HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21160
5455
5063
1438
1600
7336
6031
12903
1687

Online 40047 uživatelů

Návody > Battle Isle 3: Shadow of the Emperor


Zobrazení:14124

ÚVOD

Pokud je vám systém hraní her typu Battle Isle neznámý, nebo nepatříte k jeho detailním znalcům, dříve než se svými tanky vyjedete na bitevní pole, je dobré "nasát" základní dovednosti v TUTORIAL misích (to je možné udělat v základním menu v položce "START INDIVIDUAL MAP". Tam je kromě standardních kampaní možné vybrat právě i tréninkové "tutorial" mise - kampaně a tutorial měníte klikáním na šipku v horní pravé části okna).
Jakmile odstartujete misi, objeví se vám na obrazovce dvě okna. To větší je MAPA (Map Window), kde se bude odehrávat veškerá akce, menší je pak PŘEHLED (Overview), kde vidíte celou plochu bitevního pole. Všechna okna v Battle Isle 3 fungují jako standardní Windowsovská, tzn. Jde s nimi pohybovat, zmenšovat, či zvětšovat dle libosti.
Mapa je rozdělena do hexagonových (šest stran) políček, po kterých je možné pohybovat taktéž hexagonový kurzor a vybírat jednotlivé jednotky/činnosti. Kliknete-li na danou jednotku, objeví se ve spodní části menu, ve kterém můžete specifikovat co vlastně s danou jednotkou toužíte udělat. Kliknete-li například na ikonu Informace "Information Icon", otevře se pro zvolenou jednotku speciální okno, kde o ní vidíte veškeré detaily včetně její animace.

Zjistíte, že je možné nepřátele klást pasti - MINY, ale že i on na vás může nějaká připravit. MINY mohou být vidět, někdy však pošlete jednotku někam kam nevidí a najednou - BUM. Zjistíte také, že i s palivem (FUEL) je ve hře počítáno, takže nemůžete libovolně drandit s jednotkami sem a tam, ale raději počítat s tím, že když vám dochází je nutné se vrátit na základnu, nebo poslat doplňovací jednotku - máte-li nějakou. Velmi užitečnou vlastností nejen v tomto směru jsou budovy, z nichž některé fungují jako "obchody" ve kterých můžete nejen nabírat suroviny / střelivo / palivo, ale v nich i vyrábět či opravovat některé jednotky (někdy jsou potřeba i suroviny, které se nacházejí na bojovém poli - např. KRYSTALY). Mnoho z těchto objektů je zpočátku neutrálních (neutrální však mohou být i bojové jednotky), takže je nutné - obvykle s pomocí pěchoty budovu/jednotku přesvědčit aby pracovala pro vás. Některé druhy pěchoty dokonce umí "uloupit" budovu nepřítele - ale pozor, umí to i nepřítel.

Co vám zpříjemní i znepříjemní život je POČASÍ. Skutečně - Battle Isle 3 simuluje vliv počasí, takže například jinak nepřekonatelná řeka může zamrznout a umožnit přejezd, zamrzlá naopak rozmrznout a utopit vaše jednotky. Stejně tak je ovlivněna i pohyblivost vašich jednotek (špatné počasí, rozmoklá půda, zima) - to vše je zde bráno v úvahu.

Z důležitých zásobovacích jednotek zde zmíním:

  1. RE-FUELLING VEHICLE - cisterna s palivem, žádná zbraně, špatné pancéřování
  2. AMMUNITION CARRIER - vozí střelivo, má kulomet a trochu lepší pancíř
  3. REPAIR VEHICLE - umí jak opravit, tak i doplnit palivo ostatním jednotkám

Podobně jako v předchozích případech se vše ovládá jednoduše přes kliknutí na patřičnou ikonu, resp. dvouklikem na vybranou jednotku. Pokud začnete skutečně v tutorialových misích, počítač vám během nich představí skutečně vše, s čím se ve hře dříve či později setkáte.
Zajímavou jednotkou je PLANUM, který umožňuje nejenom stavět silnice, ale i pokládat koleje, po kterých je přeprava vašich jednotek skutečně lahůdka. Poslední jeho tvořivou možností je tvorba opevnění, které značně pomáhá například tankům. Některé jednotky ale mohou útočit nejenom na nepřátele, ale právě i na silnice, železnice i mosty, což Battle Isle 3 dodává další, skutečně úctyhodný rozměr.
Aby toho všeho nebylo dost, setkáte se i s čluny určenými jak pro boj tak pro přepravu pozemních jednotek, přístavy, doky a dalšími vychytávkami, které vás přesvědčí, že Battle Isle 3 je právem nazýváno jednou z nejkomplexnějších strategických her vůbec.

MANUÁL

Celá hra se dá ovládat kompletně myší, některé úkony je možné potvrdit i z klávesnice. Struktura menu je jednoduchá a přehledná, pro jistotu však přeložím některé anglicky psané texty:

Hra rozlišuje různé obtížnosti:

Poměrně důležité je SET UP menu:

Vítězství je naše!

Toho se dá dosáhnout při dodržení následujících rad.

  1. Vždycky když útočíte, nejdřív použijte dalekostřílející podpůrné jednotky (dostřel 2 až xx) a potom teprve oslabeného soupeře doražte v přímém kontaktu. Ztráty jsou mnohem menší.
  2. Nepodceňujte komunikace a stavte je, občas přijde zima a vaše pásové stroje (a hlavně palivové transporty) uváznou ve sněhu.
  3. Zajistěte frontě trvalý přísun munice a paliva, mějte raději v zásobě více jednotek a pamatujte: Nepřítel bude útočit přednostně na ně! (Čehož se dá i využít!)
  4. Největší chybou by bylo podcenit radarový průzkum a radarové rušičky. Vědět, kde co je, je prvním krokem k vítězství. Pozor, nepřítel útočí na radary rovněž přednostně.
  5. Letectvo je silnou útočnou zbraní, ale jeho pancíře jsou proklatě slabé. NIKDY nevystavujte vaše letadla a vrtlníky přímé palbě nepřátelské protiletadlové obrany.
  6. Jednotky pravidelně opravujte, pokud jejich stavy klesnou pod 50 procent, okamžitě je stáhněte a dopňte. Vycvičená jednotka bývá až 3x silnější než jednotka zelenáčů.
  7. Nebojte se stahovat do obrany, počítač má na začátku bitvy vždy obrovskou materiální převahu a někdy je jedinou šancí jak přežít prostě a jednoduše ústoupit.
  8. Ponorky jsou dobrý sluha, ale zlý pán. Často se mi stalo, že jsem je přehlédl a pak se jen divil, kam mi mizí lodě.
  9. Nepřátelskou minu můžete zajmout, pokud jí seberete nějakou vaší létající jednotkou. Poté ji můžete okamžitě vysadit a mina bude mít vaší barvu.
  10. Zásobní stroje si paradoxně můžou doplňovat zásoby i mezi sebou, což je činí prakticky nevyčerpatelnými.
  11. Těžce opevněnou nepřátelskou továrnu můžete mnohdy lehce dobýt prostým, ale účiným vysazením parašutistů z transp. helikoptéry přímo na místo. Nepřítel se potom už většinou neudrží a obrana budovy v zápětí padne.
  12. Podporujte vaše spojence, jak jen to de. Když už nic jiného, jsou to dobré cíle pro nepřátelské kanóny.
  13. Cvičte svoje nováčky na jednoduchých a pokud možno nebránících se cílech. (Letadla na miny, tanky na transporty,...)
  14. Velký pozor na dalekonosné raketomety.(Dostřel přes 20) Jsou Ultrasilné a střílí i na ponorky. Jedinou vaší nadějí jsou letadla.
  15. Pokud selže jakákoliv taktika, je nejlepší soupeře prostě vyhladovět. Obkličte ho a posílejte na dostřel jeho IONSTARům nějaké slabé a bezvýznamné jednotky. Budou sice všechny zničeny a nepřítele ani neškrábnou, ale dříve nebo později mu dojde munice a pak.....

A na závěr jedna rada. Kdyby vám z nějakého důvodu korektně nefungovaly VIDEO sekvence, přinášíme na následujících řádcích seznam úkolů, které jsou nutné k dosažení vítězství v jednotlivých misích. Pokud se ale chcete nechat přeskočit, následující řádky raději přeskočte.

Úr. Vítězství Prohhra
1. Zničení všech jednotek Maltieri  
2. Zejmutí Mala Kanda
Zajmutí Ireti
Nalezení a zajmutí vraku
Zničení všech nepřátelských jednotek
 
3. Zajmutí Umo
Zajmutí Entala
Zajmutí oláře
Zničení všech nepřátelských jednotek
 
4. Zajmutí Kai HQ  
5. Zajmutí Gatno
Zajmutí P2
Ztráta vlastní základny
6. Zajmutí továrny na letadla  
7. Zajmutí Lurs
Zajmutí Esto
 
8. Zajmutí Drullian HQ Ztráta vlastní základny
9. Nalezení a zajmutí tajného skladiště Ztráta vlastní základny
10. Zajmutí Drullian HQ Ztráta vlastní základny
11. Zajmutí Lurs Ztráta Kol-Lorz
12. Okupace bunkru Urelis Ztráta vlastní základny
13. Okupace centra Hol-Lonk
Okupace Federation HQ
Zajmutí Texol
Ztráta Pem-Pont
14. Okupace Federation HQ Ztráta vlastní základny
15. Okupace Drullian HQ Ztráta vlastní základny
16. Okupace Federation HQ Ztráta vlastní základny
17. Okupace Magalo
Okupace Ekopan
Okupace Bunka
 
18. Okupace Andau
Okupace Malati
 
19. Zajmutí vily Haris
Okupace Burzy
Okupace kasáren
Okupace elektrárny
Ztráta parlamentu
20. Zajmutí výzkumné laboratoře Ztráta vlastní základny

Související hry Battle Isle: Dark Space
Battle Isle 4: The Andosia War
Battle Isle: Platinum
Battle Isle 4: Incubation Mission Pack
Battle Isle 4: Incubation
Battle Isle 2: Scenery Disk (Titan's Legacy)
Battle Isle 2
Battle Isle 93: The Moon of Chromos
Battle Isle: Scenario Disk 1
Battle Isle: Data Disk 1
Battle Isle



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
1070 hlasov

100
60
20

80
40
0
45
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |