HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21159
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 13975 uživatelů

Návody > Populous III: The Beginning


Zobrazení:18906
Autor návodu:Viktor Bocan

Několik tipů a triků :

jak lépe vládnout, kouzlit a zabíjet.
Pokud se s hrou teprve seznamujete, není od věci přehrát si jednou tutorial, který je moc hezky zpracovaný a uvede vás dobře do nejzákladnějších herních principů. Až ho dohrajete, vzhůru do první bitvy.
Ihned se důvěrně seznamte s klávesou "P", která hru pozastaví a umožní vám nerušeně a v klídku prohlížet si celou zeměkouli, šmírovat nepřátelské šamanky (jéé) a vymýšlet strategii. Na několik nejdůležitějších míst si můžete hned nastavit styčné body, ke kterým se lze stiskem jediné klávesy (Z, X, C, V) rychle přesunout (nastavují se s Shiftem). Nezapomeňte, že klávesou "." (tečka) se vám ukáže šamanka a klávesou "H" se podíváte na základnu (nefunguje při pauze - asi chybka v programu).
Jelikož jsou Populous úplně 3D, hrají kopce (a údolí) nemalou roli. Pokud chcete dobře bránit svůj tábor, postavte na nejbližším kopci věž a do ní strčte šamanku, jejíž kouzla mají pak mnohem větší dosah. Útočí-li nepřátelé, obvykle běží ve formaci a kousek za nimi šéfová. Usmažte ji bleskem hned, jak se dostane na dostřel, a formaci postavte do cesty jednoho kněžíka - však on je ukecá, aby se přidali k vám. Jakmile uvidíte nepřátelského kněze, jak pádí k tomu vašemu, pošlete na něj jednotku nebo ho sežehněte vhodným kouzlem (ne swarm). Pokud naopak přistihnete zaklínače odnaproti, jak lanaří vaše vojáky, pošlete na něj hmyzí stádo (swarm) nebo blast (pozor na vaše hochy), a ono ho to přejde.
Útočí-li nepřátelé z vody, výše zmíněná taktika neplatí, tak se snažte usmažit všechno, na co dosáhnete.
Zemře-li šamanka, dobře zvažte, není-li lepší nahrát starší pozici. Někdy ta minuta bez hlavní hrdinky může docela uškodit. Zejména v první polovině hry je nepřátelská šamanka zblízka poměrně neškodná, tak na ní pošlete hejno vojáků, a pokud se jí nepodaří zakouzlit swarm, obvykle ji vaši hoši umlátí.
Vaše šamanka je silná hlavně podle toho, kolik many se pro ní dělá. Máte-li tedy velkou vesnici, můžete si to se základními človíčky klidně rozdat i na férovku. Když přikluše voják nebo začne jít do tuhého, hoďte kolem sebe dva tři blasty nebo jeden swarm a rychle pryč.
Likvidaci nepřátelského tábora se nejlépe přihlíží (a pomáhá) z blízkého kopce.

Kouzla

Obecně

Každé kouzlo se nějakou dobu dobíjí, na což potřebujete manu, kterou pro vás vyrábějí človíčkové v domech. Pravým tlačítkem můžete dobíjení kouzla deaktivovat, takže se neplýtvá mana a ostatní se dobíjejí rychleji. Kouzlo vždy kouzlíte přesně na nějaké políčko (ač to není na první pohled patrné, na celý svět je vržena jedna ohavná čtvercová síť) s tím, že většina kouzel působí i na okolí, ovšem s menší silou. Klasická vraždící kouzla likvidují i vaše lidi, takže pozor na ně.

Blast

Nejzákladnější kouzlo, takový malý fireball - trochu zraní a trefeného celkem daleko odhodí. Pokud nešťastník přistane ve vodě, utopí se.

Swarm

Hmyzí roj, který chvíli poletuje po okolí. Trochu zraňuje, ale hlavně rozhání nepřátele, kteří chvíli nekontrolovaně běhají po okolí. Nefunguje na šamanku a vlastní človíčci jsou proti němu imunní.

Convert

Pomocí tohoto kouzla můžete z divokých divochů udělat hodné přisluhovače.

Lightning

Blesk udeří z nebes s vervou a elegancí. Všechno, co je přímo na zasaženém políčku, zabije, to, co obejduje na okolních, zahodí a zraní. Vynikající na likvidaci šamanek.

Landbridge

Zvedá zemi. Hodí se jako most, pro zpřístupnění příliš příkrého svahu atd.

Tornado

Větrná smršť, která se chvíli v agónii kroutí na poměrně velké rozloze a sebere s sebou do věčných lovišť lidi i budovy, na něž narazí. Velmi účinné.

Swamp

Bažina, nepřátelé ji nevidí. Když tam vběhnou, utopí se, ale po určitém množství mrtvol se bahno vyčerpá. Pokud ji vtipně hodíte do nepřátelské reincarnation-site, zabitá šamanka se narodí jinde, tak to ani nezkoušejte.

Hypnotism

Zblbne protivníka natolik, že si myslí, že je váš. Lze ho pak normálně ovládat jako kohokoliv jiného. Za chvíli ho to přejde.

Angel of Death

Tenhle „anděl“ je poměrně užitečná nestvůra, která plive oheň a s oblibou sbírá nepřátelské vojáky a hází je z výšky dolů na jejich kamarády.

Firestorm

V okamžiku, kdy začnou pršet plameny z nebes, snaží se nepřátelští vojáčci obvykle utéci, ale daleko nedoběhnou. A taky to ničí budovy.

Flatten

Uhlazuje zemi, dokud z ní není palačinka.

Erode

Pro změnu zemi rozrušuje tak dlouho, dokud z kopečku není rybníček. Kdo na kopečku byl, utopí se.

Invisibility

Neviditelnost pro vaše jednotky. To znamená, že nejsou vidět.

Volcano

Na místě určení vyroste taková menší sopka, která rozplive trochu toho ohně, zničí nějakou tu budovu, podpálí nějaké ty lidičky a vůbec se chová přátelsky. Nejlepší pochopitelně uprostřed nepřátelské vesnice.

Earthquake

Zemětřesení zatřese zemí a trochu pozmění reliéf krajiny. Ne každý nadšený divák této podívané se dožije konce představení.

Související hry Populous III: The Beginning - Undiscovered Worlds
Populous II: Trials of the Olympian Gods
Populous: The Promised Lands
Populous



Diskusia Príspevkov: 2 Hodnotenie
1335 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |