HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21096
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 71564 uživatelů

Návody > Planescape: Torment


Zobrazení:58250
Autor návodu:Dana ''Erina'' Baborová

Mortuary (márnice)

Probudíte se na stole ve 2. podlaží márnice jako Bezejmenný. Chvíli koukáte, kde jste se to ocitli a když seskočíte se stolu, přidá se k vám levitující lebka, jménem Morte, která vám pár věcí objasní a dá několik rad. Po ukončení dialogu prohledejte pořádně místnost, posbírejte co najdete a nezapomeňte hlavně na skalpel, který vám v prvních fázích hry poslouží docela dobře jako zbraň. Zabijte zombíka, toho úplně vpravo, seberte klíč, co z něj vypadne a hurá za svobodou. Pokud jste se rozhodli hrát za bojovníka, můžete sbírat první zkušenosti vybíjením zombíků, jestli chcete změnit povolání, tak se nezdržujte, protože přeměnou o skoro všechny expy přijdete a začínáte takřka od nuly. Promluvte si Dhallem, levitujícím spalovačem, ukrytým za velkou knihou. Dozvíte se několik nových skutečností..

U jednoho ze stolů s mrtvolami, najdete spalovačku Ei-Vene, která po vás bude chtít, abyste jí našli balzamovací olej a jehlu s nitěmi. Olej se nachází na stejném patře, jehlu s nitěmi najdete o patro níž. Ve vedlejší místnosti je špion Vaxis, převlečený za zombíka, který po vás chce Embalming Key . Může vás také za zombii zamaskovat, ale je to celkem zbytečné, protože jehlu a balzamovací olej, které k tomu potřebuje, lze využít lépe a a radostněji – k uzdravování. Klíč pro Vaxise získáte od Ei-Vene. V poslední přístupné místnosti tohoto patra jsou schody do třetího podlaží a vedle nich zamčená dvířka do patra prvního, kde se nalézá východ z márnice.

Ve třetím patře márnice prolezte všechny bedny a skříně, v jedné z nich najdete Mortuary Key, klíč ke všem zamčeným dveřím márnice. Když uvidíte, že k vám míří některý ze spalovačů, utečte a vyhněte se zbytečnému boji. Až budete mít klíč, vraťte se zpátky, dejte Ei-Vene balzamovací olej a jehlu, Vaxisovi Embalming Key a on vám na oplátku prozradí, něco o portálu v 1.patře márnice.

V prvním patře toho moc k nalezení není, jedině uprostřed patra, v sálu se sochami čtyř bojových kostlivců, se na severní stěně za jedním z nich dá najít bojová sekera, ale pokud nechcete hrát za bojovníka, ani ji nemusíte hledat a raději se potvorám vyhněte. Po vstupu do prvního patra se dejte západním směrem, promluvte si se spalovačem Soegem, který vám odemkne bránu. Můžete ho i zabít a klíč si vzít (této možnosti se snažte za každou cenu vyhnout, připravili byste se tím o jeden důležitý úkol, za který je dost zkušeností). Pokud jste se v třetím patře souboji se spalovači nevyhnuli, stejně jinou možnost nemáte (máte – můžete projít středem, Soegovi se vyhnout a odejít portálem o kterém vám řekl Vaxis). Zatím ještě neodcházejte a pokračujte dál po směru hodinových ručiček, až přijdete ke schodům, kde je duch Deionarry. Promluvte s Deionarrou, ale neříkejte jí, že chcete odejít, proklela by vás. V rozhovoru se vyptejte na vsechno možné a odměnou vám bude něco zkušeností a 3x Raise Dead, kteroužto schopností můžete 3x denně oživit své společníky, což se občas náramně hodí. Po ukončení rozhovoru můžete odejít buď branou nebo portálem, o němž vám řekl Vaxis. Ten se nachází kousek vpravo od místa, kde jste našli Deionarru a aktivuje se tím, že se k němu přiblížíte. Nebo můžete rozhovor s Deionarrou vynechat, pokud nechcete hrát za bojovníka a vrátit se zpátky, až budete mít povolání za něž chcete hrát. Tím získáte lehce další zkušenosti, které tak potřebujete. Pokud odejdete portálem, octnete se v hrobce, z níž je východ do The Hive.

The Hive je město, rozdělené na několik částí, z nichž některé nemají název, proto v každé najdu nějaký zachytný bod. Zde to tedy bude Mortuary. Jižně odtud je lokalita s barem Smoldering Corpse, severozápadně s Arlovým hotýlkem a jihozápadně se nachází Alley of Dangerous Angles. Jihozápadně od lokace Smoldering Corpse Bar je Marketplace. Nyní, pokud jste se rozhodli nehrát za bojovníka, ale chcete změnu povolání byste měli urychleně navštívit lokaci Ragspicker´s Square a nechat se přeučit na zloděje u Ratboneho nebo začít plnit úkoly pro Mebbeth, která vás vyškolí na mága. Soubojům se v tomto případě zatím vyhýbejte útěkem – škoda expů, o které byste pak přišli. Každou lokaci nejdřív důkladně prošmejděte, abyste si odkryli celou mapu a lépe se pak orientovali. Nikde nezůstavejte stát, byli byste napadeni. A další důležitá rada – zásadně mluvte pravdu! Lžete nebo blufujte tam, kde je to jen nezbytně nutné pro získání zkušeností, nebo zdárné ukončení úkolu. Proto vřele doporučuji před každým rozhovorem funkci Save.


The Hive – Mortuary

Pokud jste z márnice odešli dveřmi, nacházíte se na schodech před márnící. Proběhněte okolo stojících spalovačů a jste u brány na náměstí. Prošmejděte lokaci, aby se vám na mapě objevilo označení důležitých staveb a východů do dalších částí města. Pak se vydejte do hrobky, vezměte si peníze a přečtěte listinu. A jdeme na úkoly + důležité postavy této lokace.

Pox
je spalovač, který se poflakuje hned u brány na náměstí, západně od márnice, a je to pro vás velmi důležitá osoba, neboť do márnice se nemůžete vrátit zpět jinak, než jako mrtvola. Pox vás tam může dostat tak, že vás na požádání zabije. Promluvte si s Poxem o všem možném, hlavně o Pharodovi a Sharegravem. Pokud jste vynechali v márnici rozhovor s Deiorranou, až budete mágem či zlodějem, vraťte se a požádejte Poxe, aby vás zabil. Jste zpět v márnici na "svém" stole a můžete se vydat za Deionarrou.

The Post
V okolí baru Gathering Dust se poflakuje zombík The Post. Je to jakási vývěska, kterou můžete prozkoumat.. Něco málo zkušeností získáte, pokud si s The Post promluvíte, prozkoumáte ho a přečtete si zprávy i grafiti na jeho těle. Záleží na vašich odpovědích, proto než se pustíte do zkoumání vývěsky doporučuji SAVE

Angyar
je jeden z obyvatel Hive, který uzavřel ostudnou smlouvu se spalovačem Morai Gravesendem. Angyarův dům se nachází hned vedle hrobky, do které jste se dostali portálem z márnice. Vstupte dovnitř a promluvte s jeho ženou, která vám o této smlouvě řekne. Slibte jí, že Angyarovi pomůžete. Odeberte se do baru Gathering Dust vyhledejte Moraie Gravesenda (save) a o smlouvě si s ním popovídejte. Poté, co smlouvu získáte, vraťte se zpět za ženou Angyara a tuto jí ukažte. Pošle vás za manželem a pořádá vás, abyste se nezmiňovali o tom, že vám o všem řekla. Promluvte s Angyarem, ukažte mu smlouvu a poté ji roztrhejte. Znovu prokecněte Angyara, vyzpovídejte ho hlavně o Pharodovi, proberte téma spalovačů a dávejte bacha, abyste ho nerozzlobili, protože by na vás zaútočil. Poté si běžte pohovořit znovu s jeho ženou a … máte v této lokaci místo na odpocinek a nákup obvazů či jehel, což jsou věci, které v této hře vrací zdraví.

Emoric
Další osobou, pro niž budete plnit úkoly je Emoric, jeden ze spalovačů, kterého najdete v baru Gathering Dust. Tady už se výletu do dalších lokací nevyhnete, ale můžete to spojit s dalšími úkoly pro Sev´Tai, Ingress a Beana the Sender, kteří se vyskytuji v okolí Dustman Memorial.

Jděte do Gathering Dust baru a vyhledejte Emorica. Prokecněte ho a dozvíte se o obchodu s mrtvými těly, který Pharod rozjel. Emoric potřebuje zjistit, odkud Pharod všechny ty mrtvoly bere. Tento úkol zatím nemůžete splnit, ale až najdete Pharoda, získáte odpověď a jeho zprávu doručíte Emoricovi.V dalším rozhovoru se Emorica zeptejte, jestli se můžete přidat ke spalovačům a dostanete čtyři úkoly. Tři z nich splníte hned, další až později.

1. úkol - rozhovor s Norochjem, kterého najdete v témže baru, kousek od vchodu. Dozvíte se, že se v The Hive vyskytuje zloděj, který se převléká za spalovače. Tohoto výtečníka najdete v lokalitě s tržnicí pod jménem Ash-Mante. V případě, že sebou máte Dak´kona, je jeho likvidace hračkou. Přijděte až k němu, použijte Dak´konovo kouzlo Reign of Anger a zloděj lehne. Nebo ho můžete poškádlit Morteho speciální schopností Litany of Curses a máte jistotu, že vám z boje neuteče. Pokud Dak´kona ještě nemáte, důrazně doporučuji, abyste se stavili cestou na tržiště ve Smoldering Corpse baru a vzali ho do party. Po zabití Ash-Mante se vraťte k Norochjovi a poreferujte mu. Zpět k Emoricovi.

2. úkol - pokec s Awaiting-Death, taktéž v baru Gathering Dust. Ten si myslí, že život nemá žádnou cenu a chce umřít. Až k tomu dostanete v rozhovoru příležitost, zabijte se. Nemůžete umřít. Po skončení rozhovoru se vraťte k Emoricovi.

3. úkol – Emoric vas pošle za dalším ze spalovačů v baru, Serem. Vyzpovídejte Sereho ze všeho možného a pak se vraťte zpět k Emoricovi. Dostanete poslední úkol.

4. úkol – nalezení Soega. Soego se vyskytuje v úrovni Dead Nations, kam se zatím nedostanete, tak si úkol zapište do deníku a nezapomeňte na něj. Po jeho dokončení se můžete přidat ke spalovačům. (Už víte, proč jste se měli v márnici souboji se Soegem vyhnout?)

Norochj
Než odejdete z baru promluvte si ještě jednou s Norochjem a zjistěte, proč je smutný. Dozvíte se od něj o zvláštním úkazu v mauzoleu a požádá vás, abyste zjistili příčinu těch podivných událostí. Slibte mu pomoc, ale splnění úkolu odložte na později, až nasbíráte něco zkušeností, popřípadě získáte dalšího člena do party, protože mauzoleum je dost tuhý oříšek. Vyskytují se tam obří bojoví kostlivci, kteří slabší partu docela dobře smetou. Do mauzolea se dostanete portálem, severně od Dustman Memorial. Hned po vstupu vás osloví duch a požádá vás o pomoc. Jde o to, že klid mauzolea byl narušen necromancerem Strahanem Runeshadowem a vaším úkolem je tohoto narušitele zlikvidovat. Po vstupu do místnosti, kde se zmíněný necromancer nachází, budete napadeni jím samotným a jeho nohsledy. Nebojujte s jeho suitou, ale jděte přímo na něj, protože když zabijete jeho, zabijete všechny. Po splnění úkolu si promluvte s duchem a vydejte se za Norochjem pro zkušenosti.

Sev´Tai
najdete přímo u monolitu Dustman Memorial, opřenou o vnitřní zeď. V rozhovoru vám prozradí, že její sestry byly napadeny třemi darebáky, kteří si říkají Starved Dog Barking. Stalo se to v lokalitě Smoldering Corpse bar. Slibte jí, že její setry pomstíte a běžte do zmíněné lokace. Kde se tito tři výtečníci nacházejí vám neřeknu, protože se pohybují po celém území této úrovně. Musíte prostě chodit a hledat. Když budete mít kliku, potkáte je jednotlivě, v opačném případě máte smůlu. Jsou dost tuzí, takže doporučuji vybavit se před touto výpravou dostatečnou zásobou léčivých lahviček, obvazů a jehel. Po zdárném dokončení úkolu se vraťte pro odměnu.

Bean of Sender
se nachází kousek jižně od Dustman Memorial. Je to človíček v modrém oblečku. Promluvte s ním a nabídněte se mu, že doručíte zprávu Craddockovi na tržiště. Až Cradokkocovi zprávu vyřídíte, požádá vás, abyste pro něho našli Jhelaie, s nímž popíjel ve Smoldering Corpse baru. Pokud máte tuto lokaci prochozenou, tak víte, že Jhelai se potácí v okolí baru. Zaběhněte za ním, prokecněte ho a odpověď vyřiďte Craddockovi. Dostane se vám odměny a hurá za Beanem. Vlastně ještě ne. Když už jste na trhu, navštivte obchodníka, který prodává Lim-Lim, takové potvůrky, které připomínají přerostlé saranče na dvou nohách. Nebudete litovat. V boji jsou to docela zdatní pomocníci, aspoň zpočátku, kdy potkáváte slabší soupeře.

Ingress.
Severně od Dustman Memorial pobíhá ženská jménem Ingress jako šílená. Zastavte ji, dejte řeč a vyslechněte její historku o branách a portálech. Zjistíte, že je buď potrhlá, nebo pochází z jiné planety a nemůže se vrátit. Slibte jí pomoc a vydejte se do Smoldering Corpse baru, kde najděte Cadriana, povězte mu o Ingress a on slíbí, že jí pomůže. Zpátky za Ingress a pošlete ji za Cadrianem. Vraťte se tam též, odměnou vám budiž něco zkušeností a Ingressin zub, který poslouží do začátku jako účinná zbraň pro Morteho.

Annah
někde v této lokaci potkáte i Annah, která vám prozradí pár zajímavých věcí. Později, až najdete Pharoda, se k vám přidá do party.


The Hive – Hotel

Arlo a Nestor
Arlo je majitelem hotýlku a potřebuje se zbavit Nestora. Prokecněte Nestora a zjistíte, že mu někdo ukradl vidličku (fork), která funguje jako klíč k portálu.. Slibte, že mu ji najdete a na oplátku získáte slib, že Nestor z hotelu okamžitě odejde, jakmile mu bude vidlička vrácena. Vidličku v současné době vlastní individuum zvané One-Ear a najdete ho jižně od východu do Ragspicker´s Square. Zabít, vidličku vrátit Nestorovi a … po rozhovoru s Arlem máte spaní v hotýlku zdarma.

Mar
Vlevo od dveří do hotelu stojí Mar. Potřebuje doručit krabičku osobě zvané Ku´atraa. Skladiště tohoto človíčka najdete v lokalitě Smoldering Corpse bar. Mar vás důrazně varuje, že nemáte etui otvírat. Já ji otevřela a byla v ní docela tuhá potvora (takovej tlusťošek), z níž po zabití vypadl rubín (neprodávat-jeden z předmětů questů). Pokud se rozhodnete krabičku doručit, čekají vás docela krušné chvilky. Budete si připadat jako ta slepička, když sháněla kohoutkovi vodu. Ku´atraa vám řekne, že s tím nechce mít nic společného a pošle vás za Braskenem. Braskenův příbytek najdete v lokaci Marketplace. V rozhovoru s Braskenem zjistíte, že o etui nemá zájem a pošle vás k Shilandře, která bydlí v lokalitě Mortuary. Ta dá, samozřejmě, od toho ruce pryč, ale dozvíte se od ní aspoň nějaké informace o nebezpečí, které krabička představuje, a pošle vás do ruin katedrály v úrovni Alley of Dangerous Angles s tím, že s touto etuí si může poradit jen kněz, co se tam zdržuje (což je blbost, mě se podařilo démonka udolat a nebyl za to žádnej postih, v úkolech se mi to objevilo jako splněné). Do Alley of Dangerous Angles zatím nechoďte, je to tam příliš nebezpečné. Vypravte se tam, až budete poněkud silnější a budete mít dostatek peněz na nutné vybavení.

Porphiron
vás požádá, abyste mu našli náhrdelník, který mu byl ukraden v lokaci Smoldering Corpse bar třemi muži v červenočerném oblečení a nechce, abyste užili násilí. Tyto tři výtečníky najdete v uvedené lokalitě, západně od baru. Promluvte s prostředním a lžete, až se vám bude od huby prášit. Získáte nejen náhrdelník, ale i něco expů. Poté můžete s oněmi darebáky dát opět řeč a zmasakrovat je. Po navrácení náhrdelníku máte možnost zbavit se dovednosti zloděje či mága a převekslovat se na bojovníka, popřípadě se můžete zdokonalit v některé z bojových technik, pokud hrajete za bojovníka.

Ragpicker´s Square
se nachází severně od lokace s Arlovým hotýlkem.

Ratbone.
Najdete ho, jižně od místa kde se objevíte, jak se poflakuje před obydlím Sharegraveho. Za 50 penízků z mého bojovníka na 4 levelu udělal zloděje na 3 levelu.

Mebbeth
najdete západně od místa, kde je Ratbone, v jediném domě se schody. Slíbí vám, že vás naučí umění magie, když pro ni splníte úkol. Celkem budou tři.

1. úkol - dostanete semínka a Mebbeth vás pošle do tržnice pro bylinky. Tržnice se nachází západně od lokace se Smoldering Corpse barem. Najděte obchodníka s ovocem (fruit merchant). V rozhovoru vám řekne, že požadované nemá a pošle vás najít zahradníka. Ten se vyskytuje v lokalitě Smoldering Corpse bar vpravo od východu do lokality s márnicí. Prokecněte Mourns-for-Trees (zahradníka - poví vám mimo jiné i o tetovacím salonu) a vraťte se k Mebbeth.

2. úkol - zase na tržiště za Giscorlem pro cloth

3. úkol - opět tržnice. Máte přinést od Kossah-Jai ink. Ta nemá a pošle vás za Meir´am. Najdete ji jižně od tržnice, kousek od východu do lokace Smoldering Corpse bar. Prokecněte Meir´am a vraťte se na tržnici pro nádobu na ink. Tu koupíte u obchodnice vpravo od Giscorla. Zpátky k Meir´am a se získaným inkem hurá za Mebbeth.Nyní již vašemu vytouženému učení na mága nestojí nic v cestě a Mebbeth vás zadarmo naučí umění magie a navíc přihodí i spellbook a pár svitků. Také získáte i něco expů, takže je z vás mág na 3.úrovni, jak když vyšije. Navíc máte možnost u Mebbeth kdykoliv zdarma přespat a také se vyléčit. Zkrátka je to taková hodná čarodejnice J.

Jarym
V jednom z domků najdete kouzelníka Jaryma, kterému chybí pro dokončení kouzla rubín, a to ne ledajaký, nýbrž ten, co byl uložen v krabičce, kterou jste dostali od Mara. Takže pokud jste etui otevřeli, máte rubín při sobě. Když ne, tak se vraťte do Alley of Dangerous Angles a od Aola v katedrále zmíněný rubín získejte.

Nodd
je sběrač, který se vyskytuje kousek od domku Mebbeth. Po rozhovoru vás požádá, abyste se poohlédli po jeho sestře Amarysse. Najdete ji jižně od Smoldering corpse baru. Promluvte s ní, dá vám pro Noda něco penízků, které mu promptně doručte a zarmuťte ho zprávou, že jeho setra dělá prostitutku. Můžete také Noddovi zalhat, že jeho sestra dělá servírku v hospodě a získáte nějaké zkušenosti.

Sharegrave
je člověk, o kterém vám řekl Pox. Bydlí v domku, před nímž se poflakuje Ratbone. Než se vypravíte za Pharodem, zaskočte sem, promluvte se Sharegravem (nějak jsem nepochopila jeho roli v celé věci) a slibte, že mu zjistíte požadované informace.


The Hive - Smoldering Corpse Bar

Zde se nachází Tenement of Thugs, kam zatím nemůžete, ale slibuji, že se tam později podíváte (vzpomínáte na Starved Dog Barking? Tak ToT je jich plný). Dále je v této lokalitě tetovací salon, kde se dají nakoupit různá tetování, co nějak vylepšují postavu. Sbírejte penízky a choďte sem co nejčastěji J. A samozřejmě bar Smoldering Corpse Bar. Také je tu spousta darebáků, na kterých máte možnost trénovat své postavy.

Barking Wilder
je muž, od kterého získáte první informace o svém ztraceném deníku, za předpokladu, že máte dostatečně vysokou inteligenci. Najdete ho kousek od vchodu do tetovacího salonu, západním směrem.

Damsel in Distress
najdete v severní části této lokace. Volá o pomoc. Pozor na ni, je volavkou lupičů. Promluvte s ní, prozkoumejte krev na jejích šatech a pak ji oblafněte. Získáte něco zkušeností.

Tetovací salón
obývá individuum zvané Fell. Je to dabus, který má rád rébusy a hádanky. Po každém splněném významném úkolu se zde objevují nová tetování. Dost mi vadilo, že jsem stará nepotřebná tetování nemohla prodat tady, ani nikde jinde.

Smoldering Corpse Bar
Zde najdete několik postav, které můžete vyzpovídat a dozvíte se pár věcí. Je zde také uvězněn ohnivý mág Ignus, kterého později můžete osvobodit a vzít do party.


The Hive – Marketplace

Crier of Es-Annon
se vyskytuje v jiho západním rohu této lokace. Prokecněte človíčka a zjistíte, že pláče pro pád svého města. Slibte, že mu pomůžete se získáním náhrobního kamene či pomníku a vydejte se do lokace The Hive-Mortuary k Dustman Memorial. Tam dejte řeč se spalovačem Death-of-Names a ukecejte ho, aby do památníku vepsal jméno Es-Annon. Vraťte se k plačícímu človíčkovi pro zkušenosti.

House of Vermin and Disease Control
vyzpovídejte přítomného inspektora a zjistíte, že vykupuje všechny krysí části. Navíc se zde můžete i vyspat.


Alley of Dangerous Angles

Pokud už se cítíte dostatečně silní, odeberte se do Alley of Dangerous Angles, kde zuří válka gangů. Do této lokace vstupte z tržnice. V severozápadním rohu najděte Krystall a promluvte si s ní. Požádá vás o zabití Rottena Williama, kterého najdete v jihovýchodním rohu této lokace. Až vybojujete boj s konkurenčním gangem a zabijete jeho vůdce, vraťte se ke Krystall. Dá vám další úkol – likvidaci Blackrose. Ten se vyskytuje v ruinách kousek od sídla Krystall, severovýchodním směrem. Nezabíjejte ho hned, ale nejdřív s ním promluvte a řekněte mu, že William je mrtev, je za to něco zkušeností. Pak se s ním vypořádejte a vraťte se ke Krystall. Od teď máte průchod přes Alley od Dangerous Angles bezplatný. Nebo můžete vyslyšet Blackrose a zabít Krystall, což znamená vymlátit celý její gang. Je to sice náročné, ale je za to kromě zkušeností i změna přesvědčení na Neutral Good.

Kousek od místa, kde naposledy vydechl Rotten William je budova Burnt. Uvnitř najdete Rauka, který vám řekne, že někde ztratil své tři prsteny, zlatý stříbrný a bronzový. V celé lokaci jsou tři stany, do kterých lze vstoupit a v nich prsteny najdete – v lavici, naštípaném dříví a prkně postele. Vraťte se za Raukem, shlédněte animaci, posbírejte předměty a můžete se vydat za Pharodem, který se zdržuje v Buried Village, kam se dostanete přes Trash Warens. Souboje v Trash Warrens jsou dost tuhé, tak se neopomeňte před cestou dobře vybavit léčivými lahvičkami.


Trash Warrens

Abyste se do této lokace vůbec dostali, musíte přejít přes dlouhou dřevěnou lávku v západní části Ragpicker´s Square. Do brány na konci lávky vhoďte harampádí, čímž se otevře portál, přes který se dostanete ke vchodu do Trash Warrens. Hned po vstupu vás osloví Anomoli, kterého buď přesvědčíte aby vás nechal pokračovat nebo budete muset bojovat s docela slušnou přesilou stráží. V jednom výběžku skladiště je tajná místnost, do níž se dostaneme portálem, který se ale otevře jen tehdy, pokud máte u sebe krysí ocas. V této místnosti je spousta krys, které používají kouzla. Snažte se je zlikvidovat co nejdříve, nebo spláčete na výdělkem. Doporučuji kouzlo Pacify. Nebýt bedny se zajímavými předměty, ani by se nevyplatilo do této místnosti vstupovat. Ze skladiště vyjdete v Buried Village.


Buried Village

je malá lokace. Pořádně prohlížejte poházené bedny a hromady haraburdí, občas se najde něco užitečného. Není bez zajímavosti, že i taková malá díra, jakou bezesporu Buried Village je, má vlastní márnici. Sídlí zde Marta, u které můžete koupit pro Morteho zmijí zub, pokud máte dostatek peněz a můžete zde přespávat. Když požádáte Martu, aby vás operovala, najde ve vašich vnitřnostech prsten, který má +1 AC. Taková lahůdečka – po operaci se vám v inventáři objeví vlastní střeva J. Nechte je u Marty na zemi, později vám je Ravel vrátí, pokud povedete rozhovor správným způsobem. Po jejich identifikaci budete prekvapeni.

Quin
místní obchodník, vás požádá, abyste mu přinesli předmět z těla Grise, které se nachází někde v katakombách. Grise najde ve Weeping Stones v jedné z krypt. U Quinta doporučuji koupit pro Bezejmenného Angle-Less-Eye a vyměnit za jeho vlastní očičko. Tohle skleněné očko má pár zajimavých vlastností.

Pharod
má sídlo hned vedle a stojí před ním stráž. Vejděte dovnitř, promluvte si s Pharodem o všem možném. Dřív, než vám Pharod cokoli podstatného řekne, pošle vás pro bronzovou kouli, ztracenou kdesi v katakombách. Tuto kouli najdete v Drowned Nations u mrtvého sběrače. Po donesení koule Pharodovi získáte požadované informace a přidá se k vám Pharodova dcera Annah, která našla vaši mrtvolu. Je docela slušná zlodějka / bojovnice.

Uhir
je spalovač, který někde v katakombách ztratil svůj šťastný nožík. Slibte, že mu jej najdete. Nožík momentálne vlastní pořezaný ghoul v lokaci Dead Nations . Získáte ho výměnou za 6 krysích ocásků.

Ku´u Yin
se poflakuje u vchodu do budovy uprostřed Buried Village. Promluvte si s ním a zjistíte, že mu Radine ukradla jméno a číslo. Běžte za Radine, která se schovává za jedním z domků jihozápadním směrem, požádejte ji o vrácení obojího a vraťte se za Ku´u Yinem. Získáte něco zkušeností a Ku´u Yinovo číslo.

To je prozatím v Buried Village vše a nic vám nebrání vydat se do katakomb. Opět se nezapomeňte zásobit lektvárky a hurá do Weeping Stones. Vchod je v jihovýchodním rohu lokace a je chráněn zamčenou mříží a několika strážemi. Řekněte Barrovi, že vás Pharod poslal pro bronzovou kouli a brána se vám otevře.


Weeping Stones

V této lokaci najdete několik krypt, něco zajímavých věciček, mluvící kamennou hlavu Glyva, spoustu krys, vargouill (což jsou takové nepříjemné létající potvory), pár nemrtvých, vchod do Nations Dead a Warens of Thought. Při soubojích s vargouillami dávejte pozor, aby vás neobklíčily, snažte se vždy krýt si záda. Docela na tyto potvory platí kouzlo Pacify, které je na nějakou dobu zmrazí. Celé katakomby připomínají ruku a v každém z "prstů" najdete buď některou z krypt nebo východ do další lokality. Tuto lokaci musíte stejně projít, takže vám přesně umístění krypt psát nebudu.

Glyve
je kamenná hlava, nacházející se v jedné ze dvou souběžných chodeb na západní straně katakomb. Požádá vás, abyste pro ni našli kouzelnou nevysychající karafu, která se v současnosti nachází v lokalitě Drowned Nations. Až karafu najdete a donesete Glyvovi, získáte něco zkušeností a poté můžete Glyva požádat, aby vám karafu dal.

Chad
Těsně před vstupem do Dead Nations leží mrtvola Chada. Zatím s ním mluvit nemůžete, protože neovládáte jazyk mrtvých (nebo nemrtvých?). Když se této řeči naučíte, Chad vás požádá o zabití všech vargouill v úrovni.

Crypt of Embraced
Tuto kryptu si nechte, až se budete vracet z Dead Nations, protože potřebujete hovořit jazykem mrtvých a to zatím neumíte. Jakmile vstoupíte do krypty budete napadeni několika docela tuhými ghouly. Až se s nimi vypořádáte, uvidíte před sebou několik sarkofágů. Otevřete prostřední z nich a najdete v něm Grise. Promluvte si s ním a nezapomeňte se zeptat na předmět pro Quina. Gris vám řekne, že tento předmět najdete jižně od Martina domu. (Dalo mi to docela dost hledání. Vedle Martina domu je hromada kamení a musíte opravdu prozkoumat kousek po kousku, než ten náhrdelník, či co to je, najdete.)

Shattered Crypt
je malá kruhová místnost, kde najdete v jedné z beden něco peněz a v hromadě kostí nějaké předměty, hlavně super zbraň pro Annah. Pokud se chcete vyhnout souboji s hejnem vargouill, nevstupujte do vnitřního kruhu, ale dostaňte se ke kostem po jeho obvodu. Když si chcete zabojovat (zkušenosti se vždycky hodí, ne?) doporučuji vyzvednout penízky vrátit se těsně ke vchodu, s jednou postavou vběhnout do kruhu a zase rychle zpět k partě. Máte krytá záda a můžete vždycky utéct J.

Crypt of Dismemberment
můžete klidně vynechat, pokud chcete, není zde kromě několika opravdu hnusných pastí a vstupu do podzemní prostory nic zajímavého. I když na druhou stranu – v podzemní komoře najdete mrtvolu a po prozkoumání, si můžete vzít její ruku. Poté můžete provést identifikaci a… zjistíte, že ta paže je vaše .Pokud ji donesete do tetovacího salónu a promluvíte o ní s Fellem, objeví se v salónu něco nových tetování.

Mosaic Crypt
obsahuje jenom jeden sarkofág a ještě zamčený. Také je zde několik pastí, ale v sarkofágu se najdou penízky, takže doporučuji nevynechávat.

Pokud máte katakomby Weeping Stones prochozené můžete se rozhodnout, jestli půjdete do lokality Warrens of Tought (není pro hlavní dějovou linii vůbec důležitá, ale můžete zde získat dost zkušeností) nebo do Dead Nations.


Warrens of Thought

Hned po vstupu budete zajati a uvězněni. Ukecejte stráže, aby vás pustily, ale stejně budete napadeni. Od svého vězení se vydejte severovýchodním směrem a připravte se na docela tuhé souboje s obřími krysami a také vás napadne velká horda malých, kouzlících krys. Pokud máte v inventáři něco, co vypadá jako Aladinova lampa a umí to kouzlo Cloud kill, doporučuji použít. V jedné místnosti najdete Many-As-One (dveře do té místnosti jsou na mapě označeny jako vchod do jiné lokace). Promluvte si s ní, slibte jí, že si zahrajete na špiona a Many-As-One vám slíbí na revanš bezpečný průchod Warrens of Thought. Takže teď v poklidu celou oblast projděte, prozkoumejte bedny, poberte co můžete a hurá do Dead Nations. Jsou zde také dveře do Drowned Nations, ale jsou zamčené a mně se nepodařily kouzlem otevřít.


Dead Nations

Jakmile vstoupíte, stanete se vězni. Jsou dvě možnosti, jak se odtud dostat, k oběma se postupně dostaneme. V poklidu prozkoumávejte tuto úroveň, najdete zde množství zamčených i nezamčených beden a barelů, z nichž některé obsahují docela slušné věci. Pokud hrajete za mága, odložte plnění ostatních úkolů do té doby, než všechny bedny prozkoumáte, protože se musíte chodit k Soegovi vyspat, abyste mohli kouzlit. Najdete zde dokonce i obchodníka, u něhož můžete prodat vše nepotřebné a doplnit zásoby hojivých věciček.

Soego
Po vstupu do Dead Nations vás hra hodí do místnosti k Soegovi. Promluvte si s ním, a protože jste určitě boji v předchozích katakombách vyčerpaní, požádejte Soega o možnost přespání. Nyní se můžete vypravit za plněním dalších úkolů.

Stale Mary
je zombie, která vás může naučit jazyku mrtvých. Najdete ji v jihozápadní místnosti. Promluvte si s ní a pak jděte za Hargrimmem the Bleak a zeptejte se, jakou řečí Mary hovoří. Poté se vraťte k Mary a požádejte ji, aby vás tomuto jazyku naučila.

Pořezaný ghoul
se poflakuje někde mezi vchodem do Dead Nations a vchodem do místnosti, z níž je přístup k Tichému králi. Pokud máte u sebe 6 krysích ocásků, vymění je s vámi za Uhirův nůž.

Hargrimm the Bleak
je něco jako vrchní kápo v této lokaci. Promluvte si s ním a dozvíte se o krysách, které sužují Dead Nations. Také zjistíte, že nevěří Soegovi. Slibte Hargrimmovi pomoc. Vydejte se do slepé chodby v západní části a krysy zlikvidujte. Najděte kostlivce, který se hlásí jako Doubtful skeleton a promluvte si s ním na téma True death. Pak se vraťte k Soegovi, o kostlivci mu řekněte a jakmile Soego odejte, vypačte mu stůl a přečtěte si jeho deník. O obsahu deníku jděte informovat Hargrimma a … shlédněte působivou animaci. Po jejím skončení nezapomeňte sebrat Soegovu hlavu a vraťte se k Hargrimmovi. Zjistíte, že jste získali jeho důvěru a máte možnost volného odchodu z lokality. Také jste získali možnost odpočinku, stačí požádat Hargrimma.

Nameless Zombie
je zombie, která pláče pro ztracené jméno. Promluvte s ní a slibte jí, že její staré jméno najdete. Najdete ho nekde v Drowned Nations, ale neptejte se mne kde, já to nevím. Tento úkol jsem splnila, ani nevím jak J. Za splnění je neco zkušeností a spokojená zombie.

Nyní nastal čas, vypravit se do Drowned Nations. Nezapomeňte na hojnou zásobu hojivých směsí, obvazů a jehel, protože v této úrovni se setkáte s několika skutečně tuhými potvorami.


Drowned Nations

Tuto lokalitu musíte projít úplně celou, takže nemá cenu nějak podrobně ji popisovat. Prozkoumávejte bedny, stoly a mrtvoly a mlaťte všechny potvory, na které narazíte.

Nevysychající karafu najdete v jednom z tunelů, kousek od mrtvoly na hromádce s lebkou. Budete napadeni velkým hejnem vargouill, takže byste měli být odpočatí a mít k dispozici kouzlo Pacify. Dále zde narazíte na nové potvory – trocopotacy. Zkušební vzorek této potvory najdete hned po vstupu do Drowned Nations v jedné z menších místností. Platí na ně také Pacify. Ale protože zásoba kouzel není nekonečná, pokud jich najdete víc pohromadě, doporučuji poškádlit jednou Morteho zvláštní schopností a po jejím udolání, vylákat na Morteho další. Na samotném konci této lokality najdete tělo sběrače, chráněné dvěmi trocopotacami. Až je zdoláte, prohlejdejte tělo a máte bronzovou kouli pro Pharoda. Kousek od tohoto místa se nachází vstup do krypty, kam zatím nechoďte, vypravíte se sem později. Nyní již máte vše potřebné, takže vašemu návratu do Buried Village nic nebrání.


Dead Nations podruhé

Nyní máte dvě možnosti. Můžete pouze projít a pokračovat v cestě, nebo začít plnit úkol pro Many-As-One, což doporučuji, protože je za to dost zkušeností. Klíč ke komnatě Tichého krále vlastní Hargrimm the Bleak a ten vám také brání v návštěvě krále. Nezbude vám nic jiného, než Hargrimma zabít a klíč si vzít. Počítejte ovšem s tím, že v tom okamžiku budete napadeni ostatními obyvateli Dead Nations . Nepříjemná je hlavně stráž před královou komnatou – dva obří kostlivci. Přímo v komnatě na vás čekají další. Pokud se na boj s nimi necítíte, lze kolem nich proběhnout, doběhnout ke králi, abyste zjistili, že je opravdu "tichý", sebrat jeho lebku a zase úprkem ven. Proběhnout k východu a zajít za Many-As-One. Tady máte zase dvě možnosti. Buď jí zalžete a získáte jen 750 bodíků nebo řeknete pravdu a dostanete zkušeností podstatně více. Nakonec proč lhát, když jste Dead Nations stejně "vybílili" .


Buried Village po druhé

Při návratu ukažte Barrovi u brány kouli a budete bez problémů puštěni dovnitř. Rozdejte požadované předměty a jděte za Pharodem. Dejte mu kouli a důkladně ho vyzpovídejte. Během rozhovoru přijde Annah a do rozhovoru se zapojí. Až skončíte, zjistíte, že se k vám Annah připojila. Nyní se vydejte zpět do lokality Smoldering Corpse Bar. Před cestou se nezapomeňte zásobit léčivými lektvárky.

Při odchodu z Buried Village budete ve Warrens of Thought napadeni bandou, která vás předtím bez problémů pustila dovnitř. Až vyjdete v Ragpicker´s Square, stavte se u Sharegraveho a řekněte mu, co jste u Pharoda zjistili. Pokračujte do baru Cathering Dust za Emoricem. Až promluvíte s Emoricem, stanete se Dustmanem. Poté navštivte Fella, vyřiďte záležitost s paží z mrtvoly, popřípadě nakupte nějaká tetování. Nezapomeňte také na úkol s Mauzoleem pro Norochje. Nyní se můžete vydat do Tenement of Thugs. Samozřejmostí je spousta hojidel v inventáři, protože vás čekají skutečně tuhé souboje.


Tenement of Thugs

Po vstupu shlédnete krátkou animaci o Pharodově smrti. Později se můžete do Buried Village vrátit pro bronzovou kouli, která se v závěru hry hodí, ale není nezbytně nutná. Používejte Annah na vyhledávání pastí, až přijdete do chodby, kde budou proti sobě dveře jedny na sever, druhé na jih. Teď záleží na charakteru vaši postavy. Chaotický a zlý charakter musí vstoupit do severních dveří a promluvit si s Tiresiasem. Na dobrou či neutrální postavu čeká za jižními dveřmi Sybil. Nyní se už tužším soubojům nevyhnete. Ve třetím patře baráku vás čeká docela slušný mág. Až to tu vyčistíte, opusťte Tenement of Thugs opačným východem a dostanete se do Alley of Lingering Sighs. Před odchodem ale nezapomeňte sebrat páčidlo (i když je Bezejmenný mág a nemůže páčidlo používat), najdete ho ve vozíku u schodů.


Alley of Lingering Sighs

je lokalita, kde našla Annah vaši mrtvolu. Projděte celou uličku a všímejte si míst, která opravuje Dabus a tato místa si dobře zapamatujte. Na konci uličky je brána, kterou se dostanete ke kamenné hlavě, co s vámi sama započne rozhovor, až se k ní přiblížíte. Řekne vám, že byla svědkem vaší smrti a opět shlédnete krátkou animaci. Poté vás hlava požádá, abyste ji zbavili Dabuse.

Vraťte se k Dabusovi. Zbavíte se ho opravdu jednoduše. Navštivte jediný domek, do něhož se dá vstoupit a tam najdete mrtvolu jiného Dabuse. Prozkoumejte mrtvolu a vezměte si kladivo, které najdete. Pak jděte za živým Dabusem, o mrtvole mu řekněte - on odejde do domku a zamkne se tam. Zajděte za hlavou, řekněte, že záležitost s Dabusem je vyřízena a budete požádání o další službu. Teď jděte na místa, která Dabus opravoval a použijte na ně podle potřeby buď kladivo nebo páčidlo. Pokud si nejste jisti, která místa to jsou, najdete je snadno. Pod kurzorem se hlásí jako otazník. Nyní se vraťte ke kamenné hlavě a ta vám uvolní průchod do Lower Ward.


Lower Ward

Po vstupu do této lokality vám dvě obří krysy ukradnou Morteho. Nezapomeňte posbírat věci, které po Mortem zůstanou a prokecněte poblíž stojícího Korura. Ten vám poradí, abyste Morteho hledali u Lothara. Bojovníci se mohou u Korura opět zdokonalit v bojových praktikách.

Lothar
je praštěnec, který sbírá lebky a jeho pohůnci vás připravili o Morteho. Najdete ho v polorozpadlém domku kousek od dílny výrobce rakví. Od místa, kde jste se v úrovni Lower Ward objevili, je to východním směrem. Až promluvíte s Lotharem, zajděte za Hamrysem – výrobcem rakví (opět východně od Lotharova domku) a promluvte si s ním. Zeptejte se postupně na svůj ztracený deník, Hamrysova otce a plány hrobky. Hamrys vás pošle do skladiště pro její plány. Promluvte také s Dimitreem a dozvíte se, že ho proklel mág Sebastion. Zajděte do skladiště, prokecněte příšerku Vault of the Ninth World stojící za pultem a požádejte ji o vydání plánů. Až je získáte, zajděte zpátky za Lotharem, otevřete tajné dveře (postel v místnosti s lebkami) a projděte jimi do úrovně Bones of the Night. Obří kryse jménem Mantuok řekněte, že sháníte lebku pro Lothara. Budete vpuštěni přes střežený most a dostanete se k portálu, který vás přenese do úrovně Weeping Stone. Odtud se vydejte známou cestou přes Dead Nations do úrovně Drowned Nations a dále pak ke kryptě, kterou jste posledně objevili. Je to ona hrobka, o níž hovořil Lothar.

Do krypty vstoupíte sami, ostatní na vás počkají před ní. Takže než vejdete, uvolněte si maximálně inventář, abyste pobrali vše, co zde najdete. Vyhněte se ornamentu Torment a vstupte do prostřední místnosti. Budete teleportem přeneseni do jedné části hrobky. Prozkoumejte sarkofág, vezměte klíč a vstupte do ornamentu Torment. Zabije vás blesk (pokud ne, opakujte vstup do ornamentu) a objevíte se u vchodu do hrobky. Tohle udělejte ještě 2x (teleport vás přenese pokaždé jinam) a poté už se bez problému dostanete do středu, kde prozkoumejte a posuňte všech 8 kamenných panelů na zdech. Následně otevřete sarkofág uprostřed. Bohužel, žádná lebka se v něm nevyskytuje, pouze další klíč. Vezměte si ho a pokračujte do další místnosti, odkud budete přeneseni do poslední části hrobky, v níž se nachází bedna s několika zajímavými předměty. Odtud se teleportem dostanete před kryptu. Naberte zpět do party Annah a Dakok´kona a hurá pro Morteho. Nic si nedělejte z toho, že nemáte lebku, kterou požadoval Lothar, spokojí se i s hlavou Soega nebo Mantuoka. U Lothara můžete nakoupit hojidla a kouzelné věcičky. Než odejdete od Lothara, promluvte si se zdmi plnými lebek. V jedné z nich k vám promluví lebka obří krysy a prozradí vám něco o knize, co má Mantuok. Zajděte za Mantuokem, zabijte ho a po identifikaci knihu použijte. To budete koukat, co se všechno dozvíte J.

Xanthia
Najdete ji kousek od místa, kde jste se v Lower Ward objevili. Promluvte s ní a dozvíte se něco o abishaích a očekávaném souboji. Po skončeném rozhovoru zajděte za nedaleko stojícími velkými zrůdičkami. Jsou tři a jmenují se Zerb, Gort a Thorp. Oslovte Thorpa a prozraďte mu, co jste se dozvěděli o abishaiích od Xanthie a varujte ho. Získáte něco zkušeností.

Sebastion
je mág, který proklel Dimitreeho, zombie u Hamryse. Promluvte s ním o Dimitreeho prokletí a nabídněte se, že tuto kletbu zrušíte. Sebastion vám dá nahlédnout do své knihy a můžete zajít za Dimitreem, abyste mu pomohli. Když Sebastiona požádáte, aby vás zbavil jizev, pošle vás zabít Abishaie Groshuka, kterého najdete u Siege Tower. Po splnení úkolu se vraťte k Sebastionovi a odměnou vám budiž něco zkušeností a trvale zvýšené charisma.

Open-Air-Market je tržnice, kde jsou tři obchodníci. Anze prodává zbraně, Aalek magické předměty a Cinder kouzla. Od Cindera se také dozvíte o Trist, která byla neprávem obviněna.Trist najdete v severozápadní části Lower Ward mezi otroky.

Karina
Stojí kousek od Cindera. Dejte s ní řeč a až se naskytne možnost, řekněte jí, že si nemyslíte, že by byla špatná. Poté se si jděte o Karin promluvit s Corvusem, strážným, který stojí u horních dveří tržnice. Po návratu ke Karin získáte něco zkušeností.

Lazlo
je velice dobře informovaný človíček a najdete ho někde v tržnici. Vyzpovídejte ho opravdu důkladně a dozvíte se, mimo jiné, o způsobu, kterým se dostanete do Siege Tower, což je opravdu důležitá informace.

Trist
vyzpovídejte Trist a dozvíte se, že za její neštěstí můžou dva lidé – Byron Pikit a jeho kamarád Lenny. Zajděte za Byronem (je oblečen v modrý oblek a najdete ho kousek od tří vyzyvatelů Abishaie) a promluvte s ním o Lennym a Trist. Poté se vypravte za Lennym (ten se vyskytuje za Lotharovým baráčkem) a nalžete mu, že vás posílá Byron. Na základě toho vám Lenny prozradí, kde jsou uloženy dokumenty potvrzující nevinu Trist (ve skladišti – kde jinde J) a heslo, potřebné pro jejich vyzvednutí. Vyzbrojeni těmito znalostmi se vydejte do skladiště a dokumenty vyzvedněte. S nimi se vydejte za Deronem a předejte mu je. Poté můžete oznámit Trist, že je volná. Dostanete něco zkušeností a 1000 penízků.

Ve skladišti si můžete také vyzvednout vak s penězi. Získáte bezpracně něco přes 1000 penízků. J

Giltspur
stojí u tržnice a je obklopen hloučkem lidí. Když ho požádáte o práci, pošle vás do tiskárny s letákem. Po návratu dostanete další úkol – zanést do slévárny leták Keldorovi of Durian. A posledním úkolem pro Giltspura je doručit zprávu Barkisovi do Smoldering Corpse Bar. Tam se vypravte až promluvíte s Nemele a budete schopni osvobodit Inguse. Po návratu už pro vás Giltspur nebude mít žádný úkol, tak se můžeme věnovat úkolům v Clerks Ward. Great Foundry se ponecháme až nakonec, i tak se hodně naběháme.


Clerk´s Ward

Zde se nachází spousta zajímavých míst, z nichž vaší pozornosti obzvlášť doporučuji obchod s kuriozitami, kde můžete pro Morteho zakoupit dračí zub a krejčího, kde zase můžete zakoupit pro Annah a Fall-from-Grace magické oděvy, pokud máte dostatek peněz. Jestli jste Annah dobře cvičili, měla by teď mít docela slušnou schopnost kapesních krádeží a tím by se váš rozpočet dal docela dobře vylepšit. Obyvatelé v této lokalitě nejsou žádní chudáci. Ale nezapomínat na funkci save, ne vždy se lup podaří na první pokus. Nejdříve se zde ovšem podíváme po Nemele, protože jenom ta nám může objasnit záležitost s Nevysychající karafou.

Nemelle
najdete jižně od místa, kudy jste do Clerk´s Ward vstoupili, před jedním stanem. Promluvte s ní o karafě a dozvíte se, jak ji použít. Nemelle vás požádá, abyste našli její přítelkyni Aelwyn. Tu najdete kousek od Apothecary. Vraťte se k Nemelle a vyřiďte vzkaz od její přítelkyně. Nezapomeňte si vyzvednout odměnu. Získáte něco zkušeností a permanentní zvýšení životních bodů.

Pestle a Kilnn
Když už budete v blízkosti Apothecary, vstupte dovnitř a promluvte s Pestle Kilnnem. Slibte mu pomoc a zajděte do prodejny kuriozit (leží jižním směrem), kde kupte Elixír of Horrific Separation. S tímto lékem se vraťte do Apothecary a dejte jej Pestle Kinnovi. Nezapomeňte si poté vyzvednout o Pestleho odměnu, která není zanedbatelná J.

Malmaner
je váhající zákazník, stojící před krámkem krejčího, který najdete severně od vstupu do Clerk´s Ward. Požádá vás, abyste mu přinesli od krejčího kostým. Krejčí vám dá kostým spalovače, ale poznamená, že ten bude mít hodně lidí. Když tuto skutečnost přetlumočíte Malmanerovi, pošle vás pro kostým jiný. Za každý kostým vám Malmaner zaplatí a získáte něco zkušeností.

Fall-from-Grace
najdete v budově Brothel of Slating Intelectuall Lusts, což je nevěstinec. Promluvte s ní a nabídněte jí, aby se k vám přidala. Řekne vám, že musíte nejdřív pohovořit s jejími deseti studenty. Proběhněte nevěstinec, promluvte se všemi devíti dívkami (dostanete několik úkolů) a vraťte se zpátky k Fall. Na její otázku odpovězte, že desátým studentem jste vy a Fall se k vám přidá. Plnění úkolů pro studentky Fall-from-Grace si nechejte až na později.


Civic Festhall

Nyní vám nic nebrání vydat se do Civic Festhall. Pokud se chcete dostat do soukromých sensorií, kde zjistíte spoustu zajímavých věcí, musíte přesvědčit Splintera, že jste členem společnosti. Pokud se vám to nepodaří, budete se muset ke společnosti přidat. Kromě zmíněných úkolů můžete v Civic Festhall splnit ještě další úkoly a bojovník se zde může zdokonalit v bojových uměních.

Splinter
je člověk, který jediný vás může dostat do sensorií, kam se podíváte několikrát. Nejdříve se nechte přenést do sensorií soukromých, kde najdete několik krystalů se zajímavými informacemi. Poslechněte si všechny 3 krystaly. Poté navštivte sensoria veřejná, kde se sice hodně naběháte, než vyslechnete všechny příběhy, ale zase získáte dost zkušeností.

Krystal Deionarry
se nachází ve východní části soukromých sensorií a má modrou barvu. Při jeho poslechu získáte něco zkušeností a hlavně se dozvíte o odkazu, který vám Deionarra nechala u svého otce, advokáta Iannise.

Ravelin krystal
zelený kámen, najdete v jižní části sensoria. Během projekce se spojíte přímo s Ravel a budete vybídnuti, abyste ji našli.

Quell
je mág, vyskytující se v soukromých sensoriích, který vám prozradí jakým klíčem se dostanete do Ravelina bludiště. Potřebujete kousek samotné Ravel nebo její dcery. Musíte najít dceru Ravel a získat na kapesník kapku její krve. Ovšem než tohle s Quella dostanete, musíte mu z obchodu s kuriozitami donést kousek čokolády (jako by jí měl málo J). Než se s Quellem rozloučíte, prohlédněte si jeho nabídku sladkostí. Stojí za to.

Deník Bezejmenného
Od vstupní haly se dejte východním směrem a přes několik místností se dostanete do ubytovací části, kde jsou soukromé pokoje členů. Recepční vás uvítá jako starého známého a dá vám klíč od vašeho pokoje. Najdete zde spoustu užitečných věcí a v zamčené skříni mimo jiné i dvanáctistěn (což je jeden z vašich deníků), který vám ale momentálně nepomůže, protože je psán ve starobylém jazyce. Abyste si ho mohli přečíst musíte vyhledat v jižní části Clerk´s Ward Finama the Linquist, který vás požádá, abyste mu našli jeho pracovní deník. Ten najdete v nevěstinci. Vstupte tam do první místnosti vlevo a všechno prohledejte. V jedné zásuvce najdete zapomenutý deník. Vraťte se k Finamovi a on vám dá deník svého otce, ze kterého se starobylý jazyk naučíte. Po přečtení dvanáctistěnu se dozvíte další střípek z mozaiky svého osudu a zjistíte, že jste si u advokáta Iannise také cosi uložili, takže nyní je ta pravá chvíle se k němu vydat.

Iannis
Jak jste zjistili od krystalu Deionarry, je Iannis jejím otcem, což je v tomto případě spíš průšvih, než klad. Takže doporučuji před rozhovorem funkci save, abyste se nedočkali (jako já) nepříjemného překvapení a nemuseli se kus vracet. Při správně vedeném rozhovoru dostanete od advokáta jak svoje věci, tak i to, co u něj pro vás uložila Deionarra. Iannis vám také řekne, abyste mu zprostředkovali možnost poslechnout si krystal jeho dcery, což není problém. Když zajdete za Splinterem a požádáte ho o laskavost pro Iannise, nebude proti. Z věcí, které jste si u advokáta uložili je pro vás nejdůležitější stvrzenka, na niž v Great Foundry dostanete předmět, co jste si tam kdysi uložili. Nyní zpátky do nevěstince splnit úkoly pro děvčata a získat klíč do Ravelina bludiště.

Dolora
po vás chce, abyste pro ni získali zpět klíč od jejího srdce, který má Merriman v Civic Festhall. Merriman slíbí klíč vrátit, když mu vymažete pamět. Zajděte do obchodu s kuriozitami a kupte tam "rune-covered ale stein". Poté zajděte do Galerie kuriozit a prozkoumejte plastiku Dark Bird of Ocanthus. Vyměňte jednu její část za to, co jste koupili v obchodě s kuriozitami a jděte si o plastice promluvit s nedaleko stojící Yvannou, jinak byste se o zvláštní schopnosti ukradeného kousku nedozvěděli. Nyní běžte za Merrimanem a klíč od Dolořina srdce je váš. Zeptejte se Dolory na němou prostitutku a dozvíte se, proč Ecco nemůže mluvit.

Ecco
Zajděte za Ecco a slibte jí, že najdete cestu, jak jí pomoci. Běžte do obchodu s kuriozitami a kupte fiend´s tongue a deva´s tears. Vraťte se k Ecco a nejdříve jí dejte fiend´s tongue a poté i deva´s tears. Teď Ecco vyzpovídejte a dozvíte se od ní, že Kesai Serris je dcerou Ravel Puzzlewell.

Juliette
vás požádá, abyste okořenili její milostný život a doručili Montaquovi do Civic Festhall fingovaný milostný dopis, který máte nechat vytisknout v tiskárně v Lower´s Ward. Splňte její přání a rozčilenému Montaquovi řekněte, že to byla lest. Poté zajděte Juliettě vyřídit, co Montaque na její adresu řekl. Od Julietty se mimo jiné dozvíte i to, že Kesai Serris a Kimasxi a Adder-Tonque jsou poloviční sestry.

Kimasxi Adder-Tonque
po vás nebude chtít nic, ale je důležité si s ní promluvit hlavně o příbuzenském vztahu ke Kesai Serris, jinak bude Kesai matku zapírat.

Kesai Serris
vám své příbuzenství s Ravel Puzzlewell přizná až poté, co vám Kimasxi potvrdí, že jsou polosestry. Jakmile Kesai přizná, že je dcerou Ravel, požádejte ji o kapku krve. Musíte mít u sebe čistý kapesník.Pokud jste prohledali nevěstinec opravdu důkladně, máte jich v inventáři několik. Jakmile tolik potřebnou kapku krve dcery Ravel máte, nic vám nebrání v tom, abyste se vydali do slévárny. Předtím můžete ještě navštívit dvě lokality, ale není to povinné.


Undersigil

Než opustíte Clerk´sWard můžete se vydat do podzemí Clerk´s Ward, které je plné docela tuhých potvor. Nemusíte tam vůbec chodit, protože tam neplníte žádné úkoly nutné pro postup ve hře, ale doporučuji vám, abyste si ho celé prošli (byť na několikrát), protože zde můžete získat hodně zkušeností. Za zabití jednoho Larwal Worm je 8000 zkušeností. Vybavte se SPOUSTOU hojidel, než se vůbec do podzemí vypravíte a mágům doporučuji zakoupit v obchodě s kuriozitami kouzlo Cloudkill, které dokáže zabít celou partu těchto potvůrek. V tom případě je zkušenostní postih (jen 8000 za celou partu červů), ale i tak je to dost.


Modron Maze

Je také nepovinnou lokalitou, ale doporučuji její návštěvu. Modroni jsou zajímavé neagresivní příšerky, které trochu připomínají kovové pavouky. V nevěstinci potkáte hnedle 3. Než si s nimi promluvíte, zakupte v obchodě s kuriozitami kovovou loutku. Po nákupu najdete v inventáři hračku, která vypadá jako Modron. Zajděte do nevěstince a s jedním Modronem si promluvte. Zjistíte, že hračka funguje jako portál k Modronům. Trošku si s ní pohrajte a po správném nastavení budete přeneseni do Modron Maze. Toto bludiště je zajímavé. Je to generovaný dungeon a jak jím procházíte, jste napadeni jedním až třemi výtvory Modronů. Jsou vcelku bez problémů zdolatelní a za jednoho je 500 zkušeností. Navíc z nich padají zajímavé věcičky, které vám po návratu do Clerk´s Ward znatelně vylepší rozpočet. Takže si v klidu procházejte místnostmi, bojujte a sbírejte. Po nějaké době se otevřou dveře, které vás zavedou za Modronskými inženýry. Promluvte si s prostředním z nich a bude vám také nabídnuta možnost, vygenerovat si dungeon.Vlezte do toho nejtěžšího a po chvilce bloudění najde brdloh Nordoma a toho naverbujte.


GreatFoundry

Keldor
Kde je Keldor již víte, protože jste mu doručovali stvrzenku od Giltspura.Promluvte s ním o možnosti přidat se ke Godsmanům a dostanete několik úkolů.

1. úkol – musíte vykovat předmět, abyste prokázali svou způsobilost. Zajděte do střední části slévárny (tam kde jsou kotle) za Alisou Tield a vyzpovídejte ji o všem možném. Poté zajděte východním směrem do chodby kousek pod dveřmi, kterými chodíte ke Keldorovi. U človíčka za pultem si kupte potřebnou výbavu pro pracovníky slévárny. Vraťte se zpátky do srdce slévárny a najděte Tildona, od kterého si vyžádejte rudu (ore). Nyní najděte prázdný kotel a použijte na něj rudu v kleštích, poté použijte kovadlinu a kladivo a zhotovte libovolný předmět (doporučuji bojovou sekeru. Buď můžete používat, nebo výhodně prodat, záleží na povolání vaší postavy).Vytvoření předmětu se koná formou dialogu. Po skončení prací jděte za Keldorem a dostanete druhý úkol.

2. úkol – máte si zahrát na detektiva a vyřešit vraždu kováře Avildona. Jděte zase za Alisou Tield a promluvte s ní. Dostanete tip na 3 lidi, Tieldona, Sarose a Bedai-Lim. Tu můžete rovnou vypustit a soustřeďte se na další dva. Nejdřív promluvte s Tildonem a pak jděte za Sarosem a pořád dokola, až se vám Tildon přizná. Dávejte si pozor na to, co a jak říkáte.Před každým rozhovorem nezapomeňte na funkci save. Během plnění tohoto úkolu se totiž Bezejmennému změnil charakter a skoro nikdo s ním nechtěl mluvit, což bylo vzhledem k dalším úkolům špatné. Po loadu se mi podařilo vést rozhovor správně a cesta k dalším úkolům zůstala otevřená J.

3. úkol – zabránit sebevraždě Sandoze. Vedle pultíku, za nímž stojí Keldor jsou dveře, za nimi chodba a na jejím konci stojí Nihl Xander (zatím si ho nevšímejte) a za ním jsou schody do patra, kde najdete Sandozu. Než se za ním vydáte, promluvte s jeho dcerou Sarossou, která je v předsálí posluchárny. Poté jděte za Sandozou a vyřiďte mu vzkaz od dcery. Sandoza od sebevraždy ustoupí a otevře dveře. Po návratu ke Keldorovi je z vás Godsman a můžete ve slévárně přespávat i nakupovat od Keldora zbraně a kouzla.

Sarossa
Poté, co se stane Godsmanem, běžte si promluvit se Sarossou o její víře a řekněte jí, že se s ní ztotožňujete. Odměnou vám bude trvalé zvýšení moudrosti.

Nihl Xander
je inženýr, který pracuje na Dreambuilderu, ale potřebuje vaši pomoc. Slibte mu ji a máte před sebou opět 3 úkoly.

1. úkol – nejdříve vás Nihl požádá o kousek vaší kůže a trošku krve. Zajděte do Apothecary v Lower Ward a požádejte Pestleho o pomoc. Získáte zkumavku, kde bude požadované.

2. úkol – budete vysláni, abyste přinesli speciální ptačí klec. Tuto získáte od Golema v Siege Tower. Pokud jste si promluvili s Lazlem v tržnici, tak už víte, jak se tam dostat, když ne, tak to honem napravte. Portál do věže se objeví na můstku východně od věže, kousek od místa, kde jste bojovali s Groshukem. Popovídejte si s Golemem o všem možném a hlavně se nezapomeňte zeptat zbraň, kterou je možné zabít nesmrtelného. Při správně vedeném hovoru se vám podaří tuto zbraň (Blade of Immortal) získat. Poté ho požádejte o speciální klec a můžete se vrátit k Nihlovi.

3. úkol – Nihl Xander potřebuje podušku. Běžte za výrobcem rakví a požádejte ho polštářek. Hamrys vám řekne, že u sebe nemá a pošle vás do skladiště, kde je má uskladněné. Ve skladišti požádejte o vydání podušky a vraťte se k Hamrysovi pro zkušenosti. U výrobce rakví jsem zjistila zajímavý bug ve hře i přes patch. Hamrys se mě pořád ptal, jestli jsem získala plány k hrobce a pokaždé mi to přidalo 2000 bodů experience. Po získání podušky už to bylo OK. Takže pokud se chcete bezpracně trošku napakovat zkušenostmi, máte možnost.A poté hurá za Nihlem.

Po návratu vám Nihl Xander oznámí, že Dreambuilder je hotov a dostanete od něj klíč. Běžte do střední části a tam západním směrem, až přijdete ke dveřím. Odemkněte je a k Dreambuilderu hra vypraví Bezejmenného samotného. Shlédnete pár zajímavých animací a poté bude vráceni zpět do slévárny. Naberte zpátky ostatní členy party a nyní jděte tam, kde jste koupili vybavení pro zhotovení výrobku a na stvrzenku od advokáta si vyzvedněte předmět, co jste si tam uložili. Získáte zvláštní předmět, který je portálem k Ravel. Identifikujte ho a máte jej připraven k použití. Nakupte dostatek hojidel, odpočiňte si a můžete se vydat za Ravel.


Ravel´s Maze

Vlastně ani žádným bludištěm v pravém slova smyslu není. Objevíte se v jihozápadním rohu, pokračujte severním směrem do středu lokace, kde najdete Ravel. Cestou používejte Annah na odkrývání a zneškodňování pastí. Promluvte s Ravel o všem možném a hlavně se ptejte na svou nesmrtelnost. Také z ní musíte vyrazit něco o Devovi. Pokud povedete rozhovor opravdu dobře, budete nejen valit oči, ale dokonce se vám i permanentně zvýší moudrost a životní body. Můžete dokonce Ravel ukecat, aby Bezejmenného pokud je mág něco naučila. Snažte se vyzvědět co nejvíce skutečností a neukončovat rozhovor dřív, dokud máte jakoukoliv možnost dozvědět se cokoli nového. Až rozhovor ukončíte, budete Ravel a jejími pomocníky napadeni. Je dost tuhý protivník., takže vám dá pěkně zabrat. Po její smrti nezapomeňte posbírat, co z ní vypadlo. Poté navštivte Ravelinu tajnou zahrádku a ze semínek si vypěstujte rotlinky. Získáte magické hůlky, které umí zajímavá kouzla, ale jsou použitelné jenom mágy. Z lokace odejděte severovýchodním portálem. Shlédnete zajímavou animaci a portál vás vyplivne v Curstu.


Curst

v této lokalitě máte pouze jeden hlavní úkol, a to nalezení anděla, o němž se vám zmínila Ravel. Deva je vězněn v podzemí Curstu a jsou dvě cesty, jak se tam dostat. Jedna vede přes skládku odpadu a dozvíte se o ní od hlídače skládky. Pokud půjdete touto cestou, připravíte se o docela dost zkušeností, protože z podzemí se už na povrch nedostanete. Druhá cesta vede přes splnění několika úkolů pro obyvatele Curstu. Portál vás přenesl do blízkosti hospody Traitor´s Gate Tavern. Tak neváhejte a vstupte dovnitř.

Tainted Barse
je hospodský a najdete ho za jedním z pultů. Promluvte si s ním o všem možném a dozvíte se, že deva je vězněn v podzemí Curstu a abyste se do podzemí dostali potřebujete znát heslo.Pro první část hesla vás pošle za Marquezem

Marquez
vám řekne, že dcera Barseho Jasilya byla unesena a požádá vás o její vysvobození. Projděte do další části Curstu a jděte rovně. U druhé budovy vpravo najdete Jasilyu, obstoupenou strážci. Promluvte s jejich vůdcem Skatchem a vojáky zlikvidujte. Dávejte pozor hlavně na vojáky v její nejtěsnější blízkosti, protože když uvidí, že souboj prohrávají, Jasilyu zabijí. Doporučuji na ně použít Morteho schopnost Litany of Curses. Po skončeném souboji, promluvte s Jasilyí a vraťte se k Marquezovi. Získáte něco zkušeností, 1. část hesla a bojovník se může zdokonalit v bojových technikách. Dále budete posláni za Kitlou

Kitla
po vás bude chtít, abyste byli prostředníkem v rodinné rozepři. Pošle vás za Kesterem do vnitřního Curstu a Crumplepunchem (kovářem) ve vnějším Curstu vyřešit jejich spor o dědictví. Já to vyřešila tak, že jsem získala listinu od obou a donesla Kitle, ať si to vyřeší sama J. Bylo za to nejvíc zkušeností. Kitla vám řekne další část hesla a pošle vás za Nabatem.

Nabat
vás požádá, abyste ochránili hlídače skládky před lupiči, kteří jej ohrožují. Běžte si na skládku promluvit s Kysem. Skládku najdete západně od hospody. Po rozhovoru s Kysem se vydejte do Inner curstu a tam hned za branou západně. U odstaveného vozu najdete Werneta, vůdce bandy, co obtěžuje Kyse. Promluvte s ním a vraťte se na skládku. Až přijdou lupiči, pusťte se do nich a zase pozor, aby vám nezabili Kyse. Po splnění úkolu se vraťte k Nabatovi, získáte další část hesla a budete posláni za Dallanem. Pokud hrajete za zloděje, Nabat vás může zdokonalit ve zlodějských praktikách.

Dallan
vám poví o politickém sporu mezi An´iziem a Siabhou. Zajděte do Inner Curstu, najděte ne severu An´izia promluvte s ním. Pak vyhledejte u administrativní budovy Siabhu a dejte řeč s ní. Poté se vraťte k An´iziovi, řekněte mu o protinabídce Siabhy a po skončeném rozhovoru jděte za kapitánem stráží (stojí u brány do vnějšího Curstu) a nechejte jednoho či oba zatknout. Já práskla oba.

Dona Quisha
po vás bude chtít, abyste osvobodili jejího démona. Najdete ho v silu, chyceného v pentagramu. Dejte s ním řeč, řekněte mu, že vás posílá dona Q. abyste ho osvobodili a zeptejte se, co vám za to dá. Na závěr rozhovoru přerušte pentagram. Démon je volný a za odměnu vám dá báječnou bojovou sekeru Heartbringer. Můžete vrátit za donou Quishou.

Všechny části pomyslného klíče už máte, tak vám nic nebrání v tom, zajít za Barsem, doplnit u něho své zásoby léčidel (upozorňuji, že teď vás čekají hodně tuhé souboje a nemožnost kdekoli doplnit zásoby nebo se vyspat, takže nakupte toho co nejvíce), odpočiňte si a poté se nechejte dopravit do podzemí.


Curst Underground

Hned na začátku lokace budete napadeni několika Trelony (vzpomínáte na Undersigil?). Vypořádejte se s nimi a jděte pořád na západ, odbočky na sever si zatím nevšímejte. Přijdete na další křižovatku a na ní se dejte kousek jižně a pak na východ. Někde tam potkáte Vorshu. Promluvte s ním a slibte mu pomoc. Vraťte se zpátky na křižovatku a vydejte se na sever. Jděte tak dlouho, dokud nepotkáte příšerku jménem Ghrist. Promluvte si s ní a zlikvidujte. Vraťte se k Vorshovi, kterému se nebude chtít splnit slib, který vám dal. Takže se s ním vypořádejte taky a po jeho smrti nezapomeňte prohledat bedny. Nyní se vraťte na cestu, kde jste potkali Ghrista a pokračujte dál na sever, až potkáte poustevníka. Prokecněte ho a zjistíte, že je priest, takže vás může uzdravit a také vás pohlídá při spánku. Nyní se vypravíte na křižovatku, kde jste minuli severní cestu a jděte to na sever vyčistit. Není to nutné, ale každá zkušenost dobrá, takž s chutí do toho a půl je hotovo. Až dojdou kouzla, můžete se vždy vrátit k poustevníkovi a vyspat se. Na konci lokace v severní části potkáte dva černé abishaie a východně od nich jakéhosi drakoida jménem Tek´elah. Když s ním promluvíte, dozvíte se pár zajímavostí. Kousek pod černými abishai je bedna, kterou nezapomeňte prohlédnout. Nyní se vraťte k poustevníkovi a další chodbou jděte dolů na jih. Je tam východ do věznice. Než odejdete, prozkoumejte v pravém rohu (vlevo je východ) něco, co vypadá jako kamna. Najdete tam velice zajímavý prsten, který umí kouzlo Meteor Storm Bombardment (velice působivé J). Když vám ve vězení dojdou kouzla, vždycky se můžete vrátit za poustevníkem, aby vás pohlídal při spánku.


Prison

Tady vám nezbude nic jiného, než celou lokalitu důkladně projít, nic nemůžete vynechat. Nezapomeňte prohlížet bedny a barely. Připravte se na spoustu hodně tuhých soubojů. Deva Trias je vězněn mimo věznici v samostatné kobce. Až anděla (devu) najdete, požádá vás, abyste našli jeho meč. Ten najdete v samém srdci věznice, zabodnutý do modrého kříže, a nebude nic jednoduchého se k němu dostat. Až se vám to podaří, zjistíte, že je hlídán otylým mužíkem jménem Cassius. Ten vám slíbí meč vydat, když ho porazíte. Máte na vybranou, zda budete soupeřit v rychlosti, vtipu či síle. Zvolte dovednost podle nejvyššího z atributů (síla, obratnost, inteligence) své postavy. Se získaným mečem se vraťte k Triasovi, osvoboďte ho a vyzpovídejte. Hlavně z něj musíte dostat informace o Fhjullovi Forked-Tonque. Poté se vydejte na severovýchod, kde jste již určitě našli dveře (z kůlů), které nešly otevřít.

Vhailor
Projděte za portál a prozkoumejte Vhailora. Chvilku do něho mluvte a on se probudí (za tento způsob jsou zkušenosti), nebo se můžete pokusit mu něco vzít a proberete ho též (bez zkušeností). Prokecněte ho, dozvíte se vcelku zajímavé skutečnosti. Při správně vedeném rozhovoru můžete získat i dost zkušeností a permanentně se vám zvýší inteligence + wisdom. Můžete také vzít Vhailora do party. Až skončíte s Vhailorem, projděte portálem, který vás vyplivne v poušti Outlands.


Outlands

Není velká lokalita. Najdete zde pár potvůrek za jejichž likvidaci získáte dost zkušeností a jak vám řekl Trias, žije zde Fhjull Forked-Tonque Najdete ho v hlavě obrovské kostry ještěra uprostřed lokace. Popovídejte si s ním a snažte se z něj vytáhnout co nejvíc informací. Ptejte se hlavně na svou smrtelnost.Forked-Tonque, bohužel, nic neví a odkáže na vás na další místo, kterým je Pillar of Skulls (fujtajblový místečko) v Baatoru. Vyzpovídejte Fhjulla, jak se tam dostanete a vaší cestě do Baatoru nestojí nic v cestě. Před cestou si můžete také nakoupit pár zajímavých kouzel. Portál do Baatoru najdete u levé přední tlapy kostry.


Baator

Je nehostinná radioaktivní planeta, kde vás budou ohrožovat hlavně Abishaiové a Cornugové (což jsou pěkně tuhé potvory, za jednu je 10000 zkušeností), jinak zde nic zajímavého nenaleznete. Od místa, kde vás portál vyhodí se vydejte jihovýchodním směrem. Po cestě mlaťte na co přijde, popřípadě tomu utečte. Vstup do úrovně Pillar of Skulls najdete v jihovýchodním rohu lokace.


Pillar of Skulls

jak napovídá jeho název je sloup, složený z lebek. Je to pěkně nehostinné a nepříjemné místo. Sloupu se zeptejte jen tri otázky. Za dvě z nich budete muset zaplatit. Poprvé se zeptejte na to, kdo jste a obětujte Morteho. Po odpovědi hovor ukončete a započněte znovu. Nejdříve ze všeho vytáhněte Morteho ven, abyste o něj nepřišli definitivně. Bude vás to stát permanentě –5 životních bodů. Poté se zeptejte na Fortress of Regrets. Budete znovu požádáni o Morteho – odmítněte. Další možnou platbou je zrada Fhjulla Forked-Tonque, ale toho budete ještě potřebovat a jestli ho prodáte, nedostanete se z Outlands dál. Další možností je Modron Cube (když ji máte u sebe) – pokud ji obětujete, připravíte se o možnost získat nejlepší zbraň hry a ta se vám ve finálním souboji bude sakra hodit. Nemáte-li Modron Cube, bude po vás sloup požadovat Annah a poté Grace, což samozřejmě nepřipadá v úvahu. Takže nakonec bude chtít trochu vaší krve, což už musíte přijmout, protože informaci o pevnosti nutně potřebujete a jinak se ji nedozvíte. Bude vás to stát dalších -15 HP trvale, ale za všechno se musí platit a tohle je nejmíň "bolestivé". Teď už víte vše, co jste potřebovali a můžete se vypravit zpátky k Fhjullovi.

Vraťte se do Baatoru a pokračujte západním směrem, až přijdete k onyxovým kamenům o kterých mluvil Fhjull a budete přeneseni zpátky do Outlands. Běžte za Forked-Tonquem abyste se dozvěděli, jak se vrátit zpět do Curstu. Portál najdete ho pod pravou zadní nohou kostry.


Curst Gone

Po návratu do Curstu najdete všude jen ruiny. Prohledejte bedny a rozházené sudy, až přijdete k bráně Carceri. Promluvte si s hlavami na bráně a dozvíte se, že došlo k válce a Curst byl přemístěn do alternativního vesmíru Carceri. Než se tam vypravíte, nezapomeňte se vyspat, aby si mágové mohli obnovit kouzla.


Carceri

Je místo plné chaosu, který zde nastolil Trias. Vaším hlavním úkolem v této úrovni je najít Triase a zlikvidovat ho, aby se Curst vrátil zpátky na své místo a byl v něm opět nastolen pořádek. Anděla najdete ve správní budově. Než se k němu probojujete, můžete splnit cestou několik úkolů, ale není to nezbytně nutné.

Deva se ukrývá až v posledním patře admistrativní budovy, severním směrem od místa, kde jste se objevili.Cestou vás budou napadat nejrůznější příšerky a stráže. Hned po vstupu do místnosti, která je momentálně sídlem anděla, budete napadeni samotným Triasem. Pusťte se do něj a až budete blízko vítězství, Deva s vámi začne smlouvat. Vyzpovídejte ho opravdu ze všeho možného, i za cenu lži. Musíte se za každou cenu dozvědět, kam povedou vaše další kroky (do márnice). Až se dozvíte, co potřebujete, tak anděla klidně zabijte. Stejně si nic jiného nezaslouží za zmatek, který způsobil J. Po smrti nebo zmizení anděla, se ve dveřích, jimiž jste přišli, objeví portál, který vás přenese do Hive-Mortuary k Dustman Memorial.


Hive-Mortuary

Než začnete něco podnikat, můžete zaskočit za Mebeth, abyste se naposledy rozloučili s Ravel, která vám vlastně celou dobu pomáhala.

Nyní prodejte všechno, co jste dosud nasbírali, vybavte se spoustou léčidel, zakupte nová tetování a zajděte za Poxem. Požádejte ho, aby vás zabil a jakmile slezete ze stolu, vydejte se v téže místnosti opačným směrem, než jsou dveře a vstupte do portálu, který se před vámi zaktivoval.


Fortress of Regret

Bezejmenný se objeví ve Fortress Entrance sám samotinký. Nemá ani tuchy, kam se poděli jeho přátelé.Od místa, kde se objevíte jděte na východ. Na konci cesty je křižovatka, kde se vydejte jižním směrem, až přijdete k Deiorraně. Promluvte s ní a řekněte, že jste dostali její odkaz. Pokud máte u sebe její prsten, Deiorrana vám ho vylepší. Po skončeném rozhovoru se vraťte zpět odkud jste přišli a vydejte se opačným směrem. Na konci západní cesty je vstup do pevnosti.


Fortress Interior

Jakmile vstoupíte do pevnosti zaútočí na vás velké stíny. V této lokaci máte za úkol pohnout čtyřmi pákami, aby se vám otevřel portál do další úrovně. I když jsou stíny tuhými protivníky, doporučuji projít celou úroveň a vymlátit je všechny (pokud jste si nakoupili skutečně DOSTATEK hojidel, neměl by to pro vás být problém), protože za jeden Greater Shadow je 10000 bodů zkušeností. Po každém stisknutí páky se objeví animace a vy postupně uvidíte, jak vaši přátelé umírají, protože vás nezradili. Jenom jeden z nich se projeví jako zrádce a to buď Ingus nebo Vhailor, záleží na tom, s kterým z nich jste hráli až do konce.Portál se otevře v místnosti severně od bodu příchodu (arrival point).


Trial of Impulse

je místo, kde budete napadeni tím členem vaší bývalé party, který vás zradil (zalezi na presvedceni chaotic good -> Vhailor). Až se s ním vypořádáte, prozkoumejte místa za všemi sochami, za jednou z nich najdete sounding stone. Kámen si poslechněte a poté vystupte k fontánce a krystalem uvnitř se dostanete dál.


Maze of Reflections

Zde se setkáte se třemi inkarnacemi Bezejmenného. Se všemi promluvte a pokuste se je přesvědčit, aby se vámi nechaly absorbovat. Doufám, že nemusím připomínat funkci SAVE J. Nejdříve promluvte s praktickou inkarnací (pokud to nepůjde po dobrém, tak to musí jít po zlém, ale v žádném případě nedopusťte, aby vás pohltila, hra by prý špatně skončila – nevím, ja to nezkoušela), poté s dobrou (ta se k vám připojí dobrovolně a pokud máte dostatečně vysokou inteligenci, můžete teď použít v inventáři bronzovou kouli a dozvíte se zajímavé informace, včetně svého pravého jména + 2M XP) a nakonec s paranoidní (s ní mluvte pouze za pomoci starobylého jazyka Uyo – pokud se k vám nepřidá dobrovolně, musíte použít hrubou sílu). Po likvidaci všech inkarnací (pohlcením či zabitím) se objeví opět Deionarra, ale zatím s ní nemluvte. Odpočiňte si, protože tohle je poslední místo, kde si před finále odpočinout můžete.Po probuzení vyzpovídejte Deionarru a poté budete přeneseni na střechu pevnosti.


Fortress Roof

Úplně první, co na střeše uvidíte, jsou mrtvoly vašich přátel. Ani nezkoušejte použít Raise Dead, protože to nefunguje L. Pokračujte dál, až se objeví Transcendent One. Promluvte s ním a pokud se vám podaří fikaně odpovědět, Transcendent One si půjde zkontrolovat, co mu tropí stíny v pevnosti a teď přijde vaše chvíle. V animaci oživíte mrtvé přátele a až se hlavní padouch vrátí, máte své věrné pohromadě. Hra jde ukončit několika způsoby. Buď v souboji Trenscendent One porazíte, nebo můžete spáchat sebevraždu použitím zbraně Blade of the Immortal od Golema z Lower Ward nebo můžete vyslovit své pravé jméno, které jste zjistili z bronzové kuličky (mně se to nepodařilo, asi jsem nebyla dostatečně inteligentní J).

Uuffff, tak už to máme konečně za sebou. Ještě závěr …


Závěrem

bych chtěla podotknout, že některé úkoly jsem vůbec nepsala, a že do několika lokalit jsem se vůbec nedostala (usuzuji tak dle mapy), asi jsem nemluvila s těmi správnými lidmi, nebo jsem ji nerozuměla J. Anglicky rozumím jen tolik, co jsem pochytila za šest let hraní, takže si musím počkat, až bude hotová čeština a pak Planescape Torment doslova rozpitvám. Pokud na něco zajímavého přijdu, samozřejmě návod doplním. Už se moc těším.

Do jedné lokace, kterou jsem našla a vynechala, se dostanete, když po splnění rubínového úkolu pro Jaryma z Ragpicker´s Square zajdete do katedrály a promluvíte opět s knězem. Při východu z lokace bude Bezejmenný, sám samotinký, přenesen do klasického kruhového bludiště, obklopeného portálovými bránami, které ho budou různě po bludišti pohazovat, až se dostane k místu, kde najde magické kladivo (použitelné pouze bojovníky – možná se zbraň generuje podle postavy, co je tam teleportována, nevím) a jeden ze svých deníků. Jedna z portálových bran je obklopena stíny (Shadow), takže předpokládám, že touhle branou se asi dostane z bludiště ven. Nevím, protože asi po dvou hodinách bojů se stíny, které mě vždycky zabily a já se pak pracně ze středu bludiště musela vracet, mě to přestalo bavit a loadla jsem. Mám v plánu, až bude čeština, zkusit tuto lokalitu znovu, ale půjdu tam až s trošku silnější postavou.

Poznámka: berte portály jako hodiny vlezte do 4,4,7

Související hry Planescape: Torment - Enhanced Edition
Torment: Tides of Numenera



Diskusia Príspevkov: 12 Hodnotenie
1003 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |