HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 55455 uživatelů

Návody > Crusaders of Might and Magic


Zobrazení:18054
Autor návodu:Lafi, ABCgames

Ovládání a pár triků

[E] - dopředu,
[D] - dozadu,
[S] - úkrok vlevo,
[F] - úkrok vpravo,
[MYŠ] - otáčení a náhledy nahoru a dolu
[Spacebar] - skok,
[Spacebar]+[písmena pohybu] - skoky do směrů
[C] - skrčení, dřep
[C]+[písmena pohybu] - kotouly (tohle se fakt naučte první)
[Shift]+[písmena pohybu] - pomalé kroky
[Levá myš (LM)] - útok
[Pravá myš (PM)] - štít (kryt)
[Dvojklik LM] - kombo útok
[E]+[LM], [S]+[LM], [F]+[LM] - útok přes ruku, útok vlevo, útok vpravo
[Spacebar]+[PM] - útok štítem
[TAB] - povel (otevřít dveře, sebrat něco atd.)
[Y] (na české klávesnici) - použij aktivní věc (to znamená dostat např. klíč mezi ukazatele života a kouzla)
[Q] - cyklování věcí
[W] - cyklování zbraní
[T] - cyklování kouzel
[R] - sešle aktivní kouzlo
[I] - inventář
[M] - mapa (ta je na dvě věci - H+H)
[F2] - kniha questů
[Esc] - menu

Zbraně a obrana

Meče, palice, sekery... pancíře a štíty

Nejdůležitější a nejtěžší na celé hře je umění vybrat si vhodný nástroj zhouby na jednotlivé nepřátele, najít na ně tu nejlepší kombinaci zbraně a magie. Jakmile budete ovládat toto umění, zatočíte s každým.

Díky omezenému inventáři doporučuji nosit u sebe pouze tři až čtyři zbraně (meč, kladivo, palcát,halapartna) nebo dvě až tři zbraně a náhradní štít. Každá zbraň má své vylepšené verze, takže nedoporučuji jít např. s obyčejným kladivem na Ice Giants. Totéž platí o štítu a pancíři.

Magie a lektvary

Jednotlivé lektvary se charakterizují již sami svým názvem. Pro vás jsou nejdůležitější dva.

Máte k dispozici poměrně slušnou řádku kouzel, ale zase ne tak moc aby jste se v nich zamotali. Každé kouzlo se upgraduje tím že ho někde seberete znovu = čím víc je vedle kouzla puntíků, tím má větší účinnost.

Armády nepřátel - obludárium

ObludaTypZbraňOdolnost
(při použití
kontra zbraně)
Kontra zbraň
SkeletonsSkeleton WarriorsMeče, sekery…MaláMeč, válečná sekera…
Skeleton MagesBlesky, mečeMaláLepší meč,
válečná sekera
Skeleton GhostsHalberdian, mečeStředníLepší meč
Skeleton GiantsObušekTěžkáKladivo, palcát,
nejlepší meč
MagesMagesKouzelnická hůl, kladivoMaláPalcát,
kladivo + magie
Arch magesKladivoStřední - těžkáPalcát,
kladivo + magie
Duskwood WarriorsRozdíl není skoro patrnýDuskwoodský mečMaláLepší meč
Duskwood GiantsD. GiantsSekery, kladivaStředníKladivo
Super D. GiantsObušky, kladivaTěžkáKladivo
RebelovéR. horníciKrumpáčNulováKladivo
R. permoníciKladivoStředníKladivo
ElementalsZemníPěstiTěžkáKladivo
OhňovíPěstiTěžkáKladivo
LedovíPěstiTěžkáKladivo,
palcát + magie
Ice GiantsNení rozlišenoObuškyTěžkáKladivo,
palcát + magie
NecrosJe jedinečnýMagie + klepetaVelmi těžkáKladivo,
palcát + magie

Pár přátel

- babka v chaloupce u Katakomb. Když už tam nebude, chodí kolem Katakomb. Zbrojaři, zvláště ti z Coranthie, pokud máte dost peněz. Stále hledám další, ale moc jich opravdu není.

Questy

Tak a teď to zkuste znovu jako Knight anebo Crusader.

Vřelá doporučení

Jednotlivé lokace

Vězení a okolní vesnice

Jakmile zabijete oba strážné, dejte se doleva. Tady na vás číhá první oříšek - neviditelný skeleton. Ale jeho zbraň viditelná je, takže ho vyřiďte, seberte ozdravující lektvar a hurá zpět. Dejte se od své kobky doprava, osvobodíte kpt. Ursana a máte prvníQuest. Pokračujte směle dál, zabijte další stráže a jste na nádvoří. Skryt ve stínu jděte do leva a proskočte klenbou, zabijte skeletona, otevřete bránu a ven. Když budete mít smůlu stráž před bránou vběhne dovnitř a budete muset otevřít bránu znovu. Vlevo jsou další stráže a ozdravující lektvar, vpravo lektvar rychlosti a prašule. Pokračujte po cestě a zabte je všechny (kill'em all)J. Uvidíte první barák a za chvíli po vás skočí dva dobře ozbrojení skeletoni, držte obranu a vyskoušejte si kotouly. Seberte zbraně - později je prodáte a koupíte lepší. Třetí skeleton je v baráku. Další budova je hospoda. Tu nejprve oběhněte, najdete klíč, teprve potom jděte dovnitř. Nahoře v patře získáte nový štít, použijte kouzlo světla abyste ho nepřehlédli, a dole dost prašulí.

Vyjděte ven a pokračujte dál, vše prohledejte. V domku zbrojaře si kupte novou zbroj a prodejte přebytečné zbraně. Zbroj koupíte tak, že ji nejprve umístíte do svého inventáře, teprve pak ji můžete obléknout ! První chaloupka po zbrojaři za sebou ukrývá nemilé překvapení, ale pokud jste rychlí nic se vám nestane. V chaloupce je baba která je "bussy", ale později vám pomůže. Pokračujte a zabijte všechny skeletony, což znamená vlezte opravdu všude. Kromě katakomb, to by byl váš konec ! Nakonec se dostanete do Citadely.

Citadela

V Citadele se dejte prostředními dveřmi dolu a najdete Celestii. Dostanete druhý Quest. Ještě najděte zbrojaře, není daleko a kupte si lepší zbraň. Doufám, že jste si s sebou přinesli nějaké zbraně na prodej, jinak si nic nekoupíte :-)

Katakomby

Vraťte se k domečku baby co je "bussy", dá vám kouzlo. Za domkem doleva a jste u Katakomb. Tady vynechám veškeré podrobnosti ohledně kde je jaká příšerka, zaměřím se pouze na důležité body kam byste měli dojít. sejdete vstupní schody, dáte se podél nich zpět a objevíte vchod níž do podzemí. Seběhnete další schody a onjevíte se v sálu a uvidíte páku. Za tu zatáhněte a propadne se podlaha, ne pod vámi, nebojte. skočte dolu, tam najdete elektrické kladivo. Zpět ke schodům. Teď se dáte rovně, potom chodbou vpravo. V půlce chodby je odbočka níž do podzemí, dejte se tam. Seběhněte schody, dole je bedna a v ní štít. Zpět do chodby a pokračujte původním směrem. Vylezte na vyvýšenou plošinu, za ní jsou další schody do za sloupové síně. Když ji proběhnete přímo, na konci seskočte do podzemí a jděte pod oblouky které jsou více vlevo. Tady jsou dlouhé chodby s mnoha nepřáteli, poraďte si sami. Jakmile se dostanete k propasti s lávkami, připravte se na časté sejvování. Přeběhněte je a vyberte všechny truhly. pokud si chcete upgradovat výzbroj, přeskákejte všechny lávky na řetězech a čeká vás milé překvapení. Pokračujte v původním směru, dostanete se na další schody, propast vlevo, propast vpravo. Pokud seběhnete do propasti vlevo objevíte na jejím konci nové kouzlo. Na římsách u schodů jsou také nějaké potřebné věci, podívejte se tam. Pokračujte rovně a na prvním rozcestí se dejte doleva. objevíte se u dveři se směrovkou Duskwood, alechybí vám klíč. Klíč najdete ve dveřích co jsou hned vedle, seběhnete schody a v místnosti je ukryt hned vpravo ve skříni. Otevřete dveře do Duskwoodu, proběhněte chodbou a jste u vchodu do Duskwoodu.

Duskwood

Jste v lese bohatší o kouzlo, výzbroj a hooooodně zkušeností. Tady to bude krvák. Dushwood warriors nejsou zrovna bůhvíjak vytvrdí ale dokážou si vás obejít. Nepříjemné. A je jich dost. Z obrů si strach dělat nemusíte, stačí dvě rány kladivem (někdy). Doporučuji směr stále doleva dokud nenarazíte na směrovky. Do Strongholdu nechoďte, zatím tam není o co stát. v Coranthii jste za chvilku.

Coranthia

Tady je nejlepší příležitost jak si VELMI dobře upgradovat vaši výzbroj. Jsou tu dva obchody, prodejte co můžete (lektvary ne!), a nakupte co můžete. Pokud vám chybí peníze vraťte se a posbírejte pár zbraní. Královskou radu najdete snadno a máte další Quest. V předsíni pokaždé posbírejte lektvary.

Coranthia Mines

Vyjděte od královské rady, dejte se hned za zdí doprava, a užijte si horníků-rebelů a trpaslíků. Nejlepší je použít na jejich hlavičky kladivo. Cesta vás dovede přímo do vězení, není kde se zamotat, jenom nezapomeňte sebrat kouzlo! A máte to. Dostanete další Quest. Žezlo najdete v Dushwoodu, napovím - na jedné z cest je travnatá odbočka, tam je žezlo trpaslíků, upozorňuji že se docela naběháte. Vraťte se a dostanete, konečně, trpasličí roh. Teď vás čeká to nejlepší - vrátit se živý k Celestii. Pozor až budete vylézat do sloupové síně v katakombách ! Pokud poté použijete lektvar rychlosti nikdo vám to nemůže zazlívat (…ale masakr je masakr :-)). Od Celestie dostanete další Quest

Glaciers

Vzhůru do nejlepšího dobrodružství. Znovu do Katakomb ! Samozřejmě že vás nebudou chtít pustit až do Glaciers, ale budou muset. Tady pozor, proti Ice Giants váš štít moc nezmůže, lepší je být hodně pohyblivý a používat kouzla. Proti ledovým elementálům použijte kladivo. Pokud nechcete bloudit jděte pořád rovně a sotvaže vstoupíte do jeskyně jděte doprava. Odbočka do síně v které je obrovská socha obra je ta vaše. Doporučuji použít lektvar rychlosti a zdrhnout za útvar vlevo vzadu. Tady na vás nemůžou všichni najednou atak je odděláte jednoho podruhém. Ten útvar je kobka a v ní je kpt. Ursan. Ten vám dá další dva Questy

Za prvé donést vzkaz králi Dainovi. Kudy jste do Glaciers přišli, tudy už to nejde. Musíte přes Duskwood a tak dostanete další Quest. Musíte se vrátit do jeskyně a najít vzducholoď. Vchod do vzducholodi je z boku a vypadá jako obrovský šroub. Vevnitř je svitek s kouzlem, tedy jestli se k němu probojujete. Teď vás matka Dushwoodu vezme do svého království. I tady je zbrojař ! Najděte cestu ven (směrovka surface) a připravte se na okamžitý útok skeletonů. Zabte je a hurá do Coranthia. Tady už je vše jasné.

Stronghold

Šupky hupky ven z Coranthie a hurá přes Duskwood do Strongholdu. Připravte se na maso, ale s pomocí rychlé ruky a kouzel to nebude taková hrůza. POZOR - jakmile se dostanete k západní bráně a zatroubíte na roh, už vás to nepustí zpět do města ! Za rozbořenou bránou se dejte doleva a užijte si zákeřných skeletonů a mágů. VŠECHNY sudy pořádně prohledejte, zvláště tam kde hučí pekelné plameny :-). Jakmile se objevíte na cimbuří a dvůr pod vámi je plný stráží seskočte dolu, použijte kouzlo kříže a otevřete bránu. Tady už budou jen vaši přátelé. Běžte ven směrem k hospodě a vaše přítelkyně vás odveze až do ráje zvaného…

Necrosova vzducholoď

Tady už není co radit. Pokud jste byli dobří a zdatní máte výbornou výzbroj i výstroj, super kouzla a zásobu ozdravného a magického lektvaru. Takže projděte chodbami buďte pohybliví a rychlí ať neztratíte zbytečné body, Necros na vás čeká ! Při souboji s Necrosem mu jděte na tělo a mějte jako aktivní věc připraven magický lektvar a jeden prst blízko H. Good luck.




Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
765 hlasov

100
60
20

80
40
0
48
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |