HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21159
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 33484 uživatelů

Návody > Climber Girl


Zobrazení:7433
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Hra Climber Girl místy dost připomíná Perského prince, aniž bych chtěl tyto dva herní pojmy srovnávat. Jedná se totiž o nízkorozpočtovou záležitost a je to vidět doslova na každém kroku. Jestliže zmiňuji Perského prince, tak jen proto, že hra obsahuje podobné prvky – nejen lezení po stěnách, ručkování po římsách, ale také spoustu pastí a mechanismů, z nichž některé jakoby těm z Perského prince z oka vypadly. V podstatě se jedná o velice příjemnou a zábavnou hru s jistým potenciálem, který však sráží dolů několik nepříjemných bugů, nestabilita hry (alespoň u mě to tak bylo) a pak určitý problém s pohybem postavy. Pokud se totiž vaší postavě objeví v cestě sebemenší nerovnost terénu, tak ji prostě nejde normálním způsobem překonat, ale musíte buď zkoušet náskoky a doufat, že se vám to časem povede, anebo když je to možné, tak prostě hledat jinou cestu. Na druhou stranu si velkou pochvalu zaslouží horolezecké prvky, kdy budete při lezení po stěnách ovládat každou končetinu vaší postavy a tak de facto lézt doopravdy. Jedná se opravdu o originální záležitost a originalitou se v dnešní době zdaleka každá hra pochlubit nemůže (a leckdy i áčková). Dobře je i to, že těchto lezeckých stěn není ve hře příliš přehnané množství, což by bylo na škodu zábavnosti. Pochvalu si rozhodně zaslouží i rozmanitá a docela hezká hudba. Co se týče herní doby, ta je mírně podprůměrná, a to i beru-li v úvahu občasné zákysy. Pokud nebudete mít se zákysy problémy můžete hru dohrát i za tři hodiny. Každopádně pro případné zakyslíky a pro ty kdo by měli s hrou technické problémy posílám s tímto návodem i uložené pozice, které si můžete stáhnout v sekci Trainery. Rovněž doporučuji v sekci Češtiny stáhnout neoficiální lokalizaci.
  • Dávejte pozor na seskakování z větších výšek. Vaše postava se může snadno zabít. Pokud často padáte změňte si na chvíli režim pohybu na chůzi.
  • Seskakováním i z relativně malých výšek přicházíte o své zdraví. Proto je lépe opatrně slézat a zbytečně neriskovat seskakováním.
  • Neustále si hlídejte zelený ukazatel výdrže. Při příliš nízké výdrži nebude vaše postava schopna běhu a jiných náročných pohybů. Při příliš nízké výdrži se nepouštějte do šplhání po stěnách, protože vám hrozí pád dolů.
  • Pokud se vaše postava příliš pomalu pohybuje po schodištích, používejte přískoky. Avšak berte na vědomí, že se tak vaše postava daleko rychleji unaví a při seskocích ze schodů dolů se může též zranit.

Hangár

Po skončení úvodní animace seběhněte po schodech dolů a jděte mezi kontejnery. Držte se vlevo a dostanete se na střelnici. Seberte zbraně a vyzkoušejte si cvičnou střelbu na pohyblivé terče. Musíte každou ze tří zbraní zasáhnout dostatečným počtem výstřelů pohyblivé terče, aby opět odjely. Jednotlivé zbraně navolíte číselnými klávesami. Kontrolujte si splněné úkoly v nabídce úkolů, do které se dostanete pomocí klávesy Tab. Až budete mít splněno zastrčte zbraň pomocí klávesy 1 a vyjděte ven ze střelnice opět mezi kontejnery. Dejte se vlevo a projděte další škvírou vlevo. Dostanete se na další prostranství, kde se nachází zápasnický ring. Vstupte do ringu a 5x kopněte do boxovacího pytle. Poté přejděte dozadu k horolezecké stěně. Zde si musíte velice důkladně nacvičit lezení, protože ho budete v průběhu hry často používat. Stiskem klávesy Použít vlezte na stěnu. Nyní přemisťujte jednotlivé končetiny na úchyty podržením levého tlačítka myši. Jakmile je kulaté pole na končetině zelené nebo žluté, můžete se bezpečně zachytit. Pokud je červené nebo bílé tak je zachycení buď velice riskantní, nebo se zachytit vůbec nejde. Není to tak obtížné, avšak chce to určitý cvik. Každopádně se snažte s končetinami manipulovat tak jak by postava lezla ve skutečnosti. Není dobré končetiny příliš roztahovat do šířky, ani naopak je dávat těsně k sobě. Věnujte pozornost tomu, na jaké končetině má postava těžiště a jakým způsobem se těžiště změní po kroku, který plánujete udělat. Celou dobu si kontrolujte zelený ukazatel v levém horním rohu obrazovky, který představuje vaši výdrž. Jakmile výdrž vyčerpáte, tak vaše postava ze stěny jednoduše spadne. Až budete úplně nahoře tak si hru uložte, protože při následném seskakování dolů se může lehce stát, že se vám postava zabije. Seskákejte tedy opatrně dolů (pokud budete slézat, tak se klávesou Vzad pustíte) a projděte opět mezi kontejnery na začátek ke schodišti. Běžte rovně a vstupte do dveří, nad kterým svítí červené světlo.


Skály

Běžte vlevo a přeskočte přes trhlinu ve skále. Vyšplhejte po stěně nahoru, běžte vpřed, ukopejte hada a vylezte po další stěně. Vstupte do jeskyně a brzy dorazíte k místu, kde je v zemi propast. Vyskočte vlevo na římsu na stěně a přeručkujte za nebezpečné místo. Stiskem klávesy Vzad se pusťte. Běžte na konec jeskyně, kde před sebou uvidíte tábor žoldáků. Tady si hru určitě uložte, protože stačí jedna dávka ze samopalu a jste mrtví. Počkejte si u východu z jeskyně až půjde okolo jeden z ozbrojenců. Až vás spatří rozběhne se za vámi. Zacouvejte zpět do jeskyně a počkejte si na něj za ohybem chodby. Tady na něj rychle zaútočte a několika kopy ho zabijte. Musíte však být opravdu velice rychlí, jinak vás zabije. Až získáte jeho samopal tak už bude pro vás velice snadné postřílet zbylé ozbrojence v táboře. Dostaňte se na druhý konec prostranství a dejte se vlevo. Postřílejte další nepřátele a dojděte na rozcestí v rokli. Pokračujte vpravo skrz kamennou branku a poté úzkou skalní štěrbinou. V místě, kde je rokle nejužší, se skrčte a prolezte dál. Vyskočte na plošinu, na druhé straně seskočte dolů a budete pokračovat do další úrovně.


Síň země

Běžte vpřed, projděte mříží a u další mříže jděte do pokrčení a podlezte. Pokračujte dál a stoupněte si na dlaždice na zemi. Výtah s vámi sjede dolů. Rychle z výtahu seskočte, aby vás nevyvezl opětovně nahoru a jedním z tunelů vstupte do velkého sálu. Na pravé straně jsou sloupovité útvary, po kterých je možné přeskákat na plošinu, na které je stěna, po které můžete vylézt nahoru. Až budete nahoře tak uvidíte před sebou další podobný sál. Opatrně se spusťte dolů a přeskákejte ke žlabu. Odtud přeskočte na plošinu se zeleným nášlapným spínačem (1/4) a stoupněte na něj. Seskočte vpravo dolů, projděte mezi bodáky a vylezte nahoru. Před vámi je opět další horolezecká dráha, kterou budete muset absolvovat. Dostanete se rak do třetího sálu, kde opatrně slezte až dolů a jděte vpravo od bodáků, kde je možné vylézt nahoru po stěně. Přeskočte na plošinu s fragmentem žlabu a poté přeskočte na úzkou plošinu, spíše římsu, vpravo u stěny místnosti. Pokračujte v přeskakování po obvodu místnosti až se dostanete k dalšímu nášlapnému spínači (2/4), který aktivujte. Vraťte se o kousek zpět stejnou cestou jak jste přišli (neseskakujte dolů) a v rohu místnosti vyskočte nahoru a projděte otvorem do dalšího sálu. Důkladně se prohlédněte, abyste našli další zelený spínač. Opět opatrně slezte dolů a jděte vpravo, abyste se dostali pod plošinku se zeleným spínačem (3/4), na kterou zespoda snadno vylezete. Seskočte opět dolů a vylezte na stejnou plošinu, ze které jste předtím slézali. Dejte se kousek vpravo a nyní musíte přeskočit poměrně dlouhou vzdálenost vlevo přes bodáky. Musíte opravdu odrazit co nejdál, jinak se napíchnete na bodáky a je s vámi konec. Zde si opravdu hru často ukládejte; vyplatí se vám to. Až toto překonáte tak musíte přeskočit přes žlab, kterým projíždí kamenná koule. Vhodně si to načasujte a přeskočte přes tento žlab. Pokračujte přeskokem na další plošinu, u které se nachází další horolezecká stěna. Vylezte nahoru a zjistíte, že jste se octli opět v prvním sálu, do kterého jste vstupovali na začátku. Opatrně slezte dolů k poslednímu zelenému spínači (4/4), jehož aktivováním si otevřete dveře, které se nachází vlevo na konci žlabu v této místnosti. Seskočte tudíž dolů, na vhodném místě vylezte nahoru, vstupte do žlabu a pokračujte do otevřených dveří.


Motel

Vyjděte dveřmi ven z hotelového pokoje na pavlač a jděte po pavlači vpravo. Dojděte na konec a postřílejte nepřátele dole pod sebou. Poté vstupte do jedněch ze dveří vpravo a octnete se na hotelové chodbě. Sestupte po schodech dolů a jedněmi ze dveří vyjděte ven před dům. Postřílejte další nepřátele a dejte se vpravo podél obvodové zdi. V rohu je výkop vedoucí pod zdí, do kterého skočte a dostante se tak pryč z areálu hotelu. Sestupte dolů a jděte až na křižovatku. Vpravo u autobusu odstřelte dva ozbrojence a vstupte brankou do úzké uličky. Na konci vyjděte po schůdcích a poté pokračujte po římse vpravo. Dostanete se tak do další části města. Opatrně seskákejte přes vrak auta dolů a dejte se do průchodu dolů. Projděte až na širokou ulici, kde uvidíte vpravo opět autobus blokující cestu, postřílejte všechny nepřátele a vejděte brankou do malého dvorku na druhé straně ulice. Zde se dejte vpravo na konec, kde zdolejte horolezeckou stěnu. Tentokrát to budete mít o něco obtížnější, protože v tomto případě nebudete šplhat jen rovně nahoru, ale musíte se dostat na střechu levé budovy. Až se tudíž nohy vaší postavy octnou zhruba v úrovni střechy levé budovy, začněte opatrně přelézat vlevo a nad střechou se pusťte. Poté již jen vstupte do vchodu a běžte dlouhým tunelem stále vpřed.


Síň vzduchu

Jděte vpřed a zatáhněte za páku. Tím spustíte soustavu pohyblivých dřevěných plošin, přes které se musíte nyní dostat na druhou stranu jeskynního sálu. Seskočte vpravo dole a naskočte na první lávku. Musíte si to vždy přesně načasovat, abyste doskočili správně na další lávku. Tady si opravdu hru často ukládejte, protože sebemenší chyba bude znamenat pád do propasti. Z poslední lávky skočte na římsu vpravo a na konci této římsy vyskočte u stěny nahoru, abyste se zachytili úzké štěrbiny ve stěně. Přeručkujte vlevo, pusťte se a skočte na další pohyblivou plošinu. Z ní seskočte na plošinu vpravo, přeskočte na další sousední plošinu vpravo a poté vylezte nahoru po horolezecké stěně. Dejte se do temného tunelu, opatrně přejděte vpravo po rozbité dřevěné lávce a brzy se dostanete do dalšího ještě většího podzemního sálu. Dostaňte se na velkou lanovku připomínající svým tvarem loď a zatáhněte za páku – lanovka se s vámi dá do pohybu. Během jízdy se však vyhýbejte nebezpečným pastím, které vás budou ohrožovat. Na konci seskočte a vběhněte do dalšího tunelu.


Frankfurt

Běžte vpřed a nejprve vystřílejte všechny cajty na ulici. Poté jděte k domu, u kterého je zaparkovaný kamion a vyskočte na římsu domu. Vytáhněte se nahoru a pokračujte k místu, kde se dá vylézt opět o něco výš. Přeskočte na střechu kamionu a na konci skočte z levého rohu návěsu na zelenou lávku. Dejte se po této lávce vpravo a na konci se s výskokem zachyťte horizontální trubky na stěně domu. Přeručkujte vpravo na římsu, pusťte se a jděte na druhý konec této římsy. Po další trubce na stěně přeručkujte na další římsu. S rozběhem skočte na vrchol reklamní krychle a odtud skočte směrem vlevo na lešení. Na lešení běžte o malý kousek vpřed, otočte se a vytáhněte se na lávku lešení o patro výš. Otočte se a začněte přeskakovat po plošinkách až na konec lešení. Tady si hru určitě uložte, protože se tu někdy stává, že se postava při doskoku na druhou lávku zarazí o lávku nad vámi a spadne dolů. Chce to neodrážet se z konce předchozí lávky, ale o trochu dřív. Až se vám tedy povede doskočit na dlouhou lávku běžte až do místa, kde je nad vámi konec další lávky. Vytáhněte se nahoru a poté vyskočte na bílé přemostění ulice. Přeběhněte až na střešní terasu společnosti, do které máte za úkol proniknout. Zastřelte strážce, projděte vzadu vrátky, dejte se vpravo, na konci projděte dalšími vrátky a vystoupejte po schodech nahoru. Proběhněte po další střešní terase, odpráskněte dalšího cajta a vlevo vystoupejte po schodech nahoru. U dveří vylezte nahoru a poté přeskočte vlevo na žlutou servisní výtahovou plošinu. Vylezte na střechu výtahu a přeskočte na sousední servisní výtah. Opět se vytáhněte na střechu a poté vylezte vpravo do otevřeného okna kanceláře. Projděte dveřmi do velké místnosti, kde vystřílejte další cajty. Oni to vlastně asi nejsou cajti, ale nějací bezpečáci, ale to je nakonec jedno. Vstupte do jedněch ze dvou dveří na druhé straně místnosti, projděte předsíní a poté vstupte do zasedačky, kde v rohu vlevo na konci najdete jakýsi papír s poznámkami.


Síň vody

Běžte směrem vlevo, podlezte pod mřížemi a octnete se před 6 pákami. Vpravo je kruhová propast a nad ní soustava plošinek. Těmito plošinkami lze pohybovat právě oněmi pákami a je tudíž zapotřebí plošinky správně nastavit tak, abyste si udělali cestu na druhou stranu. Představte si tuto kruhovou propast jako na sobě několik navrstvených kruhů, přičemž každá vrstva představuje soustavu několika plošin, se kterou pohybuje vždy jedna páka. To znamená, že první páka pohybuje plošinkami nejblíž ke středu, pátá naopak plošinami těsně u okraje propasti. Šestá pak otáčí plošinkami kolem své osy. Tady nastává dost velký problém (pro mě), protože přesný postup prostě nejde popsat. Potíž je totiž v tom, že při některých otočeních první až pátou pákou se plošiny nejen otáčí po obvodu propasti, ale někdy se též svévolně a nečekaně otočí kolem své vlastní osy. Zkoušel jsem to téměř hodinu a zjistil jsem, že díky této náhodné rotaci plošin dochází i při zachování přesného postupu manipulace s pákami k různým odchylkám a výsledkům. Právě z tohoto důvodu opravdu nelze přesný postup popsat. V každém případě pokud jste tu nějak vážně zakysli, tak si stáhněte uložené pozice v sekci Trainery, kde jedna z mnou uložených pozic je právě po správném seskládání plošinek, takže se bez námahy dostanete na druhou stranu. Jen nezapomeňte v centru kruhové propasti sešlápnout spínač, abyste si na druhé straně otevřeli dveře, kterými budete moci pokračovat dál.


Hrad

Běžte vpřed a prostřílejte se až k místu s vrtulníkem, kde je vchod do hradu. Vstupte do hradu a nejprve vyčistěte vstupní halu od nepřátel. Můžete jít do dveří vlevo, proběhnout si přízemní místnosti a postřílet pár dalších nepřátel. Jinak však vyjděte po levém schodišti nahoru, vstupte do dvoukřídlých dveří a dostaňte se k dalšímu schodišti vedoucímu nahoru. Vyjděte tedy po tomto schodišti, zastřelte ozbrojence v chodbičce a poté vstupte do dveří, u kterých stál zmíněný ozbrojenec. Ve filmové sekvenci se setkáte s profesorem. Po jejím skončení sejděte zpět po schodech dolů a ve vstupní hale se dejte do dveří vpravo. Pokud jste si předtím místnosti proběhli a vyčistili je od nepřátel, tak to budete mít teď o to snazší. Dostaňte se až do knihovny, kde vyjděte po schodech na ochoz a na jeho konci sešlápněte panel na podlaze. Tím jste si otevřeli tajný únikový východ. Sejděte tudíž opět dolů a vstupte do tajné chodby. Po točitých schodech se dostanete až do vinného sklepa, kde zastřelte hlídku a poté vstupte do dveří na druhém konci.


Síň ohně

Běžte vpřed a nejprve skočte na skalní plošinu vpravo, poté na další a vylezte po stěně nahoru. Odtud přeskočte na další plošinu vlevo a poté na další rovně před vámi. Vyskočte na římsu na stěně, po které přeručkujte vpravo a poté se vyhoupněte opět o něco výš. Vstupte do dřevěných dveří a dostanete se do dalšího sálu. Skočte na schodiště a opatrně po něm sejděte až dolů, kde stoupněte na nášlapný panel na podlaze. Tím si spustíte lávku nad schodištěm vedoucím z plošiny. Vyjděte nahoru, kde uvidíte obrovské buchary, kterým se musíte vyhýbat. Skočte na plošinu u sloupu, proběhněte vlevo mezi prvním kladivem a na druhé straně plošiny skočte s rozběhem na nižší plošinu u vedlejšího sloupu. Vystihněte si správný okamžik a vylezte nahoru tak, aby vás kladivo nezasáhlo. Běžte na druhou stranu plošiny a s rozběhem skočte na další níže položenou plošinu. Tady u stěny vyskočte, zachyťte se římsy a přeručkujte po ní vpravo na sousední plošinu. Jděte ke středovému sloupu, opět si to načasujte a vylezte na plošinu, aby vás buchar nezasáhl. Hned seskočte na nenápadnou plošinu vlevo a dostaňte se pod plošinu na druhé straně sloupu. Ve vhodný okamžik opět vylezte nahoru a poté rychle skočte na nižší plošinu vlevo. Tady vás čeká opět šplhání po horolezecké dráze. Až budete nahoře, ve skrčení projděte pod obrovským blokem a poté skočte vpravo dolů na další nižší plošinu. Dostaňte se skákáním až na poslední plošinu, sejděte po schodech dolů a nyní vás čeká cesta nahoru po točitém schodišti, podobném, po jakém jste nedávno sestupovali dolů. Toto schodiště je ovšem místy poškozené a díry budete muset přeskakovat. Na konci schodiště ještě přeskákejte po několika plošinkách a poté budete pokračovat do finální úrovně.


Hlavní síň

Běžte vpřed, seskočte do jámy a na druhé straně opět vylezte. Dojděte do kruhové místnoti a zatáhněte na páku. Tím spustíte systém pastí, avšak zároveň zprovozníte výtah za vašimi zády. Postavte se tedy do kruhu a tento se s vámi dá do pohybu směrem dolů. Dole se dejte rovně ke středu sálu a vlevo za rohem aktivujte další páku, čímž deaktivujete rotující čepele po levé straně. Vyjděte po schodišti vlevo a počkejte si až k vám dojede lávka s ostny. Naskočte na lávku a nechte se dovézt na druhou stranu a seskočte ještě před rotujícími čepelemi, aby vás nezabily. Vlevo za zídkou je další páka, kterou vypnete tyto čepele. Běžte vpřed a po levé straně je schodiště, po kterém se dostanete nahoru. Nahoře si počkejte na další pohyblivou lávku a naskočte na ni, abyste se vyhnuli dalším rotujícím čepelím. Nechte, aby se s vámi sloup otočil téměř dokola a seskočte na plošině, ze které se dá vylézt po horolezecké stěně o patro výš. Tady může nastat problém, protože tato horolezecká stěna je docela zmršená a těsně pod vrcholem téměř nejsou úchyty. Sám jsem se s touto jednou stěnou mořil asi půl hodiny. Každopádně nahoře opět naskočte na pohyblivou lávku a nechte se dovézt až k plošině, ze které vede schodiště nahoru. Seskočte na tuto plošinu, vyjděte po schodech, vyhoupněte se nahoru na plošinu a naskočte na poslední pohyblivou lávku, po které se dostanete do centra otáčivého sloupu. Automaticky tak seberete drahokam. Jděte zpět na konec lávky a počkejte si až vás doveze k místu, kde je východ z lokace. Seskočte, vstupte do chodby a poté si už jen vychutnejte závěrečné video a titulky.




Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
63 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |