HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21156
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 18338 uživatelů

Návody > The Movies


Zobrazení:26730
Autor návodu:Jarek Hanzelka

Tento návod jsem napsal pro všechny hráče a příznivce této hry, co si ale stále neví s něčím rady, jako například s post production office apod.


ÚVODEM…
The Movies je bezpochyby hodně kvalitní budovatelská strategie s velmi originálním nápadem, ale bohužel některé prvky jsou snad až moc složité. Rozhodl jsem se proto, že napíšu takovou menší příručku, ve které se budu snažit popsat do podrobna všechny funkce post production a advanced script office. Doufám, že to všechno už každý pochopí.

1) základy psaní vlastního scénáře
2) psaní scénáře do podrobna
3) základy post production
4) střih
5) fogy
6) titulky
7) dabing
8) hudba
9) zvukové efekty
10) export


1) ZÁKLADY PSANÍ VLASTNÍHO SCÉNÁŘE
Když už máte budovu pro psaní vlastního scénáře, začnete ho psát tak, že prázdý list přesunete do políčka. Nyní se vám otevře okno, ve kterém uvidíte tři pole a v nich nějaké tři členy vašeho studia. Tyto tři pole značí obsazenstvo rolí. Pole úplně nalevo značí hlavní roli, zbylé dvě pak vedlejší role. Je v podstatě jedno, koho kam dáte, neboť je to vlastně jen pro efekt u titulků, ale na nich se stejně ukáže jméno, které nejvíce ve filmu vystupuje.

Když chcete tyto role obsadit, přesuňte nějakého herce do daného políčka. Hlavy herců najdete nalevo. Nyní vyberte žánr filmu - romantický film, horror, akční film, sci-fi film, komedie. Vyberte si jeden z těchto žánrů a na základě toho pak napište jméno filmu. Na samotný konec si pak ještě můžete vybrat formu psaní scénáře - freeform, simple, advanced. Doporučuji zvolit freeform, u simple a advanced máte scénář rozdělený, a je to pak zbytečně složité. Vaše herce pak také můžete převléct dle vlastního výběru. A to sice tak, že je přesunete do tlačítka makeover department. Tam si můžete upravit téměř vše na něm, ať už je to oblečení, vousy, oči, vlasy, barva vlasů apod. když je tak, jak jste si přáli, klikněte na tlačítko.


2) PSANÍ SCÉNÁŘE DO PODROBNA
Hurá, jdu psát scénář! To si možná někdo z vás řekne, ale až uvidí pásek, a docela hodně tlačítek, bude možná trochu zmaten. Takže pásek je myslím jasný, do něj budete postupně vkládat scény. To uděláte tak, že kliknete na prázdné políčko v pásku, vyberete se kulisu, kterou musíte mít již postavenou a pak scénu.

Výběr scén je poměrně hodně široký, takže by si na své měli přijít mnozí hráči. Tak, scéna, kterou jste si vybrali je nyní v pásku, a můžete si ji přehrát buď z volného pohledu, nebo po kliknutí na kamerku nad páskem si ji můžete přehrát přímo z pohledu kamery. Tohle budete dělat nejčastěji, neboť právě v tomhle pohledu uvidíte většinu změn, které můžete provést.

Většina scén má několik možností, jak se herci mají chovat. Na pravé části obrazovky je liština s mnoha tlačítky, mezi nimi i tlačítko se štelovacím znakem. Když na toto tlačítko můžete při přehrávání některé ze scén kliknout, znamená to, že scéna obsahuje více možností provedení. Takže i tady se můžete docela dobře vyblbnout. Nakonec podotknu, že herce ve scéně můžete libovolně prohazovat stejným způsobem, jako v předešlém okénku, ale tentokrát musíte herce přenést přímo na postavu.

UPOZORNĚNÍ: jestli do scény vložíte nějakého herce, kterého jste neobsadili ani do hlavní, ani do vedlejší role, a budete ho chtít i v příští scéně, budete si ho muset nanovo upravit tak, jak vypadal v předešlé scéně, neboť neobsazené role se generují pokaždé jinak, což je docela škoda.

Takže za sebou tímto způsobem skladujte scény, upravujte herce, kdykoliv můžete v některé ze scém upravit jejich vzhled, nad tlačítkem pro úpravu scény je také tlačítko pro úpravu počasí, to ale jen v některých scénách.


3) ZÁKLADY POST PRODUCTION
Post Production je tu od toho, aby jste měli více prostoru při úpravě filmu. V Post Production můžete do filmu vložit titulky, zvukové efekty, hudbu na pozadí nebo dokonce vlastní dabing. To ale jen v případě, že vlastníte nějaký mikrofon.

Zároven zde naleznete nápovědu v podobě krátké animace, která vám ukazuje přesně, co máte udělat pro vytvoření dané funkce a do toho všeho vám to popisuje příjemný ženský hlas. Pro někoho bohužel anglicky. Post Production je také něco jako movie player, tudíž přimo odsud je možné film exportovat do systému. O tom ale až později. Dále v něm můžete ke scéně přidat tzv. fog, o kterém si budeme povídat později.


4) STŘIH
Vůbec nejjednoduší funkce post produkce je střih. Myslím, že není nutné ho moc představovat. Tlačítko, na kterém jsou zobrazené nůžky, to je střih. Když si přehráváte nějakou scénu, a v jistém momentě ji chcete vystřihnout, stačí přehrávání pauznout a kliknout na tlačítko s nůžkami.

Scéná byla vystřihnuta, tzn. Oddělena na dvě různé scény, což znamená, že jednu z nich můžete vymazat. Poté, když jste scénu vystřihli a máte ten potřebný kousek, který potřebujete přesunout mezi některé jiné scény, stačí na ni kliknout, držet tlačítko od myši a přesunout na potřebné políčko. Není to nic složitého.


5) FOGY
Jde vlastně o zkrášlení scény. Fog můžete vložit jak na začátek scény, tak i na její konec. Udělá to takový efekt, kdy scéna v daném bodě ( začátek nebo konec ) pomalu mlhavě zčerná. Je to celkem pěkné. A je to jedna z nejsnadnějších funkcí. Má to i své menší chybky, ty jsou ale přehlédnutelné. Takže když přehráváte nějakou scénu, stačí přehrávání pauznout a zafajkovat fogy. Není to složité.


6) TITULKY
Titulky jsou lehce složitější funkcí post production. Stačí kliknout na tlačítko nad páskou nalevo a vysune se vám dalš liština obsahující čtyři další funkce. Mezi nimi jsou i titulky. Tato liština s těmito funkcemi je jasně pod páskou se scénami. Takže klikněte na řádek titulků a do otevřeného okénka napište text. Pak si můžete změnit styl písma. Rozmezí titulků je omezené poměrně hodně, takže si váš text uspořádejte v závislosti na scénách logicky, aby vám to vůbec vyšlo.

Nyní vám zdělím pár upozornění ohledně titulků. Když titulky napíšete, objeví se v řádku jakési políčko. To je jeden text titulků. Ten pak můžete libovolně natahovat, což určuje délku zobrazení daného textu. Provádějte to pečlivé podle scény. Pak je můžete v řádku libovolně posouvat z místa na místo. Ale hlavně! Když máte vložené titulky, buďte si jisti stříhem! Ne, abyste stříhali nějakou scénu, když už máte vložené titulky! Ty totiž zůstanou v původním stavu a musíte to potom celé znovu upravovat, což je frustrující!


7) DABING
Asi nejsložitější funkce post production je vkládání dabingu. Ve stejné lištině, kde jsou titulky, naleznete i dabing. Pokud máte mikrofon, můžete si vaše herce nadabovat. Není to ale vůbec jednoduché a je to poměrné hodně komplikované. Být vámi, zůstanu u titulků. Ne? Tak dobře, takže jak se vlastně vkládá dabing.

Jakmile máte připravený mikrofon, stačí stlačit a držet nahrávací tlačítko a mluvit. Až to dokončíte, jednoduše tlačítko pusťte. Všimněte si vytvořeného políčka. To je váš dabing. Doporučuji s ním nic neprovádět, neboť mu můžete jen tak přidat ozvěnu, aniž by jste chápali, jak jste to udělali. Takže vám doporučuji pořádně dabing nacvičit a až se do toho pustíte, nahrávací tlačítko držet po celý film a žádná podobná komplikace by se neměla vyskytnout.


8) HUDBA
Další část lištiny s funkcemi je hudební doprovod. Stačí kliknout na tento řádek a objeví se vám okénko s výběrem. Výběr je rovněž široký, stejně jako výběr scén. Rozhodně si každý příjde na své, i když mnoho těchto melodií jsou s prominutím trošku trapné.

Ale to je jen na vás. Když dotočíte film a dáte ho do post production, automaticky se vám nějaká píseň vygeneruje na základě volby žánru. Doporučuji to smazat a třeba tam vložit to samé, ale nyní bude píseň skutečně dokončená a vy pak budete moct vložit další melodii.


9) ZVUKOVÉ EFEKTY
Zvukové efekty jako je výstřel ze zbraně či ženský křik se vkládají úplně stejným způsobem, jako hudba. Objeví se vám okénko s velice širkoým výběrem různých zvukový efektů, které jsou navíc roztříděné do určitých kategorií. Se zvukovým efektem však nejde manipulovat. Můžete jej přesouvat v řádku v závislosti na scéně, ale nemůžete jej natáhnout, což je pravda logické, ale na druhou stranu trošku škoda, protože například právě výstřel se zbraně by prodlouženě mohl působit jako v bullet-timu ( zpomaleném čase ). Jestli vám však mohu něco doporučit, zvukové efekty vynechejte, na druhou stranu je to poměrně veliká zbytečnost.


10) EXPORT
Export filmu je vlastně uložení filmu na disk. To můžete udělat v movie makeru, který si můžete kdykoliv zapnout v hlavním menu, nebo přímo v post production, jak jsem se již zmínil. Udělá se to tak, že stiskneme tlačítko pro export a akualizujeme audio. Pak se náš film uloží do dokumentů, kde máte soubory a info o hře. Mimochodem, export filmu trvá docela dlouho, takže netrpělivci, vy se exportu obloukem vyhněte.


ZÁVĚREM…
Tak, milí čtenáři, to je vše, doufám, že jsem některým alespoň trochu pomohl. Kdyby někdo stále něčemu nerozumněl, může mi napsat na mail j.calling.2bad@seznam.cz.

Související hry The Movies: Stunts & Effects



Diskusia Príspevkov: 15 Hodnotenie
846 hlasov

100
60
20

80
40
0
52
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |