HRYCHEATYTRAINERYNÁVODYČEŠTINYCD OBALYWALLPAPERYSCREENSHOTYDOWNLOAD

OSTATNÍ
KALENDÁŘ
FÓRUM
FIRMY
TOP 10

KUP SI HRU
UŽIVATEL
Přihlásit
Registrace


Uživatelé
Hry v obchodě
Zlevněné hry

ABCgames
Kontakt, RSS, Spolupráce
STATISTIKY
Hry:
Cheaty:
Trainery:
Návody:
Češtiny:
CD obaly:
Wallpapery:
Screenshoty:
Download:
21171
5455
5063
1438
1600
7336
6038
12920
1687

Online 26554 uživatelů

Návody > BioShock 2: Sea of Dreams


Zobrazení:19828
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Singleplayer | Multiplayer


Bioshock 2: Fall of Rapture (multiplayer)

Multiplayer k Bioshocku 2 se v mnohém liší od jiných multiplayerů. Kdo jste si měl vyzkoušet singleplayer, tak jistě víte, že kromě standartních zbraní ve hře existují i plasmidy a tonika, takže hra není jen o tupém střílení, ale také o taktizování. A právě taktizovat je třeba při hraní multiplayeru, protože používání plasmidů a tonik dává multiplayeru docela jiný rozměr než jiné multiplayery, kde jde jen o střílení. Hra má celkem 40 zkušenostních levelů, a pokud si stáhnete přídavné DLC Kill´em Kindly (zdarma), můžete postoupit až na 50. level. Postupně se vám odemykají nové zbraně, vylepšení do zbraní, plasmidy a tonika. Při dosažení 50. levelu můžete navíc použít tzv. Rebirth, díky čemuž si zresetujete zkušenostní level a začínáte opět od 1. levelu. K vaší ikonce u nicku vám přibyde jakási věneček, který značí právě to, že jste použili Rebirth. Ke hře si můžete stáhnout ještě jedno DLC, a to Metro Pack, který vám k základním 10 mapám, přidá ještě 6 nových. Cena Metro Packu je 400 bodů Microsoftu (cca 150 Kč). Pokud byste chtěli tento multiplayer zkusit a měli jakékoli dotazy napište mi na mail, který je zveřejněný na těchto stránkách. Ve hře mě najdete pod nickem Swankest CZ. Jsem tam skoro každý den odpoledne nebo k večeru, takže se budu těšit na každého nového Čecha nebo Slováka, protože je nás tam opravdu málo. V současnosti jsem jediný z našich zemí, kdo tento netradiční a skvělý multiplayer hraje.


JAK ZAČÍT HRÁT

V první řadě musíte mít pochopitelně on-line profil ve Windows Live, jinak si multiplayer nezahrajete. Po startu hry klikněte na Player Lobby. Zde klikněte na Customization, kde si vyberete zbraně a vybavení. Máte 3 loadouty, tedy 3 možnosti nastavení výbavy. Až se trochu naučíte znát mapy, nastavte si pro určité mapy odlišné vybavení v závislosti na charakteru mapy. Pokud začínáte hrát poprvé, tak máte jen omezený výběr zbraní a plasmidů. Malá řádka pod každou zbraní slouží pro umístění vylepšení pro zbraň. Později neváhejte tato vylapšení použít, protože může značně změnit vaši pozici na bojišti. Dále jsou tu možnosti vybrat si postavu, za kterou budete hrát, masku pro postavu a také zbraň na blízko. To jsou však jen kosmetické záležitosti, které nemají žádný vliv na hraní hry a zbraně na blízko jsou všechny stejně účinné. Dále se v lobby zaznamenávají různé statistiky např. kolikrát vás zabili a kolik lidí jste sami zabili atd. Pokud chcete zobrazit statistiky klikněte v lobby na Statistics. Až budete mít vybranou výbavu, klikněte na Find a Match. Můžete si vybrat celkem ze sedmi módů, které je možné hrát. Předem upozorňuji, že v současné době se – až na výjimky – jiný mód než Civil War nehraje.


TYPY HER

U všech typů her kromě Adam Grab je minimální počet hráčů 6 a maximální 10. U Adam Grab je minimální počet hráčů 4 a maximální 6.

Survival of the Fittest
Je to vlastně hra na vlastní pěst. Všichni bojují proti všem.

Civil War
V tomto nejoblíbenějším a v současné době už asi jediném hraném módu hrajete na 2 týmy po 3-5 hráčích a zabíjíte se navzájem. Hraje se na 15 minut nebo na 500 bodů (každé zabití je za 10 bodů).

Capture the Sister
Hraje se na dva týmy a úkolem každého týmu je zachránit co nejvíc malých sestřiček. Musíte malou sestřičku sebrat a odnést k ventilační šachtě. Ostatní po vás pochopitleně půjdou a budou se vám snažit malou sestřičku sebrat. Vyhrává ten tým, který zachrání víc malých sestřiček.

Turf War
Je to vlastně bránění určitých teritorií a musíte zabránit ostatním všemi prostředky, aby vaše teritorium opět zabrali.

Team ADAM Grab
Hrajete na dva týmy a vaším úkolem je ukrást malou sestřičku a mít ji u sebe co nejdéle. Vyhrává ten tým, který ji u sebe podržel nejdelší dobu.

ADAM Grab
Je to totéž co Team ADAM Grab s tím rozdílem, že se nehraje na týmy, ale každý na vlastní pěst.

Last Splicer Standing
Hraje se na 2 týmy a jen na pouhé 4 minuty. Mrtví se neoživují a vyhrává ten, kdo jako poslední zůstane naživu.

Kill´em Kindly
V tomto speciálním módu nejsou povolené běžné zbraně a hráči se zabíjejí jen zbraněmi na blízko (meelee weapons).


PŘÁTELSKÉ ZÁPASY

V lobby máte možnost kliknout na Private Match, kde si můžete založit vlastní hru a pozvat ostatní hráče. Výhodou skoukromých zápasů je to, že vás nemusí být určitý předepsaný minimální počet, ale že můžete hrát klidně i ve dvou. Hrát ve dvou je ovšem docela nuda – chce to alespoň 3 lidi. Výsledky ze soukromých zápasů se vám neukládají do oficiálních statistik, nelze při nich plnit trialy a neodemykají se úspěchy (achievmenty).


BODOVÁNÍ PŘI HŘE

Za různé činnosti ve hře budete získávat body. Čím více bodů (Adama) nasbíráte tím rychleji budete postupovat na vyšší a vyšší level.
bonus za start ve hře – 250 Adama
zabití – 10 Adama
devastující zabití – 50 Adama
zabití Big Daddyho – 50 Adama
asistence zabití – 5 Adama
sebrání obleku Big Daddyho 50 Adama
sebrání Adama – 10 Adama
hacknutí střelecké věže – 10 Adama
hacknutí automatu – 10 Adama
výzkum poškození – 10 Adama


PRVKY VE HŘE

Hodnota zdraví – pokud jste zranění, zdraví se po určité době obnoví na maximální úroveň.

Prodejní automaty – nabízejí munici do zbraní a Evu. Pochopitelně v multiplayeru za to nic neplatíte, protože zde neexistují peníze. Po odebrání munice či Evy z automatu musíte chvilku počkat než vypadnou další zásoby. Automaty lze hacknout a mohou se tak stát pro vaše nepřátele smrtící pastí. Pokud se totiž k hacknutému automatu přiblíží, vypadne z něj výbušnina, která je může zabít. Pokud chcete hacknutý automat odblokovat přibližte se k němu (ale ne úplně, jinak je to váš konec) a rychle odběhněte a počkejte si až vypadne výbušnina a vybuchne, popřípadě tuto výbušninu seberte pomocí plasmidu Telekinesis a použijte jako zbraň proti nepřátelům. Další možností je automat zmrazit pomocí plasmidu Winter Blash a než rozmrzne ho sami hacknout nebo si z něj jen odebrat zásoby.

Munice – munici do zbraní si doplňujte v prodejních automatech a občas ji můžete nacházet rozházenou na různých místech po mapách.

Eva – je to vlastně mana, která se spotřebovává při používání plasmidů. Doplnit si ji můžete v prodejních automatech nebo občas bývají poházené různě po mapách. Tato Eva se však neobnovuje jako zásoby v prodejních automatech. Více se dočtete v samostatné kapitole Plasmidy.

Adam – všude možně po mapách je rozmístěný, avšak jeho sbírání má smysl jen v tom, že si zvyšujete počet bodů v odehraném zápase.

Zatopené oblasti a vodopády – veškerou vodu můžete buď nabít elektřinou (plasmid Electro Bolt), nebo zmrazit pomocí Winter Blast a těžce tak poškodit nepřítele.

Olejové louže – můžete je zapálit plasmidem Incinerate! nebo střelbou z granátometu a způsobit vážné zranění nepříteli. Sami se jim však vyhýbejte a přeskakujte je, protože totéž mohou nepřátelé pochopitelně způsobit vám.

Kulometné a raketometné věže – v každé mapě se nachází 2-3 takové věže. Tyto věže lze rovněž hacknout a tyto mohou automaticky střílet po vašich nepřátelích. Záleží hodně na umístění takového zařízení, zda má vůbec smysl je hackovat. Pokud se tato zařízení nacházejí na velkých prostranstvích nebo v dlouhách chodbách, mohou pro vás být účinnými pomocníky v boji proti nepřátelům. Raketometné věže nejsou zas takový problém, protože raketám je možné se vyhnout. Pokud používáte plasmid Telekinesis, můžete tyto projektily chytat a dále použít proti nepřátelům.

Výbušné sudy – skoro ve všech mapách se nacházejí tyto předměty, které pomocí plasmidu Telekinesis můžete vrhnou proti nepřátelům a zabít je tak jedinou ranou. Počet barelů je v mapách různý. Nejvíc barelů je v mapách Neptunes Bounty a Hefaistos. Tato místa je třeba si pečlivě zapamatovat. Pokud po vás nepřítel chce hodit barel máte 2 možnosti jak se bránit – rychle uskočit stranou nebo použít plasmid Telekinesis, chytit nepřátelský barel a hodit mu ho nazpět.

Výzkum poškození – mrtvolu padlého nepřítele si můžete natočit kamerou a poté získáte bonus poškození proti tomuto nepříteli (zkrátka ho snadněji zabijete). Pokud ovšem od tohoto nepřítele budete následně sami zabiti, bonus poškození ztratíte.

Big Daddy – i v multiplayeru jsou Big Daddyové. V průběhu jedné hry můžete až 3x sebrat žlutě svítící oblek Big Daddyho a stát se jím. Oblek se vždy objevuje na 3-4 místech v mapě a je dobré si tato místa důkladně zapamatovat a v okamžiku, kdy se objeví na obrazovce zpráva, že Big Daddy je v mapě, okamžitě se k některému z těchto míst rozběhnout. Pokud se stanete Big Daddym toto může zcela zvrátit průběh zápasu, protože Big Daddy disponuje velkou útočnou silou. Nevýhodou je, že zdraví se vám neobnovuje, takže až vám prostě nepřátelé zdraví dostanou na minimum, zemřete. Máte k dispozici jako primární zbraň nýtovačku. Nevýhodou nýtů je jejich pomalost, takže u pohybujícího se cíle musíte trochu předvídat jeho pohyb a střílet nýty jakoby před něj. Dále disponujete 6 minami, které můžete buď nastražit na různá místa jako pasti (za dveře, za roh, nad nebo pod schody, do ventilačních šachet). Pokud minu vrhnete proti nepříteli a trefíte se, okamžitě ho zabijete. Počítejte však s tím, že pokud minu hodíte na nepřítele, který stojí těsně u vás, sami sebe zraníte. Dále disponujete útokem nablízko, kterým nepřátele rovněž okamžitě zabijete. Ovšem trefit se někdy může být docela problém. Speciální schopností Big Daddyho je dupnutí (používá se pro to stejná klávesa jako pro skákání). To je dobré použít proti nepřátelům, kteří vás jako Big Daddyho ohoržují z bezprostřední blízkosti nebo proti nepřátelům, kteří jsou v zákrytu těsně za rohem. Trefit se do rychle se pohybujícího nepřítele nebo ho zasáhnout meelee atackem může být problém. Pokud dupnete, nepřítele na okamžik ochromíte, že je neschopný pohybu a poté ho můžete dorazit. Stejný efekt vytvoříte, když seskočíte z velké výšky dolů a nárazem (dupnutím) ochromíte nepřátele dole. Pokud ovšem nepřítel kolem vás poskakuje a v okamžiku dupnutí je ve vzduchu, tak se požadovaný efekt pochopitelně nedostaví. Pokud nějaký nepřítel kličkuje nebo uhýbá do stran, zkuste předpokládat jeho trasu a hodit minu tak, aby na ni šlápl.

Respawnování – pokud vás nepřítel zabije po 10 vteřinách se objevíte v části mapy, kde se v daný okamžik nenacházejí nepřátelé. Až se naučíte důkladně znát mapy a místa, kde se obvykle hráči respawnují, můžete cíleně po zabití nepřítele jít na tato místo (obvykle odlehlé místo, kde v daný okamžik nikdo z vašich není) a nečekaně nove zrespawnovaného nepřítele překvapit.

Balkóny a vyvýšená místa – v mapách, které mají více podlaží se snažte dostat se na vyvýšená místa. Nepřátelé, kteří jsou dole, si vás totiž nemusí vůbec všimnout a také jste pro ně hůře zasažitelní, zatímco vy máte výhodu vyvýšené pozice a můžete efektivněji zaútočit než vás nepřítel zpozoruje.

Ventilační šachty a průlezy – můžete je použít k útěku před nepřáteli nebo před nepřátelským Big Daddym, který se do nich nedostane. U vícepodlažních map se můžete někdy proskočit do nižšího podlaží a překvapit tak nepřítele dole. Do ohybů ventilačních šachet však někteří hráči s oblibou umisťují pasti nebo nepřátelští Big Daddyové miny.

Rozbitné zdi – některé průchody je zapotřebí nejprve rozbít nebo rozstřílet. Pokud toto neuděláte v samém začátku zápasu, nese to sebou nebezpečí, že za zdí bude náhodou nepřítel a nečekaně na vás zaútočí.

Upozornění: Při hackování jakéhokoliv zařízení, na okamžik ztratíte přehled a orientaci a nečekaně se objevivší nepřítel vás může snadno zabít. Totéž platí u výzkumu poškození. Rozhodně není na místě zkoumat tělo, které se nachází na velkém otevřeném prostranství, protože se nepřítel může objevit odkudkoliv.


ZBRANĚ

Pistol – zásobník na 6 nábojů. Nepřítele dostanete na 3 rány, pokud se trefíte do hlavy tak na 2. První vylepšení je Damage Increase, které zvyšuje poškození způsobené střelbou z pistole, a druhé vylepšení je Automating Firing, díky čemuž budete moci střílet automaticky a navíc se podstatně zvýší kadence zbraně. Protivníky s pistolemi v této hře rozhodně není radno podceňovat.

Shotgun (brokovnice) – zásobník na 4 náboje. Je velice účinná pro boj na blízko, obzvláště účinná je proti Big Daddymu na blízko. První vylepšení je Rate of Fire, čímž se podstatně zvýší kadence zbraně. Automatic Rload je vylepšení, díky kterému budete moci rychleji nabíjet, protože normálně nabíjíte pomalu (každý náboj zvlášť).

Machine Gun (kulomet) – zásobník na 40 nábojů. Podobně jako brokovnice se hodí spíš pro boj na blízko. První vylepšení je Magazine Size (zvětšení zásobníku) a druhé vylepšení je Kickback Reduction, což je omezení zpětného rázu a zvýšení přesnosti zbraně.

Grenade Launcher (granátomet) – zásobník na 3 náboje. Granátomet je opravdu vynikající zbraň na krátkou a střední vzdálenost. Jeho obrovskou výhodou je rozsah poškození. Granátomet používají často hráči, kteří mají problém s přesným mířením. Vynikající je použití granátometu proti nepříteli, který stojí v olejové louži, protože střelením do louže nepřítele zapálíte a uberete mu značné množství zdraví. První vylepšení je Homing Grenades, což jsou vlastně samonaváděcí střely. Upřímně řečeno toto vylepšení je celkem k ničemu, protože granáty létají mnohem pomaleji. Své uplatnění mají Homing Grenades jedině na rozlehlých prostranstvích. Druhé vylepšení je Velocity Boost, což je zvýšené poškození. Granátomet se příliš nehodí pro použití v kontaktním boji, protože se můžete zraňovat vlastními střelami.

Crosbow (kuše) – zásobník na 4 střely. Kuše je vynikající zbraň na jakoukoli vzdálenost, ačkoliv nepřítele zabijete 4 střelami. Pokud se ovšem trefíte do hlavy stačí vám 2 střely. Nevýhodou kuše je malá kadence, což však můžete změnit vylepšením Rate of Fire, díky kterému vystřílíte všechny šipky rychle naráz. Druhé vylepšení je Damage Increase, které je určené spíš pro hodně zkušené hráče a zvýší poškození kuše, ovšem nízká kadence zůstane zachována.

Nail Gun (nýtovačka) – je to v podstatě podobná zbraň jako kulomet, avšak má větší zásobník. Nevýhodou této zbraně je to, že trvá dost dlouho než se mechanismus zbraně roztočí a než začne střílet. Díky své pomalosti nepříliš vhodná zbraň. První vylepšení je Magazine Size (zvětšení zásobníku) a druhé je Damage Increase, což je zvýšení poškození.

Elephant Rifle – jedná se v podstatě o klasickou dvouhlavňovou pušku, která je vynikající na střední a dlouhou vzdálenost. Mnoho nejlepších hráčů tuto zbraň používá. Zásah do hlavy je vždy smrtící. Zásah do těla ubere nepřáteli asi polovinu zdraví. Vylepšení Sniper Scope vám přidá ke zbrani optický zaměřovač, což je v postatě k ničemu. Druhé vylepšení Damage Increase zvýší poškození.

Meelee Weapon – vyberte si též nějakou zbraň pro boj na blízko. Je celkem jedno jakou – všechny mají stejný účinek. Používejte útoky na blízko v případě, že vám v průběhu boje dojde munice do obou zbraní a nebudete mít čas nabít.


PLASMIDY

Kombinací zbraní a plasmidů můžete zvýšit svoji bojeschopnost a snáze dostat nepřátele. Plasmidy spotřebovávají Evu, modrý ukazatel, kterou si můžete doplnit buď u automatu nebo z injekcí rozházených různě po mapách. Každé použití plasmidu vám odebere třetinu hodnoty Evy (nevztahuje se na Houdini a na Telekinesis, pokud nějaký předmět držíte příliš dlouho).

Electro Bolt
Asi nejoblíbenější plasmid mezi hráči. Na okamžik nepřítele ochromí, ubere mu trochu zdraví a vy máte možnost přesně zamířit a nepřítele zabít. Hodí se též v mapách, kde jsou zaplavené části nebo vodopády. Pokud totiž nepřítele zasáhnete Electro Boltem, když je ve vodě, způsobíte mu devastující poškození. Dále se Electro Bolt hodí k nabíjení pastí (více u plasmidu Geysir Trap).

Incinerate!
Tímto plasmidem nepřítele zapálíte a uberete mu zhruba třetinu zdraví. Můžete rovněž zapalovat olejové louže a tím i nepřítele, popřípadě můžete udělat mezi vámi a nepříteli ohnivou bariéru, pokud jste například zraněni a nepřítel vás pronásleduje.

Winter Blast
Tímto plasmidem nepřítele na okamžik zmrazíte, avšak ne zcela znehybníte. Pokud ovšem nepřítele zabijete a on se rozletí na kusy nebude už mít možnost se oživit, i když má nainstalované tonikum Resurrection. Pomocí tohoto plasmidu můžete též na okamžik ochromit nepřátelské kulometné věže, zmrazit hacknutý nepřátelský nákupní automat a rychle si z něj vzít náboje a Evu nebo ho hacknout. Rovněž můžete na okamžik za sebou zmrazit dveře a zabránit nepřátelům, aby vás pronásledovali. Další možnost použití je v kombinaci s plasmidem Aero Dash (viz Aero Dash).

Aero Dash
Tento nepříliš často používaný plasmid se hodí spíš do módů, kde kradete malé sestřičky. Do běžných zápasů se příliš nehodí. Funguje tak, že uděláte bleskový skok vpřed a můžete tak uniknout z dosahu nepřátelské palby. Každý zkušený hráč však toto předvídá, rychle se zorientuje a pokračuje v palbě do vás. Problém je totiž v tom, že i vy sami po použití tohoto plasmidu potřebujete zlomek vteřiny na to, abyste se otočili nebo zorientovali. Tento plasmid se více hodí do módů, kde kradete malé sestřičky, pro to, abyste se mohli rychleji pohybovat. Někteří zkušenější hráči tento plasmid používají společně s Winter Blastem. – Zmrazit nepřítele a poté ho rychlým skokem vpřed rozbít na kusy. Není to však tak jednoduché, protože musíte se jednak do nepřítele přesně trefit a jednak musíte rychle přepnout mezi plasmidy než vám nepřítel rozmrzne.

Geyser Trap
Díky tomuto plasmidu můžete pokládat pasti, do kterých když nepřítel šlápně, tak ho vynrští nahoru a způsobí mu vážné zranění (-50% zdraví). Vynikající je použít na nastraženou past plasmid Electro Bolt. Past nabitá elektřinou působí devastujícím způsobem a nepřítele okamžitě zabije a nemá ani možnost se oživit, pokud má dosazený plasmid Resurrection. Pasti lze též klást na stěny nebo na stropy, avšak jejich efekt většinou není stoprocentní. Nejlepšími místy pro kladení pastí jsou dveře. Když past umístíte těsně za dveře a nabijete Electro Boltem je velká šance, že do ní někdo spadne. Dalšími vhodnými místy pro kladení pastí jsou zlomy chodeb nebo ventilačních šachet (položit past těsně za roh), dále pod nebo nad schodiště – zkrátka tak, aby nastražená past nebyla příchozím nepřítelem spatřena. Můžete past rovněž umístit na horní část dveří, avšak její účinek nemusí být stoprocentní. Past má omezenou životnost (cca 5 minut). Nikdy past neumisťuje přímo na schody, protože životnost takové pasti je velice nízká. Najednou můžete umístit asi 4-5 pastí. Pokud jich umístíte víc, tak vám první umístěné pasti začnou mizet. Pasti lze používat i při boji. Někteří zkušení hráči vám můžou při boji pasti házet pod nohy a vážně vás tak zranit a poté snáze zabít. Můžete též rychle past umístit při útěku před nepřítelem pokud vás pronásleduje za roh nebo za dveře. Dobře si pamatujte místa umístění svých pastí, abyste do nich sami nespadli. Vůči vámi umístěným pastem jsou imunní jen členové vašeho týmu. Nepřátelskou past je možné zničit střelbou. Pokud používáte granátomet a víte, že za dveřmi je past, stačí střelit z vaší strany do dveří a past se zničí. Pasti je možné též krást. Pokud uvidíte nastraženou cizí past (je jedno jestli od člena vašeho týmu nebo od nepřítele), můžete ji ukrást pro sebe tím, že do ní střelíte Electro Bolt.

Telekinesis
Díky tomuto plasmidu budete moci vrhat objekty proti nepřátelům. Ve většině map se nacházejí výbušné barely, které když proti nepříteli vrhnete a zásáhnete ho, okamžitě ho zabijete. Totéž můžete provádět s minami, kterou nastražil nepřátelský Big Daddy. Můžete proti nepřátelům též vrhat jiné předměty. Pokud nepřítele zasáhnete, ochromíte ho a stane se na okamžik zcela bezbranným, čehož můžete využít k jeho likvidaci. Pomocí telekineze můžete též chytat granáty nepřátel a vrhat je zpět proti němu. Stejně tak můžete chytat projektily nepřátelských raketometných věží nebo chytat výbušniny, které vypadnou z prodejního automatu, který hacknuli nepřátelé. Další zajímavostí je vrácení výbušného sudu nepříteli. Můžete pomocí telekineze nepřátelem vrhnutý sud chytit a hodit mu nazpět.

Houdini
Teto plasmid způsobí dočasně vaše zneviditelnění, čehož můžete využít k úniku před nepřáteli, pokud jste zraněni nebo se tajně dostat k nepřátelům a poté je nečekaně překvapit. Nevýhodou tohoto plasmidu je to, že příliš rychle spotřebovává Evu a tím pádem vaše neviditelnost trvá dost krátkou dobu. Během neviditelnosti ovšem nejste nezranitelní a sami nemůžete používat žádné zbraně. Zkušení hráči, kteří dobře znají mapy, dokáží předvídat směr vašeho pohybu a mohou vás zabít i tak. Pokud se ve vaší blízkosti někdo najednou zneviditelní, buďte obezřetní, protože se může objevit kdekoliv, kde ho nečekáte.

Insect Swarm
Použitím tohoto plasmidu sešlete na nepřítele roj vos, které mu ubere cca třetinu zdraví. Velkou výhodou toho plasmidu je to, že nepřítel na okamžik částečně ztratí viditelnost a tím orientaci, což vám může pomoci v jeho následném zabití. Nevýhodou tohoto plasmidu je jeho pomalost a nepřesnost, takže se nehodí k použití na dlouhé vzdálenosti.


TONIKA

Máte možnost použít najednou celkem 3 tonika, které vám dávají zvláštní schopnosti, jak je níže popsáno. Pečlivě si seznam tonik pročtěte a vyberte si ty, které vám pro vaší taktiku boje budou nejvíc vyhovovat. V závorkách za každým tonikem je číslice označující (podle mého názoru) účinnost a využitelnost tonik (1 nejlepší, 3 nejhorší). Ovšem záleží především na taktice boje každého hráče, takže ne každý s mým hodnocením musí souhlasit. Pokud se například raději držíte zpátky, hackujete zařízení, nastražujte pasti, tak vám zcela jistě budou vyhovovat úplně jiná tonika než tomu, kdo se vrhá do přímého boje.
  1. Expert Researcher – podstatně zkrátí dobu výzkumu mrtvých nepřátel (1).
  2. Security Evasion – přesnost nepřáteli hacknutých věží bude nižší (3).
  3. Speedy Recovery – pokud budete zranění vaše zdraví se obnoví rychleji (1).
  4. Eve Saver – vaše plasmidy spotřebují méně Evy. Můžete použít plasmid 4x namísto 3x. Toto tonikum se obzvlášť se hodí pro ty, kdo rádi nastražují pasti (2).
  5. Back Stubber – útoky na blízko (meelee atacks) jsou účinnější pokud uhodíte nepřítele zezadu (3).
  6. Sabotagge – budete více poškozovat nepřáteli hacknuté střelecké věže (3).
  7. Metabolic Eve – vaše Eva se bude pomalu sama regenerovat (2).
  8. Repairman – můžete opravit zničené střelecké věže (2).
  9. Speedy Hacker – automaty a střelecké věže budete hackovat rychleji (3).
  10. Slugger – zabijete nepřítele jedinou ranou pomocí útoku na blízko. Musíte však držet klávesu pro Melee Attack a mít napřaženou zbraň (2).
  11. Leg Up – budete dělat obrovské skoky a dosáhnete tak jinak nedosažitelných balkónů a jiných vyvýšených míst. Pokud používáte raketomet, je to ideální pro přeskakování nepřátel a pálení do nich ze vzduchu. Čím déle klávesu pro skok podržíte, tím větší skok uděláte (1).
  12. Fast Feet – budete běhat o něco rychleji a zároveň tišeji, takže vás nepřátelé tak snadno nezaslechnou (3).
  13. Deadly Machines – vámi hacknuté střelecké věže budou nepřátelům způsobovat větší poškození (2).
  14. Head Hunter – zabijete nepřítele jednou ranou pokud se trefíte přímo do hlavy (1).
  15. Big Game Hunter – budete více poškozovat nepřátelského Big Daddyho (2).
  16. Death Trap – pokud vás zabijí, vaše mrtvola vybuchne a zabije nepřátele v těsné blízkosti (1).
  17. Resurrection – asi nejlepší tonikum, které existuje, avšak zpřístupní se vám až na 40. levelu. Pokud vás zabijí dostanete ještě jednu šanci a vstanete z mrtvých. V okamžiku, kdy se oživujete, máte však minimální zdraví, což je ideální příležitost pro nepřítele, aby vás dorazil. Přesto se to vyplatí, protože nepřítel nemusí být dostatečně pohotový nebo ho napadne jiný váš spolubojovník a odvede jeho pozornost. Podruhé vás ovšem už zabijí najisto (1).

TRIALY

Trialy jsou určité úkoly, které v průběhu hraní můžete, ale také nemusíte splnit. Budete však získávat Adama, což vám může pomoci v rychlejšímu postupu na vyšší levely. Zde je kompletní seznam všech trialů.

Weapons trials
  1. Heavy Hitter – zabijte 30 nepřátel útoky na blízko.
  2. Gunslinger – zabijte 30 nepřátel pistolí
  3. Buckshot – zabijte 30 nepřátel brokovnicí.
  4. Aim fot the Head – trefte 2x za sebou nepřátele do hlavy.
  5. Dead Eye – střelte 5x pistolí do nepřátelského Big Daddyho.
  6. Grenadier – zabijte 30 nepřátel granátometem.
  7. Surface-to-Air Murder – zabijte nepřítele granátometem, když je ve vzduchu.
  8. Bomber – trefte se granátometem do nepřátelského Bigg Daddyho, když je ve vzduchu (když odněkud seskakuje).
  9. Skeet Shooter – zabijte brokovnicí nepřítele, který je ve vzduchu.
  10. Shotgun Takedown – doražte nepřátelského Big Daddyho střelou z brokovnice.
  11. Marksman – zabijte 30 nepřátel kuší.
  12. Sniper – zasáhněte nepřítele kuší do hlavy na vzdálenost větší než 100 m.
  13. Not Quiet William Tell – zabijte nepřítele kuší na maximální vzdálenost.
  14. Up Close and Personal – zabijte útokem na blízko nepřítele, který vás dříve během hry zabil.
  15. Two Birds, one Clip – zabijte 2 nepřítelem za sebou kulometem bez přebíjení.
  16. Riddled Riveter – zasáhněte 20 střelami z kulometu nepřátelského Big Daddyho bez přebíjení.
  17. Working Man – zabijte 30 nepřátel nýtovačkou (Nail Gun).
  18. Killing with Efficiency – zabijte 3 nepřátele nýtovačkou bez přebíjení.
  19. Waste Not, Wants Not – zasáhněte 30 výstřely z nýtovačky nepřátelského Big Daddyho bez přebíjení.
  20. Huntsman – zabijte 30 nepřátel Elephant Gunem.
  21. Impeccable Aim – zasáhněte 4x nepřátele Elephant Gunem, bez toho, abyste jedinkrát minuli.
  22. The Most Dangerous Game – zasáhněte 2x nepřátelského Big Daddyho za sebou Elephant Gunem ze vzdálenosti větší než 50 m.
  23. Dead Beat Daddy – v roli Big Daddyho zabijte 2 nepřátele za sebou útokem na blízko.
  24. In Proximity to Dead – v roli Big Daddyho zabijte 2 nepřátele za sebou nástražnou minou.
  25. Precision Aiming – v roli Big Daddyho zabijte nýtovačkou 2 nepřítele za sebou trefou do hlavy.
  26. Come Down From There – v roli Big Daddyho zabijte nýtovačkou nepřítele, který je ve vzduchu.
  27. Catch! – v roli Big Daddyho zabijte nepřítele hozením miny přímo na něj.
Plasmids / Combo Trials
  1. Master Electrician – zelektrizujte 30 nepřátel Electro Boltem.
  2. Pyromaniac – zapalte 30 nepřátel plasmidem Incinerate!
  3. Old Man Winter – zmrazte 30 nepřátel plasmidem Winter Blast.
  4. Champion Sprinter – naběhněte do 30 nepřátel pomocí plasmidu Aero Dash.
  5. I Beat You – To Death – použijte Aero Dash a poté zaútočte na nepřítelem útokem na blízko.
  6. Back Off – zasáhněte Aero Dashem 2x za sebou nepřátele.
  7. Fry Daddy Fry – zelektrizujte 30x nepřátelského Big Daddyho plasmidem Electro Bolt.
  8. Pot Boiler – zasáhněte 30x nepřátelského Big Daddyho plasmidem Incinerate!
  9. The Iceman Stoppeth – zasáhněte 30x nepřátelského Big Daddyho plasmidem Winter Blast.
  10. Old Faithfull – zasáhněte jakýmkoliv způsobem 30x nepřátele plasmidovými pastmi.
  11. Death from Above – zabijte nepřítele, který byl vymrštěm do výšky plasmidovou pastí.
  12. A Trap? Shocking! – zabijte nepřítele zelektrizovanou plasmidovou pastí.
  13. Mentalist – zasáhněte 30x nepřátele hozeným objektem (pomocí plasmidu Telekinesis).
  14. A Taste His Own Medicine – zasáhněte nepřátelského Big Daddyho jeho vlastní minou pomocí plasmidu Telekinesis.
  15. Look Ma, No Hands! – zabijte 4 nepřátele během jednoho zápasu hozením objektu za pomoci plasmidu Telekinesis.
  16. What Goes Around – zničte nepřátelskou raketometnou věž jejími vlastními projektily za pomoci plasmidu Telekinesis.
  17. 1-2 Punch: Classic – zabijte útokem na blízko nepřítele, který je zelektrizovaný.
  18. Put it Out! – zabijte útokem na blízko hořícího nepřítele.
  19. Shattered – zabijte útokem na blízko zmrazeného nepřítele.
  20. CIA Spook – 30x se zneviditelněte pomocí plasmidu Houdini a zůstaňte neviditelní alespoň 4 vteřiny.
  21. Ooze in Like an Assassin – 30x zabijte nepřátele útokem na blízko v okamžiku, kdy se zviditelníte při použití plasmidu Houdini.
  22. Sneak out Like a Thief – seberte malou sestřičku v okamžiku, kdy se zviditelníte při použití plasmidu Houdini.
  23. Shock to the System – zabijte zelektrizováním nepřítele, který je blízko smrti.
  24. Heat Stroke – zabijte zapálením nepřítele, který je blízko smrti.
  25. Heart Stopper – zabijte zmražením nepřítele, který je blízko smrti.
  26. Bee Keeper – použijte 30x plasmid Incect Swarm proti nepřátelům.
  27. Fly, My Prettiest! – použijte plasmid Insect Swarm proti nepříteli na vzdálenost větší než 30 m.
  28. Get them Off! – zasáhněte 5x za sebou plasmidem Insect Swarm nepřátelského Big Daddyho.
  29. Take the Shot! – zasáhněte nepřítele kuší do hlavy v okamžiku, kdy je na v roji hmyzu (Insect Swarm).
  30. Freezee Time – použijte zmrazení na nepřátelskou střeleckou věž a následně ji hackněte.
  31. With one Hand Tied – zabijte nepřítele, který nese malou sestřičku v módu ADAM Grab.
  32. Power Surge – zelektrizujte 3 nepřátele najednou.
  33. Wildfire – zapalte 3 nepřátele najednou.
  34. Still Toasty – zabijte elektřinou nepřítele stojícího ve vodě.
  35. Cooking with Gas – zabijte nepřítele stojícího v olejové louži zapálením (pouze použitím plasmidu Incinerate!).
General Trials
  1. No Pictures Please – zabijte nepřítele, který zkoumal vaše tělo kamerou.
  2. Daddy Knows Best – staňte se 30x Big Daddym.
  3. Salvation is at Hand – v módu Capture the Sisters zachraňte 30 malých sestřiček.
  4. EVE Junkie – seberte 5 injekcí Evy v jednom zápase.
  5. Ammo Hog – seberte 5x munici v jednom zápase.
  6. Shutterbug – proveďte 30x výzkum poškození.
  7. Second Sights – zabijte neviditelného nepřítele (který používá plasmid Houdini).
  8. Run, Dive und Survive – pokud hoříte uhaste se stoupnutím do vody nebo pod vodopád.
  9. Misery Loves Company – zapalte nepřítele v okamžiku, kdy sami hoříte.
  10. War Hero – vyhrajte zápas v Civil War a mějte nejvyšší počet zabití ze všech.
  11. Handyman – opravte 30 zničených střeleckých věží.
  12. Splicer Go Squish – v roli Big Daddyho zabijte nepřítele tím, že na něj skočíte z výšky.
  13. Positively Stunning – v roli Big Daddyho omračte 2 nepřítele (dupnutím).
  14. Engineer – hackněte 30 střeleckých věží.
  15. Corporate Sabotage – hackněte 30 prodejních automatů.
  16. The Ultimate Delagator – v módu Survival of the Fittest mějte hacknuté všechny střelecké věže v mapě.
  17. Vending Tycoon – v módu Survival of the Fittest mějte hacknuté všechny prodejní automaty v mapě.
  18. Daddy Domination – doražte 2 Big Daddye v jednom zápase.
  19. Unstoppable – v módu Survival of the Fittest nezemřete vícekrát než 4x v jednom zápase v rozmezí nejméně 10 minut.
  20. Mass Capture – vyhrajte Capture the Sister a mějte alespoň 5x v držení malou sestřičku.
  21. Sister Shut Out – vyhrajte zápas v Capture the Sister, aniž by nepřítel jedinkrát měl v držení malou sestřičku.
  22. What´s Yours Mine – v módu Turf War 30x zaberte území.
  23. Run the Bases – v módu Turf War mějte v jednom zápase zabraná všechny území.
  24. Hunting Ground – v módu Turf War zaberte 5x území v jednom zápase.
  25. What´s Mine is Mine – v módu Turf War ubraňte 30x zabrané území.
  26. Go the Distance – v módu ADAM Grab, přežijte alspoň 30 vteřin s ukradnutou sestřičkou.
  27. Survivalist – v módu ADAM Grab přežijte s ukradnutou sestřičkou více než 6 minut (ve více zápasech).
  28. Turret Terror – zabijte 10 nepřátel v jednom zápase hacknutými střeleckými věžemi.
  29. Hostile Market – zabijte 30 nepřátel hacknutými prodejními automaty.
  30. Trust Buster – zabijte 30 nepřátel, kteří hackují prodejní automaty.
  31. Sidestepping Security – přežijte zápas, aniž byste byli zabiti nepřátelskou střeleckou věží.
  32. Daddy Dodger – přežijte zápas, aniž byste byli zabiti nepřátlským Big Daddyem.
  33. Most Valuable Parasite – vyhrajte zápas v Civil War s více asistencemi zabití než s vlastními zabitími.
  34. This Time, it´s Personal – zabijte v jednom zápase 3x toho samého nepřátelského hráče za sebou, aniž byste sami zemřeli.
  35. Not Without the Fight – zabijte 2 nepřátele za sebou, když máte vlastní zdraví na úrovni méně než 50%.
  36. Massacre – zabijte alespoň 25 nepřátel v jednom zápase.
  37. Immortalizin Mortality – proveďte výzkum poškození u 3 padlých nepřátel, aniž byste zemřeli.
  38. Levitator – zůstaňte ve vzduchu alespoň 5 vteřin, aniž byste čehokoliv dotkli.
  39. The Harder Theay Fall – během zápasu doražte všechny nepřátelské Bigg Daddye.

MULTIPLAYEROVÉ ACHIEVMENTY (ÚSPĚCHY) – nelze odemykat v soukromých zápasech

Unnatural Selection (10 bodů) – zabijte prvního nepřítele ve veřejném zápase.
Wellcome to Rapture (10 bodů) – dokončete první veřejný zápas.
Proving Grounds (20 bodů) – vyhrajte první veřejný zápas.
Man About Town (10 bodů) – zahrajte si každou z 10 základních map.
Disgusting Frankestein (10 bodů) – staňte se poprvé Big Daddym ve veřejném zápase.
„Mr. Bubbles – No!“ (20 bodů) – zabijte prvního Big Daddyho ve veřejném zápase.
Mother Goose (20 bodů) – zachraňte první malou sestřičku ve veřejném zápase.
Two-Bit Heroics (10 bodů) – dokončete první trial ve veřejném zápase.
Parasite (10 bodů) – dosáhněte 10. level.
Little Moth (20 bodů) – dosáhněte 20. level.
Skin Job (20 bodů) – dosáhněte 30. level.
Choose the Impossible (50 bodů) – dosáhněte 40. level.
Aqua Incognita (25 bodů) – zahrajte si alepoň jeden veřejný zápas v každé ze 6 přídavných DLC map.
Terrirorial (25 bodů) – vyhrajte alespoň jeden veřejný zápas v každé ze 6 přídavných DLC map.
Reincarnation (100 bodů) – použijte Rebirth k novému startu. Tato možnost se vám odemkne až po dosažení 50. levelu. Aktivováním Rebirthu se zresetují vaše trialy a rovněž dosažená úroveň. To znamená, že budete opět začínat od prvního levelu.


TAKTIKY BOJE V CIVIL WAR

Společný postup
Pokud budete se spoluhráči postupovat společně, získáte tím značnou výhodu proti nepřátelům, pokud jsou tito nezformovaní a hrají každý na vlastní pěst. Pokud se budete držet spolu můžete zvítězit i nad zkušenějším a silnějším týmem, pokud tento tým netaktizuje podobně. Jestliže jste úplní začátečníci, přilepte se na některého zkušenějšího spoluhráče a postupujte s ním. Někteří hráči toto však nemají rádi a začnou vám nadávat.

Postup společně s Big Daddym
Pokud nějdo z vašeho týmu získá Big Daddyho postupujte společně s ním a získáte tak značnou výhodu, protože jak jsem se už zmiňoval – Big Daddy představuje velkou útočnou sílu obzvlášť v rukou zkušeného hráče.

Zabití Big Daddyho
Nepřibližujte se k nepřátelskému Big Daddymu, snažte se mu vyhýbyt a ostřelujte ho zdálky. Pokud vás spatří, rychle před ním utečte a schovejte se a takto postupujte dokud ho nezabijete. Pokud budete vystaveni kontaktnímu boji s Big Daddym, vystřílejte do něj všechnu munici, poté na něj zaútočte zbraní na blízko (meelee weapon), běhejte a skákejte kolem něj a mlaťte ho hlava nehlava.

Vytvoření obranného perimetru
Můžete se buď sami nebo i s více spoluhráči zavřít v nějaké místnosti a nalíčit u dveří pasti a tuto místnost společně jakýmikoliv prostředky bránit. Totéž můžete provést pomocí min pokud hrajete za Big Daddyho. Pokud jste v prostoru chráněného vámi nebo spoluhráčem hacknutou střeleckou věží postupujte podobným způsobem (naličte pasti) a následně si stoupněte tak, aby případný příchozí nepřítel byl v první řadě vystaven palbě střelecké věže a teprve poté na něj zaútočte.

Záškodnický boj
Držte se v pozadí a opatrně postupujte v určité vzdálenosti za spoluhráčem. Počkejte si až narazí spoluhráč na nepřítele. V okamžiku, kdy bude nepřítel oslabený bojem se spoluhráčem, zaútočte.

Stání na místě a poslouchání kroků
Pokud zůstanete stát na místě schovaní někde za rohem, nepřítel neuslyší vaše kroky a hlavně nebude předpokládat, že jste schovaní. V okamžiku, kdy kolem vás proběhne pusťte se do něj nebo mu hoďte pod nohy plasmid Geyser Trap. Že to je nepřítel poznáte podle toho, že jeho jméno neuvidíte, protože všech vašich spolubojovníků vidíte stále ať jsou jakkoliv daleko.

Sledování ikon lebek
Ikona lebky znamená, že zemřel některý z vašich spolubojovníků. Snažte se co nejrychleji dostat k místu, kde jste lebku zahlédli, protože tam možná ještě zastihnete nepřítele, který vašeho spolubojovníka zabil. Pokud budete hodně rychlí stihnete to ještě než se mu doplní zdraví a snáze ho zlikvidujete.

Předpokládáná místa respawnování nepřátel
Členové ať už vašeho nebo nepřátelského týmu se vždy respawnují na určitých místech a hlavně tam, kde se nenachází členové nepřátelského týmu. Pokud někdo z nepřátel zemře, běžte do odlehlé části mapy, kde nikdo z vašich není a můžete nepřítele nečekaně překvapit. Může se však stát, že sami padnete do pasti, pokud cestou potkáte ještě jiného nepřítele, nebo pokud se jich na jednom místě zrespawnuje více.

Singleplayer | Multiplayer

Související hry System Shock 3
System Shock 2: Enhanced Edition
System Shock Remake
BioShock: The Collection
System Shock: Enhanced Edition
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode Two
BioShock Infinite: Burial at Sea - Episode One
BioShock Infinite: Clash in the Clouds
BioShock: Infinite
BioShock 2: Minerva's Den
BioShock 2: Protector Trials
BioShock
System Shock 2
System Shock



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
138 hlasov

100
60
20

80
40
0
25
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.cz 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |