HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 34756 uživatelů

Návody > Half-Life: Conundrum

 Hra 
Návod

Zobrazení:11394
Autor návodu:Pavel Ullrich

Úvodní trénink:
Běžte směrem ke strážnému, promluví s vámi. Cestou dál projděte, zatím ještě nic nemáte, tedy ani baterku. Ve tmě si všimněte ohně nahoře a po pravé straně k němu vyskákejte. Po přeskočení ohně se lehce zraníte a naproti spatříte žebřík. Po něm pochopitelně vylezte, a nahoře si seberte HEV oblek a pokračujte žebříkem ještě výš. Tady je vaším úkolem se dostat dalším žebříkem pryč. To ale nebude tak jednoduché, protože onen žebřík nyní vede přes strop. Přelézt se dá tak že v místě kde začíná si k němu stoupnete a vyskočíte a zároveň s tím se i skrčíte. Takto by se vám mělo podařit se na žebříku přichytit a vy ho budete moci nyní přelézt. Chodbou pokračujte a nyní jste u tří teleportů. Postupně navštívíte všechny tři, Teď jde o to jimi projít ve správném pořadí. Prvně se vydejte do teleportu vpravo, a jste u vody, tou proplavte až ke druhému teleportu který vás odsud teleportuje dál. Kde jste opět u vody, potopte se a plavte až ke dnu, aktivujte tlačítko a rychle zpět nahoru, budou vám ubývat životy tak buďte rychlí. Tam spatříte že se uvolnil další teleport, jím se opět přemístíte dál. Přes vodopád a další teleport se vrátíte, a nyní běžte prostředním teleportem, seberte si kuš. A zastřílejte si na určené cíle co jsou vpravo. Následně se vydejte posledním teleportem a přeskočte přes propast. Nyní seskákejte po jednotlivých zdech úplně dolů. Tam se vydejte směrem ven a máte trénink úspěšně za sebou.

Level 1.
Vylezte žebříkem, v laboratoři si vezměte vpravo HEV oblek a pistoli. Na druhém panelu aktivujte tlačítko. Otevřou se dveře na chodbu, a strážnému pomozte udolat prvního vojáka. Poté se chodbou vydejte doprava a po schodech nahoru, až se propadnete dolů a doplníte si životy. Nyní běžte zpět nahoru a přeskočte k munici, a hned jak ji seberete tak přeskočte zpět a vraťte se kousek zpět, až do první chodby a spatříte nově zpřístupněné dveře, jimi se vydejte.

Level 2.
Eliminujte vojáky, jeden by měl zůstat stát a neútočit (zřejmě bug,) a vstupte do dveří vlevo. Seberte brokovnici a lékárničku. A nyní aktivujte červené tlačítko, mříž se otevře a vy musíte rychle když bude drtič nahoře prolézt a uhnout na stranu. Zde rozstřelte další mříž a seberete opět lékárničku. A ukázanými dveřmi se vydejte k vědci. V šatně se skleněnými dveřmi se dostanete k malé pyramidě a sloupu. Tady chvíli stůjte až se vše propadne do písku, a vám se poté otevře vstup do podzemí.

Level 3.
Pokračujte až seskočíte do jeskyně, cestou půjdete a občas sem tam vyřídíte zmetky a naleznete lékárničku. Po přeskočení propasti spatříte most. Vyskočte na jeho okraj a přejděte na druhou stranu. Jinak spadnete dolů. Seberte brokovnici a vyskákejte nahoru. Chvíli chůze a jste u žebříku, po něm vylezte a pokračujte.

Level 4.
Nyní jste na čerstvém vzduchu. Z auta seberte granáty a zneškodněte zde všechny protivníky. Dle potřeby si doplňte lékárničku. Poté se dejte dozadu za auto, ke skálám a otevřenou mříží projděte.

Level 5.
Na levé straně je lékárnička a na pravé kuš. Poté pokračujte dveřmi a po schodech nahoru. Jste v chrámu, po likvidaci všech Alien Slave pistolí nebo kuší rozstřelte bílé diamanty na stěně. Přesněji, od schodů střelte do diamantu nalevo u mříže. A zpřístupní se vám u sloupu náboje do kuše. U té mříže těsně pod rozstřeleným diamantem, střelte do stěny a objevíte tajnou místnost s tlačítkem. V ní si vezměte zbraň a nyní střelte do druhého diamantu který je v přesné šikmé přímce s tím prvně rozstřeleným. A mříž se otevře, nyní teprve aktivujte ono tlačítko a rychle proběhněte otevřenou mříží, až doběhnete ke druhé, ta se neprodleně zavře. Ve tmě seskočte dolů.

Level 6.
Při seskoku se zraníte, u Alien Slava opět naleznete šípy do kuše. A u mrtvého vojáka prolezte dál. Až spadnete do vody, jí proplavte až do malé místnosti se zombií. Dlouhým žebříkem vylezte, zde odsuňte kvádr. Nemusí se to hned povést ale jde to. Cestou dál dorazíte k malému bludišti s pavoukem vzadu. U sloupu vylezte žebříkem a přes strop se dostaňte ke žlutému tlačítku. Mezi tím nalezenými výbušinami sejměte pavouka. Dole kde byl si všimněte další zbraně. Aby jste ji ale sebrali tak musíte po aktivaci tlačítka rychle k ní seskočit a po jejím sebrání stihnout proběhnout dál než se mříž zase zavře, jinak by jste uvízli.

Level 7.
Jste v zombie kempu, v nejbližším domku aktivujte tlačítko a rychle doběhněte k otevřenému plotu naproti. U svaleného sloupu vlezete dovnitř a pokračujte.

Level 8.
Seskočte dolů, u světla opět. A trochu vyskočte, následně sjedete dolů. Zde vylezte žebříkem a škvírou se dostanete dál. Zde si všimněte mříže a tlačítka, tam se musíte dostat. Dalším žebříkem se dostanete výš a nyní pokračujte doleva až na vás zaútočí alieni. Tady si můžete dole vzít lékárničku. Třetím žebříkem vylezte na protější plošinu, nebo na ni doskočte. Tento postup opakujte dokud se nedostanete do místa kde byli alieni. Tam aktivujte tlačítko a skočte do vody. Potopte se a škvírou se dostanete dál. Přeskákejte nahoru a u ohně aktivujte další tlačítko. Nyní se vraťte a seskočte do další zpřístupněné díry. Přes žebřík se dostanete k již dříve zmíněnému tlačítku. Po jeho aktivaci spatříte kam se nyní máte vydat. Myslím že vám teď popisovat cestu nemusím, neboť tam snad trefíte sami.

Level 9.
Chodbou sběhněte dolů a vezměte si brokovnici. Nyní je před vámi další rébus, dotknete-li se páky, tak uvidíte tři modré lasery. Po chvíli by s vám měl odkrýt otvor ve zdi. Tudy pokračujte a dávejte pozor na pastě co se objeví. Ocitáte se ve velké sekci, po zlikvidování havěti a vstupu se za vámi zavře mříž a strop začne klesat. Takže se musíte v menší prohlubni naproti schovat. A až vše ustane tak vylezte a projděte dříve zavřenou mříží dál a žebříkem ven.

Level 10.
Projdete bránou a posléze skleněnými dveřmi. Uvnitř zastřelte všechny vojáky a vstupte do chodby s nápisem Dr.Newell. Zlikvidujte zbytek odporu a až uvidíte červené zábradlí tak se vraťte. A nyní nalevo od skleněných dveří, projdete dál až k nápisu Exit.

Level 11.
Venku rychle u auta použijte tlačítko a do auta naskočte. Za jízdy eliminujte protivníky, poté si od nich seberte co je třeba. Ale hned jak auto zastaví tak se začnou otevírat další vrata. Vy jimi tedy musíte projít ještě než se stihnou zavřít. V tunelu si nezapomeňte vzít lékárničky a následujte další bránu.

Level 12.
Přeskočte červený paprsek a napravo dole si doplňte co je potřeba. Jen dávejte pozor ať neaktivujete pastě. A na levé straně slezte dolů a utíkejte k malé mřížce, ta se vám otevře.

Level 13.
Jste nad propastí a je málo vidět. Musíte postupně seskákat po výčnělcích dolů. Trochu se zraníte, naštěstí jsou zde lékárničky, na ně musíte přesně doskočit, jinak skončíte mrtví. Napřed skočte na pravou stranu, na nejbližší výčnělek a odsud teprve dál. Jste-li v místě kde byla první a nejbližší lékárnička tak se nyní podívejte směrem na vodopád. Za ním je schována cesta dál, jen si vzpomeňte na trénink! Na vás tedy je aby jste správně dopadli k vodopádu, pod ním se skrývá žebřík. Na ten stačí skočit aniž by vám to ubralo životy. Poté objevíte vchod do jeskyně, ten je zhruba v půlce vodopádu, likvidujte obludy a pokračujte dolů. Tady buďte opatrní, je potřeba mít menší zranění aby jste mohli sesbírat lékárničky. A hlavně použijte samopal s granáty, hlavně na Alien grunta. A v poslední části jeskyně postupujte takto – běžte doprava a seberte již zmíněnou věc. Dále obejděte dokola sloup, za ním jsou šípy do kuše. Při dodržení tohoto postupu by se vám měla v místě kde byl poslední alien grunt, otevřít mříž. Jí rychle prolezte než se zavře. Ještě zmíním že se ta mříž nemusí otevřít hned, ale jde to. A hned co za ní budete tak se k ní přibližte tak aby byl Loadnig a poté pokračujte.

Level 14.
Zatočte doleva a u dvou plamenů aktivujte tlačítko. Otevře se vám cesta dál, tam proveďte to samé. A na konci si odsuňte dveře, opět jste u vody. U mrtvých vojáků si doplňte a nyní vás proud vody posune dál. Po vynoření z vody vylezte žebříkem, a z něho si doskočte pro náboje, poté pokračujte dál.

Level 15.
Skočte do vody, dole na dně je lékárnička a nalevo od ní je malá mříž, tu je si potřeba otevřít. Vyskočte až ke stropu a až budete na druhé straně tak pokračujte chodbou dolů. Nyní jste u tlačítka, to je od té mříže pod vodou. A zde také je zatím zavřená další mříž, v té chodbě. Po použití tlačítka rychle skočte do vody a otvorem proplavte si vzít raketomet. Po jeho sebrání se znovu přes strop přesuňte k již otevřené mříži v chodbě, a pokračujte.

Level 16.
Střelte do zdi a venku zjednejte pořádek, vrtulník likvidovat nemusíte, zřejmě zas nějaký bug. Nalezený raketomet tedy zatím není potřeba. Uvnitř si doplňte z automatů a dveřmi nejblíže k nim se vydejte ven. V cestě máte pouze jedno skleněné okno. Poté pokračujte.

Level 17.
Otevřete si bránu a jste na prostranství. Prohledejte všechna zákoutí a objevíte užitečné věci. A všimnete si i zavřené mříže. V místě kde se teď nacházíte je opět několik hádanek na vyřešení. Půjdete-li od vstupní brány rovně a kousek doprava, tak si můžete všimnout u stavby na zemi menší hromádky písku. To je znamení pro tajný vchod na této stěně. Uvnitř poté stačí vystoupat nahoru a otevřít truhlu. Nyní se vám venku zpřístupní další tajný vchod. Na tyto dva tajné vchody se přitom můžete vykašlat, přijdete pouze o pár nábojů. To hlavní co zde musíte provést je že je potřeba kuší či něčím jiným střelit do vrcholku na velké pyramidě co se tyčí v dáli za mříží. Po přesném zásahu se vám mříž zpřístupní.

Level 18.
Tentokrát se ocitáte mezi budovami a po okolí se povalují munice a lékárničky. Vy zde musíte ve dvou velkých postraních stavbách, sebrat nahoře výbušiny. A s jejich pomocí zlikvidovat velkou plamenometnou obludu. Ta se nachází nalevo od mříže s ohnivou loučí, obluda střeží tlačítko na otevření té mříže u ohnivé louče. Po jejím zlikvidování si už jistě poradíte sami.

Level 19.
Pravou nebo levou stranou vás cesta zavede k té pyramidě. Po zneškodnění vojáků se vydejte teleportem napravo, použijte tlačítko a poté co se vrátíte tak už můžete vejít do pyramidy.

Level 20.
Pokračujte, několikrát zatočíte a žebříkem vylezte až přijdete do místa kde se najednou rozdělí podlaha. Na levé straně je pod vodou cesta dál. Poté přes žebřík a římsu pokračujte k východu naproti vám a následujte chodbu.

Level 21.
Dávejte si pozor na pastě, až se ocitnete před modrým artefaktem. Za ním střelte do výčnělku a po stranách se vám zpřístupní teleporty, vydejte se tím nalevo. Nyní jste na úplném začátku hry, pamatujete? Vstupte do známé chodby a schody dolů, v místnosti s vědcem seberte zbraň a použijte tlačítko. Zpřístupnili se vám ty dveře co jsou hned na začátku známé chodby naproti východu z laboratoře. Rychle se tam tedy vypravte.

Level 22.
Ve známé šatně si doplňte brokovnici a přes skleněné dveře vstupte do modrého teleportu. Jste zpět u artefaktu, po kvádrech vylezte nahoru do dalšího teleportu.

Level 23.
Skočte do vody a jste v perfektním chrámu. Zde musíte známým způsobem opět zlikvidovat plamenometné obludy, ty tentokrát střeží důležitý teleport. Obludy se nachází vzadu nahoře, tam se dostanete po žebříku. I v této úrovni si pochopitelně můžete doplnit to co vám zrovna chybí, buď lékárničku či výbušiny.

Level 24.
V rohu seberte zbraň a teď by měl písek začít stoupat nahoru. Vy musíte uhýbat tak aby vás to rozdrtilo. Poté uvidíte Alien slava, a musíte ho zabít než totéž udělá on vám. Řešení jak vyřešit tuto situaci lehce, Hned co pojedete nahoru a budete skoro u něj, tak si to uložte. Po opětovném nahrání pozice už můžete aliena v pohodě dorazit. Ale písek stále postupuje výš. Takže pořád uhýbejte a na konci se schovejte do malé škvíry s mříží. Poté na hromadě písku použijte tlačítko a pokračujte dál po schodech až úplně nahoru do chodby.

Level 25.
Teď jste u G-Mana, promluví s vámi. Pak vstupte do pravého teleportu. A v té místnosti si doplňte munici. Nyní se vraťte ke G-Manovi a vstupte do teleportu.

Level 26.
Nyní je před vámi finální boss Nihilanth. Klíčem k jeho poražení jsou tyto zbraně, 1. Odpalovací výbušiny, 2. Gluon zbraň a 3. Raketomet. Je nutné na jeho likvidaci použít tyto zbraně a v uvedeném pořadí. Jedině tak se vám po udolání bosse zpřístupní otvor ve zdi. Jestliže se tak nestane tak jste Nihilantha zabili špatně, a je třeba to opakovat. Naštěstí do uvedených zbraní je zde dostatek munice, tak to pro vás nebude snad problém. Ještě doplním že zeď se otevře až asi dvě minuty po správném udolání bosse, jste tedy nuceny chvíli čekat. Poté pokračujte chodbou.

Level 27.
Teď spatříte jak se vše začne propadat do písku. A vy utíkejte postupně až k té pyramidě kde byly dva teleporty. Teleportujte se, a ještě jednou, nyní s vámi promluví G-Man. A teď nastupte do automobilu poblíž a jím poté odjedete pryč. A následně spatříte už jen závěrečné titulky.

Související hry Half-Life 3
Half-Life 2: Episode Three
Half-Life: Alyx
Black Mesa
Black Mesa (2012)
They Hunger: Lost Souls
The Orange Box
Team Fortress 2
Half-Life 2: Episode Two
Fortress Forever
Poke646: Vendetta
Half-Life 2: Episode One
Half-Life 2: Lost Coast
Half-Life 1: Anthology
Half-Life: Survive in Catacombs 2
Half-Life: Survive in Catacombs 1
Half-Life 2: Deathmatch
Half-Life 2
Codename: Gordon
Half-Life: Cthulhu
Half-Life: Invasion
Half-Life: Generation
Half-Life: Poke646
Sweet Half-Life
Half-Life: Blue Shift
Half-Life: Opposing Force
Half-Life: Game of the Year Edition
Half-Life
Team Fortress Classic
Half-Life: Vampire Slayer
Half-Life: USS Darkstar
Half-Life: They Hunger 3: Rude Awakening
Half-Life: They Hunger 2: Rest in Pieces
Half-Life: They Hunger 1
Half-Life: The Specialist
Half-Life: The Gate
Half-Life: Sven Co-op
Half-Life: Science And Industry
Half-Life: Redemption
Half-Life: Mistaken Identity
Half-Life: Life/2 Add-On
Half-Life: Chickenmix
Half-Life: Half-Time Level CD
Half-Life: Further Data
Half-Life: Bestseller Series
Half-Life: Azure Sheep
Half-Life: 1986
Action Half-Life



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
307 hlasov

100
60
20

80
40
0
47
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |