HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 11299 uživatelů

Návody > Settlers 4


Zobrazení:57093
Autor návodu:Zbyněk Chomát (Abecedaher.cz)

Jistě všichni znáte tuto perfektní hru a zdá se že nepotřebuje návod. Berte ho proto jako připomenutí některých základních věcí a popis změn které se ve 4 díle vyskytli.

Stavebnictví

Základní stavby budou obytné domy pro ubytování příslušníků vašeho národa. Pro ně a né jen pro ně potřebujete stavební materiál. Kámen je jeden ze základních prvků stavebnictví a není většinou problém. Postavte kameníka vedle skály a je po starostech. Horší to je když se v okolí vesnice skála nevyskytuje. Pak se pokuste najít kámen s geologem a postavte důl na kámen. S dřívím je to horší. Dřevorubec rychle vyrabuje okolí a proto musíte s lesníkem zajistit výsadbu. Dřevorubce postavte kousek od sebe a mezi ně dejte lesníka a poblíž postavte i pilu. Snažte se je nedávat daleko od vesnice a hlavně do míst kde si nezničíte úrodnou půdu pro pěstování obilí a vinné révy.

Potravinářství

Hned v počátku postavte rybáře a skladiště pro uložení ryb. Pak začněte budovat obilné farmy v místech kde je blízko k horám a k vodě a kde je dostatečná rovina. Pak postavte obydlí nosiče vody, mlýn a pekárnu. Postupem času kdy budete mít postaveny tak čtyři farmy s obilím postavte vepřín a jatka. Tím budete mít zajištěn dostatek potravin pro vaše doly. Další potřeby jsou podle národa různé. Římané mají víno které získáte pěstováním vinné révy na svazích kopců. Vikingové medovinu kterou získáte postavením včelníku a výrobny medoviny. Ta potřebuje přísun vody. Májové mají naproti tomu tequilu ke které potřebují agátovou farmu kterou postavte na poušti a výrobnu tequily která taky potřebuje vodu.

Průmysl

Jakmile se dostanete k horám pošlete geologa hledat nerosty. Měl by najít uhlí, železnou rudu a zlato. Na místě největšího výskytu pak postavte patřičný důl a zajistěte přísun potravin. Obecně platí že je lepší pro každý důl nastavit přísun jedné potraviny a to pro uhelný důl chleba, pro železnou rudu maso a pro zlato ryby. Tím zajistíte menší spotřebu jídla, ale samozřejmě že každý jí všechno. V blízkosti železné rudy a uhlí zřiďte slévárnu a zbrojírnu. Neopomeňte postavit i nástrojárnu pro výrobu chybějících nástrojů. V blízkosti zlatého dolu pak postavte mincovnu. Jestliže se ve vašem okolí nevyskytuje zlato vyrábějte hodně many a pokuste se vykouzlit "goodly gift". Snad se nad vámi nebesa slitují a dostanete nějaké zlato. Stále hlídejte zda mají doly dostatek jídla, zda již nejsou vytěžené a zda máte dost uhlí. Vedle tohoto těžkého průmyslu postavte pokud možno hrad na obranu těchto důležitých surovin. Přerušit dodávku zbraní by mohlo znamenat konec celé kolonie.

Přeprava materiálu

Stavte na vzdálených místech sklady a při přepravě po moři je dobré mít v každém přístavu jednu loď. Tím se zajistí dostatečný převoz z ostrova na ostrov.

Armáda

Jakmile se rozjede průmysl postavte kasárna a vedle nich velký dům pro dodávku rekrutů.. Ze začátku cvičte hlavně lučištníky a to co nejvyšší úrovně. Lučištníci se dokáží ubránit nepřátelům na větší vzdálenost a zničí polovinu armády dřív než se k vám dostanou. Až později začněte cvičit válečníky na obranu zblízka. Morálku celé armády zvednete stavbou "sightseeings" (pamětihodnost). Každá armáda má svého specialistu. Vikingové válečníka se sekerou které neodolá žádná stavba. Římané mají léčitelé kteří dokáží během bojů a hlavně po nich vyléčit celou vaší armádu a tím jí dostat rychle do plné bojeschopnosti. Májové pak mají vrhače uspávacích šipek. V této hře neplatí tolik jako dříve že je hlavní obrana hranic a vnitrozemí nechat bez vojáků. Mějte na paměti stálou obranu celého území a to ani tak ne jedním velkým hradem jako spíš dvěma většími věží které se navzájem dokáží chránit. Útočníci jsou pak pod palbou dvou čet lučištníků a mají větší ztráty. Na hranicích stavějte rozhledny. Stojí málo a mají velký rozhled za hranice a tím zaregistrujete zavčasu útok na vaše pozice. Platí-li pro obranu zásada dostatku lučištníků pro útok je to naopak. Zde je poměr obrácený a to 2:1. Před útokem si ještě připravte pár speciálních jednotek podle národnosti a pár velitelů. Katapult je pro útok taky dobrý, ale mě osobně moc nevyhovuje protože budovy zničí, ale neobsadí. Jak hra postupuje postavte ještě jedny kasárna, aby po velkém útoku byl dostatečný přísun čerstvých sil.

Kouzla

Ke kouzlení potřebujete manu kterou získáte v malých chrámech kde uctíváte bohy patřičným alkoholem. Podle množství výroby alkoholu postavte počet chrámů. Velký chrám vám sem tam zrodí kněze který je už podle alkoholu pro každý národ jiný a má i jiné schopnosti.

Síly Temna

Je to novinka v této sérii a jedná se o kmen který má za vládce Morbuse který byl ze země vyhoštěn. Jeho domovem je nehostinné prostředí se spálenou zemí plné havěti a divných věcí. Je to vlastně válka zahradníků. Vy se snažíte kraj přeměnit na půvabnou úrodnou zem a protivník naopak. Můžete zde věnovat o trochu méně úsilí na obranu a budovat velkou útočnou armádu a zástupy zahradníků. Při dobýváni je potřeba zničit mochomůrkové plantáže tím že zahradníci kolem nich přemění půdu na úrodnou zem a farma se tím zničí. Pak se teprve vydejte zničit hlavní budovu. Jinak je nedobytná a jen Vikingové svým kouzlem jí dokáží zničit. (Toto je, ale v další verzi již odstraněno a Vikingové budovu nedokáží zničit jen kouzlem). V pozdějších misích musíte věnovat pozornost i obraně vesnice protože kmen temna posílá do vesnice vymývače mozků.

Související hry The Settlers: New Allies
The Settlers History Collection
Champions of Anteria
The Settlers 7: Paths to a Kingdom - DLC Pack 4 - The Two Kings
The Settlers 7: Paths to a Kingdom - Gold Edition
The Settlers 7: Paths to a Kingdom - DLC Pack 3 - Complete
The Settlers Online
The Settlers 7: Paths to a Kingdom - DLC Pack 2
The Settlers 7: Paths to a Kingdom - DLC Pack 1
The Settlers 7: Paths to a Kingdom
The Settlers: Rise of Cultures
Settlers 6: Rise of an Empire - The Eastern Realm
Settlers 6: Rise of an Empire
Settlers 2: The Next Generation - The Vikings
Settlers 2: 10th Anniversary
Settlers 5: Heritage of Kings - Legends
Settlers 5: Heritage of Kings - Expansion Disk
Settlers 5: Heritage of Kings
Settlers 4: Community Pack
Settlers 4: Mission CD
Settlers 4: The Trojans and the Elixir of Power
Settlers 3: Quest of the Amazons
Settlers 3: Mission Disk
Settlers 3
Settlers 2: Gold Edition
Settlers 2: Veni, Vidi, Vici
Settlers 2: Mission CD
Settlers



Diskusia Príspevkov: 35 Hodnotenie
1983 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |