HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 8103 uživatelů

Návody > Prince of Persia and greedy caliph


Zobrazení:5746
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Celkem povedená ruská adventura vás přenese do časů pohádek Tisíce a jedné noci. V roli prince Alího, kterého proradný kalif hanebně uvěznil, budete postupně unikat z vězení a procházet jeho palácem. Nejedná se o akční hru, avšak akčních prvků si přece jen užijete. Své nepřátele nebudete zneškodňovat běžným způsobem, ale rafinovaným nastražováním pastí.


1) Vězení
V inventáři máte zkroucený drát, který použijte na řetěz, kterým jste připoutáni ke stěně. Ze země seberte kost, kterou použijte na dveře pro jejich otevření. Dávejte si pozor na strážce, který sem občas chodí pít z džbánku vína. Nesmí vás vidět, jinak hra končí a začínáte zase od začátku. Počkejte si až strážce zajde a seberte mezi prvními a druhými dveřmi petrolejovou lampu. O kousek dál vpravo od třetích dveří seberte ze země kyblík pomyjí. Petrolejovou lampu použijte na podlahu vpravo vedle jámy. Kyblík pomyjí použijte na džbánek vína, který stojí na stole. Vraťte se rychle do cely a čekejte co se bude dít. Strážný se napije pomyjí a poběží zvracet vpravo k jámě. Díky oleji však uklouzne a spadne dolů. Vypadnou mu však klíče, které jděte hned sebrat a použijte na prostřední dveře. Vyjdete o patro výš, kde pro dokončení úrovně použijte klíče na dveře hned vpravo od těch, kterými jste přišli.

2) Mučírna
Tady si dávejte pozor na popravčího, který vás nesmí chytit. Hned jak vylezete zde dveří, seberte vlevo teplou rukavici. Dále prohledejte železnou pannu a získáte láhev. Posuňte si myší obraz o patro výš a klikněte na podlahu, abyste po schodech vyšli nahoru. Na stěně mezi nástroji seberte páčidlo a použijte ho na sekeru zaseklou ve špalku. Přejděte vlevo do vedlejší místnosti a použijte láhev na hada, kterého následně seberte. Vpravo ze země u dveří seberte klín. Projděte dveřmi, abyste vyšli ve spodním patře a projděte dál dveřmi vlevo. Zde použijte hada na bič na stěně, abyste hada s bičem prohodili. Jděte zpět vpravo a klín použijte na mučící zařízení. Nyní si musíte počkat až zapracuje past s hadem. Poté popravčí nalíčí na zem past. Běžte a past seberte. Nyní se dostaňte zpět do prvního patra, kde je pohrabáč v ohni a vpravo od něj sud. Rukavici použijte na pohrabáč v ohništi a past umístěte do sudu. Až bude strážce chycen, seberte vlevo od něho ze země klíče a jděte v prvním patře úplně vlevo, kde použijte klíče na dveře, což je cesta ven.

3) Harém
Tak konečně jsme se dostali z nevlídného podzemí přímo do kalifova paláce. Hned v první místnosti s klecí a ptákem seberte uhlíky z vodní dýmky. Běžte podél schodiště vpravo do místnosti s brněním, kde z komody seberte přesýpací hodiny. Ze stojanu vpravo seberte dýku a použijte ji na brnění vlevo. Jděte dál vpravo, kde z hromady před klečícími derviši seberte zrníčka máku. Vyjděte po schodech do horního patra. Jděte do místnosti vlevo, kde uhlíky použijte na nádobu na zemi. Ze stolu ještě seberte vinný hrozen. Jděte od schodiště vpravo a použijte vinný hrozen na polštáře na zemi. Sejděte po schodech dolů a jděte do levé dolní místnosti, kde přesýpací hodiny použijte na pohár vína na stole. Zrníčka máku použijte na ptáka v kleci. Spícího ptáka seberte a vyměňte s pečení vlevo na stole. Počkejte si až kalif půjde dolů a vyznejte lásku nejprve manželce v levé místnosti a poté v pravé. Až se všechny pasti spustí úroveň končí.

4) Kouzla
Hned v první místnosti seberte ze stolu inkoust. Pokračujte pod schodiště, kde z kašny seberte náhrdelník. Jděte dál do pravé místnosti, kde seberte z komody svíčku. Pokračujte vpravo k dervišům a z hromady před nimi seberte čarodějný lektvar a prdící polštářek. Počkejte si až kalif odejde a vraťte se do místnosti s brněním. Použijte na brnění kouzelný lektvar. Jděte k fontáně a použijte na džbánek na její pravé straně inkoust. Vyjděte nahoru a dejte perské manželce v levé místnosti náhrdelník. Jděte do pravé místnosti a dejte prdící polštářek pod hromadu polštářů vpravo. Až tato past zapracuje vyznejte lásku africké manželce a máte splněno.

5) Létající koberec
Ze stolu vlevo seberte péro a z akvária dravou rybu. Přejděte k fontáně pod schodištěm a použijte na fontánu dravou rybu. Jděte do pravé místnosti a použijte péro na pergamen na komodě. Z věšáku na zbraně vpravo si seberte palcát. Pokračujte vpravo k dervišům a z hromady před nimi seberte nůžky. Vyjděte nahoru a v pravé místnosti použijte palcát na koberec na podlaze. Schovejte se vpravo za rohem, a až past sklapne a kalif odejde, vyznejte lásku africké manželce. Pokračujte do levé horní místnosti, kde použijte nůžky na mandolínu vpravo dole. Schovejte se vlevo za rohem a po sklapnutí pasti vyznejte lásku perské manželce.

6) Šachy
V této úrovni je to ztížené tím, že kalif neprochází v každém patře obě místnosti najednou, ale chodí na přeskáčku. Vlevo ze stolu seberte lepidlo a poté z vycpaného ptáka vpravo získejte ptačí peří. Přejděte k fontáně, kde peří použijte na pohár stojící na pravém okraji fontány. Jděte dál do místnosti vpravo a vlevo seberte olej na zbraně. Lepidlo použijte na šachy. Pokračujte vpravo k dervišům a z hromady seberte přeměňující třešně a létající koberec. Vraťte se do levé dolní místnosti a použijte olej na vodní dýmku. Nyní jděte do pravé horní místnosti a použijte létající koberec na pečenou rybu. Dále v levé horní místnosti použijte třešně na pohár. Nyní stačí jen počkat až zaúčinkují pasti v obou horních místnostech a pak jen vyznat lásku manželkám.

7) Exotické manželky
Nejsem si jistý, zda se tato možnost otvírá od této úrovně, ale je možné ze spodního patra do prvního patra šplhat po zdi. Kromě toho se v této úrovni už budeme pohybovat v třech patrech hradu. Odemkne se nové patro nahoře s dvěmi dalšími kalifovými manželkami. Z hromady u dervišů si seberte kouzelný prášek a šídlo. V pravé spodní místnosti seberte vlevo sekeru. Jděte do levé spodní místnosti a seberte z klece vpravo myš. Nyní jděte do prvního patra k perské manželce, kde použijte myš na zabalený dárek. Pokračujte doprava k africké manželce a použijte kouzelný prášek na lví kůži vpravo na stěně. Jděte do nejhořejšího patra do pravé místnosti, kde vyměňte sekeru za tu v inventáři. Pokračujte do levé horní místnosti k japonské manželce. Použijte šídlo na polštářek a ze stolku seberte med. Sejděte úplně dolů a na vějíř na fontáně med použijte. Pak už jen stačí počkat až pasti zaúčinkují v místnostech s manželkami a postupně všem manželkám vyznejte lásku.

8) Woodoo panenka
V levé dolní místnosti seberte vlevo lepidlo. Jděte k fontáně a z ní seberte amforu. Lepidlo použijte na golfový míček. Pokračujte úplně vpravo k dervišům a prohledáním hromady před nimi získáte chili papričku. Vyjděte do nejhořejšího patra a zastavte se na balkóně vpravo od skandinávské manželky. Vpravo od dveří vedoucích do pokoje s manželkou je odsuvný panel. Použijte na něj amforu a nalijete do lahvičky s lektvarem nezranitelnosti obyčejnou vodu. Nyní jděte ke skandinávské manželce a seberte ze stolu žejdlík piva. Pokračujte vlevo do prostřední místnosti, kde vlevo seberte mokrý kapesník. Jděte dál vlevo k japonské manželce a na jídlo na stolku použijte chili papričku. Sejděte do prostředního patra. V levé místnosti použijte žejdlík piva na nádobu a v pravé místnosti mokrý kapesník na woodoo panenku. Pak už jen nechte pracovat pasti a nakonec polibte všechny manželky.

9) Nevychovaný kalif
Dávejte si pozor – v levé spodní místnosti je vlevo nahoře periskop, kterým kalif vidí do pokojů svých žen. Pokud bude tudíž u periskopu, někam se ukliďte stranou, jinak na vás zavolá stráže a končíte. V první místnosti (v té samé jak je periskop) seberte z stolku lepidlo, u fontány seberte mýdlo. V pravé dolní místnosti seberte vlevo vlnitou čepel a vpravo u děla dělovou kouli. Pokračujte k dervišům, kde si z hromady seberte oboustrannou izolepu. Vraťte se k fontáně a použijte na fontánu dělovou kouli. Vyjděte do prostředního patra a v pravé místnosti použijte čepel na houpací křeslo. Nyní je vhodné vyjít rovnou o patro výš ke skandinávské manželce a zde použijte oboustrannou izolepu na křeslo. Pokračujte vlevo k japonské manželce, kde použijte na origami lepidlo a zároveň vpravo z většího stolu seberte černou barvu. Sejděte o patro níž do levé prostřední místnosti, kde použijte na lahvičku na stole mýdlo. Ještě běžte dolů do levé místnosti začernit barvou periskop a pak už jen zbývá políbit všechny manželky.

10) Stráže
Tady už je to obtížnější, protože kalif rozmístil po paláci stráže. Kolem nich se můžete proplížit pomocí pravého tlačítka myši. Rozhodně kolem nich nechoďte normálním krokem, jinak vás zaregistrují a hra končí. V první místnosti seberte vlevo ze stolu francouzský klíč. Pokračujte kolem fontány do pravé místnosti, kde vlevo seberte buben a vpravo ze stěny palcát. Jděte dál vpravo k dervišům a z hromady seberte namletý pepř. Vraťte se k fontáně a použijte na rybářský prut palcát. Vyjděte po schodech o patro výš a v levé místnosti použijte francouzský klíč na klavír vpravo a v pravé místnosti použijte na bubny buben z inventáře. Vyjděte do nevyššího patra a v pravé místnosti použijte pepř na lesní roh. Pokračujte vlevo do středové místnosti a z akvária seberte živou rybu. Tu vyměňte za pečenou na tácu vlevo u japonské manželky.

11) Nové manželky
Hned v první místnosti seberte ze stolu lepidlo. Jděte do pravé místnosti, kde vlevo seberte pružinu a z malého stolečku vzadu střelný prach. Ještě zajděte k dervišům a získáte sádlo a elixír růstu. Vyjděte o patro výš a v pravé místnosti použijte na stůl střelný prach. Vyjděte do nejvyššího patra a na stoličku vpravo u stěny použijte sádlo. Přejděte vlevo do místnosti, kde jsou záhony a na konvici použijte elixír. Pokračujte do místnosti vlevo a zde použijte na figurínu pružinu. Sejděte o patro níž k ruské manželce, kde použijte na talíř na stolku se samovarem lepidlo.

12) Ohňostroj
Tato úroveň mi připadá ze všech nejobtížnější. Je třeba dávat si pozor na přecházejícího strážce, což může být docela problém. Nejprve si počkejte až půjde směrem vlevo a v pravé dolní místnosti seberte rachejtli. Rychle utíkejte ke schodům než se strážce vrátí a vyběhněte po nich nahoru do prostředního patra. V pravé místnosti použijte rachejtli na stůl. Jděte do levé místnosti a seberte paprikovou vodku. Nyní je zapotřebí získat inkoust, což je docela obtížné. Musíte z balkónu vlevo od ruské manželky seskočit v okamžiku, kdy strážce dole je pryč, sebrat v místnosti inkoust a po stěně stihnout vyšplhat zpět do prostředního patra. Až budete mít toto splněné vyjděte do nejhořejšího patra a v levé místnosti použijte paprikovou vodku na stůl. Přejděte do prostřední místnosti, kde vlevo u malířského stojanu seberte barvu a poté vpravo pod sochou past na myši. Inkoust použijte na podstavec sochy. Pokračujte do pravé místnosti, kde použijte barvu na žejdlík. Nakonec použijte past na myši na gramofon u ruské manželky.

13) Trezor
V první místnosti je trezor, kde však zatím nic nenaděláte. Pokračujte do pravé místnosti, kde seberte vlevo ze stolu dárek pro manželku. Dále zajděte vpravo k dervišům, kde si seberte ropuchu. Vystoupejte o patro výš a v levé místnosti seberte ze stolu gumové zaškrcovadlo. Vyjděte do nejvyššího patra a v levé místnosti seberte vlásenku. Ve stejné místnosti použijte gumové zaškrcovadlo na katanu. Pokračujte do pravé místnosti, kde seberte nahoře ze zástěny sovu a dárek dejte manželce. Sejděte opět o patro níž a v levé místnosti použijte vlásenku na stoličku a v pravé místnosti sovu na stůl (nebo na zástěnu). Nakonec sejděte dolů a použijte v levé místnosti žábu na trezor.

14) Přeměňující lektvar
Závěrečná úroveň je mnohem jednodušší než by se mohlo zdát. V nejhořejším patře je gong, na který kalif občas udeří a přivolá z postranních dveří strážce. V takovém případě je zapotřebí být nejlépe na schodišti nebo někde uprostřed paláce, aby vás nezahlédli. Vezír pomocí kouzelného přeměňujícího lektvaru bere na sebe vaši podobu a vchází v této podobě k manželce v prostředním patře vpravo. Pokud chcete nemusíte nic jiného řešit a jen udeřit sami na gong v okamžiku, kdy je vezír přeměněný a pravém pokoji v prostředním patře u manželky. Pokud si ovšem chcete splnit ostatní úkoly, tak postupujte následovně: V levé dolní místnosti seberte kaktus ze stolu. Přejděte k fontáně a kaktus použijte na kytici položenou na okraji. Pokračujte do místnosti vpravo a ze stolu vlevo seberte podkovu. Ještě si zajděte k dervišům a seberte rozdrcenou křídu. Nyní vyjděte do prostředního patra a v místnosti vlevo použijte podkovu na stůl. Manželku v pravé místnosti můžete rovnou políbit bez toho, že byste museli cokoliv řešit. Pokračujte do nejvyššího patra, kde v levé místnosti použijte křídu na deštník a seberte zde barvu. Poté pokračujte do pravé místnosti, kde použijte barvu na měřič síly. A teď už stačí jen udeřit na gong ve správnou chvíli, jak jsem výše popisoval, a spustí se závěrečná komixová scéna.




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
56 hlasov

100
60
20

80
40
0
48
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |