HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12912
1687

Online 27252 uživatelů

Návody > Veil of Darkness

 Hra  Cheaty
Návod

Zobrazení:8792
Autor návodu:Petr Kostka

Tento návod je z části založen na anglickém návodu od neznámého autora, který mě z části pomohl dohrát hru a také mě inspiroval k napsání vlastního návodu. Předem se omlouvám za jakékoliv nepřesnosti apod. - jedná se o mou prvotinu, tak uvidíme :-).

Návod je koncipován tak, že popisuje řešení jednotlivých proroctví, které vám dá Kiril v domě, kde příběh začíná.


1) Několik tipů:

Mluvte často s lidmi v baru. Odhalí vám některé skutečnosti a hlavně nové lokace.

Mějte u sebe vždy dostatek stříbrných mincí. Můžete je získat pomocí prodeje vámi nalezených rostlin a prohledáváním některých lokací.

Měšce a pytle jdou mezi sebou kombinovat a jdou do nich ukládat i předměty. Stačí si dát pytel do pravé ruky a předměty si uspořádat.

Vyhýbejte se příšerám namísto jejich zabíjení, pokud to není vysloveně nutné kvůli příběhu (Werewolf, Andrei, kostry v pevnosti).

Upíři mohou být zabiti pouze pomocí "holy water" a některá monstra mohou být zabita jen pomocí "torch", nebo "rowan staff".

Pokud máte nedostatek volného místa v inventáři a plné pytle, zvolte si dobře přístupnou lokaci (vesnice) a tam si předměty položte na zem. Později se pro ně můžete kdykoliv rychle a pohodlně vrátit.

Zeptat se znamená napsat jméno předmětu či člověka do prázdné řádky ve výběru témat během rozhovoru. V této adventuře se totiž nic neděje samo od sebe, takže pokud se například dozvíte, že vám má Ivan dát mince a sami se ho na to takto nezeptáte, nedá vám nic a ani v seznamu témat se nic neobjeví - důležitá je vlastní iniciativa!


2) Proroctví:

"From the ever dark sky shall he descend in a bird of steel"
"Salvation for those who have been unrightously damned"

Tato dvě proroctví se splní jakmile poprvé promluvíte s Kirilem. Ten vás také požádá o "CARPENTERS HAMMER". Běžte zpět a promluvte si znovu s jeho dcerou. Poté co vám dá "RIBBON", kterou však budete potřebovat později, se vraťte ke Kirilovi a zeptejte se na "PIPE", načež promluvte s jeho sluhou Ivanem a toho se pro změnu zeptejte na "COINS", neboť získáte pytel s potřebnými dvanácti mincemi.

"He shall deny the part he is destined to play"
"Until he find the bloodied tool most foul"

Popovídejte si s lidmi ve vesnici. Ujistěte se, že jste si v lékárně (apothecary) koupili "FENNEL SEEDS" za jednu stříbrnou - budou se vám hodit, neboť uzdravují. Jděte do "Severed Head" (hospoda) a zeptejte se místního barmana na "LIGHT". Posléze se odeberte do polorozpadlého domku mezi obchodem (store) a místní lékárnou a seberte tam páčidlo (prybar). Nyní se přemístěte do samotného obchodu a poptejte se na "LAMP" a poté na "TOBACCO" a "NAILS". Přesuňte se do polorozpadlého domu na okraji města a vyhledejte v něm stopy od krve. Odtlačte knihovnu, kam stopy vedou (stoupněte si zprava a jděte vlevo). Projděte dál tajnými dveřmi a přivlastněte si "bloody hammer" a "torn shirt fragment". Nyní se vraťte za Kirilem a on vám prozradí pár informací a poskytne vám originál samotného proroctví (prophercy).

"He must free a man cursed for curiosity's sake"

Navštivte hospodu a znovu promluvte s lidmi - měli byste získat mapu, kterou použijte ke svému přemístění na farmu. Farmář vám poví o "barn" - jděte tedy do "barn" a seberte zde "pitchfork" (zbraň se vždycky hodí). Vraťte se do hospody a opět promluvte s lidmi, kteří vám poví o "crashsite", kam se vydejte a oslovte strom. Až se od něj dozvíte jeho smutný příběh, zapalte lampu (držte lampu v jedné ruce a sirku od barmana v druhé) a hoďte ji na strom. Vezměte si popel, navštivte hospodu a po promluvě s lidmi se vydejte do "monastery". Sejděte do sklepení, kde v jednom z pokojů najdete Piuse, na kterém spočívá na něm kletba s "magic quill" (nedokáže přestat psát), promluvte si a nakonec ho požádejte o "QUILL" - dostanete pero. Opět se vraťte do hospody a promluvte s lidmi, tentokráte se dozvíte o "gypsy camp" a tam se také vydejte.

Zeptejte se vědmy (fortune teller) na "EDUARD" a ona vám vydá klíč, který je od sklepení Eduardova domu (ten s krvavou stopou) - jděte tam a prozkoumejte zdejší katakomby. Po delší cestě se dostanete ke Kirilově "fine wine", které si přivlastněte. Vraťte se do hospody a promluvte si s barmanem o "goblet", načež si ho od něj vypůpujčte. Také si promluvte s duchovním, který by měl v hospodě být. Vraťte se do "monastery" a otce se poptejte na "resurrection", bude proveden rituál a chlápek zakletý ve stromu vstane z mrtvých. Oslovte ho a dozvíte se kam se podělo letadlo. Zajděte do bažiny a vezměte si "gun", "rope" a "lighter". Provaz použijte na mrtvý strom a to tak, že mrtvý strom je přitom vidět za vámi. Slezte dolů do díry, prozkoumejte katakomby a vezměte si s sebou zpět alespoň jednu houbičku.

"A youth in madness he shall willingly heal"

Zajděte k synovi "svíčkaře" (candlemaker) a zeptejte se ho na "NATALIA" a "LOCKS", které vám vydá. Nyní se poptejte v hospodě - dozvíte se, že "werewolf" zabil milého duchovního a také se dozvíte umístění druhé vesnice. Navštivte horní patro a přivlastněte si "key" a "violin". Vraťte se do katakomb, kde použijete klíč na zamčené dveře - vezměte "smiling jar" a poté "signet ring". Přesuňte se do druhé vesnice, promluvte si s lidmi (hlavně babičkou a jejím synem v severovýchodní části města, poptejte se syna na "BETONY" a on vám poví, kde se dá najít). Dále pro něj nakupte talisman a nezapomeňte se ho zeptat na všechny syny, což vám prozradí umístění "dark forest". Jděte za hrobníkem (gravedigger), který vám prozradí lokaci hřbitova, kam se také vydejte a seberte "betony leaves" (v severo-západní části). Zajděte do "Gypsy camp" a přimějte "healer gypsy" aby vám udělala "potion". Poskytněte ho matce umírající dívky (horní patro "store" v první vesnici) - dostanete "pin".

"Dispel one dead but forced to serve"
"The hanged man's grief he must unveil"

Navštivte druhou vesnici a promluvte s "Magistrate", poté potěšte svou návštěvou i hrobníka a vezměte si "parsley" a "shovel" z jeho zahrady u domu. Hodit se bude i "empty fine-wine bottle" a také "torn shirt" z jeho ložnice. V lékárně v první vesnici se poptejte na "PARSLEY". Poté navštivte hospodu a dozvíte se lokaci "crossroads" a "lakeshore", načež se vraťte za "magistrate" do druhé vesnice a promluvte s ním - hrobníka pověsí. Jděte do pokoje, kde hrobním stál a přivlastněte si tam "Book of Souls". Poté si promluvte s duchem na "crossroads". Získáte klíč a vydejte se zpět do "monastery", kde klíč využijete na dveře ve sklepě a získáte tam "book of rites". Poté se vydejte zpět do druhé vesnice, kde promluvte s kovářem (silversmith) o "BELL". Od "svíčkaře" si kupte svíčku a hurá zpět do "monastery", kde si nechte svíčku posvětit (blessed). Vraťte se na hřbitov a promluvte s velkým zeleným duchem, řekne vám o "Hedge Maze" a dá vám "attic key". Použijte lopatu (shovel) a vykopejte si "iron spike", jděte před mausoleum a objeví se červený duch. Nyní použijte "ribbon" na "bell", načež zapalte svíčku pomocí "lighter" a zazvoňte pomocí "spike" na "bell" - červený duch zmizí.

"7 lost souls have favours to ask"
"Once appeased he shall be allowed to pass"
"He shall find and slay the hound that haunts the night"
"Claiming a purse of silver to serve his needs"

Navštivte "dark forest", kde na první odbočce jděte vlevo a poté jděte tak na východ, jak se vám to jen podaří. Zvedněte "ivory horn", který leží vedle kostry a vraťte se na hlavní cestu, kde tentokrát zabočte vpravo a jděte na východ co to jen jde. Musíte mít na sobě "talisman", jinak vás "banshee" zcela jistě zabije. Posléze se vydejte na sever od ní a vejděte do chatky, kde si vezměte "hunting cap". Vydejte se na "crossroads" a přijměte čarodějnici (witch) aby vám vyryla runy do rohu ("runes into the horn"). Poté se přemístěte na "lakeshore" a použijte zde očarovaný roh. Prohoďte pár slov s mrtvým převozníkem a on vás přepraví na místní ostrov. Vezměte "ornamental dagger" a raději rychle zmizte. Nyní se vydejte na dlouhou a vcelku nudnou část hry, totiž do "Hedge Maze". Zde byste měli nalézt celkem šest stroužků česneků (garlic).

Až je budete mít (což chvíli potrvá, léčit se od monster můžete pomocí místních rostlin, které zbavují jedu a doplňují sílu - se tam se povaluje i elixír doplňující život), jděte do přibližně severovýchodního cípu bludiště, kde se nalézá "mansion". Chlápek bude chtít "tobacco", které mu také dejte, čímž za oplátku získáte "holy symbol". Zajděte na střechu, kde využijete "attic key" - najdete zde "rapier". Navštivte druhou vesnici a promluvte si s dívkou v tranzu o "ANDREI". Posléze zajděte za kovářem a požádejte ho o vykování "silver sword". Dobrý nápad je také navštívit Kirila a dozvědět se něco více o "ANDREI". Ten vám poskytne klíč k jeho pokoji - směr první patro, kde klíč pasuje na zamčené dveře u schodů, zabijte chudáka zombie pomocí svého meče a seberte diamant. Opět poctěte kováře svou přítomností v druhé vesnici a tentokráte se ho chtějte "BULLETS" - obalí vám totiž ty vaše stříbrem. Jděte na farmu a promluvte s farmářovou ženou o "WEREWOLF" - po hezké proměně jí zastřelte a vyzvedněte si odměnu u "magistrate" (zeptejte se ho na "slay") - budete potřebovat starou minci z pytle s mincemi, které vám vydá. Nyní si raději zkontrolujte všechny potřebné předměty pro další úkol - "rapier, old coin, quill, hunting cap, violin, dagger, diamond, signet ring" - poté už navštivte mausoleum na hřbitově a najděte tam přibližně na severu katakomb "seven souls". Promluvte postupně s každým z kruhu a nakonec i s prostředním účastníkem - v otvoru ve zdi si vyzvedněte "magic box".

"A hidden place he must pry from one quite mad"
"And speak to evil incarnate the darklord's bane"

Zajděte za "svíčkařem" a kupte si svíčku, poté hoďte pár slov s lidmi v hospodě a tím si ujasněte lokaci "Crazy Frank's hut". V prvním patře v prvním pokoji by měl stát chlapík před zrcadlem. Navoďte konverzaci a nakupte si jeho (tedy vlastně Frakův) zub. Navštivte vědmou ("gypsy camp") a optejte se jí na "NEEDS" - vyrobí vám voodoo panenku na míru, načež se můžete konečně vydat do "Crazy Frank's hut". Držte svou "voodoo doll" v jedné ruce a "pin" (od matky umírající dcery) v druhé a promluvte s Crazy Frankem - dozvíte vám o jeskyni, kam se ihned vydejte a otevřete tam dveře pomocí páčidla (prybar) - vejděte a rozmluvte s knihou. Zavítejte do Kairn`s fortress. Doporučuji si vzít "holy symbol" - bude vás vést a chránit POUZE před NEMRTVÝMI - nikoliv před všemi monstry, ale nezapomeňte - útokem se ochrana ruší a musí se posléze vyvolat použitím znovu.

Zbavte se koster, seberte jejich klíč a ve strážním domu vytáhněte bránu. Nejprve navštivte jiho-západní dveře (v rohu) a posuňte knihovnu v chodbě. V objevivší tajné chodbě se vydejte dolů, kde opět odsuňte knihovnu a dostanete se k Kairnovi rakvi - vezměte zde klíč a po rozhovoru s Kirilovou dcerou vyjděte zpět a pak až nahoru do věže, kde najdete "book to dispell the curse of ...". Tu použijte a raději si ji ještě schovejte. Vraťte se do jeskyně za Agrippou a osvoboďte ji - zjistíte teď pravé jméno hlavního padoucha (u mě "BHENBLOD"), které si někam zapište (klidně i za uši). Následuje návrat do vesnice a do lékárny, kde navoďte téma rozhovoru "GARLIC" - získáte náhrdelník z česneku (necklace). Pár slov s Kirilem neuškodí a posléze s Ivanem už vůbec ne - toho se optejte na "HAMMER". Navštivte "monastery" a kupte si láhev svěcené vody "bottle of holy water" - nebo raději více.

"He shall turn aside the vampire's charms"
"And stand strong against claw and fang"
"Then he must make his own most holy attack"
"And the imprisoned light must he set free"
"A true name must be spoken for evil's power to wane"
"He cannot falter not even once for it means his death"
"If he denies the darklord's his place of rest"
"The veil of darkness shall be lifted"
"And the evil reign of terror shall at last come to an end"

Vraťte se do sklepa s rakví v Kairnově pevnosti a využijte "hammer" a "nails" na rakev, čímž dosti solidně zatlučete její mohutné víko. nasaďte si na sebe náhrdelník z česneku, vyšplhejte až na vrchol severozápadní věže a až tam vystoupáte, rychle snězte houbičku. Po rozhovoru s Kairnem na něj hoďte svěcenou vodu, použijte "magic box" a nakonec mu řekněte jeho pravé jméno (u mě "BHENBLOD"). Vraťte se k rakvi a doražte ho (rozhovor) !




Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
561 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |