HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 14168 uživatelů

Návody > Broken Sword 1: The Shadow of the Templars


Zobrazení:33581

Předměty ve hře

HOTEL UBU

tady na vás číhají hned dvě finty. Tak zaprvé: když už najdete dobrou duši, která je vám ochotna pomoci, není žádný důvod, proč byste jejích služeb neměli použít vícekrát. A za druhé: nejlepší způsob, jak ukrýt svitek před pozornýma očima lapků, je ho u sebe vůbec nemít.

IRSKÁ HOSPODA

celé Irsko je jedna z nejtěžších částí hry. V hospodě bedlivě sledujte, co která postavička dělá, se všemi o všem mluvte a pořád přitom sledujte, jestli někdo nezměnil své chování. Až budete vědět, kudy dál, ale nebudete to schopni provést, nezapomínejte, že timing is everything (neboli: kdo v pravý čas bere, dvakrát bere...).

KANÁLEK PŘED HOSPODOU

ten malý kanálek před hospodou, do něhož můžete ždímat navlhčený ručník kolikrát chcete, je červený slaneček. Alespoň Andrej tvrdí, že red herring je v anglickém hráčském žargonu výraz pro slepou uličku, která nikam, ale vůbec nikam, nevede.

KOZEL

věnujete pozornost kurzoru své myši v průběhu animace toho nešťastného střetnutí s kozlem.. Ne každá animace končí až v okamžiku, kdy váš hrdina stojí opět na nohou.

SUCHÁ UTĚRKA

a ještě jedna irská lahůdka. Nezapomínejte, že každá namočená utěrka jednou vyschne a že čím déle ji nosíte po kapsách, tím spíše v ní už nebude ani kapička vody, až to budete opravdu potřebovat. Namočení utěrky však není nic, co by se nedalo hravě zopakovat.

ŽONGLÉR

způsob, jak zesměšnit žongléra, je přijít s ještě lepším číslem, než jaké předvádí on. Sami však těžko takové číslo vymyslíte, bude lepší se poradit s odborníkem. Největší šašci bývají, jak známo, policisté a ani ti pařížští nejsou žádnou výjimkou.

PRODAVAČ KEBABU

čeho si všimnete vy, jako hráč, nemusí si být zákonitě vědom i George. Na všímání máte na myši pravé tlačítko.

ZÁCHOD

s arabským záchodem se pojí hned dvě veselé zápletky. Jednak opravdu důkladně prostudujte všechny cedulky, na něž v Sýrii narazíte, přestože s arabštinou na tom nejste nijak zvlášť dobře. Jednak dávejte pozor, kolik klíčků schraňujete ve svém inventáři, a proč asi jsou dva, a k čemu je ten druhý.

VYKOPÁVKY

železo je tepelný vodič, kdežto sádra izolátor. Nezapomínejte na to! A ačkoli telefony bývají v Broken Swordu téměř všude, tady má telefonyho přístroj svůj velmi významný význam. Předtím, než začnete otravovat Nicol s žádostí o pomoc, vraťte vypůjčené věci jejich majitelům.

KAPESNÍK

herecký make-up může kromě jiného posloužit i jako hořlavina II. třídy. Alespoň to říká Lopéz, a to je zahradník, takže asi ví, o čem mluví.

NA SAMÉM KONCI HRY

nezbývá, než přestat jásat nad nalezením jednoho předmětu v hromadě hlíny a prohledat všechno nejméně ještě dvakrát. Co nešlo vzít napoprvé, může George sebrat o několik okamžiků později.

Francie

Jakmile se trochu vzpamatujete z šoku po výbuchu, jděte k lampě a seberte za ní spadlé noviny. Poznámek načmáraných na jejich okraji si nevšímejte a jděte ulicí dozadu směrem ke kopáči. Tam se nechte sebrat pařížským strážníkem a spolu s ním a inspektorem Rossem se přesuňte zpět na místo činu - do kavárny. Při předběžném výslechu je úplně jedno, co inspektorovi napovídáte. Podstatné je, že získáte jeho vizitku. Před kavárnou navažte konverzaci s fotoreportérkou Nicole Collard z deníku La liberté. Promluvte si s ní o klaunovi, zabitém Plantardovi, a pak znovu o klaunovi. Získáte od ní příslib spolupráce, i když zatím jen na striktně pracovní bázi.

Jděte opět dozadu ke kopáči a dejte mu přečíst noviny. Až odejde sázet na koníčky, seberte z toolboxu tyč a odeberte se ke vstupu do stok, který najdete na dvoře domu naproti kavárně. Tyč použijte na otevření víka kanálu. Slezte dolů. Na chodníčku stoky najdete odhozený klaunský nos, v další části stok pak kousek látky a kapesník se zbytky divadelního líčidla. Vylezte nahoru. Konverzaci s pouštním veteránem o klaunovi převeďte do zajímavější roviny tím, že se začnete vydávat za inspektora Rossa (ukažte mu Rossovu vizitku). Ukažte mu také kousek látky, který jste našli ve stoce, a pak se ho ptejte na sako, dokud nedostanete telefon na krejčího Todryka.

Je nejvyšší čas začít navazovat těsnější vztahy s Nicol. Zavolejte jí z pracovního telefonu u výkopů a vyrazte na návštěvu. Dveře do jejího domu jsou, jak zjistíte, zavřené, nezbývá, než vyzvědět nějaké drby od prodavačky květin. Ptejte se jí na Nicol. Když vám prozradí, že do dveří se musí akorát trochu víc strčit, aby se otevřely, rozlučte se a vejděte dovnitř. Po vyčerpávajícím rozhovoru ukažte Nicol klaunský nos a kousek zelené látky. Dostanete na oplátku fotografii muže, který je pravděpodobně tím fantomem v klaunském kostýmu. Dovolte se, zda můžete použít telefon a brnkněte Todrykovi. Ten z vás bude chudák na prášky, ale nic nového vám nepoví. Proto vyrazte nejprve zjistit jméno klauna do obchodu s hračkami.

Prodavači ukažte fotku. Promluvte si s ním o klaunovi a o fotce a dozvíte se, že muž na obrázku se jmenuje Khan. Prodavač vám před odchodem ještě věnuje elektrický buzzer. Znovu zavolejte Todryka (je jedno jestli od Nicol nebo z ulice) a řekněte mu Khanovo jméno. Prozradí vám adresu hotelu Ubu. Tam vás čeká první zákysovější místo.

Nejprve se pokuste ukrást klíče na nástěnce v recepci. Geniálně animovaný přiteplalý recepční vám v tom sice zabrání, ale získáte tak téma k rozhovoru s Lady Piermont. Ukažte jí Khanovu fotku a mluvte s ní o Khanovi (alias Moerlinovi) a o klíčích. Díky její pomoci recepční odejde a vy můžete konečně ukrást klíč od pokoje 22. Vyjděte nahoru po schodišti. Číslo 22, které je hned na kraji, odemkněte a jděte rovnou k oknu. Otevřte ho a vylezte na římsu. Klikněte na vedlejší okno v pravo. Dostanete se tak do Kahnova pokoje č. 23.

Pokuste se rovnou odejít dveřmi. Dojde k nečekanému příchodu Khana, který ovšem v pohodě přečkáte ve skříni. Až zmizí, prošacujte jeho kalhoty. Naleznete tam krabičku zápalek a ID kartu. Sejděte dolů do haly a pohovořte si s recepčním o trezoru. Znovu využijte laskavé pomoci Lady Piermont, ukažte jí ID kartu a recepční vám nakonec svitek z hotelového trezoru vydá. Pokud se teď s ním pokusíte odejít, budete před hlavním vchodem podrobeni ponižujícímu šacování, jež po nálezu svitku ve vaší nohavici skončí nehrdinskou smrtí ve vodách Seiny. Předtím, než opustíte hotel, musíte znovu vylézt na římsu a svitek hodit dolů na dvorek hotelu. Opusťte hotel a dojděte si pro svitek.

Ocitnete se opět u Nicol. Ukažte jí svitek. Zmíní se o svém známém historikovi Andrém Lobineau, který by vám mohl s dalšími výzkumy pomoci. Odjeďte za ním do Musée Crune. Andrého bohužel minete, zato si budete moci prohlédnout stojan s vystavenou mystickou trojnožkou pocházející z irské vesnice Lochmarne. Je nejvyšší čas podívat se trochu do světa. Přesuňte se na letiště, a pak přímo do Irska.

Irsko

Je známá pravda, že člověk se všechno dozví nejlépe v hospodě. Zajděte dovnitř a vyzpovídejte všechny přítomné o místním hradu, vykopávkách a profesoru Peagramovi. Protože těch rozhovorů je hodně a jsou vzájemně provázané, neručím za stoprocentní správnost tohoto pořadí, ale mělo by to snad vypadat následovně: S mužem v pravé části hostince, co trpí rýmou, si promluvte o pivu. Až si začne pohrávat v ruce s drátem, pokuste se mu ho sebrat. Musíte vytipovat okamžik, kdy položí drát na stůl a nadechne se ke kýchnutí. Pak si popovídejte s dalšími dvěmi štamgasty v levé části a vždy, když se zmíní o Fitzeraldovi (to je ten nervózní ve žlutém saku), jděte si informace ověřit přímo k němu. Jednomu z hostů budete muset koupit pivo, ale to na celkové strategii nic nemění. Fitzerald bude svou přítomnost na vykopávkách stále tvrdošíjně zapírat, a tak si jděte před hospodu ještě popovídat s chlapcem. Pak se vraťte k Fitzeraldovi. Pod tíhou argumentů mu rupnou nervy a nerozvážně vyběhne z hospody. Shodou okolností ho srazí trpělivě číhající Ferarri s mužem v kostýmu skřítka za volantem. Avšak balíček, který nešťastný Fitzerald třímal v ruce, a o který tu šlo především, skončil pod mříží vedoucí do sklepení hospody.

Přepněte páčku ve skříni s pojistkami před hospodou. Opět jděte dovnitř a poručte si pivo. Jakmile host vedle vás zvedne loket, vytáhněte mu rychle z pod ruky ručník. Ukažte barmanovi Khanovu elektrikářskou ID kartu a slibte mu, že se pokusíte jeho myčku nádobí a pípu opravit. Kousek drátu narvěte do zásuvky myčky. Jděte do sklepa, přehoďte páku a vraťte se na chodník. Otevřete velký poklop a po nepříjemném setkání s Khanem opět sejděte do sklepa hospody. Získáte baterku a diamant profesora Peagrama. Je čas vyrazit k hradu.

S mužem hlídajícím hromadu sena promluvte o Ferrari a pak o Fitzeraldovi. Až odejde pátrat po svém synovci, vylezte na haldu sena. Tyč na zvedání kanálů vsuňte do spáry ve zdi a přelezte hradní zeď. Nebezpečného kozla hlídkujícího před vchodem do podzemí se zbavíte pouze rychlou akcí. Jděte zprava k otvoru v zemi. Kozel vás srazí. V momentě, kdy se ocitnete na zemi, klikněte na zrezavělý pluh na druhé straně obrazovky. Budete-li dostatečně rychlí, skončí nebezpečné zvíře připoutáno k pluhu. Pokud ne, můžete akci zopakovat. Slezte dolů. Povalte sošku stojící před náhrobním kamenem a opět ji postavte. Do otisku v písku nasypte sádru ze sáčku na stole. Vraťte se do sklepení hospody, pusťte vodu a pořádně namočte ručník. Pak se vraťte zpět k vykopávkám a na sádru vymačkejte vodu z ručníku. Vyjměte odlitek a vložte ho do mechanismu na zdi. Vejděte do templářské kaple.

Opět Francie

o nezbytné, ale příjemné zastávce u Nicol, navštivte policejní stanici. Strážníka se vyptejte na muže jménem Jacques Marquet. Dozvíte se adresu sanatoria, kde leží. Na květiny se vykašlete a vydejte se na zdvořilostní návštěvu jen tak. Dívce v recepci ukažte Khanovu ID kartu a pokecejte si s ní o sestřičce Glenderové. Vydejte se levou chodbou. Příšerně hlučící čistič vypojte ze zásuvky a v nestřežené chvíli vlezte do dveří vedle. Oblékněte si bílý plášť, doktore Stobbarte. Vraťte se k hlavnímu vchodu nemocnice a navažte konverzaci s lékařem. Spolu s asistentem Benoirem se opět ponořte levou chodbou do útrob nemocnice. Popovídejte si s čokoládovou sestřičkou a nějak se zbavte všech obtížných pacientů. Pak dejte Benoirovi tlakoměr, který jste dostali od sestřičky a pošlete ho pracovat na pacientovi, jenž se soustavně dožaduje měření tlaku (Eric). Vejděte do samostatného pokoje a vyzpovídejte umírajícího Marqueta.

Od Nicol jděte znovu navštívit Andrého do muzea. Proberte s ním všechny věci kolem svitku, Montfaconu a Nicol. Ve chvíli, kdy se hlídač nedívá, otevřete páčkou vlevo dole větračku velkého okna. Když půjde hlídač okno zavřít, rychle se schovejte do mumie. V noční scéně alespoň částečně přispějte svým dílem ke zdárnému průběhu věcí shozením totemu na oba zloděje.
Ráno je opět čas probrat novinky s Nicol (všimněte si, že se k vám už začíná lísat) a vydat se na korzo na Montrieu. Prvně si promluvte s žonglujícím klaunem a poproste ho, jestli to můžete taky zkusit. Až se dostatečně zesměšníte, navažte hovor s policistou. Ukažte mu klaunský nos a získáte od něj neocenitelnou radu. Znovu požádejte žongléra o laskavost a zkuste žonglovat. Až žonglér i policista odejdou, otevřte tradičním způsobem víko kanálu a vlezte do stok.

Už už dýcháte Templářům na záda. Teď je akorát třeba poradit si s utajeným dveřním mechanismem. Poklepte zvedákem na kanály na nejbližší zazděný oblouk. Až uděláte do omítky díru, zahýbejte s pákami mechanismu. Z výsledku je zřejmé, že to nestačí. Využijte proto jeřábu nákladní loďky stojící opodál. Vytočte řetěz, uchopte hák a zahákněte jím okraj tajných dveří. Pak opět řetěz naviňte. Hrubá síla zvítězila nad rozumem a zručností, cesta je volná. Uvnitř jeskyně v žádném případě nescházejte dolů. Prozkoumejte nejdřív na první pohled těžko viditelný otvor naproti ve zdi. Stanete se svědky obřadu novodobých templářů. Až odejdou, sejděte dolů, postavte trojnožku na centrální kámen rituálního kruhu a na ni umístěte Peagramův diamant. Z latinských nápisů vyplyne kryptogram MARIB. (Nepřipomíná vám to jednu scénu z nejmenovaného filmu s Indiana Jonesem?)

Sýrie

Icol vám prozradí, že Marib je vesnice v Sýrii. (Ti Francouzi, to je ale pakáž vzdělaná! Já ani nevím, jak se jmenuje hlavní město Sýrie.) Nezbývá, než koupit letenku a hurá do orientu. Tržiště opusťte východem vpravo. Prodavači koberců dejte krabičku zápalek, který slouží jako klubová karta klubu Alamut. Pustí vás dál. V klubu pečlivě prozkoumejte cedulku na dveřích od záchodu a zeptejte se Ultara, co to znamená. Zároveň mu můžete ukázat i Khanovu fotku, aby vás přešla legrace a zjistili jste, že nejenže vy jdete po asasinovi, ale on jde zároveň po vás. Jděte zpátky na trh. Prohlédněte si prodavače kebabu (pravé myšítko) a jděte si promluvit s klučinou u stánku vlevo. Vysvětlete mu, že potřebujete prodavači kebabu vzít štětku na záchodovou mísu, kterou čistí svůj stánek. Za červený žonglérův míček vás klučina naučí arabskou větu, která by měla zabrat. Jděte tu arabskou lichotku prodavači sdělit. Vyběhne na vás s nožem. Až se vše uklidní, vraťte se ke klučinovi a získáte štětku, kterou dojděte vrátit řediteli klubu Alamut. Získáte za to klíče od toalet. Odemkněte si a klíčky otevřte krabici s nekonečným ručníkem. Vezměte ho. Jestli máte destruktivní náladu, můžete ze záchodu urvat i splachovadlo, ale k ničemu to není.

Na tržišti se opět přitočte ke stánku úplně vlevo. Nejo (tak se jmenuje ten mrňous) si kope s míčem. Poškádlete kočku a zazvoňte na zvonek v levém dolním rohu stolu. Máte na to jen chvilku, než se kočka uvelebí zpátky na svém oblíbeném místě a navíc si musíte dávat pozor na načasování akce. Výsledkem je zabavený míč a rozbitá soška z police. Zvedněte sošku a přidejte jí pár set let přetřením kapesníkem s divadelním líčidlem. Pak ji střelte pupkatému americkému turistovi ve žluté košili. Je čas uzavřít obchod s Ultarem. Proberte s ním kopec Býčí hlavy a přijměte jeho nabídku k odvozu taxíkem. Na tržišti u taxíku se zeptejte na auto a na opravu řemene od chlazení nabídněte ručník ze záchodu.

Ocitáme se na skále nazývané Býčí hlava. Ze stromu v popředí urvěte větev a z ní a ručníku sestrojte Stobbartovo patentované slaňovadlo. Použijte jej na díru v pravé dolní části obrazovky a spusťte se po vetchém improvizovaném laně dolů. Poblíž kusu rovné skály, která vypadá jako vrata do garáže (a jak se později ukáže, taky jimi bezmála je), najděte tmavý otvor. Nejprve ho prozkoumejte, a pak použijte v něm ukrytý mechanismus. Vejděte do jeskyně. Prošacujte mrtvého Klausnera alias dead Indiana Jonese. Najdete u něj prastarou čočku. Pak si prohlédněte obě desky na stěnách, tu dále od vchodu nakonec. Následuje další setkání s Khanem, tentokrát osobnější a méně formální. Při následujícím rozhovoru je možné na některé otázky odpovědět oběma způsoby, ale nesmíte pít Khanovi krev dlouho, jinak ji budou supi pít vám. Jistá cesta je mluvit pravdu o Klausnerovi, čočkách i mapě na stěně a nakonec se rozhodnout zemřít jako muž. Vřelost stisku Khanovy ruky zdůrazněte použitím elektrického buzzeru. Než se Khan vzpamatuje z šoku, skočte se skály dolů a ujíždějte pryč.

Španělsko

Po šťastném návratu naberte zase kurz do muzea, kde proberete s Andrém nejnovější poznatky. Stopa ukazuje na vykopávku modly Bafometa, ale ještě před tím bude lépe navštívit Španělsko. V zahradě domu hraběnky de Vasconcellos narazíte na nerudného zahradníka. Zabavte ho použitím tlakoměru na okénko, z něhož vychází kropicí hadice a vstupte do domu. Vydejte se směrem dozadu ke psům. Jakmile zahradník podle štěkotu pozná, že jste nedbal jeho zákazu a vešel jste do domu, zvedne se, aby vás vyprovodil. V ten moment se schovejte za rytířské brnění. Průchod k hraběnce je volný.

Vyptejte se madam de Vasconcellos na osudy její rodiny a přimějte ji ke spolupráci. Společně se odeberte do rodinného mauzolea. Odstraňte Bibli z oltáře a prozkoumejte vzorek mozaiky pod ní. Zkonzultujte své myšlenky s hraběnkou. Počkejte až zahradník Lopéz dojde pro šachové figurky, a pak přehoďte figurky v prostřední řadě tak, aby červený král zůstal neohrožen a černý král dostal mat (zepředu dozadu je to myslím kůň - král - volné políčko - střelec). To, co získáte sice není "Svatý grál", ale pro další děj to stejně není zas tak podstatné. Vracíme se do Paříže...

Francouzské intermezzo

Již podruhé navštivte půvabné pařížské zákoutí Montrieu s neméně půvabnou minulostí. Tentokrát se podívejte do kostela. Mnichovi ukažte pohár rodiny hraběnky de Vasconcellos a svolte k tomu, aby ho vyčistil. Vsaďte čočku do kamenného svitku, jenž třímá socha v pravé části chrámu. Vznikne tak primitivní kukátko. Podívejte se skrz něj a odhalte tajemství okenní mozaiky. Prohlédněte si náhrobek poblíž oken a mnicha požádejte, aby vám vrátil pohár. Polovina záhady je objasněna, zbývá prozkoumat Bafometa.
Přesuňte se na místo archeologických vykopávek. Pokláboste si s lopatou stojícím u jámy o jeho trudném životním údělu a o kyblíku s barvou, který musí hlídat. Sejděte do suterénu vedlejšího domu. S neoriginální záminkou získejte od hlídače klíče od záchodu. Odemkněte si a vejděte dovnitř. Pozornost věnujte mýdlu na umyvadle. Nejprve ho prozkoumejte, a pak seberte. Velký klíč ze svazku otiskněte do mýdla. Zbyteček sádry z Irska nasypte do otisku a nakapejte na to vodu. Získáte sádrovou kopii klíče od dveří k vykopávkám. Vraťte hlídači klíče a zavolejte Nicol. Dojděte nahoru pro natěrače a řekněte mu, že má telefon. Až odejde, namočte klíč do kbelíku s barvou. Hlídače ještě jednou poproste o klíče od záchodu a opět se odeberte do oněch míst, kam se i státníci nechávají vozit v limuzínách. Sádrovou kopii klíče vyměňte za kovový originál a vraťte se k hlídači. Prohlédněte si termostat a přehoďte ho do opačné polohy. Pokud to nepůjde, promluvte si prve o termostatu s hlídačem. Pak vraťte klíče a na automatu vytočte Nicolino telefonní číslo. Strategicky opusťte místo nastalé hádky a odemkněte dveře k vykopávkám. Prozkoumejte idol Bafometa i mozaiku na zemi. Nablýskaný pohár postavte do středu mozaiky.

Španělsko

romluvte si s hraběnkou o vašich posledních objevech. Odeberte se do mauzolea a z podstavce sejměte Bibli. Tyčí určenou k zavírání oken, zavřete okno. Použijte kapesník s líčidlem na tyč a posléze jej zapalte jednou z hořících svíček (jde to pouze s pravou). Vzniklým nástrojem zažehněte stropní svíčku. Spálením této památeční, několik set let staré svíce získáte klíč k tajným dveřím. Vraťte se k hraběnce. Cestou si vypůjčete malé zrcátko visící v hale. Podejte hraběnce Bibli a nechte ji předčítat citáty zmíněné na hrobě jejího předka. Pak se jděte zeptat Lopéze, zda neví něco o studni. Až z něj konečně vypadne zmínka o virguli, orvěte lísku v zadní části zahrady a větev mu přineste. Po několika hodinách úmorného hledání narazíte shodou okolností na starou vyschlou studnu.

Po slanění prozkoumejte ústa kamenného reliéfu na dveřích. Zatáhněte za pravý horní tesák a rychle uskočte k lanu dříve, než vás těžké kamenné desky rozdrtí na prach. Poté použijte zrcátko na studnu a nasměrujte sluneční paprsky na zámek uprostřed dalších dveří. Podivný klíč ze svíce z mauzolea by měl otevřít cestu k strašlivému dědictví templářských předků madam de Vasconcellos.

Skotsko

Po potěšujícím výsledku zápasu George - André, se ocitnete s Nicole v kupé vlaku britských železnic. Pošvitořte si s ní, dokud můžete a popovídejte si i se spolucestující stařenkou. S nejapnou výmluvou se pokuste odejít na záchod (zase záchod!), ale na cestě vás zastaví průvodčí. Druhý pokus by měl být úspěšnější, ačkoli celá řada věcí najednou vypadá velmi podezřele. Jděte pořád vlevo, až na konec vlaku, kde se potkáte s gangsterem Quidem. Náhlý příval strachu o vaši vyvolenou se ukáže být opodstatněný. Vraťte se a vlezte do vedlejšího kupé s dvěma podnapilými osobami. Svěřte se střízlivějšímu z nich o svém problému s gangstery a Nicol. Rád vám pomůže vylézt oknem na střechu vlaku.

Po vzoru největších drsňáků se opatrně pohybujte po střeše směrem k pravému konci vlaku. Po schůdkách poštovního vagónu slezte dolů a připravte se na rychlou akci uvnitř vozu. Jakmile se jednomu gangsterovi podaří zastřelit jiného gangstera (Khana), zatáhněte rychle za záchranou brzdu. Využijte zmatku a překvapení a utečte z vlaku dveřmi na levé straně. Nico vezměte samozřejmě s sebou.

Finále

Nijak zvlášť se nevzrušujte pohledem na hřbitov a v klidu projděte ke zřícenině hradu. Uvnitř důkladně prohrabejte suť a hromadu kamení. Měli byste najít minci, dýmku a ozubené kolečko. Z podivného mechanismu poblíž dveří odstraňte kliku a pak další ozubené kolečko i s hřídelkou. Obě kolečka vsuňte do očí soše démona vedle nápadně tajných dveří. Pokud máte smysl pro recesi, můžete démonovi nasadit klaunský nos, do huby mu dát fajfku a udělat si s Nico pár snímečků do rodinného alba, ale lépe snad bude tuto pasáž přeskočit a soše vrazit do huby kliku. Dveře jsou otevřeny. Vejděte dovnitř a chodbou se vydejte vpravo. Čeká vás několik minut rozkošných animací, jež vyvrcholí poslední prekérní situací. Bez zbytečného otálení sejměte ze zdi pochodeň a hoďte ji na hromadu střelného prachu. Zbytek za vás udělá Nico a devět set gramů plastické trhaviny. Výbuchem to všechno začalo a mohutnou detonací také končí. Tak příště...

Související hry Broken Sword: The Serpent’s Curse - Episode Two
Broken Sword: The Serpent’s Curse - Episode One
Broken Sword: Shadow of the Templars - The Director's Cut
Broken Sword: The Smoking Mirror - Remastered
Broken Sword 2.5: The Return of The Templars
Broken Sword 4: The Angel of Death
Broken Sword 3: The Sleeping Dragon
Broken Sword 2: The Smoking Mirror
Broken Sword: Circle of Blood



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
1080 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |