HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 49040 uživatelů

Návody > Frontier: Elite II


Zobrazení:11818

1) NEZÁVISLÝ OBCHODNÍK

Začínat jako nezávislý obchodník rozhodně doporučuji. Postupně si vydělávat na lodě s větším objemem. Sem tam vzít s sebou na cestu nějaký ten balíček a postupně si v poměrně lehkých půtkách zvyšovat bojeschopnost. Jak na to ? Celkem jednoduše, na hvězdné mapě okolí si vždy v údajích o systému přečtěte co je dobrý vývozní a dovozní artikl a podle toho je už možno zaručeně obchodovat. Jakmile dosáhnete objemnějších lodí, můžete si do nich natahat (upgradovat) spoustu nejrůznějšího vybavení, čímž však přijdete o místo na lodi a nutně musíte mít menší náklad a tím i zisky. V této části hry jako vybavení doporučuji : 1MW Beam Laser, Automatic Pilot - naprosto nutná a nepostradatelná součást vybavení. Přistával jsem bez něho celkem čtyřikrát a pokaždé asi tři čtvrtě hodiny. Dále Scanner, Atmospheric Shielding, Shield Generator (pro větší lodě, tzn. nad 120 tun, doporučuji dva a více), Autorefueller Device a Radar Mapper (je vždy dobré vědět, s kým máte tu čest). V údajích o systému si také můžete přečíst s čím je v dané oblasti zakázáno obchodovat. Pochopitelně se na každé stanici najdou nějací vypečení překupníci, kteří si od vás dotyčná narkotika, bojové zbraně, ruční zbraně, atd. milerádi koupí. Tomu ovšem někdy srdnatě čelí místní celní a policejní orgány. A o jejich chuti vám vše zapsat do vašeho, původně jako lilie bílého rejstříku, se netřeba rozepisovat. Pokud usoudíte, že máte už dost peněz, zkušeností a plné zuby obchodování, jste právě tak zralí ke vstupu do armády. Toto rozhodnutí je trochu ovlivněno rozdělením mocností galaxie do dvou znepřátelených skupin. Jestli si zvolíte armádu Federace nebo Impéria, to už si rozhodněte sami.

2) VSTUP DO ARMÁDY

Celá galaxie je rozdělena celkem na tři části. Jednak na soustavu patřící Federaci, jednak na část patřící Impériu a konečně na zbytek nezávislých světů. Svou armádu má pouze Federace a Impérium. Vstup do jejich armád je poměrně jednoduchou záležitostí. Je možno to provést na každé stanici, která se nachází na jejich území. Pokud budete mít pocit, že čas na splnění jednotlivých úkolů je prakticky nesmyslný, pak si musíte uvědomit, že čím je loď těžší, tím je také pomalejší. Druhá nutnost u rychlé lodi jsou vojenské motory (Military Drive). Po mnoha pokusech mohu doporučit jako základ loď třídy Viper Defence Craft s přídavnými vojenskými motory třetí třídy (Military Drive III), bohužel se do ní ale nevejde výkonnější laser než 1MW Beam Laser a jeden Shield Generator. Autopilot je pochopitelně stále stejně nutný. Moc místa v takto vybavené lodi asi nenajdete, ale zato dokáže na jeden skok hyperprostorem překonat vzdálenost 27.69 světelných let a to v rekordním čase. Nevýhodou lodi s vojenskými motory je vojenský benzín (Military Fuel), který potřebují k pohybu a který je jednak dražší a jednak v některých soustavách není k dostání, ale co je nejdůležitější, při jehož spalování vznikají radioaktivní látky, které se automaticky uskladňují v lodi. Musíte jej pak na stanicích odprodávat buď v normálním obchodu Stockmarket, nebo (v soustavách, ve kterých jsou radioaktivní látky postaveny mimo zákon) již zmiňovaným vypečeným obchodníkům. Se splněním mise roste pochopitelně bodové ohodnocení.

3) NEVOJENSKÉ ZAKÁZKY

Mimo armádu můžete také dostávat různé mise. Takové spíše soukromé zakázky, ze kterých jsou finančně nejzajímavější mise týkající se odstranění nežádoucích osob. Jejich plnění je v podstatě jednoduché. Jako základní (a také naprosto dostačující) informace dostanete údaje o systému, stanici, přesném čase a typu i ID lodi, ve které se bude nežádoucí osoba vyskytovat. Pokud se na zmíněné místo ve zmiňovanou dobu dostavíte a hledaná loď se skutečně objeví, máte dvě možnosti. Buď se zachováte jako bojechtivý zuřivý,ale hloupý amatér a spustíte palbu všemi palubními zbraněmi, čímž se zachováte jako bezostyšný vrah a do věci se začne míchat blízká kosmická stanice, nebo počkáte, až dotyčná loď skočí do hyperprostoru. Použitím detekce skokového prachu zvané Hyperspace Cloud Analyser zjistíte, kam skočila a přesný čas, kdy tam dorazí. Pak stačí provést skok, pokud možno co nejblíže původnímu hyper-mraku a přichystat si uvítací proslov (třeba nějakou řízenou střelu).

Závěrem bych chtěl poznamenat, že FRONTIER má mnoho dalších možností. Například těžba na planetách a asteroidech. Cílem je získat status Elite, v měřítku vašich zkušeností to není nic jednoduchého, ale za pár měsíců se vám to snad podaří. Je pouze na vás, aby hra neupadla do stereotipního létání mezi dvěma nevyrovnanými soustavami. Z toho vyplývá nejdůležitější heslo pro Elite II : ZMĚNA JE ŽIVOT.

Související hry Elite Dangerous: Odyssey
Elite Dangerous: Horizons
Elite: Dangerous
Elite: The New Kind
Frontier: First Encounters
Elite Plus
Elite



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
696 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |