HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 1143 uživatelů

Návody > Diablo: Hellfire


Zobrazení:32881

Hellfire je datadisk k prvnímu dílu Diabla. Instalace Hellfiru činí maximálně 180 MB. Po nainstalování Cd Vyjměte z mechaniky a vložte tam originální CD Diablo. Hellfira spusťte v Nabídce start. Hellfira obsahuje hromadu nových věcí, svitků, kouzel, run, nových příšer a také přidává do hry jeden nový charakter. Je to jakýsi mnich (monk), který zdolává vlezlé protivníky spíše kouzly, ale jeho bojový charakter se zapřít nedá. Je to prostě mix mezi kouzelníkem a válečníkem. Jeho vrozená vlastnost je "Search". Search je v Hellfiru novinkou. Je to kouzlo, které po použití ukáže (označí) věci. Sice vám toto kouzlo moc nepomůže, ale pokud jste zabili hodně příšer najednou a vypadlo z nich hodně věcí, tak místo zběsilého posouvání myší, kde asi ty věci jsou, si můžete tyto věci pohodlně označit a vzít. Občas toto kouzlo pomůže.

Průvodce světe Hellfire

Pokud si chcete importovat své postavy z Diabla 1 do Hellfiru, postupujte takto:

Hellfire má mnohá vylepšení. Jako nejlepší vylepšení je, že můžete mít pět sloupců kouzel. V Diablu 1 jste měli jen čtyři sloupce kouzel. Menu si vyvoláte tlačítkem "Spells" na hlavní liště. 10 nových kouzel:

  1. Jako horkou novinkou jsou tu tzv. runy. Runy jsou magické kameny, které se používají na zakládání pastí. Na runu kliknete pravým tlačítkem myši, ukážete, kam chcete past umístit a pak už jen do ní vlákejte nějakou potvoru. Runy jsou ohnivé, bleskové nebo kamenné.
  2. Dalšími vylepšeními jsou "olejíčky". Olejů jsou tři druhy: Blacksmith Oil, Oil Of Accuracy a Oil of Death. Blacksmith Oil je olej zvyšující durabilitu zbraně. Pokud ji máte již poškozenou (např. 25/43), olej Vám ji opraví. Nic moc, ale někdy se to hodí. Naopak Oil of Accuracy je výtečná věc. Pokud ji použijete na svou zbraň, zvýší se Vám "Chance to hit" (šance na úder do protivníka). Když těch olejů naleznete třeba pět, pak je to paráda. Ale pozor, pokud si zvolenou zbraň vyměníte, Chance to hit Vám klesne na úroveň jakou jste se naučili (např. 69 %). No, a Oil of Death je ze všech nejlepší. Po použití oleje na Vámi určenou zbraň se Vaší zbrani zvýší Damage. (např. Broad Sword = 4-12 na 5-14).
  3. Pokud přijdete k Pepinovi (léčiteli) a budete zraněni, automaticky Vás vyléčí. Konečně odpadá klikání na Recieve Healing.
  4. Pokud Vás štve, chodit po vesnici pomalu, zvolte si v Options místo Walk-Jog. Vaše postava bude asi třikrát rychleji chodit než obvykle.

Úkoly, které dostanete v Hellfiru nemají s lidmi ve vesnici nic společného (výjimkou je barmanka Gillian a pasák krav Laster - vlastně i ten je do Hellfiru přidán). Takže úkoly budete dostávat pouze z knih, které přečtete při svém putování. Když Vám s Vašimi úkoly lidé neporadí, budete si muset poradit sami.

Bestiář

V Hellfiru jsou dvě zcela odlišné lokace. Jedna je Království slizu a druhá je Krypta. Každá lokace má i svá různá monstra.

1) Království slizu:

a) Škorpióni (Scorpions)

variace: Stinger, Venomtail

Škorpióni jsou malá na pohled roztomilá zvířátka, avšak když to do Vás začnou prát svým dlouhým ocasem už tak roztomilá nejsou. Dávejte si na ně pozor a hlavně je nepodceňujte! Když jsou dva, tak se nemáte čeho bát, ale když jich je deset, radši se pomalu stáhněte a bijte je chronologicky jednoho po druhém. Stinger není proti ničemu resistentní ani imunní. Naopak Venomtail ano --je resistentní proti bleskům.

b) Medúzy (Psychorbs)

variace: Psychorb, Nekromorb

Medúzy jsou podivná stvoření s dlouhými chapadly. Střílím po Vás ohnivé nebo magické firebally, a to neustále. Jakmile Vás zbystří svým jedním, zato však velkým okem, jdou po Vás (jako všichni ostatní) a snaží se Vás usmažit svým fereballem. Velký pozor si dejte na početnější skupinku Nekromorbů! Pokud se s touto skupinkou setkáte, uvidíte jak Vám hitpointy (život) půjdou hodně rychle dolů! Psychorb není resistentvní ani imunní. Jeho bráška Nekromorb je resistentní proti ohni.

c) Dvojhlaví hiddni (Hiddens)

variace: Felltwin

Dvojhlaví hiddni se neschovávají jako jejich jednohlaví bráškové v Diablu 1, ti na vás prostě jdou. Nejsou moc silní, nemají hodně hitpointů, takže pokud se setkáte klidně i s pěti Felltwiny, nebude s nimi žádný větší problém. Dokonce nemají žádnou resistenci a ani imunitu!

d) Divoká prasata (Hellboars)

variace: Hellboar

Prasata, která jste mohli vidět v intru, jsou něco jako Hiddni. Jsou sice silnější, ale nikterak moc Vám neublíží. Také nemají resistenci ani imunitu.

e) Pavouci (Spider Lords)

variace: Arachnon, Spider Lord

Arachnoni jsou velice slabí. Akorát k Vám přijdou a pojdou. Naopak Spider Lord jsou silnější, plivou kyselinu a i po smrti tu svou zatracenou kyselinu po sobě nechávají. Když jich je hodně, máte se na co těšit. A aby toho nebylo málo, Spider Lords jsou resistentní proti bleskům.

f) Duchové (The Shreddeds)

variace: The Shredded

Duchové jsou docela silní. Když jsou dva, tak je to (někdy) zlé. A když jich je víc, je to opravdu zlé. Sice mají málo hitpointů, za to však jsou silní a jako lahůdka - jsou resistentní vůči ohni a bleskům.

g) Hopsálkové (Hork Spawns)

variace: Hork Spawns

Hork Spawns jsou asi ty nejslabší a nejsměšnější příšery ve hře. Jsou to "skákající koule". Neustále na Vás dorážejí a nedají si pokoj. Když je udeříte, malou chvilku stojí (1-2 vteřiny), a pak se rozprsknou. Opravdu k popukání. Nevím sice proč, ale jsou resistentní vůči magii.

h) Červi (Lashworms)

variace: Lashworm

Lashworm jsou docela velcí, žlutí červi s nezvyklým způsobem úderů při boji. Když jdou k Vám, pohybují se po předních s ocasem nahoře. Při boji se podepírají předními a ocasem se Vás snaží udeřit mezi předními končetinami. Teď určitě civíte, co se Vám to snažím cpát do hlavy, prostě museli byste to vidět. Na pohled je to opravdu zvláštní. Zvláštní je i to, že nemají jak resistenci, tak ani imunitu.

i) Hadi (Torchants)

variace: Torchant

Torchanti jsou velice nepříjemní tvorové. Pálí po Vás ohnivé firebally jeden za druhým. Dokáží velmi rychle ubrat Vaše hitpointy, dokonce i tak, že se válíte na zemi ve své vlastní krvi. Jenom dva udělají pěknou paseku, natož vícečlenná skupinka. Takže se je snažte rychle zprovodit ze světe. Ale nebude to lehké, protože jsou dokonale imunní proti ohni.

j) Bossové

Hork Demon

Je to monstrum produkující "směšné" Hork Spawny. Monstrum samo o sobě dává velmi bolestivé rány, tak ho nepodceňujte. Ale pokud jste už trošku nabouchaní, něměl by s ním být žádný velký problém. A jako všichni bossové je těžké ho dostat kouzly. Musíte se spoléhat na svůj lesklý meč popř. luk a v nejhorším případě (kouzelník) na kouzla. Pokud kouzelník nemá velmi silná kouzla (alespoň level 10), bude to pěkná dřina.

The Defiler

Jak jste si určitě všimli, ano je to váš úkol. Musíte ho zabít, avšak nebude to zase až tak jednoduché. The Defilej je dvakrát silnější než Hork Demon, takže si dávejte dobrý pozor. Lituji kouzelníky, kteří musí být opravdu nadušení. A snad kouzla na něj moc nepůsobí.

2) Krypta:

a) Kostlivci (Skullwings)

variace: Skullwing, Bone Demon

Tito kostlivci mají kostěná křídla, která však naštěstí nevyužívají. jinak definice stejná jako u kostlivců v Diablu 1. Mají málo hitpointů, jsou poměrně slabí (neplatí ve vícečlenných skupinkách) a nikdy neutíkejte z boje. Skullwingové jsou resistentní proti ohni a bleskům. Mone Démoni jsou silnější, metají po vás magické firebally a jsou imunní proti ohni a bleskům.

b) Neandrtálci (Devils King Brute)

variace: Devil King Brute

Jsou to ohavná, nepřirozeně se pohybující stvoření (odtud název - neandrtálci), používající ten nejprimitivnější nástroj v dobách lidstva, a to kyj. Tato stvoření kladou důraz pouze na sílu a útok než na obranu. Většinou jdou na jednu ránu (u mě jsou skoro všechny monstra na jednu ránu, max. dvě), ale dokáží Vám svým klackem (kyjem) pořádně nakopat řiť. Jinak jsou resistentní proti ohni a bleslkům.

c) Lichové (Liches)

variace:Lich, Arch Lich

Jsou úplně to samé va dokonce horší jako medúzy z Království slizu. Metají po Vás své magické firebally, dokud nevypustíte svou duši. Pokud jich je hodně, máte se na co těšit. A dávejte si velký pozor na skupiny s Arch Lichy! I já, s moji docela nabušenou postavou, jsem měl s nimi v posledním kole velké problémy. Opravdu, dávejte si velký pozor. Jo, abych nezapomněl, jsou resistentní proti magii a ohni a imunní vůči bleskům

d) Myši (Tomb Rates)

variace: Tomb Rat

Myši jsou přirození obyvatelé temných a starodávných chodeb a místností, a proto jsou také i zde - v kryptě. Sice jsou tyto myši velké jako vy, ale nemusíte mít z nich strach. Mají sice slušný počet hitpointů, ale neměl by být s nimi (ani ve skupinách) žádný problém. Nejsou resistentní proti magii.

e) Hrobníci (Gravediggers)

variace: Gravedigger

Hrobníci jsou živé mrtvoly (dobrý oxymóron) hrobníků. Jakou zbraní si myslíte, že na Vás útočí? Ano, velmi správně. Používají své lopaty, se mají velkou výdržnost. A pokud jim hrozí smrt, jdou od Vás pryč k mrtvole nějakého démona, kterého jste zabili, a začnou ho zakopávat. Za malou chvíli mrtvolka zmizí. Dle mého názoru se takhle léčí. Když tu potvoru zakopou, jdou zase na Vás s plným počtem hitpointů. Naštěstí nejsou proti ničemu resistentní sni imunní, takže je smažte svými firebally.

f) Kamenní démoni (Crypt Demons)

variace: Crypt Demon

No, tak ti už jsou docela drsní. Jsou sice pomalí, ale za to velice silní. Ani vlastně nevím, z čeho jsou. Když je zasáhnete, ozve se zvuk připomínající ťuknutí do vázy. Když je zabijete rozpadnou se na malé kameny. Jsou to velice silná stvoření, která (pokud jsou ve skupině) Vám dokáží rychle ubrat hitpointy. A jsou ještě nepříjemní tím, že jsou resistentní proti ohni bleskům, a imunní proti magii.

g) Létavci (Hellbats)

variace: Firebat, Hellbat

Jsou to opruzujíci létající stvoření, která bez váhání střílí ohnivé firebally hned, jakmile Vás svým hnusným okem spatří. Velice rádi utíkají (jako všechny střílející potvory - kromě Mone Demonů) a lákají Vás za jejich kamarády do pastí. Naštěstí se dají dobře zneškodnit Lightingem (level alespoň 8). Firebat je imunní proti ohni a jeho bráška je resistentní proti magii a bleskům a imunní proti ohni.

h) Orkové (Biclops)

variace: Biclop

Orkové jsou dvojhlavá, zelená monstra s červenýma očima, velkým pupkem a velkou sekerou. Úder této sekery Vás kousek odmrští. Jsou velice silní a pokud jsou ve skupině, rychle utíkejte ke dveřím, kde je likvidujte po jednom. Díky tomu, že se spoléhají na svou sílu a výdržnost, nemají skoro žádnou obranu. A proto jsou resistentní jen proti bleskům.

i) Bossové

Na-krul

Závěrečná potvora. Podle mého názoru je ještě lepší než Diablo. Jeho chapadla (opravdu to tak vypadá) mi dávala facky z jedné i z druhé strany až mě to odmrštilo kousek od něj. Pokud jste vysoce obratní (Dexterity), prostě a jednoduše do něj sekejte. Počítejte s tím, že pokud od něj dostanete facana, odmrští Vás to stejně jako mě. Proto se postavte zády ke zdi, aby Vám to dělat nemohl. Jinak, opět platí, že všechna kouzla na něj skoro nepůsobí.

Questy

Pokud jste již začali hrát, můžete si jít zahrát buď normální Diablo, anebo pokud jste již nedočkavý jdeme na Hellfire!

V Hellfiru jsou sice jen 4 questy, ale dobře se prolínají. (pozn.: 1+2 quest = Království slizu, 3+4 quest = Krypta)

1) Farmers Orchard

Laster Vám dal věc zvanou "Rune Bomb". Jděte k domku, kde začínáte. Cestou narazíte na divný ohraničený kopeček. Jděte až k němu a hoďte na něj "Rune Bomb". Kopeček exploduje a bude v něm vchod do království slizu. Než do něj vstoupíte jděte opět za Lasterem. Až k němu dorazíte, promluvte si s ním. Za odměnu Vám dá "Auric Amulet", který Vám umožní nést dvojnásobnou kapacitu zlata (tj. 1 kopeček není v inventáři 5 000, ale 10 000 zlatých).

2) The Defiler

Po vstupu do království slizu, se Vám představí "The Defiler" a stručně Vám oznámi, že je se svými poddanými v podzemí již dlouho a že mají hlad. Toto monstrum se Vám ještě ozve po vstupu do posledního levelu (4. level). Co s ním? Hledejte ho, a až ho najdete, tak ho jednoduše rozsekejte. Až bude po všem, vezměte mapu katedrály, která z něj vypadne, a jděte do vesnice za Gillian.

3) Grave Matters

Úkol vám dá krásná barmanka Gillian, ale je naprosto zbytečný, neboť byste na něj přišli ihned sami (přečtením mapky), ale aspoň to. Gillian Vám vypráví "pověst" o hřbitově. Tak tedy jděte na hřbitov. Až dorazíte, jděte k velkému hrobu (určitě ho nepřehlédnete). Vezměte mapku katedrály a hoďte ji směrem na hrob. Hrob se otevře a vy můžete jít do druhé části Hellfiru - do Krypty.

4) Na-krul

Procházejte všechny levely, postupně čtěte knihy Journal. (The Tirade, His Power Grows, The End, Na-krul) a seberte všechny 3 útržky ze svitku (Torn 1, 2, 3), které by se měly automaticky složit v jeden celek (Reconstruction Note), který se dá přečíst. Až dojdete do závěrečného kola (4. level), najděte dveře k Na-krulovi (dveře jsou stejné jako v intru). Přečtěte všechny 3 knihy ve správném pořadí (In Spiritu Sanctum, Praedictum Otium, Efficio obitus ut inimicus) a měly by se Vám otevřít dveře, ze kterých vyjde závěrečný Na-krul. Zabijte ho a seberte si 3 věci, které z něj vypadnou (mj. jedna z věcí je kniha Apocylypsa), za které pokud si je nenecháte dostanete minimálně 40 000 neporazitelného Na-krula.

Poznámka:

Útržky se svitků (Torns) jdou číst samostatně, ale jen na jediném místě, a to v prvním levelu. Vyhledejte komnatu, ve které se nachází betonová deska s názvem "Cornerstone of the World". Vhoďte na ni útržek a čtěte!

Související hry Diablo IV: Vessel of Hatred
Diablo IV
Diablo Immortal
Diablo II: Resurrected
Diablo III: Reaper of Souls
Diablo III
Diablo II: Gold
Diablo II: Lord of Destruction
Diablo II
Diablo



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
1015 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |