HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 72182 uživatelů

Návody > Pokemon: Yellow

 Hra  Trainery
Návod

Zobrazení:101782
Autor návodu:Mewtwo

Pokémon Yellow je vylepšená verze her Red a Blue. Nabízí nám lepší grafiku, nově (lépe) nakreslené Pokémony a plno menších změn. Tato žlutá verze je dělaná podle animovaného seriálu, takže byl i trochu předělán děj, aby se to zmiňovanému seriálu více podobalo. Novinkou je, že ze začátku na Oakově stole zbývá jediný Pokémon, kterého dostane Váš rival. Vy ale dostanete čerstvě chyceného elektrického Pokémona Pikachu. Ten vás bude po celou dobu provázet. Pokud se ptáte, a co Squirtle, Charmander a Bulbasaur, nyní máte možnost všechny tři získat, ale o tom až v samotném návodu. Takže dost k úvodu a pusťme se do samotné hry:

01 - Pallet Town (Oblázkové město)

Hra začíná ve vašem pokoji v Pallet Town. Poté, co vyjdete na čerstvý vzduch, všimněte si východu z města na severu. Dále tu jsou tři domy.

Tvůj dům.

Než odejdete, rozlučte se s matkou. Ve vašem (horním) pokoji také máte počítač, z kterého si můžete vzít potion tím, že najedete na složku vašeho jména (Ash) a pomocí složky withdraw si potion vezmete. Slouží k uzdravování raněných Pokémonů. Garyho dům. Gary je tvůj rival a tvůj protivník v této hře č. 1. Budeš se s ním na své pouti setkávat poměrně často. Při takovýhle potyčkách vždy dojde k zápasu Pokémonů. K vítězství ti poslouží Pokémoni na úrovni vyšší než jsou ti jeho a hlavně na dobré strategii. Garyho dům stojí zprava hned vedle tvého. V horním pokoji také můžete prostudovat mapu nacházející se na severní zdi.

Laboratoř profesora Oaka

Při první návštěvě ho nezastihnete. Proto zkuste vyjít z města (na severu). Poté, co uděláte pár kroků skrz vysokou trávu, Oak si vás sám zavolá. Při řeči vás přepadne Pokémon, a to Pikachu. Nyní můžete sledovat, jak se podaří profesorovi divokého Pokémona chytit. Vydejte se s ním nyní do jeho laboratoře, ve které už Gary netrpělivě čeká na svého prvního Pokémona. Zkuste si vzít Pokémona v pokéballu, ale Gary vás odežene a sám si Pokémona zvaného Eevee vezme. Eevee má zvláštní schopnost, a to že se časem může vyvinout ve tři odlišné druhy.Buď ve vodního Vaporeona, elektrického Jolteona či v ohnivého Flareona. Nezoufejte, časem budete mít příležitost Eeveeho získat. Jako odškodné vám Oak dá chyceného Pikachu, tento elektrický Pokémon nemá přepravu v Pokéballu rád, takže vás bude provázet a následovat skrz celé dobrodružství (pokud ho nevložíte do počítače).

Boj s Garym

Ještě než odejdete z laboratoře, tak vás Gary vyzve k souboji. Je to rozcvička, ale nepodceňujte ji. V průběhu souboje používejte hlavně thundershock pro snižování HP a občas growl pro snížení účinku útoků nepřítele. Prohrajete-li, dojděte za matkou, pomůže vám vašeho Pokémona uzdravit. Pokud prohrajete, Garyho Eevee se časem vyvine ve Vaporeona. Pokud vyhrajete, vyvine se buď v Jolteona či ve Flareona (o tom rozhodne následující setkání s Garym a druhé porovnání sil). Nyní vyjdete z laboratoře cestou na sever.

02 - Route 1 (stezka 1)

Route 1 se nachází na severu Pallet town. Ve vysoké trávě se budete setkávat s Pokémony jako Pidgey či Rattata. Zde bojujte a bojujte a snažte si svého Pikachu co nejvíce vytrénovat. Alespoň tak na 10. level. Pokud na tom bude Pikachu špatně, vraťte se za matkou, pomůže vám ho uzdravit. Také mluvte s lidmi, které cestou potkáte. Můžete získat cenné informace či věci. Až uznáte, pokračujte stezkou na sever, dojdete do Virdian city.

03 - Viridian City (Chromové město)

Až se dostanete cestou na sever z Route 1, dojdete do prvního pořádného města, do Virdian City.

Poké Center (Pokémonská uzdravovna)

Poké Center je budova s nápisem Poké a je to taková nemocnice pro Pokémony. Pokud na tom budou vaši Pokémoni špatně, zajděte sem a promluvte si se zdravotní sestrou. Nabídne vám, že vaše Pokémony uzdraví. Uzdraví vám je kdykoli a pokud vaši Pokémoni budou v souboji všichni poraženi, automaticky se přesunete na toto místo. Dále je zde služba pro výměnu Pokémonů přes kabel nacházející se v pravé části místnosti. Ještě tu je PC do kterého si můžete ukládat či vybírat Pokémony (u sebe jich můžete mít pouze 6), nebo můžete ukládat či vybírat různé věci.

Poké Mart (Obchod s věcmi pro Pokémony)

PokéMart se nachází stejně jako Poké Center v každém městě (kromě Pallet town). Je to budova s nápisem Mart. Po první návštěvě vám dá prodavač balík pro Oaka (Oak´s percel), a dá vám úkol donést ho Oakovi. Ale o tom až níže. Po splnění úkolu si můžete koupit nabízené věci. Doporučuji si nakoupit co nejvic (třeba 10) PokéBallů a vydat se na Route 1 chytat nové druhy Pokémonů Rattatu a Pidgeyho. Zde si dále můžete koupit potion na doplňování života ztraceného v souboji, Antidote či léky proti tomu, když váš Pokémon hoří či je zparalyzovaný. Možnost Sell slouží k prodání vašich nepotřebných věcí.

Poké School (Pokémonská škola)

Uvnitř této školy můžete získat mnoho návodů či rad. Stačí jít k tabuli a vše si přečíst.

Gym (Stadión)

Nyní je stadión v tomto městě mimo provoz. Zápas v něm vás bude čekat na konec. Šampión je zde Giovanni, šéf nechvalně proslulé organizace Team Rocket.

Stromy

V tomto městě se nachází dva porosty, které vám brání v určité cestě. Zatím je nezničíte. Až časem získáte HM 01-Cut. Tuto schopnost poté přidáte vybranému Pokémonovi, a ten bude schopen si s nimi poradit.

Doručení balíku

Poté, co od prodavače dostanete Oak´s parcel, vraťte se do Pallet town a promluvte si s Oakem. Dejte mu parcel. Přijde i Gary. Oba dostanete PokéDex. Což je vlastně jakási kapesní encyklopedie, ve které se budou zaznamenávat vidění či chycení Pokémoni. O chycených Pokémonech tu budou všelijaké informace. Až nyní s PokéDexem, se můžete vrhnout na lov nových Pokémonů. Jděte ještě do Garyho domu a od jeho sestry získejte Town map. Vraťte se do Virdian city a po nakoupení Pokéballů se vydejte na západ. Nacházíte se na stezce 22 (Route 22). Zde ve vysoké trávě můžete chytit Pokémony jako Spearow, Nidoran (sameček i samička) nebo Mankey.

Boj s Garym

Zde na stezce 22 narazíte na Garyho. Jeho Pokémoni : Pidgey-9, Spearow-9, Eevee-8. Pokud zápas s ním vyhrajete, vyvine se jeho Eevee v Jolteona. Pokud prohrajete tak ve Flareona. Poté si jěště všimněte veliké budovy. To je Pokémonová liga a na toto místo přijde řada ke konci hry.Nyní se vraťte do Virdian City a pokračujte na sever. Že jste se dostali na stezku 2 (Route 2) poznáte, když obrazovka dostane zelený odstín.

04 - Route 2 (Stezka 2)

Pokračujte stále na sever, až dojdete k jakési budově. Tou projďete a dostanete se do Chromového lesa (Virdian forest). Později, až získáte schopnost Cut, můžete se sem na Route 2 vrátit. Pomocí techniky Cut se zbavte keřů. Nyní budete moct získat tyto předměty : HP Up, Moon Stone, HM 04 - flash.

05 - Virdian Forest Chromový les)

Vítejte v tomto lese. Tento les je takové bludiště, ve kterém je už několik trenérů Pokémonů. Zde se budete setkávat s Pokémony jako Caterpie, Metapod, Pidgey, Pidgeotto. Tento les skrývá tyto předměty: PokéBall, 2´Potion. Poté najděte tu správnou cestu skrz les. Není to příliš obtížné jí najít. Až se na ní dostanete, nebude už žádný problém vyjít z lesa a skrz budovu se dostat do dalšího města. TIP : Nechytejte si v přírodě Metapoda, jelikož nemůže útočit, to znamená že je úplně k ničemu. Doporučuji, chyťte si Caterpie, cvičte jí a na 7 úrovni se vyvine v Metapoda, který útočit MŮŽE. V 10. úrovni se promění v Butterfree, poměrně dobrého Pokémona

06 - Pewter City (Cínové město)

Přicházíte do Pewter City, do domova slavného vědeckého musea a do prvního města, ve kterém se utkáte v souboji Pokémonů o odznak. První těžší protivník, šampión Cínového města Brock a jeho Pokémoni už na vás čekají a bez výhry z tohoto města nemůžete odejít.
Jako v každém městě i zde najdete PokéCenter a PokéMart.

Science Museum (Vědecké museum)

Největší budova na severu, vstup za 50 vašich drahocenných peněz. Najdete zde různé zajímavé lidi, kostry Pokémonů, ale to je vše a není v zájmu hry nutné prohlídka tohoto muzea. Zato zajímavější je vedlejší budova, do které se přes strom dostanete za pomocí HM 01-Cut. Uvnitř můžete získat Old Amber, ale o tom až později, až se schopností Cut.

Pewter City Gym (Stadión Cínového města)

Každé větší město má svůj stadion, ve kterém přebývají ti nejzkušenější trenéři z celého města. Ale každý stadion má pouze jednoho šampióna. Nyní se utkáte s Brockem a jeho pomocníkem na stadionu, ve kterém jsou zemní/skalní Pokémoni jako doma. Elektřina či normální útoky jako Tackle či Scratch vám zde vůbec nepomůžou-to znamená že váš Pikachu je zde úplně na nic. Mezi vítané sem patří Pokémoni vodního, travního či bojového typu. Měli by to být např. tito : Mankey, Nidoran či Butterfly a všichni kolem 12 úrovně a výše. Trenéři tohoto stadiónu jsou :

Až se vám podaří Brocka podařit, dostanete Boulder Badge (Kamínkoví odznak) a techniku TM 34 (Bide) kterou můžete přiřadit některému vašemu Pokémonovi skalního typu. S vítězstvím pokračujte na východ cestou z Pewter City.

07 - Route 3 (Stezka 3)

Stezka 3 pokračuje mezi horami a je jako každá jiná. Taky na téhle potkáte celou řadu trenérů. I když je snadné projít tak, aby vás většina trenérů nespatřila, vůbec to nedoporučuji - za poražení trenéra se získává dost zkušeností a to je dobrý důvod !

Mt. Moon Poké Center (Pokémonské centrum Měsíční hory)

Stezka 3 končí vstupem do Měsíční hory. Ještě předtím si však své Pokémony uzdravte v Poké Centru.Pokud jste Pokémonské Centrum navštívili, můžete tu nalézt staříka, který vám za 500 prodá Magikarpa-kapřího Pokémona. To, zda ho koupit nechám na vás, ale jediný jeho útok SPLASH vůbec nikomu nic nedělá. Ale na 15. úrovni získá útok TACKLE a na 20 se promění v Gyaradose, jednoho z nejlepších Pokémonů. Ale být vámi tak ho nekupuji, brzo ho budete mít možnost získat sami… Nyní jděte do vchodu jeskyně.

08 - Mt. Moon (Měsíční hora)

Vstupujete do první jeskyně této hry. Chytit zde můžete Pokémony jako Zubat, Geodude a Sandshrew, na které nejlépe působí vodní či travní útoky. Toto je také jediné místo ve hře, ve kterém se vyskytuje Clafairy.
Po vstupu jděte doleva, neleznete Potion a TM 12 - Water Gun (dobrý útok na skalní/zemní typy). Budete bojovat s trenérem Bug Catcher. Nyní pokračujte na západ a po boji s trenérkou Lass pokračujte severně, poté se otočte doprava, minete žebřík. Jižně podél zdi a další trenér Super Nerd čeká. Poté seberte Potion a pokračujte na východ. Můžete najít Rare Candy jenž posune vašeho Pokémona o 1 level výše, ale teď ho ještě nepoužívejte, až později. Bojujte s trenérem Bug Catcher, který je nalevo, poté na severu vezměte Escape Rope.

První žebřík

Jděte na sever, otočte se doleva a jděte zpět k žebříku, který jste minuli. Slezte o patro níže. Nyní projděte podzemním tunelem k dalšímu žebříku. Uvnitř vás čeká trenér Rocket. Až ho zdoláte, seberte HP Up a jděte žebříkem skrz podzemní tunel a na jeho konci vylezte zpět po žebříku do horního patra.

Druhý žebřík

Jděte od žebříku severovýchodně a bojujte s Lass, poté pokračujte na jih. Ano, další žebřík. Slezte dolů, projděte tunelem k dalšímu žebříku. Slezte dolů. Druhý Rocket na vás bude útočit. Po jeho porážce seberte TM 01 - Mega Punch. Poté se vraťte skrz tunel do k žebříku v horním patře.

Třetí žebřík

Než sejdete po žebříku na severozápadě, čekají na vás dva trenéři. Až jim dáte co proto, seberte Moon stone, poté sejděte po žebříku do podzemní jeskyně Měsíční hory.

Podzemní jeskyně Měsíční hory

Skrz tunel jděte po žebříku dolů. Sejděte po schodech, vyřiďte trenéra Rocket. Nyní je cesta lineární a až projdete celou cestu. Další trenér Super Nerd-pokud porazíte jeho trio Grimer/Voltorb/Koffing, můžete si vybrat jednu vzácnou fosílii.

Dvě fosílie (The Two Fossils)

Z každé fosílie se může vylíhnout prehistorický Pokémon, ale to až mnohem později. Teď je na vás, aby jste si vybrali mezi Dome Fossil a Helix Fossil.

Oba to jsou Skalní/Vodní typy. Kabuto má velké útoky a rychlost. Omanyte zas odolnost a speciál. Je na vás, kterého si vyberete. Mimochodem, Kabutops, vyvinutý Kabuto vypadá perfektně…

Střetnutí s Team Rocket

Dva členové organizace Team Rocket Jesse a James vás v průběhu hry čas od času navštíví a dojde k zápasu Pokémonů. Pokud prohrajete, vezmou vám vaši fosílii, tak koukejte vyhrát. Na jejich Pokémony na 14 úrovni-Ekanse, Meowtha a Koffinga nejvíce platí psychycké či bojové útoky. Až (Pokud) je porazíte, vyjděte z jeskyně a pokračujte Stezkou 4, která vede do dalšího města. Trenéři v Mt. Moon

09 - Route 4 (Stezka 4)

Poté co vyjdete z Měsíční hory vaše cesta následuje Stezkou 4, která vás dovede do dalšího města. Jediná věc, která se zde nachází je TM 04 - Whirlwind, což je útok, který nepůsobí žádné zranění, ale "odnese" nepřítele z obrazovky a tím pádem ukončí boj. Můžete tak lehce utéct z boje. Teď už ale rychle do Blankytného města.

10 - Cerulean City (Blankytné město)

Vítejte v Cerulean City. Čeká vás zde zápas (druhý) na stadióně, vyčištění tohoto města od Team Rocket, který zde dělá neplechy, setkání s Garym a PokéCenter a PokéMart, jako v každém městě.

Kolařský obchod Bike Shop

Tento obchod je jihozápadní část Blankytného města, Kolo si zde zatím koupit nemůžete, ale brzy bude vaše… Pokémon Mart :

Získejte Bulbasaura

V domě hned vedle Pokémonského centra nalevo bydlí žena, která uzdravuje Pokémony. Po rozhovoru zjistíte, že chce Bulbasaura darovat opravdu dobrému trenérovi. Tak jak ho získat ? Musíte s sebou mít Pikachu, otočte se na něj a promluvte si s ním. Když bude dostatečně šťastný, Bulbasaur je váš. Jak zařídit Pikachovo štěstí. Takhle, čím díl je u vás, tím je šťastnější. Pokud ho máte celou dobu u sebe, měl by být šťastný dost. Také by měl mít vysokou úroveň. Takže trénovat a trénovat. Dále vás má víc rád, když na něj používáte různé předměty. Třeba Potion když je zraněný nebo Rare Candy. Pokud ho u sebe nemáte a vložily jste ho do počítače, musíte ho vzít s sebou a po čase se sem vrátit. Stále se nedaří ? Tak to zkuste takhle. Pokud váš Pikachu je úplně zdravý a použijete na něj třeba Potion, bude na chvilku šťastnější, než předtím. Udělejte tak tedy před zraky oné ženy, co Bulbasaura vlastní. Poté s Pikachu rychle promluvte. Tím by měla ona žena konečně pochopit, že vy jste ten pravý pro výcvik Bulbasaura. TIP: Nyní začněte Bulbasaura trénovat, aby dosáhl stejné úrovňe, jako na které je váš Pikachu. Nezapomeňte dát Bulbasaura do své šestky aktivních Pokémonů a nehte ho zde po celou hru. Bude dobrým zápasníkem a pomůže vám vyhrát kdejaký zápas !

Boj s vaším rivalem

Pokud se pokusíte odejít z města severním východem (Route 24), potkáte opět Garyho. Jeho Pokémoni - Spearow - level 18, Rattata - level 15, Sandshrew - level 15, Eevee - level 17. Abyste ho porazily, je dobré mít Pokémony kolem 16.-21. úrovně. S trochou píle by se vám mělo podařit Garyho pokořit.

Cerulean City Gym (Stadión Blankytného města)

Je čas získat druhý odznak. Do tohoto stadiónu určitě vemte svého Pikachu a Bulbasaura, jsou tady ve značné výhodě ! S nimi by se ti mohlo podařit Misty, zdejší šampiónku pokořit.

Misty je poražena ? Čeká na tebe Cascade Badge (Vodní odznak) a TM 11 - Bubblebeam. Nyní cesta vede na sever tam, kde došlo k souboji s Garym.

11 - Route 24 (Stezka 24)

Pokračujte na sever. Na tomto mostě na vás čeká šest trenérů. Až přejdete po mostě, jděte doleva. Zde jižně najdete dalšího trenéra ve vysoké trávě. Na severu se nachází hoch, který vám jen tak zadarmo dá Charmandera !!! Tento Pokémon se dál vyvíjí na 16. Úrovni v Charmeleona a na 36 v Charizarda. TIP: Stejně jako Bulbasaura, i Charmandera si teď hned začněte trénovat. Dejte ho také do své šestky aktivních Pokémonů. Je dobrý zápasník a časem se vyvine v opravdu silné borce. Trenéři

To je zde všechno, nyní se vraťte k mostu a místo doleva pokračujte severovýchodně.

12 - Route 25 (Stezka 25)

Poté, co jste porazili sedm trenérů na Route 24, dalších devět jich na vás čeká na Route 25. Na Route 25 také můžete nalézt TM 19 - Seismic Toss. Abyste ho získali, musíte se dostat do malé místnůstky ohraničené stromy. Ovšem, hlídá jí trenér. Máte dvě možnosti: 1. Až půjdete cestou doprava, snažte se držet co nejvíce směrem dolů. Až vás trenér uvidí, a dojde si za vámi, uvolní tím onu jmenovanou místnůstku. Po vyhraném souboji do ní běžte a seberte předmět. Pokud se vám to nepodařilo, musíte sem přijít až poté, co získáte HM 01 - Cut. Tím zlikvidovat strom a dostat se do místnůstky. Trenéři :

Billův dům

Bill je hoch, který vlastní "sklad Pokémonů ". Pokud jste se podívali do PC a chtěli si vybrat či uložit Pokémony, klikli jste na složku "Someone´s (něčí)". Tím se vám zpřístupnil Pokémoní skladovací systém. Nyní máte možnost poznat toho "někoho", u kterého si skladujete Pokémony. Na konci Route 25 je dům. Vstupte. Promluvte si se stvořením uvnitř. To vás kontaktuje, že se jmenuje Bill a měl menší nehodu. Jeho DNA se zkombinovala s Pokémoním DNA. Požáda vás o pomoc. Jediné, co pro něj musíte udělat je, že až vleze do přístroje, jít k jeho PC a zmáčknout tlačítko "A" u Gameboye. Tím obsloužíte počítač a Bill vyjde zase jako člověk. Na oplátku za tuto službu vám dá lístek na loď S. S. Anne. Nyní při návštěvě PC místo "Someone´s" objevíte složku "Bill´s". To je zde všechno. Nyní se vraťte zpět do Cerulean City.

13 - Cerulean City - Zpět v Cerulean City

Nyní, když jste zpět v Cerulean City, jděte do vykradeného domku (severovýchod). Projděte jím. Na dvorku se utkáte s přisluhovačem organizace Team Rocket. Až ho porazíte, jděte zpět do domku a získejte cenu - TM 28 - Dig. Nyní jděte zase na dvorek a odtud pokračujte na jih. Co nevidět byste měli dorazit na Stezku 5. Trenéři:

14 - Route 5 (Stezka 5)

Další stezka. Tato vede do Saffron city, ale …
Zavřené hranice Do Saffron City se nyní nedostanete. Pokud půjdete stezkou na jih. Dostanete se na hranice, které střeží žíznivý hlídač. Ten vás nyní dovnitř nepustí.
Day Care Center V tomto domku je chlapík, kterému můžete půjčit některého Pokémona. Mezitím co budete na cestách, on ho bude vychovávat a cvičit. Poté si pro Pokémona můžete zajít. Chlapík vám ho dá, pokud mu zaplatíte…
Podzemní průchod Jelikož je Saffron City zavřené, musíte dál projít pod Saffron City. Jděte jihovýchodně a vstupte do budovy. Žena uvnitř s vámi vymění Machoka za Cubona. To ale až později. Nyní jděte doprostřed místnosti tam, kde se nachází schody. Poté projděte dlouhým podzemím na konec a vyjděte po schodech. Po schodech vyjdete nové místnosti.

15 - Route 6 (Stezka 6)

Poté, co jste podzemím přešli do následující můstnosti, pokračujte tím, že vyjdete z místnosti ven. Nyní stezkou 6 pokračujte jižně. Trenéři :

Rybník Až budete umět Surf, vydejte se na Route 6 k jediné vodní ploše, která se zde nachází. Toto je totiž jediné místo, kde lze chytit Psyducka a možná i Golducka. Ale získáte je jen za pomoci Surf-rybářským prutem je určitě nezískáte.

16 - Vermilion City (Rumělkové město)

Vítejte v přístavním městě Vermilion City. Zde vás čeká mimo jiné i procházka po jedné z odplouvajících lodí.
Rybářský prut Jděte do domku na severozápadu města. Potkáte zde starého rybáře. Zeptá se vás, zda máte rádi rybaření. Za kladnou odpověď od něj dostanete starý rybářský prut (Old Rod). S ním sice toho moc nechytíte, ale Magikarpa na 5. úrovni určitě.
Doklad na jízdní kolo Na severu od stadiónu se nachází dům - Pokémon Fan Club. Zde si od muže nahoře vyslechněte jeho historku a za odměnu získáte doklad na kolo (Bicycle Voucher). Až se vrátíte do Cerulean city, nezapomeňte zajít do obchodu s koly a za pomocí tohoto dokladu si kolo vyzvednout. Během cesty na něj můžete nasednou-zkrátí vám dlouhé trasy. Pokémon Mart

S. S. Anne (Svatá Anna) Luxusní loď určená pro trenéry Pokémonů nyní staví v přístavu u mola na jihu města. Uvnitř vás čekají souboje s trenéry a konečně získání první HM techniky, a to Cut. Dovnitř lodě vás pustí, pouze když u sebe máte lístek na tuto loď, který jste získaly od Billa. Před vstupem do lodi si nechejte v PokéCentru uzdravit své Pokémony. Uvnitř lodi procházejte kabinkami, bojujte s trenéry - získáte cenné zkušenosti ! I zde je schovano několik předmětů, jsou to tyto-Max Potion, Ether, TM 44-Rest, TM 08-Body Slam, Great ball, Max Ether, Rare Candy. Trenéři:

Boj s Garym Pokud zajdete za kapitánem, potkáte (opět) Garyho. Jeho zápasníci: Spearow (19), Sandshrew (18), Rattata (16), Eevee (20). Poté co ho porazíte, pokračujte směrem nahoru, přímo ke kapitánovi.
HM 01 - Cut Až se ocitnete v kapitánově kajutě, promluvte s kapitánem. DÁ VÁM HM 01 - CUT !!! Pokud jste už vše potřebné na lodi udělali, vyjděte z ní. Loď odpluje a už se do ní nikdy nedostanete. Nyní cesta směřuje k třetímu stadiónu pro třetí odznak..
Vermilion City Gym (Stadión Rumnělkového města) Do tohoto stadiónu se dostanete, až na lodi S.S. Anne získáte HM 01 - Cut. Tuto schopnost přiřadíte kompatibilnímu Pokémonovi. Doporučuji jí přiřadit vašemu Bulbasaurovi. Nyní můžete tímto novým "Attackem" zničit strom, který blokuje cestu ke stadiónu. Uvnitř najdete několik kontejnerů. Musíte se snažit a najít jeden, ve kterém je skryté tlačítko. Až se vám to povede, sejvni hru a zkoušej najít správné druhé tlačítko. Nezapomeň, že když máš první zaplé, a přijdeš ke špatnému koši, zapnuté tlačítko se vypne a přesune se jinam. Až se ti podaří obě dvě spínače po sobě zmáčknou, připrav se na souboj o třetí odznak. Proti elektrickým typům použij svého zemního či skalního zápasníka a Thunderbadge bude tvůj.

Po porážce šampióna Lt. Surge obdržíte ThunderBadge (Hromový odznak) a TM 24 - Thunderbolt. Tento elektrický útok by váš Pikachu už měl dávno mít.Teda pokud ho nezanedbáváte a pilně trénujete.
Získejte Squirtla Se 3. Odznakem jděte k dívce, co stojí uprostřed města. Pokud máte Thunder badge, nabídne vám, zda-li byste nechtěli Sqirtla. Nabídku přijměte. Nyní, stejně jako Bulbasaura a Charmandera, i Sqirtla doporučuji hodně trénovat a umísit jej mezi vaší šestku aktivních Pokémonů. Tento vodní Pokémon se časem vyvine v Blastoise, silného giganta. Nyní jděte východně od tohoto města.

17 - Route 11 (Stezka 11)

Route 11 spojuje dvě města. Vermilion City a Levander Town. Ale teď je bohužel zablokována spícím Snorlaxem, který se rozvaluje východním směrem. Ale, přesto to stojí sem zajít. Nejen že tu na vás čekají další trenéři a tím pádem i další zkušenosti, ale zde máte jedinou možnost chytit si hypnotického Pokémona se jménem Drowzee
Trenéři Nechoďte ještě do jeskyně, kterou zde najdete, ale jděte na východně

Získejte Item Finder-hledač schovaných věci Až se východním směrem dostanete k budově, jděte dovnitř a po schodech do horního patra. Uvnitř jděte k pomocníkovi profesora Oaka. Pokud už máte alespoň chycených 30 různých Pokémonů, dá vám speciální zařízení-Item finder. Pokud se v okolí nachází skrytá věc a Item Finder použijete, začne pípat. Takhle najdete plno užitečných pomůcek Zkuste vyjít z budovy západním východem a jděte odtud k jedinému strumku na severu. V něm je schovaný předmět.
Získejte Dugtrio Pokud se vám podaří chytit Lickitunga, v horním patře budovy ho můžete vyměnit za Dugtria. Ale nedoporučuji-v jeskyni, kam teď poůjdete můžete najít Dugtriu dost. Nyní jděte do jeskyně, kterou jste minuli.

18 - Diglett´s Cave (Jeskyně Diglettů)

Cesta touto jeskyní je naprosto lineární, takže jí stačí projít až nakonec. Toto je jediné místo ve hře, kde můžete chytit Pokémona Diglett a jeho druhou vývojovou fázi Dugtria. Avšak Dugtrio se zde vyskytuje málokdy. V boji na Digletty/Dugtria používejte útoky vodního, travního a ledového typu. Létajícím Pokémonům neublíží Diglettí ničivý útok Dig, takže létající Pokémony také používejte.

19 - Route 2 (Stezka 2)

Až projdete jeskyní, ocitnete se zpět na Stezce 2, která se nachází nad Virdian City. Nyní ale stojíte na místě, kam jste se předtím nemohli dostat.
Získejte Mr. Mime Jděte na jih. Pokud máte u sebe Clafairy, můžete jí vyměnit za Psychika Mr. Mime. Pokud chcete, vyměňte a jděte z domku na jih. Stromku se zbavíte pomocí Cut.
Získejte HM 05 - Flash Pokračujte na jih až k domku, kde se nachází další pomocník profesora Oaka. Pokud už jste chytily alespoň 10 různých Pokémonů, dá vám už druhou HM techniku, a to Flash. Pokud tuto techniku přiřadíte nějakému Pokémonovi, můžete si s ní rozsvítit v temných jeskyních. Teď zničte stromi nalevo a dostaňte se do Virdian city.
Získejte TM 42 - Dream Eater Ve Virdian City na severozápadu města zničte strom a jděte za hochem. Dá vám hodně silný útok-Dream Eater. Tento útok můžete použít až tehdy, když nepřítel spí. Ale věřte, že to stojí za to. Nejen, že má ohromnou ničivost, ale také v boji doplňuje mnoho vašeho ztraceného života. Nyní zajděte známou cestou do Pewtwr City.

20 - Pewter City - Zpět v muzeu

Až projdete Chromovým lesem a znovu navštívíte Pewter City, jděte na sever a pomocí Cut zničte strom bránící cestu do druhé budovy. Uvnitř vám jeden z vědců dá Old Amber, ze kterého získáte Aerodactyla. Ale o tom až později, mnohem později.Nyní se dostaňte do Cerulean City

21 - Cerulean City - Získejte jízdní kolo

Poté, co se skrz Mt. Moon dostanete znovu do Cerulean city, zajděte s Bike Voucher do obchodu s koly. Prodavač vám vymění Bike Voucher za normální jízdní kolo. Na něm můžete jezdit po venkovních plochách-zkrátí vám dlouhé a nezáživné cesty ! Teď najděte cestu vedoucí z Ceruleanu na východ. Tou pokračujte.

22 - Route 9 (Stezka 9)

Stezka 9 vede východně od Cerulean city. Abyste se k aí ale dostali, potřebujete umět Cut, čímž rozseknete strom bránící cestu. Zde vás zase čekají trenéři Pokémonů a pár užitčných věcí. Jsou jimi : TM - 30 Teleport a Super potion. Trenéři:

Poté co porazíte výše zmiňované trenéry, nehte si vyléčit své Pokémony v PokéCentru nacházejícím se na konci stezky a připravte se na temnou jeskyni Rock Tunnel.

23 - Rock Tunnel (Kamenný tunel)

Při vstupu do této zákeřné jeskyně si všimnete temnoty. Naučte proto některého z vašich Pokémonů schopnost Flash. S tou si můžete rozsvítit a vše bude mnohem jednoduší. Cesta touto jeskyní je naprosto lineární takže jí zde nebudu podrobně popisovat jako třeba Mt. Moon.Zde také máte poprvé možnost chytit si Pokémony jako Onix či Machop. Trenéři:

Poražte všechny výše jmenované trenéry a najděte východ z tohoto místa. To bude v Rock tunnel prozatím vše…

24 - Route 10 (Stezka 10)

Tato stezka spojuje Rock Tunnel na jejím severu a Levander town na jejím jihu. Není přiliš rozsáhlá takže poražte pár trenérů a vzhůru do dalšího města. Trenéři :

Skrytý Max Ether Zde, na Route 10 je někde kolem stromu schovaný Max Ether. Použijte Item Finder k jeho nalezení.Nyní cesta vede na jih do dalšího města.

25 - Lawender Towm (Levandulové město)

Toto malé tajemné městečko neobsahuje, stejně jako vaše rodné město, Pokémonový stadión. Poké Mart

Pokémoní přezdívky Chcete změnit či dát Pokémonům přezdívky ? Teď máte jedinečnou šanci. Na johu města je domek. Vstupte. Uvnitř je chlapík se jménem Name rater. Ten může vaším Pokémonům dát či změnit přezdívku jak budete jen chtít
Dům Mr. Fuji Dům je uprostřed města. Mr. Fuji, který vlastní PokéFlute zde bohužel není.
Pokémonová věž nyní ještě do obrovské věže severovýchodě města nevstupujte. Zatím ještě nedokážete odhalit duchy (ghost). To bude možné až se získáním Silph Scope. Takže nyní se vydejte západně z města a pokračujte další stezkou…

26 - Route 8 (Stezka 8)

Tato stezka spojuje města Levander Town a Seffron City. Bohužel, hranice vedoucí k Saffron City jsou zavřené. Takže budete muset projít podzemní chodbou pod městem. Prohledávejte vysokou trávu-můžete najít POKÉMONy jako Jigglypuff, Abra a OBČAS se zde vyskytuje i Kadabra. Trenéři:

Až všechny trenéry porazíte, najděte domek a v něm vstupte do podzemní chodby, tou projděte až na konec.

27 - Route 7 (Stezka 7)

Projděte podzemní chodbou a vyjděte z domku. Na této malé stezce není nic zvláštního takže pokračujte směrem na západ..

28 - Celadon City (Seladonové město)

Vítejte v největším městě v celé hře. Naleznete tu zajímavé věci jako Sídlo vývojářů hry Pokémon, Kasino a obrovské nákupní centrum. Samozřejmě také PokéCenter a další stadión.
Sídlo vývojářů Chcete se na vlastní kůži setkat s lidmi, kteří vyvíjeli hru, kterou právě hrajete ? Nyní máte jedinečnou šanci !Když přicházíte do města, držte se při severu a pokračujte západně. První větší budova, na kterou narazíte, je právě ona výše zmiňovaná budova. Jděte do ní nejdříve tím dolním vchodem. Nyní si můžete v jednom z horních pater promluvit osobně z programátorem, grafikem a designérem hry Pokémon. Daleko zajímavější je však horní vchod do budovy. Skrz něj dojděte až na vrchol budovy a do domku. Tady si můžete jen tak zdarma vzít Pokémona Eevee, který se může vyvinout do tří zcela odlišných Pokémonů, podle toho, jaký kámen na něj použijete.

Takže, až si v obchodním centru zakoupíte nějaké evoluční kameny, nezapomeňte nechat Eeveeho vyvinout. Pokud hledáte radu a nemůžete se rozhodnout, tak podle mě je ze všech tří nejsilnější Jolteon.Nyní vyjděte z budovy a jděte západně k další veliké budově.
Seladonové obchodní centrum Toto je vlastně takový obrovský PokéMart. Pokud máte mnoho peněz na útratu, neváhejte a ihned vstupte !

Celadon City, 2. podlaží

Celadon City, 4. podlaží

Celadon City, 5. podlaží

Získejte TM 41 - Softboiled Toto schopnost můžete získat, až budete umět Surf. S tím jděte k domku s bazénkem uprostřed města a přesurfujte na druhou stranu. Tam si promluvte s osobou, která vám schopnost Softboiled dá.
Získejte Coin Case Musíte mít u sebe Coin case abyste mohli začít hrát v kasinu. Zajděte tedy do restaurace někde ve středu města a promluvte s hazardním hráčem. Poté jděte do skladiště, které se nachází vedle restaurace. Tam Coin case získáte.
Game Corner Ve zdejší herně máte příležitost vyhrát v automatu mince a veliký počet těchto minci vyměnit ve vedlejším domě za těžko nalezitelné Pokémony. Při vstupu do herny nejdříve vyzpovídejte všechny hrající lidi-tím pár mincí získáte. S nimi usedněte k automatu a zkoušejte štěstí. Pozor-zastavit správně všechny tři pásy je poměrně obtížné !Pokud se vám bude dařit a budete vyhrávat, nezapomeňte si dojít pro jednu z následujících cen do vedlejšího domu.

Toto je jediný způsob, jak získat Porygona. Takže se snažte !
Celadon City Gym (Stadión Seladonového města) Konečně máte možnost získat další, v pořadí už 4. odznak. Proti travním Pokémonům použijte svého ohnivého svěřence. Pokud máte Charmandera (nebo jeho následující vývojové stupně) na vysoké úrovni, tak vítězství je skoro vaše.

Až porazíte Eriku, zdejší šampiónku, získáte Raidbow badge (Duhový odznak) a TM 21 - Mega Drain. Trenéři co mají Rainbow badge mohou cvičit své Pokémony až na level 50.
Skrýš organizace Team Rocket Chcete najít skrýš této nepříliš kladné organizace ? V Game Corner jděte nahoru. U plakátu stojí člen organizace. Poražte ho. Jděte k plakátu, u něhož stál a najděte skryté tlačítko, které stiskněte. Vejděte do dveří, které se otevřou. Uvnitř musíte po schodech sejít do dolnějšího patra. Tam musíte správně přejít posuvná zařízení tak, abyste se dostali k místu, kde najdete Lift key, který aktivuje výtah. S ním jděte do horního patra. Tam zase projděte přes posouvátka až k výtahu. Sjeďte do podlaží B4. Tam poražte všechny nepřátele. Až porazíte i Jesse a Jamese, získáte konečně Silph Scope.
Předměty Naleznete zde mnoho zajímavých předmětů včetně tajemného Silph Scope.

A s těmito příslušníky organizace Team Rocket se můžete setkat. Trenéři:

Jestli už máte Silph Scope, vydejte se z Celadon City známou cestou zpět do Levander Town.

29 - Pokémon Tower (Věž Pokémonů)

Nastává duchů čas. Se Silh Scope jděte v Levander Town do veliké věže na severovýchodu města. Uvnitř, pomocí Silph scope odhalíte nepřátele. Většinou tu narazíte na Gastlyho, občas na Cubona a málokdy na Hauntera. Doporučuji si Gastlyho chytit, bude se vám VELMI hodit. Časem dostane i psychické útoky, takže můžete později používat u něj osvědčenou taktiku-nepřítele uspěte pomocí Hypnosis a poté mu pomocí Dream Eater snězte sny, tím ho většinou velmi snadno vyřídíte (k tomu se vám přidá víc než čtvrtina vám ubraného života). Další výhodou ducha je to, že na něj nepůsobí ani mu neubližují normální a bojové útoky. Takže většina nepřátelských útoků bude bez odezvy. Teď už ale zpět k věci. Ve věži postupujte směrem vzhůru a cestou porážejte trenéry. V jednom z horních pater vás přepadne Marowak. Toho poražte (chytit nelze). Nyní vám nic nebrání vyjít po schodech a zachránit Mr. Fujiho. Ale nejdříve musíte porazit další členy Team Rocket, kteří ho mají na starosti hlídat. Trenéři:

Získejte Poké Flute Až porazíte Jesse a Jamese, promluvte si se staříkem. Ocitnete se v pohodlí u něj doma. Promluvte s ním a za záchranu vám daruje PokéFlute, s kterou můžete vzbudit spícího Snorlaxe který blokuje cestu. Ale nyní jděte západně od Levander Town a jděte k hlídaným hranicím. Pokud s sebou máte nějaký nápoj z obchodního centra z Celadon city, žíznivý hlídač vás pustí dál… do Saffron city.

30 - Saffron City (Šafránové City)

Takže… až dáte strážníkovi pití, projděte do města, které je plně pod kontrolou zločinců z Team Rocket. Nachází se zde dvě GYM (ta nedůležitější zatím není přístupná). Můžete si také všimnout, že z tohohle města vedou hranice do všech světových stran. Ze severních hranic se dostanete do Cerulean City, z jižních do Vermilion City, z východních do Levander Town a ze západních do Celadonu. To jen tak pro zajímavost, ale teď k věci…
Fighting Dojo Gym (Zápasnický stadión Dojo) Toto je GYM, do kterého jediného se můžete nyní dostat. Nebojujete tu o odznak, ale o lepší odměnu. V tomto stadiónu jsou samí zápasnický Pokémoni, takže jestli máte s sebou cvičeného ducha, výhra je jistá (duchům bojové útoky vůbec neubližují). Pokud jste bez ducha, použijte svého Psychika.

Až porazíte Mistra, za odměnu dostanete na výběr ze dvou slavných zápasnických Pokémonů. Koho si vyberete, Hitmonchana či Hitmonleeho ? Hitmonchan má větší speciál a odolnost. Hitmonlee zas útoky a rychlost. Pokud nevíte, já osobně se přimlouvám za Hitmonleeho.
Získejte TM 29 - Psychic Vstupte do domu na severovýchodu města. Tam jej dostanete. Poké Mart

Silph Company (Společnost Silph) Budovu Silph náhle obsadili Team Rocket, který nyní ovládá celé město. Nyní musíte zaskočit do této veliké budovy uprostřed města. Trenérů je zde požehnaně a tak budu vypisovat jen ty nejdůležitější. V budově si můžete všimnout takových čtvercových teleportů, které jsou propojeny po celé budově. Nejdříve zajděte k výtahu.Zajeďte do 5. Podlaží a tam najděte Card key, s jehož pomocí můžete otevírat zavřené dveře. Další zastávka-3. Patro. Zde otevřete pomocí Card key dveře a jděte do teleportu u stolu. V následující místnůstce se opět střetnete s Garym, vašim rivalem.

Pokud na tom budou vaši Pokémoni po výhře špatně, v 9. Podlaží je léčitelka-ta vám je vyléčí. Nyní ale od místa, kde došlo ke střetu s Garym pokračujte horním teleportem. Nyní vás přepadne duo Jesse a James. Až je zdoláte, pokračujte chodbou a připravte se na souboj s šéfem Team Rocket, a to se samotným Giovannim…

Po porážce Giovanniho vám prezident společnosti Silph předá MasterBall. Je o mnoho účinější než Ultra ball ale hlavně je v celé hře pouze jeden ! Takže doporučuji si ho šetřit ! Jak už jsem podotkl, nebudu se zde zmiňovat o všech trenérech, protože jich tu je plno. Zato se zde nachází pár užitečných předmětů. Jsou to tyto :

Získejte Laprase Tohoto silného Pokémona vodního a ledového typu na 15. levelu vám dá hoch ve stejné místnůstce, ve které jste potkaly Garyho.
Získejte TM 31 - Mimic Až porazíte všechny v Silph Co, jděte do domku na severozápadě města. Uvnitřdejte v horním patře dívce PokéDoll z nákupního střediska v Celadonu a TM 31 - Mimic bude vaše.
Saffron City Gym (Stadión Šafránového města) Po záchraně prezidenta můžete navštívit oficiální stadion tohoto města. Šampiónkou je Sabrina a její psychičtí Pokémoni. Stadión se skládá z místností. V každé je čtverec na zemi=teleportační zařízení. Tudy se dostanete k Sabrině:

Tyto trenéry potkáte při postupu výše zmiňovanou cestou:

Pokud chcete, k těmto trenérům se můžete dostat jinou cestou:

Po porážce vám dá Sabrina Marsh Badge (Zlatý odznak), se kterým můžete trénovat vaše Pokémony až na level 70. Ještě od poražené šampiónky obdržíte TM 46 - Psywave. Nyní se ze Saffron City přesuňte do Levander Town a odtud pokračujte jižně. Cestou do dalšího města potkáte plno trenérů. K tomu můžete chytat plno vodních Pokémonů a budete mít příležitost chytit vzácný exemplář, kterého potkáte pouze 2´za hru, a to Snorlaxe.

31 - Route 12 (Stezka 12)

Jižně od Levander Town na vás čeká dlouhá cesta plná trenérů. Tato stezka se převážně odehrává na molu. Cestou můžete ve vodě chytat plno různých vodních Pokémonů.
Získejte Swift Vstupte do strážného domu a promluvte s klukem nahoře. Dá vám velmi dobrý útok-Swift. Tento útok nikdy nemine (pokud nepřítel nepoužívá Dig nebo Fly). Velmi užitečné.
Chyťte Snorlaxe Snorlaxe máte možnost chytit pouze dvakrát za hru. Až na něj narazíte, použijte k jeho probuzení Poké Flute. Při souboji se ho snažte zasahovat když spí. Nejlepší je o zmást, otrávit, zapálit či paralizovat. Tím se vaše šance na odchyt tohoto vzácného exempláře o něco zvýší. Při chytání používejte Great Ball nebo Ultra Ball (pokud ho máte).
Získejte Super Rod (Super rybářský prut) Druhá budova při jižní cestě stezkou ukrývá rybáře, který vám předá Super Rod, který je o něco lepší než Good Rod a chytíte s ním zajímavější a lepší vodní Pokémony

Zajímavé věci:

Trenéři:

32 - Route 13 (Stezka 13)

Tato stezka navazuje na 12. a končí před stezkou 14. V trávě můžete najít pár zajímavých Pokémonů a nachází se poblíž i PP Up, což přidá pár útočných bodů (PP) útoku vašeho Pokémona. Trenéři:

33 - Route 14 (Stezka 14)

Další stezka začíná za 14. Stezkou a končí u Stezky 15. Můžete tu chytit zase nějaké Pokémony a nabírat zkušenosti v neustálém boji s dalšíma trenérama. Trenéři:

34 - Route 15 (Stezka 15)

Až projdete 14. Stezkou na konec, ocitnete se na této stezce. Zde můžete najít novou techniku -TM 20 - Rage.
Získejte EXP. ALL Pokud už máte nachytáno 50 a více odlišných Pokémonů, v domku na konci 15. Stezky vám dá Oakův pomocník věc EXP. ALL. Pokud máte zmiňovanou pomůcku u sebe a při boji váš Pokémon vyhraje, Exp. All rozdělí získané zkušenosti všem 6 Pokémonům Trenéři:

35 - Fuchsia City (Fuchsiové město)

Nyní, když jste prošli několika dlouhými stezkami za sebou, když jste vyhrály nad spoustou trenérů a nachytali si nové Pokémony, čeká na vás další město. Specialitkou tohoto města je safari, ve kterém si můžete chytat nové cenné Pokémony. PokéMart Seznam věcí, které si můžete v obchodě koupit:

Další prut Pokud je vám Good Rod málo, na severovýchodě se v domku nachází člověk, který vám dá o něco lepší Super Rod.
Bezzubý dozorce Dozorce safari žije ve vedlejším domě než chlápek, co vám dal Super Rod. Ale po rozhovoru s dozorcem zjistíte, že ztratil někde zuby a proto nemůže mluvit. Na vás je, aby jste jeho zlaté náhradní zuby někde v safari našli.
V Oblasti safari, která je na severu města pokračujte skrz vysokou trávu. Najděte východ a pokračujte, dokud na samém konci safari nenajdete skrytý dům. Jsou všude kolem něho sochy Pokémonů. Poblíž tohoto domu konečně najdete hledané Gold Teeth (Zlaté zuby).
Získejte HM 03 - Surf a TM 32 - Egg Bomb Ale ještě ze safari neodcházejte! Zajděte také do skrytého domku a tam od chlapíka dostanete další HM, a to schopnost Surf. Tuto schopnost naučte svého vodního Pokémona-nyní na něm budete moci jezdit po vodě! Dále můžete v safari najít nové TM. Musíte v Area 3 najít chatrč a tam schopnost Egg Bomb od jednoho chlápka dostanete. Toto je prozatím v safari vše. Pokud chcete, nalézají se zde vzácní Pokémoni (Tauros, Scyther, Pinsir, Chansey, Dratiny, Kangaskhan…) které si můžete chytit. Ale o tom až níže…
Získejte HM 04 - Strength a Rare Candy Se zlatými zuby jděte zpět k dozorci. Dá vám za ně další HM, a to HM 04 - Strength. Když tuto schopnost naučíte nějakému Pokémonovi, poté můžete odsouvat balvany. Jak to myslím, se hned můžete přesvědčit. Vpravo v domku odsuňte nyní kámen pryč a naleznete Rare Candy. Rare Candy, což je věc, která přidá zvolenému Pokémonovi 1 level navíc.
Fuchsia City Gym (Stadión Fuchsiového města) Zdejší šampión je Koga, který má v oblibě Pokémony jedovatého typu. Takže, na tento stadión s sebou vezměte Psychického, ohnivého, zemního vodního či broučího Pokémona. Na stadiónu se snažte najít neviditelné zdi a obejít je. Když se pozorně podíváte, tak je najdete. Dostaňte se tedy až ke Kogovi a vyzvěte ho.

Až zvítězíte, dostanete Soul Badge (Duchovní odznak) a navíc TM 06 - Toxic, což je nejlepší jedový útok ve hře.
Safari Zone (Oblast Safari) Toto safari je domovem několika vyjímečných Pokémonů a nalézá se v něm plno různých věcí. Mezi nejdůležitější a výše popisované věci patři Gold teeth, HM 03 a TM 32. Ale jsou zde i další užitečné pomůcky:

Pokud zde chcete chytit Pokémony, řiďte se těmito pravidly:

Zde máte popis Pokémonů, kteří se zde vyskytují:

36 - Route 18 (Cyklistická stezka 18)

Vítejte na stezce, na kterou můžete pouze v případě, že máte kolo. Cyklistická stezka se skládá z Route 18 a 17. Zde jeďte směrem na sever do kopce. Cestou porážejte trenéry a také máte možnost chytit si v trávě POKÉMONa Dodua. Trenéři:

Až dojedete na konec a cestou porazíte všechnhy trenéry, pokračujte další stezkou…

37 - Route 17 (Stezka 17)

Pokračuje na Route 18 a zase v ní jedete z kolem. Zde poražte všechny konkureční trenéry a odejděte z Cyklistické stezky. Trenéři:

38 - Route 16 (Stezka 16)

Až se dostanete z Cyklistické stezky a půjdete dál, cestu vám bude blokovat spící Snorlax. Je to druhý a poslední Snorlax ve hře, takže jestli jste ho posledně nechytli, máte poslední příležitost!
Získejte HM 02 - Fly Až odstraníte z cesty spícího Snorlaxe, použijte Cut na malý stromek. Progděte domkem a trenér na tomto místě vám dá další HM techniku, a to Fly. S touto schopností můžete létet do míst, které už jste navštívili. Trenéři:

Toto je zde, na 16. Stezce vše.

39 - Power Plant (Elektrárna)

Nyní, když máte Fly a Surf, je čas vydat se navštívit elektrárnu. Dostaňte se tedy na Route 9. Na konci této stezky surfujte po vodě směrem na jih. Před vámi bude opuštěná elektrárna. Před ní ale na vás čeká jeden zápas:

Vstupte do elektrárny, ve které můžete chytit plno elektrických Pokémonů. Najdete zde plno různých Poké Ballů. Ale pozor! Jen v 5. Z nich jsou věci. Zbytek jsou Voltorbové, což jsou Pokémoni podobní Poké Ballu. Ale nebojte, pokud s sebou máte skalní či zemní typ, električtí Pokémoni jsou bez šance. Takže, tyto předměty se zde nacházejí:

Získejte Zapdose V této elektrárně má svoji skrýš jeden ze tří vzácných Pokémonových ptáků, na kterého máte jen jeden pokus na odchyt. Před zápasem si hru uložte. Zapdos, elektrický pták na levelu 50 je dost silný a obtížně se chytá. Při souboji se mu snažte život ubrat co nejvíc, jak jen to jde. Poté by jste ho měli třeba uspat, zapálit, otrávit atd. jinak ho nemusíte ani trefit! Házejte na něj Ultra Ball a doufejte, že budete mít štěstí. Pokud se vám ho chytit nepodaří, nahrajte pozici a zkoušejte znovu. Až zde skončíte, vraťte se zpět (pomocí Fly)do Fuchsia City.

40 - Route 19 (Stezka 19)

Jděte jižně z Fuchsia City a následujte po 19. Stezce. Vemte s sebou Pokémony, co umějí Surf a Strength. V domečku na pláži na vás čeká specialita, a to mini-hra zvaná "Serfující Pikachu". Ale aby jste si tuto mezihru mohli užít, potřebujete Pikachu, co umí Surf. Toho získáte třeba v soutěži s firmou Nintendo, a nebo Gameshark kódem. Jinak jděte tedy jižně po souši a tam kde zem končí, serfujte po vodě. Cestou budete narážet, stejně jako na souši, na trenéry. Serfujte tedy až dorazíte k ostrovům, které se skládají hlavně ze dvou vchodů a podzemní jeskyně. Abyste mohli pokračovat, musíte touto jeskyní projít. Tak tedy vstupte. Trenéři:

41 - Seafoam IslandSeafoam Islands (Mořské ostrovy)

Pamatujte, že musíte s sebou mít někoho, kdo umí Strength. Bez této schopnosti nemůžete těmato ostrovy projít.
Toto podzemí je poměrně rozsáhlé a velmi matoucí, ale snad to zvládneme. Úkol je, že musíte pomocí Strength shazovat balvany do děr. Takže, při vstupu do jeskyně jděte na východ. Shoďte balvan do díry a až spadne, skočte za ním. Nyní ho znovu shoďte do díry poblíž a spadněte znova za ním. Spadnete do vody, ve které vás proud přenese k jakési plošině. Odtud pomocí žebříků jděte zpět do první místnosti s hlavním vchodem. Nyní, jděte přes vyvýšenou plošinu co nejvíc na východ. I zde najdete balvan a díru. S balvanem do díry a rovnou za ním. V další (spodní) místnosti zmiňovaný kámen opět hoďte do díry. Tím jste ucpali proud. Skočte zase za balvanem a můžete serfovat, aniž by vás proud unášel. Tak tedy najděte plošinu, na které je žebřík. Tím se dostanete do horních pater, ve kterých už je někde vysněný cíl, a to druhý východ z téhle jeskyně.
Chytněte Articuna Při prvním vstupu do jeskyně sejděte po žebřících do jednoho ze spodních pater. V jednom by jste měli najít dva balvany u sebe a dvě díry poblíž. Na vás je, abyste logicky posunuli a hodily do každé díry jeden kámen. Až tak učiníte, do jedné z děr seskočte. Ve vodě serfujte na sever přímo k malé plošince, na které už na vás čeká druhý legendární pták na L50, a to mrazivý Articuno. Snažte se tedy mu ubrat co nejméně. Poté ho uspěte, zapalte, zparalyzujte atd. Poté na něj hoďte Ultra ball a doufejte ve váš prospěch. Na Articuna máte pouze jednu šanci na odchyt, takže nezapomeňte si hru před soubojem uložit. Až polapíte Articuna, vyjděte z jeskyně výše zmiňovaným východem. To je prozatím vše.

42 - Route 20 (Stezka 20)

Až projdete mořskými ostrovy, pokračujte po další mořské cestě směrem na západ. Cestou porážejte trenéry-plavce. Po chvilce dorazíte k pevnině. Trenéři:

43 - Cinnabar Island (Růžový Ostrov)

Přicházíte na tajemný ostrov, který je domovem plno tajemstvích a šokujících odhalení.
Laboratoř Tato laboratoř je domovem plna vědců na tomto ostrově. Provádí se zde zajímavé výzkumy. Mimo jiné zde byl stvořen Porygon a byla zde snaha naklonovat nejvzácnějšího Pokémona - Mewa. Bohužel tento pokus končil neúspěchem a byl stvořen Mewtwo (Mew2), který sloužil jako dokonalý ničící stroj. Nakonec byl umístěn do Neznámého žaláře plného strašných Pokémonů. Ale pryč od minulosti. Nyní si můžete od vědců v jedné z místností nechat obživit Pokémona z fosílie. Takže pokud s sebou máte Dome/Helix Fossil a Old Amber, získáte již vyhynulé Pokémony.
Dále zde můžete uskutečnit pár výměn mezi dalšími trenéry. Můžete si vyměnit Golducka za Rhydona, Growlithea za Dewgonga a Kangaskhana za Muka.
V druhé místnosti vám jeden z vědců také dá TM 35 - Metronome. Tento útok může náhodně vyvolat kterýkoliv útok ve hře.
Pokémon Mart Toto si zde můžete koupit:

Pokémonské sídlo Toto opuštěné sídlo hemžící se zloději ve svých základech ukrývá skrytý klíč k zamčenému stadiónu. Uvnitř budovy pokračujte, jak jen to jde. Cestou můžete míjet sochy. Každá ale ukrývá skryté tlačítko, které jedny dveře otevře a jiné zavře. Musíte tedy zprávně uvažovat a procházet budovou. Až se dostanete do části, kde země jakoby končí, vyberte si ten pravý konec a spadněte. Dostanete se do podzemí budovy. Uvnitř zase přepínejte různé spínače v sochách a snažte se dostat až k tak hledané věci, k tajnému klíči. Až klíč najdete, musíte ještě nalézt nouzový východ z budovy. Přes něj se dostanete opět před budovu.
Ale tato budova ukrývá plno zajímavých věcí. Ať už zápisky o naklonování Pokémona Mewtwo a výrobě virtuálního tvora Porygona, tak třeba psaní o různých druhech evoluce. Můžete zde chytit Pokémony jako Growlithe, Ditto, a nebo i Grimer a jeho druhá vývojová fáze Muk.
Nalézají se zde yto věci:

Připtravte se na následující trenéry:

Cinnabar Island Gym (Stadión růžového ostrova) S nalezeným klíčem ze sídla si otevřete dveře do předtím zamčeného stadiónu. Zdejší šampión Blaine je mistr ohnivých Pokémonů, takže pokud s sebou máte Sqirtla (popřípadě jeho další vývojové fáze) či jiného vodního Pokémona, budete ve veliké výhodě. Stadión se skládá z několika místností. V každé místnosti je přístroj, který vám zadá otázku. Pokud odpovíte správně, otevřou se dveře do další místnosti. Pokud odpovíte špatně, musíte porazit trenéra v místnosti. Pokud ho porazíte, dveře se také otevřou.
Zde jsou odpovědi na hádanky:

A zde jsou trenéři:

Poražený šampión Blaine vám dá Volcano Badge (Sopečný Odznak) a TM 38 - Fire Blast. Nyní jděte z ostrova severním směrem.

44 - Route 21 (Stezka 21)

Až porazíte Blaina, opusťte ostrov cestou na sever. Nyní serfujte celou dobu na sever dokud nedorazíte do vašeho rodného města. Cestou porážejte tyto trenéry.

Trenéři:

Až dorazíte do Pallet Town, vydejte se známou severní cestou znovu do Virdian City pro osmý odznak.

45 - Virdian City(Chromové město)

Nadešel čas k poslední návštěvě Chromového města!
Viridian City Gym (Stadión Chromového města) Nyní jsou konečně dveře do posledního stadiónu otevřeny. Zde se setkáte se starým známým. Giovanni, vůdce organizace Team Rocket, je šampión 8. Stadiónu. Tento stadión je domovem převážně zemních a bojových a jedovatých Pokémonů, takže si sem vemte své vodní, psychické, zemní a travní Pokémony. Proti jedovatým použijte své zemní, vodní či travní proti zemním a psychiky použijte na bojové typy. Dostaňte se až k Giovannimu, který vám po porážce dá poslední z odznaků, a to Earth Badge (Zemský odznak) a TM 27 - Fissure. Kromě Giovanniho se zde nachází ještě několik dalších trenérů:

S Earth Badge jděte z Virdian City západním směrem. Ještě než dojdete k Vítězné třídě, musíte porazit vašeho rivala. Gary má nyní tyto Pokémony: Sandslash (47), Exeggcute (45), Ninetales (45), Cloyster (47), Alakazam (50) a vyvinutého Eevee (53). Až porazíte vašeho soka, vzdejte se severně a jděte do veliké budovy.

46 - Victory Road (Vítězná třída)

Blahopřeji, dostáváte se na místo, kam jdou jen ti nejlepší z trenérů, které jste mohli na různých stezkách potkat. Až vstoupíte do budovy, pokračujte severní cestou. Strážnice po vás budou chtít odznaky. To znamená, že sem můžete jít až jich budete mít všech 8. Nakonec skončíte v jeskyni. Zde se utkáte s mnoha trenéry. Navíc zde na vás čeká hádanka. Cestu vám budou bránit jakési výstupky v podlaze. Musíte tedy za pomocí Strength odsunovat balvany na tlačítka na zemi. Až tak učiníte, vždy se otevře nějaký ten výstupek. Dále se zde, ve Vítězné třídě, nachází plno různých věci a jsou zde silní divocí Pokémoni, takže ještě trochu zkuste vaše Pokémony vytrénovat. S těmato trenéry se zde utkáte:

Moltres Poslední ze tří posvátných ptačích Pokémonů, Moltres, sídlí právě zde ve Vítězné třídě. Tento ohnivec je, stejně jako Articuno i Zapdos, na levelu 50. Nejdřív ale, jako vždy, hru uložte. Při souboji se snažte mu ubrat co nejvíc a pak ho také uspat, zmást, otrávit atd. Poté už musíte mít kupu štěstí a hodit Ulra Ball. Pokud se nechytí, nahrajte předtím uloženou pozici a zkoušejte. Nezapomeňte, že se vyskytuje pouze jeden v celé hře! Až ho chytíte/nechytíte, najděte cestu z téhle jeskyně a připravte se na porážku těch nejlepších z nejlepších v Pokémonové lize!

47 - Indigo Plateau (Plošina Indigo)

Vítejte v Pokémoné lize. Vyjděte z jeskyně zvané Victory Road a přejděte severním směrem do veliké budovy. Zdejší budova obsahuje Poké Mart i Poké Centrum. Nakupte si zde různé pomůcky na obživení či uzdravaní vašich Pokémonů. Ještě než ale vstoupíte k samotným šampiónům, měli by jste mít vaše Pokémony nad levelem 53. Pokud je tak nemáte, doporučuji ještě trénovat Poke Mart Toto si v Poké Martu můžete zakoupit:

Připrav tvůj tým Pokémonů. Měl by v něm být Elektrický, Psychický, Ledový a Vodní typ. Samozřejmě že můžou být i jiní, ale s výše popisovanou sestavou se vám v lize bude bojovat nejlehčeji. Sestavte teda vítězní tým, se kterým pojďte porazit posledních pět trenérů!

Lorelei

Lorelei má Pokémony vodní/ledové. Na ně vemte svého elektrického či travního zápasníka. Na jeho Jynxe použijte (pokud máte) ohnivého, duchovního či broučího Pokémona.

Bruno

Asi nejsnadnější trenér Pokémonové ligy. Na jeho bojové Pokémony použijte své psychiky a nebo duchy. Na jeho kamenné použijte vodní či travní typ.

Agatha

Jejího Arboka porazíte psychickým útokem, proti Golbatovi nasaďte elektrické útoky a na duchy jsou nejlepší také duchové. Ale pozor, Agatha miluje techniku, kdy vás uspí a potom vám efektivně za pomocí Dream Eater sežere sny. Při uspání používejte tedy na probuzení vašich svěřenců Poké Flute.

Lance

Lance má v oblibě dračí Pokémony. Proti drakům je nejlepší ledový útok. Používejte na ně útoky jako Blizzard nebo Ice Beam. Na jeho Aerodactyla použijte vodní nebo travní útoky a na jeho Gyaradose travní či elektrické. Ještě ale není konec. Nyní vás čeká poslední zápas s vaším rivalem. Ten všechny porazil a teď je na vás, zdali se stanete tím nejlepším trenérem. Gary bude mít jeden z následujících týmů:

Gary s JolteonemGary s VaporeonemGary s Flareonem
  • Jolteon (65)
  • Ninetales (63)
  • Sandslash (61)
  • Alakazam (59)
  • Exeggutor (61)
  • Cloyster (61)
  • Vaporeon (65)
  • Magneton (63)
  • Ninetales (61)
  • Sandslash (61)
  • Alakazam (59)
  • Exeggutor (61)
  • Flareon (65)
  • Cloyster (63)
  • Sandslash (61)
  • Alakazam (59)
  • Exeggutor (61)
  • Magneton (63)

Zde jsou nějaké typy:

Hodně štěstí.
Až porazíte Garyho, můžete shlédnout konec. Ale nebuďte zklamáni, hra zdaleka nekončí. Poté, co dohrajou titulky, hra se automaticky uloží. Nyní máte příležitost prohledat celou zemi a pochytat je všechny! Ale teď pojďme polapit geneticky naklonovaného psychika.

48 - Unknown Dungeon (Neznámý žalář)

Pokud jste už dohráli hru, vraťte se do Cerulean City. Neznámý žalář se nalézá severozápadně za vodou. Tento žalář byl doteď hlídán. Nyní máte do něho volný přístup. V hloubi tohoto žaláře se skrývá nejsilnější Pokémon, a to psychický Mewtwo.
Toto podzemí je rozsáhlé a je lehké se v něm ztratit. Ale jen jedna z cest vede k Mewtwo. Zde nemusíte řešit hádanky, ale hlavně se snažte neztrácet orientaci. Občas serfujte přes vodu abyste dosáhli další cesty. Až konečně dorazíte k místu na konci celého žaláře, tak uvidíte stát na plošince hledaného Pokémona. Nejdřív uložte hru. Mewtwo je nejsylnější Pokémon v celé hře. I když ho chytáte, tak je na levelu 70. Používejte proti němu silné útoky jako Thunder, Surf, Blizzard a podobné útoky. Celé to zakončete hozením uschovávaného Master Ballu, který nikdy nemine. Pokud Master Ball nemáte, zkuste to Ultra Ballem, ale bude to VELMI obtížné. Až se vám podaří tohoto Pokémona chytit, vyjděte z jeskyně vstříc poslednímu úkolu - Chytit je všechny! Doplňte tedy svůj PokéDex o všechny ještě nepolapené Pokémony. Vyměňujte i s ostatními verzemi (Red/Blue) a doplňte si svoji sbírku!

Šťastný lov.

Související hry Pokémon Play It!
Pokemon: Project Studio Red
Pokemon: Red/Blue
Pokemon: Project Studio Blue
Pokemon: Gold/Silver
Pokemon 2: Trading Card Game



Diskusia Príspevkov: 17 Hodnotenie
1186 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |