámi a odtud seskočte dolů ,vpravo pod vodou je tunel. Hned dále vpravo za ním spatříte nakloněnou plochu vedoucí z vody ven, vylezte po ní nahoru. Na vpravo si můžete sebrat Power skill. Potom si seskočte zpátky do vody, poblíž naproti vám si vystupte na břeh, naleznete tam brnění. Poté si seskočte znovu do vody a doplavte až k vodopádu. Vpravo od něho spatříte schody trčící do vody je tu i díra do zdi budovy. Proplavte dovnitř, pokračujte doprava a hned doleva a po rampě z vody vyjděte ven. Hned jakmile vystoupíte z vody, seberte Attack skill a ukládací kámen. Potom pokračujte dopředu, přijdete k další vodě, vlevo za barelem naleznete pancíř. Vraťte se zpět na místo, kde jste se vynořili z vody, pokračujte chodbou doleva. Na jejím konci skočte znovu do vody, zprava obeplujte zeď a vylezte si po rozbitém žebříku z vody nahoru. Pokračujte po schodech nahoru, rozstřelte zátaras z desek na okně vlevo a vniklým otvorem si vylezte ven. Na konci chodby je ukládací kámen, vpravo po schodišti jděte nahoru, zabočte doleva, přeběhněte po traverzách na druhou stranu a přeskočte si na balkón. Na jeho konci vstupte do dveří, uvnitř v místnosti vystoupejte po žebříku nahoru. Rozstřelte sudy, ty vybuchnou a dírou, která následkem exploze vznikne můžete projít do místnosti, kde seberte náboje a brnění. Nalevo je opět zatarasené okno, rozstřelte zátaras vylezte si na balkón. Vlevo je na konci Goldensoul, ale vy pokračujte dále po balkoně doprava. Seskočte z balkonu dolů na skálu a pokračujte doleva, tak dojdete pro munici a pancíř. Když si vyskočíte na sud, můžete si z něho doskočit pro další pancíř. Pak se hned vraťte na místo, kde jste poprvé seskočili z balkonu dolů na skálu. Odtud znovu přeskočte na balkón. Projděte otvorem do místnosti a pokračujte doleva do průchodu. V jeskyni seberte Acro skill a pak již jděte dopředu do chodby před vámi, ukončíte tak tento děj.

Děj 1. návrat
Ocitli jste se v místnost, kde musíte vlevo na trámu přehodit páku, aby se vám o kousek dál otevřely dveře od výtahu. Dejte se rovně a ihned zabočte doprava k výtahu, otevřete si klec a pomocí přehození páky ve výtahové kleci sjeďte až dolů. Zde už na vás, pokud jste uposlechli mé rady, již netrpělivě čekají Johnson a Mikiko. Vydejte se všichni společně do nyní již otevřených dveří u levého kanálu, než zabočíte doleva k loďce dejte jim opět příkaz stůj! Pak pokračujte dopředu a po chatrné lávce přejděte na druhou stranu. Vpravo od loďky spatříte průchod, ale musíte si dát pozor, přes podlahu jsou tu natažené tři dráty a jakmile se jich jenom dotknete, je nejen po vás, ale do vzduchu vyletí i bedny, po kterých se potřebujete dostat do otvoru přímo nad vámi. Proto si nyní, pokud můžete, hru raději uložte a pokuste se bezchybně přeskákat mezi těmito dráty dopředu k bednám. Potom přeskákejte přes bedny až nahoru do tunelu. Pokračujte stále dopředu, až se dostanete k žebříku. Vylezte si po něm nahoru, kde stiskněte tlačítko. Slezte po žebříku zpět dolů, sejděte až k bedně, kterou jste spustili pomocí tlačítka dolů a po laně vyšplhejte nahoru do skladiště, kde naleznete spousty různých druhů munice a hlavně Goldensoul. Teď už se můžete vrátit kolem loďky pro své kamarády a společně s nimi pokračovat po cestě dopředu. V animaci nasednete do loďky a zbylí trestanci vás budou na vašem útěku pronásledovat, při zběsilé honičce pak ztratíte Johnsona. V okamžiku, kdy už vám budou vaši pronásledovatelé doslova v patách, narazíte s loďkou na skalisko, naštěstí se vám i Mikiko po následném výbuchu ale nic nestane, ale zbavíte se nadobro svých pronásledovatelů.


Stať 3. Město zločinu

Děj 1.
V další animaci projeví Mikiko obavy o Johnsona a dozvíte se mnoho zajímavých skutečností o místě, kde se právě nacházíte. Pokračujte dále mezi troskami, vystoupejte po schodech nahoru, vyjděte na ulici, na jejím konci naleznete ukládací kámen, spatříte nalevo malé schody, vedoucí nahoru. Po těchto schodech kolem budovy si dojděte na tajné místo pro Wraithborth, vraťte se nazpět na ulici, kde rozstřelte bedny. Bude následovat obrovský výbuch, který způsobí odpadnutí těžké neonové reklamy na zem, uprostřed ulice vznikne otvor, do kterého si společně s Mikiko vlezte. Pokračujte společně vpřed a tak se dostanete na konec tohoto děje a na začátek děje dalšího.

Děj 2.
Vpravo před vámi vejděte do průchodu, pokračujte doprava, najdete zde nějaké náboje a pancíř. Pokračujte dále dvakrát doleva, po šikmé rovině jděte nahoru, zde najdete další novou zbraň. Otočte se doleva, přeskákejte si přes bedny a vsuňte se do otvoru. Na konci rozstřelte dřevěnou bednu, naleznete v ní Goldensoul. Pokračujte dále chodbou dopředu, vstupte do dveří. Přímo naproti dveřím vidíte výtahovou šachtu, obejděte ji a pokračujte rovně. Spatříte dvoje dveře, za levými najdete munici, za pravými je v podlaze mříž, rozstřelte ji a tak se opět setkáte s Mikiko.

Vraťte se nazpět, potom vystoupejte po schodech nahoru. Najdete tam ukládací kámen, vstupte do dveří a hned na to do dveří nalevo. Po chodbě se tak dostanete až do řídícího centra, zde posbírejte nejdříve všechny náboje. Pokračujte další chodbou ven z místnosti a vrátíte se takto zpět k výtahu. Vedle terminálu najdete další novou účinnou zbraň , kulomet. Vstupte do výtahové šachty, nalevo spatříte dlouhý žebřík. Přeskočte si na něj a vystoupejte po něm úplně nahoru. Pod vámi dole je ve výtahové šachtě malá lávka, seskočte si tedy na ní. Z lávky vejděte do místnosti, přímo naproti vidíte dveře, vstupte tedy do nich. Hned za nimi seberte pancíř, projděte do další místnosti, po velkém schodišti vystoupejte nahoru, tím jste zakončili tento děj.

Děj 3.
Pokračujte po schodech nahoru, zatočte doleva a nechejte Mikiko stát před dveřmi do místnosti. Pokračujte sami po schodech nahoru do druhého patra, dejte se doleva otevřeným vchodem. Až všechny pobijete, napravo spatříte kulomet, vraťte se tedy pro Mikiko, dejte jí příkaz, ať si ho sebere a doveďte ji zpět na místo, kde před tím stála. Opět ji tam zanechejte a sami pokračujte po schodišti dál do dalšího patra. Tam vstupte doleva do místnosti, pokračujte rovno, až přijdete ke spadlému, na zemi ležícímu větracímu otvoru. Vlezte si doleva do něj, prolezte až na konec a na jeho konci potom seskočte dolů do místnosti. Pokračujte doprava a po schodech dále nahoru. Ve vstupu do chodby seberte ukládací kámen, potom pokračujte po schodech nahoru do dalšího patra, vstupte vlevo do dveří. Chodbou se dostanete do místnosti, zde zabočte doprava do otevřených dveří, přejděte přes úzkou lávku, najdete tam pancíř. Vraťte se nazpět ke schodišti, pokračujte po něm o patro výš, vstupte do dveří. Chodbou projděte do vedlejší místnosti, pokračujte doprava, přejděte po lávce na plošinu, z ní po další úzké lávce jděte doprava k otvoru ve zdi, vlezte si do něj. Vstupte do výtahové šachty a přeskočte na žebřík vlevo, po kterém slezte dolů až na stříšku výtahové kabinky. Rozstřelte na ní vlevo mřížku a seskočte si do kabinky. Ustřelte dřevěný trám, který brání v otevření kabinky, potom otevřete dveře od výtahu a vyjděte v do místnosti. Pokračujte až k řídícímu pultu, vstupte do něj a stiskněte tlačítko. Otevřou se dveře vpravo za pultem, projděte jimi a setkáte se s Mikiko, která zde na vás čekala. Dejte jí příkaz k následování a společně se vydejte ke schodům, vedoucím do kabiny kolejové dráhy. Tím jste zakončili celou tuto stať.


Stať 4. Mishimovy laboratoře.

Děj 1.
Vystupte si z kabiny nejdříve doleva, najdete mnoho nábojů a lékárničky. Pak jděte přes kabinku na druhou stranu, otevřete dveře. Za nimi najdete pancíř, pokračujte doleva, zabočte vpravo, najdete tam novou zbraň. Odbočte doleva, dále vpřed a vyskočte si pro ukládací kámen. Potom pokračujte dále, seberte pancíř a odbočte doprava. Po nakloněné cestě pokračujte nahoru, až přijdete do místnosti, kde naleznete Novabeam, další účinnou novou zbraň. Můžete si ještě sejít po schodech dolů, kde najdete nějaké náboje, ale potom se ale vraťte zpět na místo, kde jste našli Novabeam. Odsud pokračujte do chodby vpřed, naleznete tam pancíř. Pokračujte lomenou chodbou dopředu, dojdete tak ke stupínkovému vodopádu. Nahoře na něm seberte Goldensoul, seskočte dolů do vody, dole u dna malého bazénu najdete Zelenou kontrolní kartu.. Po schodišti, je naprosto lhostejné po kterém, vystoupejte až nahoru a dostanete se tak do místnosti, z ní zase jděte po schodech dolů ke dveřím, do kterých vstupte. Za nimi projděte tunelem, vstupte do dalších dveří. Pokračujte chodbou , nyní se dejte doleva (doprava se nedostanete, neboť nemáte potřebnou Žlutou kontrolní kartu, ale sem se ještě stejně vrátíte), použijte Zelenou kontrolní kartu na panel vstupte do dveří, přejdete tak do dalšího děje.

Děj 2.
Přímo za dveřmi naleznete nějaké náboje, potom projděte chodbou k přepravnímu zařízení. Ocitnete se v řídícím centru, o něm si povíme až později. Tlačítkem si přivolejte přepravník nalevo od zelených jiskřících výbojů. Tentokrát můžete Mikiko brát všude sebou, alespoň ji budete mít na očích. Nastupte si na dopravník, stiskněte tlačítko a dojedete na něm dojedete do veliké místnosti, kde zlikvidujte všechny nepřátele. Na pravé straně otevřete zeleným tlačítkem prosklené dveře. V místnosti za nimi seberte Modrou kontrolní kartu, musíte za sebou zavřít, stisknout v místnosti zelené tlačítko. Tak zavřete vchodové dveře, otevře se zároveň přístup ke kartě. Opětovným stiskem tlačítka se dveře znovu otevřou, vraťte se dopravníkem nazpět. Nyní si přivolejte dopravník tlačítkem vpravo od jiskřících výbojů.. Dojedete tak na dopravníku do další místnosti, kde použijete Modrou kontrolní kartu na otevření velikých prosklených dveří. Dalšími prosklenými dveřmi vejděte do chodby. Jděte dopředu, je naprosto lhostejné, kterou stranou a dojdete tak k dalším proskleným dveřím. Za nimi najdete vlevo ve výklenku ukládací kámen. Ocitli jste se tak ve střelnici. K otevření všech vitrín v místnosti a pro získání Zelené kontrolní karty, musíte pistolí přesně střílet do všech terčů ve všech boxech tak, aby k vám terče přijely. Je nutné terče přesně zasáhnout více zásahy, měli byste pistoli mít v inventáři, pokud ji nemáte, najdete jinou hned při příchodu na střelnici. Až tento úkol splníte, můžete sebrat uprostřed místnosti pancíř, ale hlavně nezapomeňte na Zelenou kontrolní kartu. Pak si můžete ve vitrínách posbírat munici a lékárničky. Vraťte se znovu k dopravníku a přepravte se zpět. Nyní se vraťte, jděte do proskleného kontrolního centra naproti zeleným výbojům, vstupte do dveří, jsou vlevo. Uvnitř stiskněte červené tlačítko. Potom vyjděte ven a pokračujte dolů pod kontrolní centrum, sjeďte dopravníkem dolů a Mikiko vezměte opět sebou. Dole pobijte nepřátele, použijte zelenou kontrolní kartu pro otevření prosklených dveří. Projděte dvěma prosklenými dveřmi, potom otevřete bránu tlačítkem, pokračujte doleva a po schodech nahoru. Vylezte po žebříku a projděte dalšími dveřmi. Pokračujte chodbou, vstupte do dalších dveří, za nimi použijte je výtah. Stiskněte tlačítko ve výtahu a dostanete se tak o patro výše. Pokračujte chodbou a projděte dalšími dveřmi. Za dveřmi je v podlaze zamřížovaná větrací šachta. Ještě než mříž rozstřílíte a seskočíte do šachty, rozstřelte okna na konci místnosti vlevo a přeskočte si na trámy vpravo, je tam Goldensoul. Když potom seskočíte dolů do skladiště, zaútočí na vás několik příšer, všechny zlikvidujte. V zadní části skladu se nalézají bedny, za nimi seberte ukládací kámen. Opět se vraťte do místnosti s větrací šachtou v podlaze, rozstřelte mříž a seskočte dovnitř. Dole seberte Speed skill a pak pokračujte červeně osvětleným tunelem vpřed. Na jeho konci rozbijte na podlaze další mříž a seskočte si dovnitř dolů. Ocitli jste v tunelu pro dopravníky. Jděte vpravo a seskočte do další větrací šachty v podlaze. Seberte pancíř a pokračujte dál. Přijdete k žebříku a po něm vylezte až nahoru a pokračujte do prosklených dveří, pak zabočte doleva do dalších dveří. Pečlivě prohledejte skříně v ložnici a jděte do dveří napravo, pak chodbou a dostanete se tak až do sprch. V pravé části sprch jsou dveře, tam ale půjdete až později, kousek před vámi jsou další. Jděte do dveří které jsou naproti vám, musíte ale obejít sprchy vprostřed koupelny. Tudy se dostanete do další veliké ložnice. Prohledejte skříně, v jedné z nich je pancíř, v jiné z nich dokonce celý zbrojní arzenál. Vraťte se do sprch a nyní vejděte do dveří, které jste před tím minuli. Byly vpravo, nyní jsou po vaší levé ruce. Za nimi je další rozlehlá ložnice. V jedné ze skříní, je už otevřená a hlídá ji jakýsi zamyšlený svalovec, se nachází Žlutá kontrolní karta, seberte ji. Pak projděte velkými dveřmi na chodbu, přejděte společně s Mikiko do dopravníku a vraťte se na po něm na začátek tohoto děje. Ocitnete se v chodbě, vlastně vyjdete do chodby dveřmi, kterými jste vstoupili do tohoto děje pomocí Zelené kontrolní karty.

Děj 1. průchod
Projděte přes celou chodbu až na druhou stranu k dalším dveřím a k otevření použijte Žlutou kontrolní kartu, kterou jste sebrali v ložnici za sprchami. Otevřeným vchodem pak pokračujte dál do následujícího děje.

Děj 3.
Pokračujte dveřmi vpřed, ocitli jste se v hlavní kontrolní místnosti. Mikiko nechejte stát na místě, tlačítkem vlevo od zelených výbojů si přivolejte přepravník, nastupte si, dojedete do místnosti, kde vlevo za rohem vlevo seberte Zelenou kontrolní kartu, v prosklené místnosti najdete pancíř. Vraťte se přepravníkem nazpět a vydejte se přepravníkem na druhou stranu vpravo od zelených výbojů. Dojedete do místnosti, kde použijte k otevření dveří Zelenou kontrolní kartu, projděte dveřmi, potom dalšími dveřmi doleva do laboratoře. Jděte po schodech nahoru doprava, najdete Manaskull a Modrou kontrolní kartu. Vraťte se k přepravníku, vjeďte do hlavní kontrolní místnosti a znovu přes přepravník doleva od zelených výbojů. Tam otevřete Modrou kartou prosklené dveře, projděte jimi i následujícími dveřmi. Pokračujte chodbou doleva a projděte dveřmi na konci. Po pár krocích chodbou uvidíte vpravo zatím nepřístupnou výtahovou plošinu, pokračujte ale dál dopředu, zabočte doprava. Vlevo vstupte do dveří, těmi se dostanete k ovládacímu panelu. Tlačítkem zpřístupníte již zmíněnou výtahovou plošinu, kterou jste před chvíli minuli. Vraťte k ní, na ní stiskněte tlačítko a sjedete tak dolů. Pokračujte do chodby vpravo od tlačítka, najdete ukládací kámen. Zničte relátko na podstavci střelbou z pistole do červeného čtverečku vespod přístroje. Projděte zpět přes výtahovou plošinu a totéž udělejte na druhé straně. V animaci uvidíte, jak se v centrální místnosti, kde jste zanechali Mikiko deaktivovala infračervená zábrana u vchodu, ve kterém leží pancíř. Vraťte se tedy k Mikiko a vejděte do vchodu, kde leží pancíř.Vezměte si pancíř a uvnitř v místnosti stiskněte tlačítko na zdi. Pod vámi dole se zpřístupnil výtah. Vraťte se k Mikiko a společně si oba do něj nastupte. Během jízdy dolů nastane exploze, budete si muset vystoupit, protože se výtah zastavil. Vydejte se přes ventilační šachtu i s Mikiko dopředu, teď už si ji stále držte u těla. Dojdete tak až do místnosti, kde je na stropě mříž, rozstřelte ji a vyskočte do větrací šachty. Vylezte až nahoru a pokračujte šachtou dál, na jejím konci opět rozstřelte mříž na stropě a po žebříku vylezte nahoru do další místnosti. Na bedně si můžete sebrat pancíř. Pak stiskněte na masivním sloupu klávesnici na číselné klávesnici, hned vedle ní jsou mříže, ty se po stisknutí klávesnice zvednou, vejděte dovnitř. Stoupněte si na plošinu uprostřed a sjeďte dolů. Zde uvidíte čtyři klece. U jednotlivých klecí jsou na zdi zezadu nahoře tlačítka, musíte k nim prolézt pod zdí, otočit se a zmáčknout je. Po stisknutí každého tlačítka se vždy otevře jedna z klecí. V kleci pod číslem 2 je ve stropě větrací šachta, ve které je žebřík, vydejte se tedy po něm do šachty, Mikiko vás bude následovat. Dostanete se na obvodový prstenec nahoře. Pokračujte po něm do průchodu doleva, znovu doleva a vstupte do malých dveří. V animaci si promluvíte s doktorem Tatsuo Ebiharou, který je vědeckým pracovníkem a je předkem samotné Mikiko. Když mu vše vysvětlíte, co provedl Mishimo pomocí Daikatany s časem a jak si přivlastnil jeho vynález vakcíny, rozhodne se vám doktor pomoci a tak se dostanete do další statě.


Stať 5. Úkryt Mishima

Děj 1.
Nejdříve posbírejte všechnu munici, lékárničky a pancíř, nechejte stát Mikiko za dveřmi před vámi, do kterých vejděte. Potom pokračujte rovno chodbou, přes další dveře. Znovu chodbou dopředu, dále po schodech nahoru. Přes chodbu se dostanete k dalším dveřím. Za nimi projděte přes další dveře do místnosti. Tu rychle proběhněte, ať vás nerozdrtí spouštějící se zátarasy. V chodbě rozstřelte rozvaděč, zátarasy se tak znovu zvednou. V kontrolním středisku potom přehoďte páku na zdi, spustí se tak žebřík, který se vám bude hodit později. Potom se vraťte zpět do místnosti za prvními dveřmi, v které odbočte doprava. Vystoupejte po schodech nahoru, projděte dalšími dveřmi, po schodech znovu nahoru. Chodbou projděte na nádvoří, zatočte doleva a na konci nádvoří vejděte do další chodby. Nalézáte se na dalším, ale daleko menším nádvoří. Vpravo u schodů je naleznete pancíř, potom sestupte po schodech dolů a dojdete tak až k vodě. Vedle schodů seberte ukládací kámen, vlevo jsou vidět za dřevěnými sloupy dveře. Projděte jimi do nízkého podchodu, přes lávku přejděte na malý ostrov. Potom pokračujte přes most až ke dveřím, ty však nelze otevřít. Proto si seskočte do vody, pod vodou rozstřelte mříž a plavte kanálem vpřed, dávejte při to pozor na dravé ryby. Na konci kanálu se vynořte z vody. Roury obejděte zleva, od nich rovněž vlevo je ve zdi trhlina. Zeď rozstřelte a projděte pod vodopádem. Po levé straně jsou zavřené dveře, jsou to ty, které jste před chvílí z druhé strany nemohli otevřít, tak je nyní otevřete tlačítkem. Potom se vydejte dalšími dveřmi do místnosti, chodbou projděte k dalším dveřím, ocitnete se na nádvoří. Zde uvidíte čtyři kameny, na každém z nich je na boku tlačítko, pouze na jednom z nich je tlačítko nahoře a to na dvou kamenech u sebe. Na konci nádvoří vpravo naleznete Goldensoul a spuštěný žebřík. Po něm si vylezte nahoru na římsu a přejděte po ní až k otevřenému oknu, prolezte jím dovnitř do místnosti. Vlevo je u klávesnice pancíř, klávesnici můžete zkusit stisknout, ale mnoho se nestane. Pokračujte do dveří vpravo a vstupte do dalších dveří před vámi. Nyní pokračujte dále, až se dostanete ke dveřím na začátku této statě. Pokračujte doleva, za dveřmi je ve výklenku výtah, zatím si ho nevšímejte. Vejděte do dveří mezi dvěma bílými mramorovými sochami, projděte chodbou a přes dveře dojdete do další místnosti. Na posledním sloupu vlevo v místnosti je tlačítko, použijte ho. Pod obrazem nad postelí je tlačítko, stiskněte ho též a sjeďte výtahem, který se takto zviditelnil, dolů. Pokračujte dál tunelem a na jeho konci spatříte žebřík, po kterém si vylezte až nahoru, kde najdete Attack skill. Potom přehoďte páku a vyjděte na nádvoří. Pokračujte dál rovně do průchodu a dojdete tak znovu ke dveřím, kde jste zanechali Mikiko. Vyzvěte ji k následování, pokračujte společně rovno dál. Potom znovu doleva, až přijdete do místnosti se zmíněným výtahem ve výklenku. Vyjeďte společně výtahem nahoru, projděte přes další dveře až na konec místnosti k oknu, kde objevíte klávesnici, v animaci uvidíte polohu dalšího tlačítka, které je nutno také stisknout. Spustí se tak poslední žebřík, oba si po něm vylezte nahoru. Potom pokračujte dále přes další tři žebříky až nahoru. V místnosti nahoře seberte všechnu munici a lékárničky, potom se vydejte do prostotu napravo od sochy s šesti rukama. V animaci pak spatříte strážce, kterého Mikiko ujistí, že jste členové Mishimovy ochranky a ten vám potom ukáže cestu dál, kudy ho máte jít hledat. Spatříte ještě radostné znovu setkání se svým společníkem Johnsonem, kterého jste už považovali za mrtvého, tak jako i on vás. Pak už se dostanete do další statě.


Stať 6. Výcvikové centrum

Děj 1.
Vejděte do místnosti s mohutným potrubím a vylezte si po žebříku vpravo nahoru, kde si přeskočte doleva na ocelovou podlahu. Na obrovském sloupu hned vlevo od vás je další dlouhatánský žebřík, vylezte si po něm až úplně nahoru, tam seberte Goldensoul, potom si slezte nazpět dolů. Jděte do průchodu. Pokračujte pořád vpřed a dojdete až k malému výtahu. Zde zanechejte vaše společníky, však si je oba později k sobě přivoláte. Potom sami sjeďte výtahem dolů. Dole najdete ukládací kámen, různé náboje a uzdravující prostředky. Pokračujte chodbou dopředu a tak přejdete už bez obtíží do dalšího děje.

Děj 2.
Teď vás čeká veliká zkouška, ve které musíte dokázat, zda a co jste se všechno na vaší strastiplné pouti naučili a jaké zkušenosti a dovednosti jste získali. Projděte k místu s modrým kruhem na podlaze, stoupněte si doprostřed a tak se otevřou před vámi vstupní dveře.

První úkol:
Stoupněte si před šest otáčejících plošin, po těch spodních vodorovných se musíte dostat dál, zde není mnoho co radit, prostě musíte být šikovní a vyrazit vždy dopředu ve správný okamžik. Tak se dostanete k dalším dveřím, kde si opět stoupněte doprostřed modrého kruhu a dveře se zase otevřou.

Druhý úkol:
Spatříte jakýsi podivný otáčející se útvar. Vyčkejte, až se konstrukce vhodně natočí tak, aby bylo možné nastoupit na první plošinu, z ní musíte ve vhodnou chvíli přeskočit na další a tak pořád vpřed až k dalším dveřím, kde si přeskočte do dalšího modrého kruhu na podlaze.

Třetí úkol:
Nyní vidíte před sebou mohutné hydraulické lisy, nynějším úkolem je dostat se mezi jejich kladivy ve chvílích, kdy se zvednou a zůstanou na okamžik v klidu k dalšímu modrému kruhu přede dveřmi. Za dveřmi obejděte prostřední sloup a z na jeho druhé strany vystoupejte po žebříku. nahoru, seberte ukládací kámen a oblečte si potápěčský skafandr. Shora pobijte všechny žraloky dole ve vodě a potom si do ní seskočte. Doplavte kanálem až na konec, kde vylezte z vody.

Čtvrtý úkol:
Před vámi dole v bazénu se pohybují zleva doprava a naopak čtyři plovoucí plošinky, po nich si musíte šikovně přeskákat na druhou stranu. Tam seberte pancíř a po žebříku si vylezte nahoru, najdete tam ukládací kámen, pokračujte k dalším dveřím, stoupněte si opět do středu modrého kruhu v podlaze.

Pátý úkol:
Je snad nejtěžší úkol z těchto pěti, po obou stranách jsou otáčející se plošiny. Je nutné si po nich přeskákat na druhou stranu, ale nad těmito plošinami se v protisměru otáčejí také ostré čepele, jedenkrát se otočí plošina bez čepele, jednou s ním. Záleží hodně na tom, jak dokážete zkoordinovat vaše pohyby. Na druhé straně se znovu postavte na modrý kruh a otevřou se před vámi, jak jinak, další dveře. Za nimi se znovu ocitnete podruhé v 1. ději.

Děj 1. průchod
Vstupte do dveří, projděte chodbou a vstoupíte tak do místnosti, plné zuřivých nepřátel. Na každé ze dvou nosných sloupů stiskněte po jedno tlačítku. Otevřou se vám tak dveře od výtahu, nastupte si tedy, stiskněte tlačítko a vyjeďte nahoru. Nahoře potom zlikvidujte další nepřátele, vyzbrojte se pancířem a posbírejte veškerou munici. Potom rozstřelte mříž a vejděte do větrací štoly, prolezte jí a na konci si seskočte do vody, na levé straně stiskněte tlačítko. Tak se opět setkáte se svými dvěma přáteli. Potom vylezte všichni nahoru po žebříku, prolezte větrací štolou a ocitnete se znovu zpět v místnosti, do které jste se dostali jste výtahem. Pokračujte místnosti, kde přes mříže v podlaze vidíte rotovat větráky, sejděte po schodišti dolů a dostanete se tak k trezorovým dveřím, které otevřete a všichni jimi projděte na druhou stranu. Seberte pancíř a ukládací kámen a pokračujte dále vpřed.

Děj 3. poslední souboj a závěr:
Tunelem dojděte až na ambit, vlevo naleznete ukládací kámen a potom doprava od něj dolů si sestupte všichni tři po žebříku až úplně dolů. Spatříte animaci, v níž se setkáte se samotným Mishimou, který oba vaše společníky zabije a nakonec vás vyzve na konečný souboj na život nebo na smrt. Do vás pak vstoupí duch vašich předků, což vás neobyčejně posílí, takže máte všechny předpoklady k tom, abyste Mishima porazili. Pokud vám v tomto souboji bude docházet zdraví, proběhněte se po místnosti a najdete tam nějaké ty lékárničky i pancíře, pak můžete posilněni dále pokračovat až do doby, kdy tohoto zlotřilce zabijete. Po jeho smrti Mikiko i Johnson ožijí, v další animaci však Mikiko zabije Johnsona a vyzve na smrtelný zápas vás. Že ji musíte porazit, je nad slunce jasnější, proč to všechno Mikiko dělá se dozvíte v závěrečné animaci. Jak to všechno na konec dopadne? Tak to už vám neprozradím, přišli byste tak o docela zamotanou závěrečnou pointu a to vám přece nemohu udělat. Pak už na vás čeká jen závěrečná animace, v níž se vám představí velmi zajímavým a originálním způsobem všichni ti, kteří mají zrod této hry na svědomí.

Přeji příjemnou zábavu!




Diskusia Príspevkov: 12 Hodnotenie
535 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |