HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 2362 uživatelů

Návody > Transport Tycoon


Zobrazení:42250
Autor návodu:Zbyněk Chomát (Abecedaher.cz)

Celá hra probíhá v letech 1930 až 2030 a během této doby (100 let) musíte postavit kvalitní a funkční dopravu. Stavíte proto silnice a železnici a na nich budou jezdit vaše autobusy, auta a vlaky. Během těchto 100 let se musíte dostat na první místo a být lepší než konkurence.

Nastavení

V Options si nastavte co nejméně hor a i vodní plochy se moc nevyplatí. Lodní doprava je moc drahá a málo vydělává. Naproti tomu nastavte co nejvíce měst a zdrojů surovin. Je dobré aby oponent začínal co nejpozději po Vás a tím máte dostatek času na obsazení strategických míst.

Města

Města se musí rozvíjet a proto stavějte další silnice atd. Každému městu dejte jméno, aby jste věděli kde se co děje. Dobrá taktika ve městě kde má dopravu pouze Váš oponent je zvolit v "local authority" funkci "fund local road reconstruction". Tím začne velká rekonstrukce silnic a cesty jsou zablokované a samozřejmě jí to způsobí značné škody.

Dopravní prostředky

Auta

Jejich nevýhodou je malá kapacita a to že jsou pomalé. Použijte je proto na krátké a střední vzdálenosti a kupte jich víc (podle vzdálenosti jakou mají jezdit). Jejich opodstatnění je samozřejmě vtom že né všude se dá dojet železnicí a silnice nejsou tak drahé a dají se stavět přesně kde je potřebujete.

Autobusy

Neváhejte příliš a hned na začátku zřiďte v nějakém větším městě autobusovou dopravu. Zastávky dejte na různé konce města (popřípadě spojte dvě města dohromady) a kupte 2-3 autobusy. Garáže postavte někde na kraji města a neváhejte v koupi lepších a kvalitních autobusů tak jak se postupně zlepšují. Každé vylepšení má nějakou výhodu a to buď v rychlosti nebo kapacitě.

Lodě

Jak už jsem uváděl na začátku je to pomalá a drahá doprava. Myslím že se trošku vymyká skutečnosti. Doprava lidí je pro svojí pomalost nepraktická i když pojme jedna loď dost lidí je problém jí plně vytížit. Přistav musí být co nejblíže nějakého většího města, aby lodě pluly stále plné. Největší peníze jsou asi za dopravu ropy, ale opět za předpokladu plného vytížení.

Letadla

Jejich výhoda je samozřejmě vtom že létají na velké vzdálenosti a to velmi rychle. Již na začátku počítejte s tím že postupně budete letiště zvětšovat a tak si udělejte místo aspoň 5x5 polí. Velké letiště pak dokáže přijmout všechna letadla a to třeba tím že je dá prozatím do hangáru. Jestliže budete mít letadlo Concorde použijte ho pro létání přes celou mapu pro jeho rychlost je to nejvíce výhodné. Naproti tomu Boeing je se svojí kapacitou a rychlostí zase ideální pro přepravu na střední vzdálenosti.

Vlaky

Je to vlastně nejzákladnější prostředek v této hře. Dají se dopravovat lidé a suroviny na větší vzdálenost a přiměřenou rychlostí.

Osobní doprava

Najděte si tři až čtyři města středně vzdálená a postavte zastávky. Ty pak spojte v kruhu a postavte na protilehlých stranách dvě depa pro vlaky. Ty kupujte jen nejvýkonnější a máte-li málo peněz vezměte si půjčku. Na jeden dílek nádraží se vejdou dva vagóny a proto si prozatím postavte nádraží maximálně na 3 políčkách. Z toho vyplívá že vlak se pak bude skládat ze 4 osobních a 1 poštovného vagónu. Lokomotivě pak jen zadejte odkaď kam má jet a peníze se začnou sypat.

Přeprava surovin

Musíte si zjistit kde se co těží a naproti tomu kde co požadují a pak již jen postavit trať a nakoupit správné vagóny. Princip je stejný jako u osobní dopravy.

Rychlovlak

Je to rychlý jednokolejný vlak na větší vzdálenosti. Otázka je zda budete mít místo na jeho postavení. Názvy vagónů jsou stejné a já doporučuji si to vyzkoušet.

Čím co převážet :

 

co : Vlak Auta
Lidé
 -
Passager carriage
Leyland Lion Bus
AEC Regal Bus
Zavazadla (mail bags)  - Mail Van AEC Mail Truck
Uhlí (coal)  - Coal Truck Bedford Coal Lorry
Ropa (oil)  - Oil Tanker Scammell Oil Tanker
dobytek (livestock)  - Livestock Van Dennis Livestock Van
zboží (goods)  - Goods Van Bedford Goods Lorry
obilí (grain)  - Grain Hooper Leyland Grain Truck
dřevo (wood)  - Wood Truck Scammell Wood Truck
železná ruda (iron ore)  - Iron Ore Hooper AEC Iron Ore Truck
Ocel (steel)  - Steel Truck Bedford Steel Truck
Peníze (bags of valuables)  - Armoured Van Bedford Armoured Truck

Kde je co potřeba :

 

odkud :

Kam :

Farm  - Factory
Steel Mine  - Factory
Coal Mine  - Power Stationál
Forest  - Sawmill
Oil Wells  - Oil Refinery
Ore Mine  - Stel Mine
Bank  - Bank
Factory  - Do větších měst
Sawmill
Oil Refinery

Související hry Chris Sawyer's Locomotion
Open TTD
Transport Tycoon Deluxe
Transport Tycoon 2



Diskusia Príspevkov: 4 Hodnotenie
1907 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |