HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 38760 uživatelů

Návody > Die by the Sword


Zobrazení:11678

Než se pustíme do návodu samotného, rád bych vysypal pár triků a doporučení. První a nejdůležitější - zapomeňte na arcade ovládání a zvykněte si na VSIM. Jedině tak budete mít svého hrdlořeza plně pod kontrolou a budete schopni opravdu sofistikovaně vraždit jedna radost. Mně osobně nejlépe sedla klávesnice pro pohyb a joystick na mečení, ale to je individuální. Další věc - trénink. Než se pustíte do questu, koukejte si projít tutorial, nejlépe několikrát. Opravdovému boji se ovšem nejlépe naučíte v aréně; já sám jsem se do questu pustil až po dobré stovce bitek a stejně jsem měl dost co dělat. Pamatujte na to, že současný pohyb a máchnutí mečem násobí účinek rány, proto nezůstávejte při souboji na místě! Další zkušenost, kterou si můžete z arény odnést, je fakt, že co potvora, to odlišný styl boje i slabá místa. Na kostlivce se mi nejlépe osvědčila taktika boje vkleče - stačí pár zásahů do kostěných tlapek a dotlapkal; proti orkům jsem nasadil rychlý běh s občasným výpadem, naopak trogy jsem likvidoval frontálním útokem...

Co se týče volby obtížnosti - už nejlehčí (Squire) je těžká až dost, dávat si Lorda nemá význam - ke konci to bylo hard core i takhle. A co železo? DBTS nemá přehnané hardwarové nároky, ale hrát bez akcelerátoru je zbytečná sebetrýzeň - boj s mečem se bez plynulého zobrazení zkrátka neobejde. Další věc - cheaty. Hra je prošpikována asi třicítkou podvůdků, z nichž ty nejdůležitější najdete na konci - je lepší si před setkáním se dvojkou rozladěných ogrů zapnout nesmrtelnost, než se po padesátém marném pokusu vzdát a hru smazat... Cheaty jsem používal v kritických momentech i já a není to žádná ostuda. Ale pozor - ve hře jsou situace, kdy vás právě použití cheatu zastaví a nebudete vědět kudy kam. Například v dolech - pokud projdete se zapnutou nesmrtelností laserem, tak jste skončili - program vás nepustí dál. Takových situací je ve hře okolo desítky, takže pozor na to. Rovněž nemá smysl dokolečka psát, že máte toho a toho zabít a obrat, to se rozumí samo sebou. Zkrátka - koho po cestě potkáte, toho instantně zprovoďte ze světa a následně prohledejte, často naleznete klíč či nějaké to papu. O bednách a vázách platí to samé - rozbíjejte, na co narazíte, pokud to zrovna není okovaná bedna - ta se bude zuřivým snahám o její demolici jen škodolibě pochechtávat. Její celodřevěné sestřičky ovšem smích brzy přejde a vy se budete moci nadlábnout nebo uzdravit. A snad úplně poslední věc - DBTS nabízí v některých místech více způsobů, jak dosáhnout cíle. Pokud mám být konkrétní, na konci první epizody máte dvě možnosti - utkat se se třemi protivníky a odplout na voru, nebo celou věc vyřešit elegantněji - připlížit se k otevřené bedně, zavřít se do ní a nechat se na vor naložit. Na podobné finty narazíte při putování mnohokrát, ale já je zde popisovat nebudu - návod by zbytečně bobtnal... tak, a teď s chutí do toho, skřetovražedná pouť začíná!

Zařízněte kobolda a přehoďte páku. V rohu rozbijte bedny a kousíček napravo od nich vejděte do chodby, po chvíli dorazíte ke koboldovi - trampovi. Tu kýtu už nedojí. Zpátky do hlavní jeskyně a dveřmi dále, další jeskyně a hned tři koboldi najednou. Jeden vám in memoriam předá klíč od dveří. Pokud jimi projdete, chytíte se do provazové pasti a stanete se tak snadným terčem pro dvojici oškliváků. Naštěstí se dá past obejít - na opačné straně jeskyně najdete chodbu a tou doputujete - s přestávkou na vykuchání kobolda - do místnosti s pastí. Zabitému orkovi seberte klíč a odemkněte si. Chodbičkou doputujete k přístavišti s několika strážemi. Jak jsem psal již na začátku - buď je vymastíte, nasednete do voru a přeseknete kotevní lano, nebo se prostě schováte do bedny a zavřete se uvnitř. Tramtadadááá!

Cesta vorem neproběhne bez vzrušení, připravte se na spolucestujícího. Panáček plaváček ale nemá palubní lístek, takže si rychle zaplave v krvi. Teď rychle - až budete míjet výklenek s pákami, skočte tam a rychle obě přehoďte. Potom se proplazte tunelem dolů a dorazíte k přístavišti. Zlikvidujte trogy a jděte do kouta této jeskyně a dál chodbou, dorazíte k modrému taťkovi trogovi. Po jeho smrti seberte Ring of Shielding, co se povaluje opodál. Teď zpátky k místu, kde spal jeden trog - kousek dál napravo je ve skále tunel, mrkněte se, kam vede. Až dojdete k vodopádu, opatrně přeskákejte po balvanech, skrčením se vyhněte kopím a klidně přeskočte pozemní past s číhajícím rákosníčkem. V místnosti s výtahem poškádlete dva orky, zatahejte za zvonec, nastupte do výtahu a vžžžžžžžum nahoru!

Nahoře pobijte, co se pohne, mrtvole seberte klíč a otevřete dveře. Tunelem dolů a ke kolejím. A teď pozor! Tenhle level je hodně zamotaný, stačí se odchýlit od trasy, a jste ztraceni v klikatých tunelech, podobných jeden druhému jako spermie spermii. Takže doporučuji držet se striktně návodu - i když k cíli se dá dojít mnoha cestami, mnou popsaná je asi nejkratší. Takže - pobijte dva orky u kolejí, ignorujte tunely s kolejemi a šup do toho levého, vyššího. Jděte rovně, přes jednu menší jeskyni až do trestací místnosti. Katům vysvětlete, že bít bezbranného je nemorální, a po prohledání jejich mrtvol seberte klíč. Odemkněte jím dveře nalevo a vychutnejte si dva souboje ork vs. mantis a následně zabijte vítěze. Dojdete k závalu. S tím nehnete, ale nevěšte hlavu - poblíž stojí dva kvádry, po kterých vylezte nahoru do doupěte mantis. Seberte zmenšovací lektvar a shrinkkkkkk - je z vás prcek. Vraťte se do trestací místnosti a dejte se doleva. Dojdete do velké místnosti s pěti vchody, uprostřed jsou tři pochodně a pět váz. Teď bude následovat cesta několika tunely a jeskyněmi, vezmu to zkratkovitě. Z téhle místnosti směle vykročte levými dveřmi, v další jeskyni také doleva, pak doprava a potom na třech rozcestích doleva. Po chvilce byste měli dorazit k drezíně. Šup na ní a jedééééééém! Hmmm, a přímo do úsměvu jednomu ogre. Zpacifikovat, sebrat kohoutek a dát si pivko z prostředního sudu.

A jsme v chrámu. Zabijte orka, zahněte doprava, přeskočte průrvu u chapadel, jděte rovně a všimněte si totemu, ještě se sem budete vracet. Jděte rovně, zabijte mantisky a trochu se napakujte - Amulet of Shielding a flaška amfetaminu čeká jen na vás. Zpátky k totemu a doprava, zhlédněte leteckou scénku a po pádu dolů vyražte doleva, nahoru. U oltáře zabijte orka vojáka a orka šamana. Vojákovi seberte Master Key a šamanovi maskovací kouzlo. Za oltářem odemkněte pomocí Master Key upoutaného mutanta a vraťte se do chodby, kterou jste přišli. Jděte pořád dál a dál, takhle oháknutého si vás nepřátelé nebudou všímat. Pochodujte přes kasárna a otvírejte dveře se symbolem červené ruky. A najednou šok - kouzlo přestalo fungovat! Teď doporučuji běžet (jako?) o život, proti dvojici ogrů máte opravdu malou šanci. Doběhněte až na rozcestí se symbolem na zdi. Zahněte doleva a jste znovu u chapadel. Další skok přes jejich odporné jezírko a směr totem. Poražte ho a vyběhněte po něm do dalšího levelu.

Vydrápejte se nahoru, pokračujte doprava, podběhněte vertikálně se pohybující kvádr, otočte se a vyskočte na jeho horní část, proběhněte po římse a dojděte k rotujícím břitům. Šikovně mezi nimi proběhněte doprava a vyskákejte po kvádrech na můstek, odkud je to k tlačítku na stěně pouhý kousek. Po jeho stisknutí vyjede ze země kvádr, po kterém vylezte k lebkotlačítku číslo jedna. Ještě zbývají dvě. Vraťte se přes buchary na úplný začátek levelu a pokračujte chodbou rovně, nevšímejte si odboček. Poražte neviditelného protivníka a překonejte kyvadla. A budeme trápit mozeček - ty kvádry, co vidíte, musíte nastavit tak, abyste po nich mohli skočit na terasu nahoře. Nepříjemné je, že stačí špatně přepnout nějaký spínač, spadnout dolů a... Dobrý den, pane Load. První tlačítko ovládá zelené sloupy, druhé fialové a třetí hnědé. Pokud se vám nechce trápit mozkovnu, stačí zmáčknout první a druhý spínač, seskočit dolů mezi kvádry, nalézt čtvrtý přepínač, ovládající modré sloupy, a ten přepnout. Vraťte se ke trojici spínačů na zdi a nyní spusťte všechny kvádry dolů a následně vytáhněte první a třetí nahoru. A už můžete vyrazit - od spínačů jděte přes fialový kvádr, dále přes zelený, vylezte nahoru na hnědý, přeskočte přes mezeru na modrý, přejděte na zelený, přeskočte na nejvyšší modrý, a dalším skokem se již ocitnete na skále. Nad kyvadly přehoďte páku, která spustí nepotřebné schody. Následuje velmi frustrující snažení - po vrcholcích kyvadel musíte přehopsat až do výklenku s druhým lebkospínačem. Nenechte se znechutit, já sám jsem se během tohoto snažení fritoval dobře dvacetkrát - ale nebojte, bude hůř! Seskočte dolů a hupky dupky zpátky na začátek - teď se podívejte do červeně lemované chodby napravo. Dojděte k lávě a vychutnejte si Magmara; po jeho skonu sepněte poslední lebkospínač a znovu zamiřte do hlavní chodby - tentokrát jděte po bílých šipkách. Opět se zbavte dotěrného hmyzu, projděte kolem deaktivovaných dračích hlav a zabijte další mušku. Pokračujte rovně a uvolněte se. Dýchejte zlehka, můžete zkusit meditovat. Čeká vás nejobtížnější pasáž v celé hře - musíte přeskákat po točících se ozubených kolech. Až se vám to zdaří, vyprovoďte místního horníka na onen svět, přehoďte páku a hup dolů do tmy.

Proběhněte bucharem a proveďte globální umrtvení dalšího kovkopa, dárce cenného klíče. Odemkněte bránu a pokochejte se pohledem na laserový těžební stroj. Až se dosyta vynadíváte, pusťte se do práce. Aktivujte krystal a všimněte si, jak celá ta hrůza funguje. Seskočte dolů a jděte tou spodní chodbou do kovárny. Za pecí se nepovaluje Honza, nýbrž další odemykadlo. Pochopitelně ho tam nenechte rezivět a vraťte se k bucharům. Vydejte se štolou nahoru a odemkněte kované dveře. Za můstkem se seznámíte s dvojicí trpaslíků, z nichž jeden vám odkáže další prima klíček. Podnikavější povahy teď seskočí z můstku napravo a dojdou si pro Gauntlet of Might - bude se hodit! Ovšem následně si budou muset vzpomenout na knížku Už zase skáču přes kaluže a dohopkat přes lávovou řeku až k důlnímu stroji. Zamiřte znovu do kovárny a po tamějším mostě až k bráně. Tu nečekaně otevřete a přehodíte páku. Přejděte přes nově spuštěný padací most, načež mečem poškádlete místního vodohospodáře a posléze i vodárnu samotnou. Vraťte se ke stroji a dvakráte aktivujte krystal. O-la-la! Proběhněte tou spouští k místu, kam mířil laser a... Adios dolos diamantos!

Předposlední úroveň je vcelku stereotypní - zabíjejte všechny kostlivčíky, co na vás vyskočí ze stěn, a jděte pořád rovně. Po cestě budete procházet velkými sály s léčivými fontánkami. V každém z nich je tajná stěna, která se při přiblížení automaticky odsune, vy sejdete dolů k rakvím, pobijete pár kosťů, vyskáčete po zmaterializovavších se plošinkách, necháte se teleportnout kamsi ke krystalu, který rozbijete, a stejnou cestou se zase vrátíte do sálu. Tyto sály po cestě potkáte tři a všude se odehraje to samé. Jediné překvápko na vás číhá mezi prvním a druhým sálem v chodbě s pákou. Jakmile zabijete kosťu, začne na vás padat strop - rychle vyskočte na podstavec, ze kterého on seskočil, jinak budete za několik sekund plošší než loňská Miss America. Ve výklenku stiskněte tlačítko, tím zdvihnete strop, a můžete putovat dál. A zase sál, zase fontánka, zase tajná stěna, zase kosťové, zase krystal. Až rozbijete všechny tři, doputujete do centra padouchovy rezidence. Vchod do jeho pracovny stráží dvojice výjimečně vytvrdlých superkosťů, se kterými budete mít nemalé problémy. Po pádu skrz podlahu vás nečeká nic pěkného - plánované sežrání zaživa přeci jen nepatří k oblíbeným kratochvílím fantasy hrdinů. Pokud vás ještě neohromila věrnost simulace pohybů v DBTS, sekněte několikrát do těch viselců - houpou se vskutku rozkošně. Až se dosyta odreagujete, vyražte na poslední souboj ve hře. Nic strašného, s trochou cviku se dá Changa porazit hned napoprvé. Vyjeďte výtahem nahoru a znovu zamiřte do pracovny, rozbijte sklo a těšte se na finále.

A teď rychle - přeskákejte po plošinkách na ostrov s tím poděsem a rozsekejte křišťál se svojí milovanou uvnitř. A to je morte di tutti morti, efendi! Skromné outro svědčí o tom, že sami autoři pochybovali o tom, že někdo DBTS dohraje :-). Už se těším na dvojku...

Související hry Die by the Sword: Limb from Limb



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
877 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |