HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 23153 uživatelů

Návody > Back to the Future: The Game - It's About Time


Zobrazení:11784
Autor návodu:Martin Virt

Hra začíná po událostech třetího filmového dílu. Doktor Emmett Brown zmizel, na místě jeho domu chce město postavit garáže a veškerý jeho majetek je na prodej. Mártymu ve snu doktor představuje svůj nový vynález, stroj času, zabudovaný do DeLoreanu (pro neznalé je to auto). Po animaci běžte k dodávce a z bedny na nářadí vezměte zápisník. Po probuzení půjde Márty za svým otcem do Doktorovho domu. Zde si prohlédněte model náměstí, uvnitř makety radnice je ukryt deník. Naneštěstí se ho zmocní Biff. Běžte za svým otcem Georgem. Zapněte zesilovač, z krabice seberte kytaru a připojte ji k němu. Hraní vám překazí Biff. Otci řekněte, že se o sebe umíte postarat sám (I CAN FIGHT MY OWN FIGHTS, DAD). Zvedněte kytaru a po krátké animaci je deník váš.

Hned poté se před domem objeví DeLorean. Otevřte ho, ven vyskočí Einstein. Uvnitř seberte dámskou botu a záznamník, na kterém doktor zanechal vzkaz. Dozvíte se, že je v nebezpečí a potřebuje vaši pomoc. Časové okruhy nefungují, takže budete muset dobu, ve které se doktor nachází zjistit jinak. Nalezenou botu dejte očuchat Einsteinovi, zavede vás k jejímu majiteli, Edně Stricklandové. Při rozhovoru vyberte poslední odpověď (I´VE GOT SOMETHING FOR YOU) a ukažte jí botu, pustí vás dovnitř. Zeptejte se jí, kdy jí ztratila (WHEN DID YOU LOSE YOUR SHOE?). Poté vyberte 2x první odpověď. Dozvíte se, že jí ztratila v den, kdy shořela místní ilegální prodejna alkoholu, na jejímž místě dnes stojí půjčovna videokazet. Ukončete rozhovor a půjčte si dalekohled, ležící na stole. Zjistíte sice, že byla budova opravena v únoru 1932, ale k záchraně doktora to nestačí. Běžte tedy k topení a otočte kohoutkem. Edna odejde do kuchyně. Prohledejte noviny, zjistíte, že se doktor pod jménem Carl Sagan nacházel v roce 1931, kde byl 14. července zastřelen místní mafií.

Poté se Márty přesune k DeLoreanu a po krátkém rozhovoru se svým otcem (na odpovědi nezáleží) do něj nastoupí. Zapněte časové okruhy a klikněte na ovládací panel. Přesunete se tak do minulosti.


13. červen 1931

Na ulici Vás osloví stará známá Edna, jen o 55 let mladší. Během rozhovoru si vyberte jméno, pod kterým budete vystupovat a běžte k místní policejní stanici. Doktor sedí v cele nalevo od vchodu. Během rozhovoru mu řekněte, že se pokusíte ho dostat ven (I GUESS I COULD BREAK YOU OUT OF JAIL). Doktor si vzpomene, že ve třicátých letech, ještě jako mladík pracoval na raketové vrtačce a dá vám telefonní číslo do rezidence Brownových. Musíte tedy najít doktorovo mladší já. Zajděte do Soup Kitchen, místní jídelny patřící spolku ´Sisters of Mercy´, který ve skutečnosti kšeftuje s alkoholem. Uvnitř potkáte svého dědečka Arthura a Kida Tannena, který mu vezme klobouk a pošle ho neznámo kam. V levé části kuchyně použijte telefon, dozvíte se tak, že současný Emmett Brown pracuje jako úředník u soudu. Běžte tedy k budově soudu (courthouse) a vstupte do dveří. Vrazí do vás mladý Emmett. Následujte ho a zkuste si s ním promluvit. Nikam to, ale nevede. Použijte na něj záznamník a vraťte se zpět za doktorem do vězení a přehrajte mu záznam. Poradí vám, jak na své mladší já zapůsobit. Promluvte si znovu s Emmettem a použijte první odpověď (H EQUALS THE HAMILTONIAN OPERATOR!). Až se vás zeptá, kde jste získal takové vědecké znalosti, řekněte, že z knih Julese Verna (I READ A LOT OF JULES VERNE). Následně vyberte tyto odpovědi: <I REALLY REALLY NEED YOUR ROCKET DRILL> a <I NEED IT TONIGHT>. Dá vám předvolání pro vašeho dědečka a dozvíte se, že pro pohon vrtačky bude zapotřebí alkohol. Na scéně se objeví Kid Tannen. Běžte za ním a vyberte následující odpovědi: <I GUESS I´M HERE TO SHINE YOUR SHOES>, <I´M LOOKING FOR ARTHUR MCFLY>, <ISN´T THAT ARTIE´S HAT?>, <CAN I HAVE SOME OF THOSE PEANUTS?> a nakonec <WHAT THE HELL IS THAT?> Po krátké honičce se vraťte do středu náměstí a získaný klobouk dejte očuchat Einsteinovi. Zavede vás za Arthurem. Zazvoňte na zvonek a promluvte si s ním. Dozvíte se, že má Od Kida nařízeno zůstat doma. Běžte k holičství, narazíte znovu na Kida. Po další honičce skončíte na střeše altánku. Na Kida použijte záznamník a klikněte na Einsteina. Vraťte se za Arthurem, znovu zazvoňte na zvonek a přehrajte mu záznam. Až sejde dolů, předejte mu předvolání. Od soudu běžte do parčíku a za Ednou a vyberte následující odpovědi: <WHAT´S THE SCOOP?>, <YOU MAKE SOUP DELIVERIES?>, <WHAT´S THE STAY SOBER SOCIERY?>, <I CAN DELIVER SOUP!>, <I KNOW CHARITY THAT NEEDS A SOUP DELIVERY> a nakonec <THE ORPHANAGE>.

Nyní běžte do Soup Kitchen. Objeví se mafián se sudy. Je éra prohibice, takže je jasné, že polévka v sudech nebude. Běžte k zadním dveřím a zkuste je otevřít. Poproste Emmetta o pomoc (I CAN´T GET TO THE KITCHEN) Až zvolá ´Heuréka´, běžte za Cue Ballem (u pultu) a dejte si polévku (COULD I HAVE SOME SOUP?). Chutná příšerně. Jako přísadu mu poraďte papriku (nebo cokoliv jiného, nezáleží na tom) a zaklepejte na potrubí. Do kuchyně vstoupí Edna a odnese si další sud (s alkoholem). Utíkejte za ní do parčíku a použijte následující odpovědi: <I KNOW WHERE THE STAY SOBER SOCIETY CAN MEET!>, <AT THE BROWN RESIDENCE>, <I KNOW A CHARITY THAT NEEDS A SOUP DELIVERY>, <THE STAY SOBER SOCIETY>. Tím zajistíte dopravu alkoholu přímo do domu Brownů. Po krátkém rozhovoru (na odpovědích opět nezáleží) se objevíte společně s Emmettem v jeho laboratoři.

Nyní nastává nejtěžší část hry. V laboratoři jsou celkem čtyři přístroje, které budete muset pro výrobu paliva náhodně používat. Jedná se o ruční generátor elektřiny (ELECTRICAL CRANK), tlakovač (RELEASE GASEOUS PRESSURE), malou výheň (STOKE FIRE) a akvárko s baktériemi (SPRINCLE BACTERIA FOOD).

Emmett vám bude během hádky se svým otcem radit pomocí klíčových slov, podle jejichž významu budete muset ovládat jednotlivá zařízení. Zde je seznam většiny z nich:

Electrical Crank:
LIGHTNING
SPINS
SHOCK
SPARK
TURN
GENERATE
GENERATED
CRANK
ROTATIONS
Pressure:
PRESSURING
RELEASE
VENT
RELEASE VENT
PRESSURE
BLADDERS
BAGS OF GAS
Bacteria Food:
EATING
FEED
MICROORGANISM
BACTERIA
FOOD
SHAKE
FED
SCATTER
Stoke Fire:
BELLOWING
BURNING
FLAME
HOT
FIRE
HOTTER
HOT AIR

Až Emmett dokončí výrobu paliva, zeptá se, kdy se mu ozvou z patentového úřadu. Na odpovědi nezáleží. S vrtačkou se Márty přesune k vězení, ale už je pozdě, protože Doktora odvážejí na bezpečnější místo. Použijte raketový pohon na kolo, čímž doženete auto. Na autě se přesuňte doprava a ze střechy utrhněte anténu. Z bedny na nářadí vezměte klíč a přesuňte se doleva. Klíčem sundejte kolo, získáte disk. Přeručkujte k okénku a podívejte se na řidiče. Je to Kid. Na palubní desce jsou klíče. Zkuste na ně použít anténu. Dokud se bude Kid věnovat jízdě, nezískáte je. Poproste tedy Doktora, ať upoutá Kidovu pozornost (I NEED A DISTRACTION!) a anténou klíče rychle seberte. Odemkněte zámek u dveří. Až po vás Kid začne střílet. Hoďte ve správnou chvíli po pistoli diskem, seberte ji a ustřelte konec řetězu. Poté mu řekněte, ať přidá plyn (HIT THE THROTTLE!). Po závěrečné animaci první epizoda končí.

Související hry Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition
Back to the Future: The Game - OUTATIME
Back to the Future: The Game - Double Visions
Back to the Future: The Game - Citizen Brown
Back to the Future: The Game - Get Tannen!
Back to the Future 3
Back to the Future 2
Back to the Future 1



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
160 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |