HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21097
5455
5063
1438
1600
7336
6006
12838
1687

Online 35428 uživatelů

Návody > Atlantis: The Lost Tales

 Hra 
Návod
CD obaly

Zobrazení:22961

Příjezd na Atlantis

Vyběhněte po schodech k nádrži a stráži u dalších schodů ukažte svůj odznak. Vyjděte po schodech na nádvoří a dalšími schody vlevo nahoru. Na druhé straně budovy v prvním patře vstupte do sálu. Promluvte si s Agatou. Ihned po, nebo během rozhovoru vpadnou do místnosti Lascoyt a Meljanz se zprávou, že královna Rhea byla unesena. Po rozhovoru vám Meljanz přikáže, abyste mu podali víno. Odmítněte a promluvte si s Agatou o tom, jak byla unesena. Nabídněte Agatě, že únos objasníte a přijměte její misi. Teď běžte až dolů před palác, kde jste začínali. Jděte podél hradeb, mezi stromy a po cestě až na místo, kde můžete uhnout doprava k pobřeží. Na molu si promluvte s rybářem Actyonem a ukažte mu odznak. Actyon vám sdělí zajímavé informace o únosu a věnuje vám náušnici. Vraťte se do města; stráže před nádvořím vás vezmou k princi Creonovi. Creon se zeptá, zda jste objevili něco zajímavého. Odpovězte, že ne. Běžte k Agatě. O všem si promluvte a ukažte jí náušnici. Vyjděte ven a seběhněte na nádvoří. Cestou si můžete promluvit s Garcelosem, který je v jednom výklenku na ochozu, ale není to nutné. Důležitý je rozhovor s Lascoytem v rohu nádvoří. Se vším se mu svěřte a ukažte mu náušnici. Nakonec od něj dostanete symbol jehněte a zároveň vám poradí, jak se dostat tajnou chodbou do podhradí do hospody Scarlet Cockerel, aniž by vás viděly stráže. Chviličku počkejte, až Lascoyt za rohem zabaví stráž a rychle vklouzněte dveřmi do budovy. Uvnitř se rychle přesuňte ke dveřím vlevo. Až uslyšíte kroky stráže, rychle proběhněte do chodby a jděte po schodech vlevo nahoru. V hořejší místnosti běžte až k místu, odkud můžete dvěma pákami ovládat symboly nebeských těles. Pravou posouvejte Měsíc a Zemi tak dlouho, až se na Měsíci objeví malá šipka. Teď levou pákou posouvejte Slunce okolo Měsíce, dokud se všechny symboly nerozsvítí. Pokud byste měli problémy, klepněte 34x na horní část levé páky a 35x na pravou páku. Tím otevřete tlamu lva na druhé straně místnosti. Jehně použijte na lví tlamu. Vstupte do otevřené tajné místnosti. K otevření protějších dveří použijte náušnici. V malé místnosti vyskočte oknem z paláce do města.

Zrada

Vyjděte po schodech z malé uličky a jděte podél dvou zahrad. Pak se otočte dvakrát doprava a vystupte po schodech protilehlého domku. Na zábradlí seberte květináč. Dole pod místem, kde jste sebrali květináč, se pod vámi prochází stráž. Trefit stráž květináčem je trochu obtížná věc. Počkejte, až půjde stráž doprava a přibližně uprostřed cesty klepněte květináčem přesně nad hlavou stráže. Když se to nepovede, zkoušejte to dál, protože jiná cesta není. Po omráčení stráže běžte dolů a seberte jí nůž. Za rohem vejděte do cílové hospody. Promluvte si s Lascoytem. Když dovnitř vtrhne Meljanz, promluvte si také s ním. Až skončí rozhovor, musíte rychle vyběhnout nahoru po schodech, přeříznout nožem provaz na zábradlí a skočit směrem na Meljanze. Venku před hospodou se ihned otočte doprava - uvidíte mizející Agatu. Rychle běžte za ní do malé zahrady napravo. Promluvte si s ní, domluví si s vámi další schůzku v protější zahradě. Vezměte žebřík a použijte ho na vedlejší lavičku. Na zdi udělejte krok vpravo a znovu použijte žebřík na okno před vámi. Z místnosti běžte do malé chodbičky, tam se na zemi válí zahnutá tyč. Pomocí tyče vyndejte symbol myši ze špatně viditelného výklenku v pravé stěně, čelem k ilustraci kočky. Myš použijte na dutinu vedle ilustrace kočky na zdi. Projděte tajnými dveřmi ke krysaři vpravo. Promluvte si s krysařem a porazte ho v trapně jednoduché hře. Za odměnu se propadnete do sálu s delfínem. Na jednom konci místnosti klepněte na symbol hvězdy ve zdi. Tím se otevře otvor ve stropě. Vezměte ze sochy trojzubec a použijte ho na díru ve stropě. Vyslechněte si rozhovor Creona a Gimbase. Vraťte se k delfínovi, vraťte trojzubec a znovu stiskněte symbol hvězdy. Proběhněte do dlouhé galerie, počkejte, až okolo projde stráž do pokoje se lvem a jděte rovně až do knihovny. Opatrně se přibližte ke stráži (třetí zavrzání = smrt) a shoďte na stráž police s pergameny. Vyskočte oknem do zahrady, tam už čeká Agata. Promluvte si s ní a až zrádce přivede stráže, použijte na ozbrojence svůj nůž. Mrtvé Agatě vezměte z ruky náramek. Přes zahradu se žebříkem a známou cestou přes zeď a tajnou chodbu se přesuňte do místností se lvem. Jděte na dolní část schodů a až uslyšíte druhou ozvěnu kroků stráží, běžte dopředu, doprava a dveřmi ven. Na nádvoří projděte dveřmi vpravo k výtahu. Pomocí páky vyjeďte nahoru a přes most běžte do hangáru. Na první levé lodi uvidíte symbol mořského koníka. Vylezte na loď, na sedačku a otočte se. Po krátkém spánku vás probudí Hector. Promluvte si s ním a ukažte mu náramek od Agaty.

Carbonek

V lesíku najděte malý můstek a vlezte do přilehlé jeskyně. Klepněte na vodu a proplavte do další jeskyňky, tam vyřešte jednoduchý puzzle s hadem. Cílem je poskládat tělo vnitřního hada tak, aby kopírovalo tělo hada vnějšího. Až vylezete z krbu, ukažte odznak kuchařce. Otevřte truhlici a oblečte si roucho kněžek. Ze stolu vezměte nádobu s pivem. Teď můžete vyjít z kuchyně. Kdykoliv vás bude otravovat stráž, dejte jí napít piva. Chodbami dojděte až před celu, kde je vězněna královna Rhea. Ke dveřím se musíte přiblížit chodbou nejvíce vlevo. Pokud teď budete chtít jít přímo ke dveřím, budete svědky malého rozhovoru Gimbase a velitele gardy. Na místě, kde právě stojíte, najdete o stěnu opřenou dřevěnou tyč. Běžte ke stráži, nabídněte jí pivo a majzněte ji tyčí. Vtáhněte tělo stráže do nyní už přístupné cely a seberte jí oblečení. Promluvte si s královnou a dejte jí oblečení kněžky. Ještě jí řekněte, aby si sundala zlatou masku; pak můžete bez obav vyrazit ke kuchyni. Stráži u kuchyně odpovězte druhou odpovědí a opusťte komplex krbem. Vylezte z jeskyně a běžte doleva, až dolů z kopce. Co nejkratší cestou běžte ke vzducholodi. Promluvte si s Hectorem a vyprovokujte stráže hlídající vzducholoď. Rychle utíkejte lesem ke skalnímu masívu (lehce vpravo) až dozadu ke skalní stěně, kde vás záhadný hlas vyzve, abyste zavřeli oči. Čekejte, až vás hlas vyzve k otevření očí a běžte dopředu. V jeskyni si promluvte s čarodějnicí a vyřešte dva puzzly. Nejdříve poskládejte ozubená kola tak, aby po zatáhnutí za pravou páku vypadlo vejce. Až budou vejce 4, následuje druhý puzzle. Musíte umístit 4 vejce do děr v bludišti a ke každému vejci dovést stejně barevného hada. Přitom se cestičky hadů nesmějí ani jednou zkřížit. Po trošce řečí s bábou najděte v lese opět můstek a za ním vylezte vlevo na kopeček. U stromu seberte luk a šípy. Teď běžte podél potůčku až k místu, kde je na kameni nakreslen symbol divočáka. To je místo, kde lze potok přebrodit. Namočte luk ve vodě. Na vedlejší cestě teď bude pobíhat bílý divočák. Najděte místo, odkud můžete na probíhajícího divočáka střílet. Nejdřív si nastavte výšku střelby, tzn. nechte prase jednou proběhnout a zkuste párkrát naslepo vystřelit do místa přesně uprostřed cesty. Až bude prase přesně uprostřed a zároveň před vaším lukem, vystřelte. Mně se prase podařilo sestřelit na osmý pokus. Praseti seberte z nosu kruh a až zmizí, použijte prášek od čarodějnice na krví nasáklou zem. Běžte zpátky k čarodějnici a oboje jí dejte. Po delším snu vás čarodějnice probudí a řekne vám o skrytém pokladu v paláci Atlantis, který najdete u stromu (tree of the First). Kněžka-pilot vás pak odveze zpátky na Atlantidu.

Hledání stromu

Přiletíte k rybáři a přenocujete u něj. Ráno běžte do města a přes zahradu se žebříkem vlezte do paláce. Znovu si vytáhněte tyčí myš a dejte ji do dutiny u kočky na stěně. U krysaře vyřešte další puzzle (tentokrát spíše akčnější podoby) a dostanete skleněnou kuličku. Propadnete se do chodby. Otočte se a ve stěně najděte v dolní části malý otvor; vložte do něj kuličku. Zapamatujte si barevnou kombinaci symbolů a běžte chodbou na druhou stranu. Otevřte dveře do pokoje, kde vás očekává Meljanz se stráží. Rychle seberte vázu vlevo, hoďte ji po stráži a klepněte Meljanzovi kurzorem mezi nohy. Běžte dveřmi vpravo. V místnosti se ihned otočte, vedle dveří seberte kopí a zablokujte jím dveře. Běžte za trůn. Jestli jste si dobře zapamatovali barevnou kombinaci symbolů ve stěně, snadno vyřešíte následující puzzle. Jestli ne, pohněte červeným symbolem třikrát, modrým čtyřikrát, žlutým sedmkrát, zeleným šestkrát a je to. Sejděte dolů. Na rozcestí pod trůnem se dejte levou chodbou a na konci po schodech nahoru. Uprostřed místnosti vyplňte danými kousky nejmenší obrazec. Až se vám to podaří, objeví se v jednom výklenku socha, na jejímž těle najdete další kousek skládačky. Postupně tak vysunete čtyři sochy. Poslední socha je ještěr. Klepněte na ústa a pak znovu na vysunutý jazyk. Dostanete se až na schody měsíční věže. V mezipatře věže najdete ve výklenku zahradnickou vidličku. Vylezte až na vrchol věže, tam je hledaný strom. Obejděte ho a vidličkou se porýpejte v zemi. Najdete křišťálovou kouli. Běžte zpátky dolů, kde se vám v místnosti se sochami zjeví v kouli čarodějnice a řekne vám o místu, které symbolizuje bílý medvěd. Vraťte se na rozcestí pod trůnem a dejte se protilehlou levou cestou. Použijte vidličku na puzzle a přesuňte kostky tak, aby utvořily obrys jabloně. Ocitnete se před hradbami města a odtud běžte k rybáři. Všechno mu povězte. Rybář vám poradí, že vás převeze jeho dcera Anna a dá vám pilotní krystal své matky. Vraťte se do místa, odkud jste vylezli a vyřešte další puzzle s přesouváním kostiček.

Hledání Anny

Vraťte se na rozcestí pod trůnem a dejte se poslední chodbou. Na konci vyřešte poslední kostičkový puzzle a vstupte do galerie vedoucí ke knihovně. Běžte do místnosti se lvem, nastavte znovu správně planety, použijte na tlamu lva jehně a náušnici na dveře v tajné chodbě. Vyskočte oknem ven a promluvte si se ženou u schodů, po kterých jste šli pro květináč. Ta vám řekne, kde Annu najdete. Běžte do domku napravo od schodů vedoucích z města k nádrži. Promluvte si s Lonou a přesvědčte ji, že chce Annu vidět Creon. Až Lona Annu zavolá, vyjděte s ní ven. Lona vám však nevěří a uteče. Běžte do hospody Scarlet Cockerel, kde Annu zadržuje Meljanz. Vejděte do hospody a přesvědčte tupého Servaga, aby pohlídal Garcelose. Když se vám to podaří, běžte nahoru a vyslechněte si rozhovor v pokoji na konci chodby. Schovejte se do jiného pokoje před Lascoytem, jenž vyjde z místnosti, kde je Meljanz s Annou. Až Lascoyt odejde, vejděte k Anně se Servagem (ten mezitím přijde nahoru). Promluvte s Annou o Creonovi. Mluvte se Servagem o Creonovi a Meljanzovi tak dlouho, až ho přesvědčíte, že v případě spolupráce se stane kapitánem palácové gardy. Servage teď pohlídá Meljanze a vy s Annou odejděte do zahrady se žebříkem. Ukažte odznak a dejte jí krystal její matky. Teď už s vámi půjde. Žebříkovou cestou se dostaňte až do místnosti se lvem. Vyhněte se strážím dole a vyjděte na nádvoří. Otevřte dveře k výtahu a vyjeďte nahoru. Abyste Annu před stráží na mostě zamaskovali, seberte v jednom rohu místnosti s výtahem pytel a Annu přesvědčte, aby do něj vlezla. Promluvte si se stráží, která vám musí uvěřit, že v pytli je královna, kterou jdete utopit. V hangáru běžte na loď kde Anna vyleze z pytle. Vzhůru na sever.

Špicberky

Jakmile přistanete, běžte do vesnice a promluvte si s náčelníkem. Ukažte mu odznak. Náčelník vás vezme do kultovního iglú, kde vám vysvětlí historii svého lidu. V momentě, kdy se Anna dotkne dřevěné desky s mapou vesnice (spousta různě označených iglú), náčelník se naštve a zavolá stráž. Probudíte se ve vězeňském iglú. Nožem odřízněte provaz z dřevěného trámu a použijte ho na tyč na zemi. Tyč použijte na strop a vylezte ven z iglú. Obejděte vesnici a vlezte znovu do osvětleného iglú. Seberte na zemi tři kusy dřeva a prozkoumejte dřevěnou desku s mapou vesnice. Obzvláště si všimněte iglú, pod kterým je nakreslen symbol člověka. Je to třetí iglú napravo od cesty do vesnice. Najděte toto iglú a uvnitř poskládejte dřeva do symbolu hvězdy podle symbolů na zemi. Jděte dolů, pak vpravo a chvíli sledujte obřad. Až vás Eskymáci uvidí, rychle utíkejte do druhé chodby. Až vběhnete do místnosti z druhé strany, zavřete za sebou dveře. Seberte zlatou masku ze sochy a běžte k druhému východu. Vesničani si teď myslí, že jste bůh a nechají vás na pokoji. Nožem přeřízněte Anina pouta. Promluvte si s Annou o krystalu, který může aktivovat oko sochy. Až se Anna podívá do oka sochy, uvidí šesticípou hvězdu. Rychle najděte skleněný symbol hvězdy na zemi a klepněte na něj. Dále klepejte na symboly dítěte, muže, ženy a Slunce. Až budete u Měsíce, Anna uvidí v oku podivnou sošku, symbolizující místo. Seberte sošku z oltáře. Jděte s Annou zpátky k lodi. Po útoku vzducholodí přijdete o Annu i loď. Až bude po všem, jděte směrem k jeskyni s medvědem. Přibližte se k němu ze strany, nikoliv ze předu! Když vás medvěd uvidí, rychle utíkejte ke skalce mezi kopci. Oběhněte ji a projděte jeskyní na druhou stranu kopce. Promluvte si s nepřátelským pilotem Jomarem. Po rozhovoru spolu odletíte.

Para Nua

Až se vysekáte, promluvte si s Jomarem a pak s místním králem Hona Ly. Aby král rozsoudil, kdo lže a kdo mluví pravdu, uspořádá krabí závody. Běžte trochu níž a klepněte na koš s kraby. Pro závod si vždy vyberte červeného kraba. Když třikrát vyhrajete, můžete běžet k soše ležící na zemi a promluvit si s náčelníkem. Přiletí Hector, vy si s ním promluvte a běžte sebrat provaz, který je u krabů. Použijte ho na ležící sochu. Vylezte na loď. Po nezdařeném pokusu běžte ke katamaranu dole a poproste náčelníkovu dceru o pomoc. Teď už se vám podaří sochu postavit. Až vás náčelník požádá, aby tady Hector zůstal, odpovězte - ano. Běžte do katamaranu a náčelníkova dcera vás odveze na Muriu.

Muria

Vyřešte puzzle u sochy (zleva doprava). Sochy: modrá, červená, žlutá, zelená. Zvířata: pták, prase, ryba, krab. Symboly: Země, souhvězdí, Měsíc, Slunce. Běžte do tunelu a nechte se v jedné chodbě zabít přízrakem Creona. Ukažte křišťálovou kouli ženě u stavu uprostřed místnosti. Nechte se ještě jednou zabít přízrakem Creona. Po chvíli zmatku se objevíte v místnosti, kde si promluvíte s kostrou, která vám všechno, vysvětlí. Až získáte šedou kuličku, otočte se a klepněte na barevně odlišený kámen v zemi. Na balkoně použijte protilehlý zelený kámen. V místnosti s věží běžte do předpokoje a seberte lucernu, pak zpět k věži. Použijte lucernu a šedou kuličku na věž. Klepněte na díru v zemi. Seberte krystal. Vylezte do lodi a odjeďte.

Zkáza Atlantidy

Přistanete u rybárny. Promluvte si s rybářem v jeho domku. Vraťte se na loď. Až se dostanete těsně ke Creonově lodi, vyskočte na její palubu a nožem osvoboďte Annu. Ve chvíli, kdy vás bude chtít Meljanz shodil, rychle uhněte doleva. Přeskočte s Annou na svou loď. Teď se musíte dostat do paláce až ke krysaři. Promluvte si s ním a běžte do druhého patra knihovny. Po ochozu dojděte na místo, odkud můžete vyjmout oko z kostry kosatky. Běžte do místnosti s delfínem a použijte oko kosatky na oko delfína. Jděte dolů. V labyrintu se vyhýbejte místům, kde se zjeví Minotaurus. Postupně prokličkujte až do místnosti uprostřed, tam vás čeká Creon. Použijte svůj krystal na dělo u Creona. Prolezte dírou za prchajícím Creonem a použijte krystal na kovovou hlavu. Vraťte se zpátky do předešlé místnosti a seberte ze země křišťálovou kouli (je strašně prťavá). Použijte kouli na slizkou příšeru. Hotovo.

Související hry The Secrets of Atlantis: The Sacred Legacy
Atlantis: Evolution
Atlantis 3: The New World
Atlantis: The Lost Empire - Trial By Fire
Atlantis: The Lost Empire - Search for the Journal
Beyond Atlantis
Atlantis 2: Beyond Atlantis
Beyond Atlantis 2



Diskusia Príspevkov: 3 Hodnotenie
1305 hlasov

100
60
20

80
40
0
46
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |