HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 18221 uživatelů

Návody > Heroes of Might & Magic 3


Zobrazení:52120

Město bonus
Stronghold Při obraně města + 20 Útok 
Necropolis Všem spřáteleným jednotkám + 20% Necromancy 
Rampart Všem spřáteleným jednotkám + 2 Štěstí 
Castle Všem spřáteleným jednotkám + 2 Morálka 
Tower Odkryje mapu a při obraně města + 15 Sečtělost 
Inferno Každý týden je týden Impů 
Dungeon Při obraně města + 12 Síla kouzel 
Fortress Při obraně města + 10 Útok i Obrana 


Rezistentní jednotky

Jednotka Obrana Útok  Magická odolnost 
Stone Golem 10  7   50% 
Iron Golem 10   9  75% 
Gold Golem  12  11 85% 
Diamond Golem 12   13  95% 
Black Dragon  25  25  100% 
Gold Dragon  27  27 100% (1.-4.level) 

  
Kovylící jednotky

Jednotka  Obrana  Útok  Kouzla 
Scorpione  14 16   Paralýza (20% šance) 
Greater Basilisk 12 12   Zmrazení (20%) 
Might Gorgon  16  11  Smrtelný dech (10%) 
War Unicorn 14 15    Oslepení (20%) 
Thunderbird  11  13  Blesk (20 %) 


HRDINOVÉ
Asi se vám také stává, že jeden z hrdinů je oblíbenější než ti ostatní. Pochopitelně to bývá ten první, který má největší prostor na rozvinutí svých schopností. Proto je dobré při jeho výběru dbát na speciality, které mu jsou dány do vínku. Pokud vám bude každý den produkovat jeden gem, buďte si jisti, že vám to ve finální bitvě dvakrát nepomůže. Hlavní hrdina by tedy měl být obdařen spíše nějakou bojovou nebo magickou vlastností. Já preferuji Logistics (jakási přihláška do Klubu českých turistů). Vedlejší hrdinové, které rekrutujete později, pak mohou být ploditeli nejrůznějších surovin, jimiž se samozřejmě opravdový válečník nemůže zabývat.

ŘETĚZ HRDINŮ
Jestliže jste těsně před koncem mise a čeká vás poslední soupeřův hrad v čele s jeho vrchním tuhoněm, je možné si pomoci tzv. řetězem hrdinů. První den v týdnu nakoupíte ve svých hradech nové potvory a pomocí vedlejších hrdinů, které musíte mít šikovně rozestaven , donesete štafetovým způsobem nový nákup svému největšímu chlapákovi, a protože bídák nepřítel nakupuje až po vás, získáte tak (ne)patrnou výhodu.

ZKUŠENOST
Díky nasbírané zkušenosti vaši svěřenci získávají nové levely, čímž se jim zlepšují primární vlastnosti. Zkušenost získáte několika způsoby jako odměnu za vyhraný souboj, nebo v pokladnicích, které se válejí všude, nebo v různých subquestech. Snažte se, co možná nejvíce zkušeností získat z bojů. Pronásledujte všechny potvory, které vám přijdou do cesty (pouze střelecké je lepší nechat na pokoji). Je výhodnější získat zkušenost takto a pokladnice si nechat jako zdroj financí.

ÚMRTÍ HRDINY
Ano, je to velice smutná událost, ale i na ni musíte být připraveni. Jestliže jste byli napadeni, máte dvě možnosti, buď se vykoupíte, což má smysl pouze při větší armádě, nebo prostě zdrhnete. Hrdinu si potom vyvoláte ve svém městě, a kde asi tak může trůnit jinde, než v hospodě (Tavern). Nesmíte však dopustit, abyste byli napadeni v noci po sedmém dni, protože na konci týdne se ,štamgasti" v hospodě mění a vy byste zde v dalším týdnu toho svého nenašli. Stane-li se vám podobná nehoda, nezbývá než doufat, že se vám později v nabídce přeci jen objeví. V neutrálních hospodách se také mohou objevit soupeřovi hrdinové, které jste před chvílí sami přemohli. U takovýchto neváhejte a i kdyby se vám do krámu stokrát nehodili, rekrutujte je. Bývají na vyšších úrovních a často mají s sebou artefakty.

ZLATÝ GRÁL
Artefakt artefaktů, mercedes mezi trabanty, Šmicer mezi hordou Kuků, máte-li Zlatý grál, jste prostě za vodou. Jeho polohu zjistíte návštěvou dostatečného množství obelisků, díky kterým se vám odkryje puzzle mapa s označením místa grálu. Kromě všeobecně známých funkcí (5.000 zl. denně, 50% nárůst potvor) má pro každý typ města jednu bonusovku.(viz tabulka).

KOUZLA
Kouzla jsou tu od toho, abychom mohli našim hrdinům jejich cestování trochu zjednodušit, případně jiným hrdinům znechutit. Dělí se do čtyř sfér a vřele doporučuji alespoň jednu z nich namakat na úroveň expert. Mně se nejlépe osvědčila magie vzdušná, ale volte spíše podle toho, která kouzla jsou vám momentálně dostupná. Některá kouzla smíte používat při souboji, jiná jen při procházení mapou. Při boji smíte kouzlit jednou za kolo, opovažte se vynechat. Nesmíte však zapomenout, že nejen hrdinové oplývají darem magie. Mnoho potvor má také možnost si občas střihnout nějaké kouzlíčko. Těchto Copperfieldových učňů se dá velice dobře využít. Před útokem si tyto jednotky rozdělte. Každá z nich potom bude mít šanci provést si to své vlastní kouzlíčko (viz tabulka).

SOUBOJ
Řezat se s nepřítelem můžete téměř kdekoliv, ale podmínky na různých místech jsou velmi rozdílné. Sviňárna, na kterou si musíte dát obzvlášť bacha, jsou prokletá, svatá či chráněná místa, která mají jedno společné-váš hrdina zde nesmí používat magii. Jinak je velký rozdíl mezi napadením hradu a jeho obranou. Pokud hrad bráníte, záleží především na kvalitě útočícího hrdiny. Když je to opravdový chlapík se spoustou magů, pomůže vám jen svěcená voda, ale jedná-li se o slabouška nebo i silnějšího bez možnosti kouzlit, pak rozhodně máte šanci i s malou armádou. Nejprve doporučuji zlikvidovat soupeřovy střelecké a létající jednotky, pokud to stihnete brzy, je naděje, že zbytek obstarají vaše střílny. Pokud jste útočníkem vy, je vaším cílem přemístit co nejdříve své nejsilnější jednotky za hradby, aby si to mohly začít vyřizovat ručně. Zatím katapultem střílejte na hlavní střílnu, budete trefovat vedlejší, zní to blbě, ale je to tak. Důležitá je také balista, ta patří společně se stanem první pomoci a zásobníkem střel mezi tzv. war machines. Pokud si můžete tyto stroje pořídit, určitě to udělejte. Jsou užitečné nejen svou primární funkcí, ale pokud na vás někdo použije chain lightning, ušetří vám to spoustu potvor.

TEN PARCHANT VÁM CHCE ZDRHNOUT
Ne, ne, ne nic mi neříkejte, naprosto vás chápu. Máte rozdělaného jejich superhrdinu, jemu zbývá posledních pár jednotek, najednou frnk a z kupy artefaktů, na které jste se těšili, zbyla jen smutná vzpomínka. Jediným 100 řešením je artefakt Schackles of war, který spolehlivě zažene veškeré pomyšlení na útěk (pozor nejen tomu zloduchovi, ale i vám, takže je třeba s ním zacházet velice obezřetně). Pokud tento artefakt nevlastníte, můžete jeho zaječí úmysly alespoň malinko nahlodat. Zkuste mu nechat jeho střelecké a létající jednotky co možná nejdéle živé, třeba i oslepené. Je také dobré nepodnikat hned ze začátku brutální ofenzívu, ale spíše se soustředit na pozdější útok, nejlépe když jsou vaši rekruti na tahu po sobě. Nezaručuji jistý úspěch, ale šanci budete mít o poznání větší.

NECROMANCY
O této schopnosti bych se rád zmínil obšírněji. Díky necromancy můžete ze zabitých nestvůr vyvolávat kostlivce. Počet vyvolaných kostějů (smrtelných) záleží na vaší vymakanosti této sekundární schopnosti nebo na počtu necroartefaktů. Skeletoni takto vyvolaní jsou bohužel neupgradeovaní. Abyste je měli vylepšené, musíte mít veškerá místa pro jednotky obsazené a na jednom z nich musí být Skeleton Warrior (pozor, budete jich vyvolávat méně než obyčejných). Nemá smysl si necromancy trénovat, pokud váš hrdina není Necromancer nebo Death Knight.

IDEÁLNÍ SESTAVENÍ SKUPINY
Nejlépe uděláte, když budete mít celou skupinu ze stejného města jako hrdinu. Všechna města produkují vyrovnané armády a pokud se budete držet této rady, buďte si jisti pozitivní morálkou. Přibíráte-li z jiných měst, dejte sí pozor, abyste nerekrutovali příšery, které se mezi sebou nenávidí (např. Archangels s Devils, Genies s Efreet nebo Block Dragons s Giants). Nejobezřetněji je potřeba nakládat s nemrtvými. I jedna jediná zombie vám může zprznit morálku celé skupiny. V každé pořádné grupě by měla být alespoň jedna pořádná střílející jednotka (Liches, Medůzy) a alespoň jedna létající (Thunderbirds, Griffins). Tyto doplňte nějakými rychlíky (Jednorožci, Champions) a já mám u sebe rád nějaké ty "psy obranáře" (Golems, Mighty Gorgons).

VYUŽITÍ MAGII VZDORNÝCH JEDNOTEK
Jak již bylo řečeno, kouzla se v této hře těší neobyčejné vážnosti, existují však jednotky, které se jim vysmívají do očí. Jsou to trpaslíci, golemové o někteří draci. O trpaslících teď mluvit nebudu, protože jsou příliš slabí a magii odolávají pouze ze 40%. Ale pokud máte dostatek golemů (nejméně sto) nebo draků (alespoň deset), mohu se vám svěřit s jednou malou úchylkou. Vezměte takovouto bandu, velmi schopného kouzelníka a vyražte vstříc nejbližší oběti. Zaútočte a až do omrzení pouštějte těm nebožákům Armageddon (kouzlo 4. úrovně), jistě se jim to bude velice líbit.

WAITING TAKTIKA
Snad nikdy mě při souboji nezklamala waiting taktika, tou sice na chvíli necháte soupeřovi iniciativu, ale soupeřovy jednotky se přiblíží a vy no ně potom zaútočíte v plné parádě. Máte-li v partě silné létající nebo střílející jednotky, nemusíte samozřejmě s ničím otálet a radši mu to běžte ukázat rovnou.

KONEČNÉ BODOVÉ HODNOCENÍ VAŠÍ MISE
Od základu (200 bodů) odečteme podíl (počtu dní + 10) a (počtu měst + 5). Můžete také počítat s 25-ti bodovou prémií, pokud vykosíte úplně všechny nebo získáte Zlatý Grál. To celé se násobí koeficientem konkrétní mise. Pevně věřím, že vám těch pár rad bude k užitku. See you in Erathia. 

Související hry Might & Magic: Clash of Heroes - Definitive Edition
Might & Magic Heroes VII - Trial by Fire
Might & Magic Heroes VII
Heroes of Might & Magic III HD Edition
Might & Magic Heroes VI: Shades of Darkness
Might & Magic Heroes VI: Complete Edition
Might & Magic Heroes VI: Gold Edition
Might & Magic Heroes VI: Danse Macabre
Might & Magic Heroes VI: Pirates of the Savage Sea
Might & Magic Heroes VI
Might & Magic: Clash of Heroes
Might & Magic: Heroes Kingdoms
Heroes of Might & Magic Online
Heroes of Might & Magic 5: Tribes of the East
Heroes of Might & Magic 5: Hammers of Fate
Dark Messiah of Might & Magic
Heroes of Might & Magic 5
Heroes of Might & Magic 3.5: In the Wake of Gods
Heroes of Might & Magic 4: Winds of War
Heroes of Might & Magic 4: The Gathering Storm
Heroes of Might & Magic 4
Heroes of Might & Magic 3: Shadow of Death
Heroes of Might & Magic 3: Complete - Collector's Edition
Heroes of Might & Magic 3: The Restoration of Erathia
Heroes of Might & Magic 3: Epic Battles of Strategy and Honor
Heroes of Might & Magic 3: Armageddon's Blade
Heroes of Might & Magic 2: Gold
Heroes of Might & Magic 2: The Price of Loyality
Heroes of Might & Magic: Compendium
Heroes of Might & Magic 2
Heroes of Might & Magic 2: The Succession Wars
Heroes of Might & Magic



Diskusia Príspevkov: 12 Hodnotenie
1730 hlasov

100
60
20

80
40
0
53
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |