HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 56466 uživatelů

Návody > Ascendancy


Zobrazení:11911

PROLOG

Představ si vesmír všechno, co byl nebo bude jako něco, co má svoje vědomí, představ si, že se vesmír rozhodne hrát hru. Život, rozprášený prach, dostalo šanci. Vesmír neožívá, jediným pravidlem je přizpůsobit se, nebo zemřít. Z pohledu vesmíru je čas věčný, jako prostor. Vesmír není omezeným pozorovatelem jednoho momentu, každá akce má přímý vztah k dalšímu řetězu událostí. Vesmír je tak pozorovatelem života, jeho pestrosti, krásy, od začátku až do konce. Život, na druhé straně, sleduje sebe a události uvězněné v čase. Kdyby mohl život pochopit vesmírný pohled na čas, mohl by závidět šíři pohledu. Možná by vesmír zase záviděl to životní vzrušení. Žádný z nich si však s tím druhým nemůže vyměnit místo, a všichni se musejí smířit se svou rolí. Mezi jádrem galaxie a jeho nejosamělejšími hvězdami na samém okraji typické spirálovité galaxie je skoro 300 miliard hvězd. Vlny zahuštění uspořádaly hvězdy do paprsčitých struktur, galaktických ramen kosmická dopravní zácpa. V těch oceánech světla putují pasažéři neporovnatelné velikosti: planety, obíhající hvězdy. 20 miliard těchto planet může podporovat život. Kolik z nich tak činí? A na kolika z nich je rozumný život? Kolik je zde druhů, hledících do budoucnosti, hotových opustit svůj oceán a zkoumat vesmírný oceán bez hranic? Jak se tyhle civilizace potkají? Existují zákony vesmíru, a život se je musí naučit respektovat. Život je nucen učit se rozumět. Každé další pochopení, i když je jen atomem v oceánu znalostí, může vést k lepší existenci, větší šanci přežít. Každá sebeuvědomující se bytost má své cesty učení, vlastní schopnost sledovat vesmírné stopy jakkoli nalezené. Vesmír se o osud života nestará. Pro něj je důležité jen napodobení. A život si nemůže dovolit cítit se slabý. Je čeho se obávat. Konečně jsou tví lidé připraveni na cestu ke hvězdám. Cesta byla těžká: tolik tvrdé práce a bolestivých obětí. Teď ale stojíš na hranicích obrovské říše, zralý na její objevení, nebo pokoření. Tví lidé v tobě hledají průvodce. Jak by se jinak dostali dopředu, kde by jinak hledali? Jsou zde někde další rozumné bytosti jako vy? Objeví nové přátele nebo bojovné nepřátele? S určitým štěstím a dobrým odhadem to brzy poznáš. Tví vědci jsou zvláště rozrušení. Se zdroji a informacemi, které galaxie slibuje, se těší na fascinující objevy, které dovolí tvým inženýrům zkonstruovat zázračné přístroje vysoké technologie. Doufají, ze tyhle přístroje dovolí tvým lidem proniknout celou galaxií. Budoucnost máš rozprostřenu před sebou. Budou lidé úspěšní? Budeš uctíván jako prozíravý velitel? Nebo dokonce jako císař? Tyto otázky budou zodpovězeny v příběhu

HOT KEYS

ALT+S Save
ALT+L Load
ALT+X Konec, odchod do DOS
ALT+M Hudba on/off
ALT+N Zvuky on/off
ESC Odchod z aktuální obrazovky
M Automatický management (displej výzkum, planety)
S Čtverce planet on/off (displej planety)
+/ Regulace rychlosti rotace
PgUp/PgDn Pohyb ve struktuře výzkumu nahoru/dolů

Odchod z okna (EXIT)

Kursor myši posuň do rohu obrazovky, objeví se tlačítko EXIT. Kliknutím na něj se vrátíš do předchozí obrazovky. Stejně ESC.

PRAVIDLA ASCENDANCY VESMÍRU

OBECNĚ

Abys měl úspěch, musíš své lidi dostat k jiným světům. Musíš kolonizovat planety, ovládat celé soustavy, a vytrvat. Pokud se příliš rychle rozšiřuješ, bude tvá říše příliš křehká a zranitelná; pokud pokračuješ pomalu, nebudeš mít dostatečné prostředky, aby jsi poznal a rozvinul nové technologie, potřebné ke galaktické soutěži, a nebudeš schopen vybudovat dostatečnou flotilu vesmírných lodí. Úspěch bude záležet na tvé schopnosti najít náležitou rovnováhu mezi následujícími podmínkami tvého vesmíru.

PLANETÁRNÍ MANAGEMENT

(průmysl, výzkum, prosperita, obyvatelstvo)

Průmysl

Abys mohl stavět planetární stavby, stanice na oběžné dráze, lodě, výzbroj, atd., potřebují tvé planety průmyslovou kapacitu. Průmyslový pokrok se zvyšuje stavbou továren a podobných zařízení na tvé planetě. Tahle úroveň je měřena na každé planetě. Čím více průmyslu planeta má, tím rychleji může planeta dokončit své projekty.

Výzkum

Na počátku hry nevíš skoro nic o výzkumu vesmíru, a můžeš stavět jen chatrné lodě s minimálními schopnosti. Je nutné objevit nové technologie, které ti budou pomáhat v planetárním managementu a mezihvězdné soutěži.

Tví vědci potřebují zařízení, ve kterých budou zkoumat nové nápady. Tahle zařízení, jako laboratoře, musí být vybudována na planetách, aby se zvýšilo množství nápadů a rozvíjených technologií. Výzkum nezačne, dokud nepostavíš aspoň jednu laboratoř. Výsledky výzkumu se sčítají, každá planeta přidává svůj podíl do zásoby vědomostí všech systémů.

Prosperita a obyvatelstvo

Všechno, co buduješ, potřebuje snahu jednotlivců tvého druhu, lidstva. Pro práci na projektech je k dispozici jen určitý počet lidí. Abys dosáhl potřebného počtu obyvatel a lidstvo rostlo potřebným tempem, musíš si být jistý, že každá z tvých planet dodržuje určitou úroveň prosperity. Lidé potřebují jídlo a zdravou atmosféru, aby byli produktivní. Planetární stavby, jako AGRIPLOT, pomáhají tyto potřeby pokrývat. Prosperita každé planety je závislá na jejích stavbách, a ne na stavu okolních planet.

Zkoumání

Jakmile jsi postavil první budovu, určenou k výzkumu, budeš muset říci svým vědcům, co mají studovat. Znalosti se stále posunují dopředu: každý objev vede k novým vynálezům, poskytuje stopy k dalším objevům, a vědci se budou řídit tvým přáním, když se budou prodírat stromem poznání.

Postavení lodí a kolonizace jiných světů

Prvním základním kamenem, kterého musíš v ASCENDANCY dosáhnout, je postavení lodi, která je schopna kolonizovat planety v jiných hvězdných systémech. Musíš objevit nové technologie, abys postavil první loděnici a svou první loď.

Speciální schopnosti

Každá rasa v ASCENDANCY představuje jedinečnou schopnost překonat některý vesmírný zákon. Tahle schopnost ovlivní krátkodobé i dlouhodobé strategie rozvoje.

Výzkum galaxie

ASCENDANCY vyžaduje bdělost. Nestačí kolonizovat několik planet, postavit jejich obranu, a pokusit se vydržet s nimi co nejdéle. Není třeba ovládnout celou galaxii pro sebe, musíš vytrvat ve stavění lodí a pokračovat v cestě mezi hvězdami. Jsou tam také jiní, a přílišná izolace vede k vyčerpání.

Setkání s jinými rasami

Jsou hodně rozdílné od lidí, až na jeden důležitý rys: musejí se také expandovat ze svého domova dál. Setkání je nevyhnutelné.

Diplomacie

Jakmile se setkáš s cizí rasou, je moudré využít výhod a zakrýt slabosti. Dobrá smlouva znamená prospěch pro obě strany: i ti nejbojácnější uznají tenhle fakt.

Bitva

Pokud slova selžou a mírové soužití je nemožné, je čas na válku. Nezáleží na tvých mírových (či nenávistných) úmyslech, vždycky existují rasy, které nevědí, kdy je dost. Mnoho tvých lodí bude potřebovat vybavit spíše pro válku, než pro kolonizaci.

Invaze

Pokud se rozhodneš, že imperialistický náhled na věc je nebo není pro tebe, někdy bude nutné napadnout planety, držené jinou rasou. Stane se to, když budeš chtít znovuzískat své ukradené planety, nebo když se rozhodneš, že je takticky nezbytné ovládnout kolonii, která je v držení těch druhých. Stejně jako některé lodě jsou vybavené pro válku, a jiné pro kolonizaci, musejí být některé lodě určeny pro útok a převzetí okupovaných planet.

Vítězství

Rasa, kterou si vyberete ke hře, a ostatní rasy, které obydlují galaxii, dost ovlivní tvoji strategii, vedoucí k vítězství. Každá rasa má jedinečnou osobnost, a jak bylo již zmíněno, určité speciální schopnosti. Tahle kombinace dělá každou hru jedinečnou, nové strategie budou často užitečné, nebo alespoň zajímavé pro vyzkoušení.

Co je vítězství?

Odpověď záleží na otázce. Zajisti, aby tvá rasa nevymřela. Průběh ASCENDANCY začíná v tvém domovském světě. Podmínky pro vítězství jsou několikeré, a jako neobjevené světy na noční obloze, musíš je objevit sám...

Obrazovka NEW GAME (Začátek hry)

Obsahuje možnosti pro konfiguraci nové hry. Zvolíš si tvou rasu, velikost galaxie, počet dalších ras, a barvu, kterou ponesou tvoje vlastní informace.

Tvoje rasa (Species)

Máš na výběr mezi 21 rasami, každá se svou osobitostí a zvláštními speciálními schopnostmi. Zvolíš si svoji rasu a začneš.

Informační obrazovka o rasách (Player Species) - Přečteš si popis tvých povinností a krátkou historii rasy. Jakmile si přečteš informace, klikni kamkoli na obrazovce, nebo použij EXIT pro odchod z obrazovky.

OBRAZOVKA GALAXIE

Odtud vycházejí cesty k dalším obrazovkám. Většinu obrazovky zabírá hvězdná mapa. Na pravé straně je zobrazen počet dní, které uběhly, a další informace a tlačítka.

Hvězdná mapa (Star map)

Informace jsou užitečné pro volbu vhodné strategie. Zahrnuje to informace o tvém hvězdném systému, umístění systémů druhých ras, které znáš, a o drahách, které je spojují. Na počátku hry je jen tvůj hvězdný systém, ale jak pokračuješ, mapa roste a souhlasí s tvými pokroky.

Rotace, zoom, center

Vpravo dole jsou ovládací tlačítka, ovládající galaktický displej. Horní řada čtyř tlačítek ovládá:

Kliknutí pravým tlačítkem znamená, že funkce poběží stále až do dalšího kliknutí. Rychlost rotace se reguloje klávesami +/-.
Informační filtry (Star lanes, hvězdné cesty)
Abys mohl získat co nejžádanější informace, můžeš použít filtry. Tyto filtry se ovládají druhou řadou čtyř ikonek vpravo dole.

  1. zobrazení hvězdných drah on/off
  2. zabarví dráhy, které spadají do tvé říše, tvoje barva se vztahuje na teritoria, která jsi objevil a nejsou nepřáteli ohrožena
  3. zobrazení lodí on/off
  4. zobrazení kolonií on/off

Pokrok času a uběhlý čas

Speciální schopnosti (Special ability)

Kliknutím na tlačítko dostaneš informaci o speciálních schopnostech své rasy, a kdy a jak je využít. Podle rasy jsou některé vlastnosti stále využívané, a některé naopak jen dle tvého přání.
Tlačítka pro další obrazovky - Ostatní tlačítka tě přivedou do dalších obrazovek, které jsou popsány dále.

Planetární obrazovka

Zde ovládáš kolonie a buduješ své prostředky.

Výzkumná obrazovka (The Research Display)

Zde budeš volit cíle svého výzkumu. Během času se budeš pohybovat "stromem" výzkumu.

Stavba lodí a objevování

Ship design screen (obrazovka konstrukce lodě)

Takto si můžeš vybrat velikost lodi, i komponenty lodi.

Generátory, motory (engines), dopravní cesty (lane drives)

Ostatní speciály

System displej

Přehled hvězdné soustavy, s planetami, loďmi, zakončení mezihvězdných drah. Když velíš lodím k cestě, nebo v boji, budeš jim dávat rozkazy právě z této obrazovky.

Informační panely

V pravém horním rohu obrazovky je informační panel, který obsahuje název a typ hvězdného systému.

Soustava samotná

Více ras v jedné soustavě

Použití lodí a planet v soustavě

Bitva a pohyby

Lodě a planety typy objektů, které mohou být užity v hvězdné soustavě mohou být zvoleny buď kliknutím na obrazovce soustavy, nebo ze seznamu na pravé straně. Dvě tlačítka těsně nad seznamem určují, který objekt je obsažen v seznamu (tyhle tlačítka se objeví na system display a ukazují loď, která již byla vybrána). První tlačítko zobrazí lodě a planety, které patří tobě. Druhé tlačítko zobrazí všechny ostatní objekty.

Zbraně (Weapons)

Jsou používány k poškození jiných lodí a stanic na oběžné dráze.

Štít (Shield)

Jsou určeny k ochraně lodí od poškození zbraněmi.

Speciální a pasivní komponenty

Lodní součásti, které nepatří k normální třídě zařízení, ale místo toho mají unikátní vlastnosti, jsou nazývány SPECIALS. mnoho z nich vyžaduje volbu cíle, jiné se aktivují jen kliknutím, a další jsou pasivní. Když chceš zjistit, co speciál dělá, klikni na něj (jde to u system display, a ship design screen.)

Planety na SYSTEM DISPLAY

Ostatní rasy v Galaxii

Species Screen (Rasy)

Rasa, se kterou se setkáš, může být kontaktována pro diplomatické styky, nebo výměnu vědomostí. Na obrazovce jsou informace o rase, a dovolí kontakt s ní.

Diplomatická obrazovka (Diplomacy Screen)

Dovolí ti konverzovat s cizími rasami.

Špionážní obrazovka (Intelligence Screen)

Špionážní obrazovka ukazuje sílu lodí, kolonií, výzkum pro každou rasu. Všimni si, že tyto ukazatele jsou relativní, a tak jsou dobré jen pro srovnání, a nejsou to přesné číselné hodnoty.

Související hry Ascendancy II



Diskusia Príspevkov: 7 Hodnotenie
743 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |