HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 51038 uživatelů

Návody > Hard Reset


Zobrazení:6974
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Hra Hard Reset by se dala zjednodušeně nazvat takovým novodobým Painkillerem umístěným do daleké budoucnosti, kde namísto obskurních monster pobíjíte velké množství robotů rozličných druhů. Máte k dispozici dvě zbraně – útočnou pušku a plazmovou pušku. Na tyto zbraně však lze dělat nástavby na vylepšovacích terminálech, které budete cestou potkávat. Vylepšení si důkladně prostudujte, protože nástavby mohou velice zefektivnit váš boj proti nepřátelům. Vylepšení budete v průběhu hry získávat za určité úkony a také za sbírání oranžových bedniček, které se často nacházejí ve skrýších nebo poschovávané na odlehlých místech. Když jich zkrátka seberete určité množství, získáte vylepšení, které můžete následně použít u vylepšovací stanice k vylepšení zbraní. U útočné pušky se určitě vyplatí namontovat granátomet. U pulzní pušky je neocenitelný Rail Gun a také Kanón, který vám umožní vytvářet elektrické výboje, což se hodí proti velkým skupinám slabších nepřátel. Pozornost věnujte i vylepšení výbavy. Rozhodně se vyplatí namontovat si zvýšení maximální hodnoty zdraví nebo možnost přepnutí se do bullet timu při umírání, což vám může mnohdy zachránit život. Každopádně všechno vylepšit nepůjde napoprvé, takže velice pečlivě si rozvažujte co vylepšíte a co ne. Každá zbraň – resp. nástavba – má také sekundární palebný mód. Někdy se jedná jen o možnost přiblížení, většinou se ale jedná o samostatnou možnost střelby v jiném módu. Pokud po dohrání hry si chcete hru zopakovat s již získaným vybavením, odstartuje ne novou hru, ale tzv. Ex mód. Ještě bych rád něco podotkl k obtížnosti, která je nastavená poněkud výše. Pokud jste hráči začátečníci nezkoušejte jinou než první obtížnost, jinak byste mohli být v pozdějších fázích hry nepříjemně frustrováni. Sám jsem poprvé hrál na druhou obtížnost a měl jsem místy co dělat. Hra navíc disponuje pouze automatickým ukládáním, což je v dnešním době u her (bohužel) standard a to obtížnost pochopitelně ještě zvyšuje. Pro postup hrou jsou nejdůležitější 2 základní věci: 1. být neustále v pohybu, 2. neustále střílet. Pokud zůstanete stát na místě, tak vás nepřátelé během několika okamžiků ubijí.


Kapitola 1 – První kontakt

Začátek
Jděte po ulici vpřed, postřílejte roboty a pokračujte pod most až do ohybu ulice. Zde přeskákejte přes překážky vlevo a pokračujte do místa, kde začíná tunel. Rozstřelte barel, čímž zničíte zeď a najdete 1. SKRÝŠ. Pokračujte vpravo tunelem až dojdete ke schodišti po levé straně, po kterém vyjděte nahoru a jděte dál dlouhou úzkou ulicí. Po levé straně je energetická mříž, kterou musíte nyní vypnout. Rozstřelte barel vpravo u zdi a získáte přístup vpravo do garáží. Rozstřelte další sud a získáte přístup přímo do garáže, kde je ovládací panel zdroje elektřiny. Klikněte na panel a jděte k energetické bráně. Kliknutím na ovládací panel mříž vypnete. Ještě můžete vpravo na konci ulice rozstřelit vozidlo a získat tak přístup do místa, kde je 2. SKRÝŠ. Můžete ostatně rozstřílet vrat všech garáží tím, že střelíte na jejich červený panel v horní části a nasbírat tak nějaké užitečné předměty. Projděte přes most, kde byla dříve energetická brána.

Den poté
Na druhé straně opět rozstřílejte vrata a barely uvnitř garáží. V poslední garáži vpravo je 3. SKRÝŠ. Jděte vlevo a po pravé straně uvidíte schodiště vedoucí nahoru. Vyjděte po schodech do mezipatra a za kontejnery najdete 4. SKRÝŠ. Nahoře nad schody je opět energetická zábrana, které se nyní musíte zbavit. Sejděte po schodech zpět dolů, jděte vpravo a dorazíte k dalšímu schodišti. Vyjděte po něm nahoru k energetické mříži a rozstřelte napájení, které visí na stěně vlevo nahoře. Projděte zpřístupněnou bránou a vlevo máte terminál na vylepšení zbraní. Můžete použít jedno vylepšení. Vyberte si zda vylepšíte útočnou nebo plazmovou pušku nebo výbavu. Vylepšení provedete kliknutím na vylepšení a poté klikněte na zelenou fajfku vlevo. Za vašimi zády je další energetická zábrana, kterou otevřte pomocí ovládacího panelu a projděte až k hořícím potrubím. Klikněte na ventil vpravo, abyste plameny uhasili.

Přepětí
Pokračujte na náměstí, kde budete napadeni velkou hordou malých robotů a poté několika velkými roboty. Před těmi velkými musíte neustále uhýbat do stran, protože se na vás budou snažit prudce nabíhat a tak vás těžce poškozovat. V okolních garážích najdete lékárničku; další je poblíž místa, kterým jste přišli. Po zlikvidování všech nepřátel jděte k energetické mříži, odblokujte ji a pokračujte do tunelu.

Bod zlomu
V tunelu při podržení klávesy pro sprint proběhněte mezi hořícími potrubími. Dojděte na konec chodníku, seskočte vlevo na lávku a pokračujte přes trosky na konci lávky.


Kapitola 2 – Sektor 6

Začátek
Jděte vlevo okolo zábran a dostaňte se ke schodišti, po kterém vyjděte nahoru. Obejděte ochoz a vystřílejte všechny roboty. Pozor na potrubí, které můžete střelbou poškodit a přivodit si tak zranění. Vlevo pomocí panelu otevřte vrata a uvnitř v místnosti dalším panelem otevřte mříž venku.

Před branou
Projděte do uličky v jejímž ohybu rozstřelte vrata garáže a najdete 1. SKRÝŠ. Pokračujte směrem vlevo a vystoupejte po schodech nahoru k energetické mříži. Zde vyskočte vlevo na římsu, po které přeskákejte až na balkón, kde je 2. SKRÝŠ. Poté se vraťte k energetické bariéře a panelem vlevo ji deaktivujte.

Akce a reakce
Vyčistěte uličku od robotů a poté vlevo na konci přeskočte přes plot přeskakováním přes překážky. Dostaňte se na náměstí, kde zajděte do zákoutí vpravo a vlevo rozstřelte paletu – najdete 3. SKRÝŠ. Na náměstí sejděte po schodech dolů a vstupte do průchodu vlevo. Zde se cesta rozděluje. Když půjdete vpravo, najdete na konci slepé uličky 4. SKRÝŠ. Vraťte se zpět na rozcestí a pokračujte v cestě rovně. Na konci použijte ovládací panel vlevo a tím umístíte sledovací zařízení.

Digitall
Vraťte se zpět na náměstí, vyjděte po schodech nahoru a dejte se vpravo, kde vlevo použijte panel pro otevření vrat.

Na plný plyn
Jděte až do hlavní haly hangáru, kde vyjděte po úzkém železném schodišti nahoru. Když půjdete po porušeném schodišti ještě výš, najdete 5. SKRÝŠ. Nyní jděte v hale vpravo po dalším schodišti nahoru, kde najdete ovládací panel. Jeho aktivací vám sjede na druhé straně sálu výtahová plošina. Musíte na ni rychle stihnout doběhnout a objevíte tak 6. SKRÝŠ. Nyní se nahoře na výtahové plošině otočte vlevo a vyskočte na motor výtahu. Poté opatrně vyskočte na ovládání výtahu a z něj na železnou konstrukci. Přeskočte na další plošinu vlevo a z ní skočte vlevo, kde visí svítící předmět – je to 7. SKRÝŠ. Opatrně seskákejte dolů a na konci sálu zajděte do chodby, na jejímž konci použijte ovládací panel.

Továrna
Vraťte se z kontrolní místnosti zpět do sálu, kde prorazí stěnu velký robot, kterého zlikvidujte a poté pokračujte skrz probouranou stěnu, kde je most do vedlejší budovy. Dejte se vlevo a pomocí panelu otevřte dveře.

Mimo provoz
Přejděte po lávce do sousední budovy a octnete se v hale se schodištěm. Můžete po schodech sestoupat až dolů a najít nějaké užitečné předměty. Následně vyjděte po schodech až nahoru co to jde a v tomto patře za barely najdete 8. SKRÝŠ. Sestupte po stejném schodišti o patro níž a projděte dveřmi. Přejděte po lávce, přeskákejte přes bedny na konci a projděte na konec chodby, kde si pomocí ovládacího pultu vlevo přivolejte výtah. Nastupte do výtahu a vpravo stiskněte ovládání. Dole použijte ovládací panel.

Pod povrchem
Použitím ovládacího panelu jste si otevřeli mříž, takže projděte do chodby, kterou už jste jednou prošli. Jděte rovně a přes lávku do budovy se schodištěm. Stisknutím tlačítka vlevo si přivolejte výtah a vyjeďte výtahem až nahoru, kde pobijte všechny roboty.

Skřípění oceli
Sejděte po schodech o půl podlaží dolů a otevřte vrata, kterými vstoupíte do hangáru, kde právě startuje loď. Tady vás čeká opravdu tuhý boj s roboty. Spousta jich na vás střílí z lávek nahoře. Po stranách máte lékárničky, tak si při boji doplňujte zdraví. Poté na konci místnosti si panelem přivolejte výtah a vyjeďte jím nahoru. Přejděte po lávkách na druhou stranu a dveřmi vstupte do sousední místnosti, kde pro dokončení kapitoly použijte ovládací panel.


Kapitola 3 – Štvanice

Začátek
Hned v místnosti, kde začínáte, je v prosklené výtahové kabině 1. SKRÝŠ. Jděte ke dveřím a počkejte až roboti za nimi vybuchnou. Panelem si otevřte dveře a vyjděte ven. Vystoupejte po krátkém schodišti na malé náměstí s holografickou koulí. Na druhém konci vyskočte na kontejner a poté skočte vlevo přes plot, kde za dalším kontejnerem najdete 2. SKRÝŠ. Přes kontejner opět přeskočte přes plot a dejte se k místu, kterým jste vstoupili na náměstí. Vlevo od něj přeskákejte přes překážky, abyste se dostali za plot a tak na další náměstí. Zde pobijte roboty a jděte k místu, kde je díra v zemi.

Stoky
Seskočte dolů do podzemí a jděte tunelem. Vpravo je průchod, avšak elektřina vám brání v dalším postupu. Jděte tudíž tunelem až na konec, kde aktivujte ovládání elektřiny. Vraťte se zpět k místu, kde předtím sršela elektřina a dejte se vlevo, kde zlikvidujte velkého robota.

Podzemí
Projděte na konec tunelu a po troskách vyjděte nahoru ven na povrch. Dejte se po náměstí směrem vlevo a v ohybu náměstí si všimněte plotu vpravo, za kterým cosi svítí. Přes bednu vpravo si vyskočte na lešení a přes další bednu až na vrchol lešení. Vlevo přeskočte na balkón. Jděte na konec balkónu vlevo a skočte na zábradlí. Opatrně po zábradlí přejděte za roh a dostanete se za výše zmíněný plot a najdete 3. SKRÝŠ. Přes kontejner přeskočte přes plot zpět na náměstí a pokračujte až do ohybu, kde jsou vlevo schody. Zde si všimněte dvou mříží, za kterými jsou schody vedoucí dolů do podzemí (to jsou 2 skrýše) a které si za chvíli odblokujete. Zatím tedy pokračujte vlevo po schodech nahoru. Projděte po terasách až na konec, kde aktivujte ovládací panel.

Ulice
Nejprve zajděte do výklenku vlevo a stiskněte panel, kterým si zpřístupníte další dvě skrýše, které – jak jsem výše psal – se nacházejí v podzemí. Jděte po terase kousek zpět a vpravo, kde je porušená cesta, přeskočte vlevo na římsu, po které se dostanete na balkón, kde je 4. SKRÝŠ. Vraťte se zpět na porušenou silnici a ze stejného místa přeskočte na římsu vpravo. Dojdete na malý balkón, kde svítí malá bednička. To však skrýš není. Musíte skočit vpravo na další římsu a vlevo v koutě najdete 5. SKRÝŠ. Nyní jděte do ohybu cesty, kde jsou schody na terasy. Zde máte odblokované dvě mříže. Sejděte vlevo po schodech dolů, kde je 6. SKRÝŠ a následně po schodech vpravo, kde si pomocí koncentrované energie plazmové zbraně probourejte zadní stěnu, za kterou je 7. SKRÝŠ. Vraťte se na začátek náměstí, kde vpravo deaktivujte pomocí panelu laserovou bránu. Než opustíte oblast, tak na konci náměstí vlevo rozstřelte garážová vrata. Za nimi zničte zeď a najdete 8. SKRÝŠ. Ke zničení zdi však potřebujete použít granátomet nebo koncentrovaný výboj z vaší plazmové zbraně (pokud jste si ovšem alespoň jedno z těchto vylepšení opatřili) použitím sekundárního palebného módu zbraně.

Za štítem
Projděte odblokovanou branou a vyjdete na dalším náměstí. Vystoupejte po schodech nahoru a vlevo je velká energetická zábrana. Ta má však samostatný zdroj napájení, takže tudy neprojdete. Dejte se do uličky vpravo a po levé straně stiskněte ovládací panel k přivolání výtahové plošiny. Nastupte na plošinu a ta s vámi vyjede nahoru. Než budete pokračovat do garáží, otočte se čelem vzad a podívejte se na protější budovu – uvidíte skrýš. Musíte vpravo od výtahové plošinu přeskákat po úzké římse na levé straně budovy a dostat se po římsách až do onoho místa, kde je 9. SKRÝŠ. Seskočte dolů, opět si přivolejte výtah a vyjeďte jím nahoru.

Parkoviště
Probojujte se na konec parkoviště, kde panelem vypněte laserovou mříž a po lešení seskákejte dolů. Dejte se vlevo a vyjdete na dalším náměstí.

St. Rumble Square
Zde to důkladně vyčistěte od nepřátel a poté vlevo přeskákejte přes překážky za plot – dostanete se do tajné lokace. Vpravo přeskočte přes další plot a před vámi je 10. SKRÝŠ. Vraťte se zpět na náměstí a jděte na opačnou stranu, kde jsou kontejnery. Jeden z nich vpravo je na odpadky. Vyskákejte na jeho vrchol a poté s rozběhem přeskočte na další kontejner, kde se nachází 11. SKRÝŠ.

Rakety
Zlikvidujte 2 velké raketometné roboty, vyjděte vlevo po schodech nahoru a vstupte do budovy.


Kapitola 4 – Bazar

Začátek
Nejprve zničte dva velké roboty a následně si otevřte ovládacím panelem schodiště vedoucí do podzemí. Pod schody se cesta rozdvojuje. Pravá cesta je slepá, avšak přesto tudy jděte a všimněte si vedle vstupu do místnosti po pravé straně prasklé zdi. Probourejte zeď sekundárním módem vaší plazmové zbraně nebo granátometem a najdete 1. SKRÝŠ. Můžete ještě prohledat konec slepé chodby a poté se vraťte zpět na rozcestí, jděte rovně a brzy dorazíte na další rozcestí. Dejte se vlevo a rozstřelte předmět za děravou mříží, čímž vystřelíte tajný předmět, který je za mříží a objevíte 2. SKRÝŠ. Vraťte se na rozcestí, dojděte ke dveřím po levé straně a projděte jimi. V místnosti vlevo otočte ventilem, abyste uhasili hořící potrubí. Poté tudy projděte ven na čerstvý vzduch.

Na vzduchu
Vpravo přes bedny přeskákejte přes kontejner a na prostranství zlikvidujte všechny roboty. Nakonec vás napadnou roboti zhora z mostu střílející rakety. Ti jsou nejnebezpečnější. Až se jich zbavíte, aktivujte na konci ovládání zdvižky. Vpravo si vyskočte na kontejnery a přejděte po nich do místa, kde je 3. SKRÝŠ. Vraťte se zpět a za kontejnerem vpravo je 4. SKRÝŠ. Dejte se poté vlevo k energetické bariéře.

Bazar
Rozstřelte sud vlevo a proskočte vzniklou dírou ve zdi. Dostanete se do podlouhlého sálu, na jehož druhém konci je uprostřed raketometné zařízení. Musíte jednak zničit poblikávající energetické články nahoře na konstrukci a stejně tak další tři články nad východy ze šachet po stranách místnosti, ze kterých lezou roboti. Nejlépe použijte na ničení těchto článků granátomet, pokud tedy toto vylepšení útočné pušky máte k dispozici. Po zničení všech článků pobijte zbytek robotů a poté vpravo na konci střelte dírou do výbušného barelu za zdí, načež zeď vybuchne. Vlevo aktivujte panel, vyjděte zpět do sálu a hned vpravo vyskákejte po troskách na železnou lávku nahoře. Obejděte po lávce celou místnost a místa, kde jsou v lávce díry, přeskočte. Skočte na konci na trosky lávky odkud se dá vstoupit vpravo na bazar. Ještě tam však nevstupujte a skočte vlevo od chodby na další lávku, kterou když zleva po trubkách obejdete, najdete 5. SKRÝŠ.

Kasárna
Vstupte tedy výše zmíněným místem na bazar, kde obejděte kiosky zleva a poté jděte stále vpřed. Je zde několik slepých odboček mezi kiosky, kde můžete nalézt užitečné předměty, mj. také jedno zbraňové vylepšení. Na konci se dejte vpravo k energetické bariéře. Jděte od bariéry vpravo a vyskákejte na střechy kiosků. Můžete jít po střechách kiosků vlevo a nasbírat další předměty, každopádně poslední předmět vpravo na střeše na konci je 6. SKRÝŠ. Seskočte dolů, vlevo od laserů aktivujte zdvižku a projděte do další části bazaru.

Schodiště
Rozstřelte barel vpravo u zdi a ve zdi se udělá díra, za kterou je 7. SKRÝŠ. Vyjděte po schodech nahoru a dejte se vpravo. Vyjděte po dalším schodišti a pokračujte vlevo. Vpravo si všimněte malé místnosti, do které ja zakázán vstup se zbraněmi. Sem se ještě vrátíme. Sejděte dolů do sálu, vyčistěte ho od nepřátel a deaktivujte panelem laserovou mříž. Tím jste si zároveň deaktivovali mříž vpravo za rohem, kudy vede cesta dál. Než se však vydáte dál jděte ještě do nejvzdálenějšího kouta místnosti, kde střelbou zničte zařízení, od kterého vede drát. Je to napájení energetické zábrany nahoře v prvním patře, o kterém jsem se výše zmiňoval. Nyní tam můžete jít a objevíte tak 8. SKRÝŠ.

Náměstí
Na náměstí zajděte do výklenku vpravo a najdete 9. SKRÝŠ. Poté vstupte do dveří vlevo na konci. Pokračujte vpravo, kde vyjdete na prostranství se zdvižkou. Rozstřelte dveře kontejneru vzadu u plotu, vstupte dovnitř do kontejneru a najdete 10. SKRÝŠ. Nyní aktivujte zdvižku, aby vidlice s bednami klesla dolů. Vpravo od zdvižky přes menší bedny přeskákejte na vrchol větší bedny a poté přes zdvižku a přes další hromady přeskočte přes plot.

Hangár
Vstupte do zeleně osvětlených dveří a pobijte všechny nepřátele. Vyjděte po schodech nahoru, dejte se vlevo a vpravo stiskněte ovládací panel. Sestupte dolů a pokračujte do další části hangáru.

Roura
Projděte na konec a vpravo od vás je energetická zábrana. Jděte na konec sálu a zničte všechny napájení energetické zábrany. Poté přejděte přes lávku, kde je vlevo další zábrana. Dejte se vpravo, vystoupejte po schodech nahoru a hned nad schody zahněte vpravo, kde je vzadu 11. SKRÝŠ. Vlevo zničte napájení brány a projděte chodbou, kde narazíte na další zábranu. Trochu odstupte a střelte vpravo za železnou mříž, abyste zničili další napájení. Sejděte vlevo po schodech dolů a poté vstupte vlevo do kontrolní místnosti.

Jen tak tak
Stiskněte ovládací panel, abyste si otevřeli energetickou bránu venku. Vraťte se stejnou cestou zpět k mostu a pokračujte rovně. Jedinou možnou cestou se dostaňte do dalšího sálu, kde jděte vpravo a vzadu v koutě najdete 12. SKRÝŠ. Sestupte dolů do místnosti, kde se budete muset utkat s velkým robotem. Nejlépe se držte nahoře (zde zlikvidujte i malé roboty) a vytrvale do něj palte granátometem. Poté dole projděte dveřmi a máte kapitolu za sebou.


Kapitola 5 – Atlas

Začátek
Vlevo přeskočte přes kontejner a pak se dejte vpravo. Dojdete k energetické bráně po levé straně. Střelte vpravo za mříže, kde je napájení brány, a poté sejděte vlevo po schodech dolů. Pod schody se dejte vlevo a aktivujte zdvižku, abyste si uvolnili cestu dál. Projděte do další oblasti.

Šrot
Dejte se hned vlevo a rozstřelte barel v rohu, čímž si zpřístupníte 1. SKRÝŠ. Na konci prostranství vlevo vypněte laserovou bariéru a vyjděte po schodech nahoru. Výklenek vlevo opět chrání energetická zábrana. Z odstupu střelte do sudu vzadu a otevře se vám 2. SKRÝŠ. Vyjděte ven z výklenku a dejte se vlevo.

Město
Na konci sestupte vpravo po schodech dolů a vyčistěte prostranství od nepřátel. Prozkoumejte stěnu vpravo od vás, kde je na jednom místě prasklá. Probourejte zeď a vlevo za hromadou beden je 3. SKRÝŠ. Abyste se do skrýše dostali, musíte vpravo u stěny vyskočit na trubku, z ní na hromadu beden a z vrcholu shodit malou bedýnku. Tu si přistavit k hradbě z beden a poté přes ni přeskočit do skrýše. Zpět se dostanete tak, že si opět přistavíte z druhé strany jinou malou bedýnku a přeskočíte přes hradbu. Manipulace s bedýnkami může být trochu komplikovaná. Musíte do nich narážet s rozběhem a zkuste si pomáhat střelbou z plazmové zbraně. Až skrýš vyberete vyjděte opět ven a dejte se vpravo až k železnému schodišti vedoucímu nahoru na lávky. Zde si můžete udělat několik odboček k místům, kde se nachází nějaké užitečné předměty. Na konci lávek vpravo poté stiskněte ovládací panel. Odstupte, jelikož způsobíte explozi zařízení.

Přepětí
Seskočte dolů a zničte dva velké roboty. Dejte se vpravo do výklenku. Vpravo můžete rozstřelit barel a získat tak přístup do neoficiální skrýše. Dejte se vlevo, střelte do hořícího potrubí a na konci rozstřílejte napájení. Vraťte se zpět na prostranství, projděte odblokovanou laserovou bránou, vyjděte po schodech nahoru a dejte se vpravo. Přejděte přes další prostranství, vpravo vyjděte po schodech nahoru a na konci po pravé straně odblokujte další laserovou bránu.

Odstředivka
Projděte na lávky, zlikvidujte nepřátele a sestupte dolů do sálu. Vpravo na konci za kontejnerem je 4. SKRÝŠ. Projděte jednou ze dvou bran po levé straně, která je odblokovaná, a vyjděte po schodech nahoru. Dejte se vpravo přes prostranství a na konci vpravo pomocí panelu odblokujte energetickou bránu.

Palba ze všech zbraní
Po pravé straně je opět energetická zábrana. Jděte tudíž rovně, panelem po pravé straně otevřte velká vrata a projděte na prostranství vpravo, kde nejprve pobijte všechny nepřátele a poté panelem po pravé straně odblokujte energetickou bariéru na předcházejícím prostranství. Otevřte si panelem velká vrata, vraťte se na prostranství, kde schodiště chránila energetická zábrana, a sejděte po tomto schodišti dolů.

Přepis
Nyní se utkáte s nebezpečným bosem Atlasem. Musíte mu střílet do oranžových částí těla. Jedině tam je zranitelný. Před malými roboty utíkejte a moc se jimi nezabývejte, protože vám tam Atlas bude pouštět stále nové a nové. To znamená být neustále v pohybu a kroužit dokola kolem Atlase. Až později bude mít na těle víc oranžových míst, doporučuji použít granátomet, nejlépe vylepšený do maxima. Tím si můžete práci značně ulehčit. Po stranách máte spousty beden s municí a také lékárniček, tak si choďte zdraví pravidelně doplňovat. Až Atlase na chvíli ochromíte a on klesne na kolena, pobijte malé roboty, protože od teď už se noví objevovat nebudou. Kryjte se za některých z masívních sloupů a palte do Atlase nejlépe z útočné pušky. Teď už je jedno kam se mu strefíte. Uhýbejte před jeho smrtícími střelami a schovávejte se za sloup. Touto taktikou ho brzy udoláte a bude konec kapitoly. Mimochodem – nepřipomíná vám tento Atlas náhodou toho z Bioshocku, i když tento je o něco větší?


Kapitola 6 – Podzemí

Začátek
Jděte vpřed a vlevo vyjděte po schodech nahoru. Jděte chodbou vpravo a pozor na velkého robota, který běží proti vám. Uhněte do výklenku vlevo, robot proběhne kolem vás a rozbije mříž na začátku chodby. Můžete vlézt do místnosti vlevo, avšak je to smrtící past, protože dveře se za vámi zavřou a na vás se vyvalí obrovské množství malých robotů. Když vezmeme v úvahu malý prostor k manévrování, je to obtížné. Jediný způsob jak tuto situaci zvládnout je použít kanón (nástavbu plazmové pušky). Můžete též projít na konec chodby a sebrat další předměty. V každém případě se však vpravo podívejte do tunelu nad koleje metra a v dálce uvidíte oranžově svítící předmět, což je vlastně 1. SKRÝŠ. Přeskočte zábradlí a po uzoučké římse vlevo přejděte do skrýše. Odtud seskočte opět dolů na nástupiště, na jeho konci vyjděte po schodech nahoru a pokračujte vlevo do chodby, kde vám předtím proboural mříž robot. Přejděte po proskleném mostě a počkejte si než se před vámi otevřou dveře dál.

Vstupní hala
Vstupte do velké haly, vpravo vyjděte po schodech nahoru, kde si můžete splnit malou výzvu – sebrat předmět z výtahové plošiny. Vtip je v tom, že jakmile výtahovou plošinu zatížíte, ta s vámi okamžitě spadne. Musíte tudíž být velice rychlí. Přejděte po mostě na druhou stranu a vstupte do místnosti vpravo, kde na konci použijte panel. Tím jste si otevřeli nové dveře přesně v opačném rohu haly v prvním patře. Přejděte opět po mostě a vstupte vpravo do spojovacího tunelu.

Krátký tunel
Vyjděte po schodech nahoru a otevřte dveře vlevo. Dostanete se na venkovní železné lávky se schodišti. Zde si můžete udělat několik odboček, přičemž na konci každé slepé odbočky něco najdete. Dostaňte se až na nejvrchnější lávku vpravo, kde jsou dveře s ovládacím panelem. Panel se vám ovšem rozsvítí zeleně teprve až pobijete všechny nepřátele. Poté ho stiskněte a projděte dveřmi dál.

Dílna
Vstupte do velkého sálu a vyčistěte ho od nepřátel. Na dvou platformách jsou ovládací panely, ke kterým zamiřte.

Hangár
Stiskněte oba ovládací panely a zavěšená vlaková souprava sjede dolů. Ta by vám totiž bránila v přivolání servisní lávky v prvním patře, jak uvidíte za chvíli. Zamiřte na pravou stranu sálu, kde vyjděte po schodech nahoru. Zde je ovládací panel pro přivolání servisního mostu. Nejprve pobijte všechny nepřátele, teprve poté bude možné si lávku přivolat. Přejděte na druhou stranu a počkejte si až se lávka vrátí na původní místo. Přejděte znovu po ní a na druhé straně vpravo najdete 2. SKRÝŠ.

Strojovna
Vstupte do strojovny a po pravé straně postupně stiskněte tři panely pro vypnutí generátorů. Poté jděte do kouta vpravo, kde je špatně viditelný odpadkový koš. Vyskočte na něj, poté na bedny vpravo a z nich na vrchol třetího generátoru, kde se nachází 3. SKRÝŠ. Nyní jděte na začátek místnosti, kde u stěny vyskákejte na bedny a z nich na první generátor, kde je 4. SKRÝŠ. Seskočte dolů, zamiřte ke schodišti na konci místnosti a vyjděte po něm nahoru. Octnete se venku na střechách.

Dlouhá cesta domů
Seskočte vpravo dolů na povalený stožár a přejděte po něm na střechu nedaleké budovy. Probijte se na konec střechy, kde je díra vedoucí do nižšího podlaží.

Staveniště
Seskočte dírou dolů a dejte se vpravo. Vlevo od vás je vchod do postranní místnosti a hned o kousek dál vpravo od tohoto vchodu probourejte popraskanou stěnu a najdete 5. SKRÝŠ. Projděte na konec staveniště a po mostě vpravo přejděte na servisní lávku sousední budovy. Zde se dejte vpravo a použijte vlevo panel k otevření dveří, do kterých vstupte.

Zadní vrátka
Dostanete se do druhého podlaží haly, kde přejděte po mostě na druhou stranu a vstupte do místnosti. V první místnosti vlevo se dá vyskákat do ventilační šachty, která vás dovede do místa, kde je 6. SKRÝŠ. Projděte do další místnosti a dostaňte se ke schodišti, po kterém sestupte dolů.

Znovu v hale
Pod schodištěm se dejte vlevo a na konci u mříže najdete 7. SKRÝŠ. Nyní se dejte na opačnou stranu chodby, kde sestupte dolů po dalším schodišti a vlevo seskočte dolů do místnosti. Vlevo projděte dveřmi stisknutím ovládacího panelu a sestupte po dlouhém schodišti dolů. Dejte se do chodby vpravo a vyjdete v malé místnosti, kde aktivujte panel na stěně. Tím jste si otevřeli dveře na opačném konci chodby. Projděte tudíž kolem schodiště, po kterém jste předtím sestoupili a pokračujte rovně.

Ukončete nástup a výstup
Při přechodu přes trať si dávejte pozor, ať vás nějaký z rychle projíždějících vlaků nesrazí. Musíte si to vhodně načasovat a nejlépe pomocí sprintu přeběhnout do následující místnosti – do čekárny.

Nástupiště 01
Projděte hlavní čekárnou a vyjděte na nástupišti, na kterém jste tuto kapitolu začínali. Díky tomu, že jste odpojili proud, tak jste dočasně zastavili vlakovou dopravu. Projděte na konec nástupiště, vpravo seskočte do kolejiště a jděte po kolejích stále vpřed.


Kapitola 7 – Nemocnice

Začátek
Projděte ke schodišti a sestoupejte po něm dolů, kde je 1. SKRÝŠ. Poté vystoupejte po schodišti úplně nahoru co to jde a najdete 2. SKRÝŠ. Vraťte se o půl poschodí dolů a vstupte do chodby. Projděte do místnosti, kde seskočte dolů, na druhé straně vyjděte po schodech nahoru a opět sejděte do druhé části místnosti. Vstupte do dveří vpravo a po dalším schodišti sestupte dolů.

Silnice
Vyjdete v silničním tunelu. Zlikvidujte roboty a dejte se tunelem vlevo, kde na konci aktivujte zdvižku. Vyskákejte po bednách nahoru a seskočte do další části tunelu. Na konci aktivujte panel pro otevření vrat.

Nemocnice
Jděte na konec haly, kde otevřte dveře vpravo. Vyjděte po schodech nahoru a projděte do kontrolní místnosti, kde aktivujte ovládací panel. Sejděte zpět po schodech dolů.

Záře reflektorů
Dole zlikvidujte roboty a jděte k místu, kde prosvítá světlo. Je zde schodiště vedoucí do prvního patra. Vyjděte nahoru, přejděte na druhou stranu, kde vstupte dveřmi ke schodišti a vyjděte po tomto schodišti nahoru.

První patro
Dostanete se do dlouhé chodby, kde prohledejte místnosti po stranách. Zajděte do druhé místnosti vlevo, kde použijte terminál. Zajděte do místnosti od chodby vpravo, kde použijte druhý terminál. Ve zdi se udělá díra a touto dírou k vám začnou pronikat noví nepřátelé. Po jejich likvidaci projděte do nové chodby. Vstupte do druhých dveří vpravo a v místnosti najdete 3. SKRÝŠ. Vraťte se zpět a vstupte do prvních dveří vpravo.

Autonomie
Na druhé straně místnosti vyjděte ven z budovy. Vystoupejte po troskách nahoru a dávejte pozor, ať vás nezraní sjíždějící vozík. Vstupte do místnosti vpravo a vpravo proskočte oknem ven na lávku. Přeskakujte po lávce směrem vpravo a vpravo vstupte do budovy. Sejděte po schodech až dolů a najdete 4. SKRÝŠ. Vyjděte po schodech nahoru a vstupte do zeleně svítících dveří. Přímo proti dveřím je popraskaná zeď, kterou rozbijte a odhalíte tak přístup k tajnému schodišti. Sejděte po schodech dolů, kde se nachází 5. SKRÝŠ. Vraťte se nahoru a vpravo vstupte do chodby. V postranních místnostech jsou opět terminály, které aktivujte. V levé místnosti se vám pak probourá stěna a vy tudy budete moci pokračovat dál. Než odejdete můžete ještě v pravé místnosti rozstřelit palivovou nádrž na stěně, čímž probouráte zeď a najdete 6. SKRÝŠ. Projděte nově vzniklým průchodem v levé místnosti a vyskočte vpravo ven na vnější lávku. Projděte na její konec a vlevo oknem skočte zpět do budovy. Vpravo nastupte do výtahu a nechte se vyvézt nahoru.

Ruiny
Vystupte z výtahu a octnete v troskách na vrcholu budovy. Postřílejte okolní roboty a projděte dveřmi vpravo. Hned za dveřmi vpravo u zdi přeskočte po vyčnívajících trubkách na plošinu, kde je 7. SKRÝŠ. Vraťte se zpět na první plošinu a všimněte si potrubí vlevo vedoucího na další plošinu. Opatrně přejděte a dávejte pozor, abyste nespadli. Projděte na konec chodby a vpravo stiskněte panel na dveřích. Odstupte, protože jedno křídlo dveří odletí. Vejděte tudy do další chodby a odbočte do dveří vpravo, kde vpravo na konci najdete 8. SKRÝŠ. Vraťte se zpět do chodby, projděte na její konec a sestupte po schodech dolů. Postřílejte opět roboty a vejděte do dveří vpravo. Na plošině před vámi je 9. SKRÝŠ, ovšem na plošinu nedoskočíte. Předmět je zapotřebí vystřílet ven pomocí plazmové zbraně, aby spadl dolů a vy jste ho mohli sebrat. Sejděte dolů a projděte chodbou vpravo až vyjdete venku. Dejte se vlevo, projděte dveřmi, postřílejte další roboty a pokračujte do dveří vpravo, které vás dovedou k výtahu. Nastupte do výtahu a stiskněte tlačítko.

Limity
Vyjděte ven a pusťte se do robotů. Až je zničíte jděte k ovládacímu panelu, kterým si spustíte dolů schodiště, po kterém následně vyjděte nahoru.

Hard Reset
A čeká vás závěrečný boss. Neustále buďte v pohybu a sprintujte po prostranství, abyste uhýbali před smrtícím laserovým paprskem, kterým do vás obří pavouk pálí. Menší nepřátele ničte koncentrovanou palbou – nejlépe používejte granátomet nebo kanón (nástavba plazmové pušky). Boj je na několik kol. Vždy, když zničíte malé nepřátele, tak některé části obřího pavouka zoranžoví. Právě do těchto částí těla palte co to jde dokud pavouk nespadne dolů. A takto pokračujte pořád dokola dokud pavouk neupadne na prostranství a pak vás čeká už jen závěrečná animace.

Související hry Hard Reset Redux
Hard Reset: Exile
Hard Reset: Extended Edition



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
76 hlasov

100
60
20

80
40
0
49
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |